konfirmasjonsfesten

 

Da ble det endelig og omsider fest for Vår flotte konfirmant Joachim.Selv om det ble godt uti juni måned denne gangen, så  gjør det ingenting . Og vi var veldig glad og for at så mange kunne komme,ikke minst opp til fjells en hel helg.

Vi dro opp torsdag og kom dit mot kvellingen for å forberede alt som skulle gjøres. Både bordsetting,borddekking,matlaging m.m På fredag kom gjestene,noen på ettermiddag og resten seinere på kveld/natt.

På fredag hadde vi felles grilling,lørdag ble det felles frokost  og resten av formiddagen før festen begynte,kunne folk gjøre det de ville. Ellers var det tilbud om ulike aktiviteter for liten og stor,som pilskyting,luftgevær ,ulike ballspill,badstuen/badestampen m.m og alt dette var populært blant barn og ungdom,klart de voksne og.

Jeg for min del holdt meg på kjøkkenet, det blir jo ingen fest uten mat.Men der liker jeg meg og synes det er kjekt å lage mat og bake. Rundstykker skulle bakes,nanbrød og focacca  brød, div salater skulle kuttes opp, indisk gryte var og  ‘bestilt’ av konfirmanten og måtte lages, og annet pålegg tilberedes. Innimellom dette skulle og kaker lager og settes på kjølen. Men nå har jeg en flink Rebekka her i huset som og liker seg på kjøkkenet,så hun var en super flink og god kjøkkenhjelper.Hurra for henne!

Og vi kom i mål med alt vi hadde tenkt,så da ble omsider alt klart for fest.

 

 

 

Lysene er tent,da er det klart til fest. Enda en Scania trailer modell  står klar på bordet til pynt. Joachim sin drøm er altså å kjøre en slik bil når han blir stor.

 

 

 

 

 

Da er det bare å sette seg til bords

 

 

 

 

 

Noen barn som er virkelig klar for inntak av mat. En liten gutt som er veldig sulten no….

‘mamma kan vi spise nå..???’

 

 

 

 

Da ble det endelig klart for mat og det ble en del forskjellig mat å velge i

 

 

 

 

 

Nanbrød,rundstykker og focaccia brød ble baket for å ha attåt maten.

 

 

 

 

Ulikt pålegg hører med

 

 

 

 

 

Div salater hører og med.

Det ble iallefall ulik mat for enhver smak,noe varmmat var det og. Liker best når det er litt variasjoner,og litt å velge i.

 

 

 

Og konfirmanten var fornøyd han

 

 

 det var resten av gjengen her og

 

 

 

Ellers ble det litt tale innimellom,litt lek måtte vi og ha.

 

 

 

 Mellom mat og  kaker måtte det klart bli litt pause,så da ble det en tur ut for noen bilder. Er jo klart viktig å forevige noen bilder av konfirmanten

 

 

Hipp hurra Gratulere så hjertelig med dagen Joachim Leonard. Vi er alle veldig stolt av deg og ønsker deg alt godt og masse,masse  lykke til videre. We love you !!

 

 

 

 

 

 

 

 

absolutt koselig med et gammelt stabbur som bakgrunn…

 

 

 

 

 

 

 

Også måtte vi selvfølgelig  ta et bilde av hele  ‘Femilyen’…

Et bilde ?????  vel det ble nok 25 minst,og dette var sånn noelunde det mest  ok  bilde av de alle…ha – ha    Ikke alltid like lett det der,men,men det for duge

 

 

 

 

 

Og så et bilde av bare  gjengen her

 

 

 

 

 

Men så endelig kunne vi begynne å sette frem  kakene,og her i familien er det ikke noe nytt at gjengen er noen kakemumser ha – ha   Så da må det bli noen ekstra,oppspist blir de alltid uansett. De yngste her har og spurt lenge når kakene kom. Så da ble det kaker med ulike smaker.

 

 

 

 

 

 

 

Dette var den eneste kaken som ikke var ‘hjemmelaget’- den bestilte vi siden vi skulle ha bilde av Joachim på,men vi var ikke så veldig fornøyd med kvaliteten på bildet akkurat,uklart og utydelig…men,men…Den var iallefall god.

 

 

 

 

Her  er det originale bildet av Joachim som liten. Han har alltid vært en blid og smilende gutt. Og det er han stort sett nå også…ha ha

 

 

 

 

mange gode kaker

 

 

 

 

 

Div. frukt hører jo med på kake bordet

 

 

 

 

 

blomstene vi fant i skogen ble fin pynt på bringebær iskaken

 

 

 

 

 

Joachim synes  at Scania bilene som stod til pynt  var veldig interessante

 

 

 

 

 

Så endelig når festen var over,og alle kunne ta av seg finklærne,så var kvelden enda ung. Så da ble det tur til badestuen. Der tøffe barn og unge hoppet i elven…

 

 

 

 

 

…for deretter å hoppe oppi en varm badestamp….joda her koste de seg,både våres barn og andre gjester.

 

 

 

 

Dagen etter ble det felles frokost og skalkefest. Etter både rydding og utpakking som tok noen timer,så ble det enda en liten ‘restekake spising’ på benken før vi kjørte.

 

 

Kakerester dagen etter er nesten bedre det enn samme dag de er laget.

 

 

 

Vi rakk og før det ble kveld å stoppe underveis på tilbakeveien og grille (kveldsmaten det…vi hadde litt grillmat igjen fra fredag som ble brukt opp) og barna fikk bade litt.

 

 

Naturens eget skattkammer….

 

 

 

Vi har alle hatt en fin helg,selv om det ble full fart fra morgen til kveld hver dag,så fikk vi tilbakemelding på at de som kom hadde hatt et fint opphold. Joachim koste seg og var godt fornøyd med både feiringen og helgen,og det var jo klart det aller viktigste. juhu…!!!!

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg