Årets skolebarn !!

Da må vi jo selvfølgelig som tradisjonen tro,komme og med et lite innlegg om årets skolebarn her i huset. Skolen her er kommet godt i gang,og en uke er allerede fullført. Og samtlige av skolegjengen her i huset har rykket en klasse opp.

Her har minstejenta av skolebarna,Leah begynt i 2.klasse, Aron har begynt i 3.klasse,William har begynt i 5.klasse. Emilie har begynt i 7.klasse og siste året på barneskolen,Joachim har begynt i 9. klasse,Ruben har begynt i 10 klasse,og siste året på ungdomsskolen,Miriam siste året på vidergående skole,og størstejenta Caroline begynte siste året på sykepleien.Nest største jenta Rebekka venter på lærlingplass.

En blid gjeng som gledet seg til skolestart.

gjengens skolesekker…i rekkefølge…

 

Så da er det faktisk 3 skoleavslutninger og her i huset til våren,med fest og greier. Og avgangsår må jo klart feires. Gjengen her har iallefall gledet seg til å begynne igjen på skole. Det er ikke en gjeng som er vanskelig å få opp om morgenen og som ikke vil gå på skolen. Neida,de er så blid og fornøyde og både praten og latteren sitter løst om morgenen.Og det er alltid et yrende liv. Men det er storebrødrene Ruben på 15 og Joachim på 13 som liksom er ‘sjefene’ da. Ruben har i oppgave å vekke alle om morgenen og få de opp. Og han fungerer fint som en leder han,tar rollen veldig naturlig og fint. Han og Joachim fikser frokost til alle,men det er mammen som smører matpakkene til de minste,de største gjør det sjølv. Og her må alle spise og drikke før de går på skolen,og gjett om de passer godt på hverandre på det området og,ligger det noe igjen på et fat,så er det alltid noen som kommenterer…hvem har ikke spist opp maten sin???

Gutta har og i oppgave å fylle på drikke på 7 drikkeflasker,ta pose rundt og putte i sekkene. Jeg har da som regel puttet drikkeflaskene i frysen med litt vann oppi kvelden før. Da har de kald drikke en stund utover dagen. Ellers fyller de på vann på skolen om flaskene blir tomme.

det er noen matbokser og drikkeflasker som skal fylles hver morgen…

Alle skal ha god niste med seg,med mye frukt og grønt i matboksen. Variert brød,knekkebrød,rundstykker m.m er og viktig,ellers blir en fort matlei. Pålegg likeså.Man skal jo tenke hvordan en selv ville likt å ha med å spise.Ikke minst middagsrester fra dagen før er og alternativer,egg/eggerøre,div salater,pasta m.m er og populært.

Her i huset er det alltid mye frukt,det er noe alle her er veldig glad i.Det er og viktig å få i seg hver dag mye grønt,og skolebarna får alltid med seg litt av alt på skolen.

her fordeles div. frukt og grønt i de ulike matboksene…

frukt og grønt er alltid godt som mellommåltid,og ikke minst knaske på…Noe barna her er veldig glad i

både frukt og grønt er jo sesong basert,men det er ofte godt utvalg i butikkene hele året.Men det er bare å variere og etter årstidene. 

Variert brød mat er og viktig. Både grovt brød,baguetter,knekkebrød m.m Her er pannekaker og fylte Tortilla lefser populært å ha med noen ganger på skolen. hjemmelaget havrerundstykker og halvstekte rundstykker er og godt. Ellers er klart pastasalat og middagsrester,eggerøre godt å ha i matboksen sammen med et rundstykke.

ved å ha en variert matpakke gjør at ikke barna kommer hjem igjen med maten uten å spist opp,eller at de blir matlei.

 før enn går skal barna her pusse tenner,det er viktig,og kamme hår og ha på sko/jakke. Storebrødrene minner de minste på de her tingene og ellers andre ting de skal huske ,og det gjør de visst helt naturlig…ha ha 

klær og gymtøy m.m gjøres alltid klar kvelden før. Og så er det bare å suse til skolen,og Pappen kjører de til og fra.

————————————————————————————————

Når denne gjengen her i huset skulle av sted på skolen,og årets bilde ble et minne,så ville minstemann Benjamin på 4 år absolutt være med på bilde,og ble virkelig skuffet da vi sa at det var bare for skolebarn. Nei det var skikkelig dårlig gjort,han ville og begynne på skole.Han ble så skuffet for at han ikke fikk være på bilde. Men så fikk han etterpå være med på et bilde likevel da med noen av skolebarna,og ja…da var alt greit igjen…da var han godt fornøyd han…ha ha 

en glad gjeng….

Da er det helg,og skolefri,og her er det noe på gang denne helgen,men det får vi bare komme tilbake til seinere.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

Tid for 1 års kontroll.

Ja da var vi her igjen. Da er det altså helsestasjonen jeg tenker på,og det er en del mnd siden vi var her sist.Men nå var det altså tid igjen for en ny visitt. Og så er det klart den ‘tiden’ da som går veldig fort noen ganger,alt for fort. Men vi får bare henge oss med så godt vi kan.Og det er altså denne minste lille frøkenen som vi har i hus,som skal  på 1 års kontroll. Og helt ærlig synes jeg ikke at det er så veldig lenge siden vi var her på 6 ukers kontroll…eller 3 mnd kontroll,6 mnd….huff,ja det raser av sted,men slik er det no bare. I dag blir det og en visitt innom barnelegen for en sjekk,ellers vekt og mål, vaksine m.m  Og storebror Benjamin er jo klart med og. Han skal jo være med,for å se om han prater med denne helsesøsteren,noe han ikke har helt vært gira på tidligere. Men klart han synes det er stas å få gå på helsestasjonen,og å få være med lillesøster. Her er det så mange leker å leke med,og det liker han veldig godt.

 

Da er de her to klar for en liten tur på helsestasjonen…

Lillemor er klart en blid og fornøyd liten jente,men er samtidig en litt skeptisk frøken til andre folk. Men det er akkurat slik det skal være. Og i den alderen hun er i nå,er det nok mammen som er mest trygg.

på vei inn….

Men div mål må vi igjennom uansett. Vi må jo klart se hvor tung hun har blitt siste måneder og hvor mye hun har vokset.

Hun skjønte ikke helt dette her .

“..hvorfor må jeg sitter her liksom…og bare med bleia på…jaja etterpå måtte den av i tilegg og…ha ha …” nei ikke bare lett for de små…hun nærmer seg snart 10 kg,så hun vokser i allefall…

Det er og mye som har skjedd på de siste måneder som motorikken,prating m.m så det er veldig artig å følge med. Det har virkelig vært en fin tid,et fint år med denne lille jenta og vi har sett en flott utvikling på alle punkter.Men og tiden som hun er i nå,og ikke minst tiden som ligger fremover. Absoluttet privilegium å få følge,og være med på. En fin tid som man ikke får igjen,tiden går så alt for fort og plutselig er de skolebarn.

 

Etterpå så ble det en tur innom barnelegen,for sjekk av hjerte,øyner,ører m.m Hun så litt rart på denne barnelegen,men lån av stetoskopet var no veldig stas i allefall.

Og alt var fint hos denne jenta,frisk og rask på alle måter. Og så ble det en liten visitt inn til helsesøster’n. Der ble det litt lek på gulvet og noen spørsmål om alt gikk bra med denne jenta. jovisst,hun har det bra hun.Hun pratet og smilte til helsesøster’n hun… men så begynte helsesøsteren å blande vaksinen,etterfulgt av to stikk,nei da var ikke noe stas å være her inne lenger….Men det gikk så fint så,og etter trøst av mammen,var jo alt greit igjen. 

og etterpå ble det endelig litt lek ute på venterommet,for vi må alltid vente litt etter vaksine. Og Benjamin fant mange artige kjøretøy og Talitha måtte klart oppi boksene å kikke hva som var der.

Men jovisst,denne jenta liker visst det som ruller og kjører og hun….haha

‘se !!!’ brrrrr…..uummm…

Og etter litt mer lek,så var tiden var inne for å gå,og da var det bare å ta med veska og de to og luffe utav helsestasjonen….

Og tross stikk og mye annet som skjedde på denne plassen,så er hun like smilende og blid for det hun. Men det kan jo klart hende at hun smilte for at vi endelig skulle gå og da…ha ha 

Så da var 1 års kontrollen over for denne gang på denne frøkenen,og samtidig på helsestasjonen var det mange andre mødre på 6 ukers kontroll av sine små beibier,og da sitter man enda igjen og lurer på hvor i all verden ble dette året av. Det er jo ikke sååååå lenge siden hun var så liten,og nå var hun så veldig stor i forhold til de andre liksom.  ha ha

ja ja hver alder har sin sjarm heter det,og det er klart artig når de vokser til og blir større. Alt er i allefall fint med denne tulla,og det er klart alltid bra å høre og se. 

Tenk at dette er et år siden, bare 1 dag gammel… absolutt store forskjeller…!!!

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

Vi må bare fortsette videre….

Her som andre plasser i vårt land,nærmer det seg skolestart med stormskritt. Og noen plasser har allerede skolen startet,men her øst så starter den ikke før nå.

Og det har en vært en veldig usikker sommer her i huset hos oss angående både skole og bolig/flytting. Hus jakten som vi har holdt på med nå i lang,lang tid og intens i hele sommer der vi har vi sett på veldig mye,ringt på,og kontaktet mye osv. Mange eiendommer har vi vært på visning på,noen har vi lagt inn bud på. Vi har vært på bankmøter,skrivet og søkt og kontaktet utallige banker om boliglån. Kontaktet mange komuner og nav kontor angående startlån,eller om det er andre måter å få økonomisk støtte til kjøp av bolig m.m Ja det har virkelig vært noen intense måneder. Må nok si at det har vært et år,en vinter,en vår,en sommer med et enormt press,snørr og tårer.Og man har kommet til et punkt der en har lyst å rope ut,’Nok er nok. Ja no er det virkelig nok !!!’

At vi har tenkt,snakket om,vært innstilt på at, “No må det bare åpne seg noe snart”,no må det bli en løsning!!! ” Men dager kommer og går,hus kommer og går,eiendommer dukker opp og forsvinner. Det er mange vi liker,og det er mange vi kunne tenke oss,men får vi det….niks…

En plass vi var på visning…så hadde de en slik fin disse/ huske i hagen,og den måtte jo klart prøves…ha ha 

En eindom vi var b.l.a og så på.Men den var alt for liten til oss. 

her begynner gjengen å bli godt vant med å være med på ulike visninger både her og der. her hadde de en låve b.l.a og litt lenger oppe var det en flott skog en kunne boltre seg i,gå på tur,leke m.m 

En plass Leah likte godt.

Og det er mange som har spurt og spør,har dere funnet hus? håper dere finner snart et hus…osv. Å ja hus er det nok av,mange hus og mange eiendommer. Noen er egnet for oss,andre ikke. Men det aller største utfordringen vår nå er altså det å få kjøpt det. Så ja, hus har vi funnet,flere hus,mange hus….men vi får ikke kjøpt de.Og bankene både her og der som vi har snakket med,søkt i,de kan dessverre ikke hjelpe oss. Og det tross at vi begge var i 100 % stilling med full inntekt.selv da får vi ikke mer enn noen hundre tusen. Da er det barna som sprenger budsjettet. men det er ikke mange hus til en så lav sum.

Ja men da kan jo dere leie. Javisst,vi er åpen for alt vi.Leie har vi og sett på…like mye. Over lang tid har vi leitet etter hus og til leie og,ringt,sendt melding,vært å sett på m.m Men det har ikke vært noe til nå som har vært egnet for oss. Enten er det for lite,og ikke egnet for 12-13 personer.Det er 1 timers reise fra skolen eller mer. Det er ikke noe garasje eller uthus m.m så vi kan ha lagringsplass.For vi trenger en større lagringsplass. (det følger med en del ting og tang til en så stor familie.) Eller så er det veldig dyr husleie. og da kan klart noen mene og synes at vi kan virke sære og kresne på hus m.m Men det er vi ikke,men vi må tenke og det praktiske og oppi alt,det er ikke alltid alle tenker på det.

Så vi har prøvd det meste som kan tenkes,det er bare ikke noe mer vi kommer på. Vi har sjekket ut alt mulig,og hørt på alt mulig. Vi har og sett og leitet på boliger over alt,andre kommuner og fylker. Vi har måtte tatt det valget å måtte ofre en flytting så barna må bytte skole,selv om vi overhode ikke har ønsket eller vil det. For flytte må vi uansett,vekk må vi. Og da må en være åpen for alt. Men slik ble det heller ikke.Så da er vi faktisk tilbake til start.

Så var vi tidligere i sommer å så på et hus,en eiendom som vi likte,det var et oppussingsprosjekt,og det har vi og vært veldig åpen for. De ligger ofte mye rimeligere enn andre eiendommer og hus. Men denne eiendommen lå altså ganske avsides derfor var gjengen her lite innstilt på å bo akkurat der. Det var alt for langt til skole m.m . Men vi prøvde likevel og tross alt å søke på boliglån på den eiendommen i de nærliggende bankene. Men uten resultater. Så da ble det ikke noe av det heller. Og så ble det solgt etterpå.ja ja da fortsetter vi. I ettertid har vi og sett og vært på flere eiendommer. 

var stas å sitte her…frem og tilbake…frem og tilbake…

en annen eiendom vi har vært på visning tidligere…..6 soverom og stort…jepp,dette hadde vært perfekt…flott beliggenhet…men det var og mange interesserte.Sånn er det. Boligjakt er og en kamp.

et annet hus med mange soverom som vi har sett på…

Ja det er mange boliger der ute,og mange eiendommer som er egnet for oss,men desverre ikke like lett å få tak på …

Men vi kan ikke gi oss for det,selv om tiden renner  ut,og vi må bare handle videre.Og noe vil vi og komme til å gjøre.

