6 uker & ned over 20 kg

Det er utrolig hvor fort tiden går,men no er det allerede 6 uker siden Pappen her i Huset ble  operert for magesekkreft og de måtte fjerne hele magesekken. i tillegg har han gått ned over 20 kg på de her ukene.

over 20 og har rast av….

 

 

Det er veldig godt att ukene har gått fort denne gangen,  for man blir klart bedre og bedre for hver dag.Men det har og  vært noen vonde og vanskelig uker for Pappen. både fysisk og psykisk. De første 14. dagene som han var på sykehuset  var jo absolutt de verste dagene. og han var glad når de var over. så har det vært 4 uker hjemme…vel to camping turer har det vært på de 4 ukene og ,men han har tatt det totalt rolig, ellers hadde det ikke gått. Han har heller ikke hatt lov å løfte noe på 6 uker ,og det har han absolutt benyttet seg av…ha ha …”vel ett glass kan du vel alltids  løfte,” har jeg spurt noen ganger… njaaaa…..får no være måte på…..ha ha …. (er bedre no altså…haha)

 

når vi var på campingtur,ble det lite aktivitet på denne karen…

I løpet av de 4 ukene har det og vært flere turer til Ullevåll Sykehus,men og samtaler via telefon. Det har vært  samtale med  både leger og kirurger,men og  samtale med ernæringsfysologer. Det er veldig bra att de følger opp pasientene etter operasjon. Men de viktigste samtalene og besøkene  har vært med ernæringsfysologene. Det er veldig viktig att de som har operert vekk magesekken får i seg mat og næring. Han skulle de første ukene spise 7 måltider for dagen,maten må være helt moset og tynnflytende,og hvert måltid måtte han bruke 20 minutter på. All mat han spiser må tygges veldig godt,tygges helt til det er moset,før det svelges ned. oppgaven til magesekken er å finmose maten før den sendes videre til tarmen.men når magesekken ikke er der og ‘ingen’ gjør den jobben lenger,må man bruke munn og tenner til å gjøre jobben. det har blitt en vane no,Pappen sier att han har iallefall lært seg til å bruke munn og tenner på en måte som aldri før. Men så er det ett minus med all den tyggingen. når man tygger lenge nok på maten misster den all smak,og når den så skal svelges ned smaker det rett og slett ‘spy’….( Pappens egne ord.) og da blir han skikkelig kvalm. Men ikke nok med det. Når man har operert vekk magesekken misster man og smaken for ulik mat. Så mye mat som han likte veldig godt tidligere  smaker utrolig dårlig t.o.m kaffi som han drakk mye av før smaker dårligere  no , og  tar kun en kopp om dagen …og mye mer som han likte godt før er ikke noe godt lenger. Men i følge ernæringsfysiologen vil heldigvis smaken komme gradvis tilbake over tid,men uansett vil det ta minst ett år før ting har normalisert seg. det er og mange matsorter som ikke ‘magen’ / tarmene’ tåler lenger. Mange tåler ikke verken melke produkter  eller brødmat, da de kan bli skikkelig dårlige.Heldigvis har ikke Pappen hatt så mye av det  det problemet. Men han reagerer nok på litt melkeprodukter. Men han sliter mer med å klare å ‘spise’/ svelge’ ned maten pga smaken.. Man kan tenke seg selv å spise en pølse og fintygge den så mye att den er ‘suppe’ i munnen ,og så svelge den…. det er skikkelig kvalmt…ha ha men det må tygges godt ellers sitter det seg godt fast i brystet…  Det er og viktig att han får i seg både jerntabeletter og næringsdrikker/ juicer  hver eneste dag. Næringsdrikkene inneholder alt man trenger av fiber,vitaminer ,karbohydrater m.m Men de er veldig vanskelige å svelge ned ,han blir så fryktelig kvalm av de.og det er nok her problemet  ligger. Det finnes melk i de her næringsdrikkene og det er nok glukose som finnes i laktose som igjen finnes i melk som ikke magen klarer å bryte ned enda.men det kan forandre seg over tid.

 

godt for noen,og godt for Pappen,men han klarer bare ikke å få de ned….men gjelder og ost,melk m.m

 

Ellers er det og viktig att han ikke spiser maten  for fort,for da kommer maten for fort ned i tarmene og det gir kvalme,diare,store magesmerter,hurtig puls og fremkaller brekninger. Det har desverre skjedd mange ganger allerede,og noen ganger brekker han seg oppi 20 ganger ,men det kommer ikke noe oppkast,det kommer jo opprinnelig fra magesekken. Selv om en  over tid lærer  å ‘spise’ på nytt,en lærer å tygge og tygge og atter tygge maten,en lærer å spise seint og rolig, likevel ,han føler han har misstet helt kontrollen over både mat og inntak av mat,og til tider har virkelig livsgnisten vært helt borte. Så det har vært tunge dager både psykisk og fysisk. Det er ikke en eneste dag att han ikke har magesmerter eller er kvalm etter måltider. men mye skyldes og att han tar de næringsdrikkene, de er bare sååå dårlige.han skjønner no godt de som er gravide og er kvalme…haha.og må innrømme att han hadde aldri orker å gå ett eneste svangerskap….haha…

 

 

Jeg  har laget mye smootie her,med mye bær og frukt som han drikker på.det hjelper. ellers har jeg og fryset ned smootien slik att det blir is..og is går det veldig fint å spise. Det er friskt og godt og sklir godt ned.

 

smoothie er veldig populært her…

 

 

å fryse ned Smoothie som is er og veldig populært

 

Når han må ha 7 måltider for dagen , så betyr jo det att man må spise lite om gangen. til frokost er det mer en nok med en brødskive med leverpostei på.. ellers går en banan fint til ett måltid,yoghurt, en liten posjon middag, smoothie, to knekkebrød med makrellfile, en is, litt grøt ,eller en ‘godmorgen yoghurt, og innimellom skal han ha to næringsdrikker og en nærings juice. Man kan ikke drikke så mye under måltidene ,men 20 min før og 20 min etter.  og til hvert måltid er han stappa mett. en banan kan fint mette i 3 timer.  så resultatet av dette er att han har gått ned over 20 kg. Han spiser nesten mindre enn barna…ha ha   Men i følge ernæringsfysologen så måtte han passe på og ikke gå ned for mye,det er ikke bra siden man er operert. man blir fort slapp og sliten. og må i verste fall innlegges på nytt…Og  han har gått for mye ned. sist han var skulle han ikke gå ned ett gram til…vel han gikk 3 kg ned…

Vel han trengte virkelig å få vekk noen kg altså,det var ikke det… så sånn sett er jo det en positiv ting da… den buss magen som har vokset over 16-17 år  var blitt alt for stor…ha ha…vel no er den forsvunnet iallefall…  Han skal snart igjen på time hos ernæringsfysologen og regner med litt kjeft,men han må heller prøve inntil det å holde seg stabil.

En annen ting er og att 14 dager 3 uker etter operasjonen fikk han så veldige smerter  i venstre side på magen,litt bakover mot ryggen, han klarte ikke ligge på siden,heller ikke nyse,hoste,le uten att det gjorde vondt,og noen ganger var det vondt å puste. Han fikk etter noen dager både snakke med en lege,men han skulle og inn på ‘etteroperasjon samtale ‘ på sykehuset. Han nevnte dette med smertene i siden,men det hadde blitt litt bedre. Legen hadde ulike forklaringer på det,kunne være milten som tullet seg, noe som den kunne etter de som hadde fjernet magesekken,det kunne og bare noe nerver som låg i klem, eller bare noe forbigående m.m Uansett de måtte i så fall ta ett røngten for å se. Men pga ferietid og lite bemanning så måtte han nok vente litt på en slik time.

men no har han iallefall fått en slik time , røngten av buk.

 

 

Det er mye venting selv med ett røngten.og man blir skikkelig kvalm etterpå pga kontrastveske som han får hver gang.satser på, og håper virkelig på  att dette er aller siste gang.så han slipper noe  mer røngten…..


 

Det går i allefal over en uke før det kommer noe svar,men håper og satser på att det ikke er noe. Smertene i siden har i allefall avtatt heldigvis. Men man må bare ta en dag om gangen prøve ut ulik mat man klarer å spise.holde vekten stabil,unngå melkeprodukter og ta det rolig. Ellers har livsgnisten kommet igjen og man må bare innse hver dag, att tross alt,så har man så utrolig mye å være takknemlig for og takke for….man innser etter en lang periode som syk og dårlig att det er overhode ingen selvfølge å få stå opp hver dag. det er ingen selvfølge å være frisk… retter man fokuset vekk fra det som kan være vondt,vaskelig og problematisk og heller over på alt man har å takke for….så blekner det problematiske totalt…. Man bør heller glede seg over lyspunkter i livet og hverdagen og rette blikket på fremtiden …Pappen er og så glad for att han har en tro som bærer gjennom det som er vondt og vanskelig,en tro på att til  Gud kan man komme med alt,der får man styrke og kraft, der kan man få trøst og hvile. Man kan bare ikke være annet enn takknemlig….

 

 En mye bedre  og takknemlig  Pappen ...


 

 

 

 

Følg oss gjerne på facebook:  ‘Huset med de 10 barna ‘

 

 

 

No har vi gjort noe sprøtt igjen !!!

Vel no har vi gjort noe sprøtt igjen…Altså for noen kan det være en helt normal ting,så absolutt,men for oss er det virkelig sprøtt og andre som kjenner  til oss  kan de og mene og synes att vi er sprø. ha ha 

Dette er noe vi har tenkt på,sett på og vurdert over minst 2 år,det har kommet og gått ,Men pga mange andre ting og situasjoner ,så har det bare ikke blitt noe…..FØR no !!! Vi har kjøpt oss Bil. ha ha    eller minibuss…..

 

En ‘happy’ gjeng !!!! (Vel vel minsten er tydligvis ‘unhappy’ har da…ha ha ..er sikkert solen…haha.men han er i allefall veldig happy sånn egentlig . ….haha veldig glad i biler og alt med hjul….haha)

 

 

  En bil tenker du…det er vel ikke noe å rope hurra over vel……det er ikke noe store greier vel….?.det er noe alle gjør det, uten å tenke så mye på det,og det er og noe de fleste  må ha.Og klart de fleste har og mulighet og økonomi til å kjøpe en bil…..Jo det er så sant så sant……MEN i vår situasjon og i vårt tilfelle,og med vår økonomi , så er det rett og slett bare utenkelig att vi kan kjøpe oss noe bil.og ganske umulig  ialle fall pr.idag Men no ser vi ikke på hva omstendighetene sier,heller ikke hva kontoen eller lomme boken sier, Vi ser på hva vi trenger og behøver. Og vi trenger virkelig en ny bil,vi trenger en større bil,og vi har bare behov av det. så får bare folk si hva de vil. Og det er alltid noen om sier noe…” jaha så det har dere råd til” hvor fikk dere penger i fra da? fikk dere lån da…? dere har jo en bil,trenger dere en så stor da,kunne vel kjøp en mindre bil vel…..osv …og slik er det, det er alltid noen som kommer med meninger og synspunkter,men det kan vi ikke ta hensyn til. vi ønsker å gjøre det vi har ett  ønske om….Vi kan absolutt bli sittende dag etter dag og måned etter måned å tenke og se på biler…å si…jaja vi skulle jo hatt en en ny bil…og bli sittende der å sukke….Nei no er det på tide å handle….det er  tid for å reise seg opp og bare å kline til . Denne bilen har vi sett på i mange mnd. den har stått på finn.no og med en gang gutta såg den her( de ser på ‘finn.no’ hver dag de……på både biler,busser,båter,hus osv…ha ha ) så roper de…vi har funnet bilen!,vi har funnet bilen! Mamma ,pappa kom å se….!! og ja der stod akkuratt en slik bil vi har sett etter.

 

Og vi tok mot til oss en gang vi skulle kjøre hunden til frisøren og kikka på bilen ‘live’ – men da var bil butikken stengt,men bilen stod utenfor….joda,denne var flott den. denne må vi bare ha.

og no etter vi kom igjen fra sørlands turen, så ringte Pappen og fikk snakke med selveste salgssjefen. det var klar tale herifra !!! “hei du…Dette er Trond Helge Vabø og vi har sett på en bil dere har for salg.en mørkegrå minibuss.”   “Ja det stemmer det…!!” sier salgssjefen. “vel, vi har 10 barn og er 12 i familien,” fortsetter Pappen, “og vi trenger rett og slett bare den bilen,den må vi bare ha,Men vi vet ikke hvordan vi kan få finansiert den,vi har bare en inntekt og har ikke muligheter for å få noe lån….” men vi trenger den likevel “- vel det var en begeistret  salgssjef i andre enden…han synes dette var staselig ….var sikkert  ikke hver dag han fikk tlf fra en stor familie…ha ha  Men for å gjøre en samtale kort,så skulle  han  personlig ordne dette. Bilen skulle vi få uansett… …jeg skal love deg att her ble det  både trampeklapp og hurrarop !!! ååå så de gledet seg her…  ca 10 minutter etterpå ringer salgsjefen oppigjen ….” No er alt ordnet,bilen er deres og dere kan komme å hente den ” joho….,men først måtte de sette på hengerfest,for det må vi ha for å dra campingvogna,så da tok ett par dager ekstra.

 

Vi har vært kjæmpe heldige, salgssjefen har gitt oss ett kjæmpe tilbud,og i tillegg slo han av 40 000 . Det er en Ford Transit 2008 modell  som kun har gått 14900 km og er strøken på alle områder. (Og pappen som aldri trodde han skulle kjøpe seg Ford…ha ha )Men det er en barnehage som har hatt den tidligere, og den har vært svært lite i bruk.og vi er kjæmpe takknemlig. og barna her er så glade,for her har barna i lang tid bedt  til Gud om att vi måtte få oss en bil snart ,så de er så takknemlig, for de ser på dette som ett bønnesvar.og det gjør vi og.

 


 

stor stas med ny bil

 

Her har vi plass til alle og har i tillegg 2 ekstraplasser.så er det noen som trenger en stor bil til noe et det bare å gi ett pip~ denne låner vi ut med glede 🙂

Her gleder de seg til hjemturen~ og i følge pappan var den veldig god og kjøre,sterk og rask motor og låg veldig godt på veien….konklusjon: Fornøyd!!!

 

Og vi tror absolutt på att Gud hører bønn. så no venter vi bare på å få ‘huset’  i boks  ~ det trenger vi og no….  ha ha 🙂

 

 

 

Følg oss gjerne på facebook: ‘ huset med de 10 barna’

 

Da ble det en tur likevel

Da ble det en liten tur på oss likevel .vi har  lagt bak oss en uke på sørlandet med vår egen campingvogn.Den hentet vi i Bergen tidligere ,og tenkte ta oss en liten tur med den. I utgangspunktet visste vi ikke om vi kunne ta noe tur denne sommeren siden Pappen ikke har vært i noe form etter operasjonen. Men Pappen sa han kunne klare å kjøre noen timer,så lenge han slapp å gjøre noe annet. Og med mange hender,armer,hoder og bein her i familien så  skulle no det  ikke være noe problem.Det er heller ikke så mange timene herfra til sørlandet så da skulle det gå greit. så etter å pakket i campingvogna  så la vi på vei. Vi har vært her no for 3.gang over 4 år . Vi kombinerer ferie,campingliv badeliv og sommerstevne sammen med mange andre hundre mennesker . Vi er jo personlig kristne og om sommeren er det mange kristne stevner over norges land. Og vi var utenfor Arendal på Teltmøter,flott å kombinere med ferie,og det var  mange tusen kristne som møttes hver dag i over en uke.  og siden det ble og mye tid til ferie,ble det og mye bading på flere flotte badeplasser.

 

 

 

Camping er Gøy !!! størstejenta Caroline ville gjerne være med og, men er i Bergen og jobber så hun kunne ikke denne gangen.

På den ene siden av øya er det en lang og  flott badestrand  ut mot havet….her var vi noen ganger å badet…

flott temperatur i sjøen i allefall i følge barna…

Veldig fin plass…

litt mat må vi og ha…her kan man fint ta både middagen og badingen samtidig…

 

mmmmm…. grillet marsallow er bare mums’

 

Etter en tur Pappen hadde på svaberget,kom han  tilbake med noen blomster han fant….’ til deg min frue ‘ …ha ha-  å joda… de var jo fine da….helt til de visnet !!!ha ha

 

her er like vakkert selv når solen har gått ned og månen lyser opp…og ikke minst stillheten og sjølukta…..

Atter en ny dag

Da ble det bading på andre siden av øya ,her er det og en  brygge, og det er veldig stas å fange sjøstjerner, krabbe, og ikke minst de store barna hopper og stuper….

 

spennende å se på levende krabber…
gøy å fange krabber i bøtte…

‘SEEEE Mamma…jeg fant en sjøstjerne…!!! ‘ den må du ta bilde av….

Her er og fin bade strand å bade på….Gutta koser seg skikkelig her…og det morsomme er å rulle seg i sanden ,så man blir skikkelig gjørmete og så hoppe i vannet…ha ha

 

Like bortenfor  kom det noen svaner svømmende…


 

her er gøy å hoppe fra kaien…Joachim i svevet…

koselig for en lillebror å bygge sandslott med storebrødrene..

 

Rett oppe for badeplassen er det noen gamle vakre hus og en liten park…perfekt til en liten  ‘sommer piknikk’ med de beste sommerbær….– Sommer idyll –

 

mmm.. norske jordbær og bringebær er jo bare smaken av sommer….


 

Man blir absolutt sulten av å bade og fiske krabber så da er det godt med hjemmelaget middag…

like ved siden av campingvogna vår, stod to hester…de måtte vi hilse på flere ganger…

her var og en flott lekeplass som var veldig populær blandt barna her iallefall

 

 

En annen dag tok vi turen ned i Arendal by, en veldig koselig og fin by. her er bare stas å gå å rusle og se på båtlivet og folkelivet…

 

 

 

 

vi er veldig glad i sjø og båtliv,og drømmer nok en dag om å få oss en båt…det er jo lov å drømme..ha ha

 

men noe Seilbåt  blir det nok ikke…det er alt for avansert. ha ha  men de er absolutt vakre å se på….og spesielt gamle trebåter…

 

  kos å gå i byen

men det kan absolutt være slitsomt for en liten ‘mann’ å gå i byen…!!! vogn??? joda visst har vi vogn med, men denne lille karen skal overhode ikke sitte i noe vogn, ” GÅ SØL “- er beskjeden… jadda jadda

så gikk vi opp på en utsiktspost med noen kanoner…flott utsikt over sjøen … Gutta boys !!!!


 

Flere slitne…????

 

da har vi lagt bak oss en uke og det er bare å ta fatt på hjemturen…litt mat før vi drar hjemover

 –Hamburger er bare så godt,og så enkel sommer mat og noe barna liker godt….

