En Smart ide.

Da vi var noen dager med campingvognen sørover,så ville gjerne de yngste barna her  ha med seg syklene sine.Og det er noe vi har pleid å hatt
med oss når vi reiser noen plass med vogna.Det er alltid kjekt å sykle og oppdage nye områder.  men i fjor når vi var en tur, hadde vi med en større sykkel i tillegg til de små,og det var fordi vi hadde en sykkelvogn som vi hektet bak på den store sykkelen. Og det var klart stas for de små,for da kunne de sitte bak. Men så var det en gammel sykkelvogn og det var en del galt med den,så den måtte kastes,det ble for mye å fikse på. Og allerede i vår når det ble sykkelsesong igjen,alt snøen hadde smeltet vekk,begynte de små å nevne denne sykkelvognen som det var stas å ha. Men det var ikke noe vi prioriterte da,og sa at de fikk vente til sommeren å se om vi kunne få tak på en ny da. 

Sykkelvognen ble litt glemt en stund,men så begynte gjengen her med noe helt annet. Noe de helt selv har funnet på,å det hele begynte med de turene vi har hatt til tusenfryd og ‘Bø sommer land’. Vi fikk jo gratis sesongkort til de to parkene,og har ikke fått gått der så mange ganger enda,men noen ganger har vi vært.  Og det hele begynte etter første turen i tusen fryd. Som vanlig skal gjengen her nyte maks av alle attraksjoner helt til stengetid,og helst etter at det er stengt og…ha ha Men det går alltid litt tid uansett å samle store og små og komme oss til utgangen. Og da så noen av barna at et par utenlands damer gikk å samlet en del tomflasker som stod rundt om som folk hadde satt fra seg. Da fikk de ideen til å gjøre det samme.Å samle tomflasker, å pante de,var jo en smart måte å tjene noen kroner på. Og helt av seg selv begynte gjengen her jakten på tomflasker. Og de har ikke bare samlet i de her parkene,men på andre steder vi har vært.Tur i byen,på ulike badestrender,på lekeplasser,campingtur,og turer her og der. Det har jo vært en varm og tørr sommer så langt,så det har vært mange tomflasker å finne rundt om. De har funnet ut at dette er jo en veldig smart form for forretning,og ikke minst at de kaller seg selv ‘miljøaktivistene’. ha ha ha  Selv om de minste skjønner lite hva akkurat det ordet betyr.

mange flere tomflasker er funnet.

De har funnet seg et glass som de har puttet alle pengene på, og når vi skulle på den lille campingturen,ønsket de å sjekke ut om de kunne kjøpe en sykkelvogn. Så Finn.no ble søkt på og der fant de en som de hadde nok til å kjøpe. 

Og sykkelvogn ble det,og de fikk brukt den mye på turen,og det var stor stas. T.o.m Lillemor har testet den og det synes hun var stor stas.

veldig grei å både sette og legge sammen.

Den ble brukt veldig mye når vi var på tur. det som og er greit er at en kan og ha litt bagasje med oppi sykkelvognen.

Allerede nå er mange flere tom flasker funnet,de er pantet,og flere penger har kommet på glasset,og vi aner ikke hva det neste de tenker å spare til,men det er visst noe alle barna kan ha glede av etterhvert.

Flere pantepenger kan telles opp og legges på glass…’det er over 300 no, mamma’…

 For selv om det kan virke som denne sykkelvognen kun gleder de som sitter oppi,så gleder den like mye de store barna her.For de som sykler den synes det er like stas t.o.m pappen synes det er artig å sykle med de små bak.

Det som og er artig å se er at dette er virkelig noe som engasjere de. For noen kan dette sees på som lavmål,men de ser på det som smart og ikke minst miljøvennlig.Og de får igjen for strevet,de tjener penger på det og kan spare til noe de kanskje ønsker seg,eller noe alle kan ha glede av sammen.Og det er jo ganske artig å tenke på at denne sykkelvognen har vi fått ‘gratis’- bare av at de har funnet tomflasker å samlet. Smart egentlig. Og jeg husker når vi var barn og,så pleide vi og å finne tomflasker og pante,så kunne vi kjøpe oss kuletyggis…ha ha 

Men det artigste ‘samle opplevelsen’ var nok da de utenlands damene ble skikkelig sure for at de fikk konkurranse av 10 unger som gikk alle veier og snappet opp den ene tomflasken etter den andre,rett foran nesen på de…ha ha  

så her er fine veier å sykle på og ikke minst å bruke den nye sykkelvognen.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

Noen fine sommerdager

Da legger vi bak oss noen dager sørover.Der vi og i samme ærend har vært på to visning på to ulike eiendommer/hus,men desverre uten resultat.Men vi må bare leite videre. Siste huset vi så på var bare alt for lite for oss. 

Men det var fine soldager der sør,som og gikk til bading og campingliv. Litt nedtur å dra tilbake uten å funnet noe hus,men vi jakter videre vi. Så her fortsetter vi med å ta en dag om gangen.

Men gjengen her satte iallefall stor pris på å ta en liten tur,og ikke minst få sove noen netter i campingvogna.Det synes de minste var veldig stor stas i alle fall. Litt forandring er klart noe som gjør godt for liten og stor. selv om vi ikke helt kan si enda borte bra,men hjemme best. Her ville ingen ‘hjem’ igjen, ha ha

så nå merken vi at alle er virkelig klar for en forandring på husfronten. Vi er veldig glad og takknemlig for at vi har en campingvogn vi kan bruke.Det er langt i fra noe selvfølge.En trenger heller ikke dra så langt uten at en får en feriefølelse.Det enkle er oftes det beste.

å campe en plass der en kan sykle på turer,bade i sjøen,spise ute,sparke ball…det skal ikke mer til.

 

men fine sol dager ble det daglig bading i sjøen…

jakting på småkrabber og sjøstjerner…

og selv om ikke sjøstjernen Leah fant var så veldig stor,så gir det fine sommerminner…

ved sjøen er det godt å være,her er så stille og fredelig…

og mens barna bader og jakter på ulike sjødyr,så ‘holder’ mammen på med sitt…ha ha ha

like utenfor der campingvogna stod fant vi masse vill bringebær som vi plukket,og de var veldig gode rørte med litt sukker på  ferske brødskiver.

En dag var vi på noen butikker,mat må vi ha,og samtidig svingte vi innom en lekebutikk.Gutta har lenge ønsket seg noe lego.

og her fikk de virkelig hilse på en stor legomann…

og innimellom bading,sykling,tur på lekeplass,fotballspilling m.m gikk tiden og til å bygge lego…det er alltid stas i allefall her i huset.

en annen dag ble det bading ved det store havet,

og når en er på campingtur er det lov å jukse litt … selv om jeg pleier å lage pannekaker,selv på tur,blir det kjøpt noen ganger og…ha ha Her blir de spist uansett.

ved en strand en annen dag fant de forbi stranden en plass der det var mye leire i sjøen…og det var absolutt stas for her ble det leire bad….ha ha 

og gutta startet leire krig…ha ha 

men det som var stas her,var at vi så en kul trebenk,juhu endelig en benk som det er plass til alle rundt bordet…jaja far i huset brukte den som hvilebenk da…de andre hadde ikke tid,de var i sjøen…men da vet vi i allefall at her kan alle sitte om det blir lunch en gang.

det ble mange sykkelturer her og der,og da var sykkelvognen stas å ha,selv lillemor fikk prøve den. Og angående denne sykkel vognen,så kommer det et eget innlegg om den seinere…den har nemlig en egen historie.

‘mamma,se så flink jeg er til å sykle da…’

men en ting er alle enig i,at de har hatt noen fine dager og de har kost seg mye.

så da har de fått med seg noen sommerminner i ‘sekken’ i år også.

og Lillemor er like blid hun hvor enn hun er. Og sånn ser hun ut når storebrødrene skal ‘kle på henne’…ha ha  Ja da blir hun kul.

og på tilbaketuren var det fortsatt sol,og de siste dager så fortsetter varmen,så innimellom husleiting blir det flere badeturer på gjengen her. Og om et par dager skal vi atter igjen på en visning.

 

Følg oss Gjerne på Facebook:’ Huset med de 11 barna’

 

 

 

Det var helt ok, men….

Igjen har vi settet nesen  mot og lukter litt på et hus. Dette er noe som vi  har sett litt på en liten stund , og no passet det å bare sjekke det litt mer ut.Vi har gått i flere dager å ventet på å få se dette huset og denne plassen.På bilder ser klart alt fint ut, og ofte er det finere i virkeligheten, men det kan og være motsatt. Uansett dette var en eiendom vi synes såg spennende ut.

Her er klart gjengen både store og små veldig spent og, vi har brukt og en tid på forberedelse av denne visningen og evnt omveltningene som hører med om dette blir noe av.

Vi har tidligere avtalt med megler at vi skulle komme.Det har tidligere vært en del interesserte på boligen men ingen har lagt inn noe bud.Grunnen kan være at denne boligen må det på sikt og sånn etterhvert fikses en del ting på.Men det er og noe vi har drøftet tidligere. At å finne en bolig der vi kan bo mens vi evnt pusser opp eller restaurere boligen.Da er ofte boligene billigere og man kan tjene på det om man selger igjen seinere.Det finnes desverre en del ubebodde hus og eiendommer  rundt om og forfaller,og det er jo trist.Boliger har ikke godt av å stå alene, der skal være liv og røre. Denne boligen her vi skal se på står og tom, men det har bodd folk der tidligere.  

Vi troppet opp, fikk avtalt med megler angående nøkler.

og det er rart med slike visniger er at man merker med en gang en tråkker inn på tomten om dette er en plass vi vil eller ønsker å bo.Faktisk er bosted veldig veldig viktig i et hus er ikke bare et hus man skal bo i, der skal tross alt skapes et hjem der, alle skal trives og målet er ikke å flytte med en gang igjen liksom.

 Dette er altså en eiendom som det må gjøres litt med.Huset må males.det må fikses inne og ute.

Men det gjør vi gjerne noe med.Det gjelder å se mulighetene ikke utfordringene. 

Veldig mange og store soverom, med maling her og der kan det bli fint

Stua var ferdig oppusset…koselig med gammel ovn

En dør som går uti hagen

‘ mamma se, her kommer vi uti hagen’

Ja en koselig hage med et stort epletre.en liten låve var der og…

Ca 3 mål tomt, så godt med boltreplass, men alt i hagen må klippes og ryddes….

l hagen var det og ulike bær som ripsbær m.m

‘Ååå mamma de var veldig søte og  gode…’

Mange gamle sjarmerende dører på huset både inne og ute…

Vel dette er et hus som trenger litt omsorg kan en si.Absolutt et stort hus om mye potensiale her. Vi dro derfra og drøftet og drøvtyggere på inntrykkene vi satt igjen med.

Alle var veldig enig iallefall at det var et stort og fint hus. Vel fint å fint. Haha det er absolutt et oppussingsprosjekt.Men det kan bli veldig fint når det er ferdig pusset opp,…absolutt.!!!

Men minuset var rett og slett at eiendommen her ligger langt uti gokk. Det var i allefall det ordet de brukte her. Lang vei  til skole, til butikker og alt. På vei mot huset kjørte og kjørte og kjørte vi…skog og atter skog…og de følte vi aldri kom frem.

Så konklusjonen ble at huset og eiendommen var ok, men det låg rett og slett på feil sted…

Så ingen av barna her ville altså flytte dit. Og det er klart en må ta hensyn til de og i en familie.det blir slitsom i lengden  å kjøre langt.

Men vi fortsetter jakten og tror at vi finner noe mer egnet etterhvert.Det gjelder bare å ikke gi opp.

 

Følg oss Gjerne på Facebook;  ‘Huset med de 11 Barna’

Det ble både bursdag og Tur…

Da har vi forbi gått enda et bursdags barn i hus,og det er Emilie Linnea som ble 12 år 14.juli.

Hipp Hipp Hurra for vår snille og skjønne Emilie. ♡

Jeg husker godt vi var veldig spent for 12 år siden da vi hadde 10 års bryllups dag og vi hadde da bare 5 barn og altså nr 6 var rett rundt hjørnet.Og vi lurte veldig på om 6.mann ville komme på selve 10 års bryllupsdagen,at vi ville få en så fin gave,eller om hun kanskje kom dagen etter. Vel allerede på kvelden begynte jeg å kjenne litt at noe var på gang,og neste dag var hun allerede i våres armen. Så da ble det ikke på samme dag,men det var litt av en gave vi fikk likevell den dagen. Og i de her 12 årene som har gått,og vi har enda fått 5 barn etter henne,så er fortsatt Emilie en flott gave som kom til oss. Emilie er en snill og grei  jente.Hun er stort sett alltid blid,og ikke minst veldig morsom mange ganger.Hun er veldig flink og godt likt av de 5 andre småsøskene sine,men og veldig god venn og kompis av de 5 store søskene. 

Så hipp hurra og gratulere så hjertelig med dagen din i dag Emilie Linnea.♡ Vi er veldig glad i deg,ingen er som akkuratt du.

Men så skrev jeg her i forrige innlegg at vi holdt på å pakke litt,for vi hadde planer om en liten tur med campingvognen,da skal vi og samtidig se på noe. Altså i utgangspunktet har vi,eller hadde vi ikke noe planer om noe tur eller ferie i år. Grunnen er at vi må bare jobbe på, og konsentrerer oss fullt ut med med å skaffe oss et annet sted å bo. For i løpet av sommeren må vi ut. Derfor har vi måttet bare tatt en dag om gangen og sett hva den dagen bringer. Vi har ikke planlagt noe annet enn flytting. 

Og det har klart gjengen her forstått,og de har skjønt at vi kan ikke dra noen plass før noe konkret hus er i boks. derfor har vi tatt noen småturer rundt om her når det har vært fint vær og de har fått bade m.m 

Likevel ble vi alle litt lei oss,og litt trist da når vi igjen fikk et flott og fantastisk tilbud. Noe vi aldri hadde tenkt på eller forventet en gang til på nytt.

Altså de som kan huske i fjor på denne tid,så fikk vi et alldeles overraskende tilbud fra en som ikke verken kjenner oss eller vet hvem vi er,men bare hørt/lest om oss.At vi kunne få låne et av feriehusene/hyttene de hadde til utleie i Strømstad sverige. Og det helt gratis. De fikk både bade på en flott badestrand,finne glassmaneter ved havet og ikke minst hele gjengen låne båten og mye mer. Ja det var en kjæmpe flott uke. på saltøgarden. Og tro det eller ei,så fikk vi igjen tilbudet for vel en uke siden om vi igjen hadde lyst å komme over å låne dette ferie huset helt gratis i en uke. ÅÅÅ gjett om gjengen her hadde lyst. Men desverre, vi måtte bare takke nei og det er pga situasjonen vi er i no. Det var bare veldig dumt at det kresjet samtidig.Vi kan bare ikke kan dra noen steder,før vi har funnet en bolig. Sånn er det bare.

Joda eier forstod dette,og ville huske på oss en annen gang. Og det er vi svært glad for. Da vil vi en gang få det tilbudet igjen.Det er klart en fin trøst. 

Men så har vi altså igjen sett noe da,noe som har stått en stund,men som vi veldig gjerne ønsker å sjekke mer ut. Så derfor tar vi samtidig en liten tur med campingvognen,siden det er samme vei. Så da får vi noen dager og slår samtidig to fluer i en smekk. Så da får vi bare se hva som skjer de neste dager,men at det er snakk om et hus,jepp det er det. 

Men at vi tok en liten tur samtidig som vi skal sjekke ut et hus, ble gjengen her i allefall veldig glad for.

Og de har gjort vogna klar for en tur.Gutta har hatt  virkelig ‘vedlikehold og service’ på vogna , vasket og skrubbet den i dagevis.Så de er klar for en liten tur.

Veldig greit med flinke gutter som fikser og ordner altså.

Og så omsider etter å ha pakket både i bil og campingvogn, så drar vi i vei retning sør.

~ Blidfis~ 

Og så etter noen timers kjøring og en del kø pga en trafikk ulykke så kom vi frem der vi var i fjor.

Campingvogna parkert og da må vi feire Emilie litt…

Og mens vi lager til litt mat,kake og is, henter Gutta vann

Og siden vi er på vift og har bursdagsbarn i dag ble det litt juks angående kake  denne gang….haha

Enkelt og greit kjøpt brownies…

Men denne typen  er bare vanvittig god og vi hadde masse is og bringebær til, så det var like bra som hjemmelaget…haha

Vi har lovet å ta igjen en bedre feiring en annen gang da,for siden vi er vekke på tur,så ble det bare i all enkelhet dette.

Lys hadde vi ikke med, men 12 fyrstikker derimot…haha…det funket fint det altså…

Joda det ble altså en liten feiring av Emilie med kake,is og bringebær.Og i tillegg fikk hun to fine gavekort, og det var hun veldig fornøyd med ,og et av gavekortene var en opplevelse i.Hun var i allefall fornøyd og det er klart det viktigste!!!

Hipp hurra for Emilie…!!

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ”Huset med de 11 Barna’

 

 

Hurra for oss!!!!

Tenk at i år husket  pappen her i huset denne dagen i dag,altså fredag den 13. Ikke det at det er en ulykkes dag. For det var det de trodde før,og kanskje noen tror det enda. Nei det er fordi at det er bryllupsdagen vår i dag.Og at det havnet midt på en ‘fredag den 13.’ betyr ikke at det er noe ulykkesdag…ha ha   Det er utrolige 22 år siden vi sa Ja og lovet hverandre å ‘elske og ære’ i gode og onde dager. Og husker jeg las en gang en tegneserie om vikingen Hårek, Han og konen Gyda hadde 40 års bryllupsdag og Hun gratulerte sin mann  på dagen,og måtte minne han samtidig med;husk Hårek,du lovte å elske meg i gode og  onde dager…’Joda mumlet han,men når kommer de gode dagene da????’  ha ha . stakkars Hårek,han følte vel han ikke hadde hatt så mange gode dager. 

Men livet består av både gode og onde dager,sånn er det bare,men det som betyr noe er hva gjør en i de onde dager,like mye som hva en gjør i de gode dager. Å skille seg er ikke den beste løsningen alltid,men å sammen stå og gå i gjennom ting som er vanskelig og utfordrende.Sammen blir man sterk.

Så Hurra for oss!!!!!

og selv om det ble bare med Gratulasjon fra denne karen, så går det helt fint,har lært nå etterhvert at det er ikke akkurat den mest romantiske mann dette…haha..

Jeg har og alltid hørt at alle bryllups dager har navn.Jeg husker mamma hadde en lapp hengende  på oppslagstavlen på kjøkkenet om navnene på alle de ulike bryllupsdagene dagene. Satt her en dag og skulle finne ut om det er noe grunn til at de her bryllupsdagene har fått ulike navn. De fleste av oss har jo hørt om sølvbryllupsdag og gullbryllupsdag  m.m men hvert år har og ulike navn. 

 

Så fant jeg ut at de ulike navnene har en grobunn fra gammelt av i fra hvilken økonomisk situasjon man var i.og det var fra 1 år,som er papir og ikke så mye økonomi,man er nygift og har ikke tjent eller spart opp så mye… opp til både sølv,gull,diamant m.m som menes at da var en på topp økonomisk,gjeldfri,og oppsparte penger gjennom et langt liv.Og det da gjenspeilet da den økonomiske situasjonen. Og skulle en gi en gave,blir det tinn når en har 10 år og sølv ved 25 år…osv.. Men her som i mange andre land er det sølv og gull bryllupsdagene som pleier å feires litt stort. og noen plasser fikk kvinner en krone av sølv ved 25 år og krone av gull ved 50 år.

Ellers er det mer interessant lesing feks tradisjon med forlovelse ring som bunner helt tilbake til 1477.  der en Maximillian  fra Østerrike fikk råd av en venn til å gi sin utkårede en ring med diamanter på som hun kunne ha på fingeren for å vise at hun tilhørte han…om hun sa ja da klart. Og slik ble den tradisjonen til. På 1500 ble det vanlig med gullring under vielse sermonien, og på 1700 tallet kom det til Norge. Det er og ulike tradisjoner angående kjoler,det var vanlig med sorte kjoler frem til 1930,men så kom den hvite seinere og frem til i dag.

ellers er det ulike gamle skikker og tradisjoner angående brudeslør,ringer,blomster m.m og mye bunner tilbake til egypterlandene. 

jaja,uansett tradisjon og skikker,så er det viktigste av alt at en sier ja,blir gift og holder sammen i gode og onde dager. ha ha 

Og vi som har 22 i år heter da Allianse ….hm…allianse betyr jo ‘avtale ‘ mellom to partnere…Og det passer bra det.Vi har i alle fall en avtale om å rett og slett bare MÅ leve med hverandre resten av livet.Vi har da samtid en avtale om at vi kommer aldri til å skille oss.Det er ikke et alternativ en gang….Joda allianse var nå et greit ord det…haha 

det var faktisk  og en skikk før,som nå, at det var vanlig å lage en kake på bryllupsdagen. Og vi pleier ikke feire noe bryllupsdag, men litt kake må det no bli da… 

kaken hette konfektkake med kremost og sjokolade strø,ja ja den ble no spist i allefall…

En annen var Formkake med blåbær….

Og blomster…jo de måtte jeg plukke sjølv…selv om det er tørt mange plasser og mange blomster visner, så klarte jeg skrape sammen en bukett…

Den er Veldig God sammen med is

Vel her pakker vi litt, vi tenker å ta oss en tur med campingvogna i mårra ,for vi skal gå å se på noe samtidig underveis. Ellers har vi og et bursdags barn i hus i morgen…

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

Vi klarte det til slutt…

Da vi var en dag på den nye badeplassen vi så i Asker og Bærum,og vi traff størstejenta som jobber like ved der,så skrev jeg at hun skulle samtidig levere noe til oss. Og det skulle komme i et eget innlegg.Så her kommer altså det.

Men først av alt,så må vi takke så mye alle våre følgere og lesere for alle gode ord,all respekt og all støtte dere viser oss. Og spesielt på forrige innlegg der vi ønsker å sette lys på dette med å ta valget om å få mange barn. Det er noe vi setter stor pris på og det betyr veldig mye at dere henger med oss.!!! Vi liker slike folk,men for all del vi liker  like mye de som mener noe helt annet enn oss også. Hurra for all dere.!!! måtte bare få sagt det først…

Altså da størstejenta kom nylig igjen fra en tur med 3 yngre søsken fra Bulgaria,så bodde de på et hotell,der fikk de inkludert frokost hver dag.Denne frokosten bestod av alt mulig godt. Og noe som var veldig populært var belgiske vafler. Det er en type vafler som er mye tykkere og sprøere enn de vanlige. Det er blitt veldig populære her i Norge og de kan få kjøpes på mange ulike kafeer m.m Men noen butikker har hatt de og har de og i brødavdelingen blant skoleboller og te brød.

Belgiske vafler er veldig  godt og her i huset er de populære. Flere ganger har de spurt om jeg kan lage slike,og spesielt etter at de reisende barna kom igjen. 

Så jeg kikket her en dag inn på finn.no for å se om noen solgte et slikt belgiske vaffeljern. Og så fant jeg et ganske nytt som kun hadde blitt prøvd et par ganger til ett par hundrelapper. Og siden det var like ved der største jenta bor,så hentet hun det og leverte det til oss den dagen vi var på badestranden.

Så  nå fikk vi muligheten til å prøve å lage de her vaflene.

vi har leitet litt etter en ok oppskrift,men fant en som vi prøvde og var fornøyd med.

 

– Belgiske Vafler-

4 stk egg

1/2 ts salt 

100 g sukker

3 ts vaniljesukker

150 g smør

3 1/2 dl melk

2 dl vann 

25 g fersk gjær

500 g mel

 

da er det bare å finne frem alt en trenger til å lage de Belgiske vaflene. 

først skal eggeplommene skilles fra eggehvitene. 

eggeplommene og sukker vispes godt sammen i en bolle til en eggedosis.

Vaniljesukker og salt tilsettes og blandes i

på noen oppskrifter skal smør smeltes,men på andre skal den bare blandes i,om smør smeltes trenger man mer mel,men begge deler går.

uansett melk og smør tilsettes røren.

Den ferske gjæren blandes ut i vannet,løses opp og vispes i.

mel siktes inn og tilsettes

 

bland at godt sammen,og til slutt piskes eggehviten og vendes forsiktig inn. 

Det som er forskjellen på Belgiske vafler er at dette skal bli en røre som er så tykk som en deig,ikke en vanlig røre som hos vafler,pannekaker m.m Føles denne røren litt tynn,er det bare å tilsette litt mer mel,det skal bli en klissete deig som kan formes.

 

Men deigen hviler litt,finnes jernet frem. Det var altså dette jernet vi kjøpte på finn.no til en billig peng,og størstejenta hentet til oss. Men en kan og bruke vanlig vaffeljern om man ikke har en slikt spesielt belgisk vaffeljern. Blir ikke helt det samme,men funker

Når man steiker skal det altså legges på to deig klumper,og de skal smøres litt utover med en skei før lokke legges igjen og de steikes.

vi måtte altså prøve oss frem. Egentlig finnes det mange ulike oppskrifter og måter å lage de  belgiske vafler på. Men poenget til slutt skal være at det er en deig,og ikke flytende røre. For her ble den litt tynn til å begynne med,men ved å tilsette mer mel,ble den en deig. 

Uansett vi klarte det til slutt,og det ble mange fine vafler,kjæmpegode med bær og is til. Og her var det veldig populært i allefall, både vaflene og isen forsvant fort.

mmm…veldig gode med friske bær og is…og enda bedre med enten nugatti eller sjokolade saus på. 

synes de her vaflene ser veldig fine ut og….

så anbefaler å prøve de her,en annerledes vri enn på de vanlige vaflene…

så blir det ikke første gang vi lager dette,no har vi jernet så da er det bare å steike i vei. Fint å ha med som mellom måltid eller om en skal på en tur. 

 

 

Følg oss Gjerne på facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

“De som velger å få mange barn!!!”

For litt siden tikket det inn en koselig melding til oss. Det var en dame som jobbet i debatt redaksjonen i Bergens Tidende,det er byavisen fra der vi bodde før.Hun hadde fulgt oss en stund  og synes det er interessant å se noen som våger å både satse og være en storfamilie i dagens samfunn. Å satse på å få flere barn enn gjennomsnittet. Hun synes og at det er interessant å se hvilke reaksjoner de som velger å ‘skille’ seg ut får, da tenkte hun nok mest på de ‘ negative”.At folk kan mene at en er både tankeløs og ansvarsløs m.m som velger det. Hun selv kommer fra en familie der de er flere søsken enn gjennomsnittet og vet at foreldrene hennes og fikk reaksjoner for det. I dag er det og mange andre familier som både har og har valgt å få  flere barn enn en A 4 familie og de får og mange reaksjoner på det.

 

Vi er en av mange familier som har valgt å få mange barn,å satse på storfamilien.Det er et valg vi aldri har angret på,og er veldig takknemlig og stolt for hver og en av de vi har fått.

 Hun lurte altså på om vi var interessert å skrive et lite debatt innlegg om dette temaet. En debatt som skulle inneholde hvordan det er å få negative reaksjoner på det valget vi har tatt. Og evnt hvilke reaksjoner?,ikke minst  hvordan samfunnet møter oss som storfamilie m.m 

Jeg synes det er veldig positivt at noen vil sette litt ‘lys’ på nettopp dette. Den delen av familier som velger å satse på flere barn. I utgangspunktet er det noe som faktisk er helt naturlig og normalt,å få barn. Likevel så blir en ‘sett ned på,kritisert og fordømt’ for en velger et antall barn som ikek alle andre gjør. Og klart at ikke samfunnet legger mer til rettes for de som velger å satse på det. Og i dag skal folk ‘mene og synse’,og klart alle må få friheten å mene noe,alle må ha friheten til å være enig/uenig. Men det viktigste oppi alt er å respektere hverandres syn. Men dessverre mange har ikke respekt for andre valg heller,og det gjelder absolutt mange andres syn, feks de som velger å ikke få barn i det hele tatt . Heldigvis er alle mennesker ulike,og slik skal det være,det skaper mangfold. Men like mye skal det alle ulikheter sammen skape et samfunn,der en kan føle seg respektert for hvordan en ser ulikt på ting.

 

Uansett,jeg takket klart ja til å skrive et slikt innlegg. Det er ikke fordi at nå skal jeg liksom stikke hode frem for oppmerksomhetens skyld. Men det er fordi jeg vil slå ned på urettferdigheten som pågår i samfunnet i dag mot de som velger å få flere barn enn ‘naboen i gata’,den vanlige kjernefamilie,de som velger et A4 familie liv,eller de som ser på seg som mer  populære’,perfekt’,de velstående,’ for det finnes flere av de som tror de er det,og klart ellers resten av gjennomsnittet. At de som velger å få mange barn blir sett på som ‘tankeløse,ansvarsløse eller unormale’ er bare tull. Nei de er like oppegående som alle andre,ressurssterke og ikke minst tøffe som tør å stå og gå mot strømmen. Faktisk en motbør som aldri skulle vært der i utgangspunktet. Den motstand som samfunnet har skapt og som mange har hengt seg på. så ja,da føler en seg urettferdig behandlet for sitt menneskesyn.Og slik skal det ikke være,og  heldigvis slik er ikke alle. Veldig mange er positive,og de synes det er flott at noen velger å satse på flere barn. Jeg synes virkelig de familier som velger å skille seg ut ved å få mange barn skulle vært heiet på,støttet og belønnet. De gjør faktisk samfunnet en tjeneste på sikt. Og i tillegg når statsministeren går ut offentlig å oppfordrer nordmenn til å få flere barn. Og når de som gjør det,velger det,satser,så blir en bare ‘uglesett’. ‘Stakkars foreldre og stakkars barn’ sier mange. Og så må en til stadig forsvare seg,forklare og argumentere for og i mot,hvorfor ditt og hvorfor datt. Det kan bli fort  slitsomt i lengden. Kan man bare ikke bli respektert? 

 

Altså jeg har aldri skrevet noe debatt innlegg,men jeg tar gjerne utfordringen til dette tema. Og poenget er ikke å forsvare ‘oss’. At vi synes vi blir så veldig urettferdig behandlet,sett ned på,nedprioritert osv. Men først av alt,en stemme på vegne av alle andre som velger å få flere barn,og de som har flere barn og føler og opplever samme motstand i samfunnet, og slik skal det overhode ikke være,at det blir noe forandring…? neppe.Men uansett,det er viktig at en kommer på banen,at folk kan se at vi er ‘normale ‘ vi og. Hallo, vi er ikke kaniner,vi har ikke fritidsproblemer,vi er ikke naive,gammeldagse,et ‘bygdesladder tema’, originale,og langt i fra ansvarsløse.Vi tar ansvar for våres barn,våres familie.Ja man kan ha mange stempler på seg. Nei vi er iallefall så rakrygget at vi ser glede, verdi og rikdom i å få, og ha mange  barn, og trosser alle stempler en får. At man er stolt over de valg man har tatt, og de andre verdier man har lagt vekt på, det overgår alle folks meninger og synspunkter.Ikke minst samfunnet som ikke har det tilrettelagt for storfamilier.

 

Så da skrev jeg,og når det er noe jeg brenner for og engasjerer meg for,så blir det fort langt…ha ha  sånn helt typisk. Og jeg fikk beskjed om at det skulle inneholde max 4500 tegn. da ble det plutselig litt verre når jeg trykket på tegnleseren og den var kommet over 5500 tegn. Hæææ? men etter at innlegget ble gjennomgått x-antall ganger så var det bare ikke mer å kutte,så det ble sendt inn. og så var det bare å vente i spenning på om det ble godkjent og trykket. 

Og når mailen kom at det ville bli trykket,ja da kjente man seg lettet. Håper virkelig folk ikke ‘ser’ helt ‘feil’ på det,at ikke vi er så ‘negative’, eller at ‘alle’ er så negative mot oss,men poenget var at man skulle se dety  litt med negative øyner. Men at man kan formidle en forståelse for de som velger akkurat dette livet,å satse på storfamilien og få mange barn. Og ikke minst få en respekt for det valg man har tatt, tross mange uenigheter. Ikke minst at kanskje dette er noe samfunnet bør ta mer tak i. Støtte,hjelpe,belønne,heie på,verdsette,legge til rette osv i stede for. Det kan få flere familier til å faktisk satse på storfamilien.

Men for all del her er ikke snakk om at vi som velger å få mange barn skal få en unaturlig oppmerksomheten. At ‘se på oss’, se på hva vi har valgt’, ‘hva vi har gjort’, prestert,fått til osv og så stikke oss frem på den måten. Og nå skal de i tillegg liksom få flere ‘goder’ enn andre med barn. Nei langt i fra,vi ønsker å være mennesker som ‘alle andre’, helt normale og naturlig i andre menneskers øyne. Vi er ikke slike som trenger allslags hjelp,pengestøtte,’råd og veiledning’,’tips og gode løsninger’ til stadig- som om vi var en gjeng hjerne tomme,rådville,kunnskapsløse og lite orientert mennesker. Og det i fra andre ‘gjennomsnitts mennesker’ i samfunnet som rir på den bølgen som  flertallet gjør og ser på seg selv som mer oppegående,kloke,orienterte,kunnskapsrike,smarte. Og dette skal det ytres om til en gruppe mennesker som er i utgangspunktet helt som alle andre,bare med et litt annerledes syn.  Men heldigvis,den gruppe mennesker som velger mange barn forstår og verdsetter hverandre og det styrker å vite at andre ‘ tenker ‘ slik som en selv. 

 

Men som sagt,for all del ikke alle er slik,langt i fra. Flesteparten er positive,de heier,gratulerer,støtter og beundrer mot og handling  Og ikke minst de respekterer at noen kan ha et slikt syn,og å ta slike valg. Dessverre får de som er slik,tittelen, ‘ryggslikkere’ av de som er uenig. Men for all del, er du uenig,ja det kan du være med din fulle rett .For alle meninger,om de er positive eller negative,så må de bare respekteres.Det er veldig bra at vi alle er ulike.

 

Selv om vi har valgt å satse på å få mange barn,har vi full forståelse for at mange ikke tenker,velger eller gjør som oss.Vi må respektere hverandres ulike valg i samfunnet.

 

 

Her er innlegget,og det kan leses her.

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/7lGgyB/Ingen-gratulerer-oss-lenger-nar-vi-blir-gravide

 

Ellers kan de som bor i Bergens området lese innlegget i Papir avisen 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

 

En dag gjengen her inntok en ny badeplass.

Her skinner solen om dagene,og neste dag og dagen før er likeså. Og vi jakter fortsatt på bolig,sånn at det er poengtert. Men sånn litt innimellom jakten så tar vi noen småturer rundt om,så barna her kan få ta en dukkert i varmen.Og ikke minst hunden da.Det er veldig mange fine badesteder rundt om her, og vi er klart veldig åpne for å sjekke ut nye steder. 

Her en dag når størstejenta var ferdig på jobb, og hun jobber i Bærum nå i sommer,det er utenfor Oslo. Så ville hun møte oss. Hun hadde og noe hun skulle levere oss,men det kommer i et annet innlegg. men hun var absolutt og veldig åpen for et bad,etter en klam dagvakt på avdelingen hun jobber på,så er det forfriskende.Så vi leitet litt på google etter ‘badeplasser i Asker og Bærum og fant et fint sted ikke så langt derfra,i Asker da.Ja hva skulle vi gjort uten google noen gang altså.ha ha 

 Å joda der var det et fint badested,stor gresslette og en lang sandstrand,brygge,fine toalett,garderobe,strandvolleyball og t.o.m stupebrett som vi såg. Og alt det der er noe gjengen her liker godt.

Så vi la i vei,hentet størstejenta på toget underveis og vi fant frem til denne fine plassen. Og ingen ble skuffet her nei.

Veien ned,og der skimter vi badeplassen. Til venstre er det gresslette og badestrand og lenger der ute er det stupebrett.

her var og mange gås,de er jo så koselige.Tamme var de og. Her ser vi uti oslofjorden

Selv om det er en del folk som bader rundt om over alt på dette stedet,så var det likevel god plass. ikke minst for en gjeng som vi.ha ha

Under noen trær,litt skygge og litt sol,så satte vi oss. Vi hadde ikke spist middag denne dagen,så den tok vi med oss. Det er jo ingenting som smaker bedre enn mat ute i det fri,og her i huset får alle så god matlyst av å bade.Vi stoppet underveis i Asker på en utenlandsbutikk og kjøpte noe rimelig frukt og grønt. De hadde og noen veldig gode nanbrød som var bakeribaket,supermyke og ferske,og da var middagen sikret.Og hun som kom fra jobb hadde heller ikke spist så det passet helt fint.

Det ble kylling skåret i strimler,salat og div grønsaker,dressing rullet inni div.nanbrød,veldig,veldig godt og super badestrand mat…og frukt er alltid godt og sundt å ha med til etterpå. (jaja kjeks og chips er og noe som er poulært her da…..)

Men Klart det vekker litt oppsikt når 13 personer kommer gående og alle setter seg på en og samme plass her på badeområdet.Så noen ganger får vi mange rare blikk,altså det er jo ikke rart det da. Men egentlig startet det allerede oppe på parkeringsplassen, der 13 personer ‘veller’ seg utav minibussen.Det tar aldri slutt liksom,og baderinger,badetøy,hånduker,’gildekassen’ med bilene til gutta,en håv,vogn,matposer,strandveske,tepper osv og tilslutt kommer hunden.

hm… har vi husket alt nå da? Jaja er noe glemt er det bare å rusle oppigjen på parkeringsplassen.

Vi har alltid 2-3 store tepper med så vi kan sitte på,og ikke minst der lillemor kan ligger å ruller og kryper. Og så er det alle skoene da som står ‘linet’ opp ved siden av teppene…12 par,lillemor har ikke sko enda,men det vil vel komme etterhvert…ha ha og ikke  minst en  stabel med 11-12 hånduker.

skoene står ‘leinet’ opp…hm..ser et par ikke er her…det hender altså at noen setter skoene sine nede ved vannkanten og…ja ja  mulig det har skjedd denne gangen.

For oss er klart dette helt normalt.Dette er ikke noe mer styr enn de  som har med seg 2-3 barn. Men egentlig så må vi klart bare skjønne at de som sitter bortenfor,foran,bak og enda litt lenger borte,eller lenger bak, ser litt sånn ekstra på oss. Joda de må jo bare se,og det er jo det som er så artig på badestrender at folk sitter å ser på alt og alle. Og veldig mange kikker og kikker,og det er klart supert med solbriller,for bakom solbrillene de har på nesen,så er de liksom litt sånn skjermet da… ha ha  Og det er jo klart det som og gjør tiden på badestrender mer interessant.

 Men det gjør ikke jeg altså Jeg har ikke tid til det liksom,for når vi er på nye steder skal det utforskes.Da tar jeg kamera med og skal knipse litt her og der. Så dukker noen av barna opp og sier ‘hei mamma,se på meg’..og de hopper uti,og en annen kommer og sier det samme. og noen roper langt der ute,

‘mamma,mamma seeeee!!! ‘ og der hopper den ene ungen,etterfølgt av 4 søsken til utenfor stupet. hm…er det ikke pappen da som er på vei utfor stupe brettet og innimellom et par  unger….? joda det er det,og der hoppet han…..

Skjelettet kaller guttene faren sin her…han er tynn og er et beinrangel,så de mener han passer til den tittelen.Men så ser han litt avmagret ut og da, og spesielt når han går med 15 åringen sin badebukse.Men det er bare den som passer. Men en dukkert må han ta likeve,det er godt å kjøle seg ned i varmen. Han ble nemlig litt skuffet nylig over å ha gått ned noen kg,så han jobber med å komme seg opp igjen.Men tynn er han,bein stikker ut over alt.Så det er ikke rart gutta kaller han skjelettet. Men at han skulle bruke samme str. som 15 åringen her, det hadde ingen trodd. 

 

No skal Leah og håven sjekke ut om det finnes noen krabber i sjøen som kan fanges

og så kom de koselige gås’ene inn da….

de er jo fine da…og den lille er en gåsunge som begynner å bli stor…

og så måtte klart Lillemor sjekket temperaturen i vannet…hm.hm ..tror nok hun synes det var litt i det kaldeste laget. Tror noen sa at det var rundt 24-25 grader i sjøen.

på sandstranden er det alltid stas å grave,lage tunneler og veier …

det var og en flåte med stupebrett der,som gjengen her flittig brukte…

like ved der vi satt, gikk det en liten bro over der, og den var fin for de små å gå under å vasse…

var flere fine plasser der…

og selv om det ikke ble det store badet på denne lille jenta var hun like blid for det hun…

litt blomster var det og å finne der…

men klokken går selv på slike fine steder,og det var tid for å sette nesen hjemover. Men en ny plass er altså funnet,og flere ville tilbake her en annen gang.  

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

Virkelig en stor overraskelse

Da kan vi her atter en gang senke skuldrene,eller kan vi det? niks det kan faktisk vi ikke.Spenningen er i allefall over,og det gikk så veldig fort,og da 5 bokstaver i ordet ‘SOLGT’ lyste mot oss skjønte vi at det ikke ble oss. Og desverre,ja desverre kan vi bare si,at det ble ikke oss.Men det var altså noen andre som fikk denne fine eiendommen.Selv om det var så veldig nært,så gikk det ikke. Men sånn er det,det er bare ikke noe å gjøre med det. Og derfor kan vi spørre oss selv om vi kan senke skuldrene. Nei det kan vi ikke,det er bare å brette opp rmene igjen å ‘jobbe ‘ videre. Men det var en liten nedtur denne gangen,for dette ha vi jobbet med ganske lenge,både angående banker,komune m.m Og eiendommen har vi sett før jul t.o.m  Men vi kan iallefall ikke gi opp,det er bare å heve hoder og fortsette. Og en dag,ja da må vi bare trekke det lengste strået. Det hjelper heller ikke å sette seg ned å ‘deppe’ 

Men vi må bare se det slik at, da er det noe annet vi skal ha,enkelt og greit. For flytte må vi uansett,og noe må dukke opp før eller seinere. Vi tar uansett en dag om gangen. Så her har vi ikke  tatt sommerferie på det området i allefall. 

 

Men så fikk vi en koselig melding oppi alt dette da av noen fra Bergen. Det er et ektepar som følger oss her,og vi vet hvem de er, fra da vi bodde i Bergen,men kjenner de ikke personlig. De skulle i alle fall en tur til Sverige ca en uke og lurte på om det var mulig å få treffe oss på veien et par timer for å hilse på oss. Ja klart det ville vi. Vi er no ute å farter vi,så det går veldig fint.Bare koselig det. Og det ble bestemt at vi kunne møtes i Lekeparken.Den er alltid populær her i huset,og der kan barna leke i det fine været. 

Så klokkeslett ble avtalt,og vi møtte opp. Det vi ikke visste,men som de hadde tenkt var at de ville spandere pizza på hele gjengen her. Oj det var virkelig en stor,stor overraskelse.Og ikke nok med det. Både brus og is ble det og på gjengen her. Virkelig fantastisk og utrolig snilt gjort. Og alle vet jo at det går ikke bare 1 pizza her i gården. ha ha 

Nei 5 pizza måtte til …Og gjett om de koste seg…

ja dette var virkelig snilt,synes klart vi…

‘neida,de synes det var bare en glede å få gi de..’

en gutt som synes det var virkelig stas å få pizza,og ikke minst få hilse på et slikt koselig ektepar.så både han og Leah gav både klemmer og smil til de flere ganger 

de er skikkelig heldig de her altså. å få så god og så mange  pizza…Nei det  er ikke noe dagligdags akkurat…

 

og lillemor fikk og smake en pizza bit…

Som sagt så er det veldig fint vær her om dagene,som det er mange andre plasser i landet.Og når omtrent alle de 5 pizzaene var inntatt (var bare et par stykker igjen etterpå..) og alle var mette var det noen som gikk for å leke på lekeplassen og noen som tok turen mot noe som sildret og rant…Fontenen i parken!!!!

‘ Mamma? kan vi ikke få vasse litt…bare litt…?væææær så snill….

ja ja gradestokken viste nesten 30 grader,så litt vassing går no greit.Det var en del andre barn som gikk der og ‘vasset’….og vi har funnet ut tidligere at det er ingen lov som sier at det ikke er lov å vasse i fontener. 

og mens de ‘vasser’ og de voksne og store sitter å prater,ja da ble det  raskt noe mer enn bare vassing altså..ha ha 

‘maaamma,ble litt våt…’

UPS- det var visst flere som ble våt her ja…

HA-HA-HA ja så tok de det helt ut, og det var visst en stooor fryyyd!!! Juhu!!!

det var visst absolutt forfriskende med en dukkert ja….. ha ha 

og etter dukkerten i fontenen og både pizza,is og brus i magen gikk alle vel fornøyd hjem.MEN så ønsket dette snille og gavmilde ekteparet da at vi skulle møtes igjen,og det når de dro hjemover igjen fra Sverige. Joda klart vi kunne det.

og slik ble det. 

Når de kom tilbake ønsket de et nytt treff i Lekeparken.De synes det var så koselig første gangen når vi treffest,at de ville gjerne gjenta det. Og slik ble det.

Vi troppet opp på Lekeplassen igjen vi,og her sier klart ikke gjengen nei til en ny tur i parken.

Men så ble det igjen enda en ny overraskelse,enda en ny runde med pizza ville de spandere på oss. Og 5 stk ble bestilt denne gangen og. Er det mulig…????

og igjen fikk gjengen her opplevelsen av å kose seg!!! Både brus og is ble det og.

Nei ,dette er ikke helt bra altså,og det gir overhode ingen mening. Det må for all del ikke bli noe vane…ha ha 

nei de bare ler de og synes igjen det er bare et stort privilegium og ære av å kunne få gi til oss. Igjen og igjen blir vi overveldet. 

og etter både pizza,brus og is og lek i parken….jaja de måtte vasse litt i dag og i fontenen,men så hadde de enda en liten overraskelse de ville gi oss. Men da måtte vi bli med de bort til der bilen deres var parkert. De hadde nemlig kjøpt noe til gjengen her  i Sverige.

så vi labbet avgårde mot parkeringsplassen. Da så vi dette artige maleriet på en bygning…måtte bare ta det med…ha ha 

og der,bak i bilen hadde de kjøpt hver sin pose til alle barna full med nye fine skole klær.Alt fra bukser,jakker,T-skjorte,sokker,genser m.m  Og det var navn og str. med kort oppi til hver av barna…er det mulig!!????

‘ååå mamma se, sier Aron  en kjempefin og kul hettegenser. Det har jeg ønsket meg…’

åå skikkelig mange kule klær altså…

å Leah var super stolt,hun fikk en søt jordbærjakke….

nei dette var virkelig helt utrolig,her er jo for flere tusen kr i klær…dette gir ikke noe mening i det hele tatt. Et pr kg gotteri fikk de og på deling. nei no ble vi rett og slett målløse….

men begrunnelsen var bare så enkel at de hadde ikke noen små barnebarn lenger, (kun et voksent barnebarn) så de hadde ikke noen å kjøpe til,og det var alltid så kjedelig å gå i klesbutikker å se på alt det fine til både smågutter og småpiker og ikke ha noen å kjøpe det til. Men NO,endelig no så hadde hun en familie som hun kunne handle litt småtterier til i ny og ne, om det var greit for oss da. Vi står bare å rister på hode vi…og barna,nei  de hopper opp og ned og nikker og smiler fra øre til øre de…ha ha 

ja snakk om overraskelse.Dette var visst både julaften og bursdag på en gang. helt utrolig at det finnes slike gode mennesker rundt om…og dette har vi aldri bedt om eller tenkt var mulig en gang. Men dette er noe de helt selv har funnet på…

vel vi rusler i allefall hjemover i undring over alt vi har fått….dette går ikke i glemmeboken med det første.  

Ja Benjamin og posen han fikk full med fine gutteklær rusler hjemmover og… 

og så fikk vi samtidig en liten rusle tur langs elven og over broen.På veien fikk vi og se en kunst kule som hadde musikk inni…

 

 

og Gjett om både Leah og Benjamin hadde ‘manekeng oppvisning’ dagen etter med de fine klærne de fikk.. ha ha… så kanskje vi må ha en foto seanse på de og klærne en gang og det som var i posene,for der var det var mye fint.

Iallefall vi er helt forundret og takknemlig over slik godhet. Dette hadde vi aldri forventet.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : Huset med de 11 Barna

 

 

 

 

 

Da lever vi igjen i spenning !!!

Ja no har vi gått i lang tid og vært veldig,veldig spent. Vi har tellet på timer og dager. Endelig kommer dagen for atter en ny visning.En ny visning på et annet hus som vi har sett en stund. Ja vi begynner faktisk å bli god på visning sånn etterhvert no  ha ha . Og vi har sett på mange,hundrevis av eiendommer og boliger. Men det har bare vært noen få som har vært aktuelle å gå å se på av alle de hundrevis.Og etter press,ja positivt da,fra skole og rektor som absolutt vil beholde skolebarna på skolen,så har søket vårt vært mest konsentrert i fylket her. Og ikke hvilken som helst bolig er egnet for oss,så det har tatt tid og det har gått mange timer med boligjakt og hus leiting. Men så kom omsider denne eiendommen som vi visste ville komme for salg, ut på marked. Og gjett om dette var en attraktiv eiendom. Jeg ringte her tidligere nemlig til megler på eiendommen for å høre litt angående boligen. Og da sa hun at dette er en eiendom som er veldig populær og etterspurt. Virkelig en perle,så veldig mange hadde allerede tatt kontakt for interesse.Så hun visste det ville bli mange på visning. Stedet ligger landlig til,og har fint område og flott utsikt.Og det er nok det som gjør stedet til en perle. Huset derimot er det en del å gjøre med,og det må oppgraderes i de fleste rom. Så det er ikke det som i utgangspunkt en ‘perle’ for folk,men selve stedet og beliggenheten. Altså for vår del har vi ikke sett på denne eiendommen i utgangspunktet som en perle. Vi har sett etter det praktiske angående antall rom og størrelse,men og beliggenhet.Og ikke minst at det lå i dette fylket og at det er landlig og mulighet for å ha dyr m.m  Og at det må gjøres en del her og der så gjør det ingenting og det er noe som må bare tas etterhvert.Vi er ikke kravstor på det området.

Den andre eiendommen som vi har sett på no før sommeren som har lagt lenge til salgs,ble desverre solgt her forrige måned.Og det var klart dumt,men vi gir ikke opp av den grunn,vi leiter videre vi og da kom altså ‘denne’ for salg. Og den var det visning på no i helgen. 

Det er nok mange der ‘ute’ som begynner å bli virkelig lei alt dette med hus og boligjakt,flytting m.m og da sier vi ligeså. Vi er virkelig ,og da mener vi virkelig lei vi og. En dag her vurderte vi rett og slett i de her ferie tider å ta ferie fra hele flyttinga og bolig jakten…..ha ha ha  

Nei det er nok ikke så enkelt,flytte skal vi uansett. Så det er bare å ‘kjøre’ på til vi får gjennomslag. Og før eller seinere MÅ det bare lykkes. !!! det er vi 100 % sikker på. Og siden det i ny og ne tas opp her, er og  fordi dette er noe som er en del av vår hverdagsliv no. Men det er ikke langvarig,selv om det har tatt tid,så vi ser på  at for hver dag som går,så er vi og  en dag nærmere målet.

Og en dag så treffer vi blink.Det er vi helt sikker på.

 I allefall gjengen her var og like gira på denne visningen på eiendommen som vi var. Grunnen var klart først av alt,de slipper bytte skole.Men og at det er landlig,ligger for seg selv,romslig plass ute og inne og man kan ha dyr m.m 

Leah har virkelig hatt nedtelling til den dagen hun endelig kan få kaniner. For det er noe vi har hatt i veldig mange år tidligere. Og jentene spesielt ønsker det igjen denne gangen og.Ellers er vi skikkelig gira no altså på å komme oss videre,og sommertiden ,er virkelig en fin tid å få flyttet på. 

 

Det var veldig mye folk på visning,absolutt ingen bombe,mange var interessert og det var vi og. Så vi troppet opp mannsterke som vanlig og dette stedet var sååå mye finere i virkeligheten,enn det bildet har viset. 

før vi tok runden både ute og inni huset,så hørte vi noen nabo kuer,og de måtte selvfølgelig Leah og Benjamin se på…

‘ååå, mamma se, kuene….!!!’

så kikket vi rundt på tunet,ved siden,foran og bak huset…og der…

‘mamma,mamma SEEE!!!! og bak huset stod to fine hester….ååå de var fine…

Og en del beite mark rundt her tilhører eiendommen,så det er et fint sted å ha dyr her

I hagen stod det og et lite rødt hus, det var et ønske Leah hadde hatt, for hun ville ha et ‘dukkehus’ i hagen.

så gikk vi inni huset,et koselig hus med to stuer,kjøkken,og soverommene oppe.Det en må regne med,er litt oppussing,men her kan det absolutt bli veldig fint bare man er litt kreativ.

skikkelig koselige stuevinduer med utsikt,her nedenfor huset er det og en del mark som hører til tomten.(ned til trærne)

en veldig koselig gang som går ut i hagen…

og så gikk vi opp,det var to trapper opp på loftet,der var det flere soverom,nok til oss i allefall,og mulighet for å slå ned en vegg,så en kan på en koselig tv-stue. Ellers var det bad oppe.

og en koselig altan utifra gangen. Der en kunne se ned på hagen.

oppe i gangen…

her er mange soverom og bad,og stort oppbevaringsrom…Litt må en regne med å gjøre. b.l.a å skifte ut dette golv belegget med et annet tregolv.

‘mamma,sier Emilie og peker inn på et av rommene. Det rommet vil jeg ha om vi får dette huset…’

så tok vi turen ut igjen,og ute på tunet står en koselig låve.Inni låven er det to-tre staller som hestene som gikk ute pleier å stå i. Men klart andre dyr var det og plass til.

koselig låvevinduer.

og bak låven så Benjamin noe ‘stort’- en traktor…

skikkelig gammel traktor,men den virker visst. 

og det var en koselig hage med epletrær og andre busker m.m.  og en kan se så vidt det røde ‘dukke huset’ mellom trærne.

Da hadde vi omsider sett alle steder,ute og inne. Og det hadde klart alle andre folk gjort og.Det var som sagt veldig mange interesserte,og flere av de hadde skrevet seg på bud listen. Nesten oppi 9-10.Så her skjønner en fort folks interesse. Men så lenge man er med på ‘rund dansen’ så lenger er det håp og. 

uansett alle her i vår familie likte veldig godt alt de såg. Dette var absolutt en plass alle kunne tenke seg å flytte til. Og Leah sa flere ganger. ” her vil jeg bo…!!!  og “jammen mamma dette er jo huset vi skal kjøpe og bo i…”   og alle de andre var helt enig. Hun tenkte overhode ikke på noen av de andre som var der på visning. . ha ha 

Så da får vi se hva morgen dagen bringer,for i løpet av dagen vil huset bli solgt uansett. For så  mange andre potensielle kjøpere var det der. Og klart megler oppfordret alle interesserte til å henge seg på,og vi var intet unntak. Vi er jo og interessert.  Så vi hang oss på vi og. Så dette neste døgn får vi bare leve i spenning. 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’