Årets skolebarn !!

Da må vi jo selvfølgelig som tradisjonen tro,komme og med et lite innlegg om årets skolebarn her i huset. Skolen her er kommet godt i gang,og en uke er allerede fullført. Og samtlige av skolegjengen her i huset har rykket en klasse opp.

Her har minstejenta av skolebarna,Leah begynt i 2.klasse, Aron har begynt i 3.klasse,William har begynt i 5.klasse. Emilie har begynt i 7.klasse og siste året på barneskolen,Joachim har begynt i 9. klasse,Ruben har begynt i 10 klasse,og siste året på ungdomsskolen,Miriam siste året på vidergående skole,og størstejenta Caroline begynte siste året på sykepleien.Nest største jenta Rebekka venter på lærlingplass.

En blid gjeng som gledet seg til skolestart.

gjengens skolesekker…i rekkefølge…

 

Så da er det faktisk 3 skoleavslutninger og her i huset til våren,med fest og greier. Og avgangsår må jo klart feires. Gjengen her har iallefall gledet seg til å begynne igjen på skole. Det er ikke en gjeng som er vanskelig å få opp om morgenen og som ikke vil gå på skolen. Neida,de er så blid og fornøyde og både praten og latteren sitter løst om morgenen.Og det er alltid et yrende liv. Men det er storebrødrene Ruben på 15 og Joachim på 13 som liksom er ‘sjefene’ da. Ruben har i oppgave å vekke alle om morgenen og få de opp. Og han fungerer fint som en leder han,tar rollen veldig naturlig og fint. Han og Joachim fikser frokost til alle,men det er mammen som smører matpakkene til de minste,de største gjør det sjølv. Og her må alle spise og drikke før de går på skolen,og gjett om de passer godt på hverandre på det området og,ligger det noe igjen på et fat,så er det alltid noen som kommenterer…hvem har ikke spist opp maten sin???

Gutta har og i oppgave å fylle på drikke på 7 drikkeflasker,ta pose rundt og putte i sekkene. Jeg har da som regel puttet drikkeflaskene i frysen med litt vann oppi kvelden før. Da har de kald drikke en stund utover dagen. Ellers fyller de på vann på skolen om flaskene blir tomme.

det er noen matbokser og drikkeflasker som skal fylles hver morgen…

Alle skal ha god niste med seg,med mye frukt og grønt i matboksen. Variert brød,knekkebrød,rundstykker m.m er og viktig,ellers blir en fort matlei. Pålegg likeså.Man skal jo tenke hvordan en selv ville likt å ha med å spise.Ikke minst middagsrester fra dagen før er og alternativer,egg/eggerøre,div salater,pasta m.m er og populært.

Her i huset er det alltid mye frukt,det er noe alle her er veldig glad i.Det er og viktig å få i seg hver dag mye grønt,og skolebarna får alltid med seg litt av alt på skolen.

her fordeles div. frukt og grønt i de ulike matboksene…

frukt og grønt er alltid godt som mellommåltid,og ikke minst knaske på…Noe barna her er veldig glad i

både frukt og grønt er jo sesong basert,men det er ofte godt utvalg i butikkene hele året.Men det er bare å variere og etter årstidene. 

Variert brød mat er og viktig. Både grovt brød,baguetter,knekkebrød m.m Her er pannekaker og fylte Tortilla lefser populært å ha med noen ganger på skolen. hjemmelaget havrerundstykker og halvstekte rundstykker er og godt. Ellers er klart pastasalat og middagsrester,eggerøre godt å ha i matboksen sammen med et rundstykke.

ved å ha en variert matpakke gjør at ikke barna kommer hjem igjen med maten uten å spist opp,eller at de blir matlei.

 før enn går skal barna her pusse tenner,det er viktig,og kamme hår og ha på sko/jakke. Storebrødrene minner de minste på de her tingene og ellers andre ting de skal huske ,og det gjør de visst helt naturlig…ha ha 

klær og gymtøy m.m gjøres alltid klar kvelden før. Og så er det bare å suse til skolen,og Pappen kjører de til og fra.

————————————————————————————————

Når denne gjengen her i huset skulle av sted på skolen,og årets bilde ble et minne,så ville minstemann Benjamin på 4 år absolutt være med på bilde,og ble virkelig skuffet da vi sa at det var bare for skolebarn. Nei det var skikkelig dårlig gjort,han ville og begynne på skole.Han ble så skuffet for at han ikke fikk være på bilde. Men så fikk han etterpå være med på et bilde likevel da med noen av skolebarna,og ja…da var alt greit igjen…da var han godt fornøyd han…ha ha 

en glad gjeng….

Da er det helg,og skolefri,og her er det noe på gang denne helgen,men det får vi bare komme tilbake til seinere.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

12 kommentarer
  1. Flott å lese, gøy å se 🙂 Utrolig flotte og flinke barn 🙂
   Da jeg leste hvilken klasse dine barn går så tenkte jeg : 11 barn og ingen av de er født samme året som mine fire hehe. Godt gjort 🙂 Våre to minste går 4 trinn og 6 trinn, altså midt i mellom deres barn 🙂
   Gøy å lese bloggen din, da du har en flott blogg 🙂
   God helg til dere alle sammen <3

  2. Dere erxhelt fentastiske.😊 Så godt planlagt vedr.matboks til skolen.😀👍 Tenk om alle barn hadde slik omsorg👍😊Herren rikelig velsigne dere🙏❤️😀

  3. ååå tusen takk snille deg for gode ord Anonym: vel har alltid vært påpasselig og obs på kosthold. At det er variert og sunt. Har blitt slik og innom ulike jobber i helsevesenet og. At eldre skal ha variert og sunt. er selv vokset opp med variert og sunt,og liker det slik sjølv og da smitter det liksom videre til familien automatisk…ha ha viktig at de får i seg god niste,så de er konsentrert og flinke på skolen. og mat har mye å si.
   vær velsignet tilbake og fin,fin helg til deg og dine.

