En tur til ‘skulpene’,men de var ikke der.

 

Vi hadde sett at det skulle bli bra vært noen dager før det ble noen dager med regn etterpå,og tenkte da å ta en tur med en overnatting.Det er noen i gjengen her som hadde et ønske om en aktivitet om de hadde gjort på skolen for litt siden. Men vi måtte ha bilen på verksted og noe annet måtte fikses,i tillegg går pappen her i huset på kurs for tiden,så da ble det ikke helt slik vi hadde tenkt. Aktiviteten som vi hadde lyst å gjøre får vi ta igjen.Det var og meldt både regn og torden og da er det ikke så kjekt å utføre den aktiviteten.Så då får vi ta det igjen.Men en liten dagstur ble det no likevel da,selv om det ble ingen overnatting denne gangen.Men vi hadde ikke før tenkt å dra hjemover før himmelens sluser åpnet seg og det begynte å både regne,tordne og lyne. Og det synes jo klart gjengen her er veldig spennende.Men da var det greit å ha en stor bil å hoppe inni.

Det var ikke mye sol,men varmt.Så her ville klart gjengen avsted for å bade litt. Vi pleier å bade på litt ulike steder de siste soldagene,men det hadde vært et ønske en tid fra noen her å dra til ‘skvulpene’ som er en del av  Numedalslågen. En elv som renner veldig langt.

Numedalslågen er med sine 352 km Norges tredje lengste elv. Elven har sitt utspring på Hardangervidda og renner derfra gjennom Sæterdalen til Dagali og videre nedover Numedal til Kongsberg og gjennom Lågendalen ned til Larvik, hvor elven munner ut i sjøen

 

Dette er en plass vi har vært noen ganger,men ikke siden i fjor.absolutt et veldig fint sted.

Siden de kaller det skulpene er at det er mange skulper over alt i elven. Elven renner og veldig liten  akkuratt på dette stedet,siden det er en demning lenger oppe som holder det meste vannet inne,men lenger nedover blir elven stor igjen. Dette har og vært en populær plass å stoppe for forbipasserende.Det er en stor rasteplass med mange benker, mulighet for å grille,spise mat, og bade litt i bassenget som er laget der. Men vannet som kommer inn i ‘stein bassenget’ er kaldt vann fra elven.Men ellers et flott og rolig sted å være. Og de tenkte at no var sikkert vannet som lå i alle skulpene blitt litt ‘varmere’ for solen har skinnet noen dager og sikkert varmet de opp. Så de gledet seg til å dra dit.

Men det ble en overraskelse da vi kom dit for her var det lite med skulper i dag.Det var ingen der. Vannet fosset nedover med store drønn,og elven var både stor og sterk. Da kom vi på at ,nei det var jo ikke så rart det. Med all den snøen som har vært i fjellene og lenger oppover  dette året har ført til store vannmasser når snøen smelter.Vi har jo hørt at flere steder nordover har det vært mye flom.Så det var det klart full forståelse at slik var det her. Elven strekker seg fra langt oppover der fjellene var full i snø. Så for vår del  ble det mye kikking på den store  elven i stede for bading i skulpene,men bading ble det på gjengen likevel, for bassenget som var der kunne fint brukes.

 

 

 

Det var en stor fossende elv som møtte oss denne gang her.

 

 

 

 

 

Spennende å sitte å se på en stor elv som fosser nedover og lage store drønn.

 

 

 

 

 

 

Elven den andre veien.Vanligvis stopper vannet oppe ved demningen,men siden det har vært så mye smelting fra fjellene må alt vannet passere

 

 

 

 

 

Minstemor synes elven og var spennende

 

 

Facinerende for gutter  å se på elven fosse ned.

 

 

 

 

Men det ble litt bading i steinbassenget som var der. Men ikke så mye for det var ganske så kaldt

 

 

 

“mamma se,mamma se…jeg våget meg uti…men

det er skikkelig kaldt “

 

 

 

‘yeeeee’…

en annen liten ‘viking’ som er like stolt over at han hoppet ut det kalde vannet.Han andre der har enda ikke fått hoppe uti og synes det var så kjipt at det var så kaldt

 

 

 

Så det ble ikke allverden med bading annet en flere dukkerter nå og då,men det var noe annet som var spennende og interessant å finne,morsomme rompetroll.

det ble og funnet en frosk like ved der.Den rakk vi ikke ta bilde av før den hoppet videre,men kanskje det var moren til rompetrollene i vannet

 

 

 

 

På tur må en og ha mat med,og det ble litt grilling denne gangen og. Mais er superpopulært her ,spesielt når de har grillet seg litt og er varme.

 

 

 

 

 

 

Det er alltid noen å leke med her i huset,men det er spesielt stas når de eldste leker med de som er  yngre

 

 

 

 

 

 

“Mamma,mamma,se på meg da”

-ei frøken som liker både oppmerksomhet og være i fokus. 🙂

 

 

 

 

 

 

Elven,fossen og drønnene er også spennende for ungdommen.

Når vi stod der kunne man knapt snakke,for elven bråket sånn

 

 

 

 

 

 

Og med en gjeng som elsker å klatre både høyt å lavt,var det flere muligheter her til det. Mange svaberg ,steiner og berg som kunne klatres på.

 

 

 

 

 

 

 

Det var jo meldt både torden og regn litt seinere på dag,men enn så  lenge var det bare overskyet,men  innimellom litt sol som tittet frem.Fin dag for picnik det.

 

 

 

 

 

 

Blåbær,sukker og vaniljesaus/kesam  er fin sommer dessert det.Kan og fint tas med på tur.Super å  Ha i engangskopper

 

 

 

 

 

 

men så kom det plutselig et regnskyll,himmelen åpnet seg og det kom en skikkelig regn skur,men det varte bare noen minutter før det gikk over. Greit å sitte under benk med tak da…

 

 

 

 

Etterpå ble det ‘markjordbær jakt’- De er så søte og gode de markjordbærene  nå,og som Alf Prøysen sier i visa si…

‘Oppå lauvåsen veks det jorbær,
fine jorbær, raue jordbær.
Hele væla er bære jorbær
finn et strå og træ dom på… ‘

 

‘Oppå Lauvåsen veks det minner,
gode minner, gærne minner.
Hele væla er bære minner,
finn et strå og træ dom på….’

 

 

 

 

 

Men så begynte det å lyne, tordne og regnet igjen,og då åpnet virkelig himmelen sluser seg.Men vi skulle dra likevel da,så det passet veldig fint. Men naturen hadde virkelig godt av det,for det har vært måtte varmt og klamt en stund.

 

 

 

så får vi se en gang seinere om elven har roet seg,slusene stenges og skulpene kommer igjen til syne. Vi har iallefall tilgode en tur med overnatting og en annen ønsket aktivitet.Så får vi se da. Her pakkes det litt i campingvogna,for en liten  tur er planlagt med den.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

‘Bind deg en blomsterkrans’

 

 

Det vil heldigvis enda ta en del   uker  før man ser at solen har snudd og det går mot mørkere kvelder,og hvert år er det like rart å tenke på at når sommerferien startet ,det er lysere kvelder og lysere morgener og så skal plutselig solen snu og det går mot mørkere kvelder igjen. Det passer seg liksom ikke helt det der. Men heldigvis,det er ikke noe man vil merke helt enda noe av. Og så er det jonsok tid også og  her i huset pleier vi iallefall å ha en liten tur ut og en liten ‘feiring ‘ når det er jonsok. Man skal jo brenne bål den dagen/kvelden og det har vi pleid å gjort de andre årene.Men i fjor feiret vi konfirmasjonen til 10.klassingen her,så da ble det kun grilling på fjellet vi var. Det var båltenning  flere steder,men der vi tok turen var det veldig mye vind akkuratt den kvelden,så da ble det heller bare grilling og bading. For her har det vært som mange andre steder i landet fint og varmt vær. Og da må det utnyttes best mulig. Så det har vært stort sett  daglige  badeturen for gjengen her.Men jonsok aften tok vi i tillegg med oss grillen.

Vi synes det er koselig å ha en slik sommertradisjon.Jeg vokset selv opp med å ha en lien markering når det var jonsok aften elelr st. hans aften. Da mange samles,det var lek for barna,man grillet og ikke minst tente bål.Det er samtidig en fin måte å markere at nå er det sommerferie også. Og jonsok dagene er jo flotte sommerdager der naturen viser sine beste sider og alle fine mark  blomster overalt.Ikke minst så vil det bli bundet noen fine blomsterkranser.

 

 

 

 

Mens de yngste hopper i vannet for å bade,sørger ungdommene å tilberede  noe mat

 

 

 

 

 

noen bader,andre leker i sanden

 

 

 

 

 

 

og så er det mat. Noen spiser,noen bader og noen leker.Ikke minst  mange gode samtaler sammen.Ute er det en fin temperatur tross at det blåser.

 

 

 

 

 

 

Det ble ikke så mye bading på denne frøkna denne dagen,for hun synes det var kjekkere med lek på stranden,men ellers hopper hun uti som alle de andre.men litt vassing ble det…yeee’

 

 

 

 

 

 

Familien kork ja……

 det skulle absolutt blitt tent et  jonsok bål ,så de kunne varme seg på etter mange dukkerter i vannet. Men hånduk for duge. Og de koser seg alle mann

 

 

 

 

Men ingen jonsok uten markblomster og blomsterkrans.Og no er prestekragen på sitt aller fineste

 

 

 

 

 

en fin blomsterbukett ble plukket-de skal vi lage blomsterkrans av

 

 

 

 

 

Blomster piken

 

 

 

Prestekrager og en gammel ‘skigard’ er en fin kombinasjon det

 

 

 

 

 

 Det er et fint,stille/rolig og godt sted å være dette. her kan man kikke utover vannet,kaste stein, ha gode samtaler,selv med ei lita jenta og filosofere over livet…:) Man har alltid noe å takke for og være glad for. Det er viktig å bare se det.

 

 

 

 

Er absolutt et fint sted dette

 

 

 

 

og så var det blomsterkransen da…

bind deg en blomsterkrans,kom så til leik og dans”….

er det vel en sang som heter…og fortsettelsen er…

 

 

  ‘læt  nå  så  vakkert  i  lund.  Sit  ikkje  stur  og  tung,  syn  at  du

  læt  nå  så  vakkert  i  lund.  Sit  ikkje  stur  og  tung,  syn  at  du

 òg  er  ung,  veks  fri  som  fagre  lyng,  dans  no  og  syng.’

 

 

 

 

 

 

 

 

blomster pikene med blomsterkrans

 

 

 

 

en blid og syngende blomsterpike…

 

 

 

 

 

Men når det er jonsok hører jo det med også en frisk sommer kake

 

Og siden det ikke ble noe bålbrenning i år,så får vi kikke tilbake et par år da det var helt vindstille og vi hadde tent et lite bål en jonsok aften.

 

 

Men for all del. Alle var godt fornøyd de med en liten tur på jonsok aften,selv om det ikke ble noe bålbrenning,men det ble no både grilling,bading og fellesskap. Og så  har vi enda flere turer  vi skal ha sammen de nærmeste dagene. Det gleder de seg til også her.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : Huset med de 11 Barna

Enda en epoke er slutt.

 

 

 

Da kom endelig dagen til alle skolebarna her i huset.  Det er  sommerferie. Og man må sitte noen ganger å undre seg .hvor ble dette skole året egentlig av.? Hvorfor gikk det så fort ? Og mest vemodig av alt er vel at både barna og skolebarna ikke minst har vokset enda et år. Noen har fullført både småskolen og ungdomsskolen.Den yngste av skolebarna  har fullført 1,klasse.Det er jo klart også stort. for 12 åringen som bare har et år igjen av barneskolen før han begynner på ungdomskolen. Ja det er epoker for de alle hver år. Men nå skal vi først av alt konsentrere oss om 10.klassingen vår som har fullført hele grunnskolen. Det er klart all grunn for å si Hurra. Det er absolutt den aller største epoken. Nye veier og ny skole fra høsten av gir nok mange sommerfugler i magen. Men vi hadde en ungdom som også i fjor hadde fullført grunnskolen og har allerede lagt bak seg 1 år på vider gående skole. Så broren som kommer etter i år har fått med seg hva ting innebærer. Er klart goder med større søsken. Men det må jo feires litt iallefall da at grunnskolen er gjennom og fullført. Men det ble en litt annerledes feiring i år pga korona situasjonen. Men noe feiring ble det,og tror nok at de fleste var godt fornøyd med det.

Men at endelig skoledagen for sommerferie kom var jo klart skolebarna glad for. Var faktisk en som kom hjem siste skoledag,da de var ferdig litt før og sier at han vil faktisk gå litt mer på skolen. Han var en av de som hadde lengst hjemmeskole tid og synes den siste tiden ble vel kort. Men han måtte jo klart innse at sommerferie er klart fint likevel da.

Den siste tiden med mye fint vær her øst og mange andre steder i landet har skolebarna hatt fine skoledager siste uken. Med både fjellturer,sykkelturer ,badeturer og museumsbesøk m.m. Men det er også klart pga korona situasjonen

Men så over til feiringen av 10.klassingen.

Vanligvis pleier hele skolen inkludert foreldre og lærere å samles på /ettermiddag/kvelden og ha skole avslutning.Slik er det hvert år. I tillegg pleier det utdeles vitnemål m.m til 10.klassingene.Og etterpå har 10.klasse en  avslutningsfest m/mat sammen  med foreldre /lærere de har hatt m.m.

Men i år ble ting litt annerledes pga korona situasjonen. Så det ble ikke den vanlige årlige avslutningen hele skolen sammen. Men bare 10.klasse m/foreldre, familie og lærere.Det ble og en kortere feiring etterpå enn vanlig.Men noe feiring ble det,og det er klart aller viktigst.Vitnemålutdeling,gode ord og taler ble det også.

Og vi måtte spørre 10. klassingen om han var glad no då for å være ferdig med barne og ungdomsskolen.Og det kunne han svare et stort ‘JA’ på.

 

 

 

Enda en epoke er over for skolebarna her i huset,men den er nok aller mest over for 10,klassingen helt til høyre.

 

 

 

 

 

etter vitnemålutdeling,taler og sang skulle det være en liten feiring etterpå og da ble det kaker.Og da måtte klart foreldre stille med noe bakverk. Herfra ble b.l.a den populære smash/snickers kaken baket.

 

 

 

 

 

 

I tillegg ble det popcornkake,noe som mange ikke hadde verken sett eller hørt om før og en enkel pavalova kake med bær på

 

 

 

 

 

 

Det pleier alltid å være ganske så fult hvert år når det er avslutning.I år var det ganske stusselig i benkeradene,men de som skulle være der var der iallefall. Etter at rektor ønsket alle velkommen fikk vi se en del bilder og videoopptak fra skoleturen 10.klasse hadde hatt i år. De skulle egentlig ,tradisjonen tro dra hele klassen med noen lærere til Kreta. Men pga reise forbud ble det Norges tur. Da ble valget Kristiansand med dyrepark besøk,båtutleie med fisking ,gokart m.m De hadde hatt en fin tur og båttur med fisking var nok høydepunktet for 10.klassingen her. Han er veldig glad i å fiske. Stor stas når de i tillegg fikk fisk.

 

 

 

Her sammen med en klassekamerat.De har fått fisk !!

 

 

 

 

 

Dette er fra skoleturen.Stas å få fisk,selv om de ikke var sånn superstor. Lyren ligger pr i dag i frysen her og han planlegger hva han skal lage av den. Et forslag var fiskesuppe.

 

 

 

 

 

etter mange fine bilder og minner fra turen de hadde var det tale av kontaktlærer,deretter ble det vitnemål utdeling av rektor og mange fine gode ord og en gave fra de begge to kontaktlærerne de har hatt.

Siden ingen fikk klemme,hadde rektor tatt med en stor Bamse som hun klemte for hver elev hun gav vitnemålet til. Hun savnet å få klemme avgangselevene,men en stor Bamse var en fin  erstatning det. Etterpå fikk de tradisjonen tro,en fin sang sunget til alle 10.klasse elevene…

‘ Du vet vel om at du er verdifull…’

 

 

 

 

 

 

Etter vitnemål utdelingen skulle 10. klasse holde tale til kontaktlærer og andre lærere de har hatt i ungdomsskolen. Rektor ble også nevnt i talen. Og her hadde altså vår 10. klassing fått det i oppgave – å holde den talen. Og det bestod han med glans. Men så er han en veltalende person også. (slekter på faren …ha-ha) Men to andre gutter fikk og si noen ord til valgfag lærerne. Etter den flotte talen ble det gave utdeling til lærerne. Blomsteroppsats og gavekort. Alt avsluttes med varme hjerter og smil om munnen.Det ble en munter avslutning.

 

 

 

 

 

Så var det kake i spisesalen etterpå. Mange gode kaker og frukt/is ble servert.

 

 

 

 

 

 

Ei jente som koser seg med vannmelon…det er en favoritt for tiden.

 

 

joda her koser de seg alle med kake.Etterpå ble det i tillegg en adjektiv lek som ‘taleren’ vår hadde  om både skolen,lærere og elever.Den ble ganske så morsom.

 

 

det er godt å sitte ute i skyggen no når det er så varmt.

Ja all grunn til å flagge!!

 

 

Etterpå måtte gjengen leke litt i skolegården før festen var over og alle dro hjem igjen.Klart de store ungdomsskolebarna kan leke i skolegården enda. Og 10.klassingen må jo også få fart som de små… Ha -ha Man er aldri for gammel for å leke.Ikke her i gjengen  iallefall.

 

 

 

Alltid noe å gjøre på her,både for liten å stor,alene men og sammen med andre

 

 

 

 

store og lillesøster

 

 

 

Så er det den flinke 10.klassingen vår da. En epoke er forbi.

Gratulere så hjertelig Kjære Joachim Leonard med bestått og fullført grunnskolen med stor,stor glans. Vi kan bare ikke skjønne hvor tiden ble av. Det er ikke lenge siden du begynte stolt i 1.klasse.  Men vi ønsker deg lykke til videre på din vei. Du er en flott ungdom  med mange gode kvalifikasjoner og sterke sider. Du er en tøff Gutt med et stort hjerte og mye mot. Vi er alle veldig stolt av og glad i Deg ‘Joss’. Massevis av gode klemmer fra hele Gjengen her.

 

 

 

 

 

 

Ja hvor ble tiden av ?

 10 år siden -2010 og en stolt,sjarmerende  og blid 1.klassing. Godt vi har bilder å se tilbake på. I dag er han like stolt og blid- for å være ferdig…ha-ha

 

 

 

 

 

 

 

Noen andre yngre skolebarn som også  er glad for sommerferie nå..

Og en lillesøster som er glad for å ha de andre søskena å leke med hele dagen.(og slåss litt med og tenker jeg… ha-ha )

 

 

 

 

En annen storesøster med lillesøster

 

Far og sønn (en stolt far…)

 

 

 

 

 

Da må vi bare igjen ønske ungdommen vår masse lykke til med videre skolegang til høsten-veien videre mot den store drømmen sin .Og absolutt noe han vil oppnå.Han er ganske så bevisst og klar denne karen. Og her i huset tripper de etter å finne et sted de kan bade. For hva er vel ikke bedre enn å starte sommerferien med sol og bading. 🙂

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

Det ble litt nærmere

 

 

Allerede i ca 12 dager har nest største jenta her i huset bodd på en ny plass i Oslo. 1. juni flyttet hun fra det stedet hun har bodd i 6 mnd til et annet sted litt nærmere både sentrum,som igjen blir litt nærmere jobben. Hun slipper iallefall å ta en ekstra tur med enten buss eller trikken der hun nå bor,før hun må bytte for å dra videre mot jobb. Så det blir og rimeligere i lengden der hun nå flyttet til. i tillegg  har hun fått et større rom.Men fortsatt er det en typ kollektiv der flere andre ungdommer bor. Enten de studerer,jobber eller annet.

Hun har omtrent hele mai leitet,søkt og godt på mange visninger for å finne et annet sted å bo. Det er ikke vanskelig å finne noe å leie i Oslo nå på denne årstiden,men hun har likevel hatt noen krav,derfor har hun ikke helt ‘funnet’ det hun hadde tenkt. Men så omsider landet hun på dette da som hun nå altså  har flyttet til.

Hun har og  siste uker, gjort en super innsats med å fullført 4 eksamener i totalt 6 fag som hun tok dette året. Hun hadde 2 eksamener før jul og 4 nå til våren. I tillegg jobber hun på  skjermet avdeling for demente på sykehjem,men og har og hoppet denne våren  på ekstravakter på Ullevål sykehus på ulike avdelinger som det er behov av en pleieassistent. Innimellom jobbing og lesing har hun og passet hunden til største jenta når hun har vært på jobb..Så man kan si at hun har hatt fult opp.

Men når hun igjen skulle flytte fra et sted til et annet sted er det jo klart en selvfølge at vi skal stille opp å hjelpe. Det er jo derfor man har b.l.a pappaer og mammaer til…Og når vi i tillegg har stor bil,så er det ingen problem å få alt med seg. Det fine er og at hun har ikke noe store og tunge møbler som må flyttes på. Det har kun vært småting som et nattbord,et annet lite bord. både klesskap og kommode fikk hun kjøpe til en billig peng der hun flyttet til fra den forrige som bodde der. Seng får de låne inkludert. Så det meste er klær,sengesett,overmadrass,bøker og annet ting og tang. Ikke minst noen poser med mat,tørrvarer m.m

Så etter skolebarna var levert på skolen fortsatte vi turen videre inn til Oslo. Det passet ikke å komme på ettermiddagen for da skulle hun på jobb. I pinse helgen var vi jo på en liten  tur,så da ble det heller ikke. Men denne formiddagen passet det altså  fint.

Og minstejenta var veldig glad for å få være med innover,for hun gledet seg til å treffe begge storesøsteren.Og storesøstrene er alltid glad for å treffe lillesøster.

 

 

 Men allerede i pinse helga hadde søstrene i Oslo tjuvstartet litt på ‘flyttingen’- Følte seg litt ‘flaue’ da når de drassa med seg ‘ting og tang på trikken i Oslo. Fra et sted til et annet. Ha ha .

Men,men sånn er det. Derfor var det klart godt når vi kom og pappen sin store bil kunne ta resten på en gang. (og hva skulle man gjort uten de blå ikea posene… ha -ha )

 

 

 

Altså 4 eksamener er ferdig og fullført. Noe hun er super glad for. Det har blitt lest noen bøker siste tider.

 

 

 

 

Ellers innimellom jobber hun på dementavdeling – noe hun synes er givende.(der har hun jobbet ca et år snart)

 

 

 

i mars begynte hun altså å jobbe litt på Ullevål sykehus-og har allerede vært på 4 ulike avdelinger. En gang måtte de ha fult smitteutstyr på pga en smitte pasient.

 

 

 

 

 

Ellers passer hun Linus innimellom-når største jenta er på jobb. ( Hun jobber og på Ullevål sykehus som sykepleier.)  også tar hun mange fine bilder av han.

 

 

 

 

Gleden er ekstra  stor her i huset når storesøster også innimellom kommer hjemmom. Hun er en favoritt storesøster. Og noen ganger er hun flere dager,det synes både de yngste og de store gutta  er stor stas. Så man kan si at hun har nok å henge fingrene i.Men vi heier på henne og synes hun er flink.!!

 

 

 

 

 

 

 

Men så over til flyttinga,

Vel da er det bare å ta i et tak,få tingene i bilen og kjøre de fra det ene stedet til det andre.

 

 

 

 

 

 

et speil stående midt på gata i Oslo- det synest minstemor var morsomt…Vi er ankommet det nye stedet hun skal bo,Speilet skal opp 4 etasjer.

 

 

 

 

inn en stor port,før den døra gikk videre inn og opp var det en bakgård der som feks sykler kunne stå,der stod og utemøbler m.m

 

 

 

 

 

så inn døra og opp. Det hun faktisk hadde glemt litt,var at det er bare 4 etasjer å gå.

neida er ikke så ille det. Tenk på de i 20. etasje. Det er litt lenger.

Alltid godt med trim……ha-ha

 

 

 

 

 

men etter så og så mange runder, fikk vi alt opp de 4 etasjene.Godt det var foran rett dør.- ha-ha

bare Låse opp no,og alt inn på et rom… Ikea poser altså.

 

 

 

 

 

 

etter at  alt er bæret gjennom en gang og inn på det rommet hun skulle ha,måtte vi ta en runde og kikke litt på resten av den leiligheten.

Dette har nok i utgangspunktet vært en stor leilighet med to store stuer,flere rom og stort kjøkken. Men det er satt opp vegger her og der,så det er blitt en litt lang gang med 7 soverom og  kjøkkenet har  blitt både kjøkken med en liten stuekrok, Sofa,bord og tv. Som er felles.Alt dette leies da ut som et kollektiv.

 

 

 

 

 

 var absolutt et kult kjøkken da. Gammelt med dobbel gasskomfyr-høye skap helt i taket. Alle 7 som bor der har en hylle hver i kjøkkenskapet og en hylle i kjøleskapet.(to kjøleskap)

 

innenfor kjøkkenet var badet m/vaskemaskin

 

 

Og så rommet storesøster fikk. Et stort høyt vindu, en stor seng, (som minstemor trodde var trampoline med det samme… niks-ikke lov å hoppe i senga)en lang kommode ,et høyskap,klesstativ  og enda plass til et bord, eller nattbord,en stol  o.l mulighetene er der. Hun finner utav det.

 

 

Hunden Linus likte seg her iallefall. ha-ha

veldig greit og at hun får ha hunden der de ganger hun passer han.

 

 

 

 

Vel,da er alt på plass,og alt ferdig flytta for denne gang.  En liten pust i trappa,før vi går ned igjen.

 

 

 

Da får vi håpe at hun vil trives her da fremover. Så får vi se etterhvert hva hun velger å gjøre til høsten igjen.Og hvor hennes veier går videre,om det blir skole eller noe annet.

En del jobbing i sommer vil det nok bli først,men noen dager fri har hun og.Kanskje hun blir med oss på en tur. Det hadde vært kjekt iallefall.  Masse lykke til videre Rebekka,husk vi er her alltid for deg. !!!

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

Hurra for 12 åringen-et steg nærmere tenårene.

 

 

Vi har passert Juni måned og det er en måned som flere her i huset har ventet på. Skolebarna vet at det er liksom da sommeren begynner og at det ikke er så lenge til skolen slutter,og da begynner sommerferien på ordentlig. Men så vet de og at juni er en måned da vi har enda et bursdagsbarn her i hus,og det er spesielt en gutt her som har ventet på akkurat denne måneden,for det er jo han som fyller enda et nytt år. Og de yngste er litt  sur da for de synes det er sååå lenge igjen til de har bursdag,men sånn er det.Vi kan ikke ha bursdag mer enn en gang i året,men vi kan jo feire den sammen med de som har bursdag som er  bursdagsbarnet,bare det er jo kjekt.

Men endelig kom dagen da 11 åringen her i Huset ikke var 11 år lenger,men hoppet over til 12 år. Og når man kommer i den alderen er ett år eldre mye det. Og for vår del ser vi at de små gutta ikke er lenger så små,de hopper videre etter de andre og raser med stormskritt mot tenårene. Men ikke kan vi gjøre noe for å stoppe det. Vi får bare heie på de og hjelpe de videre så langt som det er mulig.

Men det er godt at de likevel er godgutter,for det vil de aldri slutte å bli uansett hvor gamle de blir.

Som tradisjonen sier her i huset,får bursdagsbarnet bestemme både middag og div. kaker på dagen sin.Og intet unntak med denne karen. Han var i litt stuss til å begynne med hva han skulle velge,for de var så mye godt han likte.Men landet på noe omsider og etterhvert. Og både mat og kaker ble det.

Det har jo regnet her noen dager og på bursdagen til 12 åringen øset regnet ned hele dagen.Vi fikk nesten en liten følelse av ekte Bergensk vær…ha-ha  Men vi hadde planer å ta en tur nedi skogen på formiddagen,for der hadde vi sett et viltvoksende syrin tre.Og lilla syrin kunne vi pynte med til bursdagen. De er så fine nå og luker så godt.

 

 

Men turen ned til skogen kan ta litt tid,for når det har regnet noen dager blir det alltid mange sølepytter ute,og de må klart hoppes i…

 

 

 

 

 

men frem kom vi og en bukett syrin ble med tilbake igjen…

 

 

 

 

 

 

og de fikk plass på bordet

 

 

 

 

 

 

 

de er og så fine å pynte sammen med andre ting

 

 

 

 

 

 

 

og så var det kaken da. Bursdagsbarnet hadde ønske om en smash kake ,og det ble det.En skikkelig kalori bombe dette med salt og søtt omenann. Men god var den !!

 

 

 

 

 

 

 

Han var godt fornøyd med kakevalget sitt,for dette er en av  favoritt kakene hans. Han valgte og noen annet.

 

 

 

 

Men mens vi venter på at skolebarna skal komme,kaker og mat er klart,ballonger er blåst opp og syrin pynter på bordet,så må vi gratulere så mye bursdags gutten med dagen….

 

 

🌸🍃 Bare 1 år igjen til vi har enda en ‘tenåring’ i huset .

“Tenk at det var ‘du’ som kom til oss midt på Nordhordlands brua i ambulansen for 12 år siden. Det kommer vi aldri til å glemme,den beste gaven 5. juni.”

SÅ Hipp Hurra og hjertelig tillykke med 12 års dagen til vår snille og flinke William Leander.Vi er alle veldig takknemlig og Glad for at vi har akkurat deg i vår familie – du er unik og spesiell Og den aller beste William for oss. Vi ønsker DEG alt det beste,vi er veldig Glad i Deg. 🎈💙 Hundretusen klemmer fra resten av Gjengen. 💙💙

 

 

 

 

 

og så kommer de omsider  ramlende inn,og alle gleder seg. Bursdags gutten hadde hatt kake med til klassen og det var de storfornøyd med. Så blir det middag,etterhvert kaker,sang og gaver…

 

 

 

Hipp Hurra for  store og lillebroren  vår  William…!!!!….

 

 

 

 

 

det andre 12 åringen ønsket var popcornkake (også en stor favoritt) sjokolade mousee og gele med vaniljesaus.

 

 

 

 

 

 

De her to vil så gjerne at tiden skal gå enda fortere for de og vil  og ha bursdag,men de må vente helt til jul igjen dessverre… 🙁

Men kake skal de få,det hjelper jo litt på det da…

 

 

 

 

 

men først skal vi synge,og så skal bursdagsgutten få åpne gavene sine,men ei lita jente klarer liksom ikke helt å vente…

Den gelen såg sååå god ut,og så lealaus liksom…

 

 

” bare smake litt?” –                                                                                            ” Pliiiis….” væ’ så nill…”  🙂

 

 

 

 Men nei,vi må nok vente litt til. Først må gaven til bursdags barnet finnes frem.

 

 

 

 

 

 

 

Og så må alle komme,vi må jo synge for 12 åringen…

 

               ” Happy Birthday to You…”                

 

 

 

 

 

 

og så endelig kunne gavene åpnes,og de andre var like spent på hva som var inni…

“jippi et speedometer til sykkelen”,ja det har han ønsket seg lenge.Han elsker å sykle og vil så gjerne følge med på hvor for fort han sykler. Og da trenger vi ikke gjette på¨ hvem som var ute å syklet,tross regn en lang tur den ettermiddagen.

 

 

 

 

 

Han fikk en  gave fra storesøster også,og den slo virkelig godt an. Den gleder han seg til å prøve ute når det ikke regner.

 

 

 

 

 

Men så endelig, ble det kake,og det var den lille luringen, som stadig ‘skal bare smake litt ‘  ekstra glad for.

 

 

 

 

 

 

litt lek med tull og tøys blir det og innimellom.

Her gikk altså leken ut på å ‘knipe’ oppover foten og låret og si ‘a-b-c-d-e-f..osv uten at vedkommende begynner å  le.Da er man ute. Da må man virkelig holde seg,for det kjiler veldig. Dette gikk på rundgang,men ekstra morsomt var det når minstemor gjorde det på de andre. Då var det ‘a-b-c-a-m–o-s-i-a-b-d-kjiiiiiilllll….’.og så ler de så godt…

 

 

 

 

 

 

 

Han var veldig fornøyd med gavene iallefall,Og speedometeret måtte klart ut å testes

 

 

 

 

 

 

Det var  en smilende og fornøyd 12 åring etter den dage. Han var glad for både kakene,sangen og gavene.Og når han er fornøyd,ja da er vi også det.Igjen Hurra for 12 åringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook:  ‘Huset med de 11 Barna’

pinsehelga ble en ‘smak av sommer’

 

 

 

No når det har regnet her noen dager og man hører regnet trommer på vinduene,så er det helt innafor  å se tilbake til helgen som var både solfylt  og fin. Er klart veldig godt med regn, og naturene trenger det virkelig,men det er ikke så ofte det regner her øst alt for mange dager. Men det har det gjort noen dager nå.

Men i helgen som var,altså pinsehelgen, ble det en liten tur på oss. For når vi såg at det skulle bli fint vær og en ekstra fridag ble det altså en liten tur med campingvogna. Målet var å finne en barnevennlig campingplass i en max radius reise tid på 4 timer.Og en av de store gutta her fant en som såg interessant ut. Vi hadde ikke vært på den før,men stedet hadde vi passert noen ganger før. Når Pappen hørte hvor det var visste han også godt om det stedet. Han var der nemlig i militæret i sin ungdom.Men i dag er militærleiren nedlagt og det drives folkehøyskole og noen andre bedrifter der.(næringspark)

Vi var ikke ute etter noe store greier eller hadde noen store krav til campingplassen,bare at det var en fin plass for barn å være. Joda der var det og  en fin badestrand de kunne bade eller leke på. Et flott sykkelområde,mange fine tur områder ,og mulighet for leie båt/kano  m.m var dert også.  Joda dette var vi mer enn stor fornøyd med vi.Der kunne vi være noen dager sammen.Det er alltid godt å komme seg vekk litt innimellom, Her vi bor nå er så lite og trangt og ingen mulighet for å ha et ‘hage liv’ eller noe annet utenfor bostedet. ,noe som er fint når det er fint vær og på denne årstid.Så det å bare ta en tur bo på et lite område å være ute,selv om det ikke er så langt eller noe store opplevelser på gang. Så er det stor stas det for alle. Og her finner alltid gjengen på noe. Og det gjorde de her og. Det ble jo virkelig en smak av sommer også de her dagene siden været var så fint hver dag.

Og siden vi har campingvogn bør den jo brukes også  om man har muligheten til det da. Ikke bare at den står der. Det skal ikke mer til enn å pakke litt klær,dyner og noe kjøkkenutstyr med seg og dra.

Og det ble mange fine opplevelser likevel på de dagene vi var der,og ikke minst mange bilder ble med tilbake på fotorullen. Det er jo det som ofte er minuset,det er så mange fine ting å ta bilder av,mange fine plasser og situasjoner,og da blir det så alt for  mange bilder.Det er ikke alltid like  lett å velge ut.Så beklager,men her kommer det en hel del. 🙂

 

 

 

 

Det tar alltid litt tid  å koble på og gjøre alt klart til å dra vogna med. Men Gutta her  fikser opp de,hekter på,skrur opp støttene,sjekker hjula ,kobler strøm og sjekker at alle lys virker,og noen av de andre hopper og danser i gresset mens de venter…

 

 

Men så omsider kom vi oss av sted og det var et varmt og fint vær å reise i. Selv om det var bare 4 timer å kjøre måtte det noen små do stopp til underveis ,slik er det med småunger (og en far som drikker kaffe…) ha-ha Og i tillegg ble det en flott utsikt å skue utover fjord og fjell. Måtte ta med den fine steinen som stod der oppi fjellveien med en  flott innskrift på nynorsk. Tror ikke vi har sett en slik stein før…Artig.

 

 

” Eg Lyfter mine augo til Fjella

Kvar kjem mi hjelp i frå

Mi hjelp kjem frå Herren

Han som skapte Himmel og Jord

salme 121″

 

 

 

 

 

Men etter yttligere to timer i bilen med tur over fjell,via fjord og bygder kom vi frem til reisemålet. En veldig flott Campingplass og vi fikk tildelt en plass rett ved siden av stranden.

Det var jo midt i blinken det…

 

 

 

 

 

 

 alldeles vakkert,stille rolig og nydelig utsikt. Ja her kommer vi til å trives  noen dager.

 

 

 

 

Allerede dagen etter var de tidlig oppe for å utforske mer området og campingplassen. Det var mange andre folk som var  kommet til samme sted, med både vogn og bobil dagen før. Mange hadde og fast bosted med spikertelt/campingvogn stående der. Solen varmet og det var bare å ta med solstoler til den fine stranden.

 

 

 

Og siden vi visste på forhånd at det var en sandstrand her,så ble baljen med strandleker med bak i bilen. Og de kom fort ut etterhvert på stranden. Flott temperatur,stille og fredelig.

 

 

 

alltid kjekt når storesøsken inkluderer seg i lek og tilstedeværelse med de yngre.Og her ble de lek i sanden og i vannkanten i mange timer.

 

 

 

 

hver dag ble det tur på stranden for lek.Det bygges og vei lages. Og noen soler seg i stolene.

 

 

 

 

Mange fine turer ble det i nærområdet på turveier. Noen fine blomster måtte vi klart plukke med oss,de er så fine nå og pynte med både utenfor og inni campingvogna. En kveld ble det steikte pannekaker med jordbær til kveldsmat.

 

 

 

 

 

 

ja det var alltid noe å gjøre på campingplassen,det var en liten lekeplass der,som de yngste likte godt,ellers mange fine sykkelveier for både store og små. Og en fin strand å leke på. Ikke minst mange andre barn som de ble kjent med og lekte med. Rart det der,men typisk at på campingplasser ‘finner’  de ulike camping barna hverandre og leker sammen.Og mange av barna gjengen her ble kjent med synes vi hadde både stor bil og stor vogn,ikke minst mange barn i familien. Det hadde ikke mange av de sett før. ha-ha  Campinglivet kan absolutt være sosialt det.

 

 

 

 

Det er også alltid stas å ligge å sove i campingvogna. Og i år klarte vi også å trykke inn 11 pers i vogna,alle sov godt og nøt å ligge i senger… ha-ha

Neste morgen ble det  først litt  frokost,enda en ny fin,varm dag,og planen var å ta en tur ut med kano. Det var muligheter for å låne både kano og båt på campingplassen. Det er og gode fiskemuligheter for de som ønsket det.

 

 

 

 

 

 

Så var det ut på kano tur. Vi klarte å plassere 11 pers i tre kanoer. Både store og små fordelt .

Og dette er noe som er virkelig stor stas. Både for de store og de små barna.Båtliv er gøyt,selv om det er bare kano.Og flere av de hadde så lys ut på flere båtturer etter denne.

 

 

 

 

 

Etter en runde rundt en øy og videre utover var det noen av de yngste som måtte på do,så da ble det er lite stopp på den ene øya…Og der måtte jo klart en del annet utforsket før vi satte kursen videre utover.

 

 

 

 

 

Ja her koser de alle seg-

 

 

 

men etter en tid ,både tur her og der,rundt der,bort der og bakom der,oppover og rundt…osv,ja alle de ulike veier,var det tid for å sette kursen innover mot land og stranden igjen. Stranden var faktisk 700 m lang foran campingplassen.

 

 

 

 

 

 

Det ble og en liten kjøretur  for  å kikke på den tidligere militær leiren han far var i for en del år siden.Han måtte jo vise gutta hvor han var og hadde mange minner i fra. Og når de kom tilbake merket de at det var noe galt med ene bakhjul. Og det var heilt skeivt og måtte byttes. ellers vil det eksplodere om man kjørte videre med det. Da kan det gå skikkelg galt med campingvogn bakpå. Heldigvis har man alltid reserve hjul med under,så det ble skiftet på.Og der igjen, gutta fikser opp de.

 

 

 

 

 

 

Når det var så fint og varmt vær i flere dager, var det  fint å sitte ute.Så nesten hver dag ble det grilling til middag.Det var også noe gutta tok seg av.  En dag ble det og brownies og jordbær til dessert. Er jo viktig å kose seg på tur.

 

 

 

 

Siste dagen der,måtte de altså bare hoppe uti og bade.De mente selv at de kunne ikke komme tilbake igjen,etter en så fin, solfylt, og varm helg uten å ha badet. Og når det i tillegg var på en slik fin plass med sandstrand å allting tilrettelagt,så måtte de ta en dukkert eller to. Og dukkert ble det av både de små og de store. Og selv om ikke minstemor hoppet uti,fant hun sin egen måte å ‘dukke’ på… ha-ha

Vi har en liten vannmåler i campingvogna og en av gutta målte temperaturen i vannet,det  lå på ca 16 grader.Ikke så ille det da. Ekte bergensk sommer vær det…ha-ha

 

 

 

 

Siste middags måltidet ute for denne gang…

 

 

 

 

 

Det ble også tid til en liten tur for å kikke på den store elven som å like ved der.

 

 

 

Flott natur og svaberg

 

 

 

 

 

konkurranse om å hoppe fra stein til stein,svaberg til svaberg,finne småstein og kaste stein i elva m.m Veldig fint her. Dette hadde vært en flott telt plass…

 

 

 

 

Men selv fine dager tar slutt og hverdagen kaller igjen. Og vi må dra tilbake.Selv om ingen hadde lyst til det.Men heldigvis er det ikke så mange uker igjen før skolen slutter og det blir sommerferie..

 Det var  virkelig noen fine dager her med minnerike opplevelser å se tilbake på. Kanskje det blir en tur hit en annen gang også,hvem vet.Det var iallefall veldig fint her og de som driver campingplassen sa det var en av de best besøkte  pinsehelgene de hadde hatt på mange,mange år.

 

 

 

Vi hadde iallefall hatt en fin,fin  pinsehelg,ikke minst med en liten smak av ‘sommer’.

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

Pappen ble vinneren

 

 

Da kan vi legge bak oss en fin og solfylt pinsehelg. Planen var å ta en liten tur i pinsehelgen  siden det var en ekstra fridag,og når det i tillegg  var meldt fint vær måtte vi ta en tur vekk.  Og det ble absolutt en fin  tur selv om det ikke ble så mange dager. Men litt mer om den turen blir det altså i neste innlegg.

For bare dagen før vi dro en tur  fikk vi melding om at det atter igjen kom en pakke i posten.Ikke bare en ,men to pakker. En stor og en liten. Ja dette synes vi var  stort. For Igjen var vi så heldig at vel en uke før, fikk vi  melding om at ‘ vi var  vinneren’.

.Vel, i dette tilfelle var det  egentlig  bare pappen da  som ble vinneren.For det er bare pappen her i huset som bruker denne premien som ble vunnet,ellers stod alt og i hans navn.Men men, her er vi så sammensveiset at vi sier ‘vi’-ha-ha.  Men artig var det.

Men la oss starte på begynnelsen.

Altså Noen dager før  !7.mai kom vi over en konkurranse som  butikk kjeden Meny hadde. Man skulle skrive hvor mange kopper  kaffe man drikker på 17.mai. Det viser seg slik at 17.mai er den dagen i året nordmenn drikker mest kaffe.

OG her i huset er pappen en stor kaffedrikker. Det har han vært siden han var liten faktisk. Han var ikke store gutten før han fikk smaken på kaffe . Så for han pr i dag er noen kopper kaffe pr dag alt for lite. når det snakkes om iallefall to kanner kaffe,da begynner det å ligne på noe.

Iallefall skrev vi at pappen her i huset drakk et par kanner kaffe for dagen og har fikk smaken på det første  gang når han var en liten gutt.

Bare en tilfeldig vinner  skulle bli trukket ut dagen før 17.mai. Og  Premien var altså  kaffe. Og det var jo siden dette var tema om kaffe. Men det var ikke bare kaffe som var premien,men i tillegg en annen premie. Så dette var en  veldig flott gave til kaffedrikkere.

Og på dagen før 17.mai om kvelden tikket altså meldingen inn at selveste pappen her i huset ble trukket ut som vinner. Og det var jo klart. stor,stor  stas. Alle her i huset synes jo dette var veldig artig,men pappen selv var nok aller mest ‘happy’.

 

 

 

 

 

Han fikk melding om å sende adressen sin,så skulle gaven sendes. Og så kom meldingen om at pakken var på vei. Så  Igjen ble det tur på postkontoret  for noen i gjengen og en stor pakke stod og ventet.i tillegg en liten

Selv om dette ikke er noe ‘gave’ som resten av gjengen her tar så mye del i akkuratt nå da,så synes det klart at det var kjekt fordet.Alltid spennende med pakker i posten.

Den store esken fikk pappen bære,den litt mindre fikk de andre bære.

 

 

 

 

 

Det var jo ikke vanskelig å skjønne hva som stod utenpå den store esken,men det visste ikke helt de yngste,de måtte klart åpne og se hva som var inni.

 

og i den lille esken var det mange pakker med evergood kaffe.

Og så var det full action med å pakke ut og se hva som var inni…

 

 

 

 

 

og gutta  sette sammen delene på denne mocca masteren.

 

 

 

 

 

yeeee…veldig stas å vinne dette synes pappen…

no har han kaffe en tid fremover iallefall. Så må jo klart dette prøves og testes.

 

 

 

 

 

 

absolutt en fin premie,det var enda flere pakker med kaffe,men han tjuvstartet på noen…:)

 

 

 

 

 

Så tusen takk Meny for flott gave,tusen takk at det var akkurat vi som ble trukket ut, (selv om det var tilfeldig da…) det var iallefall noe pappen her ble veldig,veldig  glad for –

“Ja dette kom absolutt  godt med,og dette gjorde seg sier han” smilende…

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’