Høytidelig

 

 

Ja mai er en fin måned der alt er så grønt og frodig. Og blomstrene i alle fine farger står på rekke og rad i hager og bed. Og bare en tur tll byen viser alt dette på en gang. Og  så er det mye folk. Turister har og allerede kommet og ser på alt som er i den store byen. 

Men så er det og noe som er fint i byen,det er Hans majestet kongens garde. det er nesten litt sånn som buekorpset i Bergen det. De har sin sjarm og det  er noe høytidelig over  med både masjering,stil, parade og oppvisning. Men alle i garden ,som er kongens livvakter, består av flere grupper, b.l.a  der noen er i drilltroppen og musikk troppen. Og så er det musikktroppen som igjen er delt inn i ulike korps og marsj. Og mye annet som sikkert de som er interessert, kan lese om de. ha ha 

Iallfall no skulle både de i garden og mange andre i hæren nemlig møte ned i byen. Det var soldater fra sjøforsvaret, flyvåpenet, garden og forsvaret mfl. Det skulle nemlig være oppstilling i byen for presidenten fra Italia skulle på stats besøk og treffe kongen og statsminister m.m  Og da måtte en del av det norske forsvaret stå parrat. 

I utggangspunktet hadde vi altså ikke så veldig stor interesse å se den italienske statsministeren ,ikke vet vi hvem han er,aldri sett han før og interesserer oss lite om presidenter og mange andre grunner. Men så er det en annen vi næmlig skulle ned å se på. Og det var eldstemann og storebror.

Han og hans tropp fra Trondheim hadde fått i oppdrag å kjøre helt til Oslo for å være med på oppstillingen og kjøre opp igjen samme dag etterpå. 

Og da måtte vi klart ned å se på. Og det var jo klart litt stas for han og at vi kom å såg på og da. 

 

 

 

 

Her står alle på rekke og rad. Linet opp så standhaftig og høytidelig.

 Det var ikke så mange minutter igjen før presidenten og hans datter kom i bil-kortesje oppover Karl Johans gate…. Og Vi, ja vi gikk å leitet over alt vi, for å finne storebroren . Han skulle egentlig stå lenger oppe hadde han sagt,så vi leitet først der….

 

 

 

 

…og oppover mot slottet var han ikke ,for der stod kun garden…

 

 

 

 

 

 

 

og mens vi leitet fikk vi høre musikk troppen spille ulike melodier flere ganger.Og de er veldig flinke…

 

 

 

 

 

 

Og vi fortsatte å leite…og kunne bare ikke skjønne hvor i all verden han og hans tropp stod. Men så tenkte vi at vi får se mer etterpå, for minstejenta hadde litt lyst å gå litt oppover mot slottet. Kanskje ble det et glimt av dronningen. For der oppe spilte og musikk korpset. 

 

 

Og Garden stod så praktfull oppover hele veien til slottet…

 

 

 

 

 

 

 

Det var ikke bare Garden som stod i giv akt oppover veien opp til slottet.Men de fineste Pinseliljer stod så praktfull og strakk hals, nesten som at de og skulle se en president kjøre forbi.ha ha

 Og minstejenta hadde selvfølgelig så lyst å klatre i et tre, men nei, det passer ikke helt nå…akkurat..vi får rusle videre.

 

 

 

 

 

 

åååååå, de fineste pinseliljer …..

 

 

 

 

 

 

Og så plutselig hørte vi bil kortesjen komme, og det var i en av de bilene at den italienske  presidenten satt inni. Og det var politi og  andre vakter både foran og bak.

 

 

 

 

 

 

Og så gikk vi videre oppover 

‘se, der er slottet mamma…’

– og mange barnehager og barn satt og å såg på bilkortesjen i slottsparken der, parade fra Garden og mulige og fikk et glimt av dronningen. De hadde flagg med seg og. 

 

 

 

 

 

 

 

Å helt oppe med slottet hadde presidenten møtt dronningen og kronprinsparet. Kongen satt inne ,for han va ikke helt i form. Men det skulle visst være middag på slottet seinere.Han her italienske presidenten var visst god venn med kongeparet og ellers var han  på deres alder. Det var en av grunnen til statsbesøket. Det stod og en gjeng italienere,boende i Norge, for å hilste på presidenten. Dette var helt oppe ved slottsinngangen.

Og etter alle hadde gått inni slottet begynte garden å marsjere nedover Karl Johan. 

 

 

 

 

 

 

 

Og enda lenger nede i gata kom det to politi hester og bak musikk troppen til Garden…som spilte…No skulle alle markere til festningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så var det denne storebroren vår da som og stod like standhaftig sammen med flere hundre andre , ca 2 timer skulle de totalt stå og marsjere. Men han klarte vi altså  ikke  å finne blant alle sammen…… vi kikket og gikk begge veier,opp og ned… men nei….

Og som vi ser på bildet igjen under….så hadde han og troppen sin stått heeeeeeelt nederst i bildet ,rett foran inngangen til et hotell…og der skulle de  egentlig  ikke stå etter planen, men det hadde blitt endringer sånn rett før ,og da hadde han ikke fått  gitt oss beskjed om det.

Og heeeeelt der nederst gikk vi ikke, for der såg vi mange andre stå ,sjøforsvaret med matrosdress, flere fra garden, og noen andre fra forsvaret. Og da tenkte vi at , der var de iallfall ikke. Men innimellom stod  altså gjengen fra Trondheim. Etterpå hadde de alle marsjert tilbake til festningen,for så å gå i busser og kjøre nordover igjen

Ja ja vi kan iallfall si at vi var no der å såg på, og vi ‘var’ der iallfall…Og på bildet under er nok han som en prikk laaaaangt ned til venstre eller noe… ha ha 

 

 

 

 

 Og det gikk jo egentlig veldig fint da ,for eldstemann skulle bare opp å snu han, for dagen etter kom han ned igjen med fly for å ha langhelg. Og bilde av han fikk vi og tatt i uniform,så det gikk så bra tross alt….

 

 

 

 

 

Men bare uka  før fikk vi faktisk enda en opplevelse fra garden. Da var vi også nedi byen for minstejenta kunne ikke huske at hun hadde sett garden før, sånn helt på nært hold. Og hun ville gjerne se de marsjere gjennom gatene og ha oppvisning.

Så da var vi der en liten snartur. Og de som var på skolen synes klart det der var litt urettferdig. At hun hadde fått sett på garden. Mens de måtte bare gå på skolen.

Men så kunne vi vise både bilder og noen videosnutter etterpå, selv om det ikke er helt det samme.

 

 

 

 

Først hadde de oppvisning med sang og parade på universitetsplassen…

 

 

 

 

 

…og deretter marsjerte de og musikk troppen spilte  nedover i gatene bort til Festninger. For der skulle det og være oppvisning etterpå.

 

 

Og så ruslet vi etter mot festningen, for vi kunne se litt på oppvisningen før vi måtte møte de andre som kom fra skolen.

 

 

 

 

Og oppvisning ble det.

De var veldig flinke, så presist, stilfullt, galant og høytidelig på alle måter. 

 

 

Etterpå kom både sjøforsvaret og forsvaret inn og hadde marsjering sammen med garden.

 

 

 

 

På veien tilbake såg vi et stort cruise skip ligge til kai…

 

 

 

 

..og så måtte det selvfølgelig klatres på  det ene og det andre på veien til bake 

 

 

 

 

og det blomstrer over alt,og det er så fint med blomster…

 

 

Minstejenta hadde iallfall fått sett ganske bra med marsjering, oppvisning og parader. Og synes det var gøyt å se.

 

Og så får vi se om vi kan få høre noe mer fra eldstemann som er der oppe  nord. Han er ikke så veldig flink alltid å fortelle hva han driver med.men det går i mye øvelser. De er på ulike oppdrag. Og er mye ute i skog og mark.En gang tidligere var de og på øvelse i Oslo området. Da kjørte de lastebiler fra Trondheim og ned,og han kjørte en av de.  Og denne helga skulle de til Sverige på en øvelse…Så de er en del på farten.

Men så får han innimellom permisjon i helger,så han kan komme en tur å hilser på resten av familien. Og det synes de alle her er koselig.  

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook: “Huset med de 11 barna”

 

 

Slik ble vår 17. mai 🇸🇯🌿

 

Det ble en litt splittet 17. mai for oss i år. Men slik er det med store barn som er både her og der,noen jobber og noen har andre avtaler m.m 

Men vi fikk no samlet hele gjengen tross alt litt,men litt på en annen måte da. 

Iallfall i år ble det tur på skolen til skolebarna. Der skulle de gå i tog med skolen sin,etterpå skulle det være  sang,tale,mat og aktivitete på skolen. Det deles og på ulike klasser og klassetrinn hvert år med å hjelpe til med ulike ting. Vi skulle være med å rydde i år, men neste år blir vi med i 17. mai komiteen. 

Det var et veldig fint vær her øst,men solen som skinte fra blå himmel. Litt vind var det,men absolutt en perfekt 17. mai vær. 

Og minstejenta hadde ekstra lyst å gå i barnetoget i år,for hun skulle jo øve seg til hun skulle begynne på skole. ‘For skolebarna går jo i tog.’ 

Og skoletog ble det.

Men så var det noen av de store barna da som ikke helt synes det var like stas og ståhei med å være der de yngste barna skulle være, på deres skole. Så eldstejenta med et par av søskena hadde heller lyst å gå i byen å se på barnetoget der, og garden, og kanskje de fikk se kongefamilien vinke fra slottet.

Og før det hadde hun laget en 17. mai frokost før de skulle ned dit. Men så skulle vi heller treffes seinere på ettermiddagen. Hun skulle og videre på kvelden på nattevakt på sykehuset.

Nest eldste jenta var på jobb på aldershjemmet og hadde vært med så de eldre fikk pyntet seg,sett barnetog gå forbi, spist god mat  osv…Hun skulle vi og treffe seinere på ettermiddagen. 

 

🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯

 

De to yngste  gjør seg klar til å gå i tog med skolen.Både fløyte og vindmølle er funnet frem

 

 

 

 

Å der kommer barnetoget. Da er det bare å hoppe inni på den plassen  der skolen deres går.

 

 

 

 

 

 

Og så gikk vi oppover veiene,gjennom sentrum,forbi gamlehjemmet der de eldre satt og vinket,og ble så glad for å se barnetoget,og  så hele veien tilbake…

Og da hadde vi gått langt,og da sa minstejenta , ‘er vi ikke fremme snart noe eller?’

 

 

 

 

Litt lenger bak gikk storebror med sin klasse…

 

 

 

 

 

Det er lov å lage lyd på 17.mai. Så fløyta ble godt brukt.

 

 

 

Og en annen storebror fikk faktisk oppgaven i å bære det store flagget og gå helt fremme med skolen fane…

 

 

 

Det var gøy å gå i tog synes de to yngste….🇸🇯

 

 

 

         -S M I L –

 

 

 

 

Etter å ha gått i barne toget var det godt å ‘sette’ seg ned litt…før vi gikk videre bort til skolen… ha ha 

 

 

 

 

 

 

Og på skolegården,måtte selvfølelig ‘klatremusen’ løpe bort til et tre og klatre opp….

 

 

 

 

Nei, klatring, aktivitet  og lek får vente til etterpå,no skulle vi inn å høre på noe sang, tale og  skolebarna synge

 

 

og de var så flinke å synge alle som var der.

 

Det var egentlig et mannefall,siden denne helgen var litt spesiell med flere fridager etterpå,og da hadde flere familier,lærere m.fl reist vekk. 

 

 

 

Og etterpå fikk alle barna is. Og is er absolutt favoritten her iallfall

 

 

 

 

Og no var det lenge siden frokost,og det smakte så godt med både pølser ,frukt og kake….

 

 

 

 

Og så var det endelig klart for aktiviteter…

Og  b.l.a styltegåing var veldig gøyt,

 

 

 

Og så var det vanlige aktiviteter som potetløp, blikk boks kasting m.m

 

 

 

 

Ikke minst sekkeløp,der 11 åringen vant suverent…

 

 

 

 

 

Etterpå var det premier til alle. Og så hadde de lodd salg inne i spisesalen med mange fine premier,og her vant gjengen faktisk 4 ganger ulike ting,sekk,håndduk,spill,blomst m.m  

 

 

 

Tiden går alltid fort når man har det kjekt ,og etter barnetoget startet  hadde det plutselig gått over 5 timer, og 17.mai feiring på skolen var slutt. Men vi var med å ryddet opp etterpå, mens gjengen fikk leke enda mer mens de ventet. Og så når vi skulle kjøre var altså bilen dø, fullstendig livløs. 

Og selv med noe starthjelp fra en lærer m.m så var det ikke et livsgnist å se. 

Da måtte vi til slutt ringe vår ‘private mekaniker i familien , 18 åringen. Han var bare 5 minutter unna skolen,for han hadde avtale med noen kompiser at de skulle møtes for grilling m.m Så  da kom han med en annen kompis med en bil…. Og de ‘jobbet’ og ‘jobbet ‘med den bilen… for å få liv i den….

 

 

 

 

 

Så da ble det enda mer venting, og enda mer lek..og ikke minst enda mer klatring….For det tok litt tid dette her med å få liv i bilen igjen. 

 

 

 

 

 

Og det er flere klatremuser her i familien….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men det ble ikke bare klatring, det ble og et par runder med fotballen. Og minstejenta er veldig lærevillig og øver på ulike triks mot broren som er veldig flink og glad i å spille fotball…

 

 

 

 

 

 

…Og en annen fotball glad gutt….

 

 

 

 

 

Og så fikk de omsider liv i bilen, Og vi kunne dra tilbake til de andre.

Men siden 18 åringen ikke skulle være med oss videre, så fikk vi tatt et bilde sammen med han og de søskena som hadde vært  på skolen…

 

 

 

 

 

 

Men no var alle blitt så sulten,  og de andre ventet på oss,så da var det bare å suse tilbake å lage noe mat i full fart…

 

🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯

 

 

 

 

Og så måtte vi høre hvordan det hadde gått med de andre som hadde vært i byen. Joda ,de hadde spist god frokost først hos storesøster…

 

 

 

 

 

 

Etterpå hadde de vært nedi byen for å se på barnetoget, som gikk opp mot slottet…garden som spilte, og mye annet…

 

 

 

 

 

Og oppe med slottet hadde de sett kongefamilien vinke fra slotts balkongen…

 

 

 

 

 

Og det var absolutt mye folk der nede.

 

storebror og søster…

 

 

 

 

Og så var det nest eldste jenta…. Hun hadde vært på jobb på aldershjemmet på formiddagen….

 

 

 

 

Og der hadde de pyntet de eldre, de hadde sett på barnetoget som gikk forbi, og servert god mat m.m 

 

 

 

 

Men vi traff henne på ettermiddagen,mot kveldingen…Så hun spiste samen med oss m.m 

 

 

 

 

 

Og så ble det en tur i parken, for der måtte vi jo ta et felles bilde av gjengen. Det er jo tradisjon blitt det… ha ha ha

Og så skulle storesøster seinere gå videre på nattevakt…og hun ville legge seg litt før det.

 

 

 

 

Og så ble det selvfølgelig litt foto seanse på veien dit…

 

 

 

 

 

 

åååå…liljekonvallen er jo kommet. Da skal vi jakte på det en dag…Den er så fin,og lukter sååå godt…

 

 

 

 

….Danse mot sommer….

 

 

 

 

Og så fikk vi samlet gjengen ….

 

 

Mai er så fin,og alt blomstrer og blitt så grønt. Solen skinner og himmelen er blå. 

 

🇸🇯” kom mai du skjønne milde,gjør skogen atter grønn….”🌿🌿🇸🇯

 

 

 

Det ble en fin 17.mai…🇸🇯🌿

 

 

Og dagene derpå ble like fine med solen som skinner og varmer, og himmelen er blå,så da har det blitt flere turer ut både her og der. For fint og varmt vær må klart nytes.Så det kommer det mer av etterhvert.

 

🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿🇸🇯🌿

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

Både stas og vemodig

 

Her hos oss har det  skjedd litt av hvert siste ukene.

Og det har vært i takt med at solen skinner og vår flotte natur blomstrer og gror dag for dag .

For mai er en utrolig fin måned. Det som alt våkner skikkelig til liv på alle områder og strekker seg ut i full blomst.

Det var som ene sønnen her i huset sa en dag nå i uka.,

“Mamma,det er det så godt med denne årstiden. I hele vinter har det vært som om at man ikke helt ‘lever’,at det har vært ‘noe’ som har manglet liksom. Men no når våren er kommet,solen skinner, man fryser ikke nå,det er så fin varme og alt vokser og gror. Det er så fint ute, lysere morgener og kvelder…. ja, nei,man føler seg så fantastisk.

Og det pleide han og å si til folk spør han, hvordan han hadde det.

Jo han hadde det fantastisk han, han følte seg så levende.

Og det er absolutt morsom og interessantes å høre slike dype ‘åpenbaringer’. Men han har så rett,for det er mange som har det som han,som føler det slik. Derfor går vi en fin tid i møte nå,dag for dag.

 

Og tenk allerede er over 2 uker gått ut i mai måned,og flere ting har skjedd på den tid her. Men i dette innlegget får vi bare ta med noe, så kommer det andre etterhvert i de andre innleggene.

 

Vi har  altså kommet til et kapittel i familien her som er veldig stas,men og fryktelig vemodig. Og det er altså at lillejenta, veslejenta, minstemor og den  aller yngste i gjengen vår, skal og ta sats og ‘lufte vingene sine og fly uti den store skoleverden.” Tenk at vår alles gode lille 5 åring  er blitt sååå stor at til høsten venter skolebenken på henne også. Ja det er både rart,og vemodig,men samtidig så er det en jente som gleder seg mye. Så for henne er det klart stas. Den første tann er misstet,og her en dag kom hun og måtte vise att yttligere to tenner var løse.Hun er en veslevoksen jente på mange områder,og absolutt klar for å tilbringe mange timer på skolen fremover. 

Ja plutselig blir de stor alle de barna her, og det var ikke noe å fornekte  i  mailen som vi fikk fra rektor på skolen heller ….

 

 “Hei på dere .

  Stemmer det at veslejenta deres er førsteklassing til høsten????”

  Hilsen rektor Grethe

 

Det er da det hadde vært fristende å si at, ‘neida ,det er mange år igjen til det. Tror du må ha tatt feil…’ ha ha . Nei det er så absolutt flott at de vokser til, og blir selvstendig. Men det blir klart rart når vi har hatt småunger i 25 år. Og alltid hatt en,eller to,eller tre igjen hjemme under skolealder. Men en gang må jo det og ta slutt. Men heldigvis godt å vite at vi har småunger i en del år til enda da,sånn sett,for så store er de ikke, ikke alle iallfall.  

 

Men vi måtte altså svare rektor  vi da, at ,joda det stemmer det,veslejenta er desverre kommet dit hen nå, at  hun skal faktisk begynne på skole. Et ord som har sittet langt inne 10 ganger tidligere.  Ordet  ‘første skolestart’. 

Og dermed kom brevet om at alle som skulle begynne på skole til høsten var velkommen til en førskoledag nå i mai. Der skulle de få hilse på rektor, kontaktlærer og de andre elevene i klassen og mye annet.

Og klart de eldre søskena synes det var veldig stas at lillesøster skulle få være med de på skolen, og begynne i 1. klasse. Rart for de og, for lillesøster har  jo alltid vært så liten, hun er yngst, minst  og bare en liten søster….liksom….

Og nå skal hun troppe opp der de er, og lære å lese,skrive …. ja veldig rart for alle….

 

 

 

 

 

 

Lillesøster vandrer på vei sammen med en av storesøstrene til førskoledag på skolen…👩‍❤️‍💋‍👩

 

 

 

Så var det dette brevet som kom fra skolen….

 

 

 

 

 

 

så da troppet vi opp på skolen,og ene broren synes det var veldig stas å ha lillesøster med  👩‍❤️‍💋‍👨

 

 

 

 

 

 

Denne dagen fikk de låne 1. kasse sitt klasserom. Det blir 9 elever i klassen. 3 jenter og 6 gutter.

 

 

 

 

 

En stolt jente som satt så fint på plassen hun hadde fått,rakk opp hånda og spurte om det hun lurte på…Hun skal ha samme lærer som broren hadde da han begynte på skolen i 1. klasse.

 

 

 

 

 

På pulten stod et navnekort og det lå et hefte med mange gøyale oppgaver i. Og navnet måtte de skrive frempå før de begynte.

 

 

 

 

 

 

når de hadde jobbet litt med oppgaver, skrevet et brev til bamsen ‘lullo’, skulle de lære  en ‘telle regel’.

Den synes de var veldig gøy, og den gikk fortere og fortere,og enda mer morsom

 

 

 

 

 

 

 

Og så var det den siste klasse bamsen ‘lullo’ da som de og fikk hilse på. Og den kjenner vi bitte litt fra før. For den fikk broren med seg hjem på besøk da han gikk i 1. klasse. Og snart skal  bamsen sendes på runde sammen med en liten skrivebok og en koffert

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så fikk de komme å klappe på bamsen å låne to fargeblyanter om de ville til flere ulike oppgaver i heftet. 

 

 

 

 

 

 

Nei de oppgavene synes no frøkna her var veldig lette og gjorde de i en fei…

 

Men så var det plutselig tid for matpause… Det er viktig  med energi,når man skal gjøre så mye på skolen.

 

 

 

 

 

 

Men så kom endelig et annet høydepunkt. Og det var å endelig få gå ut i friminutt….Og det er alltid høyt å leke i skolegården…

 

 

 

 

 

Og så traff hun de andre søskena, og ellers  fikk hilse på andre skolebarn. Men den gøyeste leken i skolegården var absolutt  zipplineren…..og så kom storesøster for å hjelpe med å lage  stor fart..

 

 

 

 

 

og der kom broremann løpene og jo…. Han hadde hatt kunst og håndverk  og de hadde laget fine 17. mai sløyfer…

 

 

 

 

 

Og etter mye lek og moro i skolegården,bar det inn igjen i klasserommet,for nå skulle de få leke litt. En gruppe skulle leke med lego,og en gruppe bygge togbane m.m Og så bytte etterpå.Og her er begge deler populært.

 

 

 

 

Og  mer lek,sang og fortelling ble det , før den halve skoledagen var over. Alle ble ønsket hjertelig velkommen tilbake til høsten.Og da måtte 5 åringen her  rekke opp hånda å fortelle at då  hadde hun hatt bursdag. 

Det ble en fin dag på førskolen,og minstejenta likte seg veldig godt med en gang. Hun gledet seg til å lære mer om både tall og bokstaver.

 

 

 

 

 

Det ble enda mer lek i skolegården før vi tok turen til biblioteket. For vi måtte vente til de andre skolebarna var ferdig. Og på biblioteket er det veldig gøyt å være.Der er det leker,puzzlespill,bøker,lego m.m 

Biblioteket er og brukt en del av våres skolebarn etter skolen,om de må vente på toget,eller de er tidlig ferdig m.m Det er alltid andre barn der også. så Absolutt populært. 

 

 

 

‘ taksteiner’  laget av bøker,det var ikke så dumt..

 

 

 

 

 

Gøy å leke på biblioteket

 

 

 

 

 

Vi kan og legge bak  oss noen helger siste uker. Der vi har besøkt noen loppemarked på ulike skoler. Og en helg var det faktisk loppemarked  på hele 23 skoler. Vi har jo alltid likt både brukt og gjenbruk,og har flere ganger funnet mange fine ting.Og ser at gjenbrukt er blitt veldig populært blant folk.Og det er bra,da slipper man å kaste mange fine ting.

 

 

En dag vi skulle en tur på et loppemarked,så skulle vi hente nest eldste jenta som var ferdig på jobb først. Hun jobber og b.la. på et aldershjem, og hun liker seg der. 

Aldershjemmet ligger langt oppi dalen,så vi hadde noen minutter å vente,så vi stoppet ved en gammel og tidligere sjømannsskole rett nedenfor. Der var veldig fin utsikt.

 

 

 

 

 

solen skinte og varmet så godt. Og blomster spretter ut på trærne…Den gule heter gullbusk…🌼

 

 

 

 

og da måtte vi klart ta med oss noen greiner å sette i vann

 

 

 

 

 

de hvite fine som blomstrer no over alt…De her heter visst Tokyokirsebær…

 

 

 

 

 

 

så fint ved den gamle sjømannsskolen

 

 

 

 

Så her måtte det danses og klatres,løpes og hoppes…

 

 

 

 

men så var nest store lillesøster klar, og da var det 4 jenter som ble vider spå loppemarkedene…

 

 

 

 

 

Det er alltid mye ting og tang å se på loppemarked, og  minstejenta fant en fin rosa genser med rådyr på…Ellers ble det ulike brettspill og puzzlespill m.m For gjengen her er veldig glad i alt slik. Og det var mye spill  på de ulike loppemarked

 

 

 

 

Begge jenter fant seg fine nye jakker, genser m.m  til få kr. Og det ble noen funn på gutta og.Og de storesøstrene fant visst og flere ting…

 

 

 

 

Ja det blomstrer over alt no, og det er så fint i naturen, solen skinner og det er blomstrer i mange ulike farger 🌷🌷🌷

 

 

 

 

 

 

De vakreste tulipaner…🌷

 

 

 

 

 

Og så var det denne jenta da, minstejenta av de alle 11 barna. En familie,søsken  bestående av brødre og søster,store og små som hun har hatt i livet sitt siden hun ble født. Alltid vært minst og yngst,og alles lillesøster. Hun vet ikke om et annet liv hun,en mange eldre som er glad i hun,synes hun er morsom,søt og god.Som liker å være med hun, passe hun og ta hun med på alt mulig. Så man kan si at dette er ei jente som er absolutt privilegert. For hun har eldre søsken som hun lærer av på både godt og vondt,som er forbilde,men samtidig er hun  en selvstendig og selv-tenkende jente, som selv tar egne valg,vet hva hun vil,er snill,god og omsorgsfull. Men hun er og en sta og bestemt frøken.

Og no skal altså denne frøkna også ‘uti den store verden’. Men hun er en fryktløs jente som våger,tørr og har ingen bekymringer.Hun er trygg og stabil. Så hun møter tiden fremover med bestemte steg.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Det er nok heller et mammahjertet som synes det er vemodig at også minstejenta har plutselig blitt så stor. Og dette er nok noe de fleste mødre føler når barna blir så stor at de er ikke små lenger… ha ha😄

Men blir absolutt spennende å følge også den minste i gjengen. 

 

 

“Så stor blitt, men fortsatt så liten”

 

 

 

Og så er hun såååå bevisst selv på hvor stor hun nå har blitt. At hun skal begynne på skolen.Men så er det heldigvis en sommer i mellom da, før skoledagene begynner.❤️

 

 

 

 

Og på turer vi er på, skal hun alltid teste og utfordre. Og hun er en klatremus som ene søsteren er,så alt skal bestiges og klatres. Og dette er noe hun mestrer galant.

 

 

 

 

 

Er veldig glad i dyr som resten av familien.Men er en spesiell god venn av Linus🐶

 

 

 

 

Men så er Linus en veldig snill hund, og blitt omtrent familiens minstegutt…ha ha Og er nok derfor de går så godt sammen.🐶

 

 

 

 

 

Og før de søte blå forsvant helt, fikk vi plukket med oss en bukett for siste gang for i år 

 

 

 

 

…som fikk plass i hylla kun noen få dager,før de visnet

 

 

 

Da blir det litt forberedelser her for morgendagen. Det er 17.mai og det blir litt ulikt som skjer den dagen med gjengen her,så det får vi og komme tilbake til.

🇧🇻🇧🇻Ønsker alle en fin 17.mai🇧🇻🇧🇻

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’.

 

En enkel bursdags feiring og noe annet koselig

 

På skolen til skolebarna pleier det å være gjennom skoleåret , både avslutninger, men og ulike felles samling som noen gang ved  påsketider, eller juletider, til skoleslutt m.m Og der skolebarna kan vise ulike ting de har øvet på som sang (kor), dans,skuespill,musikkinnslag m.m og der foreldre mfl kan komme å se og være med på dette. Og det er alltid koselig og veldig kjekt å få med seg. Og alle barna på skolen er veldig flinke til å vise mange ulike innslag. Og dermed blir og lærere og flinke,siden de har øvet og øvet med barna i forkant. Og det er jo ikke alltid like lett, så all klapp til de også.  På skolen har og skolebarna innimellom felles ‘verdi time’,der ulike klasser hver sine ganger kan vise resten av elevene på skolen  en gang i uka/ mnd ulike innslag som har noe verdi i seg .Og det kan være alt av sang,drama,musikk,dans,dikt,m.m angående et tema. Feks takknemlighet, vennlighet, inkludere alle,ikke mobbe ….. Og så øver de på dette,og fremfører. Dette er og noe som er positivt og bra for alle elever å kunne være med på.

Iallfall en lørdag nå nylig,da solen skinte og det var fin varme i luften, skulle skolebarna på skolen ha en slik samling for å vise både for foreldre og evnt annen familie ting de har øvet på. Og det var både sang,musikk innslag,skuespill,og dans. Og våres 4 skolebarn var alle med på ulike ting. Og de var så flinke alle sammen.Både de og alle skolebarna på skolen.

Etterpå når alt var slutt,og siden været var så fint,hadde vi planlagt helt enkelt  å ta en tur til sjøen,mot havet,der vi var for ikke så lenge siden. For den lille turen skulle liksom være en helt enkel ‘bursdags feiring’ da for nest eldste jenta som fylte år  den dagen de dro  nedover til Kypros på tur. Og  hun hadde ikke  fått verken kake eller en gave.

 

Vi skulle møtes på ‘det og det’ tidspunktet, men så fant vi ut, vi som hadde vært på skolen, at vi rakk en liten rask tur innom ‘hvitveis skogen’ for å se om det var kommet noen hvitveis opp der. For hvitveisskogen ligger ikke langt fra skolen,og der pleier det alltid å komme masse hvitveis,det pleier ligger som et teppe over bakken uti mai. Men det er fortsatt litt tidlig for det,men noen hvitveis kunne nok kanskje ha kommet opp iallfall .

 

 

 

 

Da får vi bare gå gjennom skogen for å ‘leite’ etter de hvite fine da…

Her pleier hele skogen å dekkes til med hvitveis, men det er ikke så mange der enda, siden det er ikke så veldig lenge siden snøen forsvant herfra.

 

 

 

 

 

Og der, endelig, langt inni skogen i skogkanten,der solen kommer først til, stod det flere hvite bortover…

Og da måtte vi selvfølgelig plukke med oss noen

 

 

 

 

 

De er  jo vakre som gull,der de skinner og strekker seg mot lyset

 

 

 

 

De skinner mot solen og himmelen

 

 

 

 

 

 

 

 

Det ble en bukett tilslutt som vi tok med oss

 

 

 

 

 

Minstejenta plukket og noen hvite små…

 

 

 

 

 

Nå begynner virkelig solen å varme så godt, og man kjenner det er virkelig noe man trenger for kropp og sjel. Denne dagen var det faktisk 20 grader. Men det varte ikke mange dager, før det ble kjølig igjen. Men slik er denne årstiden,det er opp og ned med temperaturen.Men så vil jo varmen komme igjen etterhvert.

 

 

Ei som nyter solstrålene

 

 

 

Og så var det noen jenter som ville ‘posere’ med  ‘hvitveisen’….

 

 

 

 

 

 

 

Og mens jentene jaktet på hvitveis,så klatret denne karen på stokker,pinner,greiner og trær…

 

 

 

 

 

For det er alltid gøyt å gå i skogen,det er alltid noe å finne på der…

 

 

 

 

 

Bare det å kaste stein på elva er gøyt…utrolig nok

 

 

 

 

 Vi får bare ta en ny tur ut her seinere når hele skogen er dekket av hvitveis… og er grønn. Men en bukett fikk vi med oss.Det er absolutt en begynnelse det.

 

 

 

 

Og så var det å dra videre for å møte de andre.

Vi tok med oss pølse og noe grillmat ,for å ta middagen ute denne dagen, grille litt ute med sjøen…

 

 

 

 

 

Denne gangen var det mye varmere i luften enn sist vi var med sjøen,og et veldig fint vær med sol og blå himmel

 

 

 

 

 

vi såg et cruise skip kjøre forbi…

 

 

 

og forsvant i det fjerne….

 

 

 

gøyt å leke i sjøkanten…

 

 

 

 

Pappen satte i gang og skulle begynne å grille litt. 

 

 

 

Men det ble veldig sur vind etterhvert, skikkelig surt,at det ble nesten litt guffent å bli sittende der. Vinden stod liksom rett inn fra sjøen….

 

 

 

 

 

så da flyttet vi oss litt oppover i den andre viken. Der var det blikk stille og helt i ly for den sure vinden. Her kunne vi bare sitte, her var det veldig lunt og fint…

 

 

 

 

 

og helt stille og rolig, ingen folk å se. 

 

 

 

 

selv om det ble litt overskyet, tittet  solen frem innimellom 

 

 

 

 

 

‘Du og jeg, Bamse, du og jeg’

Her er bamser Vedlig populære for tiden blant de yngste, og de er med over alt…inkludert på turer

 

 

 

 

 

Et annet skip som vi såg seile forbi. Og mye spennende å se i fjærekanten

 

 

 

 

 

joda de koste seg her de…

 

 

 

 

Og noen modige barn som vasset uti en iskald sjø.

‘Neida, det er ikke sååååå kaldt…’,svarer de…

 

 

 

 

 

De tåler alt mulig rart de der. De begrunnet det med at det var jo så fin temperatur i luften.

Og da tror de at det automatisk  er et  badevær. Men vi er nok ikke  helt der enda nei.

 

 

 

Det stod en fin liten rød båt/jolle der i vannkanten….

Og den måtte jo testes ut…

Jaja det ble bare testesitting

‘min båt er så liten og havet så stort’.synger hun av full hals….

 

 

 

 

Man kan finne historie fra en svunnen tid nede ved sjøkanten og….

 

 

 

 

Alltid koselig å dra på tur sammen,alltid noe å snakke om,alltid noe som skal utforskes osv…

 

 

 

 

 

og så måtte vi jo huske da hvorfor vi var der… vi måtte jo syne bursdags sang og spise kake. Og det ble enkelt med brownies, krem på boks og jordbær…

 

 

 

 

 

 

Og god hjelp fra minstejenta med å putte på alle jordbærene…Hun skal alltid hjelpe tl med alt mulig…

 

 

 

 

Å joda, det slo godt an hos bursdagsjenta,

men du verden, så smaker jo alt godt når man er ute og er på tur og.

 

 

 

 

Og her ble de sittende til nesten solen gikk ned….. med å spise kake,sjokolade og pølser m.m 

 

 

ei jente som koser seg her…

 

 

 

Og så ble det noen runder med fotballen….Og her er det alltid noen å spille med….

 

 

 

 

Og jammen santen var det mange vakre blå der ute og…

 

 

 

 

Og når solen nesten var gått ned  bak havet, så tuslet vi derfra…Og noen måker stod klar å ‘støvsuge’ plassen vi hadde sittet på, for smuler ….

 

 

 

 

 

 

Og selv om det  ble en veldig enkel bursdags feiring, så kan ofte det enkle være det beste og. Alle var iallfall fornøyd. Det ble no både skolebesøk med mange fine innslag,tur i hvitveisskogen,  tur til sjøen, fint vær,grillet pølser, kake, krem og jordbær og gave. Ikke minst bare det å være sammen innimellom og dra på tur er veldig koselig. For hun nest eldste jenta jobber ganske mye,og jobber på to ulike jobber,så hun har ikke alltid så god tid….

 

 

 

 

 

Og så var det de hvitveisene da, de fikk plass i hylla på kjøkkenet…

 

 

 

 

Og hvitveis er jo fint da…

 

 

 

 

 Og noen på stuebordet. Så får vi jakte videre på flere vår blomster  når de her er visnet. Men nå vil det ploppe opp fremover mange ulike blomster. Og det er det som er fint med mai måned.

 

 

 

 

 

Noen dager tidligere hadde ene jenta  kommet glad fra skolen ,for hun hadde funnet  løvetann på veien. Og det er jo litt ironisk det der med den løvetannen. Årets første løvetann er stor stas å finne,men etterhvert er de gule bare til irritasjon og sees på som ugress. Og slik er det hvert år.  Men klart,den gleden den gir de øyeblikkenen, må absolutt tas vare på…

 

 

 

 

 

 Men flere vårtegn plopper opp både her og der…En dag vi passet hunden og gikk på tur med han fant vi en eng full av hestehov.

 

 

 

Og de måtte  minstejenta plukke med seg noen…

 

 

 

 

Og så ble det en ‘pust i bakken’ og noen bilder sammen med ‘Linus’

 

 

 

De er gode venner de her to

 

 

 

 Og de koser seg alltid sammen de to, både leker ,tuller og slapper av… Men så er det alltid koselig å gå på tur med de her to og da… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

I kjøkken hylla fikk hestehoven plass der løvetannen hadde stått. For løvetann står ikke så lenge inne før de visner…

 

 

 

 

 

Våren er en fin tid, og det vil nok komme både mer vår tegn herfra ,men og turer både ‘her og der’ som vi tar.

 

 

 

Følg oss gjerne  på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

 

Tur for både den ‘ene og den andre’.

 

Det var jo klart en del av gjengen her i huset som hadde så lyst å være med de to storesøstrene når de fikk høre at de skulle dra nedover mot de sydligere strøk i en ukes tid her i april.

For tenk da ville jo søstrene få både  kjøre fly, bade, få sol og varme, være på strand, i basseng, å se mye spennende. Bare det å dra på tur er stas i seg selv. For hele gjengen her er veldig glad i å reise og dra på turer både her og der. Og samme er det om det er korte eller lange turer. 

Men det var jo klart en trøst å få fine bilder,og meldinger fra de mens de var der nede.Og når de kom igjen etter fine dager, så hadde de med seg og noen smågaver og litt gotteri som de pleier å kjøpe med seg tilbake. 

Men samtidig her øst, så ble det og flere fine vårdager, og i tillegg noen  turer ut. Og selv om det regnet et par dager,kom det noen fine sol dager også.Og bare det at solen skinner og det er varmere i luften, gjør absolutt mye for liten og stor.  

 

Så da ble det flere fine bilder fra turen de jentene  hadde, men og flere bilder fra noen fine vårdager her øst.

 

 

Dagen de store jentene dro sydover, var det noen dager her øst at det regnet. Og da er det stas å bruke paraplyen.

 

 

 

 

 

Det var og en del vann som hadde kommet nedi en gate, og der var noen ender  som badet på dagtid. Seint på kvelden var det helt stille.

 

 

 

 

 

Når resten av gjengen var på skolen,og de to store jentene var på tur, dro mammaen og minstejenta ,(som vi har gjort noen ganger før),opp til eldstejentas leilighet og rydder og vasker litt ekstra. Da blir hun alltid så glad når hun kommer igjen. Hun jobber veldig mye,og får ikke alltid tatt skikkelig den leiligheten. Men da er det jo en gylden mulighet å ta det når hun er vekke,og nøklene ligger igjen. he he …

 

 

Da blir det å ta bussen og samtidig en ekstra spaser tur ,og selv om det regner og været er noe grått,er det alltid godt å komme seg ut i frisk luft.

 

 

 

 

 

 

 

Det regnet faktisk skikkelig mye når vi tok bussen.Men det er jo noe fascinerende  med det og.

 

 

 

 

 

Men her øst varer ikke regn så mye,ikke slik det er på vestlandet. 

Så etter noen korte, men noen få ganger kraftige regnskurer blir det fint og opplett igjen. Og det er klart gøyeste å leke når det er opplett.

 

 

 

 

 

 

Men så må vi høre hvordan det gikk med de to storesøstrene som skulle på en ukes tur til Kypros. 

 

 

 

 

 

 

Etter noen fly timer tidlig på morgenen kom de ned til Kypros.Der fikk de et fint hotellrom kort vei til både sjøen ,men og basseng anlegg.

 

 

 

 

 

 

Det var iallfall ingen verdens ting å si på veldig god frokost det fikk hver dag der nede.

Så mye og variert.Det var så mye forskjellig ,at magen ble mett lenge før øynene.Så absolutt et veldig fint og flott sted.

 

 

 

 

 

Den honningen var bare utrolig artig….

 

 

 

 

 

Den dagen de dro fra Norge,var det både regn,surt og kaldt.

Og det som var litt kjedelig,var at da de kom ned, var det og overskyet og kaldt i luften.

Og slik var det de 2-3 første dagene og.

Men så kom solen og varmen de andre dagene.Men det var kun hun nest eldste som våget seg uti vannet der nede…

 

 

 

 

 

 

 

 

De holdt seg en del med bassenget, men var ellers mange turer over alt ,for det er mange fine steder rundt øya. Og ved stranden er det alltid flott, selv om det er mye vind der.

 

 

 

 

vannet var utrolig klart 

 

 

 

 

Områdene rundt var veldig frodige og fine. Stille og rolig. 

 

 

 

 

 

Og så er de de jentene da som er dyreelskere som resten av familien vår er. Og der nede,som ved mange andre sydlige steder, finnes det mange villkatter som går å tusler rundt i ‘byen’ . Og de her jentene synes skikkelig synd på de,så de gikk å kjøpte en eske med tørrfor ,og gikk å matet de. Mange skjønne,søte og tamme katter….Trist det ikke gjøres noe med problemet. det kom fort 15-16 katter frem bak en container. Der bodde de i en hekk,for å mulig finne mat i søppelet. Stakkars dyr…

 

 

 

 

 

på kveldene ble det mange fine kvelds ‘promenader’ rundt om,men oftes ved og lengst sjøen…

 

 

 

 

Tross vind,og noen ganger overskyet, var det en fin og typisk norsk sommer…fint ved havet…

 

 

 

 

Og på de resterende dager  de var der, fikk de virkelig oppleve skikkelig fint vær, og oppi 27 grader . 

 

 

 

 

Og da fikk de absolutt se den fine øya i virkelig fint vær…

 

 

 

 

 

Men når det ble kveld,for de lå en time foran norsk tid,for det ble raskere mørkt der nede, så ble det turer oppe ved hotellet. Og der var det knapt et vindpust å se. Stille og rolig. Så veldig greit å reise utenom sesong, når det er ganske mye folk på slike steder.

 

 

 

 

 

 

 

Og mens eldstejenta var på tur,var det vi som passet hunden hennes. Og han er så snill,og liker seg godt i hele familien.Og han er med på alt den gutten der. Både turer ut,men og  på biltur,og han er alltid et godt selskap.

 

 

 

 

 

en ‘gutt’ som liker veldig godt å kjøre bil…

 

 

 

 

 

Han elsker å gå på tur ute. Og når hunden er her i en uke,må han daglig ha flere lange gå turer. Og da blir det samtidig mange fine vårtegn å se ute i naturen. 

 

Krokusene er kommet opp over alt nå

 

 

 

 

 

 

Innimellom de fine blå, dukker det opp noen gule søte, gullstjerne heter de.

 

 

 

 

 

 

Og over alt plopper de blå fine opp, russeblåstjerne heter de . 

 

 

 

 

 

 

Og de ligger som et vakkert teppe over bakken…

 

 

 

 

 

langs murkanter…

 

 

 

 

 i skråninger…

 

 

 

 

 

 

 Og så var det noen fine varme soldager her som flere andre steder i landet , og da spredde de blå seg over alt, og grønne blader spretter ut på trærne over alt.

 

 

 

 

 

 

 

Og  denne karen, ‘Linus’ koser seg han, i blomsterengen…

 

 

 

 

fuglekvitter og stillhet

 

 

 

 

 

 Og med så mange fine blå blomster over alt, måtte vi selvfølgelig plukke med oss en bukett. Og minstejenta er og veldig glad i å plukke blomster…

 

 

 

 

 

 

se så fine… !!!!!

 

 

 

 

Enda en blomsterelsker.

Tror det er  omtrent daglig nå , at denne jenta kommer fra skolen og har med seg en eller annen blomst med seg, som hun har funnet på veien.

 

 

 

 

 Det har blitt flere runder med de her blå. For de står ikke så veldig lenge før de visner,men de er veldig søte så lenge de står da…Men da er det ut på neste tur å plukke litt flere

 

 

 

 

 

 

absolutt dekorative

 

 

 

Og endelig kan sykkelen bli skikkelig tatt i bruk,og det sykles oppover,nedover,bortover og ved siden av….Og det passer så fint når hunden er på sine daglige turer, så løper han ved siden av de yngste som sykler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det gjelder også b.l.a  for denne karen, sykling er gøyt !!

 

 

 

 

 

Dagen før jentene skulle komme igjen, var det opplett og bra vær,så da tok vi oss en liten tur ut mot havet….Og når det gjelder sjø og vann,så er gjengen her ekstra begeistret for det.

 

 

 

 

 

og der fikk vi hilse så vidt på et par Lamaer,som stod og kikka bak et gjerde

 

 

 

 

 

 

og der i sjøkanten var det noen artige gås som gikk i fjæresteinene

 

 

 

 

 

og en Herr måkemann…

 

 

 

 

 

Og de var veldig tamme.

Og nysgjerrig på om det var noe ‘godt’ å få

 

 

 

 

 

En  av de var en artig kar ville helt opp å hilse på…

 

 

 

 

 

 

og da ville også den andre….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joda,var artig å gå sammen med de her to beinte i sjøkanten…og her er jo alltid mye rart å finne,steiner,skjell,tang å tare osv…

 

 

 

 

og mens de jenten var i strandkanten,sparket gutta fotball.Det er noe de fint kunne holdt på med hele dagen.

 

 

 

 

 

og pappen satt med hunden å beskuet alt..

 

 

 

 

Og det er jo veldig fint da uti skjærgården her…

 

 

 

 

 

og her er alltid noe å finne på,hver gang vi sier vi skal ut til sjøen er det ‘JIPPI’…

 

 

 

 

 Ja det er noe spesielt med havet

 

 

 

og alltid noe å se på,

en ferge som går forbi langt der ute…

 

 

 

å der kommer jo color line, som vi ar med tidligere….

 

 

 

 

flate steiner som hopper på vannflaten, skjell,steiner…kanskje en fossil..

 

 

 

 

Og på turen er det ‘ to leke  venner’  som har har vært med og beskuet det hele fra strandkanten…Tror de fikk seg en dukkert og i det kalde vannet og litt tidligere.Men det tåler de. De er jo laget av trepinner.

 

 

 

 

 

Og hunden fikk valse over alt med storebror.

 

 

 

 

 

Men så skulle endelig de her to store  jentene komme tilbake fra turen, og det var klart både gjengen her glad for, men og hunden Linus…

For med seg i kofferten hadde de med seg både det ene og det andre. 

 

 

 

Og jentene hadde hatt en fin tur de til Kypros,og hunden til storesøster hadde hatt et fint opphold her hos oss,og vært med på både blomsterjakt,til sjøen ,på biltur m.m  Og så ble hun veldig glad for å komme tilbake til et strøken og ren leilighet. Og den dagen jentene dro , hadde nest eldste jenta bursdag. Så da får vi ta litt kake og en gave overrekkelse når hun kommer tilbake.  Og april måned er plutselig slutt. Og vi går fort inni en fin mai måned. En av årets fineste måneder.

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 barna ‘