  4. ååå tusen takk snille deg for gode ord poesimylife: setter virkelig pris på at du følger oss…det er veldig koselig og. ja det var virkelig artig at ingen av dine traff på samme klasse trinn som noen her…ha ha
   og vi har ikke glemt dere,vi har jo en visitt tilgode…den må vi få til en gang…:) 🙂
   fin helg til deg og dine fine og…klem herfra

  5. Du steller godt til med gjengen din. Den omsorgen de viser for hverandre har de læret av foreldrene. Sunn og god mat. Håper alt lykkes med hus etter hvert, Dere er tålmodige,

  6. Hei! Et lite spørsmål bare.. De matboksene så jo bare så innbydende ut og gode. Får barna med seg slike nistepakker hver dag – er jeg imponert! Du gjør en utrolig god jobb med barna. Jeg liker å lese bloggen din!

  7. hei på deg Katrine: liker godt de matboksene,er så mange rom i de,og plass til småting…joda de får med seg så mye som mulig av dette på skolen. kommer og an på hva som finnes i kjøleskapet,men jeg har alltid mye frukt og grønt liggende. men de største som smører selv,tar gjerne med seg en hel banan,og et eple/mandarin/pære/nektarin,men dropper de småtingene.De tar ofte paprika og agurk rett på brødmaten. Men de 4 minste får alltid slike varierte matpakker med som er oppskjært.. noen ganger får de og små salte ritz kjeks,det er og populært.noen ganger små yoghurter og. vel,er veldig opptatt av at de skal få mye suntog godt i seg,men og variert. Og ikke minst at matstunden på skolen skal være en positiv opplevelse.ikke en slapp ,tørr og kjedelig matpakke. og her er gjengen glad i mat,frukt,grønt,kjeks m.m og de er alltid sulten når vi drar på turer,og likeså på skolen. tusen takk snille deg for gode ord,takk for at du følger oss,det setter vi pris på…:)
   ( i mårra blir det vannmelon,gulrøtter,jordbær og salte kjeks i matboksen. og halvstekte rundstykker fra frysen med kokt egg på,og agurk og paprika strimler på toppen..(gutta steiker rundstykkene i ovnen på morgenen,da får de med seg lunka rundstykker. Ellers knekkebrød med smør på. det var det vi hadde i kjøleskapet i kveld. så det varierer. i mårra kjøper vi mer bananer og druer,så har de det i tillegg neste dag…må jo ha noe å glede seg til…ha ha ha ha

  8. ha ha Kanutten: du får det sagt du…joda frukt og grønt er godt det…det er noe vi liker veldig godt her i allefall. og ikke minst så smaker det så mye bedre når de er på skolen….

  9. ååå takk og takk snille deg astrid:for gode ord. joda synes at de må ha noe sunt og godt med seg på skolen,at de har noe å glede seg til innimellom all skriving og lesing. og så er de veldig glad her da i frukt og grønt. Tror og at ved å være mange søsken,så tar en automatisk et ansvar,for seg selv,og for de andre. hører flere med mange barn sier det samme. tror og at de store her synes det er litt stas å være ‘store’ liksom,at de kan ha litt ‘makt’…over søskene..ha ha….få bestemme litt liksom ,ikke på en negativ måte,men positivt.Og synes det fungerer veldig fint. joda er opptatt av sunn mat,og ikke minst variert. Kjedelig og slapp niste er ikke akkuratt noe innbydene å spise på…

   ja no håper vi virkelig at dette med hus kan løse seg ganske snart,vi har vel bare blitt tvunget til å være tålmodig. men tror at det kan gi snart resultater.
   ønsker deg og dine en fin fin uke,klem herfra. 🙂

  10. Det där såg väldigt inbjudande ut!!
   Också väldigt annorlunda hur det är i Sverige för här får alla gratis lunch i skolorna.
   Nu för tiden kan man välja förutom specialkost som laktosfritt och glutenfritt även vegetarisk, kosher m.m. Lite för många val bara, tycker det räcker med en maträtt så som man själv fick när man gick i skolan.
   Så här får det bli lagad matpacke till lunch på jobbet istället, nu fick jag lite inspration vad man kan ha med 🙂
   Ha en fin dag!!

  11. ååå sååå bra Från en syster i Herren: tusen takk for gode ord. ja liker godt å lage mat og la barna og familien få gode saker og god mat.og på skole og jobb. ja vet at i Sverige får barn mat på skolen,og det er absolutt noe de skulle fått i Norge og. Tror absolutt at mange barn hadde fått en mer stabil skole hverdag med at de får god lunch på skolen. mange barn her i Norge går på skolen uten å spise frokost,og mange har ikke mat med,og spesielt ungdommer kjøper mat på ulike butikker og kjøper usunn mat. Min storesøster og hennes familie bor i Sverige,og de har sagt og at alle barna der får mat på skolen. uansett bra at du fikk noen tips da…ha ha ønsker deg og dine en fin fin uke videre…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg