Vi har En veldig ‘spennende’ tid i vente……

Den neste måneden vil bli veldig ‘spennende’ for oss her i huset.Faktisk så har de siste ukene,og den siste måneden vært og veldig ‘spennende’ ….og vi har valgt å faktisk bruke ordet ‘spennende’,fordi det er det vi velger å se på det som…. andre kunne valgt andre ord som ‘panikk’ – tid’…’skremmende – tid’ , ‘hva skal vi no gjøre – tid’….osv osv vi kan og velge å være bekymret,og se på den neste måneden som fryktsom osv osv…Men vi har valgt å ikke gjøre det…vi har heller valgt å se på den som både spennende og vi har valgt å ha forventning om hva som skal skje. Det er ikke alltid like lett,men det er et valg og vi må stå og gå for det valget,og sammen er vi sterke. Ikke minst vår tro hjelper oss gjennom hverdagens utfordringer. Og tiden fremover.

For å begynne på begynnelsen så gjelder dette vår bo situasjon. Vi har vært så takknemlig for at vi har fått bodd her i det lille huset som vi snart har bodd i 1 1/2 år. Vi hadde aldri tenkt eller planlagt å bli boende så lenge.Det var heller ikke meningen,for vi ønsket å bevege oss videre å få oss vårt eget hus og hjem. Og klart det ikke er egnet for så mange som vi er, å bo i så lite hus som dette,og det har vi vært fult klar over,men sånn midlertidig går jo alt. Men så har ikke noe nye veier åpnet seg,spesielt innom bankverden,så vi ikke får lån så vi kan kjøpe vårt eget. Men så nevnte jeg her tidligere at vi fikk et tilbud her på stedet vi no bor, å flytte oppi et større hus lenger oppi skogen . Det skulle bli litt aktiviteter her på gårdstunet igjen med hester og andre dyr,familiedager, besøks gård m.m  og vi ble spurt om å hjelpe til og involvere oss med de tingene. Det takket vi ja til,siden ingen andre ting har ordnet seg. Vi har vært innstilt helt siden før påske om å flytte videre oppi det huset i skogen. Men så fikk vi beskjed for noen uker siden at det hadde vært et møte her på gården,der det ble bestemt at vi ikke kunne flytte oppi det huset i skogen likevel,men at vi måtte flytte helt vekk herfra. Vel det gjør jo ingenting,vi har jo hele tiden villet ha vårt eget,bo for oss selv og skape vårt eget hjem. Og de som eier her har jo og visst det hele tiden. De begrunnet etter møtet  med at det var slik de og ønsket for oss. Og at ville bli best for både de og oss….. Og klart det,bare at ting skal skje veldig fort,vi må ut ganske fort. Det er nok flere grunner for det,men ønsker ikke å gå ut med de,heller ikke flere andre grunner som det er,for at vi  ikke kunne bo her lenger i det huset oppi skogen. Det er ikke noen grunn fra våres side i det hele tatt, men det er ulike årsaker her i fra. Men vi må bare velge og overse det og konsentrere oss om å bevege oss videre.

Men vi har allerede i to uker no sett og leitet etter hus til leie på Finn.no  og vi ser daglig. For det er nok det å leie vi må satse på enda , til å begynne med iallefall. Og det er mange fine hus som skal leies ut,men ikke alle huseiere som leier husene sine ut er klar over at det kommer en stor ungeskokk og 12 personer …ha ha

 Ikke mange vil leie ut husene sine til så mange heller, og mange hus er ikke store nok heller.  Pappen har allerede ringt til en som skulle leie et bra stort hus ut, og det var t.o.m  på et lite småbruk, men han reagerte veldig når han hørte hvor mange vi var,og sa at han hadde ikke plass til så mange for i huset var det bare 3-4 soverom. vel pappen sa at det går helt fint for oss,her er både vi og barna vant å sove på rom sammen, men han hadde andre interesserte og valgte de før. Nei Vi er selvfølgelig ikke kravstore, vi innretter oss og er fornøyd med det vi får vi. Men skal man oppi store størrelser på hus koster det oppi 19-20 til 25 000 i mnd. og det er en sum ikke vi kan klare no. Og vi har ikke lang tid på oss, helst til rundt juli. 

Derfor ville mange tenkt…vææææ…. og fått både litt panikk og kalde føtter, og ikke minst vært kjæmpe bekymret … Og  være to tre fire personer som skal flytte er liksom ikke så ille…då kan man velge mellom både leiligheter og små boligere…men å være 12 personer,er ikke bare bare liksom…man kan ikke ta det første å beste med andre ord…og som sagt ikke alle ønsker så mange personer heller… og en stor ungeskokk. Og som noen sa en gang, har du barn, og spesielt mange, får en problemer uansett…mange folk ser på barn som noe negativt, de skriker, bråker, utforsker ting, så det blir ille tatt opp og de er liksom bare til trøbbel…de går der de ikke skal, de gjør det de ikke får beskjed om, de trakker her og der osv osv….

Flere har og sagt vi må få hjelp av kommunen, eller nav mfl til bolig jakten, men vi ønsker ikke å involvere oss noe i det. vi velger å verken få panikk eller kalde føtter heller,vi er ikke naive som noen faktisk tror at vi er, det har vi hørt allerede, vi bare ikke bekymrer oss bare ikke, det hjelper ikke likevell, det blir ikke noe mer hus av den grunn…heller ikke å være panisk…

 vi har heller valgt å se på den neste mnd som en spennende mnd.. vi har fortsatt både en tro, et håp og en drøm  som vi ikke kommer til å gi opp…..så vi er veldig veldig  spent på hva som dukker opp….

Og det beste av alt er at hele familien her,både barna og de voksne står sammen, alle her vet at vi må flytte og att det er ikke lenge til,og at vi ikke har noe konkret enda, men at vi velger å ikke bekymre oss,men setter vår lit til Gud som vi tror på.Og så tar vi dagene som kommer.  

Det har vært flere dager her med mange fine dager og vi tar fortsatt turer og benytter oss av det fine været tross at man kan velge å sette seg ned og synes synd på oss selv for vi har ingen plass å flytte…nei vett du hva…det hjelper overhode  ikke…ikke er det synd på oss heller,vi har alltid, hver dag,så mye å takke for og være glad for,og ikke minst sette pris på….og vi vet at dette vil ordne seg og.

 

 

Vi fant en ny badeplass her en dag, her var stort område og veldig fint, så da vet vi det, så her kan vi komme flere ganger i sommer…men vi var her bare en liten stund og grillet og noen av de små badet litt..


 

Tempereturen i luften var fin og lummer, 

men ikke fult så varmt i vannet da, men det stoppet tydeligvis ikke en del av denne gjengen…ha ha 
 

det ble middag i det ‘fri’ denne dagen og….

over bål…

 

pinnebrød…

det er alltid stor stas…
 

full konsentrasjon…
 

etter mat, eller innimellom mat ble det mye lek på den fine stranden…
 

og til slutt kunne ikke Pappen dy seg heller, han og måtte være med å lage vei i sanden og kjøre…ha ha 
 

og mammen var som vanlig på oppdagelse tur hun …ha ha 

og det var ikke forgjeves altså…litt lenger borte var en liten skog, og der på rekke og rad stod de vakreste liljekonvall…jippi…de er jo så fine og lukter såååå godt…
 

så de ble jo klart med hjem og satt i en gammel mugge…

så var det bare å ta ‘kaffien’ i hagen da….

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 10 barna’

 

 

 

En ny tur….

Klart det flotte været som det er no mange plasser må Nytes…. Kr. himmelfarts dag ble og en dag fylt med en fin temperatur her,  selv om ikke solen skinnet så mye den dagen.Barna her i huset ville i alle fall ha kortebukse og t-shorter på seg. Og gradestokken viste over 20 grader.

Store sett alle, både de store og små barna her i huset har over flere dager vært forkjølet, pappen inkludert, men det er bare slikt som går over. Det som og er greit med å være så mange er at når en blir forkjølet blir som regel alltid mange flere og så blir en ferdig med det liksom…ha ha  og noen ganger er det bra for kroppen å bare få renske ut litt snørr og gørr for å så bygge opp immunforsvaret igjen og se på sommeren som vi går mot, som en fin tid.

Igjen når det kommer fine dager, og skolen er fri, så velger vi å ta turer både her og der. For det første liker vi å ta ulike turen og gjøre noe sammen,og se nye plasser,og når det er så trangt her vi bor enda, er det godt å komme seg ut og vekk.

Så da bestemte vi oss for en tur til….

Her oppe med dette vannet har vi no vært veldig mange ganger allerede, men her er fotball bane ,fin grusvei å sykle på, vann og strand å leke ved, fin skog og natur å utforske…..så for både oss og barna er det like kjekt hver gang, her blir vi ikke helt lei å gå med det første. Stille og rolig er det her og.  Vi bestemte oss for å ta middagen med oss ut, for her kan vi lage bål og grille. Og maten smaker jo best ute…ha ha 

hunden setter og pris på fine dager.
 Mens bålet tennes og grillen varmes, er denne guttegjengen mest opptatt av å leke på den lille sandstranden…


på slike turer sammen  har vi alltid noe å snakke om og alltid noe som må fortelles og forklares…her e de store gutta i action… Altså klart Ruben må forklare Joachim noe…ha ha 

noen kommer, noen går og noen består…

til ‘matfatet’ altså….ha ha sånn er det med en tur ut med denne gjengen.
 

Maten ute smaker alltid best…
 

mmmmmm…marsalows…

en favoritt synes Aron…
 

det smaker alltid godt med mat utendørs…

her er og mange fine plasser å gå på turer…og no blomstrer heggen så fint…
 

da ble omsider både hamburgerene og pølsene ferdig grillet….
 


 

Piknik i det fri…

og klart en må ha med litt ‘landlig lesestoff’

men….den som tror jeg fikk lese i noe ‘lev landelig blad’ kan bare glemme det…ha ha men med på bildet ble det da….
 

 

selv om det er varmt og fint i luften, er det koselig å brenne bål…høre hvor det knitrer i veden…


Litt mat i kroppen hjelper på litt videre lek….her kunne de nok blitt i timesvis….ha ha 

Vi hadde alle en fin kr. himmel farts dag ute i det fri i alle fall, og i følge værmeldingen skal dette fine været fortsette, det er noe alle her er glad for. Men ‘jobb’ og hverdag kaller, vi har flere ting vi skal hente i Oslo som folk vil gi til Bruktbutikken, og det er veldig flott, men det er slikt som tar tid. men det er kjekt å få være med å hjelpe og gjøre noe meningsfullt. og så får vi ta noen turer hit og dit innimellom….

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook ; ‘Huset med de 10 Barna’

 

En Godt fornøyd Pappa.

Flere dager i forveien så hadde de største barna her fulgt med på værmeldingen og sett at til helgen skulle det bli et flott sommervær oppi 20-21 grader. Og da tenkte vi at  da tar vi turen til Oslo.

Vi ‘gav’ jo Pappen vår her i mars en opplevelse gave til bursdagen hans, en tur til Akershus festning. Og vi har ikke fått gått der enda, men tenkte at siden det nå skulle være et så fint vær, så kunne vi ta den turen da. Og det hadde alle lyst til. Pappen var og godt fornøyd med dette valget av bursdags gave, og var spent på hvordan det var der.

Vi måtte ta noen ekstra omkjøringer når vi nærmet oss Oslo sentrum for det var sykkelritt i byen og mesteparten av byen var stengt av. Vi traff største jenta Caroline,som bor like ved der,og vi fant omsider en parkering.  Det var mye folk i Oslo denne dagen,klart alle må nyte det flotte været. 

så igjen blir det masse ulike bilder fra turen vi hadde…og kanskje noen synes det blir vel kjedelig, med så mange bilder,men skal en få med alt,blir det no bare sånn…

 

vel gjengen er klar for en tur i byen- bestemmelsestedet er først av alt Akershus festning…

åååå de vakreste kirsebær tre såg vi underveis …vel må vel helt ærlig si at ‘Jeg så’ underveis…resten gikk jo klart forbi…ha ha 
 


 

Men et bilde med Miriam ble det da…De her vakre rosa blomstrene er bare så fine…
 

så begynte vi å nærmere oss havnen, og like ved der ligger og festningen……litt lenger fremme ser man et kjempestort cruise skip..det fikk vi se nærmere på etter hvert…
 

Fontener og vann er alltid tiltrekkende det for barn…
 

Mamma! vannet var lunka….øhhh…ikke noe å smake på i alle fall…
 så kom vi til bakken opp til  Festningen, og her var mye folk ,og en del turister… hvorfor denne statuen av En Franklin står her i Oslo visste ingen av oss, men det var visst en president i USA under 2. verdenskrig…Han var i alle fall fin å henge på …ha ha

 

så omsider kom vi opp, og det var litt av noen dører de laget før inn til festningen…

En annen dør Leah og Miriam så…oj…tenk om vi hadde en slik stor dør som ytterdør da…
 

vel inni festningen var det mye flotte krinker og kroker…og gjengen her gikk no både her og der. 

og igjen stod jeg og pappen…vel vel, vi får bevege oss oppover da , så treffer vi nok på de…

Poenget med denne turen til festningen var jo og å kikke innom de ulike forsvars museene som ligger rundt om her..fra krigen m.m . men det får vi ta etterpå, for gjengen her ville først utforske festningen…

Så langt er og pappen godt fornøyd med det han har sett…
 


Når vi kom opp stod det en vakt fra  garden der…vi så en til og…

Ruben synes de er ganske kule de der fra Garden…haha Men ingen turde å stå ved siden…bare turistene som kineser mfl…ha ha de skulle jo klart ta bilde av de flotte gardene…

Og jammen santen hadde Aron og William nesten blitt satt i et fengsel der…Godt vi kom å reddet de…

Leah synes det var helt perfekt her, for det var så mange fine plasser å klatre på…ha ha 

og så måtte Gjengen selvfølgelig stille opp for et bilde da….ha ha 

Plutselig hørte vi en kraftig tute lyd…det betyr at cruise skipet er klar til å forlate byen…vi skyndet oss ned en bakke og bort på kanten, der vi kunne se godt …ojjj så stort skip…

“åååå se mamma…den store båten…” – Minstemann kikket med store øyner utover sjøen mot båten…
 

“ååååå Mamma..kan ikke vi dra med et slikt skip en gang….åååå det hadde vært så gøyt…” skyter Emilie inn….

joda joda…kanskje det…kanskje det… båten kjører lenger og lenger ut…
 

Så beveget vi oss enda lenger bortover, og Leah fikk en siste kikk av Båten som omsider forsvant uti havgapet som en liten prikk…

 

Det var en veldig fin plass her ved festningen, stille og rolig, så grønt og fint…Den flotte utsikten…. så heldig vi er som kan dra på slike turer…vi har hver dag noe å takke for….

 

Emilie og hunden Jemima..

Litt lenger borte så vi noen kanoner, de måtte jo klart sjekkes ut…ved siden av de her to stod det 4-5 andre kanoner som vendet ut mot sjøen og i fra de pleier det å skytes krutt på 17.mai.
 

Caroline slengte ut en påstand…får vi plass til alle på en kanon mon tro…og da måtte jo vi klart sjekke det og ut…ha ha 
 

når jeg var ferdig med å knipse bildet, så protesterte minstemann høylytt…

“Mamma …æg smilte ikke…du må ta en gang til “…ha ha 

så da ble det et bilde til da…

vel om det ble så mye bedre smil vet jeg ikke, men godt forsøkt ha ha ….
 

etter hvert beveget vi oss nedover mot utgangen igjen, alle begynte å bli sultne og vi hadde planer om å grille etterpå. Da vi kom nedover tenkte vi stikke innom museet, men da hadde det nylig stengt…vi hadde jo helt glemt å gå ned der for alle var så opptatt med festningen…ha ha .  men no vet vi i alle fall hvor museet ligger, så får det bli en annen gang vi tar turen inn der.


 

Aron titter innom for å si hadet bra ‘Festning’…takk for denne gang…

Vi beveget oss til bake mot bilen, og siden det var så fint vær tok vi en snartur innom Mc Donalds og kjøpte hver sin iskrem med…..

Vi bestemte oss for å gå til parken som ligger rett ved siden av leiligheten som Caroline, største jenta bor. Det er veldig fint der, og i tillegg er det en flott lekeplass der. Det passet jo oss perfekt. Vi fant en fin plass under et tre som vi ‘slo’ oss ned under…

Lekeplassen var jo helt topp den for denne gjengen…

Og så var det å tenne engangsgrillen….å vente…

jippi…endelig blir det litt mat å få,det er slitsomt å gå på bytur for en liten gutt..ha ha 
 

og så ble det litt  frukt og sjokolade til dessert da…. og mammen måtte jo klart lage litt piknik..ha ha 
 


Rett ved siden av lekeplassen stod det flere store epletrær…og no står jo epletrærne i full blomst, det er så fint… og da måtte det klart bli noen med hjem…ha ha 

Da legger vi bak oss en fin og virkelig innholdsrik dag med mange fine opplevelser. skulle det tas bilder av alt vi fikk se på hadde det blitt minst 20-30  bilder til ha ha

Pappen var kjempe fornøyd i alle fall og synes dette var en flott bursdags gave på etterskudd. selv om vi har til gode en liten museums visitt da.  Men bare det å være sammen og dra på turen sammen, gjøre noe i lag er viktig og veldig kjekt. Og at han var fornøyd er absolutt det viktigste av alt. 

 

Følg oss gjerne på Facebook ‘ Huset med de 10 barna’

 

 

 

Bare ‘bittelitt’ skummelt….

Så kom dagen da minste jenta her i huset Leah,  skulle på førskole kontroll på helsestasjonen. Vi skulle egentlig en gang  tidligere,men da kresjet det med noe annet. 

Denne jenta har og allerede vært på besøk på skolen,og hatt en før skoledag. Det synes hun var kjekt. 

Men når hun første gang fikk høre at hun skulle på helsestasjonen på kontroll hadde hun ikke så veldig lyst…nei hun klarte seg fint uten å gå der hun altså.ha ha

selv om hun husker hun var der for litt over 1 år siden,på 4 års kontroll, og det var ikke noe skummelt den gang heller.

Men så ble det utsatt og det var hun glad for.

Og no når hun fikk ny time sa jeg ingenting før hun la seg om kvelden dagen før hun skulle. Vel, hun synes det var helt greit da, så lenge hun visste at mammen skulle være med…

Hun sov i alle fall  godt hele natta…ha ha 

Neste dag når de andre var dratt til skolen gjorde vi oss klar til å gå på helsestasjonen.

Leah hadde øvet seg litt på forhånd no både å skrive bokstavene sine og tegne litt ….hun har nemlig ikke vært noe interessert i verken tall,bokstaver eller noe skolegang før dette siste halvår..selv om kanskje jenter liker mest slik…hun skal bare leke og leke hun..Men klart man kan lure inn både tall,farger og bokstaver m.m i lek fra de er små. og det har vi og. så alfabetsangen kunne hun for lenge siden. Men når de selv vil ta initiativet til både å lære tall og bokstaver varierer det fra barn til barn. Aron derimot som går i 1.klasse no , har alltid vært interessert og var tidlig ute med både tall og bokstaver.og da ser en hvor forskjellig barna er.

La no barna få være barn lengst mulig og følge sin egen kurve og interesse.De får mer en nok sitte med skolearbeid og lekser de neste ti årene….

 

En jente som er klar for en førskole kontroll…..eller er hun egentlig det..?.vel vi får gå inn å se….Hun smiler iallefall.

å joda denne jenta ville gjerne se hvor mye hun har vokst…og den høydemåleren synes hun var skikkelig kul…


Etterpå var det å se hvor tung hun var blitt…og alle mål var veldig fine.Hun ligger helt fint på kurven.

Etterpå var det en tur inn på Helsesøsters kontor, og i dag var det i tillegg en helsesøsterstudent der.og det var jo koselig.

Helsesøster spurte Leah om alt mulig. Om hun gledet seg til å begynne på skole, om hun var flink å pusse tenner,gå på do,kle på seg osv osv For skolebarn måtte kunne dette før de begynte i 1.klasse…Joda Leah nikket på hode hun…haha dette visst og kunne hun…

og så skulle Leah få tegne litt på et ark og skrive navnet sitt. Det gikk jo fint…og så til slutt skulle hørselen sjekkes…

Nei ~Det ville hun ikke ..Den kofferten med ‘lytteting’ oppi så rett og slett litt skummel ut…men bare ‘bittelitt’ altså……..haha

Men etter litt lokking og forklaring, så gikk jo det så fint det og…Og etterpå sa Leah at det var jo gøyt likevel!!! Etterpå skulle hun inn til Barnelegen.

Men først takket Helsesøster for koselig besøk av Leah, hun studenten fikk t.o.m en klem av henne….

En premie måtte hun selvfølgelig få med seg ,en morsom linjal som Leah kan legge i penalhuset som hun skal ha på skolen. 

Inne hos barnelegen Ble synet til Leah sjekket…hun synes det var morsomt med lapp på øyet…Hun så alt hun skulle., ellers ble det sjekk av både hjerte og lunger,ører og hals…Og alt gikk så fint,og Leah var så flink med alt

ute på venterommet traff vi på en morsom kar… 

…Han måtte vi selvsagt hilse på før vi skulle gå. Og jeg er sikker på at denne morsom karen synes det var koselig å hilse på Leah og. 

Iallefall, Alt gikk veldig fint på helsestasjonen. Leah var en rask og frisk jente, og det var ikke noe som var skummelt heller,selv om Leah var bare ‘bittelitte’ grann skeptisk i begynnelsen…ha ha men det gikk fort over…

Mens vi ventet på at Pappen skulle komme å hente oss rakk Leah en liten tur bortom noen lekeapparat….No er det bare for Leah å være en hoppende glad jente resten av sommeren før skolebenken ‘kaller’ !!!!

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 10 barna’

 

Her var det full fart fra morgen til kveld….

 Gårsdagen er forbi, og dagen før der er og forbi…………

(ALTSÅ dette blir ett langt innlegg…men det måtte bare bli slik for å få med alt…ha ha  så kanskje det blir kjedelig for noen, men men ….)

Gårsdagen var ikke årets 17.mai,men dagen før det, var jo endelig Norge sin bursdag….og det var jo virkelig en dag mange her i huset hadde sett frem til, i alle fall barna da…ha ha

Men som alle andre år, og ikke noe å legge skjul på det denne gangen heller, så er det faktisk full fart fra morgen til kveld. Altså med så mange i familie er det bare full fart.

Klart det er full fart her på hverdagene og, men slike dager som for eksempel  17.mai, der alle skal kles på, og det er liksom noe annet enn bare en bukse og en genser, så sier det seg selv at det tar tid. Men det går jo så fint så…det er bare å ha god tid det på forhånd det og en effektiv mor,så går det bra så ha ha ha

 Men klart når 12 pers skal dele et bad, alle de 12 hodene skal fikses på…ja ja pappens hode har lite hår no da…for det er nylig skrellet av..ha ha men de andres da….og bunader og sko på m.m

SÅ altså….ja det tar ting tid…!!!!

og akkurat når vi skal gå ut døra, ja da mangler selvfølgelig  den ene skoen til Leah…asj…hvor er den…altså…alle leiter…høyt å lavt…niks ingen plasser…

resultat..svarte støvler..

til bunad??? jepps til bunad…men men  det får duge.. sko er sko…..ha ha (selvfølgelig fant vi skoene  dagen etter da…tyyypisk…!!!! ) og akkurat når vi skal sette oss i bilen, nei dag skal plutselig både 2 og 3 på do….. 

vi kom oss av gårde til slutt…

vel vi kom ikke så langt faktisk…

 for da – rett nedi veien her, ja der lyser det to oransje bommer mot oss ..og en mann med refleksvest… Pappen slakker på farten…vinduet rulles ned…joda klart det var det vi tenkte…veien er stengt…de venter på barnetoget som kommer snart…

øh…jammen vi skal og nå et barnetog…bare skolen sitt da…

nei det var bare å kjøre rundt…

ja ja  etter en ‘omkjøring’ kom vi ned en annen vei…er det mulig….???? stengt der og… der står en lastebil å sperrer….øhhh

de ventet og på barnetoget som snart kom…og det skulle gå mot kirken…

oki…vi kan enda en ‘omvei’ vi…

underveis måtte enda 3 på do…flere stopp…

altså i vår bil…ja ja bil å bil…minibuss da…med 2 voksne og 10 barn er det aldri kjedelig…ha ha

vi ser på kuer langs veien, øver på ‘ja vi elsker’,hører på musikk, er veldig spent på om den andre veien og er stengt….vi ler og tar oss selv utrolig lite høytidelig altså….

Jepps…der står og en lastebil på tvers…og det morsomste av alt er at vi ser naboens bil for 3. gang…ha ha  de har og tenkt det samme som oss….sjekke ut alle veier og omveier…

vi returnerer tilbake til utgangspunktet… fortsatt stengt….

minstemann lurer på hvorfor vi kjører så mange veier….

‘vel…det er stengt både her og der.’…prøver jeg å forklare…

‘jammen mamma du sier bare hele tiden at veien er stengt….’ en lett fortvilet og litt forvirret gutt kikker ut vinduet og poengterer igjen og igjen…’her kjørte vi jo før i dag’….jepps stemmer det…HA HA HA

Men så etter ‘sightsing’  på bygda her og telling av alle pyntede hus med flagg,alle sauer og kuer for tredje gang …. ble omsider en vei åpnet igjen…og vi kom oss igjennom og kom dit vi skulle….

 

Til og med tidlig på morgenen 17. mai måtte strykejernet frem…et par skjorter måtte strykes…..og alle bunader på…

Vi fikk med oss i det minste siste del av barnetoget og ‘ja vi elsker’ da,

før vi returnerte til skolen for der skulle det være aktiviteter.

Leah er ikke fortvilet over støvlene altså…men at vi måtte stoppe for å ta bilde…

For hun ville gå så fort som mulig til skolen til alle aktivitetene…Hun  kunne jo ‘risikere’ at de kunne gå fra henne….trodde hun da…ha ha ha ha
 

 

Leah må rett og slett skynde seg til skolen hun…
 


 

ENDELIG kom hun dit…da var det bare å ‘hoppe’ på aktivitetene…

Alt går ut på at alle barn må gjennom flere ulike aktiviteter og for hver aktivitet de ufører får de et klipp på en lapp. etter alle klipp og aktiviteter får de premie…
 

God gammel dags sekke løp er klart en selvfølge på 17.mai…vel Leah synes det var litt tungt å hoppe med støvler og bunad…ha ha  Men både hun og Aron utførte aktiviteten  helt perfekt… 
 

 

Aron er klar, han skal kaste baller på blikkbokser…

 

og det klarte han med glans…

Leah og Ruben skal kaste erteposer i ringer…

 

Ellers var det og potet løp, og noen andre aktiviteter…

mens barna utførte aktiviteter, var det for noen av de andre å prøve seg på litt  ballspill…

 

William utførte  alle aktiviteter og fikk gotteri i premie,og noe andre ting,som linjal,noen fikk badeball og frisbee brett m.m

 

William måtte sjekke hva Aron hadde fått….
 

 

minstemann utførte og nesten alle aktiviteter…sekkeløp skulle i alle fall ikke han være med på…men han fikk premie for det…og han valgte noen kule solbriller i tillegg til badeball og gotteri……ha ha

 

Altså vi blir sultne av aktiviteter…så litt pølse med brød innimellom…hører med på 17.mai…
 


og her på skolen er det klart mange andre leker å gjøre…

 

 

Stakkars lille Benjamin…Det er jammen slitsomt å feire 17.mai…

En liten ‘Powernap’…hjelper på…ha ha 

Vel helt alvorlig… minstemann sovnet rett og slett han…
 

 

men så ringte skoleklokka….Alle store og små,skal møtes inne for  sang og årets17.mai tale…
 

helt greit å sitte på fanget til storesøster….
 


men så skulle en del elever, og en del herfra, synge mange flotte 17.mai sanger…gamle som nye…de var kjæmpe flinke…
 

Og etterpå var det både kaffe, kaker og frukt….og jeg hadde jo baket og noen kake her…og hadde med frukt…

 

Etterpå hadde foreldre til 5.og 6.klasse ansvar for opprydding…Og Emilie går i 5.klasse.

Så vi hjalp med å rydde,

Så bar det hjem over, men først må vi klart en tur innom hvitveisskogen, for vi må jo ta noen fine bilder…

 

Og her i denne skogen er det alltid mye arti å finne på, i alle fall for Barna…ha ha  Men de bare finner på noe uansett de…

 

Her står fortsatt hvitveisen så stor og fin…

Emilie !!!


 

‘Gutta bøyz’

Og så omsider fikk vi samlet hele gjengen for ett felles bilde

HIPP HURRA OG GRATULERE MED DAGEN ALLE NORDMENN…..!!!!!

Ønskes fra hele gjengen her….fra liten til stor…
 

Og så måtte vi jo klart plukke med oss en bukett hvitveis, de er jo sååå fine å pynte med…og i alle fall no på 17.mai…

“Seee Mamma …Hvitveis til deg…”

JA JA…så får vi  ‘gamle’ henge oss med på et bilde og da….Og pappen glemte helt å si HIPP HURRA  med flagget han…!!!! ha ha

Da forlater vi skogen for denne gang, selv om barna ville gjerne være her lenger…her får vi ta en tur igjen seinere…

Så var det hjem å lage rømmegrøt, for det pleier vi å spise på 17.mai, Og det er noe vi vestlendingene er vant med.

Men noe som visst ikke var helt vanlig for alle her på Østlandet…

Men ellers var det hamburger og pølse for de som ville…

 

Etterpå måtte barna se på NRK fra 17.mai feiringen tidligere på dag fra by og land…Noe de synes er artig… 

Og så var det tid for kake…IGJEN…ha ha

 

sjokolade kake…

…..men sjokolade krem og jordbær inni og utenpå…

og en bringebær is kake som jeg hadde laget…med bringebær og moreller….den er veldig  frisk og god


Og så var det en iskake med bær

Og en tradisjonell Pavalova med mye blåbær og bjørnebær…
 

 

 

 

Du må ikke tro at vi klarte å spise opp alle kakene samme dag, selv om vi er 12 personer her i huset,og det er en kake glad gjeng, men no hadde vi jo kake til dagen etter, og ‘kaker dagen etter’ er alltid mye bedre…ha ha
 

Men så kom jo høydepunktet…i alle fall for de her små…og det var 17.mai gotteriet som vi har kjøpt for lenge siden og spart oppi skapet…

 

 

Vel det var i alle fall en dag med full fart fra morgen til kveld….Men det var og en vel fornøyd gjeng her som sovnet ganske slitne etter en lang dag med full fart. Det var jo og meningen at det skulle være noe arrangement her på gårdstunet som vi bor, men det hadde visst blitt avlyst i år.

Vi bør alle, uansett være så takknemlig og glad for at vi bor i ett så flott og fritt land som Norge er.  At våres barn ikke må våkne daglig med krig, bomber og nød…vi har enormt mye å takke for og ingen selvfølge at vi har det så godt. Og alle har uansett noe å være glad og takknemlig for uansett hvilken situasjon man er i.

 

Følg oss gjerne på Facebook . ‘ Huset med de 10 barna ‘
 

 

 

Dårlig med pynting her, denne gangen og…..

Må nok si at denne dagen før 17.mai er en smule travlere enn hva de andre  siste årene har vært. Litt av grunnen er at når vi er i bruktbutikken som vi driver, og den er åpen i mange mange timer, og ikke minst dagene før 17.mai, da blir det ganske hektisk. for å både være der og her er ikke bare like enkel. men alt går jo..

Og så har vi pr i dag bare en bil,for den jeg pleier å bruke står på verksted for EU godkjenning.og da blir det mye ekstra kjøring her og der.

I år skal jeg og bake 7 kaker…slik er det å ha mange barn på samme skole…ha ha  neida på skolen blir det 4 kaker og et fruktfat. men så pleier vi jo alltid å ha litt 17. mai feiring hjemme hos oss selv på ettermiddag kveld…Og da må vi minst ha 2-3 kaker. For her i huset er de glad i kake  ha ha men en av de er is kake da…

Og i år blir det og å stryke 7 bunader,Ruben på 14,har vokset utav sin bunad siden i fjor,og neste år er han konfirmant,så da er det ingen vits å skaffe bunad i år,for han får en ny til konfirmasjonen neste år. De to store jentene bruker kjoler… 

Og siden vi bor fortsatt i det lille huset omgitt av banan kasser,blir det lite 17.mai pynting her denne gangen og, Men litt med flagg og blomster blir det så klart uansett. (det kommer i neste innlegg…)

Men som både til påske og til jul, og denne gang,ble det heller litt pynting i bruktbutikken. så litt 17.mai stemning har det absolutt blitt da.

så her kommer en titt fra litt 17.mai i bruktbutikken…

koselig når en nabo kunde kom med noen røde tulipaner som jeg kunne blande litt med bjørk,så ble det litt 17.mai pynt ved kassen…

Utenfor Bruktbutikken har det og blitt litt 17.mai stemning..

 

inne er det litt 17.mai  både litt her og der…hvitveis er alltid fint å pynte med…

hvite margeritter er og fint..

Midt i butikken står et bord og der har jeg som til påske dekket et enkelt 17.mai bord med bare bruksting..litt grønt fra naturen  gir fine farger…

er alltid koselig å dekke bord…

små gamle duker,kan bli fine servietter…

om noen jakter på noe 17.mai kler, kunne man finne  litt for en hver smak her..Hver gang vi har åpen bruktbutikk serveres det  gratis  vafler og kaffe….

Selv om både minstemann og Leah skal ha bunader på seg på 17.mai,fant jeg to fine ‘alternativ’ 17.mai  kler i bruktbutikken. Gjenbruk er fint det…

3 kaker er laget,snart er en til i ovnen…og da er det bare 3 til…ha ha  men det går fort…innimellom stekingen strykes det på bunader…og da regner jeg med at det meste er i orden….

vel…er det det ?

..nix ikke her i alle fall,men pyttsann 17.mai blir det uansett..

haha .

 

Da får vi ønske  alle en fin 17. mai i morgen.

Her gleder barna seg iallefall  til både 17.mai tog og aktiviteter på skolen etterpå…..og med flagget oppe roper vi hurra for det flotte landet vi er så heldig å få bo i…

 

Følg Oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 10 barna’

 


 

Det ble en tur igjen til Riks hospitalet

Då var det atter igjen en ny lege time på Rikshospitalet i Oslo for Pappen her i huset. Det er en stund siden sist,og han har gått lenge å ventet på å få komme inn på en ny kontroll. Han har hatt noen samtaler og møter med kreftkordinaten her, og hun har og purret på de. Det har vært noen seige mnd der han har slitet både med maten og vekten. Pappen fikk bare ikke i seg nok kalorier i løpet av en dag til å holde seg stabil, og kiloene gikk bare ned. Han skulle ikke i utgangspunktet gå under 70 kg, men han havnet til slutt nedi 64 kg. og der lå han lenge. Men det har ikke vært noe særlig å ligge der, for han blir stadig trøtt, sliten, slapp og han svimler ofte. Det har og hele tiden vært uenigheter blant leger om han skal legge inn PEG sonde i magen, eller ikke. da hadde han i alle fall fått en jevnlig innput med næring som kroppen trenger. og kan og i tillegg spise utenom…

Så han har ventet en stund no for å komme inn for å høre hva legene har bestemt seg for. blir det knapp på magen, eller ikke.

Imens vi har ventet noen måneder no på både lege time og et legesvar, så¨har vi måtte teste og prøve det vi kunne innom matveien slik at han i alle fall ikke går flere kg ned. Det å prøve å holde vekten stabil, og helst gå opp en del kg er bare ikke lett.

som tidligere skrevet så har de fjernet nesten hele tolvfingertarmen, og den har i oppgave å ta opp næring i kroppen. Og når den ikke er der, sliter kroppen med å holde på næringen, og en må spise ofte. Og det har han gjort hele tiden, men det er ikke all mat han klarer og kan bli kvalm .

Så no,etter noen mnd no, så har vi klart å finne en noelunde bra dagsrytme innom matveien, som gjør at han i alle fall har klart å holde vekten stabil, men og noen ganger har pilen på vekten vist 65,og noen ganger 66 kg. og det har jo vært positivt, men så har det noen ganger bare gått ned igjen. Men under 64 har han ikke vært, så da er det stabilt sånn. Men det er ganske slitsomt, for han må hele dagen passe på å spise og få i seg nok. Så det han klarer å holde seg stabil på er middagsmat. Han spiser middag rett og slett ca 5 ganger for dagen, noen ganger 4. Og innimellom spiser han sjokolade, frukt, banan, vørterøl (4 bokser hver dag-den inneholder gode kalorier) smootie, is og rista brødskiver med pålegg ,og noen ganger grøt m.m Men det er altså middagen som holder han stabil. 5 fullverdig middag hver dag gir gode kalorier. Så her lages det større middags posjoner en vanlig,for da har han til en eller to middager seinere på dag, vi har ofte funnet fjordland ferdigmiddag på halv pris på ulike butikker. og på noen butikker der de har fersk vare disk har de på slutten av en dag satt ned middager m.m til halv pris. Eller blir det å lage betasuppe med kjøtt i, omeletter med skinke salat , pytt i panne, fiskepudding på brødskive, karbonader, fiskekaker på brødskiva, andre ulike supper, pannekaker med bacon, tortilla lefse med kjøtt og salat osv osv…

Men det å spise 5 middager hver dag for han,går fint. Men det å lage 5 ulike fullverdige og varierte middager hver eneste dag 7 ganger i uka er faktisk ganske slitsomt,og ikke minst kjæmpe dyrt i lengden. Det er jo ikke normalt å spise så mange middager, så vi fikk tips fra kreftkordinaten om å søke Grunnstøtte  fra NAV på ekstra utgifter til mat pga sykdom

 joda det gjorde vi, jeg fylte ut skjema, skrev nøyaktig hva han spiser, klarer å få i seg ,trenger m.m  og at det er kostbart å lage så mange middager hver dag. Så gikk det noen uker og han fikk et svar…AVSLAG !!!

vel vel, begrunnelsen var at de dekker bare mat som er spesiell pga en sykdom. For eksempel de som må ha en annen type mat…glutenfri, laktosefri, eller noe annet pga cølliaki,diabetes m.m  Men Pappen her kan spise normal kost, selv om det er mer enn normalt, og i større mengder i løpet av en dag,så er det ikke noe ekstra ordinert eller spesiell kost. asj….

Men neste gang  kreftkoirdinaten  hadde en samtale med Pappen, ville hun hjelpe han å klage på vedtaket. Det måtte jo gå an å få dekket litt av alle de her kostnadene til middagene. Og slike klager og søknader har jo alltid lang behandlingstid. så det er bare å vente og lage flere middager og være kreativ i matveien…han kan være glad at både jeg og nest største jenta her Rebekka liker godt å lage mat og ikke minst bake og prøve ut nye retter……ha ha

Ialle fall, no var vi på vei til Oslo og til rikshospitalet…5 barn var med de 4 andre var ikke ferdig på skolen. Vi skulle og møte største jenta Caroline, som bor i oslo på hybel, Hun skulle handle litt og synes det passet perfekt at vi kom inn,for da kunne vi kjøre varene hjem til henne…ha ha Og så ville hun  ha den lille hunden til selskap litt. Hun leser og leser til eksamen om dagen , og litt selskap av en hund kunne absolutt  passe henne bra.. ha ha

 vel fremme på Riksen, gikk Pappen inn til lege time, og vi andre måtte jo klart ut og. her har vi bare vært en gang før og det var  i oktober i fjor.

 

Da pappen kom inn ble det både samtale med lege, tatt ulike blodprøver, og noen andre kontroller, veing m.m  Han må begynne på noe vitamintiskudd i alle fall. Han måtte fortelle om situasjonen han er i osv. Og Legen fortalte og igjen alt de hadde gjort i magen under operasjonen for snart 1 år siden. De måtte bare fjerne hele magesekken den gang, for det var en stor svuls i magen, større enn de hadde trodd, og den hadde forgreinet seg utover hele, og på sikt ville det blitt store problemer, derfor kutte de bare av hele magesekken.

Legen her var og veldig erfaren på store fedme operasjoner, der de noen ganger fjerne hele eller deler av  magesekken. Og første året går det alltid nedover, men så etter det året vil ting stabilisere seg, og i Pappen sitt tilfelle vil han etterhvert gradvis, sakte, men sikkert gå opp 7-8 kg totalt over en 7-8 års periode.

Så at han hadde gått så mye ned dette året var faktisk normalt, derfor ville

fortsatt ikke legen legge inn sonde, Han mente at når vekten endelig klarte å holde seg stabil, og han ikke gikk mer ned, så måtte Pappen prøve enda litt til. Og det var flott at vi endelig hadde klart å finne en måte i matveien å holde vekten stabil…Det var bare å putte i seg alt en kom over…selv om det blir slitsomt.

De vil helst lengst mulig unngå å legge inn sonde på magen. Og det beste av alt er om han klarer å komme seg opp noen kg,for det var bare å være tålmodig og stå på.

Men klart, viser det seg at han går enda flere kg ned, tross alle middager han spiser, så  er de raskt ute med å legge inn Peg sonde, men no skulle han få sommeren på seg, og komme igjen i august, da fikk de se hvordan det ligger an…er vekten fortsatt stabil, har han ikke gått ned noen kg, går det oppover,er det bedre…??? så skal de da utifra de resultater se hva som skal gjøres.

Så da er det bare å fortsette å lage middager da, og prøve å holde pappen stabil…og han får ta tiden til hjelp, være tålmodig og lytte til kroppen, ta pauser og spare på krefter…

 

Vi andre ventet utenfor….

Altså å vente utenfor et sykehus høres fryktelig kjedelig ut, men ikke for denne gjengen nei, for de finner alltid på noe uansett hvor de er…de kjeder seg aldri…ha ha

og å være med de her, er det alltid mange opplevelser å få med seg……

 

Det er noen artige ‘barn’ som sitter flere plasser rundt sykehuset… og de var kledd med regntøy…De måtte jo absolutt Leah hilse på…Hun husket de og fra sist vi var her.

 

her og satt det noen ‘barn’… Leah måtte t.o.m gi de en klem…

 

så tok vi oss en tur rundt hele sykehuset….ned på gangveien og rundt opp igjen…Leah fant blåse løvetann…

‘ SE mamma…SE…no blåser jeg….’

de er alltid så artige de løvetannene…

 


ååå det begynner å blomstre overalt no, og på trærne, og det er så fint…

på vei opp igjen, måtte de gå selvfølgelig gå utenom gangveien…typisk det altså…ha ha

William synes det ikke var så fint gjort å male på veggene her….

 

Minstemann hadde med seg bøtte og spade, og det var noe han gikk og bar på hele dagen…ha ha

og utenfor sykehuset var det mange fine steiner å putte i bøtta…


Og Leah jaktet selvfølgelig rundt om og fant mange fine blomstrer…


 

 

Litt nedi en skråning stod det flere store kastanjetrer…og på bakken lå det mange kastanjenøtter…de måtte jo og klart havne i bøtta…de husker vi fra der vi bodde før,for vi hadde to slike store trær i hagen.
 

‘se mamma…jeg har funnet mange nøtter…’

Det ble en fin blomsterbukett som vi fant rundt om og bak sykehuset som vi tok med oss videre…det var og plantet mange fine hvite tulipaner utenfor sykehuset som vi kikket på…
 

Nei no synes vi Pappen hadde vært veldig lenge inne hos den legen, så no måtte vi inn og sjekke litt…

inne i korridorene  fikk minstemann øye på noe spennende ut et vindu…

Søppelbilen…’ÅÅÅ Mamma se…!!! og her ble han stående… han og bøtta med nøtter…ha ha
 

 

Etter søppelbilen var dratt, fikk vi borti gangen øye på en tavle. her på riksen er det mye studenter,og dette var sikkert en tavle satt uti gangen for den var ikke i bruk akkurat no… vel noen av de her var rask med å finne et kritt og tegne i alle fall…ha ha


Benjamin tegnet en liten gutt…

‘se mamma…en gutt….!
 

 

‘ååå SE Mamma….jeg har og tegnet….” det mååå du bare ta bilde av…’
 

 

Så endelig kom Pappen…

og  storesøster Caroline kom og opp til  oss på sykehuset, og så bar det i vei til butikken…

 

 

Det er alltid like arti’ å gå i butikken…for det er alltid så mye spennende å se…

‘ Mamma…se alle de store fiskene da…Hva heter denne fisken da…den er så rar…’ det er en Uer…Ellers var det mye laks oppi der…
 


 

Etter noen runder i butikken, dro vi vider til hybelen til Caroline, her er i bakgården, og det er opp i 4. etasje hun bor…De minste synes alltid det er stas å få være med opp her.

 

Oppe på Rommet til Caroline…

De fikk en chips pakke med seg av henne, det synes de var stas…då hadde de noe å gomle på i alle fall på vei hjem. ha ha
 

Og selv om det ble en lang og drøy tur, for vi havnet jo så klart i køen utav Oslo…. så hadde i alle fall barna her opplevet mye i løpet av dagen de ..ha ha
 

Følg oss Gjerne på Facebook . ‘Huset med de 10 Barna’

 

Nei,dette var kun til hjemmebruk…!!!

Som tidligere nevnt,så skal vi snart flytte ut av det lille huset her og litt lenger oppi skogen til et annet hus,og vi har blitt og spurt om å hjelpe til med litt aktivitets gård her på dette gårdstunet som huset er en del av. Men det vil nok ikke skje en aktivitet før til sommeren, for det er ulike ting som er litt forsinket. Men allerede på 17. mai, skal det være litt aktivitet her. De pleier å ha 17.mai feiring her  på ettermiddagen, med  grilling m.m  Men ingen aktiviteter for barn og unge. Grunnen er at det er liksom ingen som har tatt et slikt ansvar og stelt i stand aktiviteter.

Jeg husker selv i hele min oppvekst at 17. mai er en av de dagene jeg gledet meg mest til, for da var det alltid sammenkomster og masse artige aktiviteter på ettermiddagen. Klart 17. mai er Barnas Dag, og da må man klart tilrettelegge for barn også. Så i år har vi bestemt at vi med alle våre barn, skal lage til aktiviteter på ettermiddagen. Vi har mange gode ideer og vi synes at og våres barn skal ha glede av 17.mai.og ikke minst andre barn som kommer,Men At og barna her,skal få vokse opp,som jeg gjorde med at 17.mai er en dag vi kan glede oss til.Klart vi feiret 17.mai på skolen til barna i fjor og fikk med mange ulike artige aktiviteter,og det samme skjer i år,men dette blir på ettermiddag.Og jeg synes at hele 17.mai kan barna glede seg til…både på dag og på ettermiddag.

Det er ikke så lenge til 17.mai og vi har allerede for en stund siden forberedt ulike aktiviteter som barn og unge liker.

Vi har lenge tenkt på å ha b.l.a  Sukkerspinn maskin, det er noe barn liker og det er kjempe populært. Men vi må prøve å se om det er noe vi får til. Vi har sjekket ut om det lønner seg å kjøpe, eller leie m.m  Men klart på sikt vil det lønne seg å eie.da har vi en maskin til mange ulike arrangement. Vi har sjekket ut ulike maskiner,og jeg har helst lyst å fått tak på en stor skikkelig maskin, slik som de har på tivoli og sirkus,men de koster flere tusen. Men jeg tenkte først  å prøve å se om en rimeligere og mindre sukkerspinn maskin er noe å satse på. Vi har funnet en på finn.no som var helt ny og aldri brukt.

 

 

og her i huset var det klart stor spenning når vi hentet denne maskinen og skulle teste den ut… kanskje denne maskinen kunne være noe en kunne begynne med, og så heller etter hvert skaffe en større maskin

og barna her elsker sukkerspinn. haha

noen i Ungeflokken her, samlet seg rundt bordet, for dette måtte de jo klart få med seg.

Først måtte maskinen startes og det tok noen minutter før den ble varm.

når maskinen er varm nok, hellet vi oppi rett mengde sukker og så begynte maskinen å snurre. Emilie hadde lyst å prøve om hun klarte å fange sukkerspinnet

hm…det var ikke så lett som en hadde trodd. Det er en teknikk på å fange sukkerspinnet inn på pinnen..

det ble dårlig med sukkerspinn på den pinnen ja…ha ha

 Då var det å prøve igjen….og igjen …og igjen…etter mye att og frem fann jeg ut at vi måtte holde over og snurre rundt og rundt…og rundt…og da kom det litt sukkerspinn i alle fall.

men noe store greier ble det ikke…

 

Men Aron og Leah var no fornøyd de ialle fall ….ha ha 

Og det ble mye testing og prøving, og måling med rett sukker mengde m.m  Og jeg prøvde igjen og igjen, men konklusjonen ble at …nei dette er kun til hjemmebruk…dette er ikke noe man kan verken bruke på 17.mai,i bursdagsbesøk eller på noe arrangement…De her sukkerspinn maskinene er alt for små til slik bruk. Så da får vi sjekke videre om vi kommer over noen store skikkelige ellers kan vi bare glemme helt å bruke sukkerspinn maskin på 17.mai
 

Ellers har det blitt 3 nye tilskudd her i familien…Ene katten vår ‘Kosepus’ fikk tre skjønne, helt oransje kattunger for et par dager siden…og jammen lurte hun oss, for vi fant ikke ut hvor hun hadde lagt seg, men til slutt fant vi de under en krakk oppe på et av rommene…

ååå de er så skjønne…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 10 Barna’

 

 

Endelig kom Førskole dagen…

Så endelig kom dagen for førskole jenten Leah her i huset, å besøke skolen på ordentlig for aller første gang….Hun skulle få egen skrivepult, få sitte i et klasserom og skrive bokstaver og tegne. Hun hadde telt på dager og gledet seg spesielt etter ‘rektor besøket’.Å begynne på skole var i alle fall ikke noe skummelt, det var heller gøyt.

Leah var tidlig våken, solen skinte ute, og Aron som og hadde gledet seg måtte fortelle om alt de skulle gjøre…Leah fikk klær på, niste i sekken og var veldig klar for førskolen.

Sekk har hun skaffet seg for lenge siden, så den måtte selvfølgelig være med. 

Leah er absolutt klar for Førskoledagen…!!!


Fremme på skolen, gikk vi sammen inn i klasserommet som Leah skal være i til høsten. På en skrivepult lå det en liten lapp med bilde av en kattepus på og navnet til Leah stod der.

Det lå en skrivebok, en blyant og et viskelær.. og jammen santen fikk de en pakke med fargeblyanter og.

etter at de to lærerne hilset på de nye førskole elevene og foreldrene, kunne barna både få skrive navnet sitt på tavlet, de kunne tegne og skrive i boken, navnet sitt, men og familien sin…vel Leah slet litt der…ikke lett for en 5 åring å tegne sånn 12 personer på direkten…ha ha

 

 

Så fikk de litt omvisning på skolen, og de fikk ta en tur opp og hilse på rektor igjen, og kontor damen, og andre lærer m.m

og så endelig var det friminutt, og de skulle få gå ut å leke…

‘Mamma se på meg dåååå….. Leah synes klatrestativet er veldig gøyt…


Og ute i friminuttet  traff jammen Leah på Aron, han kom og bort i klatrestativet,

og sannelig der kom William og….

‘Hei Mamma og Leah…se på meg då…’Leah så både Emilie, Joachim og Ruben og…Leah fikk t.o.m være litt med Emilie og noen jenter fra klassen….då var hun skikkelig stolt altså…

når det ringte inn etter friminuttet, skulle førsteklassingene få komme inn i klasserommet sammen med førskole elevene…Det synes Leah var stas. For då kom Aron, og han fikk t.o.m sitte ved siden av henne. Det var og andre søsken par i klassen.

De fikk alle utdelt egne permer med oppgaver inni, som de skulle jobbe med ,og så kunne de få hjelp av førsteklassingene om de behøvde det.

En av oppgave var og å tegne hånda, og skrive navn…Det var ikke lett, men når de var to og to sammen så hjalp de hverandre.

 

Aron hjelper med glede Leah…og hun han…

Dette var Leah’s resultat.

Og så ble det endelig tid for matpause…og det er utrolig hvor godt mat smaker på skolen… det ble både

‘vask-av -hender- kø’  og

……”o du som metter liten fugl “…sang… før de fikk spise nisten sin…

Og mens alle barna spiste nisten sin leste læreren en bok om kenguru…….at kenguru bærer ungene sine i en lomme på magen….det var morsomt….

Og etter mat og lesing, ble det jammen santen friminutt igjen, og etter den halvtimen med store friminutt var førskolen ferdig.

Leah tester ut hvor lenge hun klaret å henge i ringene…det var skikkelig tungt, så hun klarte bare å telle til 10…her må mer øvelse til ja…


ellers måtte selvfølgelig Leah prøve alle lekeapparatene igjen, før det ringte inn igjen ,men da skulle vi gå…

Det var en førskole dag som gikk så alt for fort. men Leah koste seg i alle fall veldig de timene hun var der, og det virket som alle de andre i klassen gjorde det samme. Og Både lærere og førskole elever Takket for i dag og gledet seg til å møtes igjen til høsten.

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ‘ Huset med de 10 Barna’
 

” Vårens Vakreste Eventyr “

” Vårens vakreste eventyr “

det var overskriften Tirsdag morgen her i avisen Drammens Tidende. Ikke det at jeg verken leser, eller abonnerer på Drammens tidende, Men jeg og Leah var innom en butikk og da så vi overskriften, og bilde på avisen på avisstativet med kassen sa Leah…

‘SE MAMMA !!!! der er jo Alle de kuene vi var å såg på….

Ja det stemmer det….Vi hadde nemlig dagen før, like her oppe ved en stor gård  vært på Årets og absolutt vårens Kuslepp !!!! altså, det var for kuene at det ble ‘vårens’ vakreste eventyr…!!! etter mange måneder inni et fjøs. lengtet de nok etter  den friske vårluften, men som og avisen skrev så var var det ikke godt å si om hvem som var mest fornøyd, kyr og kviger, eller de nesten 3000 tilskuerne…ha ha

Men for kyrene ble det i alle fall endelig jord under klovene…!!! 

Dette er jo noe som skjer hvert år hos alle bønder med kyr, men her er det visst en tradisjon de har hatt i mange år og det skjer alltid på fridagen 1.mai og det samler flere tusen store og små. men her har de og samtidig aktiviteter,som hesteriding, man kunne hilse på både hester,sauer og høns. Og det var salg av både ulike gårdsprodukter, og is, vafler, pølse m/brød  m.m  Så dette er visst veldig populært for bygdefolket rundt om kring her.

Vi var ikke her i fjor,men så at det skulle være, men i år hadde vi lovet barna å ta turen opp og se på ‘Kusleppet’

 

her kommer kuene..vel, her kommer det flere kuer løpende, de kom løpende ut av fjøset,“Mamma se kuene kommer helt bort til meg”…Leah synes det var gøyt å se på kusleppet…

 

Men må  bare si at vi ble litt skuffa over de her kuene altså….østlandske kuer var langt i fra så våryre og sprettne  som vi hadde trodd. Vi har tidligere,  der vi bodde før over flere år sett på ulike naboer sine kuslepp, og vestlands kyr er absolutt 10 ganger mer våryre og sprettne  enn hva de her var…ha ha  

Der går beina i alle retninger, de hopper og spretter og er utrolig ‘ville’…ha ha

Men Ruben her i huset, som er veldig interessert i dyr og gårdsbruk, hadde overhørt at bonden her på denne gården, har kuene sine gående fritt hele vinteren inne i fjøset. Så de har fått bevege seg fritt hele tiden, og ikke bare stått/ lagt i Båser, derfor var de her kuene ikke ‘sååå’ ville når de fikk komme ut…

men barna her likte det likevell de….” Mamma se . Kuene kommer helt bort her…”ja det gjorde de, de kom helt inn til gjerdet, der folkene stod…

og det var mye folk her…ca 3000…og det stod folk  flere hundre meter oppover markene, og det stod parkert biler over alt….så dette var tydeligvis noe veldig ‘stort å se på…haha

Men lenger oppi lia, så vi noen hester som gikk…de måtte vi og hilse på…

Og det er godt med storesøstre som vil ha minstemann på skuldrene…ha ha


Fine brune hester…

De likte at vi kastet tørket gress til de…

…og det synes de to minste  var staselig…

Men så måtte vi gå lenger ned,

forbi alle folkene som stod i kø…laaaaang kø for å kjøpe både is og vafler, og det var og lange køen til hesteridningen,

men der…der var det noen sauer som nylig hadde fått lam…

 

‘ Mamma se….sauer…!!!’ kan vi gå inn å klappe de? spør minsten…

Å lam er så fine..Inni et bur stod det noen flotte haner og høns til beskuelse for flere hundre barn og voksne…

vi kikket her og der, opp og ned, hit og dit…Og etter en stund så måtte vi bevege oss hjemover, for det er etter middag denne dagen at de største barna her i huset hadde innført en ny tradisjon i familien…nemlig 1.mai badet…(det kan sees i forrige innlegg…)

vi ruslet videre, og det gjorde alle kuene også…de ruslet videre oppover mot skogen, garantert glad og fornøyd for å endelig få føle seg fri og komme seg ut i solen og den friske luften…her begynner vårens eventyr for de flotte kuene !!!!

Hadet bra kuer…kanskje vi sees en annen gang…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 10 barna ‘