Men uansett gjengen her var i allefall veldig glad for at de kan fortsette på samme skole,for ingen var noe gira på å bytte skole,de trives så godt. Og flere lærere på skolen er jo klart glad for det og…ha ha 

Så da er gjengen her klar for atter en skolestart,og vi fortsetter videre boligjakten. 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

Vår lille prinsesse allerede 1 år…

Vi sitter her da og undrer og lurer fælt på hvor dette siste året ble av. Vi føler rett og slett at liksom det året forsvant ut i løse luften på en måte…ha ha 

Men alvorlig talt,er det virkelig (ja det er det..) 1 år siden denne prinsessenvår  Talitha  kom til oss…til vår store familie som en dyrebar skatt,en velsignelse,en stor,stor rikdom. Hun har vært en hjerteknuser for oss alle fra dag 1,så liten og skjønn,da hun ble født,fredelig og harmonisk i tiden deretter. Og nå,etter 12 måneder,en sjarmerende,blid,god og morsom jente. Ja hun er garantert favoritten her i huset,hun smelter alles hjerter,store som små. Og det har vært et år der hun fra liten og rolig baby til en stor og aktiv frøken.Men absolutt like fredelig.Men hun skal utforske og oppdage,smake og kjenne som er normalt for den alder. Men hun har alltid vært veldig snill og tålmodig, og det er hun fortsatt. Men hun er og morsom,ler,prater,synger,gir gode klemmer og peker på ting og sier ‘se’. Hun underholder alle med sin sjarm,og sprer glede rundt seg, så selv den sure og triste blir i godt humør. Ja vi er virkelig utrolig glad og takknemlig for Lille mor.Men verken hun eller noen andre her i huset  kunne vi vært foruten.

Og selv om det ble litt amputert 1 års feiring pga bo situasjonen vi er i, så måtte vi likevel både ha kake og ballonger til 1 åringen. Og en liten gave måtte jo hun og få. 

Her for noen dager siden var vi på tur til fjells og da tok jeg samtidig noen fine bilder av henne. Er jo stas å bli 1 år da.ha ha  selv om hun skjønner ingenting av det. Første bursdagen og allting,og da måtte jo vi klart forevige noen bilder. Og så ble storesøster Leah med på noen bilder. Og det synes klart Leah er stas. Hun er veldig glad i lillesøsteren sin..

 

jadda…da var det jeg og de bildene da…ha ha… det er nok alt for mange av de denne gang og….beklager,men måtte bare ta med noen av bildene da…

og det store for tiden med denne lille frøkna er altså å klappe i hender…det er virkelig staselig…

klapp…klapp..klapp…

Og så var det storesøster Leah og Lillesøster Talitha da…

Leah er en tulle jente og gjør ofte ‘abligøyer’ som lillesøster ler av,Leah synes det er stor stas å ha en lillesøster.

det er uansett to blide jenter,som latteren sitter løst og lett hos….

og så ble det litt andre bilder da…her og der…

 

 

 

Leah mor…er og en prinsesse…

Det som denne lille tulla liker veldig godt er å stå oppreist,og gå langst stoler og bord…Men å gå helt selv har hun enda ikke store planer om…men det gjør ingenting.Den tid kommer.

Ja hun er blid denne jenta,og veldig omsluttet av mange storesøsken. Og hun trives godt med alle,smiler til alle og er trygg med hver og en. Og de synes det er stas å få henne til å le.

Så Gratulere så hjertelig med den første bursdagen din lille gode skjønne prinsessen vår Talitha Amelia, vi er veldig glad i deg og veldig takknemlig for at vakre du kom til oss. Du gir oss så mye glede og morsomme stunder. Du er en super duper lillesøster og Lillemor.

og med en 1 åring i hus så måtte det jo bli en prinsesse kake,og klart noen rosa blomster ..ha ha og som sagt,så ble det ikke noe stor feiring,men bursdagssang,kake,ballonger,en liten gave hører klart med-og slik ble det og…

 

En enkel og god prinsessekake passer fint til en liten prinsesse…Og Leah fikk gleden av å servere den…

kaken…

Det ble en helt vanlig hjemmelaget bløtkake med krem og jordbær inni og marsipan på toppen….

friske blomster som pynt på kake synes jeg er veldig fint…

 

en liten prinsesse som tester kaken..mmmm

og den likte hun

åå joda,så absolutt,den falt i smak…marsipanen på kaken var favoritten da.Et helt kakestykke klarte hun å spise……

..en knippe av småsøskene som er veldig glad i lillesøsteren sin ….

og en rosa ‘prinsesseblomster bukett’ hører jo og klart med …..synes jo mammen da…haha…

 

Da har altså denne skjønne prinsessen vår allerede blitt 1 år,og det er noe hun skjønte lite og ingenting av,ha ha men,men 1 år ble hun likevel. Og hun fikk jo masse oppmerksomhet (det gjør hun og ellers…) kake og sang…Og ikke minst alle søskene synes jo at det var stas når lillesøster hadde bursdag. Det er jo alltid litt ekstra da med kake og is m.m så fornøyd var hun klart. For kake likte hun og oppmerksomhet likeså.

