konfirmasjonsfesten

 

Da ble det endelig og omsider fest for Vår flotte konfirmant Joachim.Selv om det ble godt uti juni måned denne gangen, så  gjør det ingenting . Og vi var veldig glad og for at så mange kunne komme,ikke minst opp til fjells en hel helg.

Vi dro opp torsdag og kom dit mot kvellingen for å forberede alt som skulle gjøres. Både bordsetting,borddekking,matlaging m.m På fredag kom gjestene,noen på ettermiddag og resten seinere på kveld/natt.

På fredag hadde vi felles grilling,lørdag ble det felles frokost  og resten av formiddagen før festen begynte,kunne folk gjøre det de ville. Ellers var det tilbud om ulike aktiviteter for liten og stor,som pilskyting,luftgevær ,ulike ballspill,badstuen/badestampen m.m og alt dette var populært blant barn og ungdom,klart de voksne og.

Jeg for min del holdt meg på kjøkkenet, det blir jo ingen fest uten mat.Men der liker jeg meg og synes det er kjekt å lage mat og bake. Rundstykker skulle bakes,nanbrød og focacca  brød, div salater skulle kuttes opp, indisk gryte var og  ‘bestilt’ av konfirmanten og måtte lages, og annet pålegg tilberedes. Innimellom dette skulle og kaker lager og settes på kjølen. Men nå har jeg en flink Rebekka her i huset som og liker seg på kjøkkenet,så hun var en super flink og god kjøkkenhjelper.Hurra for henne!

Og vi kom i mål med alt vi hadde tenkt,så da ble omsider alt klart for fest.

 

 

 

Lysene er tent,da er det klart til fest. Enda en Scania trailer modell  står klar på bordet til pynt. Joachim sin drøm er altså å kjøre en slik bil når han blir stor.

 

 

 

 

 

Da er det bare å sette seg til bords

 

 

 

 

 

Noen barn som er virkelig klar for inntak av mat. En liten gutt som er veldig sulten no….

‘mamma kan vi spise nå..???’

 

 

 

 

Da ble det endelig klart for mat og det ble en del forskjellig mat å velge i

 

 

 

 

 

Nanbrød,rundstykker og focaccia brød ble baket for å ha attåt maten.

 

 

 

 

Ulikt pålegg hører med

 

 

 

 

 

Div salater hører og med.

Det ble iallefall ulik mat for enhver smak,noe varmmat var det og. Liker best når det er litt variasjoner,og litt å velge i.

 

 

 

Og konfirmanten var fornøyd han

 

 

 det var resten av gjengen her og

 

 

 

Ellers ble det litt tale innimellom,litt lek måtte vi og ha.

 

 

 

 Mellom mat og  kaker måtte det klart bli litt pause,så da ble det en tur ut for noen bilder. Er jo klart viktig å forevige noen bilder av konfirmanten

 

 

Hipp hurra Gratulere så hjertelig med dagen Joachim Leonard. Vi er alle veldig stolt av deg og ønsker deg alt godt og masse,masse  lykke til videre. We love you !!

 

 

 

 

 

 

 

 

absolutt koselig med et gammelt stabbur som bakgrunn…

 

 

 

 

 

 

 

Også måtte vi selvfølgelig  ta et bilde av hele  ‘Femilyen’…

Et bilde ?????  vel det ble nok 25 minst,og dette var sånn noelunde det mest  ok  bilde av de alle…ha – ha    Ikke alltid like lett det der,men,men det for duge

 

 

 

 

 

Og så et bilde av bare  gjengen her

 

 

 

 

 

Men så endelig kunne vi begynne å sette frem  kakene,og her i familien er det ikke noe nytt at gjengen er noen kakemumser ha – ha   Så da må det bli noen ekstra,oppspist blir de alltid uansett. De yngste her har og spurt lenge når kakene kom. Så da ble det kaker med ulike smaker.

 

 

 

 

 

 

 

Dette var den eneste kaken som ikke var ‘hjemmelaget’- den bestilte vi siden vi skulle ha bilde av Joachim på,men vi var ikke så veldig fornøyd med kvaliteten på bildet akkurat,uklart og utydelig…men,men…Den var iallefall god.

 

 

 

 

Her  er det originale bildet av Joachim som liten. Han har alltid vært en blid og smilende gutt. Og det er han stort sett nå også…ha ha

 

 

 

 

mange gode kaker

 

 

 

 

 

Div. frukt hører jo med på kake bordet

 

 

 

 

 

blomstene vi fant i skogen ble fin pynt på bringebær iskaken

 

 

 

 

 

Joachim synes  at Scania bilene som stod til pynt  var veldig interessante

 

 

 

 

 

Så endelig når festen var over,og alle kunne ta av seg finklærne,så var kvelden enda ung. Så da ble det tur til badestuen. Der tøffe barn og unge hoppet i elven…

 

 

 

 

 

…for deretter å hoppe oppi en varm badestamp….joda her koste de seg,både våres barn og andre gjester.

 

 

 

 

Dagen etter ble det felles frokost og skalkefest. Etter både rydding og utpakking som tok noen timer,så ble det enda en liten ‘restekake spising’ på benken før vi kjørte.

 

 

Kakerester dagen etter er nesten bedre det enn samme dag de er laget.

 

 

 

Vi rakk og før det ble kveld å stoppe underveis på tilbakeveien og grille (kveldsmaten det…vi hadde litt grillmat igjen fra fredag som ble brukt opp) og barna fikk bade litt.

 

 

Naturens eget skattkammer….

 

 

 

Vi har alle hatt en fin helg,selv om det ble full fart fra morgen til kveld hver dag,så fikk vi tilbakemelding på at de som kom hadde hatt et fint opphold. Joachim koste seg og var godt fornøyd med både feiringen og helgen,og det var jo klart det aller viktigste. juhu…!!!!

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

konfirmasjons forberedelser på fjellet !!!

 

 

Da kan vi legge bak oss noen travle,hektiske ,men samtidig fine dager på fjellet.

I helgen feiret vi konfirmasjonen til Joachim her i huset. Litt på etterskudd,men samtidig for å gjøre noe litt spesielt utav det. Det var noe vi har tenkt på allerede en stund og det hadde og en grunn siden vi bor her på Østlandet. For at ikke familie som kommer fra Bergen skulle ha så lang reisevei ned hit,så tenkte vi å heller møtes på halvveien. Og da tenkte vi etter vi hadde vært en liten tur  i Hallingdal i Påsken,at i området der kunne vi faktisk hatt konfirmasjonen lit seinere.

I påsken fikk vi altså låne et fint sted i Hallingdal som tidligere var et gårdstun som var ombygget og omgjort til et leirsted. Vi hadde noen fine dager der og det var t.o.m et badstue bygg som kunne brukes som var veldig populært blant gjengen her.  Dette var og et fint sted å feire  ulike dager og jubileum. Derfor tenkte vi da vi var der i påsken at dette stedet var jo perfekt å være  når vi skulle feire konfirmasjonen til Joachim. Da kunne og familie overnatte og bli der hele helgen. Men dessverre stedet var opptatt akkurat den helgen vi ville,men vi kunne få et alternativ på høyfjellshotellet som de og samtidig driver og eier. Der var det og populært å ha selskaper og samtidig overnatting.

Men seinere fikk vi beskjed at vi kunne være der likevel for de som skulle være der meldte avbud. Og det var vi veldig glad for. Så da gikk invitasjonen ut at vi skulle være der denne helgen.Det ble grilling på fredag,frokost på lørdag,festen for Joachim på ettermiddag og kveld, Muligheter hele helgen for å bruke badestuen,ikke minst ute badestampen,så folk måtte ta med badetøy.Ellers felles frokost søndag inkludert skalkefest. Så kunne folk dra hjem på ettermiddag og vi ryddet. Det så utfor iallefall at det ville bli en koselig helg. Her i huset gledet i allefall gjengen seg til enda et opphold på dette fine stedet. Uansett var alt mye kjekkere nå,for det var mildere i været enn i påsken,snøen er borte og det spirer og gror. Man kunne være mer ute.

Vi dro opp torsdags kveld for å sette sammen bord og stoler,rydde,forberede ulike ting,ta noen siste små innkjøp m.m Så det kommer altså først i dette innlegget. i neste innlegg blir det om selve konfirmasjonen. Jeg er jo, som ikke er noe nytt ‘detalje freak’….ha ha Er opptatt at det skal være fint,være en helhet og ting skal passe sammen. ikke minst gamle ting og gjerne gjenbruk skal være med. Så da var det litt her og der som måtte forberedes for å rekke å bli ferdig med alt.Men det gikk,vi kom i mål og jeg og alle andre var fornøyd,og det er jo viktig.

 

 

 

Jammen var vi heldig som fikk muligheten til å låne dette fine stedet til å feire konfirmasjonen til Joachim .

 

 

 

Fredag ettermiddag  kom en del gjester,noen flere kom litt seinere. Det  ble iallefall  grilling  tross sur vind,men det var et fint vær.

 

 

 

 

Tidligere på dagen lånte vi morfar sin bil og  tok en tur på butikken for noen få siste innkjøp,ellers hadde vi med oss det meste av mat og matvarer oppover. Selvfølgelig alt nøye innkjøpt fra både ukes tilbud,innvandrerbutikken, matvarer fra da vi var i Sverige forrige helg og  t.o.m noe på datovarer m.m Totalt alt av mat og matvarer til et lavt budsjett. Ellers alt av pynt og bordekking til en lav peng.

 

 

 

 

 

Det er nok med mat her i allefall i helgen…Ingen skal sulte her nei. Men så blir det oppi 5-6 måltid og da totalt,så litt mat går det.

 

 

 

 

 

Veldig greit at det var et stort kjølerom på kjøkkenet der oppe.

 

 

 

 

Så  tidligere på dag før folk kom,  ble det dekking av border. Noen gutter som er flinke hjelpere,alle her i huset var delaktig og hjalp til med alt mulig.Det er absolutt i slike tilfeller der en skal lage i stelle i stand ting sjølv at det er en fordel å være mange.

 

 

 

 

Jeg tenkte å fylle litt ‘krukker og kar’ med blomster ute i naturen. Nå er det jo så mange villblomster ute nå som er så fine å pynte med. Gratis er det og. Så på veien tilbake fra butikken stoppet vi for å plukke med oss ulike markblomster.

 

 

 

 

Denne fine fant vi og borti skogen,den skal pynte en iskake.

 

 

 

skogen i solnedgangen på fredag. så fint og grønt det var blitt nå,stille,rolig og fredelig. Absolutt en super fin plass dette

 

 

 

 

Jeg hadde tatt med litt ulike ting, b.l.a  melkespannet som jeg har hatt noen år, og fylte det med de plukkede mark blomstene

 

 

 

 

Det stod en gammel’tønne’ fra før som jeg fylte og med blomster

 

 

 

 

 Uti gangen stod et bord ,og oppå bordet ble  en gammel koffert plassert og fylt med blomster,som og ble en  fin pynt.

 

 

 

 

Markblomster

 

 

 

 

Bordet der mat og kaker skal stå på ble noen trekasser plassert. Det bakerste bordet skal  kopper,fat, brus  m.m stå

 

 

 

 koselig å få litt pynt oppi høyden

 

 

 

Det er ikke noe nytt at Joachim her skal bli trailer sjåfør /yrkessjåfør når han blir stor. Og drømmen er nok å  både eie,men iallefall  kjøre en Scania  ‘bil’- Scania er desidert favoritten hans blant alle trailer merker. Og ved å pynte litt med noen ‘Scania modell trailere’ som vi hadde kjøpt tidligere på finn.no, så ble det litt mer personlig preg for Joachim. Noe han synes var stas. Dette er en gammel retro Scania.

 

 

 

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å pynte på bordene med b.l.a sølv  lysestaker,men siden alt er nedpakket og noe er på lager m.m Så fikk jeg en annen ide for litt siden. Og det var det de her gamle drivved tre pinnen som jeg  fant når vi var på tur til badeskvulpene. Ved å spikre spiker igjennom de,så kan man tre lysene ned på spikeren ble det fine og naturpreget lysestaker. gratis og veldig dekorativt.

 

 

 

 

Bord dekking. Under bestikket ble det lagt sider fra gamle bøker. Pynt på serviettene var blader fra skogen. Planen var først å ha navnelapper,men så  tenkte jeg at folk kan få sitte hvor de vil. Den hvite duken er gamle dynerekk som er klippet opp fra 60-70 tallet.  Gjenbruk er fint det. Den beige duken er sengeteppe til 40 kr og kommer  fra Rusta.

 

 

 

 

 

Så var det blomstrene da. Det gikk i hvitt og grønt,men en blomst av blå hortensia innimellom  fikk ble det et ‘gutte preg’ over buketten. Ellers ble det blandet noe kjøpt og noe markblomster. vasene er gamle norgesglass i ulike størrelser. De er så fine å bruke som blomstervase.

 

 

 

 

det ble absolutt fint å blande blomster,noe kjøpt og noe fra marken ute

 

 

 

 

blå hortensia er veldig fint å dekorere med

 

 

 

 

Så da ble omsider pådekkingen ferdig,blader og smågreiner utifra marken  ble fin pynt bortover på midten,passer fint med treverket på lysestakene

 

 

Vi hadde klippet ut vimpler som vi hang i taket av striesekker,det pyntet fint opp over alle bordene.

 

 

I mens jeg var inne å pyntet,laget mat,baket både rundstykker og kaker m.m kunne de som var gjester være ute etter frokosten til festen begynte  å prøve luftgevær,skyte med pil og bue. Leke med ball,volleyball,fotball eller ta en tur i badstuen m.m  Noen kunne og være på familierommene å slappe av,eller sitte oppi peisestuen å prate .Og de koste seg alle.Det var det som var meningen.

Så da ble omsider alt klar til festen,og den kunne begynne,alle hadde kledd seg i finstasen og snart var det klar for et innhogg av mye god mat. Men det kommer i neste innlegg.

 Følg oss på Facebook: ‘Huset med de 11 barna ‘

Noen store begivenheter !!

 

Da nærmer det seg konfirmasjons feiring for den flotte ungdommen vår Joachim. Og Vi som skulle være så smart å feire den etter alle andre som pleier å feire den. Og vente til alt var roet seg i april og mai og ta det nå i juni,og ikke minst etter skolen er slutt og allting.Der tenkte vi nok litt raskt ja….ha-ha  For det vi ikke helt tenkte på da var jo at begge de her to ukene før og spesielt den siste uka  har det vært tettpakket med avslutninger både her og der. Ikke nok med det, det ble nemlig ikke bare vanlig avslutninger i år. Men faktisk noen store  begivenheter. Vi har altså  noen av skolebarn som vi feirer ekstra den her siste uken,eller i år generelt. Og det har ikke skjedd før for så mange, og ikke hadde vi helt tenkt på det heller,men så det ble det slik likevel.

Og det er jo klart stas da,men det ble litt sånn ekstra oppå alle forberedelser til den konfirmasjonen. For når man skal planlegge og gjøre alt i konfirmasjonen går det litt tid å forberede. Både handling av mat,ingredienser til kaker m.m Bordpynt,blomster,klær,stryking av bunader m.m Og det må gjøres noen  dager på forhånd. Og selv om jeg har begynt med en del ting  for en stund siden ,så er det alltid noe som ikke kan gjøres før sånn de siste dager. Så det har vært full fart og ganske travelt de her dagene. Men det har gått fint altså,vi har snart kommet i mål.

Vi kan jo  begynne med eldste jenta Caroline da. Hun  er endelig ferdig på sykepleien,hurra !! Alle prøver,eksamener,innleveringer,praksiser m.m er gjennomført og bestått. Hurra. Og bare her for et par dager siden kom resultatet på den siste eksamenen. Hipp hipp hurra !! Og så skulle de ha vitnemål utdeling på sykepleierhøyskolen med elver,lærere og foresatte til stede.Og det er jo en stor begivenhet. Etterpå skulle de ha noe mat m.m  Og allerede i mai skulle det være en påmelding. Jeg sa til eldste jenta at hun måtte gi beskjed når avslutningen skulle være og at hun måtte melde oss på.  Men så fikk hun beskjed av Ullevål sykehus i de dager ,for der skal hun jobbe i hele sommer, at første opplæringsvakt på den avdelingen, (som var veldig viktig å møte på) kom akkurat på den avslutningsdagen  sykepleierskolen skulle ha. Men det gjorde henne ikke noe,hun synes ikke det var så viktig,det var mye mer viktig å møte på Ullevål til opplæringvakten. Hun bad derfor en lærer heller om å sende vitnemålet hennes i posten. Nei hun trengte ikke noe semoni med vitnemålutdeling hun. Nei det var mye kjekkere å få begynne å jobbe på sykehuset. ha-ha Så veldig ivrig i sitt fag.   Hun  begrunnet og at hadde uansett ikke noe forhold til de 60 andre sykepleier studentene eller lærerne   på skolen,så hun gikk ikke glipp av noe.

“Ja,men vi må jo feire deg, feire at du endelig har blitt sykepleier”,sier vi,for det er jo så bra det. (hun fikk faktisk beskjed at 5 andre ikke fikk bestått på siste eksamen,og det er så kjedelig å måtte vente et år for ¨ta på nytt”. Så det er  ikke noe selvfølge å klart det. Så da har vi kommet frem til at feiring skal det klart bli,men med alle oss i familien,og det tar vi en dag i sommer når alle har fri. Og det er noe alle gleder seg til.Og hva den feiringen går ut på,ja det må vi bare vente med å se. Jeg insisterer i allefall å feire henne !!!

Men så har vi og ei anna flink jente på 18 år som endelig er ferdig med vidergående skole. Det er og klart en stor begivenhet ,og må feires. hipp hurra !!  Og der var vi på avslutning med klassen  hennes m/foresatte og lærere ,vi fikk kaker,det var fin sang/dans,sett på bildefilm,blomsterutdeling  og ellers mange gode ord,og noen hadde felt noen tårer.

Men de hadde og sermoni med alle  avgangseleven der vitnemålet  ble delt ut.Det er jo og stort.

Så har vi en flott gutt på 16 som og må klart feires. 10 år skolegang er gjennomført og bestått. Han har vært enestående med  siste tiders både  skriftlig og muntlig eksamen,der han besto med glans.  Ungdomsskolen er historie. Klart all grunn til å rope hurra for han og !!! Og der ble det og avslutning med elever, foresatte og lærere. God mat,kaker ,gode ord og der  ble det og felt noen tårer. De har hatt en enestående koselig og hyggelig  lærer,så skjønner godt at hun vil savne de,ikke minst de vil nok savne henne og.

Og så har vi enda en begivenhet,og det er Emilie som er endelig ferdig med barneskolen og skal over til ungdomsskolen. Klart hun og må nevnes. Det er jo stort det for de her 7.klassingene. Å begynne på ungdomsskolen er jo stas med karakterer og tentamen…ha-ha neida,det er ikke alltid så stas.

Men så kan vi i samme slengen nevne igjen minstemann ,Benjamin da, som skal begynne på skolen. Det er og klart en begivenhet og et stort nytt steg ut i den store verden.En stor Ruben forsvinner ut skoledøren,og en liten gutt trer inn i skolens dører.

Så ellers innimellom dette,så har vi jo 4 andre flinke skolebarn,og på 3 av de har vi og vært på vanlig skoleavslutning for.  Så det har vært ganske full fart kan man si.Ganske utrolig hva vi har klart på vel en uke..ha-ha ja ganske mye

Men uansett,alle er verdt å feire på enten den ene eller den andre måten,så derfor vil vi ta den feiringen av både størstejenta,men og en ekstra alle de andre barnas  begivenheter samtidig . Og det blir nok kjekt.

 

 

Skolegjengen.!! Benjamin ville og være med på bilde,for han skulle jo  begynne på skolen til høsten.Han følte seg nok som en av ‘De’ allerede…🙂

 

 

Endelig ferdig og fullført 10.klasse og ungdomsskolen.Med et veldig bra vitnemål går ferden videre uti den store skole verden for denne gutten.Hurra for Ruben !!!

 

 

 

 

Og så Emilie da, 7 år på barneskolen over og nå trer hun inn i ungdomsskolen.Og det er klart stas.Hun får nok sannsynlig den koselige læreren Ruben har hatt i 3 år. Hipp Hurra for Emilie!!

 

 

 

Utdeling av vitnemål for 10.klasse

 

 

Aron og minstemor var med på avslutning for Miriam på videregående skole.Absolutt en stor begivenhet å bli ferdig med  vidergående.Hipp hurra for Miriam.

 

 

 

Og  en rose til  avgangs elevene hørte klart med.

 

 

 

og så var det største jenta. Siden det ikke ble noe markering på denne jenta no,så skal vi ta det igjen,for feires må hun ..klart.  For hun var nemlig på opplæring på Ullevåll hun,stolt for å endelig ha blitt Sykepleier !!! hipp hurra !!!

 

 

 

Da blir det sommerjobb på gastro i sommer ,faktisk samme avdeling som pappen her lå på når han opererte vekk magesekken.

 

 

 

Til og med en liten dagstur til Sverige klarte vi å få til. Med bare 6 unger  tok vi en tur til grensen for å handle inn div. til konfirmasjonen. Og det er en del å spare på  å gjøre det.

 

 

 

 

” er jeg like søt som gotteri bak  meg mon ro ?? “

 

 

 

 

og så ‘måtte’ vi gjennomføre en lovnad vi har lovet en stund. Det er to jenter her som har hatt så lenge lyst å ta hull i ørene,og endelig nå ble det gjort. Lerah er førstemann ut,litt skummelt,men det gikk så fint…

 

 

 

og hun ble skikkelig fornøyd hun

 

 

 

 

Den andre var Miriam. Hun har tatt hull da hun gikk i 2-3 klasse,men siden hun brukte så lite øredobber grodde hullene igjen. Og hun har lenge hatt så lyst å ta nye hull.

SÅÅÅÅ fine jenter…Og de var strålende fornøyd.

 

 

 

 

I løpet av uken kom og noen av barna her med en liten skadet fugl.De hadde vært å leke på lekeplassen da de så en liten fugl som hoppet bortover i gresset. Da de tok den i nærmere øyesyn så de at den var skadet.De synes så synd på den og lurte jo på hva de skulle gjøre med den.

 

 

Stakkar liten,den blødde fra øye. Rørende å se hvor omsorg og medynk de har .Det beste for fugler var å sette den tilbake i gresset der den hoppet

 

 

 

 

For noen uker siden fikk vi noen  søte små kattunger

Nå har de vokset en del og er litt ute innimellom .De er vel uvitende at de er superpopulære,så skjønne,morsomme og finner på så mye tull og tøys. …

 

 

 

 

“Åssen kommer vi oss ut her’a ?”

 

 

 

Det er bare snakk om et familie katte bilde…men nopp…det er omtrent helt umulig at de sitter i ro…

 

 

        “S M I I I I I L  folkens… selv om det  ikke er alltid like greit å være liten (heller ikke  å være stor noen ganger,sies det…) så hjelper det mulig med et smil,det går jo  prøve da i allefall. “

 

 

 

Da er bilen pakket til konfirmasjon fest og vi setter  nesen til fjells.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barn’

Best når de kommer tilbake.

 

 

Ja Her er det altså full fart om dagene,med både avslutninger,forberedelser  og mye annet som skjer hele uken.Så noen ganger skulle dagene  gjerne hatt litt flere timer i døgnet. Men godt med liv er det iallefall,og det er jo det viktigste.

Det ble langhelg denne helgen som var,og det er klart noe gjengen her setter pris på.Og da ble det en ekstra lang tur,men det må vi bare kommer tilbake til. Må jobbe litt med den,for alle bilder jeg tok derfra  ble desverre slettet fra kamera,og da må leite litt for å finne de igjen.

Men kan iallefall først  spole tilbake til  helgen før det igjen for da var det og lang helg,og klart fridager liker de heri huset iallefall.  Da var det  både kristi himmelfarts dag og en inneklemt fredag,pluss helg,så ble det flere dager fri. Og flere her i huset  har vært på vift de der dagene og slik er det noen ganger.Og det er no rart med det,for når ikke alle er her,så merkes det alltid lett. Om ikke så er det alltid en eller annen av de andre barna som spør,hvor er den,hvor er den? m.m Så alle merker godt når ikke alle er her. Sånn er det vel å leve tett innpå hverandre. Og det er noe vi har gjort en stund nå,og det har jo klart både sine fordeler og ulemper.

Men en av de hadde iallefall en fin og opplevelse rik tur . Og det var Ruben. Årets ,eller kan vel si ungdomskolens høydepunkt er altså denne skoleturen. For hvert år reiser 10. klasse på en lengre tur sammen for å  markere at no er de ferdig med både ungdomskolen og 10 år skolegang. Så dette er noe alle i ungdomskolen ser frem til. På den forrige skolen barna her gikk på før vi flyttet pleide 10.klasse å reise en uke til Polen. Der de b.l.a besøkte Auschwitz. Men på denne skolen de går på nå pleier de å dra en uke til Kreta. Og det er altså noe  eleven gleder seg til. Og klart,Ruben er ikke noe unntak. Så han og klassen hans,de var vekke fra søndag til søndag og fikk en fin tur med mange flotte opplevelser .

 

 

 

 

 

 Det fredfulle og flotte stedet de skulle være i 1 uke. Dette bildet er tatt av læreren oppe fra rommet noen av lærerne hadde. Helt ned til høyre hadde  Ruben og noen ander gutter sitt rom. Rett frem utpå øyen skulle de ta en båttur en dag.

 

 

 

 

Veldig fint å være her på tur ja. de hadde døren inn til sitt rom til venstre i bildet. Ellers var klassen og tre lærere fordelt på de andre rommenen i dette bygget. Dette var et sted som var koblet til et hotell og de spiste frokost hver dag i hotell bygget litt nedenfor

 

 

 

Det ble nok bading her hver dag,de kunne bare gå rett utav døren og hoppe i bassenget….

 

 

En dag var de oppi fjellet og skulle på grotte vandring. Spennende og interessant.Det  var og djupe daler og kløfter i fjellet.

 

 

 

Absolutt en opplevelse å gå langt inni og dypt ned i grottene,det ble visst observert flaggermus og det var ellers mye historie å fortelle derfra. De hadde nesten hver dag guide som fulgte med de på ulike steder og fortalte en del historie.

 

 

 

 

En gutt som har kost seg på tur. De tre lærerne som var med var iallefall veldig glad for å være på tur med en så kjekk klasse. Det var visst en av de beste klasser som de hadde vært på tur med. Det er jo klart gode tilbakemeldinger å få.

 

 

 

En annen dag  var de ute med en båt på sightseeing,de passerte b.l.a  og kjørte rundt hele den øya.

 

 

Og de ble fortalt at den øyen var fredet,ingen mennesker fikk lov å gå der . Men på øya bodde det derimot mange fredet og ville geiter.En sjelden rase. Men en gang i året fikk visst folk gå dit arrangert,og det var visst en stor opplevelse. Men det fikk altså ikke klassen oppleve.

 

 

 

en annen dag fikk de gå å se på ulike minnegraver fra krigen,fikk en del historie rundt det,ellers spiste de på ulike kroer og restauranter rundt om alle steder de var.

 

 

 

 

Og ja det mye variert,usunn,sunn men god mat på de hver dag. Men er man på tur,så er man på tur. Det er jo viktig å kose seg og da.

 

 

Ellers var de så og si hver dag på standen,de badet,solte seg og  ‘leket’- joda klart 10. klassinger leker enda…ha ha  i allefall i vannet. Men de varierte med å gå på ulike strender .

 

 

De var og på sykkeltur en dag,syklet oppi fjellet  og rundt om på ulike steder.  De hadde og fått prøve seg i lokal folkedans,noe Ruben ikke følte seg komfortabel med. Han sier det var ikke lett med alle steg. Men det var en artig historie ang. det. For her i huset fikk vi en liten video snutt fra Rubens forsøk på å henge med på folkedansen. Og den som tok denne videosnutten var altså en familie som var tilfeldigvis på ferie der,da mor i familie oppdaget denne klassen på tur. De bodde på samme hotell og midt inni alle ungdommene dro hun kjensel på en gutt. Det var Ruben.  Det viser seg da at vedkommende følger oss her på bloggen,kommer fra Bergensområdet og visste hvem Vi / Ruben var.  Det var ikke verst…veldig artig.Verden er ikke så stor alltid.

 

Men høydepunktet for gutta var vel den dagen de var på ‘go kart’ banen. Der de fikk virkelig kjenne på gassen…Og dette var noe Ruben synes var veldig kjekt og.

 

 

 

 

Klampen i bånn….!!! her kommer farts fantomet.

 

 

Så alt i alt hadde de en fin,minnerik og uforglemmelig tur. Jeg tror han læreren hadde tatt over 2000 bilder av gjengen.

Og så hadde jo Ruben tenkt på søskene sine han og da.Og kom tilbake med en pose full av gotteri,kjeks,sjokolade m.m Og det var klart vel godt  tatt i mot her iallefall. Både gotteriet og at Ruben var kommet tilbake.

 

 

 I mens Ruben var vekke en hel uke ,var Joachim vekke i 5 dager,for han  hadde fått tilbud av han mannen vi fikk kontakt med fra Hallingdalen å komme opp å gjøre en jobb for han. Og det var å male b.l.a garasjen hans.

 

 

 

og der skulle det males både innvendig og utvendig. Og joda han hadde det kjekt han i de dagene han. Og han mannen var godt fornøyd med arbeidet.

 

 

 

 

Men så var det en annen kar her i huset som og var vekke,og det var pappen. Han hadde fått tidligere tilbud om å kjøre en damegjeng på utdrikningslag ,og vi som har stor bil hadde jo klart mulighet til det. Og de ble veldig glad for å få en bil.  Pappen her i huset har jo mange års erfaring med slik kjøring,både på blåturer,firmaturer,barnehager,skoler,utdrikningslag,ulike dager og arrangement m.m  Faktisk så har pappen lenge tenkt på å kunne og ‘drive¨noe slikt,altså eget transport firma for slik kjøring. Han har og kjørt noen ganger for skolen,og trives godt å yte slik service. Det er og alltid et behov og for slik kjøring. Så det er noe han har lyst å realisere.  Uansett  de her damene  hadde pynta så fint frampå bilen med brudeslør…ha ha

 

 

 

Dagen etter skulle han kjøre mennen på utdrikningslag. De skulle en helt annen plass og hadde planer å la den kommende brudgommen hoppe i strikk. Det var visst en kjekk opplevelse.

UPS……. litt langt ned kanskje …en person som har hoppet ned.Her kan en ikke ha høydeskrekk iallefall.

 

 

Så da ble pappen og  vekke i to dager. Og de små synes det var stas når han kom igjen,for i bilen hadde de her som pappen hadde kjørt på lagt igjen  noen ballonger…

 

 

 

 

Og her liker jo klart alle best, når alle er hjemme og når alle er sammen. Men noen ganger,innimellom er det kjekt at noen av de andre i familien  er borte og for da er det så mye kjekkere når de kommer tilbake.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook :  ‘Huset med de 11 barna’

Da kom dagen…

 

Vi har jo ventet på denne dagen,og ventet på når det skulle skje,og ventet på et brev,og brevet kom. Det  er en realitet blitt nå. Og det er altså rett og slett at  minstegutten Benjamin her i huset skal begynne på skolen. Sukk,sukk Er alltid like kjedelige og samtidig og fint at de små barna begynner på skolen. De små er liksom ikke så små lenger når de begynner på skolen,men så er de likevell alt for små for å vandre ut i den store verden. For noen er det skikkelig skummelt,nye rom,nye barn i klassen,nye lærere,foreldre, barn på skolen,nye rutiner m.m Ja hele hverdagen snues på hode for noen barn. Men en dag må jo bli den første og det pleier jo å gå fint da…heldigvis,barn tilpasser seg veldig raskt.

Så nei det er ikke alltid bare, bare for verken de små eller for foreldrene.Men man jo bare gjøre det beste utav det. Og det går bra.Men en må jo bare innrømme at litt vemodig er det og.Men ‘ that’s life!!! ‘

Men  uansett,før det blir en fast skolehverdag for denne minstemann i huset,så er det først et førskole besøk. Og det var altså det som stod i dette brevet vi har ventet på.

Og Benjamin har vært forberedet en god stund ,så han har visst lenge hva han skulle. Og det som er fint her er at han ‘kjenner ‘ godt til skolen,siden han har vært med der siden han var 2 år med søsken.Men ‘inni klasserommene er han ikke så kjent,så der føles ting litt utrygt enda,men det vil nok gå seg til det og etterhvert.

Men det aller beste med hele skolen for Benjamin er jo at han har en stor fordel før alle de andre som begynner i 1.klasse .Og det er at han har mange søsken som går der.Og det er helt supert for hans del.Ikke minst så gleder de seg og til at han skal begynne.Så han trenger ikke å tenke på at han ikke kjenner noen eller har noen å være med,eller passes på,for han har rikelig å ta av  ha-ha

Så førskole dagen kom og alle mann skulle ut døren.Han gledet seg faktisk og det var stas å ha med seg drikkeflaske og matboks.Men litt beskjeden er han,men oftes bare til han er ‘husvarm, etter det da går alt så mye bedre.

 

Veldig kjekt å ha andre søsken på skolen.Det gjør skoledagen mindre utrygg og skummel.

 

 

 

Leah er spesielt glad og stolt storesøster for at Benjamin skal begynne på skolen.Hun er virkelig ‘bestisen hans. 🙂

 

 

I klassen fikk alle de som skal begynne i 1.kl utdelt et oppgavehefte.De fikk blomst med navnet sitt på og det skulle de bruke når de rakk opp hånda for å si noe.Da kunne læreren se hva de heter.

 

 

 

De fikk og en blyant og en  pk med fargeblyanter hver.

 

 

Læreren som han skal ha er en koselig og flink lærer.Hun hadde med seg  ‘noe’ oppi vesken sin .Og det var en liten søt bamse som skulle bli klassens bamse.Den hadde fine fargerike knapper på den fine strikkede jakken. Etterpå spilte de bokstavbingo og den som fikk 3 på rad fikk ha bamsen sittende hos seg.Og det fikk Benjamin noen ganger. Det var koselig.

 

 

Benjamin er litt beskjeden av seg i begynnelsen,men pleier å bli godt husvarm etterhvert 🙂 så han tror det kan bli kjekt å begynne på skolen.

 

 

Selv om det var flere kjekke ting på førskolen,b.l.a en morsom bevegelse sang,historien om geitekillingen,oppgaver,bokstavbingo m.m Så er jo klart friminuttet høydepunktet. Da er det ut å leke i skolegården

 

 

Og det beste av alt er jo at de andre søskena er der og.Og Aron traff vi på hoppende på en hoppestang.

‘Hei mamma, roper Aron når han ser oss,”jeg har klart å hoppe hundre hopp på et friminutt…’

“Wow du er flink altså…”

 

 

Det de og fikk kikke på som stod i klasserommet var noen morsomme rumpetroll som nåværende 1.klasse hadde fanget i vår.

 

 

Da ble førskolen omsider slutt,og selv om det var bare halv dag,så gikk de timene fort.Benjamin synes det var helt greit.Men bildet i klasserommet av tall der og fingrer vises  likte han ekstra godt.

 

 

Da er det bare å øve litt mer på både tall og bokstaver i sommer, og ser får bli innimellom det å nyte resten av ‘friheten’ før skolen starter. Ha-ha

 

 

 

Mens det var førskole hadde både 1. og 2. klasse fått gjort litt annerledes ting. 1.klasse var på tur,2.klasse hadde fått bake på skolekjøkkenet.Da hadde de laget små flettebrød/boller som de spiste i lunchen. Og Leah ville så gjerne at slike måtte jeg og lage hjemme.Og da ble det ikke annet å gjøre enn å lage slike seinere på ettermiddagen .

 

 

Og her ble de og veldig godt mottatt

 

 

Gjærbakst er alltid populært

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 barna’

En litt amputert bursdag

Då har vi enda  et bursdags barn her i huset. Og det er nr 7 i gjengen.Og det er så lett å huske for han ble nesten født i gangen,men kom i rakettfart 3 minutter etterpå jeg forlot gangen.Da var jeg kommet med i ambulansen som var på vei bare 1 minutt fra oss,og  7 minutter over 7 midt på broen kommer William. Og tenk at dette er allerede 11 År siden ,men husker det så godt som om det skulle vært i går. Han ble født med nesen i sky og da sa  jordmoren at han ville nok bli en nysgjerrig gutt,og det ble han ,og er det enda. ha-ha  Han stusser ikke på å spørre om alt mulig som tenkes kan. Men hvordan kan man vite om man ikke spør. Synes det er veldig positivt at barn spør,lurer på,ser,kikker,utforsker og er nysgjerrig.Det er mye de lærer på det.

 

Så Hipp Hipp hurra for den snille,flinke og gode William Leander som er blitt 11 år. Gratulere så mye,vi er alle veldig glad i deg og ønsker deg alt det beste. Tusenvis av klemmer fra alle oss!

 

 

 

 

Ja denne karene skal sjekke ut alt mulig,teste,utforske  og prøve. Han er veldig glad i dyr og alt med fart og action.Han har ikke et kjedelig liv denne karen.Men allerede nå har han bestemt seg hva han skal bli. Han skal bli veiarbeider,og det hjelper ikke å si at de jobber natt,skift og de er ute i allslags vær. For det vet han,han skal bygge veier,han skal ordne veier,legge asfalt,sette opp skilt,og skilt det er han god på,så rett og slett,han skal  jobbe på veien. Men så elsker han å være ute og da. Ikke minst  sjekke ut nye veier,sykle nye veier og prøver stadig vekk å få pappen til å teste ut alt mulig snarveier når vi er ute å kjører,som viser seg å ikke være så raske likevel,heller omveier kan en vel si…ha ha Men å følge med på ‘gps’en det er Topp. Ellers er han raus med klemmer,og ikke minst en takknemlig gutt.

Artig å se hvor ulike og totalt annerledes interesser hver og en av barna her i huset har. Og det er det som er så fint at ingen er lik,men alle har noe rikt i seg.

 

 

 

Så skjønn en kalv.Den var veldig tam og kom bort med en gang for å bli klappet. Moren står i bakgrunnen og følger med…litt skeptisk kanskje !! William synes det var stas at den kom bort.Her gleder de andre seg til å ta en tur en dag. For nå har dyrene kommet,vi gikk glipp av dyreslippet som var for 14 dager siden,men vi skal en dag å hilse på de. 🙂

 

 

 

og med bursdags barn i hus hører klart med en kake,eller to,eller tre…ja tre ble det denne gangen med  !!

 

 

Brownie kake med sjokoladekrem og friske bær på toppen…så god atte..!!!

 

 

 

…..mmmmm…..-

 

 

 

William lurte lenge på hvilke mat og kaker han ønsket på bursdagen sin,for her er tradisjonen tro det jo slik at de som har bursdag får velge hva de ønsker til mat og kake på dagen sin.Det er så mye han liker, og så mye å velge i,så det er ikke bare enkelt det der nei. Men han kom no frem til noe til slutt da

 

Han ønsket hjemmelaget pizza med mye ulikt oppå,og hjemmelaget pizza ble det.

 

 

 

 

Men,Det ble altså litt annerledes akkurat  på denne bursdagen til  William,for det hadde blitt bestemt at samme dag skulle det være avslutning på skolen for 2.klasse. Og de ville jo og alle gå på. så det ble litt amputert denne bursdagen,men vi rakk no litt kake og en gave sånn innimellom,og kake og gave før og etterpå.  Så det gikk så fint så,han ble godt fornøyd han og det er jo klart viktigst..

 

 Det ble avslutning på skolen for 2.klasse som er Leah sin klasse. Joda vi pleier komme mannsterke vi altså.  Det var lek,fotballkamp mellom foreldre og barn…(vi foreldrene vant med 2 mål…ha ha) grilling,kake,diktlesing,gaveoverrekkelse til lærer m.m Joda koselig med avslutning.

 

 

Tenk at 2 år skolegang er allerede fullført. Det går fort dette her altså. Vi får bare henge oss med vi….

 

 

 

Klassen til Leah leste dikt som de hadde laget,dette var diktet som Leah hadde laget om våren.

 

 

 

Det ble litt tid til kakespising,sang og gave etter avslutningen, og før det ble godnatt.

 En kake som William lenge har gledd seg til var altså popcorn kake. Det er en av hans store favoritter,og absolutt ellers en favoritt her i huset. Vi måtte lage to av den for den er superpopulær.

 

 

 

 

Den tredje og siste kaken ble rett og slett en enkel pavalova med krem og bær,men og veldig poppis her i huset. Man har ikke snudd seg før kakefatet er tomt. Ja de er noe kakemonser hele gjengen.ha-ha

 

 

 

 

Jordbær er jo så godt på kake og. Såg faktisk de første Norske tidlig jordbærene var kommet i butikkene . 150 kr kg eller 75 kr korgen. For all del de her er IKKE norske. 🙂 ha-ha

 

ja nå kan vi snart føle at det er sommer… iallefall når de søte små jordbær blomstrene plopper opp her og der…

 

Så da er en gutt ett år eldre og han var fornøyd han,selv om den ble litt amputert denne bursdagen hans.Men  han kom så fint ,gav en god klem ,og takket så fint etterpå for både kakene,pizzaen,gaven og ikke minst opplevelsen. Og den skal vi komme tilbake til. Han gleder seg veldig til det iallefall,og en smule misunnelige søsken som og har veeeeldig lyst til det han skal få oppleve.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook ; ‘ Huset med de 11 barna’

Litt forberedelser

 

 

I slutten av April i fjor hadde vi en flott ungdom her i huset Ruben, som ble ‘konfirmert’. Men det var ikke i en vanlig statskirke,men vi har hatt våres barn på et frikirkelig konfirmasjons alternativ som heter ‘Tentro’.  Etterpå hadde vi feiring for han som klart hør og bør 🙂

Men i år igjen har vi og en like flott ungdom som skal ‘konfirmeres’,og det er Joachim. Han har dessverre ikke fått gått gjennom dette året på ‘tentro’ slik vi hadde tenkt og hadde ønsket. Grunnen er  både bosituasjon,flytting,Bv m.m og da  har det vært et ganske turbulent hele dette året ,ja det hr pågått helt siden juni i fjor. Så det er mye som har preget familien og vi har ikke fått gjort det vi hadde ønsket for flere situasjoner b.l.a dette. Men Joachim tar det som en mann,han sier det går så fint så,han har ikke gått glipp av noe,selv om de konfirmasjons gruppen pleier å dra på både leirer og turer,så har vi likevel prøvd å erstatte det med andre turer. Han var både i Latvia i høst som var med storesøstrene og storebroren. Vi var alle til Polen en tur,og enda har han en tur som de ‘store’ har planlagt i løpet av seinsommer/høst. Så han føler langt i fra at han har gått glipp av noe.Han er veldig fornøyd han.

Men en feiring og en fest,det skal vi selvfølgelig ha for Joachim .Og det har vi planlagt en god stund allerede. Vi hadde valgt å ta det seinere i år enn andre år,for det har alltid vært helger alltid noe har skjedd,noe kommet i veien eller en ikke har hatt mulighet da. Ikke minst at det har ikke passet for andre i familien å komme. Og så var vi selv til Ålesund i konfirmasjon til fetteren.

Så for å slippe all stress,kresj og når alle andre har som jeirer sine ungdommer i april og mai,så har vi bare valgt å ta det nå i juni når alle andre har roet ned,og det passet og mye bedre for alle,og da ble det slik.

Men ikke bare det. Vi hadde jo tidlig tenkt på hvor vi skulle feiret denne dagen til Joachim. I fjor leide vi et selskaps lokale på en gård.Veldig kjekt og koselig på alle måter. Men denne gangen hadde vi veldig lyst å gjøre noe annet,gjøre en vri,noe mer spesielt for alle. Ikke minst noe som alle kunne se tilbake til som en minnerik og opplevelse rik helg . Og så har vi gått en stund å tenkt,sett,leitet,drøftet m.m for ulike muligheter. Men ved påsketider,da blinket lyspærer over hode på oss. Og siden påske har vi ‘jobbet’ en del med å få dette til. Og jammen santen for et par uker siden så gikk det i boks. Så det gleder vi oss alle til,det blir veldig kjekt. Men selvfølgelig må vi jo komme tilbake til det…ha-ha Vi kan ikke røpe helt enda hva eller hvor,men vi er fornøyd og Joachim er fornøyd,og familien som kommer virker og fornøyd..ha-ha, så da kan det bli bra !!!

Men forberedelse må det være,for det er ikke mange uker igjen.Mat,kaker,borddekking m.m  Og selvfølgelig når det gjelder meg,så har jeg selvfølgelig alle planer og ideer klar i hode.Men klart Joachim har et ord med i bilde,han har sagt hva han ønsker av mat,kaker m.m ellers resten har ikke han så mye peiling på ,så det overlater han til meg å finne ut. Joda fint sånn sett…ha-ha Takker gjerne ja til det.  Men det hjelper lite med ideer om de ikke iverksettes da.

Når vi bor slik vi bor og enda alle våres ting er nedpakket i esker rundt om,eller ting  står på lager,så der det mye jeg skulle og kunne brukt,egentlig alt,men det går ikke alltid slik man vil. Og Dd tenker jeg alt av bordpynt,lysestaker,vaser,duker osv…For de andre er jo ikke dette så veldig store greier,men vi ‘damer,joda vi synes jo klart dette er jo litt viktig da. Det skal jo være fest,det må jo se fint og trivelig ut,og da er det jo det stas å kunne dekke på litt fint innimellom.

Så jeg har funnet ulike alternativ og vrier som kan gjøres,både enkelt og fint,samtidig at det går en rød tråd gjennom alt. Jeg er jo veldig glad i naturen og bruker gjerne noe en finner der. Så her en dag i helgen visste jeg om en plass det var akkurat ‘noe’ slikt jeg trengte. Så da var det å ta gjengen med,så tok vi samtidig å kombinerte en tur. Og det takket ingen her i huset nei til.

 

 

 Stedet er videre oppi dalen og til et sted vi har vært noen ganger før. Vi selv sier bare ‘opp til skvulpene’ vi,for der er det jo mange fine badeskvulper,eller vasse skvulper eller bare mange hull å utforske. Elven heter Nummedalslågen. Og her er det altså ‘noe’ jeg har sett før at de hadde,som passer supert til det som jeg har planer om å lage .

 

 

 

Her er det bare så fint og stille,fint sted og mange fine plasser for barn å utforske

 

 

Selv om det enda ikke er sommer,så påstod noen i gjengen her at når kalenderen bikket 1.juni,ja da var det jo sommer måned og dermed sommer…ha -ha Så de var ikke sen med å ta skoene av og brette opp buksa…

 

 

 

uti vannet skulle de…vel rettere sagt elven,og skikkelig kaldt,men neida de er jo hardbarka de her.

 

 

 

 

 

temperaturen i luften var heller ikke noe å skryte av,og det regnet faktisk lett fra vi kom til vi dro. Men hallo vi vestlendinger blir ikke stoppet av litt ‘duskregn’…ha-ha  planen deres var å lage en ‘bro’ over ,og til det måtte de finne seg noen steiner til..

Leah er i farta…

 

 

 

…og en stein fant hun,her skal de visst bygge en bro,over skal de…

Selv om det var ikke lange biten over

 

 

 

‘mamma,kom å se …en dø mus ligger nedi der’

…Ja alle måtte komme å se. Her skal det utforskes og sjekkes…et perfekt sted for både store og små…

 

 

 

og når vi er på tur,så blir vi sultne og  vi tok det enkelt denne gang og tok med oss pølser og karbonader som vi grillet,og kjeks til dessert… 🙂

 

 

 

 

noen som vil være svarteper…ha-ha

 

 

jau,jau det ble en aldri så liten picnik tur dette da…tross litt regn…

 

 

og der satt de to jentene og koste seg med kjeks….

og mamma sier ‘SMIIIIIIL….’ ja da var det ikke måte på ‘smil’ de gjorde de då…. HA-HA :):D

 

 

 

….eller skal vi ta et ‘slikt smil mamma’??? 😀 😀  tulle jenter altså !!!!

 

 

 

Men nå må vi ikke glemme hvorfor vi var her,og hvorfor vi skulle hit i det hele tatt. Eller ‘jeg’ da. Og mens noen av de tøffeste barna påstod at de skulle ta en super rask dukkert nedi vannet,(noe det ble visst dårlig med…:D) så var jeg på leit etter noe annet bestemt jeg…..

 

 

 

 

Og det var altså ‘drivved’- de her fine fant jeg etter litt leiting her og der i vannkanten,og de her skal få bli med og bli noe fint utav

 

 

 

Det er alltid en hjelpende hånd å få her i huset.

 

 

 

Og minstemor,hun bare  rusler rundt i blomsterengen hun..

 

 

 

..og finner noen blomster og en løvetann….

 

 

 

 

 

Ja  jeg var godt fornøyd jeg med fangsten,og gjengen fornøyd med en tur. Og de var no helt likegyldig de  med hva jeg skulle med de her trepinnene som lå bak i bilen.Men de lurte jo selvfølgelig på hvorfor i all verden jeg skulle ha med meg de her pinnene tilbake og da… Men nå må de bare vente de,så skal de se hva fint jeg tenker å lage utav dette. he-he

Så nå en litt av forberedelsen til konfirmasjons feiringen til Joachim i boks,og resten får vi ta i rykk og napp innimellom alt annet som skjer om dagene fremover. Bra blir det iallefall !!! 😀

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

En oslo tur

 

 

 

For en tid tilbake registrerte Pappen her i huset seg på Ulike ‘statist roller’. En ‘statist’ er en som ‘holder’ seg i bakgrunnen ,ved siden av eller som ‘fyll’ i en film,reklamefilm,opptak,serie m.m De skal stort sett ikke si så mye,heller ikke være hovedpersoner,men lage litt liv og stemning i bakgrunnen i en film. Skuespillerne derimot er hovedpersonene,og opptakene som gjøres har ‘de’ som fokus,ikke statistene. Men statister derimot er viktige personer og. Film kan bli kjedelig om det ikke er noe som ‘skjer’ i omstendighetene rundt en hendelse.

