En tur til ‘skulpene’,men de var ikke der.

 

Vi hadde sett at det skulle bli bra vært noen dager før det ble noen dager med regn etterpå,og tenkte da å ta en tur med en overnatting.Det er noen i gjengen her som hadde et ønske om en aktivitet om de hadde gjort på skolen for litt siden. Men vi måtte ha bilen på verksted og noe annet måtte fikses,i tillegg går pappen her i huset på kurs for tiden,så da ble det ikke helt slik vi hadde tenkt. Aktiviteten som vi hadde lyst å gjøre får vi ta igjen.Det var og meldt både regn og torden og da er det ikke så kjekt å utføre den aktiviteten.Så då får vi ta det igjen.Men en liten dagstur ble det no likevel da,selv om det ble ingen overnatting denne gangen.Men vi hadde ikke før tenkt å dra hjemover før himmelens sluser åpnet seg og det begynte å både regne,tordne og lyne. Og det synes jo klart gjengen her er veldig spennende.Men da var det greit å ha en stor bil å hoppe inni.

Det var ikke mye sol,men varmt.Så her ville klart gjengen avsted for å bade litt. Vi pleier å bade på litt ulike steder de siste soldagene,men det hadde vært et ønske en tid fra noen her å dra til ‘skvulpene’ som er en del av  Numedalslågen. En elv som renner veldig langt.

Numedalslågen er med sine 352 km Norges tredje lengste elv. Elven har sitt utspring på Hardangervidda og renner derfra gjennom Sæterdalen til Dagali og videre nedover Numedal til Kongsberg og gjennom Lågendalen ned til Larvik, hvor elven munner ut i sjøen

 

Dette er en plass vi har vært noen ganger,men ikke siden i fjor.absolutt et veldig fint sted.

Siden de kaller det skulpene er at det er mange skulper over alt i elven. Elven renner og veldig liten  akkuratt på dette stedet,siden det er en demning lenger oppe som holder det meste vannet inne,men lenger nedover blir elven stor igjen. Dette har og vært en populær plass å stoppe for forbipasserende.Det er en stor rasteplass med mange benker, mulighet for å grille,spise mat, og bade litt i bassenget som er laget der. Men vannet som kommer inn i ‘stein bassenget’ er kaldt vann fra elven.Men ellers et flott og rolig sted å være. Og de tenkte at no var sikkert vannet som lå i alle skulpene blitt litt ‘varmere’ for solen har skinnet noen dager og sikkert varmet de opp. Så de gledet seg til å dra dit.

Men det ble en overraskelse da vi kom dit for her var det lite med skulper i dag.Det var ingen der. Vannet fosset nedover med store drønn,og elven var både stor og sterk. Da kom vi på at ,nei det var jo ikke så rart det. Med all den snøen som har vært i fjellene og lenger oppover  dette året har ført til store vannmasser når snøen smelter.Vi har jo hørt at flere steder nordover har det vært mye flom.Så det var det klart full forståelse at slik var det her. Elven strekker seg fra langt oppover der fjellene var full i snø. Så for vår del  ble det mye kikking på den store  elven i stede for bading i skulpene,men bading ble det på gjengen likevel, for bassenget som var der kunne fint brukes.

 

 

 

Det var en stor fossende elv som møtte oss denne gang her.

 

 

 

 

 

Spennende å sitte å se på en stor elv som fosser nedover og lage store drønn.

 

 

 

 

 

 

Elven den andre veien.Vanligvis stopper vannet oppe ved demningen,men siden det har vært så mye smelting fra fjellene må alt vannet passere

 

 

 

 

 

Minstemor synes elven og var spennende

 

 

Facinerende for gutter  å se på elven fosse ned.

 

 

 

 

Men det ble litt bading i steinbassenget som var der. Men ikke så mye for det var ganske så kaldt

 

 

 

“mamma se,mamma se…jeg våget meg uti…men

det er skikkelig kaldt “

 

 

 

‘yeeeee’…

en annen liten ‘viking’ som er like stolt over at han hoppet ut det kalde vannet.Han andre der har enda ikke fått hoppe uti og synes det var så kjipt at det var så kaldt

 

 

 

Så det ble ikke allverden med bading annet en flere dukkerter nå og då,men det var noe annet som var spennende og interessant å finne,morsomme rompetroll.

det ble og funnet en frosk like ved der.Den rakk vi ikke ta bilde av før den hoppet videre,men kanskje det var moren til rompetrollene i vannet

 

 

 

 

På tur må en og ha mat med,og det ble litt grilling denne gangen og. Mais er superpopulært her ,spesielt når de har grillet seg litt og er varme.

 

 

 

 

 

 

Det er alltid noen å leke med her i huset,men det er spesielt stas når de eldste leker med de som er  yngre

 

 

 

 

 

 

“Mamma,mamma,se på meg da”

-ei frøken som liker både oppmerksomhet og være i fokus. 🙂

 

 

 

 

 

 

Elven,fossen og drønnene er også spennende for ungdommen.

Når vi stod der kunne man knapt snakke,for elven bråket sånn

 

 

 

 

 

 

Og med en gjeng som elsker å klatre både høyt å lavt,var det flere muligheter her til det. Mange svaberg ,steiner og berg som kunne klatres på.

 

 

 

 

 

 

 

Det var jo meldt både torden og regn litt seinere på dag,men enn så  lenge var det bare overskyet,men  innimellom litt sol som tittet frem.Fin dag for picnik det.

 

 

 

 

 

 

Blåbær,sukker og vaniljesaus/kesam  er fin sommer dessert det.Kan og fint tas med på tur.Super å  Ha i engangskopper

 

 

 

 

 

 

men så kom det plutselig et regnskyll,himmelen åpnet seg og det kom en skikkelig regn skur,men det varte bare noen minutter før det gikk over. Greit å sitte under benk med tak da…

 

 

 

 

Etterpå ble det ‘markjordbær jakt’- De er så søte og gode de markjordbærene  nå,og som Alf Prøysen sier i visa si…

‘Oppå lauvåsen veks det jorbær,
fine jorbær, raue jordbær.
Hele væla er bære jorbær
finn et strå og træ dom på… ‘

 

‘Oppå Lauvåsen veks det minner,
gode minner, gærne minner.
Hele væla er bære minner,
finn et strå og træ dom på….’

 

 

 

 

 

Men så begynte det å lyne, tordne og regnet igjen,og då åpnet virkelig himmelen sluser seg.Men vi skulle dra likevel da,så det passet veldig fint. Men naturen hadde virkelig godt av det,for det har vært måtte varmt og klamt en stund.

 

 

 

så får vi se en gang seinere om elven har roet seg,slusene stenges og skulpene kommer igjen til syne. Vi har iallefall tilgode en tur med overnatting og en annen ønsket aktivitet.Så får vi se da. Her pakkes det litt i campingvogna,for en liten  tur er planlagt med den.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg