Det siste fra denne høsten🍁

 

Selv om mange steder i landet fikk oppleve den første snøen,for ikke så veldig lenge siden,så er det vanlig at den ligger ikke så lenge,før den forsvinner vekk. Og slik ble det også denne gangen. Selv om de yngste i gjengen her synes det var aldeles storartet att snøen kom en liten snartur.

Og på skolen var det stor stas med litt snø,for da kunne akebrettene tas frem og aking er alltid populært.Minstejenta synes det var skikkelig kjedelig når snøen regnet vekk igjen,og trodde ikke på at det var vinter nå. For når det er vinter ,er det og snø, basta bom !!!

Men vi voksne synes det er helt greit at vi kan ha  høst litt til før virkelig vinteren kommer for fult.

 

Og litt før snøen kom, solen skinte,og høstfargene var så flotte ute i naturen ,tok vi oss enda en fin høst tur ut.  Det var til et sted vi heller ikke hadde vært før,men storesøster og 17 åringen hadde vært der for et par år siden,og ble anbefalt nå av storesøster. Men hun selv kunne ikke bli med den dagen, for hun jobbet. Men vi tok turen vi, og det ble  absolutt en fin tur. Alltid godt å komme seg ut g gjøre noe sammen. 

 

Før snøen kom på en snarvisitt var det og noen morgener med frost, og da viste også naturen og høsten seg fra sin aller beste side… 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var stor stas når den første snøen kom, og da ble det noen fine snødager,og på skolen hadde noen laget en snømann med hjelm…

 

 

 

 

 

Det kom og såpass snø at man kunne både ake og lage snøhule, det var helt topp !!!!

 

 

 

 

 

Men ikke mange dager før, var det flere morgener med frost på bakken og frostrøyk.Og da viste virkelig  naturen seg  frem med sine fine høstfarger….

 

 

Da ble det en liten tur langs elva.

 

 

 

rim på bakken og Frostrøyken på vannet….

 

 

 

 

En stillhet man kan både ta og føle på…

 

 

 

 

Speilblankt vann…

 

  

 

 

 

 

Dette er nok noe av det siste man ser fra høsten for i år,før de fargerike blader faller helt av og begynner å forsvinne helt…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og noen dager etterpå skinte solen igjen,og gav fra seg noen av de siste gode varme høststråler. Og da ble det en liten tur til fjells. Et sted vi ikke hadde vært før,men  eldstejenta  hadde,og annbefalte det.

Man kan både gå opp,og kjøre opp. Vi kjørte opp,for deretter å gå videre innover ,eller nedover og bortover for den saks skyld…

fantastisk flott utsikt…

 

 

 

 På toppen er det og en restaurant/kafe, som folk kan kjøpe seg mat m.m 

 

 

 

Det var flere ulike stier å gå. Og vi som ikke hadde vært der før,visste ikke helt hvilken sti vi skulle velge. Så vi satset på den ene, og fikk se hvor den førte..

 

 

 

 

Og den førte altså rett inni den tykkeste skog. Og der var det skog på alle kanter… og man kunne gå lenger og lenger innover,nedover eller  bortover… klatre på tømmerstokker eller kikke på veldig store maurtuer

 

 

 Men nei, det var ikke helt her vi tenkte å gå. Så vi gikk oppigjen til utganspunktet og prøvde oss på en annen vei/tur sti…

 

 

 

 

 

Og der ja, Den turstien var absolutt noe annet. Og etter en stund ,gjennom skog og mark , opp og bortover en sti, en vei….Der kunne vi se ned på et vann,og rundt vannet gikk det enda flere turstier videre…

 

 

 

 

 Og i denne fine høstsolen var det mange som gikk på tur,

 

 

 

 

Og her var det rett og slett idyllisk… sååå fint et sted. Mange fine benker,bål/grill plass,badeplass om sommeren,turområde osv

 

 

 

 

Og så høsten i de vakreste farger….

 

 

 

 

Absolutt et vakkert skue..🍁

 

 

 

 

 

Og det ble enstemmig at her kunne vi være litt. Så fin plass og mer enn nok å utforske…

 

 

 

 

 

 

ja her var det stille og fredelig…🍁

 

 

 

 

 

Og absolutt en fin plass å spise nisten vi hadde med oss, sitte å kjenne på solstrålene før de går ned bak åsen. Og slik er det med denne årstiden,solen er ikke så mange timer på himmelen, så den må  bare nytes så lenge den er der. 

 

 

 

 

 

 

kaste konkurranse… hvem kaster stein lengst ut på vannet…??

 

 

 

 

Og går man lenger bortover  til skygge siden…kommer man til en brygge…og der var det faktisk en ung dame som nettopp hadde tatt et isbad….

 

 

 

 

Og så var det et stort område med mye stein,trær,knauser,kroker å leke gjemmsel i….

 

 

 

 

Og små  vakre steder ved vannet å kjenne på roen…

 

 

 

 

🍂  – høst – 🍂

 

 

 

Men etter mye lek,og utforsking,i tillegg har solen har gått ned, ble det plutselig veldig kaldt…

Da er det bare å rusle videre. Og den gjengen her har litt andre definisjoner  på  det å ‘gå’ videre…

Det gjøres på ulike måter… ha ha 

 

 

 

Men en fin tur var det,så absolutt,der høsten har vist sitt fargekart på mange måter…. Nå tynnes det ut på trærne,og snart står vinteren på døren for fult…Så vi må nok innse at høsten og dets fine farger går mot slutten for i år.

Men det har vært en fin fargerik høst,men mange fine soldager.

Nå er det på med skjerf og votter,for nå går vi raskt mot vintertid…

 

 

TAKK FOR I ÅR HØST’en

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

En liten spontan høstferie -tur.

 

Som oftes så pleier  vi ikke alltid  å planlegge så mye, når det gjelder ulike ting, og vi er ganske spontane av oss, og ‘tar ting på sparket’.  Ellers går det mye på ‘vi tar en dag’ om gangen. Og så er det noen ting vi snakker litt om, og løfter ideer og forslag, hører litt med både de store og de små. Og ‘ser’ utifra det hva man gjør. 

Og slik fungerer det veldig bra på mange måter.

Og slik ble det også no når det var høstferie. Vi hadde ikke så mange planer for den uka,for det var flere i gjengen som skulle jobbe. Og samme med Pappen. ( litt om det på slutten av innlegget) Men ved å endre på noen dager og datoer,ble det en liten tur på et  par dager med mammen og 8 av gjengen. Og det synes de klart  var veldig stas. Og dette stedet hadde vi heller ikke vært før,så det var og et nytt sted å se.

 

 

 

 

 

Daer det bare å gå nedi gata… Først buss til by’n,så buss ut til båtkaien…

 

 

 

 

 

Og ca halan time før avgang ankomme vi kaien,da er det bare å hente billetter ,vente litt,også begynne å gå ombord…

 

 

 

 

 

 

Så måtte vi finne hvilken etasje og rom vi skal ha. Og omsider fant vi det rommet vi skulle sove på,og vi fikk t.o.m et rom med utsikt ut på sjøen.

 

 

 

 

 

Og det var jo veldig koselig  da med utsikt. Og kosedyrene som var med de yngste fikk sitte i vinduet å kikke ut under båt turen over havet.

 

 

 

 

 

Og så måtte vi ut  og  opp på dekk. For vi måtte jo klart se og få med oss når båten  kjørte og la fra kai.

 

 

 

 

 

 

Det var et veldig fint vær denne dagen,men ganske surt og kaldt. Vi var derimot ikke like heldig tilbake, då regnet og blåste det ganske kraftig.

 

 

 

 

 

Og så begynte  båten o kjørte  utover fjorden….

 

 

 

 

 

Og ingen hadde spist så mye på en del timer, så da hadde vi kjøpt med oss noen hamburgere på veien,om de satt ute å spiste på. Men jo lenger vi kom ut,ble vinden sterker og sterkere…Og det ble skikkelig sur og kald vind tilslutt,så da var det bare å gå inn….

 

 

 

 

 

 

Men  inne var det klart en del som måtte sjekkes ut…

 

‘Hadet Norge…no drar vi til havs…’

 

 

 

 

 

 

 

Det var flere  ulike  båt modeller utstilt, det synes guttungen var skikkelig interessant… 

 

 

 

Ellers hadde de jo hørt at det skulle finnes både en leke avdeling, noen småbasseng man kunne bade i,spillerom m.m Men de var mest opptatt av å finne lekerommet. Og etter litt leiting fant de det. 

 

 

 

 

 

og DER var det mye gøyt,og mange ulike ting å gjøre…

 

 

 

 

 

Og ja, de hadde og noen småbasseng og boblebad m.m like ved lekerommene som man kunne benytte seg av,og der var det folk hele tiden.Men så var det og noen boblebad og basseng oppe,og ute på dekk. Og gikk man gjennom en laaaaaaang gang,med dører inn til mange rom,så kom man ut på andre siden av båten,og der kunne man bade.

 

 

 

 

 

Og klart denne glade badegjengen vi har benyttet seg av et slikt tilbud. Det var nesten ikke folk der ute heller,og det var og gratis,og hvem som helst kunne gå der å bade. 

 

 

 

 

 

Og de koste seg masse de,og var der omtrent til solnedgang… 

 

 

 

 

 

 

 

Men etterpå inne, var det ulike arrangement og aktiviteter for barn, både hesteløp konkurranse, Quis, man kunne lage/tegne  ulike ting, klipp/lim, en pop up lek osv…

 

 

 

 

 

Og etterpå fikk alle jordbær smootie…nam..nam..

 

 

 

 

Neste morgen skinte solen,snart var det land i sikte….

 

 

 

 

 

Vel i havn,var planen å ta en tur innover til byen,der hadde vi ikke vært før. 

 

 

 

 

 

kart over ulike steder og veier man kunne gå turer…

 

 

 

 

 

 

Men da storesøster hadde vært her tidligere med en kollega, hadde de tatt turen langs havnen innover til byen, og tipset om det.Så da tok vi turen nedom havnen.

 

 

 

 

Og der var absolutt mye spennende å se… den kjente statuen ‘ den lille havfruen’ var og der ved havna.Den var tydlihvis.

En skulptur basert på et av eventyrene til HC Andersen,og visst nok veldig populær i Danmark.

 

 

 

 

 

Men ellers var det både andre statuer,vannfly,båter  m.m å se…

 

 

 

 

 

 

 

 

Når vi gikk videre  mot byen,kom vi til en veldig fin festning.  Kastellet !!!

Faktisk en av de best bevarte festningene i Nord Europa. Og utenfor Kastellet  står en kirke og en statue…

kirken heter St. Anglikanske kirke. Det betyr at det er en engelsk kirke,men og en nasjonal kirke som består av 25 ulike nasjoner. Den ble bygget i 1885. Og no hoholdte på å fikse litt på spiren.

Utenfor Står ‘Gefion – fontenen’.

det er laget av en billedhugger i 1908.

‘Gifion’- var visst i følge ‘myten’ en norrøn gudinne som pløyer  jord  og landområder med oksene sine.

 

 

kirken 

 

 

Veldig mange kaster mynter i fontenen,da de tror at dette vil bringe  ‘ lykke’

 

 

 

 

 

 

Går man videre,rett over elven rundt festningen og gefion broen kommer man bort til kastellet.

Rett utenfor står en statuen til minne om de falne soldater under krigen…

 

 

 

 

 

 

 

 

Kastellet /festningen er veldig stor og har mange ulike bygninger.  Den skulle egentlig bygges som et slott der kongen skulle være trygg,men det var ikke økonomi til ,så det ble en festning. Og ble etablert i 1662.  Ble og brukt til å forsvare byen mot engelskmennene i 1807 .

Vi tok bare rusle turen gjennom og kikket litt her og der…. I dag brukes kastellet til militæret,ellers en arbeidsplass til mange hundre ansatte. Ellers er stedet fritt for folk å ferdes rundt,og benytte den som et turområde. Det er mange museer der,kirke, fengsel,vindmølle,ulike bygninger til forsvaret osv.. Mye historie og flott område.

 

 

 

 

 

 

Vindmøllen… De er bare så fine….( dette  bildet er fra nettsiden til kastellet)

 

 

 

 

 

En hovedinngang på den ene siden av kastellet

 

 

 

 

på andre inngangen stod det flere militære vakter fra forsvaret

 

 

 

 

 

 

flott parkområde 

 

 

 

 

 

og så måtte klart  kanonene  som stod plassert rundt ,sjekkes litt på turen rundt…

 

 

 

 

 

 

så ruslet vi videre innover mot byen, gjennom gater og veier… Og såg mange ulike ting der og….

 

 

 

 

 

 

og mange fne gamle bygninger,kirker m.m 

 

 

 

 

 

Og så kom vi til statuen av den gamle kongen.

Det er var Christian X, han var Danmarks Konge fra 1912 – 1947, Han var den eldste broren til daværende  Kong VII av Norge. 

 

 

 

 

 

 

 

og så endelig,langt om lenge og lenger enn lengst,kom vi inn til byen.

 

Og bortover den fargerike havnen…

 

 

 

 

 

Absolutt en koselig del av byen dette her….

 

 

 

 

 

Og eller mye annet fint å se i byen, gamle fine bygninger og kjøretøy…

 

 

 

 

Men man blir sulten av å gå i byen,og noe er vi langt på dag,så da tråler vi etter et sted vi kan kjøpe med oss litt pizza. 

Omsider fant vi et sted. Og så var det bare å vente til pizzaen ble laget…

 

 

 

 

og omsider kom den ene pakken etter den andre og var ferdig.

 

 

 

 

 

 

Og så tenkte vi å gå å sette oss på en benk i parken. Der var så fint,og så skinte solen akkurat da.

Men da vi gikk forbi en gate,såg vi noe veldig artig.

Og det var et Guiness rekord museum… ÅÅÅ det er et veldig artig museum. Her må vi gå en annen gang. Alle mulige verdens rekorder finnes på museumet. Og ute stod statue av ‘verdens høyeste mann’. 15 åringen i gjengen vår som er høyest i familien, synes han ble veldig liten i forhold til denne karen… ha ha  

 

 

 

 

 

 Så kom vi bort til parken tilslutt.

Så fin en park med sesongens siste  blomstrer som stod der,og så kom solen gløttende frem…

 

 

 

 

 

Og der fant vi en lang nok benk,som var plass til alle.og vi kunne spise pizzaen der.

 

 

 

joda,pizzaen var god den…

 

 

 

Og så kom Duene flygende,et håp om å få noen smuler å spise…

 

 

 

Og etter litt mat ble det litt annet å se ulike steder.

Noen artige speil som stod der i parken…

 

 

Ellers skulle de store jentene inn på noen kjøpesenter,innom butikker m.m før vi som smått begynte å rusle tilbake mot båten.

Og på veien tilbake er det alltid noe å kikke på og utforske ..

 

 

 

 

Og det passet bra å dra tilbake mot båten no,for plutselig  begynte det å regne og blåse veldig mye.

Men så såg vi omsider båten ligge langs havna, innimellom noen bygninger,og det var ikke lenge til båten skulle dra.

 

 

 

 

Vel ombord,så lysnet det litt og regnet gav seg.

Så måtte vi oppå dekk for å vinke hade til København. 

 

“Hadet bra,og takk for visitten, vi kommer helt sikkert tilbake en annen gang ..”

 

 

De yngste i  gjengen hadde store planer allerede de,  på med badetøy,for de skulle selvfølgelig bade på vei tilbake og.

Ellers ble det flere turer på lekerommet,ulike andre aktiviteter,og tur i tax free butikken m.m De hadde mer enn nok å finne på…

 

 

 

 

 

 

Neste morgen  var vi tilbake,og de var alle godt fornøyd med den lille turen over havet.De hadde kost seg mye,og som nevnt,tok de gjerne en slik tur en annen gang og.

 

 

 “så rusler vi hånd i hånd…du og jeg storesøster”

 

 

 

 

Det ble b.l.a nevnt i begynnelsen av innlegget at det var noe usikkert i fht noe høstferie tur på gjengen, pga pappen sku jobbe,men og noen av de eldste.

Så når det gjelder pappen og jobb,så har han prøvd seg noen mnd allerede med på å jobbe.

Og det har vært distribusjon kjøring og levering av alt mulige varer og leveranser til bedrifter og firma ulike steder.

Han kjører  en egen lastebil, og det er mange mil og lange dager bak rattet.

Og noen ganger har de yngste fått være med på noen kjøreturer ,og det er alltid stor stas.

Men dette er bare noen han vil prøve ut litt og se.

Men ikke noe han vil gjøre for lenge på sikt,siden det er ganske slitsomt med så lange dager.

Men helt greit å prøve litt nå .Han har uansett 6 mnd prøvetid,selv om noen av de mnd har gått.Så får man bare se litt etter litt hvor veien går videre.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

 

 

 

Høst tid…

 

Her er virkelig naturen i stor forandring for tiden,og det har gått gradvis litt etter litt. Og det er virkelig flotte farger som  har vist,og viser seg nå om høsten.Gule,røde,oransje…

Men så har det jo kommet litt hvitt på bakken,dalende fra himmelen ulike steder rundt om i landet. Og vinteren tar en kikk innom. Og slik kan det være på denne årstiden,men vi ser oss litt tilbake et par uker,til  høsten,og den fine naturen høsten er…. Så får vi etterhvert hilse på vinteren når den kommer for fult.For det har jo vist seg mange ganger ,at det hvite pleier ikke alltid å ligge så veldig lenge,før det forsvinner,og så kommer det tilbake etterhvert.

 

 

Noen av høstens vakreste farger…

 

🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂

 

 

 

 

 Det blir ofte turer med den firbeinte  bestevennen til eldstejenta,og et favorittsted å gå på tur,er b.l.a gjennom parken/ gravparken på tur. Og når man går der ofte,ser man virkelig hvordan parken forandrer seg fra det grønne og frodige til det fineste fargekart noen ganger….Og parken har mange fine turveier,og noen dager skinner solen,og da er det fort gjort å knipse et knippe bilder… 

Men samtidig  artig å se de ulike forandringer etterpå…

 

 

 

 

 

 

 

En siste smak av  blomstrene,før de takker for seg for i år

 

 

 

 

Fra det grønne til det gule…🍂🍁

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og på skolen for minstejenta har det og gått i ‘høst- lek’.  fargerike Blader passer yppelig i en god ‘høstsuppe’, eller ‘høst pai’,og ‘høst drikk.’…..🍁

 

 

 

 

 

 

En aller siste smakebit av noen varme solstråler på høsten…Fremover vil det vært tjukk jake,lue og votter… (selv om vi fortsatt har en del fine tilbakeblikk på en fin høstmed fin sol mange dager)

 

 

 

 

 

Og så ble det plutselig kaldere, og tynne  jakker og sommerklær er byttet ut med noe varmere…

og noen steder dominerer virkelig den ‘gule’ fargen..

 

 

 

 

…og noen steder er det røde…flott er det iallefall

 

 

 

 

noen artige høylandsfe som vi såg i forbi farten …

de bryr seg lite om høst tid, de har så tjukk og god pels de …🦬

 

 

 

 

 

For ikke så lenge siden fikk vi en melding fra hun eldre damen vi har hjulpet en del ganger at nå var hun virkelig lei av å være ensom,å sitte alene i huset sitt. Så no hadde hun kommet frem til at nå skulle hun rett og slett bare selge huset og flytte nærmere noen venner hun har og nærmere sentrum. Men det å selge hus er absolutt ikke bare å knipse med fingeren. Det er litt av en prosess i gå igjennom på mange måter. Helt fra bare det å ta kontakt med megler, rydde, ta bilder,lage prospekt, annonse, visning, pakke, nedvask osv….. Det tar mange uker med slikt. ikke minst spenning med om det kommer folk på visning? blir det solgt? osv… Og hun som er åleine og ikke er helsemessig i form, spesiwlr beina,så trenger hun  hjelp til ganske mye. Og vi visste at med en gang hun sa at nå ville hun selge og flytte, så ble vi nok garantert inkludert. Og joda, det stemt det. Først ville hun,om vi kunne da, få hjelpe med å slå plenen ,den aller siste gang for i år. Rydde ellers ute i hagen m.m Men og det å rydde inne, pakke ned ting,vaske, gjøre rommene fine  m.m til både megler og fotograf skulle komme for å ta bilder. Så da ble det å ta turenbort en lørdag til en søndag, siden da kunne  skolebarna  være med,og de liker godt å være med å hjelpe.Men det har faktisk blitt både 2 og 3 turer dit,for alt som må ordnes og ryddes m.m 

 

 

De yngste synes det er alltid spennende å gå i skogen like ved tomten,og her vet de at en gang før hadde de funnet sopp….

så da måtte de leite litt denne gangen…

 

 

 

 

 

og sopp fant de.. og den tok vi med oss,og ble steikt seinere🍄

 

 

 

 

 

Det var et veldig fint vær den helgen,og solen skinte og man kjente t.o.m et snev av litt varme i sola… Og da fikk vi både vaska kle, skifta sengeøy og de store  gutta og pappen  begynte med den siste klipping av plen og gress for i år…

 

 

 

 

 

Å joda, de yngste var på oppdagelsetur i hagen de,og fant flere padder. Det er altså de med vorte på ryggen… ha ha  Og det er jo like stas hver eneste gang 🐸

 

 

 

 

 gutta i aksjon

 

 

Viktig med samarbeid…

Noen klipper,noen raker og noen kjører gresset vekk…💪💪

 

 

 

Det går  kortere tid når  traktor klipperen brukes…

 

 

 

 

og så ville hun så gjerne at vi hjalp henne med å ‘høste’ inn alle de gode og smakfulle vindruene som hang uti drivhuset. Og det var noe jenten synes var stas. De er utrolig søte og gode de druene.🍇

 

 

 

 

 

Og så måtte vi pynte litt på hagebordet ute,og kjøkkenbenken inne,som de kunne ta bilde av å ha i prospektet…

 

 

 

 

 

Og noen av gutta fylte godt på med ved oppe i stua, så hun kunne fyre med i ovnen på kalde høstkvelder. Og vi har faktisk vært borte et par ganger til ,både å vasket og bært opp en del ved. Og da blir hun så veldig glad og takknemlig. 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det dette med å utnytte fine høstdager,ved å gå på turer,i skogmark og fjell. Og eldstejenta er gira noen ganger ,og vil gå ulike steder på tur. Noen av stedene har hun vært før, andre er nye. Og vi henger oss med vi, for vi liker å gå på turer.  

 

 

 

 

 

Og denne gangen skulle vi bevege oss ganske så bratt oppover en topp… passe langt og bratt, men ikke minst en flott utsikt på toppen. Vi parkerte bilen helt nede og gikk litt oppover veien ,før vi kom til et kryss…

 

 

 

 

 

og rett frem oppå toppen der skal vi …Og vi kunne se flere folk som satt helt oppå toppen…

 

 

 

 

og så var det bare å legge i vei. Det var fin sol denne dagen,selv om det var ganske surt,men når man begynner å går,får man fort varmen i kroppen.

 

 

 

 

 

Det ble egentlig bare brattere og brattere jo lenger op vi kom. På noen partier var det trapp og rekkverk… Skikkelig bra treninge for lår og legger dette… ha ha 

Og de store gutta ,de forsvant som hjort oppover de, de skulle først til toppen,så såg ikke mye til de akkuratt

 

 

 

 

 

Men de jentene de skal se på mye, prate, utforske,og ha noen puste og drikke pauser innimellom. Og slik skal det være. Det er jo viktig å kose seg på tur…Ikke bare løpe opp….

 

 

 

 

 

og så etter enda en stykke,så kom vi til toppen… yeeee, hvilken utsikt🤸‍♂️

 

 

 

 

 

De var en skikkelig fin utsikt, langt utover i fjorden. Og det var ganske mange folk,familier,hunder,barn osv som var på tur denne dagen.

 

 

 

 

 

 

 

Og så må vi klart ha litt energi – påfyll…. Alltid godt med niste,og den smaker ekstra godt ute på tur…😋

 

 

 

 

 

Og så ble det en liten pause på toppen,i sola og nyte utsikten…

 

 

 

 

 

og så var det noe ekstra spennende å se der på toppen…..

 

 

 

 

og det var altså flere klatrere som var ute å klatret opp den bratte fjellveggen….Litt lenger borte var det og en gjengsom drev med  paragliding…Og de landet lannnngt nede og ute på jordet…

 

 

 

og man kunne fakstisk ‘gjøre noe på toppen og…Der var mye skog og boltreplass for liten og stor,hund og barn…. En lang bratt stein,ble en fin sklie….

 

 

 

 

og litt lenger borte hang en postkasse pået tre. Og der skrev vi oss inn,at vi hadde vært på toppen…Og minstejenta måtte klart skrive sitt eget navn, med ‘tunga beint i munnen’. Ha ha 😅

 

 

 

 

 

og så en siste pust… før vi satte kursen nedover igjen…

 

 

 

 

Og det er like bratt ned som opp. Bare at nedover går det fort noen gang…

 

 

 

 

 

Men klart det måtte ‘ta  to pust i bakken’, eller på benken….sånn halvveis nedover…

 

 

 

 

og så tok vi en litt annen sti og vei ned, for der kunne vi og få med oss en ekstra utsikt….

 

 

 

 

 

 

 

‘The Girls’🥰

 

 

 

 

Og på turen både opp og ned, både såg og smakte vi  litt ‘høst ‘ i naturen…Og de eplene hadde falt på utsiden av gjerdet…men like gode for det.

 

 

 

 

og så var det siste turbiten før vi kom helt ned igjen..Det er Gøy med Tur!!!!

 

 

 

🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂

 

 

Vi har fortsatt noen andre  turer vi har vært på,og fine opplevelser. Vi var og på en liten høstferie tur  når skolebarna hadde høstferie,for et oar uker siden.Og den må vi jo og dele litt fra.

Men det får bare komme etterhvert

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna ‘