Det er ca 3,5 timer hjemover, men med denne gjengen tar det fort 5 timer…ha ha  dostopp er ett vanlig fenome,og så går det ikke så alt for fort med hiace bilen på motorveien i 110 med 2 tonn på draget…men er man på ‘ferie’ så er man på ‘ferie’- så i Larvik, ca 1 1/2 time fra Oslo, litt før 8 tiden på kvelden hørte vi inni en tunnel en skikkelig dunke lyd bak fra campingvogna….men vi måtte ut av tunnelen for å se hva det var , då såg vi att det ene hjulet på campingvogna hadde eksplodert, godt vi har dobbel hjul på vogna. Men  her var det bare å komme seg av E 18 og ned på en hydro stasjon og utav den trafikkerte veien. Og dette er resultatet…hele slangen inni har falt ut på veien en plass, og no såg vi og att hjulet foran holder på å eksplodere og, så hadde vi kjørt lenger hadde det og blitt sprengt…så her må begge hjulene byttes.

så ble det litt over 8 ( kveld) ringt inn  til forsikringselskapet og veihjelp… Joda viking skulle komme innen en time. ..vel det gikk en time , det gikk to timer ,og nesten tre ,så måtte vi ringe å purre på….nei da trodde de att vi stod i Sverige…ha ha …vel det hjalp lite og  att vi sa att det var mange barn i bilen,og det begynte å bli seint, bare rot og masse rot…det gikk 4 timer og det måtte ringes og purres igjen…. så endelig etter 5  1/2 time kom en fra viking. Og tro det eller ei ,m en  han hadde nettopp fått beskjeden…..de låg 4 minutter der fra vi stod……Klokken var passert 1/2 2 om natten og vi fikk omsider låne  to dekk ,men måtte kjøre til dekkhuset og sove over der på parkeringsplassen, og få to nye neste morgen. det ble en sein kveld for store og små…og klage til forsikringsselskapet er på vei. GARANTERT…dette er for dårlig….!!!!Vi dro videre neste dag, men måtte ut med flere tusen. Men det kunne gått så mye verre tenker vi i ettertid. ikke noe å spøke med når hjul eksploderer verken om det er på bil eller campingvogn. godt vi tror på Englevakt.

 Beklager att det ble ett langt innlegg denne gang og mye bilder, men det  ble bare slik….Men er bare å skrolle forbi om det ikke er av interesse… 🙂

 

 

Følg oss gjerne på Facebook: ‘huset med de 10 barna’

 

 

 

sommerens desidert Råeste Camp-leir for Barn.

Bare sånn helt tilfeldig for noen mnd siden så kom jeg over en annonse der Rema 1000  skulle arrangere årets råeste Sjøcamp for barn. Det gjaldt for en del fylker her på østlandet,og sjøcampen skulle holdes litt utenfor Oslo.     Jeg tipsa Gutta her med en gang,og vet att noe slikt elsker bare de….åååå ja …dette ville de absolutt være med på…vi måtte bare vente med påmeldingen som var i mai,og det ble fort opptatt plasser. og det kuleste av alt er att rema 1000 spanderer dette på barna ,så det er helt gratis…men likevel verd 2000 kr pr person.  De er jo ikke så verst av Rema 1000 da…ha ha  Det gjelder barn fra 7-9 klasse. Og Joachim skal begynne i 7.klasse til høsten ,så da gikk det,og Ruben begynner i 8. kl de skal arrangere det og over 3 uker med en gjeng barn for hver uke. det varer og en hel uke. mandag til søndag.   De som er intressert kan og gå inn på siden til Rema 1000 og lese..(.link under finnes og mange bilder der)

 

 

REMA 1000 inviterer barn og unge til sommerens råeste sjøcamp. I år utvider vi tilbudet til ukesleir med overnatting.

REMA 1000 Sjøcamp skal være en arena for læring, lek og moro. Deltagerne vil lære om sjøvett, livredning, førstehjelp og matlaging. Det skal være et sted sted der barn opplever spenning og mestring gjennom aktiviteter som blant annet kano,kajakk,vannski,tube,banan, wakeboard, fotball, seiling,dykking, akrobatikk og dans osv

                                       https://www.rema.no/artikler/sjocamp-2016/

 

 

Og jeg skal love deg att det har vært to gutter her som har gledet seg lenge,og de bare elsker all slags vannsporter og er overhode ikke redd for å prøve mye nytt. og jammen santen har de fått prøvet seg…det har vært en uforglemmelig uke…Emilie gleder seg allerede til hun kan dra. Hun er og som en fisk i vannet. Dette er og noe som Rema 1000 har arrangert i noen år.

og gjett om de gledet seg når de fikk e-posten om hva de skulle få være med på…

Erfarne aktivitetsledere fra Aktiv Camps gir barna innføring i aktiviteter som båtopplæring, vannski, wakeboard, windsurfing, seiling, kajakk, snorkling, krabbefiske, streetfotball, streetdance, volleyball, slakk line, matlaging og sjøvett. Aktivitetsprogram vil sendes ut til alle deltagere senest tre uker før campstart.

og ellers var det mye kveldsaktiviteter som filmkveld,overnatting i lavo på en øy i oslofjorden,lære sjøknuter, underholdning og quis,spill & konkurranser m.m  Mye kjekt for barn og unge.

 

To gutter som gleder seg….

.

Det var en ufattelig nydelig plass leirstedet ligger… Nærnes heter det,,,skikkelig fint og med utsikt innover hele oslo og oslofjorden og omegn….her var mammen ute fort for å knipse…så det kommer ‘desverre’ mange flotte bilde dryss i dette innlegget….Noen dager regnet det men for det meste var det fint og noen dager var det veldig  flott sol….som da vi var det en tur…

 

vakkert utover Oslo fjorden….

 

litt av utstyret som de brukte på leiren…

her kan man sitte i timesvis og se utover…

 

“se mamma, jeg har funnet tang,”

 

 

og Aron måtte vise de fine skjellene han hadde funnet….

 

De hadde litt dyr her og….to griser b.l.a de måtte jo Leah klappe på….

 

de hadde en del frittgående høner der og…

og to snille og tamme geiter…

de måtte og få ett klapp…

 

Mot andre siden….på den grønne øyen rett over overnattet en gjeng i lavo, b.l.a gutta…

Det var og en hund med valper der…og de var skikkelig skjønne….

 

noe av det  gutta prøvde…seiling

de måtte bruke seilet for å styre og komme seg av gårde…

 

var ikke lett å komme seg til lands…ha ha …godt med litt hjelp

dette er noe av de gøye vannsportene de fikk være med på…

i mange av vannsportene må våtdrakt brukes. …

 

Guttene sov i hytter og jentene på internat….

dette var en utrolig fin plass..

 

Det var mye god mat å få hele uken. 

 

det var litt av en gjeng som var der….og like mange var det de 2 neste ukene etter og…Gutta har hatt en utrolig flott og uforglemmelig uke og de gleder seg allerede til å være med neste år….

 

 

 

 

Følg oss gjerne på facebook: huset med de 10 barna

‘Vakre vestland’

 

For noen dager siden var vi en veldig kort tur til Bergen for å hente ned campingvognen vår som står der. Den har stått der igjen siden vi flyttet,og vi kunne ikke ta den med oss ned da,siden det var på vinterstid. Så det ble en kort tur opp en dag,og ned igjen dagen etter. Planen tidligere var att vi skulle være der noen dager,når vi først tok turen,Men det ble bare slik pga gutta her skulle på campleir og måtte tilbake igjen. Og siden vi bare skulle opp på en så kort tid,så ble heller ikke alle med. Minstemann liker overhode ikke på sitte i ro i en bil,så han ble ikke med,og heller ikke de to andre minste gutta ville. Så største jenta Caroline var akkurat kommet ned med fly og kunne da passe de tre gutta,så dro vi andre. Vi kjørte i ett hele tiden,men det er alltid litt do stopp med barn i bilen,og da må man jo samtidig benytte sjangsen å se på den vakre naturen som vårt fagre land har.Høye fjell,elver, fjorder…skjønner godt att det er turister her….

Så her kommer ett lite bilde dryss av en liten vestlands tur…..

 

På vei til Bergen kjørte vi Hol – Aurland … der har vi kjørt mange mange ganger…men det er like vakkert og fint for hver gang vi kjører der.

 

vakre Hol kirke…

do-stopp !!og i mens kastet gutta noen flate steiner på vannet, for å se hvor mange hopp man klarte…

 

jeee….


 

 

 

ett nytt do -stopp i Gudvangen…der er og så fint…

 

vakre fjorden…


 

 

vakre høye fjell

og selvfølgelig må det bli ett blomsterbilde innimellom

No kjører vi videre….!!!!!” JEG KOOOOOOMMMER….” roper Leah og løper så fort hun kan…ha ha

Så kommer vi omsider til Bergen by….der sovet vi over hos morfar før vi neste dag hentet campingvognen. vi rakk og en liten tur innom en tante og en annen tante som fylte nylig 80 år, en liten tur til farmor og farfar og en tur til bror til Pappen…. så det ble en effektiv tur..ha ha

 

Så var det å sette nesen videre mot østlandet…vi forlater gråe og regnfulle vestlandet..ha ha

ett nytt do-stopp… og selv regn og skodde er vakkert…

på vei mot voss

Det ble en lang og sein tur ,det ene hjulet på campingvognen ble hele tiden flatt og vi måtte stadig stoppe på stasjoner og  fylle på luft…vi måtte seinere når vi kom fram skifte hele hjulet,det var både slitt og gammelt.men sånn ellers så var  den en rask,men likevel fin tur.

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook.: ‘ Huset med de 10 barna ‘

Da har vi fått enda en ‘Ten – åring¨’ i Hus

Vel Tenåring og Tenåring….i følge ordet så er jo man 10 år…og ‘ten’..er jo 10  i følge det engelske ordet…..Men i følge Norges beskrivelse på en Ten- åring så er man blitt 13 år…har liksom aldri skjønt meg på den der….Men vi har altså en jente her som blir 10 år,og er nok ikke  etter rett noe ‘ten- åring’ etter den Norske beskrivelsen før om 3 år da  ha ha

Men uansett,det er en ‘rund’ dag,så absolutt,og stort for denne jenta å endelig komme oppi de to- siffrede årstallene…ha ha  Denne jenta kom for 10 år siden som en velsignelse inn i vår familie som nr 6 i flokken,vi hadde hatt 10 års bryllupsdag dagen før og var veldig spent på om hun ville komme på akkurat den dagen,og faktisk allerede om kvelden så begynte det litt rier,men hun ventet med å komme til dagen etter,den 14.juli. vi hadde og termin den 14. juli med  Den ‘lille’ som vi misstet  i romjulen,og Emilie hadde vært overlykkelig om det kom en liten bror eller søster på hennes bursdag.Men slik ble det altså ikke.

Emilie har alltid vært en litt sånn typisk ‘jente’,  rolig , snill og søt på alle måter .ha ha Men det har og vært en bestemt liten ‘dame’ som har vært skikkelig sta….og har visst hva hun vil….stooor vilje med andre ord.Men plutselig er smilet og latteren der igjen…hun har alltid vært smilende og blid,og det er hun enda.Hun er veldig  glad i både de stor men og de  4 mindre søskene sine og er flink å inkludere de,passe de  og har de med på både lek og turer…

 

Emilie har  alltid vært en blid jente.

 

Hun har gledet seg en stund til bursdagen sin..og det er nok ‘hva inneholder gaven’ som har vært det mest spennende….ha ha Men ett bilde av Emilie måtte vi jo ha...

 

Og med var  både Aron og Leah….

Blidfis

 

de to minste jentene i huset…vel Emilie er ikke så liten lenger hun…

 

Å hu  mor såg selvfølgelig noen blomster…ha ha og selvfølgelig måtte en bukett med hjem…

 

Bursdags Menyen ble grilling….her venter de på att maiskolbene skal bli ferdig…Mmmmm….

 

Ingen jentebursdag uten rosa ballonger og brownies

Muffinsene fikk marengssnurr på seg og bringebær på toppen…de var veldig gode…

 

Og bursdagsbarnet hadde’bestilt’ marsipankake….

og slik ble det og…med vanilgjekrem og bringebær…frisk og god

Den var hun veldig fornøyd med….og 10 lys må vi ha på

Og mange flere som vil smake…

 

Så ble det endelig tid for sang og kakespising…Happy birthday to you….la la la la la la ….Happy birthday to emilie….la la la

 

 

og så var det gaven….endelig…

 

og flere spente barn som lurer på hva Emilie får i gave…

 

en førnøyd jente…klær og tegnesaker…akkurat slik hun ønsket

 

Tidliger på dagen laget jeg masse smoothie…mye fordi det er noe Pappen her må få i seg…næring ….Men så har jeg siste tiden laget mange posjoner og fryset ned til is,og det er kjæmpepopulært….og flere slike iser spiser og Pappen om dagen…flott måte å få i seg frukt på..is er alltid populært , og man kan la barna spise dette med god samvittighet.

Har hatt i mye jordbær og bringebær,en banan,melk og litt appesinjuice,men og noen skeier med vaniljeis….ispinnene kan man kjøpe på ‘søstrene grene’. heller smootien oppi hvite engangskopper og fryser. Man kan selvfølgelig variere med mange andre frukter.

En gjeng som var fornøyd etter dagen,og Emilie var spesielt fornøyd. Dagen hennes ble avsluttet med en lang sykkeltur med de to store søstrene og bare de tre  det var visst veldig stas. størstejenta drar til Bergen i gjen for å jobbe resten av sommeren.Gutta er på campleir,og stor koser seg der,og det skal vi få høre mer om etterhvert.

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook   ‘Huset med de 10 barna’

 

 

 

I Gode & onde dager

 

 Det er 13. juli i dag ,og 13 er absolutt ‘lykketallet’ mitt. Det er fordi jeg er født på den 13.,jeg ble forlovet på den 13. og sannelig gift på den 13. men ingen av barna her i huset er født på den 13. da….ha ha Men kanskje vi skulle fått 13 barn og….ha ha  Og i dag er det utrolig nok 20 år siden vi sa Ja til hverandre. Ja til å love hverandre troskap i gode og onde dager,  og leve sammen som mann og fru inntil døden skiller oss ad. Desverrer så er det å mange som lover dette i en litt forblindet lykkerus på bryllupsdagen,der alt er omtrent perfekt. men glemmer det når problemene kommer….Alle er jo så lykkelig og glade.det er vakre kjoler,blomster,mennesker,familie og venner.Alle omstendighetene rundt er virkelig nøye planlagt over lang,lang tid. Man er så vennlige og kjærlige med hverandre,Alt er rett og slett rosenrødt….og klart oppi alt dette er det overhode ikke vanskelig å si JA, JA til den store kjærligheten man har møtt i ens liv ,den personen som man har møtt og vil dele resten av livet med. Det er ikke vanskelig i det hele tatt. men desverre igjen så er det mange som ikke har virkelig satt seg inn i hva det JA’et betyr…..altså i gode OG onde dager…IKKE bare i de gode….da alt er perfekt,der alt går på skinner,der alt fungerer,der alt går som man hadde tenkt,og som man vil…. Plutselig en dag så våkner man opp og innser att dette er en av de’onde’ dagene,for de vil komme… før eller seinere. De som tror noe annet,er desverre forblindet. det er to personer med helt ulike personligheter,meninger og synspunkter som en dag vil møtes i ‘døren’ – da de rosen røde dagene er over,da alt var så fint og perfekt.da alle de fremmøtte såg hvor lykkelig brudeparet var…ååå se hvor de elsker hverandre…. No kommer hverdagen, og det er overhode ingenting rundt som er verken rosenrødt eller vakkert…alt er trist og leit,man møter motstand,alt irriterer og spesielt ektefellen,diskusjoner og krangling er rett rundt hjørne..ingen vil gi seg,man leiter etter en å skylde på…..en må bare  innse att de onde dagene er i anmars…..Det er da man må ta noen puste og tenkepauser…..hvor er da Kjærligheten? Det er da man må bare spole tilbake til den store dagen….Hva var de vi lovet hverandre…hva var det ‘presten’ sa om gode og onde dager,hva var det han sa om tilgivelse…???hva sa jeg JA til…har jeg allerede brutt det løftet??? ‘lev konstant i tilgivelse’ sa han som viet oss….tenk aldri tanken,skilsmisse. La aldri det være ett alternativ. Finn andre løsninger sammen.Komunikasjon er veldig viktig…snakk med hverandre,lytt og forstå. og ikke minst respekt…respekter hverandre,att man er ulike,att man har ulike meninger,man kan alltids møtes på midten….Og når alt er vondt og vanskelig…så la tilgivelsen få fritt rom….ordne opp,gå ikke å vær vred på hverandre,ydmykhet er og en nøkkel.og ikke minst  man lærer etterhvert att man trenger ikke å krangle over småting,overse de,vær heller opptatt av å løse småting sammen. Så finnes det og onde dager der noe vondt og vanskelig skjer i en familie,eller i ett ekteskap. sykdom,økonomiske kriser,og utfordringer med barn m.m Desverre finnens det mange ekteskap  som går i oppløsning av slike utfordringer. Da er og komunikasjon en stor nøkkel…prate sammen,.lytte og forstå….Ett ekteskap skal være rom for å gi,gi av seg selv,uten å forvente noe igjen,men ved å gi ,så vil man få igjen likevel…slik er det bare. man må ofre seg selv,det er kjærlighet,la egoismen dø . Har man sagt JA ,så har man sagt Ja til den andre…egentlig kunne man forandret det ‘JA’ et’ til   ‘ALT FOR DEG ‘. Og mye i ett ekteskap går på valg…man må stadig ta valg…og før man velger,må man tenke hva konsekvenser har dette valget. er det positivt eller negativt. Og alltid er det positive som når lengst,så det bør aldri være vanskelig.Men har man gjort feile valg,som vi alle gjør hele tiden,så er det så bra att man kan begynne på nytt..man kan starte forfra,ta ett nytt valg. Og man lærer hele veien .

Den dagen for 20 år siden,da vi sa Ja til hverandre visste nok ingen av oss hva vi begav oss utpå. Men vi visste att det er oss to,det vil ikke bli noen andre,vi visste og att vi må leve i tilgivelse,og att ordet skilsmisse ALDRI vil bli nevnt på vår munn. Og vi lovet hverandre troskap i gode og onde dager,og det har vi og holdt. Vi har hatt veldig mange gode og flotte dager,det kunne vi fint ha skrivet bok om,men vi har og hatt mange onde dager. men ved å tilgi,prate sammen,lytte og forstå,løse ting sammen,og ikke minst gi av seg selv,la egoismen dø så får man et  fint ekteskap  sammen.Man fungere bare ikke sammen som mann og fru….men man blir de beste venner som fårstår hverandre,som møter ens behov uten ord,man får ett liv der man blir avhengig og trenger hverandre. att en rett og slett ikke kan leve uten hverandre.Men det er og en annen ting som vi og var bevisst på før vi ble gift,og som igjen ble stadfestet av han som viet oss,og i tillegg som vi har både erfart og praktiserer,det er att vi er avhengig av Gud i vårt liv og i vårt ekteskap. Det er han som har skapt ekteskapet,han har skapt Adam og Eva,han såg att Adam måtte ha en hjelper  ved sin side ,derfor skapte han kvinnen…Han såg att det ikke var godt for en mann å være åleine… ‘Gud har innstiftet ekteskapet’ sier presten,derfor ønsker han og att han automatisk blir en del av det…    Og i vårt tilfelle kan vi bare si att vi har iallefall vært avhengig av å ha Gud ved vår siden,både i Gode og onde dager. og ved valg man tar ,Det har både vært trygt og godt å ha en å gå til og be til  når ting er vondt og vanskelig,men og en å være takknemlig til for alt vi har. Ingen ting er en selvfølge.men for oss har det vært naturlig,for vi selv har en personlig tro på Gud og da blir det atomatisk når man inngår en ektepakt. ‘det blir ikke bare ‘DU & JEG’- Men det blir DU;GUD OG JEG !!!! Han blir en venn som følger i tykt og tynt.

 

 Vi har egentlig aldri vært sånne som har feiret så veldig bryllupsdagen,det har alltid vært småfolk i hus,så det er ikke alltid lett å gå fra.Ellers har vi heller ikke prioritert så mye av det . Og stort sett har no ‘far’ i huset glemt hele dagen..ha ha Men det har no vært ,en kake og en god middag stort sett.( som jeg har fiksa då…og noen ganger en gave…)

Og i dag er det nok ikke så mye annerledes. med en mann som ikke er frisk,er uten magesekk og alt han spiser smaker dårlig,og uansett så spiser han veldig ,veldig lite. Så livsgnisten er litt borte for tiden..,så skal han ta det rolig. men både kake og blomster må vi jo ha. Og Ett lite stykke kan han alltids smake på…

 

En Blomsterbukett  kan en fint lage selv…

 

noen av mine favoritt farger…

 

I dag ble det ovns bakt laks til middag ,det er sunt og veldig godt…

 

mmmmm…

 

og selvfølgelig måtte vi lage en kake,og det ble en utrolig enkel,men veldig god kake…mandelkake med sjokolade mousee…

den var veldig luftig og god,og fikk selvfølgelig bein å gå på her i huset…

 

 

Tenk 20 år sammen med akkuratt ‘ deg’ …og som mann & fru….Det er virkelig ett Privilegium å leve sammen i Gode & onde dager, utfordringer & løsninger, i medgang & i motgang , gjennom sorger & gleder,seirer & nederlag , oppturer & nedturer,gjennom latter & tåredalen , når det går fremover & når det går bakover , det er stort å få dele livet sammen…det er en ære å få gi, gi sitt liv til , men og for hverandre,det er kjærlighet, en er fylt av Takknemlighet for 20 år sammen og tenk 10 barn/velsignelser ,vi er rik  og enda mer takknemlig for en fremtiden videre sammen.

 

 

 

 Følg oss gjerne på facebook ‘ Huset med de 10 barna ‘

 

 

 

 

 

Bare en liten Anbefaling

Vi har nylig  lagt bak oss nesten en uke som var både flott og minnerik  på  en campingplass ikke så alt for langt i Fra Halden.Den heter kirkeng campingplass. Dette er bare en anbefaling,og kan vel og si en reklame.Men Det er en reklame/anbefaling vi selv har funnet på. Ingen har bedt oss om å gjøre det og vi får ingen ting for å gjøre det heller om noen lurte på det da.Men vi vil likevel annbefale denne campingplassen  om noen campinglade skal forbi oslo,mot Halden og mot Svinesund en eller gang eller retur selvfølgelig.

Vi er en familie med 10 barn og to voksne  som var så veldig heldige å bli trekt ut som en av to heldige familier som skulle få ett gratis campingopphold akkurat på denne campingplassen.

Det er ett prosjekt kirkeng Camping har sammen med caravan og isabella fortelt. å gi to familier som har kanskje ikke mulighet for å feriere slik, ett opphold der de får  bo i en ny campingvogn med fortelt og låne kanoer,låne sykler , få være med på mange ulike aktiviteter m.m helt gratis. Og i tillegg mat i kjøleskapet.Det er en veldig flott tiltak som de gjør og de gjentar det nok til neste år.og man kan søke eller anbefale en familie som kanskje trenger en ferie utan att de har økonomi til det. 

Men sånn ellers utenom det flotte tiltaket,så er dette en koselig campingplass å være noen dager på med hyggelige verter.Rimelig overnatting,men og med mange flotte fasiliteter. Man møtes med vennlighet og mye service.Det er ikke den store campingplassen ,men den er koselig, her finnes alt man trenger og enda mer til. 

Kirkeng Camping ligger ved et flott vann.Har kan man prøve kano en hel dag for en billig peng. Man kan og  få oppleve andre vannsportøvelser,leige sykler, paitball,boblefotball,m.m Man kan og få være med buss til Allsang på Grensen for de som intresserer seg for det .

 

det er en  fin bade plass her

fin  brygge  med mange ulike vannsport man kan være med på. Båt til fiske,leige liten eller stor RIB båt. kajakk,kano m.m

Koselig både ute og inne i servicebygget…her kan man lage seg mat på ett kjøkken åpent for alle…
 

 

 

 

 

Resepsjonen.. her finnes og leiligheter som kan leiges…

   

 

nytt kjøkken med alle fasiliteter som er åpent for alle…(bare man rydder etter seg…) her er og ett tv om noen vil se på det…


helt nytt og flott sanitærannlegg i servicebygget,  toalett og dusjer ,det er og laget et koselig Familie rom med toalett og badekar til små barn…(det ble flittig brukt  av gjengen her..)

En flott lekeplass man kan leke på

fine områder rundt campingplassen

om man ikke har campingvogn eller bobil,så har de utleige på  ulike hytter og…

koselig campingplass…her er og mange fastboende ..

man kan sitte lenge ute en sommer kveld og nyte stillheten og roen over vannet og  solnedgangen fra campingplassen

Litt av gjengen som er veldig fornøyd med oppholdet på Kirkteng campingplass. Besøk gjerne og lik gjerne Facebook siden til Kirkeng Camping.Vi takker så mye for oppholdet her,anbefaler det videre,her er fint og koselig,med vennlige og serviceinnstilte vertskap,og man vil få en flott campingopplevelse.

https://www.facebook.com/Kirkeng-Camping-126155950792777/?fref=ts

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook . ‘ Huset med de 10 barna’

 

 

utfordringer i Høyden…

 

Og så kom endelig dagen ,så mange her har ventet på…Vi skal i Klatreparken… vi skal opp i høyden. Og det er bare veldig stas ,både for liten og stor.dette har de gledet seg aller mest til av hele oppholdet på campingen. Og t.o.m Leah på 4 år gleder seg,som aldri har gjort noe slikt før.Og ikke minst ,dette er bare noe man ikke kan gå på til vanlig,siden vi er så mange og det koster veldig mye å komme inn på slike plasser. Og når man får ett slikt flott tilbud så setter man veldig stor pris på ett slikt besøk. dette er og en fin måte å prøve ut og mestre nye ting.Stedet heter ‘Klatring på Grensen’…så vi kjørte nesten til svenske grensen. En flott klatrepark med mange flotte klatreløyper,som passer fint både til store og små.

Gjengen er klar til å ‘gå’ i høyden!!!!

 

Først av alt måtte vi inn å registrere oss.det ble 8 barn og en mor. pappen  satt i bilen med minstemann som sov.Og egentlig er ikke noen av de to egnet til noe klatring. Etter att vi hadde registrert oss fant  de frem klatreutstyr til oss. Hjelmer og seler. Hun regnet på hva det ville koste for 8 barn og en voksen kom det på 2500 kr. Skulle Pappen og minsten og,hadde det kommet på 3000. Vel da kan man si att dette er en dyr fornøyelse..ha ha  Men vi er sååå kjempeheldig att vi får fri inngang…lønner seg absolutt  å være mange da …ha ha 

utstyret er delt ut og skal på…

først må alle gjennom en kontroll av utstyr,så skal man gjennom en instruksjon,og til slutt gjennom en øvelseløype…!!!

da er vi ‘ utlært’ ha ha

dette er gøy!!!

 

skolebarna har tidligere klatret,og kan det godt,blandt annet med skolen m.m  Godt med en storebror som kan vise lillebror

jeeee…Aron klarte det han…og er på vei…


Godt med en storesøster som og kan lære en lillesøster…

to små som overhode ikke er redd for å klatre i høyder….eller ta andre utfordringer i høyden…dette synes de var veldig arti…

og tross att man må ha tunga beint i munnen,og noen av løypene kan være vanskelige for en 4 åring med klikk sko…ha ha ha ha  Leah hadde ‘pynta ‘ seg hun for annledningen…ha ha og det såg vi da kom dit. …men klarte alle løypene fordet hun…og er både modig og uredd hun… og jammen er det vanskelig mange løyper,bare det å holde balansen er en ting,men man må og være sterk

Endelig er vi landet trygt ned etter flere løyper og det var veldig arti..og de var ganske stolte over å klare det… men det gav absolutt mer smak på de små,så de bare  ‘turet’ videre de…

vi måtte gå å se på de store som tok vaskelige løyper…Ruben er ganske langt oppe her…

og minstemann ble det lite klatring på,men hjelmen måtte han prøve og synes det var stor stas.

og pappen elsker å klatre og turde egentlig ikke å klatre pga operasjonen i magen m.m Men han kunne ikke dy seg og prøvde en helt enkel løype,og det gikk fint…men han kjente att  det var nok med det…

og etterpå kunne man prøve trampoline hopp…det var veldig stas synes Emilie…

Joachim synes og det var stor staz…og han klarte og backflipp….

 

Litt frukt og energi må vi ha når vi klatrer….

etter mye klatring og flere timer i parken nermet klokken seg 17.00 da stenger parken,og gjengen her er helt til siste minutt…de måtte jo nyte det maks… like nedenfor inngangen/utgangen stod en gammel militær  beltebil.. og den måtte jo gutta posere foran…

 

Denne hadde vært kul å sittet på med….vakker natur og land område på vei fra/ til parken…

flott vær og vi passerte en togovergang…

vakre blomsterenger….

da er tiden vår over på campingplassen,og det har vært utrolig flotte og minnerike opplevelser. Dette lever vi lenge på og glemmer ikke med det første…igjen tusen takk Ann cathrin…..det var helt fantastisk.

da setter vi nesen ‘hjemmover’ og pappen skal på kontroll igjen på sykehuset,vi skal til bergen en liten tur for å hente vår campingvogn og Gutta skal på camp-leir… så det er mye som skjer fremover her på fronten….

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook; ‘huset med de 10 barna’

 

 

 

 

Ett høydepunkt

Vi hadde  blitt lovet  att en dag skulle vi gå i en klatrepark og det gleder gjengen her seg til.Men  Pappen måtte en tur til Oslo på Ullevål sykehus for kostveiledning i forhold til att han ikke lenger har magesekk og må tenke på alt hva han spiser. og det er viktig att han får de rette næringsstoffene i seg.Og da tok han bilen med og vi ble igjen på campingplassen.Det tar og bortimot 2 timer å kjøre til Oslo en vei…  Det er   strålende sol og blå himmel.  Og når været er så fint gjør det ingenting å være her ,for her kan en både bade, få seg en kanotur igjen,det er en flott lekeplass her og man kan låne sykler og trøbiler  m.m 

 

kjempe fin bade plass…

trøbilene var veldig populære…

 

denne sykkelen var det vanskelig å få minsten utav…ha ha 

det ble og tid for litt bading innimellom…

neste dagen skulle vi igjen prøve å ta en tur i klatreparken….men nei det ble ikke da heller….nei vi måtte bli værende der for akkurat denne campingplassen fikk besøk den dagen av NRK Østfold. Altså det var NRK Radio som kom der på besøk. og når de hadde hørt att en storfamilie hadde ‘vunnet’ ett campingopphold på ‘denne’ campingplassen som de besøkte,  måtte jo de selvfølgelig lage en reportasje av det. og de skulle sende det direkte på radio samme dag (ettermiddag )….ha ha  

joda klart det…vi er med på alt vi…og dette inga unntak….

De dunket på Teltdøren like etter frokost og lurte på om vi var klar for ett interjuv..???     joda  velkommen inn i campingvogna,vi er klar vi… og så ble det spørsmål om hvordan det var å feriere så mange i ei vogn….hvordan var det att vi var der vi var,…att ei hadde meldt oss på…og vi ble trukket ut….om hvorfor vi hadde så mange barn…om hvordan det var å ha så mange barn…om det ble tid…fritid…og hvorfor dette var ‘helt fantastisk’ for oss å ‘vinne’ noe slikt osv osv…   de i NRK Østfold  var iallefall kjempe fornøyd med denne ‘storyen’.

 

 

Ellers hadde  både campingplassen og de to fra NRK Øst blitt enig om att barna her,de som ville, få være med ut i enten tube eller banan kjøring. Og da ville og NRK Øst ta noen opptak av det….

Og her må de ikke BES to ganger nei…ett av høydepunktene var nettopp dette…å få sitte på tube eller banan bak på en båt…og de var raske med å få på seg badetøyet…Og været var veldig fint denne dagen og…Dette måtte bare bli bra…

Det var de her 4 som ville prøve seg…

Jentene først…

og her går det unna…..karen helt til venstre var journalisten fra NRK Øst som tok opptak…og det ble…vææææææææ fra jentene….ha ha 

De datt av i ene svingen,for de glemte å lene seg frem…men det husket de etterhvert…så etter flere runder var det Guttas tur…dette har de gjort før,og synes det er veldig arti…

hei hvor det går….det var virkelig fart på den båten…

og etter att de 4 hadde fått tatt seg ut…fikk de andre lov å være med noen turer med båten…i 40 knopp…og det og var stas…

 

hele dagen skulle NRK Øst være på campingplassen å ha aktiviteter og direktesending….

 

En av aktivitetene var å spille ‘ KUBB’…4 lag,der to og to lag spilte mot hverandre ,og tilslutt blir det ett lag som går til finalen osv…. det ville gutta prøve seg på,og omsider kom Pappen ut og ville prøve litt…men han var alt for kraftløs ,så det ble dårlige kast….

 

Uansett alle som var med fikk premie…MEN da NRK Øst Skulle dra kom de innom Campingvogna med en liten hilsen,som takk for att vi ville stille opp på interjuv på Radioen….og det var fine ting mange av barna her likte godt…gutta måtte måle temperaturen med en gang i vannet og de små lekte med badeballen og noen testa radioen…  Det har virkelig vært en flott dag med ett stort Høydepunkt…

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ; ‘ Huset med de 10 barna ‘