Og så var jo gjengen her opptatt da om det ble noe opplevelse på lille mor,selv om hun fikk en gave her. Det er jo det vi gir til alle,og de mener vi ikke kan gjøre forskjell selv om hun er 1 år og skjønner ikke så mye av det. ha ha Vel hun er iallefall veldig fornøyd med alt denne jenta  her, og veldig glad i se på dyr,spesielt alt som flyr,for det sier hun ‘gakk,gakk ‘ til -så tror nok en tur i en park en gang og se på ender,gi de brød og kanskje gå en lekeplass.Så er hun nok veldig glad og fornøyd.så kan vi jo ta med noe piknik mat. Og så kan jo resten av gjengen henge seg på og være med,så blir det en tur for alle.Det er mange fine dager fremover enda å ta av.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’ 

En hverdags opplevelse….

Måtte bare komme med et lite innlegg. Og det er om en ny ting gjengen her i huset har kommet på, som de har kjøpt for nye pantepenger de hadde spart på glass.

Her i huset har gjengen alltid vært,og er fortsatt veldig glad i å bygge lego. Lego er og noe tidløst og noe de fleste barn liker godt.Faktisk både store og små barn,og gjerne voksne og kan sette seg ned å bygge med barna. Og det er veldig koselig. Det er mye kreativt en kan gjøre med lego og lek med lego.

Så her er altså gjengen veldig glad i å bygge. Og det har blitt en del mye bygging med lego  i sommer. Dette er og litt i periode. Noen ganger er det togbane, noen ganger lego og noen ganger småbiler og andre biler. Men nå har det altså vært mest lego. 

Så her en dag kommer en av smågutta til meg mens de leket og bygget på lego. 

Han manglet noen deler til en lego. Det var en del som hadde blitt ødelagt for en stund siden. Han lurte på om det gikk å få kjøpt en ny del.Men det er ikke bare lett det nei. Ja og så var det noe flere ting til lego som de trengte m.m

Så sa jeg at skal de ha noe ekstra til legoen,så var det aller beste å leite på finn.no ,og det har jeg sagt flere ganger at der er den beste plassen å se etter ulike ting.

Joda der har de sett og funnet mye ulike ting mange ganger..Så vi gikk innpå finn.no og leitet på lego  her i nærmiljøet. så kom vi over noen som skulle selge en stor eske/papp kasse med myyye variert lego oppi. det var både politistasjon,togstasjon, brannstasjon,sykehus,lekehus,flyplass osv.. og til en billig peng. Ja dette så veldig interessant ut,og dette hadde de veldig lyst på. Her i huset har de en plastboks med lego,men ikke så veldig mye konkrete ting som dette var,brann/politi stasjon, dyrepark, lekehus, sykehus m.m 

Så vi sendte en melding og hørte om det var solgt. Nei det var det ikke og det var bare å komme å hente det samme kvelden. 

Ååå som de gledet seg,de klarte nesten ikke å sove den kvelden for de gledet seg så mye til dagen etter. Då hadde pappen og de største gutta vært å hentet denne esken. Det var noen eldre besteforeldre som solgte legoen og det var av gammel årgang. Men hva gjør vel det. Her var veldig mye fint oppi. Og pappen var noe godt fornøyd han,for den eldre mannen i huset kom fra Bergen,og då ble det ‘bergen preik’ kan du tro…ha ha 

Og så endelig dagen etter og de yngste hadde vært allerede våken i mange timer for de ventet på å få hentet esken som stod i bilen. Så….

 

ååå så spent de var…de hadde gledet seg sååå mye….

ja de var altså super spent…det kriblet i armer og bein…ååå så de gledet seg…. snakk om ‘ julaften’  altså…ha ha 

Og så endelig …lokket på esken kunne åpnes og man kunne se innholdet…wooow…’SE MAMMA !!!’

de gikk omtrent et stort gisp gjennom de…oj,oj

Det skulle vært lyd på bildenen altså…ha ha… men dette måtte jeg bare forevige….Tenk at bare en eske med lego kan være så stort…..ja her var det mye flott lego altså…

nei denne esken måtte de prøve å se mer på altså,så den må de prøve å ta med seg inn…den var tung altså,og full i lego…

Omsider og oppe på rommet kunne endelig esken settes ned og innholdet tømmes ut…oj,oj,oj…så mye gøyt…ja her er det bare å sortere og se hva som er hva altså…

Leah fant utav dyreparken og bygget den på ‘sin egen måte’

Benjamin fant utav toget og bygget en togbane med hengere på,og det gikk t.o.m på batteri,så det gikk rundt og rundt…

Og William har begynt å bygge på et sykehus…

Ja her ble de altså sittende resten av denne dagen og flere dager deretter…ha ha …de bygget og bygget,leket og leket,det ble både flyplass,togstasjon,sykehus,lekehus,dyrehage og andre hus bygget.

Ja dette var faktisk en ganske artig seanse altså. Det var faktisk en hverdagsopplevelse dette. Og tenk at en eske med lego kan gjøre de så spent og glad. ha ha Men så er jo lego gøy da.

Og veldig artig at de fikk så mye fin lego for en liten sum penger,og så var det jo pantepenger de hadde brukt.Så denne legoen ble jo gratis og sånn sett. Ja her fikk de virkelig mye altså for pengene,Så nå har de mye fin lego en stund i allefall.

Kjæmpestas!!!!

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

Noen svette og aktive timer

Pluselig hadde vi bare 6 barn her hjemme. Det var virkelig en merkelig opplevelse. Bare 6 barn. Det er rart det der når man er vant å ha minst 10 stk,og noen ganger 11 stk store og små barn rundt seg hele tiden,småbarn som ungdommer. Og plutselig er det bare 6 barn. ja det merkes virkelig. Å ha 10 barn eller 12,merkes ikke,men når det taes vekk,to,tre eller 4…Ja det merkes veldig godt. ha ha Rart det der altså. Men nå kan vi trøste oss med at det varer ikke så veldig lenge. Men det er ikke ofte altså at plutselig 4 barn er vekke samtidig.ikke her hos oss i allefall.Og ikke samtidig. Men slik ble det altså nå en liten periode.

Alt begynte med et spørsmål nest største jenta fikk her av de snille folkenen som spanderte pizza på oss her for ikke så lenge siden. De har en hund,de bor i Bergen,og de skulle på ferie til Spania. De spør da nest eldste jenta om hun vil passe hus og hund når de er i Spania. Hun måtte tenke seg om,men takket ja til det tilbudet. Og da var det klart Hun kunne ta med seg en søster eller bror,og da ble det Emilie som fikk være med storesøster. Vi liker alle her veldig godt hunder,så det var ikke vanskelig å spørre om det. 

Og så var det de to store gutta da. De har for en god stund siden,i allefall over et halvt år meldt seg på en tur en gjeng ungdommer skulle ha no på sein sommeren. Og det var til Polen. Og det ville de klart være med på. Og så dro de og på den turen her en dag. 

Så derfor ble det da plutselig bare 6 barn igjen her. 

Først for over en uke siden dro Rebekka og Emilie til Bergen. Og vi måtte jo følge de til flytoget.

så dro de to store gutta Joachim og Ruben til Polen. og siden vi har 14 seter minibuss fikk pappen i oppdrag å kjøre ungdomsgjengen til flyplassen i Sandefjord. Og bare for å nevne det,var denne turen noe ‘piloten’ vår Ruben hadde sett frem til lenge…ha ha 

Men så litt tidligere,når William på 10 år her hadde bursdag,det var 5.juni,da skulle han få en opplevelse på et sted som han har hatt veldig lyst til å dra til.

Og no når de ‘store’ var på tur,så kunne vi andre som var igjen gå på dette stedet da som William fikk i Opplevelse til bursdagen sin. 

Og det var på Leos Lekeland. juhu!! En opplevelse som William var veldig glad for å få. Leos lekeland er et stort lekeland der barn kan boltre seg og skli,klatre,hoppe og leke i mange timer. Og det er en stor stas å få gå på en slik plass. I allefall for gjengen her.

Leo er altså en løve og på lekelandet kan en finne mange andre dyr fra b.l.a jungelen 

jeeee,stas å gå på leos lekeland,men bare 6 barn…det er ikke mange det. De selv kommenterer i ny og ne at det mangler jo noen øsken og spør etter når de kommer igjen. Men da var det iallefall godt at storesøster Caroline kom en tur. Da ble det 7..ha ha 

For i utgangspunktet så koster det en del å gå på slike lekeland,og iallefall for en gjeng som vi har. Men denne gangen,med så få barn ble det ikke så mye da. Vi betalte da kun for 4 barn og det er lite det altså. ha ha Minstemor gikk gratis og vi andre var for stor og gikk gratis. Storesøster hadde fri denne dagen og hun ville være med.

og her ble det mange timer med lek og morro. De koste seg virkelig,og utrolig nok så var vi så og si helt aleine på lekelandet,det var bare noen få andre barn der. Så vi følte vi omtrent eiget stedet…ha ha 

ballenen var veldig populære…her koste minstemor seg veldig…

bare.. 7 barn har inntatt ‘ballene’..

ja dette var stas for denne lille jenta og…

skliene er alltid populære…og her var det sklier i alle fasonger og størrelser…

William som fikk denne opplevelsen i bursdags gave var i allefall svært fornøyd for å være her

Aron synes og det var veldig kjekt her på lekelandet.Og klart alle de andre.

mamma,mamma, kom å se de kule syklene og trøbilene da …Benjamin hadde knapt tid til å stå stille,men vi måtte jo få med de ‘kule bilene’ da…

og her hadde de altså ikke noe tid egentlig å stoppe opp for at mammen skulle knipse noen bilder. Neida de løp fra den ene enden til den andre,opp og ned,bortover og sidelengst….phu…og plutselig var han på et skip som skulle skyte baller på forbipasserende..

‘mamma pass deg.her kommer en ball kanon…’

Det var visst veldig stas å få sitte på hodet til et neshorn….

og det måtte jo Leah prøve og…

‘væææææ mamma,neshornet kaster meg nesten av ‘….jovisst..klart det…nestehorn kan være skumle de.

og sklie ble det igjen både her og der…og både store og små likte seg her på lekelandet 

ååå næmmen så søt en panda bjørn…

‘mamma,den MÅ du bare ta bilde av.’

..å næmmen sjekk de søte apene på veggen da… 

ja det var myyye fint å se her på lekelandet.

ha ha ha…..det var noe nytt dette med Speilbilde…og absolutt morsomt…ha ha 

Ja det var virkelig mange svette,aktive pulserende,full fart timer omtrent alene her på lekelandet for denne gjengen. Og vi var helt til det stengte. Her skulle de kjøre på max for pengene altså.ha ha 

Og Willam var veldig fornøyd han, og det var jo klart det viktigste. 

og hele veien hjem spurte de når vi skulle dra hit neste gang. Man tenker at mange aktive og svette timer var nok,men neida,dette var så kjekt at det ville de gjenta ha ha 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

 

 

En flott opplevelse tilbake i tid

Som de fleste vet så gir vi barna her opplevelser i bursdagsgave. Men da Pappen hadde bursdag kunne jo ikke han være et unntak fra opplevelser,så da fikk han en opplevelse og i gave. Men den hadde vi enda ikke fått gjennomføre. Så vi hørte med største jenta om hun hadde en fridag innmellom alle nattevakter hun går og all jobbingen,og det hadde hun. 

Så hun ville være med oss. No kan en ikke forvente at alle skal huske hva den opplevelsen var,og t.o.m noen av barna her husket ikke helt hva pappen fikk. Men det kan en ikke alltid forvente heller,for det er tross alt en del opplevelser som blir delt ut  her i løpet av et år.

men mammen husker det i allefall. Og pappen husker jo denne opplevelsen sin da,selv om han fort kan glemme de andres. 

så det ble sånn bestemt ganske impulsivt at vi dro. 

og opplevelsen til pappen var en tur til Fredriksten festning i Halden. Og dette er noe alle her synes virker interessant.

Det er veldig mye spennende å se og oppdage på gamle borger og festninger. ikke minst mye historie langt tilbake i tid.

det var overskyet da i dro,men kjente at det var varmt. Og enda varmere ble det når vi kom fram til festningen, vi gikk der i over 30 grader,men det gikk fint,var så mange fine smutthull som var kjølige som ble utforsket underveis. 

Men vi måtte jo klart gå gjennom hele festningen og da ble det altså en del bilder. beklager det,men sånn ble det. Så får no de som vil være med på ferden,og de andre får no bare hoppe av underveis…ha ha Og det har allerede blitt redigert vekk mange bilder. Det er altså ikke lett å komme på slike storslåtte steder som dette,og kun ta få bilder.

 

På en av toppene av festningen. Skikkelig gamle og kule kanoner stod der,og flott utsikt utover Halden by. absolutt en fin og koselig by.

Det første vi ser når vi går gjennom inngangen til festningen er en gammel gapestokk som står til venstre. Den var virkelig interessant her for gjengen. På de fleste bygninger og hushjørner stod det ellers div. informasjon på skilt .

og den måtte jo klart alle prøve,både store og små. En gapastokk var en avstraffingsmetode før i gamle dager om en hadde gjort noe straffbart.Der måtte en stå i byen til spott og spe for folk. 

var tydeligvis veldig artig å prøve den…

og slapp av,har ikke tatt bilde av alle her i gapastokken altså…ha ha 

vel vi begynte ferden videre nedover og inn i festningen. 

gjennom en tunnell og videre nedover.

Virkelig flotte bygninger…

og mange sideveier med trapper både her og der…

men vi gikk først nedover,så lenger fremme at der borte stod noen kanoner…

og de måtte jo klart sjekkes ut. Kanoner er alltid stas det.

joda de kan klatres på,sittes på, og ikke minst flott utsikt over byen…

‘Herfra kan vi jo se til verden ende mamma’,sier en av de små.

vel,ikke verdens ende,men i allefall over hele byen og langt på andre siden…ha ha 

joda de kanonene de var virkelig populære for gjengen her i allefall….

men etter både prøvesitte kanoner og se på den fine utsikten,måtte vi finne ut hvor ferden gikk videre.

‘oppover til det store klokke tårnet skal vi ‘, sa en av gutta…

det hvite klokketårnet ringte hver time.

vel,da var det bare å forsette videre ned i gater og smug…er veldig kjekt på slike plasser for barna her spør hvorfor veiene er slik og slik. at før var det hest og vogn som kjørte her og de gikk i midten og hjulene på hestekjerren var på sporene,så gikk hestene oppover i gatene 

er utrolig fint med slike gamle skeive dører og murer. liker virkelig denne stilen. slikt hus kunne jeg virkelig hatt…ha ha  ikke rart vi har snakket om å dra til italia en eller annen gang. Der mye av husene består av mur m.m 

og pappen så foran seg et yrende folkeliv i de her gatene for over 100 år siden

og oppover gikk det,et pust i bakken underveis ble det og for en liten gutt…

virkelig et fint skue over byen en annen retning.

 en dør inn i en bygning som vi kunne gå inn å utforske litt…

men så var det flere kanoner underveis å utforske,og tilslutt den  siste bakken før vi nådde klokketårnet.

men så nesten på toppen hørte vi pluselig et dunk…væææææ Ruben datt utenfor og ned på en berghylle…..

neida han gjorde ikke det,han bare tullet han,og de andre måtte jo bare le av hele Ruben.

Altså han vet det ikke er noe å tulle med, men han kunne ikke dy seg…haha

men så kom vi til toppen der kirketårnet i festningen stod,og der hørte vi noen ropte…fengsel,det er jo flere fengselceller her !!” Klarte en festning inneholder nok fengsel og…

dette måtte jo utforskes,og inni fengselcellene var det kaldt og kjølig. Så flere av gjengen her satte seg frivillig i fengsel for å kjøle seg ned de…ha ha 

men så gikk vi videre over på den andre siden av festningen,der snakket en av gutta om at det var skyttergraver…

merk deg det grå taket til venstre i bildet. Det kommer vi til helt på slutten,for det var noe spesielt som vi så der næmlig.

jippi skyttergraver….og her gikk det tunneler fra den ene inngangen til den andre og det ble lek av både gjemsel og ‘politi og røver’…store som små…Og her har de blitt fanget,den ene etter den andre…

og etter gjemsel og ‘politi og røver’ lek i skyttergravene kunne vi gå gjennom den tjukke muren på andre siden…

og her kom vi ut på andre siden og kunne gå denne vei ned igjen. 

og tilslutt kom vi ned. Da ble det en pust i bakken…

var lite folk der den dagen siden det var så varmt.Men en virkelig fin rundtur.

Ei lita blid jente i en av de lange trappene…hun synes det er så morsomt å klappe i hendene om dagene og synger og (laller…la,la,la…)- og ikke minst smiiiler…!!!! ha ha 

utrolig mange fine detaljer her i festninger altså….Tenk å tatt bryllups bilder m.m her da….sukk

beklager igjen alle bilder,men noen ekstra måtte bare være med…

men så på vei mot utgangen kom vi forbi det ‘grå taket’,og ja hva var det…joda det var scenen på  sang programmet som går på Tv 2  ‘allsang på grensen’. Det spilles altså inn her hver onsdag,men går på tv en annen dag. Er i utrolig fine omgivelser.

og vi går ikke forbi den scenen uten å ‘vært’ på den da…ha ha og det ble både sang og dans av gjengen her,med en hageslange som lå der som mikrofon…ha ha 

Da var en veldig fin tur og opplevelse over,dette burde gjentas,det snakket alle om,spesielt de store gutta. Det lå nemlig like ved en fin campingplass,så her var det jo bare å ta meg campingvogna for det var enda flere smutthull og bygninger som ikke vi rakk innom. Alle hadde hatt en fin tur,og pappen var og godt fornøyd med opplevelsen sin. Anbefaler virkelig alle som skal forbi der å stoppe innom for en visit. Absolutt en kjempe fin og storslott festning.

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook :’ Huset med de 11 barna’