Filmbesøk og noen juleforberedelser !!!

 

 

Da er vi godt i gang med juleforberedelser her på fjellet. Og i år måtte alt være klart til 1. desember for da skulle vi lage noen små juleklipp som skulle filmes. Og de ville kalle det ‘ jul på Hallingskarvet og det skulle være med fam Vabø.’

Og det var klart litt med blandede følelser å si ja til det, men vi er no crazy nok vi til å hoppe i det vi…ha-ha   Det var blitt sagt at vi var så kreative at det ville bli noen  fine innslag fra oss. Vel, vel det kan jo klart alltids diskuteres, men det er jo klart et privilegium å bli spurt. Men det var jo tenkt bare noe enkelt, som baking, pynting av juletre, aktiviteter, lage noe  m.m  Og det er jo klart artig å få være med å gjøre noe slikt. Vi hadde jo planer om å bake uansett, så det var ikke noe ekstra med det. For baking har det blitt av flere sorter julekaker. Hente juletre og pynte det var og noe vi hadde planer å gjøre. Så det ble også gjort. Men de ville og ha med en enkel borddekking i julen/romjulen evnt nyår. Og jeg liker jo godt slike ting, så det var ikke vanskelig å be om det heller … ha-ha Og borddekking ble det. og det passer fint her på fjellet å dra skogen inn i huset.

Er jo klart rart å bare ha 7 barn her på fjellet, men det fungerte fint det. Noen var med  hele tiden, på ulike ting, og noen ganger alle, både ute og inne.

Veldig kjekt å pynte til jul og, vi er jo en veldig juleglad familie som liker godt julen, så det var bare koselig å pynte stedet her oppe på fjellet. Når vi ikke har noe eget hjem eller hus å pynte ble det til at vi la litt mer ned i juleforberedelsene  m.m her oppe.

Og når det gjelder juletre, så er et ekte juletre liksom noe vi synes hører til i julen. Og her oppe er det så stort at det kan gjerne være andre små juletre rundt om. Og de må nødvendigvis ikke være ekte. Men i stua kan det godt være et ekte.

Så vi dro en god time til en stor gård som er leverandør for juletrær. Der kunne vi selv gå i skogen å finne eget juletre. Og tilbake dro vi med 3 ekte edelgraner. En i peisestua oppe, og en i tv stua nede,og et i spisesalen. Stjerner og adventsstake fant vi i kjelleren og en kasse julekuler m.m Men vi liker å pynte ute også  Det er i jo fint i denne juletida om det kommer gjester, at det er julefint ute og at de møter et innbydende inngangsparti.

Og så har jo mye snø kommet, over et par uker nå har det kommet mer og mer og litt etter litt mer snø for hver dag. Så det er blitt et skikkelig winter  wonderland ute her og. Og gjengen  i huset  måtte jo finne frem skiene for de ville ut å gå på ski. Så det har blitt en del skigåing de siste tiden.

Det har vært skikkelig travelt hver eneste uke siste tiden, for hver helg har det vært aktiviteter her. En helg var det ‘konsert’ og mye flott sang og musikk. Mange folk kom  alle hadde en fin langhelg. No siste helg hadde en gjeng ungdommer juleavslutning på fjellet .Da ble det både julebord med mye god julemat, aktiviteter, skidag i skitrekket, for her har det åpnet for sesongen. Mange fine stunder og aktiviteter på kveldene m.m  Ingen ville dra hjem etterpå for alle koste seg. ha.ha Det var så kjekt å være her, og klart slikt er veldig kjekt å få tilbakemelding på. Men både de to store gutta og nest storesøster kom og opp en tur da. Det er også alltid kjekt når de tar turen til fjells.

Men når det kommer mye snø, måtte pappen her i huset ned i garasjen å hente frem traktoren som er her oppe. Det er ikke den største, beste å sterkeste traktoren akkuratt, men snø må måkes vekk, så det er bare å kjøre på for å få det vekk litt etter litt. Så det skulle absolutt kommet en bedre og større ,ikke minst sterkere traktor på fjellet, for her pleier det å komme mye snø i vintersesongen. Men må bare bruke det som er. Og innimellom er noen av barn her så heldig å få sitte på med pappaen i traktoren når han måker her ute på plassen. Det er alltid stor stas.

Og så har vi passet storesøster sin hund Linus, og han elsker snø og det har de enda ikke fått i Oslo, så her på fjellet har han det topp i snøen.

 

Så da kommer det en liten ‘bilde raid’ fra noen ‘jule forberedelser’ her på på fjellet, og julestemning har vi og fått, all snøen har nok mye skyld i det. ha ha

 

 

 

 

Vi var altså i skogen til en stor juletre selger vel en time herfra og fant tre flotte juletrær,men rett nedi skogen her fant vi noen småtrær som vi pynter litt andre plasser med.

 

 

 

 

dette er et par uker siden og snøen har enda ikke kommet skikkelig for fult,men kaldt og klart vært er det.

 

 

 

 

noen trær skal vi pynte med utenfor inngangen,noen inni gangen og litt her og der.

 

 

 

 

 

Et tre fikk stå i melkespannet ved inngangen.En nabo sa at han hadde aldri sett at det var pyntet utenfor her før. Jaja da var det på tide at det skjedde da…ha ha. Er jo så koselig å få et bra førsteinntrykk.

 

 

 

 

 

og så var det filmteamet som skulle filme noen klipp,vi må få tenne i bålpanna først

 

 

 

 

 

 

 og fyr ble det….eller….

 

 

 

 

 

 

joda her ble det fyr.

Vi skulle ha tema ‘aktivitet for familien’ – i julen eller romjulen er det en fin mulighet å gjøre noen sammen,komme seg ut og få frisk luft,bevege seg og finne på noe,gjerne med en nabo eller annen familie.  Og vi kom med forslaget om en lek. En lek som vi har gjort mange ganger,og alle aldre deltar. Vi går sammen to og to om mulig og skal finne noe i naturen på en valgt bokstav. feks ‘K’ – og den som finner en ting først får en ny bokstav,og slik holder man på til alle bokstaver er funnet og laget har vunnet. Alltid like kjekt synes alle her. Og dette filmet de klipp av. Her venter vi på klarsignal fra kameramannen  til å gå ned i skogen.

 

 

 

 

 

ellers ble det noen film klipp da vi pyntet juletreet i stua. Det var alle barna som deltok og da blir det både skeivt,skakkete og for mye pynt på ei grein.Men hva gjør vel det. Det er vel det som er sjarmen med at barna får være med å pynte…. (Er litt mørkt i den stua,så ikke så gode bilder…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ellers ble det film klipp fra baking. Først ble det lefsebaking.

Synes det er artig å få frem ‘litt’ annerledes julebakst,noe som var veldig vanlig før i tiden. En enkel oppskrift og veldig gode.

 

 

 

 

 

 

og når det er barna som er med å lager,blir lefsene både skeive og noe små.

Men de kan være og store. vi har sukker,kanel og sukker på og bretter sammen. sååå gode til kaffien

 

 

 

 

 

 

gøy å bake

 

 

 

 

 

ikke minst stas å få være med å steke lefsene på takke.

 

 

 

 

men så ble det og pepperkake baking etterpå,men da var de ferdig å filme.

 

 

 

 

 

 

 

koser seg med baking den gjengen her,og ikke alle er så heldig å ha så fin utsikt bak til bakingen… ha ha

 

 

 

 

 

 

allerede 6 sorter har vi baket,men det tynnes i kakeboksene,for det gikk en del når ungdommene var her på juleavsluttning.

Men vi har allerede baket en ny ladning av flere sorter,og et par til får vi håpe vi rekker før jul.

 

 

 

 

 

ellers var vi i skogen og laget oss en egen produsert adventstake i år.  4 små stubber har blitt adventstake. Og allerede det 4. lyset skal vi tenne nå i helgen. ja dagene går fort. Alle bordene i spisesalen har og blitt pynta med slike lysestaker. Gratis og veldig koselig.

 

 

 

 

 

Men så måtte det og bli et film klipp fra et enkelt pyntet romjul,eller nyårs bord

 

 

 

 

også her er skogen og naturen trukket inn,mye gratis fint pynt.

 

 

 

 

noen gamle flasker fikk vøre vase for noen hvite blomster

 

 

 

 

det ble skikkelig koselig ,og god julestemning med peisen i bakgrunnen

 

 

 

 

 

og hvite tulipaner og granbar  fra skogen er og en fin kombinasjon…

 

 

 

 

 

helt enkel,men koselig pynt på fatene

 

 

 

 

 

 

kransen på peisen laget vi og i et klipp,og noen av de store barna var med og laget,  De hang vi på ytterdøra.

Dette er og en fin aktivitet sammen med  både litt større barn og ungdommer -kvalitets tid heter det… ha ha

men den passet fint over peisen da…

 

 

 

 

 

 

gjengen på fjellet pr dags dato.Dette var etter den aktiviteten vi hadde i skogen,og laget som vann bokstavleken fikk sjokolade i premie. Men så var det et lag som var kreative,da måtte de og få sjokolade,og så var det et lag som tapte…jaja da fikk like godt alle sjokolade… ha ha

på dette bildet hadde altså ikke snøen helt kommet  for fult, men på neste bilde derimot….

 

 

 

 

 

 

på samme plassen som vi stod,

joda mer snø her nå,og pr i dag er det enda mer snø…og mer har det snødd i dag….

 

 

 

 

 

 

 

pappen må ut innimellom å prøve å få unna snøen som kommer,nå er det kommet enda mer snø og da klarer ikke denne traktoren de store snømengdene,så da kommer en nabo bortom med stor grønn traktor med skuff og hjelper med å skuffe vekk…

Men det er stas om noen av gjengen her får sitte på med pappen i traktoren.

 

 

 

 

 

 

og så var det helgen da mange ungdommer skulle komme. Da ble det pyntet fint på bordene i spisesalen

 

 

 

 

 

 

pinnekjøtt og ribbe til mat,og noen gode kaker og ulike desserter  til kaffien…Joda de koste seg de…VI hadde og en kamerat gjeng fra Bergen på 7 stk  som gjester samme helg også,de stusset ikke på valget om å dra til fjells,for her oppe var det så koselig å være og komme……ha ha

 

 

 

 

 

 

 

og så har vi passet Linus-oslo gutten i en uke,han elsker å grave nesen i snøen og løpe etter snøklumper,ikke  minst stikke av i skogen….ha-ha

 

 

 

 

 

men han liker og godt å posere da… ha-ha

Men så er det og  mye vakker natur her oppe. – han passer godt inni den…

 

 

 

 

 

 

vi kan snart ikke se båten igjen som ligger her ute,for det har kommet så mye snø.

I neste innlegg kommer noen fine vinterbilder her oppe fra fjellet..

.For det er så fint her mange steder ,imens for vi fortsette med noen juleforberdelser.ikke minst skal vi en snartur til storesøster i Oslo for å hente noen julegaver,Gutta må klippe seg til jul,og vi skal ta årets julebilde av gjengen-for da er alle samlet. Tradisjon det å ta årets julebilde… ha ha

 

 

 

 

 

Fortsatt fin førjuls tid til dere alle. 🙂

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ‘ Huset med de 11 Barna’

Det ble annerledes enn de andre årene.

 

 

Da er vi allerede godt i gang med en periode på sein året med  flere bursdags barn i familien. Og i år visste vi etter at vi valgte å dra til fjells at det ville bli annerledes enn de andre årene. Lite feiring rett og slett. Veldig kjedelig egentlig at det ble slik,men ikke så mye å gjøre med. Bursdag barna har i allefall full forståelse for det, og det er i allefall en stor trøst. Og så får vi bare ta det igjen,og gjøre det beste utav det .

Allerede 1. november var første og største jenta bursdagsbarn. Og siden hun bor i Oslo og vi på fjellet, ble det klart veldig vanskelig å møtes. Men det ble en type  løsning på den situasjonen likevel. To dager før  bursdagen hennes skulle vi nedover en liten tur ,for pappen hadde blitt spurt en uke før om å være med på en innspilling til en julekalender. Samtidig skulle vi til lageret der alle våres ting står og hente med noe vinterklær og vintersko opp igjen. Så da ble det overnatting inne hos storesøster i Oslo. Det var jo klart stas. 9-10 pers i leiligheten gikk helt fint det ha-ha Vi er vant å sove trangt og ligge på gulv m.m Så det gikk så fint så. Samtidig tok vi en rydde og vaske runde i leiligheten hennes, så den var ren og pen til bursdagen. Vi hentet og med oss noen andre ting, noen småmøbler som vi skulle ha med oppover til rom vi holder på å pusse opp på fjellet.

Så skulle vi dra oppover igjen, og storesøster gikk på jobb. Dette var dagen før hun hadde bursdag. Etter at hun var gått,var vi igjen en times tid for å gjøre alt klart. Vi tok vi en tur på butikken og la igjen en koselig bursdagshilsen på bordet. Det var både en  gave ,men og noe spiselig gave.

Det ville hun finne når hun kom igjen fra jobb senere på kvelden. Og dette ble hun klart glad for, noe vi håpet og hun ville bli.

På selve bursdagen hennes hadde i allefall det blitt en liten feiring da. Først når hun var på jobb på dag, hadde og hatt med seg kake, fikk hun sang og deretter spiset de kake sammen. Etter jobb hadde  de to store gutta, eller hennes lillebrødre komt inn, og  i tillegg nest største jenta Rebekka  kom og, så da ble det en fin bursdag likevell da med noen i gjengen

.

 

 

 

 

joda vi klarte å sove en hel gjeng her inne…ha ha. Men det beste var å kunne både rydde og vaske leiligheten ,så den var fin til bursdagen henens. Aron var en av de virkelig flinke lillebrødrene som hjalp til med å gjøre leiligheten fin.

 

 

 

 

 

 

kjøkkenkroken ble og ren ,pen og ryddig..

 

 

 

 

 

 

 

 

etter at storesøster gikk på jobb snek vi oss på butikken og kjøpte tulipaner, is og  litt ting og tang som hun kunne kose seg med. En gave fra søskena ble det og.

 

 

 

 

 

og på bursdagen hennes fikk hun flere fine og koselige hilsener fra de andre søskena….

 

 

 

 

 

ikke minst gode og rørende ord.

Joda søsken kan krangle,men jammen står de hverandre nær og, ikke minst tar vare på hverandre. Det er så godt å se…

Ikke minst varmer et mamma hjerte.

 

 

 

 

 

 

en annen fin hilsen fra en søster

 

 

 

 

og så måtte jo vi og henge oss på en bursdagshilsen fra fjellet

 

 

 

 

 

 

bare noen dager etter hadde en av gutta bursdag og klart en hilsen måtte og han få fra oss. Selv om det lite feiring fra oss,men det får vi ta igjen en gang…

 

 

 

 

 

 

 

 

og der ble det og noen gode ord fra søstrene….

 

 

 

 

 

og noen gode ord fra en annen søster….

ja det var stas å bli 16 år.Det hadde han ventet lenge på. Endelig kunne han øvelse kjøre…. ha ha

 

 

 

 

 

 

og knapt 14 dager etter var det enda en tenåring i huset som ikke var tenåringer lenger.Tenk 3. største jenta ble 20 år…utrolig rart å tenke på.

Tiden har bare rent av sted….

 

 

 

 

 

og hun fikk og mange koselige  hilsener på bursdagen sin fra søstrene….

 

 

 

 

og ikke minst fra storesøster…

 

 

 

 

 

 

og selv om det var fulle hus her og travelt ,så fikk vi både synget og gratulert bursdagsbarnet.Og faktisk så sang alle gjesten som var her  for henne…Det synes hun var stor stas.ha-ha

Men litt feiring ble det et par dager etter når alt var  roet litt ned. å tre kaker hadde hun valgt. Banankake,eplekake og brownies…

Vi klarte og å ‘presse’ tid innimellom alt til en tur til Peppe Pizza. Bursdagsbarnet var fast bestemt på at det var der hun ville på bursdagen sin å spise mat. De to eldre søstrene hadde og tross alt fått komme på peppes pizza når de ble 20 år…

Og klart det var stas for resten av gjengen her. Selv om ikke alle er samlet

 

 

 

 

 

 

 

 ‘Cake in making…..’

Det ble tre kaker som var valgt av bursdagsbarnet…

 

 

 

 

 

og stor stas med en  tur på peppes…selv om det var en redusert gjeng som dro denne dagen….

 

 

 

 

men litt før…..pizzaen kom…..

Peppes hadde en fin aktivitet de yngste kunne gjøre på mens vi ventet på at pizzaen skulle bli klar, fargestifter og tegnehefte

 

 

 

 

alltid kjekt å tegne…

 

 

 

Gutta fikk også tegne…

 

 

 

 

 

men så endelig kom pizzaen… mmmmm dette skal bli godt…

 

 

 

 

 

 

og det synes absolutt de andre også….

 

 

 

 

bursdagsbarnet var iallefall fornøyd.

 

 

 

 

Ja det ble virkelig noen annerledes bursdagsfeiringer dette året av bursdagsbarna her i huset. Men vi fikk i allefall gjort det beste vi kunne slik situasjonen  slik den akkuratt er

nå, og som sagt det hadde alle full forståelse for at det ville bli slik,men ingen henger med haka for det. Alle fikk i allefall i følge de selv en fin dag,ikke minst med mange gode ord,og det er jo klart det betyr mye. Selv om vi nærmer oss jul og siste måned for i år,har vi likevel igjen to bursdags barn igjen her i huset. Og for de ,som for de andre, vil de bursdagsdagene også bli annerledes, men kake,sang og gave skal det uansett bli,og det er iallefall viktig å få med. Og så får vi heller ta ulike  feiringer igjen seinere.

 

 

 

 

Følg gjerne  ‘Huset med de 11 Barna’  på Facebook !!!