Her skjer det noe hele tiden.

 

Med en familie med 11 barn,der 3-4 pers ikke bor fast hjemme,og at halvparten har blitt ungdommer,så er det egentlig ganske mye som kan skje i løpet av en uke eller 14 dager her.

Det er jo klart bare i perioder,men noen gang skjer alt mulig på en gang. Og slik er det bare å være mange, og alle har ulike planer og prosjekter på gang.

Men som oftes haster man videre og husker ikke alltid igjen hva som skjedde då og då.

Og da er det jo klart greit å kunne notere ned hva den og den har gjort, eller vært der og der,eller gjort  sånn og sånn. Iallfall  innimellom da. Vi har uansett en gjeng som liker å ta turer både hit og dit,være i aktivitet og gjøre ulike ting.

Ellers har startskuddet gått for en del bursdager på rekke og rad her i gjengen ,og eldste jenta var første ‘mann’ ut. Bare noen dager etter kom en av gutta inn i de rekker av de ‘voksne’.Og det er jo både stas,men og samtidig vemodig, og de neste uker blir det noen flere.

En helg var nest største jenta en tur til Bergen,for å besøke morfaren,men og for å treffe noen gamle klassevenner fra da vi bodde der,og hun gikk på skole der .

Samtidig  hadde eldste jenta her tatt ut noen fri/ferie dager nå på høsten, og hun og en kollega dro på hyttetur , på foreldrene til hun kollegaens sin hytte.

16 åringen har vært på en første praksis uke på en barneskole inkludert SFO-skolefritidsordning.

De siste fridagene til eldste jenta tok hun med seg 16 åringen og dro opp  til morfaren ,for å lage mat og fylle opp frysen hans igjen. Ellers å rydde, vaske og støvsuge m.m

Så har vi eldstegutten som fortsatt er i Trondheim i militæret.Og der kommer det innimellom tilbakemeldinger på hva han gjør på.

Han ble jo utvalgt en av 4, blandt 40 stk som ville ta lappen på lastebil. Og det synes han var stor stas. De siste uker har han tatt både teori,hatt kjøretimer og oppkjøring . De har og vært på ekstrem uke og gjort flere andre ting.

17 åringen dro til Danmark med en kompis og kjøpte billig verktøy. De driver å jobber med bilene sine som de skal bygge opp og er mye på verkstedet  som er hjemme i garasjen til kompisen. Så der bruker de all sin fritid. 

 

Vi har hatt en 12 åring som har vært på skoleleir en hel uke, og hatt mange fine dager der med dyr. 14 åringen her var på konfirmasjons leir en helg. Han blir konfirmant til våren.

Så det er absolutt full fart innimellom. Og denne uka  har de to store søstrene hengt seg på en rimelig tur til Paris sammen.Men det får vi ta med i et annet innlegg.

Så både ‘bager og trillekofferter’ har vært godt brukt siste uker.

Men synes absolutt at det er flott at gjengen her er aktiv og at de kan, og har mulighet innimellom å dra både her og der. Det viser så godt at de er ansvarlig, de er trygge og uredd, de er selvstendig og tar mange egne valg. Men så vet de at de har en stor familie,foreldre og søsken som alltid heier på de og er til stede i alle situasjoner.

 

 

Nest eldste jenta dro en tur til vakre Bergen by noen dager…

 

 

 

 

 

Der besøkte hun både morfaren og hjalp han med noen ting, men og traff noen tidligere klasse venninner m.m 

 

 

 

 

 

 

 

så var det eldstejenta som var på en liten hyttetur noen dager med en kollega. Der koste de seg, fyrte i peisen,laget god mat, gikk på mange turer i skog og mark.

 

 

 

 

 

 

 Å ha hund med ,ble det turer både seint og tidlig. 

 

 

 

 

 

 

Selv hunden koste seg på hytta….

 

 

 

 

 

 

 

På den skolen, og i den klassen 16 åringen går i, er det nå klart for den første praksisperioden, som er på vel 2 uker. Hun skulle være på en barneskole, nærmere bestemt på 3. klasse trinn.Hun skulle og være på SFO som er skolefritidsordning, etter skolen er slutt. Hun fikk virkelig et innblikk inni en skoleklasse, en stor klasse med over 30 3. klassinger. Hun ble både hjelpelærer,assistent og hadde mange gode ideer til leker,løse konflikter, trøste, hjelpe og lede. Ikke minst være veldig tålmodig. Det kom virkelig godt med at hun har 5 yngre søsken i denne settingen, dette var og noe de såg.

 

 

 

 

 

 

 

 

På siste praksisdagen fikk hun b.l.a et koselig brev og tegning fra en av jentene i 3. klasse. Det var jo veldig hyggelig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så tok altså eldstejenta altså med seg 16 åringen og dro noen dager til Bergen til morfaren. 

 

På flyplassen !!!

De jentene altså…. ha ha 

 

 

 

 

 

 

Der laget de flere titalls pakker med ulik middag og frøs ned. Så no har han middag en stund til. 

De hjalp han og med ulik husarbeid m.m

 

 

 

 

 

 

Så har vi militær gutten vår nord. Og de gjør på mange ulike ting der oppe. Men han var veldig stolt da når han hadde klart førerkort på stor lastebil. Og ikke lenge før hadde han bestått og teori prøven.

 

 

 

 

 

 

 

Joda det er Viktig med humor i militæret.haha 

 

 

 

 

 

 

Joda han har det bare bra der oppe han. Han trives godt og de er stadig med på ulike ting.Denne uka skulle de ut igjen noen dager på øvelse.Da skulle de holde på med noe fly greier. Om noen uker får han en lengre langhelg ,og tenker ta turen østover til oss. 

 

 

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

 

 

 

Så var det 12 åringen som var på leirskole med klassen sin. De skulle en uke til Langedrag ,å hilse på masse dyr, oppleve naturen og fellesskap. De skulle også være sammen med mange andre 7. klassinger fra andre skoler. 

 

 

 

 

 

 

 

Langedrag er full av opplevelser og aktiviteter. Det ligger oppi Hallingdal og veldig populært sted å besøke hele året for både familier,men og skoler,grupper osv. Man kan være der å overnatte,eller kun på dagstur. De har faktisk oppi 300 ulike dyr og over 20 ulike dyrearter. Og alle de her fikk 12 åringen  og klassen hans sett og hilset på. I tillegg til mange ulike aktiviteter.

 

 

 

 Mange ulike artige og så fine dyr fra leirstedets egen nettside. 

 

 

 

 

 

 

Han hadde iallfall hatt en veldig fin uke,opplevet mye og vært med å stelle dyr i fjøset, gi de mat m.m  Så de hadde kost seg alle.

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————

 

 

 

Og så var det 14 åringen som hadde vært på konfirmasjonsleir, der hadde de og hatt det fint med mange ulike aktiviteter ute og inne,vært på turer, hatt samlinger, sang,musikk,leker m.m En kveld skulle de ha noe drama/konkurranse  og kle seg ut, sminke seg, eller annet som en person ,eller en ting, eller noe annet som begynte på forbokstaven i navnet sitt. 

 

Joda det ble en fin leir det med mange andre jevnaldrende

 

 

 

 

 

 

Da er det tid for noen bursdager fremover,og vi begynner med eldste jenta….

 

 

 

 

 

 

 

 

Og siden hun ble 25 år, så måtte vi innom ‘party land’,en butikk som selger masse bursdags/fest effekter. Vi valgte en rosa hjerteballong med skrift på…

 

 

 

 

 

 

 

 

Litt gaver, gavekort og en opplevelse fikk hun og. Men så er hun veldig glad i de her spisende ‘gavene’ da . Som har blitt mer og mer populær. Så en eske full i ‘godsaker’ ble veldig godt mottatt…ikke bare blant eldste,men alle de andre og. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men det ble ellers veldig enkelt med litt kake,bær og is,og det var mer enn godt nok. 

 

 

 

 

 

 

Tre søte hjerter

 

 

 

 

 

 

 Og så var det enda en ungdom  her i gjengen som stiger inn i de voksnes rekker. Absolutt vemodig, men slik er det. De vokser til en,etter en . Og de selv er jo klart veldig stolt da, å endelig bli myndig,kunne bestemme mer, og tre inn i de voksnes rekker. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så no har vi enda en 18 åring i gjengen vår. Utrolig hvordan det tiden flyr. Den helgen han fyllte år var det samtidig et lysshow som pågikk nedi byen, og alle her hadde veldig lyst å ta en tur ned dit for å se litt på dette. Mange kule effekter som kan lages med lys. Og det heter jo så fint ‘kunst’.

 

Det var en fin fin kveld med måneskinn,sjø,båter og litt kaldt i luften.Så vi kikket litt på båtene før vi gikk videre mot de ulike stasjoner med lyseffekter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et gammelt fyrtårn og en heldig lillesøster som får sitte på storebrors skulder.

 

 

 

 

 

 

 

Man skulle gå en rute og underveis var det mange stasjoner med ulike lyseffekter man kunne kikke på…

 

 

 

 

 

noen stasjoner kunne man sette seg ned for å se på de ulike lyseffekter

 

 

 

 

..og noen lyseffekter kunne man teste ut…

 

 

 

 

 

 

 

 Tror det var over 22-23  ulike stasjoner,den siste var absolutt fascinerende. Lyset skapte mange ulike mønster på festningen 

 

 

 

 

 

 

Så det var en artig opplevelse å få med seg. 

 

 

—————————————————————————————————————————————–

 

 

 

Da er vi kommet halv veis i denne måneden, og dagene haster videre mot jule måneden. Her har vi nok å gjøre på og fortsetter med ulike oppussing ting i leiligheten vi jobber på. Og endelig skal en elektriker komme for å fikse kontakt til steikeovn m.m 

 

No har snart alle bladene på trærne falt til bakken, og høsttiden synger på siste verset

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook :  ‘ Huset med de 11 Barna ‘

En flott tur vest til Sunnfjord.

 

Da har vi akkurat vært i sluttspurten av en flott høstmåned, oktober, og begynner utrolig nok på enda en ny måned, november. Og her øst har det vært en utrolig fin og fargerik høst. Men så har det og vært noen dager  innimellom der det har vært både surt, kaldt og regn. Og da blåser siste rester av de fargerike bladene fra trærne på bakken. Og det har og sin sjarm det også.  Men så skinner solen igjen dagen etter. Regn har det vært lite av.

Men på vestlandet har det som normalt vert en del nedbør, og det har garantert noe med de høye fjellene  der å gjøre. Og det  fikk vi altså oppleve en liten smakebit av, når vi hadde en liten tur dit nå  mot slutten av denne høstmåneden.Både høye fjell og fuktighet.

Vi hadde  altså en tur til Sunnfjord,og hvorfor vi hadde en snarvisitt dit, må vi først spole litt tilbake i tid.

Da vi var på fjellet kom hun litt eldre damen som vi har hjulpet litt noen ganger siste tiden, dit som gjest.  Det er samme damen som det stod om  i forrige innlegg. Der vi har vært å  pusset opp gjestestua,hagearbeid m.m

Men da hun var på fjellet flere ganger som gjest, fortalte hun en gang litt av livshistorien sin, og noen andre ganger andre historier.  Hun hadde bodd en del  år i Bergen,men og flere ulike steder,b.l.a i Sunnfjord , siden hun hadde familie der,og foreldrene hadde noe røtter derfra . Men hun hadde og røtter fra Nordnorge. Men da hun bodde i Sunnfjord var det og den gang  boende to-tre onkler,en tante og  noen fettere som bodde der nå enda. Hun har og  en datter som er voksen,gift og har, 3 barn som bor like ved der.

Det er noen år siden første onkelen døde, og et par år siden siste onkelen døde. Begge onklene hadde hun i flere år hjulpet med ulike ting. Han ene onkelen  bodde på en gård og drev med sauer, Der var hun mye og bodde mange år,og når dattera hennes var liten.  Den andre onkelen var ungkar og hadde som ung bygge seg en egen hytte som han bodde i,og brukte som fast bolig. Det var ikke så langt unna broren sin gård. Hun var mye i den hytta å hjalp onkelen sin når han begynte å bli gammel,dårlig til beins og syk. Til slutt måtte han flytte fra hytta, for den ligger litt oppi skogen, og ikke så egnet å bo der som syk og gammel.Før han døde hadde han et ønske.At hun overtok hytta etter han, siden hun hadde vært så snille i mange år og hjulpet han. Og hun takket ja til hytta selv om den var gammel og burde pusses opp,men det er flott natur rundt og stor tomt.

Hun selv hadde og satt noen av sine ting i hytta,men hun fikk og arve hans ting.

Men så har det gått noen år ,og hun har ikke fått hentet tingene sine,og hans, eller fått vært der/bruke hytta.

Hun har hatt en skade i kneet m.m i noen år pga et uhell, så hun har vært dårlig til beins og har ikke hatt mulighet.

Når vi var på fjellet fortalte hun om alt dette,og hadde et ønske om å bare selge hytta, siden hun ikke brukte den. Men den måtte først ryddes,og ting og tang tas ut. Og vaskes m.m

Hun har og ting stående på gården til fetteren  fra da hun bodde der som og skulle vært hentet m.m

Men hun hadde liksom ingen å hjelpe seg og klarte ikke dette selv. Men vi sa jo den gang i fjor at klart vi kunne bidra når vi ikke var på fjellet lenger. Det skulle vi nok alltid få til.  Og dette er 1 år siden vi sa,og så kom vi selv med forslaget til henne nå etter høstferien at vi kunne ta en rask tur i helgen opp til Sunnfjord. Og det passet og fint for hun, for hun skulle dit uansett på røntgen  på sykehuset. Og kom vi oppover kunne vi dra sammen opp til hytta og ‘tømme’ den.

Så da ble det altså en tur opp dit. Og der vest er det mange år siden vi har vært og kjørt. Jeg for min del har mange barndom og ungdoms minner derfra. For vi bodde der noen år da jeg var liten.

Begge storesøstrene kunne og passe gjengen på skift,for vi kunne bare ta med ei av jentene pga vi la ned alle seter i bilen for å få plass til ting og tang. Vi hadde og en tilhenger /skap henger med oss oppover.

 

 Høsten er fin her,sol og blå himmel innimellom,det ble absolutt noe annet oppover vestlandet,der var det regn og grått.

 

 

 Ja da kjører vi…..

 Høsten er  jo vakker da, tross at

 

 

 Vi tre som dro…!!!!

Måtte jo selvfølgelig ha en selfie på vei da. Uhyre sjelden ,og tro ikke det har skjedd på årevis at vi har kun hatt et barn med…ha ha

“S-M-I-L  da Pappa….. Skal hjelpe deg!!! ”  ha ha ..

 

 

 

 

 

 

En bitte liten  prosent av ‘ Familien Kork’…ha ha

Jaja…man har jo ikke mer moro enn man lager sjølv da… hehe

 

 

 

Og så ble det  jammen santen en tur over fjellet igjen…

den er like vakker og fargerik som sist vi dro over.

 

 

 

 

Men da vi nærmet oss vestlandet ble det mer fuktig,grått og mørkere

 

 

 

Vi sov på en campingplass og lånte en hytte der. Det var en god del regn, men en morgen  hadde det regnet ganske mye, men plutselig tittet sol frem …Så den fikk være med.

 

 

 

 

Og det var helt ok hytter det. Vi er jo mest vandt å sove i campingvogna vår vi,så det er en del år siden vi overnatte på slike hytter. Men absolutt  god plass,mange sengeplasser, ca plass til minst 8-10 pers.

 

 

 

Neste morgen var det  bare å dra oppover der gården og hytta lå. Vi kjørte  bil med tilhenger,og hun vi skal hjelpe, kjørte foran oss i sin bil.

 

 Absolutt flott natur,tross at det var regn,surt,kaldt og grått den dagen.

 

 

 

 

 Vi måtte oppom gården først for å hente noen tomme esker å pakke ting i som var i hytta. Ellers hente  noe varmt vann til  å vaske med, og ved å fyre i. Det er vanligvis både strøm og vann i hytta,men siden det ikke har bodd noen der på noen år,er det kuttet av midlertidig.

 Fetteren hennes som bor på gården var til fjells på sauesanking denne dagen,men allerede noen sauer hadde blitt hentet ned fra fjellet,og de måtte selvfølgelig 10 åringen vi hadde med oss bortom å hilse på. Hun er veldig glad i dyr som resten i familien er.

 

 

 

Og så bar det i vei videre oppover i dalen mot hytta. Den ligge ikke så veldig langt i fra gården, men et lite stykke er det å kjøre Er iallfall veldig fin natur  videre oppover .

Så kom vi til et veikryss og skulle over en liten bro, OG SÅ skjedde noe som overhode ikke skulle skje,og som vi ikke var noe forberedt på en gang. Vi fikk plutselig uten noe forvarsel noe stopplys  oppi displayet på bilen, og et bilde av et batteri m.m  Bilen hostet og harket og stoppet bare opp, helt opp. Jaha… det var jo absolutt ikke nødvendig akkurat her, langt oppi dalen, langt fra folk også er det i tillegg helg. Nei så utrolig dumt. Det var liksom ingenting som skulle tilsi at det skulle være noe problemer med bilen. Men slik er det,plutselig kan noe ryke,sånn er det å ha bil.

Så da stod vi der da. Det ble lite gjort på denne måten. Etter mange tlf til ulike verksted, så var det selvfølgelig ingen som kunne gjøre noe.Det var jo helg. Bilen måtte iallfall vekk,den kunne ikke stå der. Så da var det bare å ringe bergingsbilen. Til slutt var det en plass der det var to menn som var litt ekstra på et verksted som kunne kikke å se hva som var problemet,men ingen kunne gjøre noe før over helga og uti uka,men vi skulle jo dra ned igjen på søndagen vi….

Aj,aj så kjedelig. Og vi  som hadde med tilhenger og alt.  Men vi tenkte at vi kan jo ikke gi oss av den grunn. Vi koblet av tilhengeren og  lot den stå inntil en liten plass. Den fikk vi hente dagen etter,for vi skulle opp til hytta neste dag og. Så stod pappen igjen og ventet på bergingsbil,mens vi 3 jenter kjørte hun som vi hjelper sin bil videre opp mot hytta.

Og opp til hytta kom vi,måtte først jobbe med å få låst opp døra,men klarte det til slutt,den var så gammel nemlig. Og så måtte vi fyre i ovnen.det var veldig kaldt inni hytta. Men det kom seg etterhvert. Og så var det å begynne å rydde,pakke ned ting m.m

 

 

 

Den gamle hytta som ligger langt oppi og inni dalen. Absolutt en hytte med sin egen sjarm, men den bør oppgraderes både utvendig og innvendig.

fyr i ovnen ble det og etterhvert…

 

 

 

 

Fra hytta er det fin utsikt langt nedi dalen…

 

 

 

Og gamle hytter er jo fine på sin måte. Ligger mye historie i de her veggene.

 

 

 

 

På gården fant hun  her jenta seg en rosa tjukk jakke,som hun kunne arve. Den var litt stor da, men den holdt varmen,for  det var kaldt her denne dagen

 

 

 

 

Vi fikk gjort en del i hytta,Pakka og styrte på og satte det meste klart til å bære uti tilhengere dagen etter.For den stod  jo igjen der nede med broen som bilen hadde streiket.Så den fikk vi bare kjøre med oss opp nest dag med hennes bil. Vi fikk og beskjed at pappen hadde blitt hentet og kjørt med bergingsbil tilbake , og der stod både pappen og bilen nede ved et verksted. Så da  det begynte å mørkne kjørte vi fra hytta ned for å hente han . Vi skulle opp neste dag uansett og pakke videre i tilhengeren.

 

 

———————————————————————————————————————–

Bilen vår ble satt utenfor et verksted. To mekaniker hadde kikket på den for å se hva som Evnt kunne være problemet. Og de mente muligens dynamoen hadde røket, noen reimer,skiver og aksler. Men det såg de mer nøyaktig når de kokka i bilen. Men at det ville komme fort oppi 13-15000 var ikke umulig. Men de kunne heller ikke gjøre den klar før mot slutten av uka pga deler.

Nei,dette kunne vi ikke,vi er ca 6-7 timer vekk i fra og vi visste at ‘mekanikeren’ vi har i familien kan gjøre samme jobb til langt under halve pris. Så vi ringte til han og hørte hva vi kunne gjøre. Han og en kompis foreslo å komme opp med en bilhenger å frakte bilen vår østover igjen. Men de hadde ikke bil å bruke,så da måtte heller 17 åringen vår og pappen kjøre opp igjen å hente bilen når vi var alle kommet hjem igjen.

 

 

—————————————————————————————————————————

 Neste morgen skinte faktisk solen, utrolig nok. Selv om det ikke var mange timene,så fikk man iallfall et helt annet glimt av den flotte naturen oppover i dalen.

 

Det var kaldt,vindstille ,blå himmel og sol,men veldig fint.

 

 

 

 

På veien såg vi og noen av sauene til fetteren som gikk ute,men nedenfor gården

 

 

 

 

 Vi passerte samme ‘elven’ og fossen,men no var det med sol…

 

 

 

 

Så var vi oppom gården igjen,for å hente flere esker og noe mer ved, gården ligger absolutt på en fin plass med utsikt utover vannet.

 

 

 

Oppe ved hytta

 

vedskjulet til hytta

 

 

 

Fra hovedveien og opp til hytta må man kjører over en elv på en tre bro.

 

 

og den var jo veldig fin på denne solfylte dagen.

 

 

 

vill,vakker, sterk og kraftig, samtidig veldig bråkete.Vi måtte rope til hverandre for å høre.

 

 

 

Den var absolutt verdt en ‘dans’

 

 

 

samme elv fortsetter videre både oppover og nedover,

 

 

 

Kan være litt kjedelig når det bare skal pakkes ned ting,bæres ut i tilhenger m.m Da er skogen en fin lekeplass,løpe,klatre og utforske.

 

Så ble vi omsider ferdig,og hengeren nesten full,for vi skal og ta med noen ting fra gården. På vei nedover igjen…

 

 

 

 

Elven følger oss ganske så langt nedover…

 

 

 

 

 

Neste morgen dro vi østover igjen,og da fikk vi og se den flott naturen innover Sogn. Selv om det regnet igjen den dagen .Det var høye fjell,fjord og daler….

 

 

 

 

 

Vi tok ferge begge veier,ene veien var det mørkt.No var det litt mer å se

 

 

 

 

 

 

 

Det var surt og kaldt ute på fjorden,så vi måtte ta en tur inn og å kikke

 

 

 

 

Snøen var kommet flere steder i høyfjellet…

 

 

 

 

 

 

 Det som er fint på vestlandet er at det finnes flere is breer flere plasser. Da er det snø hele året.

 

 

 

 

Da vi kom over fjellet igjen,hadde det kommet litt snø som hadde lagt seg… det sluddet litt,temperatur på minus 1,grått og skikkelig surt.

 

 

 

 

Det var mørkt når vi kom øst igjen. Neste morgen dro pappen og 17 åringen oppigjen til Sunnfjord med bilhenger og hentet ned bilen vår.

Dagen etter fikk han kikka på bilen. Dynamoen var het fint,samme med reimer m.m men drivaksel og en skive måtte fikses. Så med alt kom det kun på 2000 kr. Så det er absolutt godt å ha en ‘handy mandy’ ungdom i familien. Han fikset også noe småting,skiftet noen lyspærer, pluss , pluss på bilen til hun vi hjalp og. Og det var hun og veldig glad for.

 

————————————————————————————————————————————

 

 

Så må vi jo høre hvordan det gikk med de andre i gjengen som var igjen når vi var vestover. Da var det de to store søstre som passet de.

Nest  storesøster hadde gått flere turer med minstejenta i løpet av helga,og hunden til aller største søster når hun var på jobb. Både minstejenta og hunden elsker å gå på turer. Det hadde faktisk regnet en dag der og.

 

 

 

En dag fikk minstemann være med storesøster på sykehuset på jobb. DET var stas det. Fikk se på mange ulike ting,og teste ut en sykeseng ,hilse på kollegaer,spise Gotteri ,spille spill m.m

 

 

 

 

 

En dag storesøster hadde fri, tok hun minstejenta med på kafe  sammen med en kollega, og hun fikk kakao og skolebolle. Etterpå hadde de gått en lang tur.

 

 

 

Ser ut som de har hatt det fint alle mann… ha ha

 

 

 

Viktig å dra på tur med ‘de store’ barna/ ungdommen og. Faktisk hadde de dratt for å kjøpe en ny microbølge ovn  til oss,for den vi hadde hadde ‘tatt kveld’. Så de var jo snille da.

 

 

 

 

Da vi kom tilbake var trærne blitt enda mer gule

 

 

 

 

…. og grav plassen enda mer høstlig….

 

 

 

 

 Takk for en fin og fargerik oktober, så skyter vi fart innover mot november med flere bursdagsfeiringer.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook:’ Huset med de 11 Barna’