Altså han registret seg som en statist sånn i utgangspunktet. Men samtidig har han registrert seg at han kan være med på andre roller i ulike opptak, reklamefilm,serie,eller andre snutter som det gjøres opptak på. Han har en del erfaring fra scene livet. Han har vært med i både revy,teater,skuespill,sketsjer m.m Han har og en veldig bra Donald stemme.Dette er bare noe han vil gjøre litt på fritid/hobby m.m Men det er fordi han liker veldig slikt.Vi var jo en gang med på nrk/norge rundt,Tv 2 livsstil,innspilling til ‘reklame’ for en undersøkelse m.m Så uvant foran kamera er han ikke da.  Det er ofte mange som søker på slike ulike statis og reklame roller,så det er ikke alltid like lett å få napp.Men det er bare å være frempå,tålmodig og søke på det som dukker opp og som kan passe.

Så her tidligere søkte et casting filmteam  som skulle gjøre et opptak for b.l.a Nrk etter noen som skulle ha en rolle i en reklame film,og den personen måtte snakke en anna dialekt enn østlands,og  Bergensk.Og det var jo noe som passet bra. Så han søkte og fikk melding om at de ønsket å bruke han i et scene opptak. Det var reklame for VM fotball for kvinner som snart skal være nå i Frankrike. Han skal være en som representerer Norge og skal si på Bergensk ‘Vi er sterke’- ‘ Vi er Norge’- Selv om opptakene tok over 1 time er det bare sekunder på reklamen. Så er det noen som har sett den reklamen som går på Nrk nå (går og på tv2 og tvn),så er det han som er den som sier dette.  🙂 Han synes det var veldig kjekt å være med på,selv om det alltid er litt venting og repitisjoner,og selvfølgelig ikke alltid så mye som spilles inn. Men Det er ikke poenget,poenget er å bare være med synes han.

 

 

 

 

Seinere en annen dag fikk han og et tilbud om mulig å være med i en annen reklame innspilling.Der skulle de og ha en som hadde Bergens dialekt. Det var et annet casting selskap.(andre som filmer og lager opptak) Men han måtte først komme på stemmeprøve,videosnutt, profil bilde,legges i arkivet  m.m  Og etter det vil han få tilbake melding om han blir valgt ut.(det er mange som ‘henger’ seg på dette.) Så de er heldig de som blir valgt.Så da ble det igjen en Oslo tur. Den dagen han dro av gårde til Oslo,var en dag gjengen her hadde fri skolen,så vi tenkte å ta to fluer i en smekk. Siden han skulle til Oslo likevel kunne vi bare ta en tur alle ,for her etter 17.mai ville så gjerne en av gutta at vi skulle gå en tur gjennom hele Vigelandsparken/ Frogner parken. Det var så lenge siden vi var der sist. Og vi har bare vært der en gang før. I Vigelandsparken er jo det mange statuer og skulpturer.Den store lekeplassen vi var på 17.mai ligger der og.

Så da ble det slik og vi dro alle av sted. Etter pappen var oppom  for stemmeprøve,film,bilde snutt m.m (som ikke tok lang tid) så fikk vi møte eldstejenta i Oslo.

En ting ,når vi var i byen likevel,så har alle her hatt såååå lyst å prøve de ‘berømte’ og populære El-sparkesyklene som står rundt om i Oslos gater.

 

 

 

Oslo city

 

 

El-sparkesyklene er sykler som står rundt om i gatene og kan brukes av hvem som helst,jaja ikke barn da,siden de går bra fort,og en skal styre og ikke kresje med gående.Man betaler med en App som lastes ned på mobilen,og så kan man kjøre.Man betaler så og så mye,for å kjøre ‘så og så mye. Veldig smart om en vil komme seg litt raskt ‘her til der’,har litt dårlig tid,skal nå noe,eller bare slippe å gå.  Dette er noe eldste jenta bruker noen ganger,og her har alle hatt så lyst å prøve de her El-syklene.Så da benyttet vi sjangsen  De små får stå fremme med noen store,store ungdommer m.m

 

Det var veldig stas å få kjøre med storesøster

 

 

 

‘hu hei hvor det går.’…Det er knapper frempå styret som en gasser og bremser med når en kjører

 

 

Gutta boys

 

 

Minstemor kunne ikke prøve de her el-syklene så vi gikk å så på en fontene og noen statuebarn som stod på kanten. Hun kikket på de og ville ta de med på en tur…ha-ha

 

 

Etterhvert kom de andre og.Fine gutter.

 

 

Men nå skulle vi  dra videre opp til Vigelands parken,og der husker de fra den første gang vi var, at det var en statue av en sint gutt. Sinnataggen hette jo han.Og klart de måtte jo hilse på han denne gangen og.

 

 

Den store fontenen var fin å se på

 

 

Og selvfølgelig masssse fine blomster over alt.De små ser på vannet og mammen på blomstrende. Ha-ha

 

 

 

Vel,det var noen da som interesserte seg for de fine tulipanene

 

 

Og enda flere fine tulipaner.Og de her var store

 

 

Men så kom vi omsider på toppen av parken.Og der var det mange statuer å klatre på.

‘ mamma ,se på meg då…’

 

‘ mamma, se en statue har fanget meg’

 

 

Joda her er mer enn  nok å klatre på her.

 

 

 

‘ mamma se på oss da’…joda jeg ser jeg,både her og der….

 

 

‘Mamma vi lover,se på oss for siste gang da…’

Vel,lurer på om statuen betyr at mamma skal være stille med å mase noen ganger….siden håret er i munnen…ha-ha Ja det trengst helt sikkert…både på den ene og den andre 🙂

 

 

Etter en liten drikke,chips og kjeks pause så vi gikk ned igjen…

 

 

På vei ned igjen såg vi noen ender nede med et lite vann i parken. De måtte klart minstemor ned å se på…’gakk,gakk…

 

‘Mamma,se det kjæmpe store treet da’

Ja det er sikkert mange hundre år gammelt,veldig fint tre da…

 

 

Ei som synes det er Fasinerende å se på fugler som ‘bader og plasker i vannet’

 

 

 

Når vi kom opp igjen lekte alle de andre ,de kaste ball til hverandre

 

 

Men parken er nå sett og utforsket,gjengen er godt fornøyd de,så da er det bare å ta turen hjemover.

 

 

Så da fikk vi noe utav denne dagen og.Så håper vi at det blir noe flere napp for pappen på statist/skuespill roller.Alltid kjekt å gjøre,prøve,teste ut  noe ‘annet’ selv om det ikke er ‘helt nytt da.

 

 

Følg Oss Gjerne på Facebook :’ Huset med de 11 barna’