En liten oppdatering.

 

Bare en liten oppdatering på husfronten.

Altså vi har i lengre tid leitet og leitet etter hus. Og vi har hele tiden hatt et ønske om å finne et småbruk,der vi kan ha ulike dyr m.m og der vi kan drive noe utifra.Det vil da skape en arbeidsplass,men og være et tilbud ut til ulike mennesker og grupper i samfunnet. Så det er liksom en vinn-vinn sak det der. Det er mange ulike ting vi har lyst å gjøre,ulike ting man har i hjertet,brenner for og drømmer om.og igjen,ikke for vår del,men ut til andre mennesker. Og som en eldre dame sa en gang til oss. "Gi aldri slipp på drømmen.Gi aldri opp troen,og gi aldri opp håpet." Og det er nettopp det vi ikke har. Vi gir ikke opp,det er alt for dyrebart å gi opp. Det er så mye man kan vinne.

Gi aldri opp håpet, troen og drømmen…!!!

 

Så vi har lenge sett etter et småbruk.og det har vi sagt før.Og det har ikke vært så mange småbruk som har det vi har 'sett' etter. Det er ulike ting som 'stort nok hus',det hjelper lite å finne et hus med 3 soverom. Det er bare for lite for oss. Og så må småbruket ha en låve,uthus o.l  og ikke minst nok beiteplass der dyr kan gå m.m Og det har vært mange fine småbruk liggende ute på finn.no,men av de som har lagt der,så har det enten vært for lite hus,ellers så er huset bra,men alt det andre mangler. Ikke så godt å ha dyr i en garasje eller et lite uthus.Men ikke minst så legger vi bak oss en årstiden for hussalg som en laber tid. Men no når det våres er det mange flotte eiendommer ute på nett til salgs. 

Men som jeg skrev her tidliger,så har vi igjen sett på en eiendom som vi altså for ca 9 mnd siden såg første gang.Da var vi og på visning der. Den eiendommen låg litt langt vekke fra skolen,så derfor 'slo' vi den fra oss. Og det er siden vi hadde ikke så lyst å bytte skole for skole barna. De ønsket heller ikke de. Uansett så fikk ikke eier solgt den eiendommen,det var ingen som la inn bud,og ingen var sånn veldig interessert. Så den har vært vekke fra nettet no i vinter.Men no når det våres igjen, ble den lagt ut igjen for salg. Da vi såg den igjen,så har vi tenkt mer og mer på at dette er liksom den eiendommen som har alt vi ønsker. Ikke minst den har et stort hus,mange soverom,stort uteområde,altså boltreplass for både barn og dyr,den har både låve og uthus m.m  ikke minst man får mange ting som følger med. I våres øyne er den helt perfekt. Den er absolutt egnet for oss som er så mange i familien. Og jeg husker eier sa den gang vi var på visning at no bodde bare han og konen igjen på denne eiendommen,de var blitt pensjonister og ingen av deres to voksne barn ønsket å ta over eller bo der.Så de trengte rett og slett ikke denne eiendommen lenger.Det var alt for stort for bare to personer. Og det er jo bare slik det er det.

Vel den er absolutt egnet  for oss,vi trenger et slikt stort hus, og den passer utmerket for oss. 

Og alle i familien her har lyst å kjøpe denne eiendommen,både store og små. Allerede den gangen vi såg på den første gang,sa barna her at, ja de kunne tenke seg å flytte hit. 

Men no når denne eiendommen ble lagt ut igjen no i vår,så skulle de samtidig ha en visning til på nytt. Klart de må det,pensjonistparet vil jo selge,og de vil jo ha det vekk så fort som mulig. Men vi tenkte at vi trenger jo ikke å gå på denne visningen igjen. vi har jo tidligere vært på en visning og det holder. Men vi var klart spent når visningdagen var der. Man vet jo aldri,kanskje noen nye interesserte ville legge inn bud,kanskje noen andre oppdaget denne perlen,for vi mener at dette er en perle,for oss i allefall. Og det hadde vært litt trist og skuffende liksom om andre kjøpte den. Slik er det jo man tenker når man ser noe man har et ønske om å kjøpe. 

Så kom visningsdagen,og vi 'fulgte' med spent på klokken og tiden...no er det visning,tenk om noen legger inn bud,tenk om noen bare kjøper det,rett foran oss. Nei,vi hadde troen på at, "skal vi ha det,er det meningen at det er vi som skal bo der,kjøpe det...så vil ingen andre få det,ta det...." det er bare slik vi måtte tenke. Vi har hele tiden og hatt kontakt med megler,både no,men og den gang for 9 mnd siden. Han vet at vi en interessert,han vet og at vi trenger den,og han sier og hver gang ,'ja dere med så mange barn,hadde denne eiendommen vært perfekt for.' Men vi har og sagt at kommer det inn noe bud,eller det er noen interesserte,må han gi oss et ord. joda det har han sagt at han skal gjøre.

Så dagen etter visning,måtte vi bare ringe megler å høre hvordan det hadde gått. 

joda det hadde vært en fin visning,det hadde vært mange på visningen,mange hadde synes det var en flott eiendom,et flott hus m.m Men ingen hadde viset noe slik interesse at de hadde tenkt å legge inn noe bud. Så det var ingen som verken hadde skrevet seg på budlisten,eller på interesse listen. ååå så bra da, det var jo veldig godt å høre. Da er det liksom ingen å slåss med da. Igjen vi synes dette er en flott eiendom,vi liker den,og vi trenger den. 

Og pr i dag ligger altså denne eiendommen tilgjengelig for oss,den ligger liksom rett foran oss,klar til å kjøpes,få,flytte til m.m og ingen andre er i 'veien'....

Og klart både megler og eier vil gjerne selge den til oss også. De vil jo ha eiendommen vekk,og vi vil ha den

....enkelt...jepp...

men...likevel så vanskelig...For det er jo klart en økonomiske bit oppi alt. Og som mange har sagt,så må vi kontakte både komune og nav m.m om både startlån,bostøtte,tilskudd osv...til bolig. Og det har vi gjort for en stund siden. Alle etater er kontaktet,det har vært mange telefoner,lange samtaler m.m Men ingen av de kan hjelpe oss,eller gjøre noe for akkuratt denne eiendommen her som vi har sett,som vi ønsker å kjøpe. Vi får ikke startlån,fordi eiendommen er for dyr i forhold til deres satser,og vi har for lite inntekt i forhold til deres satser og det skyldes at pappen enda er under sykemelding pga helsen. For som hun saksbehandleren sa,så må de forholde seg til sine satser,de kunne de ikke gå utenom.De hadde og retningslinjer å følge.  Vi får heller ikke bostøtte til en bolig som er dyrere enn deres satser. Og så er det nav. Nav kan hjelpe oss å 'leie' en bolig,men ikke å 'kjøpe' en bolig. Sånn var systemet og de måtte forholde seg til det.Man kunne ikke gå til en bank å ta boliglån og 'bruke' nav som en sikker betalings form. Det var ikke noe banker godtok. Og selv om mange sier at komunen er pliktet til å hjelpe,så er det kun til å skaffe en bolig som leies,ikke eies. Og vi ønsker jo å eie vårt eget og ikke leie. 

og mange har sagt at da må dere leie,vel vi har prøvd et halvt år på det,men husene er for små og eiere vil da ikke ha 12-13 personer boende der. Skal man oppi et større hus,koster det over 20 000 i husleie. Uansett så er de fleste opptatt av den økonomisk situasjon,om leietaker har fast jobb m.m  og noen tar kreditt før de leier ut. Noen godtar heller ikke trygd som inntekt,så derfor vil vi bare ha vårt eget,og eie.

Og ja vi har spurt megler om vi kan leie den eiendommen vi har sett på til å begynne med,eller bare kjøpe den med halv finansiering. Men eier ønsker bare å få solgt alt og bli kvitt alt med en gang. De vil bli ferdig med både eiendommen og huset og ikke være mer ansvarlig. Og det er jo klart forståelig. Men så sier klart mange at da må bare dere velge et annet hus,en annen eiendom.Men da er det som jeg skrev i begynnelsen at da er det som regel alltid 'noe' som mangler. Enten for lite hus,lite uteområde,eller noen bygninger mangler. m.m Og noen kan jo se på oss som sære,eller kravstor,vaskelig.m.m Men det er vi ikke,men vi har en drøm i vårt hjerte og ønsker bare å følge den,ønsker å gjøre noe,og være til 'nytte og glede' for andre 

Så da har vi kommet like langt sånn økonomisk angående denne eiendommen. Og det er jo kjedelig å være sååååå nær liksom....men vi gir fortsatt ikke opp,vi føler vi ikke kan la denne sjangsen gå i fra oss,det er så mye å vinne på det,det er så mye vi får igjen for det,og ikke minst andre. derfor blir det og alt for mye å tape. Så vi gir ikke opp verken håpet eller troen. 

 

Her koser gjengen seg i sommervarmen….

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna’

 

De trengte noen til en oppgave !!!

Det er ikke alltid jeg er så oppdatert på alt som skjer rundt om kring,men vi har ei eldste datter som pleier å følge med og er ganske oppdatert på mange ting. Og noen ganger gir hun et pip,ringer,sender meld m.m om det er noe spesielt,og det kan altså være om alt mulig.Så her for over en uke siden,vel bortimot 10 dager siden,så sendte hun en melding om en ‘konkurranse’,eller egentlig var det en påmelding som hun hadde kommet over som stod på Facebook.Der de trengte noen folk til en oppgave.Og de som ville,eller hadde anledning kunne melde seg på en melding/søknad for å få være med,og så ble en plukket ut,om man ble valgt.Altså dette som var så veldig populært,hadde allerede mange skrevet seg på,mange som hadde meldt sin interesse og mange sendt en søknad/melding. Men så stod det at det var ‘de som ville’ velge ut de heldige. De som ble utvalgte ble altså ikke trekt ut bare tilfeldig. Men,men  henger man seg ikke på,så har man heller ikke noe sjangse for å bli valgt. Og vi er som sagt en familie som er med på det meste,en familie som liker å gjøre ulike ting,våge å satse,og om det er noe som er kjekt for barn,så hopper vi iallefall på det.  Ha ha 

så vi sendte inn en melding,og måtte klart bare håpe de såg til en storfamile blandt alle andre og kanskje valgte akkurat oss. 

Men så er jo det store spørsmålet da. Hva er det egentlig vi har søkt på? hva er det som er så kjekt for barna ? joda det kan jo være mange ting det, barn liker mye rart de. 

Men altså ved å kikke på bildet under,så er noen av gjengen på en plass som barn liker veldig godt 

jepp…helt riktig de står uten for fornøyelse parken Tusenfryd. Altså da må det være noe med Tusenfryd å gjøre….

jepp helt riktig.

ved å lese meldingen som stod på Tusenfryd sin egen side,så ser man hva de søker etter,og hva de trenger.

 

Altså de trenger statister som kan være med i en reklame film som Tusenfryd skal ha på to ulike attraksjoner. Statister er ikke hovedpersoner,men noen som er med likevel i bakgrunnen. Og det å få være en dag i parken og prøve de her to ulike attraksjonene er klart i seg selv en flott opplevelse. I allefall for barn.Og ikke minst de barna her.For vi kan ikke alltid gå på slike plasser siden det koster en del med så mange i familien.

Så vi svarte altså på denne meldingen,og det var mange andre,minst 100 stk som og hadde meldt sin interesse. Men igjen,er man ikke med så har man heller ingen sjangse.Gjengen her iallefall,de som var over 9 år hadde veldig lyst å være med.

og så kom det et svar…og vi var jo klart spent på det svaret….

 

wow…jippi….de valgte oss ut…Tenk at de vill ha oss med blandt alle de andre som også ville…..Altså vi svarte tilbake hvor mange vi kunne stille med. De ville jo ha barn som var 9 og over 130 cm høy. Og yngste her er William som er 9 år. Men så har vi jo en Aron som er 8 år,og han er 132 cm høy. Så vi spurte om han og kunne siden han var et pr cm over. Joda var bare å ta han med  Så da stilte vi med 7 barn klokken 9 om morgenen.Fra 8 til 19 år. Så artig da at vi ble valgt,skikkelig stas. Det var og en del andre barn m/ foreldre som også hadde møtt opp.Ellers noen andre ungdommer.  Og ikke minst hovedrolle personene,som skulle være en A4 familie med mor/ far,sønn og datter som var ‘liksom’ på tur i Tusenfryd.

Parken var stengt denne dagen,men parken er for det meste åpen kun i helgene enda.Men no skulle de uansett ha innspilling.

Det var en 5-6 filmfolk som skulle spille inn reklame filmen. De skulle og bruke drone til å filme. En drone er som et lite helikoper /m kamera som er fjernstyrt og tar bilder oppe i fra luften.

første innspilling skulle foregå der det er et tog,fra før er det en berg og dalbane og er en populær attraksjon.Bare at i fra i år har de noe nytt. de kjører denne berg og dalbanen med VR briller på. Og det var dette som det skulle spilles inn reklame for. Så etterhvert blir denne reklamefilmen lagt ut på Tusenfryd sine sider og på you Tube.

og all innspilling og filming er ting som tar tid.så det blir mye venting og opptak igjen og igjen. 

Jeg og de to minste var og med,men vi var bare med for å se på.Men de skrev og i meldingen at foreldrene til barna kunne og være med. Benjamin synes det var kjekt å følge med og se på i allfall.

men så endelig ble det klart for ‘kjøring’ og opptak…og Emilie og Aron var så heldige at de fikk sitte fremst i toget.Og med VR briller på. 

inni de her brillene er det en ‘hel verden’ og mange morsomme opplevelser. Men alt er bare illusjon,men artig for de som liker litt spenning og kiling i magen.

og så bar det i vei…..

og det som er artig her er at,ja det må spilles inn igjen og igjen samme scene.men når scenen er en berg og dal bane,så synes gjengen her at det gjør jo ingen ting,for det er er like morsomt hver gang. Altså de fikk kjøre i flere timer denne karusellen,noen ganger med briller og noen ganger uten…og igjen,og om igjen ..like morsomt hver gang.

Men det var varmt denne dagen,solen steiker og det er viktig med både drikking og smøring av solkrem. Innimellom kjøreturer og innspilling var det pause med drikking.

men det er no måte på hvor mye de to små gidder å ‘se’ på de andre igjen og igjen,så vi gikk heller litt oppi bakken,for der var det en lekeplass. Og joda her kunne de to leke litt. 

og jammen kunne man trykke på en knapp,så kom det vann ut…Det synes Benjamin var kjekt.

Ellers gikk vi å kikket i parken,på alle de ulike attraksjoner.Alt var jo stengt,men flere arbeidere drev og fikset på de ulike apperatene.Husker en sa en gang at det koster mye å vedlikeholde inni slike store parker. Men det må klart være sikkert,så slik må det bare være.

titt tei…

men etter en stund så gikk vi nedover til de andre igjen for å se om de var snart ferdig. Og joda det var siste turen no…Pappen og Ruben som får prøve seg igjen,og igjen…og det var visst veldig artig,og litt skummelt.

og så ble de omsider ferdig,nesten 3 timer gikk det. Og så sa filmfolkene at no var det lunch. Og det spanderte de. Alle fikk baguetter og brus/vann.

Å dette var stas synes Benjamin. 

ja no var det godt med litt mat…de har virkelig ‘jobbet’ på… ha ha  iallefall i følge film team selskapet…(gjengen her mente selv de bare hadde hatt det gøy..)

Men de var visst veldig fornøyd med alle….

 

Også etter en vel halvtime med lunch var det klart for enda mer filminnspilling. Men no skulle man bevege seg ned til en annen attraksjon. Og det var Ragnarokk.Det er en ‘båt’ man sitter i og kjører ned en løype,som en elv…garantert kiling i magen,og man kan og bli våt…

 

Og siden vi representerte 8 pers,så fikk liksom ‘familien vabø’ sin egen båt,ellers var det 4 andre ‘båter’ med de andre som var og med på innspillingen.

og så etter mange instruksjoner,oppstilling av kamera,diverse andre opplysninger m.m,så endelig kunne man gå i ‘båtene’ ….

jeeee…her er vi…klar…!!!

og så måtte vi over på andre siden å se ned om vi såg de kjøre nedover….

jaaa der ser vi de komme….vel ikke bare ser,men vi hører de…det var ilskrik…ha ha  og ble de våt…japps…det ble de…men det gjør jo ingenting,det var jo et så varmt og fint vær.

og det fine her var og at dette  ble gjort om igjen og om igjen…og omigjen i 3 timer ca….og det var like morro hver gang…og de ble like våt hver gang…ha ha 

og vi….jo vi såg på vi,og såg på…

” Mamma ,se der kommer de….”

og ja…der kom de for ‘ente’ gang….

men vi var like blid fordet vi…..

Men så etter mange ganger fikk de beskjed om at no er det bare 3 turer igjen,så to og så aller siste turen. Ja de fikk virkelig kjørt seg,men altså dette tror jeg var artigere enn å gå på skole i varmen…ha ha 

Og så takket filmteamet for flott innsats av alle. De takket for oppmøte,for tålmodigheten alle hadde viset,og ikke minst utholdenhet.De var visst veldig flinke alle mann. 

Så kom det aller beste til slutt. En sjef hos Tusenfryd ba alle som var med møte nede ved inngangen,for der skulle alle få en liten ‘premie’ for den flotte innsatsen…

Og altså,den premien var absolutt det største av ALT…!!!!

vi fikk Sesongkort til ALLE i familien som gjaldt ut året. wow…fantastisk…altså 12 sesongkort,(minstemor går gratis uansett) og det er jo nesten verdi oppi 10 000 det…Og ikke bare det at man kan fritt gå i Tusenfryd når som helst så lenge sesongen varer,men det gjelder jo og i Bø sommerland…Og Bø sommerland er jo det beste badelandet ikke langt herfra.

Helt utrolig. Tenk at alle fikk det,selv om ikke alle var med en gang. Dette var virkelig en flott gave…vi er bare så utrolig takknemlig. 

Da er en fin dag over,alle var virkelig fornøyd altså. Selv lillemor var smilende blid,selv om hun ikke skjønte noe som helst…. ha ha  

Og her i huset ble klart alle veldig glad for denne flotte premien,og det ble fort bestemt at allerede no i helgen som var,så måtte gavekortene prøves ut. Så da ble det tur i Tusenfryd for hele gjengen,og det var ikke så mye folk,tross fint vær,så her raste de rundt på den ene tingen etter den andre både store og små. Og det beste av alt…helt gratis. 

 Ja man kan sitte i ettertid å tenke at jammen var det godt vi sendte melding at vi ville være med,men ikke bare det,jammen var vi heldig som ble plukket ut blandt alle andre som og så gjerne ville være med. Synes det var virkelig flott at de ville gi en storfamilie med mange barn en sjangse. 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’ 

Her er våres 11 flotte barn

Da var det på høy tid at det ble en oppdatering her på denne flotte gjengen vår. Det er faktisk ganske nøyaktig 3 år siden vi presenterte gjengen her,som den gang var våres ’10 flotte barn’. Men mye har skjedd på 3 år,barna har blitt større,og noen av de har forandret seg en del,og ikke minst så har vi fått ei lita tulle til i familien. 

No når vi var så heldig ,som jeg skrev i forrige innlegg, var å få så mange flotte strikke gensere fra en eldre dame i posten,helt uventet og vi kjenner ikke hun en gang.Men da måtte vi klart prøve de flotte genserne på barna her. For vi må jo selvfølgelig takke hun gavmilde og snille damen med å sende et bilde av alle med genserne på. Jeg tenkte da at siden de først skulle ha bilde av barna,så kunne vi likegodt ta en ny presentasjon av våres ’11 flotte Barn’.

Altså ja vi har vært så heldig og priviligert å få 11 flotte barn.De er en stor velsignelse og rikdom for oss,og langt i fra noe selvfølge. Men de er nok ikke noe mer spesielle en verken din sønn eller datter. Alle barn er en gave,en stor gave for hver og en av oss som er så heldig å har fått barn. De er alle like verdifulle og unike. Men de har klart alle sine skyggesider,men det har vi alle. Vi er bare mennesker og vi har alle en vei å gå,vi har alle noe å jobbe med og noe å strekke oss etter,og det gjelder både store og små uansett alder. 

Men vi er veldig stolt av gjengen vår,og som vi har sagt mange ganger før,så er de våres beste venner,vi er en sammensveiset gjeng som trives godt i lag. Ingen av barna kunne vi vært foruten,selv om noen kan mene og tro at vi har det stressende eller kaotisk. Men det har vi ikke. Klart å ha barn er en utfordring,det dukker opp all slags nøtter som må knekkes i hverdagen.Men barn er ikke noe problem,barn gir så mye glede og all den gleden dekker over alle de utfordringer som man kan møte. Men klart jo flere barn gir klart støy og.Men barn er barn,og de skal ikke leve i fangenskap,og hysjes på til stadig.nei de skal få være seg selv og vi godtatt for den de er. Og vi som har valgt å få så mange barn har langt i fra et problem,vi ser på barn som en større rikdom i livet,enn hva samfunnet mener hva som er det idealet av en familie. I dag er den ideale familie ca 2 barn og 2 voksne,eller noen har 3 barn. Da passer de fleste hus,økonimi,biler,ferier,aktiviteter m.m og det er liksom den vanlige A4 familien. Om man velger å få over det antallet barn eller flere,så vil mange komme med ulike meninger og synsinger om det. Men i følge statestikken i Norge i dag,så daler barnetallet,og er visst nedi 1,6-1,7 barn pr familie. Og det er ikke så mange. Da er det jo bra at noen velger å satse på flere barn,for vi skaper og former fremtidig arbeidskraft og skattebetalere til landet vårt.Men egentlig må man bare respektere at noen familier velger å få flere barn enn den vanlige A4 familiene.At noen tenker annerledes og har andre synspunkter og holdninger på det å få mange barn må bare respekteres.Slik er det bare.  Og tross mange barn,så klarer både en mor og en far å ha en plass i sitt hjerte til alle barna,de er alle like verdifulle,like store skatter og ønsket.

I allefall gjengen vår her er vi veldig glad og takknemlig for. Og selv om noen kan mene at det å få så mange barn kan være både tankeløst og ansvarsløst,så ser ikke vi slik på det. Alle våres barn er ønsket og like velkommen. For oss er det å ha mange barn helt naturlig,vi kunne aldri vært foruten noen.Det er slik vi ønsket det,og når man har en slik holdning,så takler man like godt 11 barn som de som takler 2-3 barn.Alle barn bli sett og hørt,de får oppmerksomhet,og de følges opp. Barna har det godt,de får all den omsorg de trenger,og de vet at vi er glad i hver og en,og det har det trygt i denne familien. 

Selv om det er perioder i livet,det er dager som både er gode og onde,så kommer man seg igjennom det ved å stå sammen,støtte hverandre og heie på hverandre. Det er jo derfor man har hverandre og. Her i familien legger vi og vekt på mye humor,det er viktig,ikke ta oss selv så høytidelig,ikke være så alvorlig og trist.Vi har så mye å glede oss over og være takknemlig for. Og det gir styrke gjennom ting som kan være vanskelig. Noe vi alle møter på. Ellers er vår tro på Gud størst av alt.Noe alle i familie,barn som voksen har bestemt seg for. De gir og en fred og en hvile oppi alle ting som kan være utfordrende. Men og en stor,stor glede 🙂

 

Altså da la vi i vei til fjells,for å ta bilder av de flotte genserne. Og som jeg har sagt før,så er det en så fin og koselig husmannplass med mange gamle bygninger der oppe. Og det passer jo perfekt til å ta bilder. Men så liker jo jeg slike steder og… 🙂

Her er så koselig,og spesielt no når det hat blitt så grønt og frodig. I dag er det kun museums gjenstander dett,men en flott plass å gå på tur.

de sjarmerende stabburene som står der….sukk

og så var det alle de fine genserne som vi hengte opp på rekke og rad…..

så var jo det store spørsmålet da,skal man begynne med den minste eller den største…ha ha 

vel det mest naturlige blir vel den minste…så da ble det slik…

Minstemor her i huset er altså Talitha Amelia på 9 mnd. En liten skjønn lillesøster som alle er veldig begeistret for.Det er liksom noe med beibier. Hun er vår lille solstråle og når hun smiler og ler,så spres den gleden til alle rundt. Så hun begynner kanskje å bli en smule bortskjemt,for det er alltid noen storesøsken som skal holde og bære denne lille jenta.Men det er og klart ei lita jente med vilje…ha ha  

I norgespakken vi fikk,inneholdt det ikke en genser til lillemor,men hun har tidligere fått en flott hvit strikket kjole fra samme dame,men den har vært for stor tidligere. Men no passer den,så da fikk hun den på denne dagen.

..en flott kjole hun kan vokse i,og et veldig fint håndarbeid.

Så er det minstemann,det er Benjamin Jeremy. Han er 4 år og vår alles sjarmør,men en han er og en liten bestemt mann som vet hva han vil….og ikke vil.

Men han er en snill og omsorgsfull bror,og mammas hjelpsomme gutt. 

Han fikk denne fine genseren fra den snille damen.

“…zzzzzzmilier jeg fint no mamma….??? “

 

Så har vi skolejenta vår Leah Othelia,som ja,er en stor jente,for hun er jo skolejente og går i 1.klasse.Men så er hun veldig liten samtidig. Men sånn er det å være 6 år. Ikke alltid like greit.Men hun er en morsom jente,som og har sterk vilje,og vet klart hva hun vil. Men hun elsker og å utforske og teste alt mulig.

Med Leah rundt, er det full fart,hun er både tøff,modig og utadvendt. Leah er og hjelpsom og har mye omsorg,ikke minst for de to mindre søskene sine,ikke minst dukkene..ha ha og sprer gjerne gratis klemmer rundt seg.Men hun kan absolutt være en liten ramp og,ikke minst ta med lillebroren på tull og tøys ha ha – men sånn er det småunger.  Viktig med action i hverdagen….ha ha 

synes og at genseren Leah fikk var fargerik og flott…

Aron Nikolai er nestemann,han er allerede blitt 8 år og er alles gode sjarmør.Det har han liksom vært hele tiden.Han er en blid, snill og god gutt,som liker å gjøre ting rett.Han er en smart og snusfornuftig,veslevoksen gutt som har både et stort hjerte og stor hjerne.Og ikke minst alles gode venn !! 

genseren han fikk var og veldig,veldig fin…

William Leander er og en smilende og blid gutt,han nærmer seg 10 år,og er neste mann som har bursdag her i huset. Og selv om han er fødd med både litt nedsatt hørsel på ene øret,og litt nedsatt syn på ene øyet,og ligger litt etter de andre faglig pga det. Så er han er oppvakt,nysjerrig,interessert og utforskende gutt. Han spør,for han vil vite. men spørre må man,hvordan kan vi ellers vite.

Denne flotte genseren som han har fått,er årets OL genser 2018.En skikkelig ‘norsk’ genser. Veldig fin,og spesielt når det var med ‘flagget’ på. så snill en dame som har strikke denne favoritten.

to fine blide gutter i to flotte strikka-gensere.

“Mamma,se så fine gensere vi har da….”

Og så har vi Emilie på 11 år. Hun begynner å bli en ‘voksen’ dame,det er iallefall det hun ønsker å være noen gang,større enn det hun er liksom. ha ha  noen ganger er hun for liten,og noen ganger er hun gammel nok. Ikke alltid like greit å være ‘der’ liksom. Men hun er en blid jente,som både ler,tuller og fniser.Og hun er en jente som er med på det meste.

hun likte veldig godt den genseren hun fikk,men den var og veldig,veldig fin.

Joachim Leonard er 13 år og den minste tenåringen vår. Han er en veldig hjelpsom,grei og kjekk ungdom som liker å jobbe,og de hjelper til hjemme å fikse ting og tang. Men det er biler,sykler,lastebiler og alt med hjul som opptar han mest.Og han har veldig lyst å kjøre stor bil/lastebil/trailer når han blir gammel nok til det. No pleier han noen ganger å hjelpe til på et verksted med å både polere biler og andre småjobber. Det gir litt lommepenger noen ganger.

Ruben Natanael er 15 år blitt og ble plutselig både stor,høy og ‘voksen’ omtrent over natten …ha ha  Han kan vel kalles husets ‘petter smart’- eller ‘mac gyver’.Han er i allefall fixseren vår. Han fikser og ordner alt mulig,om det er tørketromler,sykler,lyspærer,støvsugere,kjøleskap,vasker,skruer og mutterer…osv. Han hjelper og ordner og finner ut det merkeligste ting. Men ellers er det han som blir familiens fremtidige pilot.For han er veldig opptatt av alt med fly,og planen er å bli flyger. Men det kan jo passe fint,for vi trenger kanskje et eget privat fly på sikt med så mange i familien…ha ha 

Gutta boys i de veldig fine marius genserene…De kledde de veldig godt,og de passet så bra!!! super flotte gensere…

Og så har vi Miriam Mariell.Hun er 17 år og går 2.året på vidergående. Hun har alltid helt fra hun var født,(låg i magen) vært sein,både språklig og faglig/mentalt.Men har hengt med og utviklet seg fint i sitt eget tempo. Hun er en hjelpsom,blid og positiv jente,og veldig glad i lage mat. Hun er veldig glad i familien sin og har alltid vært glad i de aller minste småsøskene sine,og no er det jo klart minstemor som er favortitten. Hun kan fint passe,leke og være med henne hele dagen.Og blir aldri lei. Miriam fikk en myk genser med en fint mønster fremme.

Så er det nest største jenta Rebekka Danielle.Hun ble nylig 19 år.Hun er akkuratt ferdig med noen fag som hun har tatt,og bestod fint to eksamener.Hun har lyst å gå videre på Reiseliv og sikt bli noe innom det,eller noe med  fly m.m Rebekka er en veldig flink og hjelpsom storesøster,hun er som en ‘mamma 2’. Hun er rett og slett flink med alt.Hun er glad i familien sin,og vi er glad i henne.Hun er oppoffrende og gir mye av seg selv.

hun fikk en fin ,varm og god genser,akkuratt slik hun liker.

Og så har vi største jenta vår Caroline Mikaela som er 20 år. Hun har flyttet hjemme i fra og bor i Oslo. Der går hun på sykepleien og har 1 år igjen før hun er ferdig.Ellers jobber hun utenom studier og praksis.En storesøster alle er glad i,men og en storesøster som bryr seg om både søskena og familien sin.Hun liker godt å jobbe med mennesker og får mye skryt for det. Selv om hun har flyttet hjemmefra,så kommer hun hjemmom både no og då. Og det synes alle er stas. 

Hun fikk ikke direkte en genser,men en strikke jakke…og det er noe som passer fint til Caroline,og noe som hun går med om vinteren. Ett alldeles flott strikke arbeid.Helt imponert over alle de flotte plaggene vi fikk…

Emilie synes det er stas å ha flere storesøster større enn seg selv. Og hun som liker noen gang å være stor,’henger’ seg ofte på de store søstrene.Men absolutt viktig med gode forbilder.

 og så var det hele gjengen da. Vel en absolutt ‘tullete’ gjeng….ha ha 

Og det skal noen bilder til for å velge ut et som ‘ser’ noelunde ut …

men så ble det til slutt et bilde da som ble sånn noelunde ok .

Så da får vi sende takkekort til den snille gavmilde Damen som har strikket så mange flotte plagg til gjengen her. Vi er veldig takknemlig både for de fine genserne ,men og veldig takknemlig og stolt for hver og en i den flotte gjengen vår. 

og ikke minst tusen takk til alle dere der ute som vil følge oss,det setter vi veldig  stor pris på. Vi vil og vise at i dagens 2018 går det helt fint å være storfamilie,å ha mange barn uten å være ‘unormal’ i andres øyne….ha ha  men litt ‘familien kork’ er vi altså,men det er vel noe de fleste er litt iallefall…

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

” Det er så Gildt å få gi dere denne gaven. “

Overskriften på dette innlegget er altså en setning som stod i et brev som vi fikk i posten her en dag. For det første er det alltid koselig å få slike håndskrevne brev. Det er det alt for lite av no for tiden. Men heldigvis noen skriver og sender brev enda. For det andre er det veldig koselig å få en hente lapp der det står at vi har fått en norgespakke som vi kan hente på posten. 

Altså vi må gå litt tilbake i tid.Den gang vi drev på med bruktbutikken. Den bruktbutikken der inntektene gikk til nødhjelp.Allerede er det mange unge som gamle gavmilde mennesker rundt om i landet som har i mange ,mange år trofast stikket tjukkesokker,gensere,ullbukser,luer,votter m.m som sendes årlig til Moldova,Albania og andre land som er fattige når det er kaldt. Det er slike gaver som varmer,ja ikke bare fattige barn og familier,men det varmer hjerter. Og jeg har sett så mye flott som er strikket som kommer fra ulike steder i landet som blir sendt videre nedover.Og dette blir tatt så vel i mot i de landene.

Men så,en gang vi drev på med bruktbutikken,så kom det en norges pakke som var fylt med strikkesokker og fine gensere til barn,og på pakken stod det ‘Til bruktbutikken’.

Altså denne gavmilde damen som stod bak dette flotte håndarbeidet, ønsket å strikke fine ting som vi kunne selge i bruktbutikken. Og det synes vi var veldig koselig gjort. For de fleste strikket for at det skulle gå nedover mot østeuropa,helt klart og forståelsefult.Det er jo de som trenger det. Her i Norge er det alltid mer enn nok å få tak på av slikt. Men likevel,vi synes klart det var veldig kjekt at hun ville gi oss denne pakken fordet. Så vi fikk solgt dette ut. Men jeg ville jo takke henne for dette,så vi sendte en konfekteske og et kort for å takke så hjertelig for at hun ville sende denne norgespakken stappet full med flott strikket håndarbeid til bruktbutikken. Litt senere fikk vi et tusen takk kort igjen. Og hun sa at mer vil komme. Og det gjorde det og.en norgespakke kom igjen,og vi fikk solgt det og ut. Men så la vi ned,og dette skrev vi til henne og neste gangen.Det synes jo hun var trist,men hun skjønte klart vår situasjon.

Så sendte vi henne et julekort til jul av hele gjengen her. Det synes hun var utrolig koselig gjort. Og igjen fikk vi et koselig julebrev og et bilde av hele hennes familie. Hun og mannen,deres 5 voksne barn,mange barnebarn,og 5 oldebarn og no kommer snart det 6. oldebarnet. Og hun strikker og strikker,til alle i familien. Men så skrev hun at hun ønsket og å stikke til oss. Våres barn,og våres familie. Og vi kjenner ikke henne en gang.

Gjett om vi ble glad.Og må vel si at jeg ble vel mest glad,for jeg elsker slike strikkegensere.Det er så fint,gjort med kjærlighet i hver en maske og det er mye finere å få personlig lagede gaver. Men noen av gjengen her skjønte no ikke helt da hvorfor vi skal ha tjukkegensere no når det er så varmt og fint ute. Men vi skal jo klart spare de til vinteren igjen….jaaa da så,da skjønte de …ha ha 

Uansett det er alltid stas å få pakke i posten,og ikke minst like stas å åpne og se hva som er oppi. 

“oj mamma…esken er full av flotte gensere jo…til oss…wow..”

oj… ja dette var absolutt spennende…på toppen låg det fine koselig brevet.

 og fra minst til størst var alle de flotte hjemmestrikkede genserne lagt på rekke og rad…

så utrolig koselig,og for ett arbeid. Tenk at hun vil gi dette til oss. Helt fantastisk. og ja dette var en utrolig ‘gild’ gave. Og helt overveldende at hun vil gi de akkuratt oss.

Og at hun synes det var ‘gildt’- ja det må vi bare være svært takknemlig for. 

her finner Leah ut at på denne genseren  står det 6 år på, og da er det hennes,for hun er 6 år…

“Mamma,se så fin jeg er med den…”

og på hver genser,henger en lapp om hvilket garn som er brukt og vaskeanvisning m.m

og på hver lapp har hun skrevet alder. Hvilket fint arbeid altså, virkelig imponerendes….

To flotte marius gensere til gutta …så fint altså…blir helt varm i hjertet av slik godhet.

Alle barna fikk flotte og ulike gensere,det artige er at alle likte akkuratt den genseren som hun hadde valgt ut til de og strikket. Tenk hvilket arbeid som ligger bak,og dette for oss…vi er virkelig målløs…

Og selv om det ikke er kaldt,snø eller vinter no,så fant jeg ut at de her genserne må vi bare prøve på,og se hvordan hver og en av barna  ser ut med  ‘sin’ genser. Tross fint vær…

Og så må vi sende takkekort tilbake til hun snille damen med hele gjengen. 

Så da tok vi turen til ‘fjells’ no en dag i pinsen, til favorittplassen min. Her er de gamle fine husene,og det stedet passer perfekt for barn og strikkeklær…ha ha  Men det kommer i neste innlegg. 

vi hengte opp alle de fine genserne mellom de to gamle flotte stabburene som er der oppe…alledeles et flott skue. 

 

Så gled deg !!!!!

 

Følg oss Gjerne på Facebook ; ‘Huset med de 11 barna ‘

 

 

 

Både trist og vondt

Da legger vi bak oss en fin og veldig solfylt pinsehelg.Og jammen santen har man følt at sommeren er kommet omtrent på forskudd i år. For her har det virkelig vært fine og varme dager. Og slikt liker jo vi som vestlendinger som er vandt med store doser regn.ha ha  Og her har vi gjort på en del ulike ting på de her fine fri dagene som vi har hatt. Men det skal vi komme mer tilbake til etterhvert. Vi har i allefall brukt en del tid på småturer her og der,og gjerne til sand og vann etter barnas ønsker. 

Her en dag fant noen av de største barna her i huset ut at vi skulle sjekke ut en annen plass med vann og strand som vi ikke hadde vært før. Og vi er slike som utforsker gjerne nye plasser,og går dit. Det alltid kjekt med noe nye inntrykk,eller oppdage nye steder.

Så vi pakket med div. ting og tang,og vi tar jo stort sett med oss noe mat man kan grille,badetøy,for det er noen barn som hadde bestemt seg for å våge seg ut i vannet. Og selvfølgelig standleker. I følge de største så var dette en fin plass,og populær blandt folk ,både barn og ungdom.

Så via gps så fant vi frem til dette stedet. Vi parkerte og måtte rusle gjennom skogen for å komme ned til badestedet.

Absolutt En veldig fin og koselig plass,stille og fredfult,grønt og frodig.Her kan vi gjennom skogen se så vidt ned på badeplassen og vannet.

ååå, her var det veldig fint,et sted som er visst spesiallaget til,som folk kan komme,å de kan bruke.

absolutt et idyllisk sted dette,Man kan gå videre rundt og bort på andre siden.Og langs siden er det muret opp en lang bassengkant og plassert stiger ned i vannet,så at de som vil kan både hoppe og stupe. Absolutt noe populært.

men altså man kan og gå bort på andre siden…..

og mens gillmesteren Ruben,som tok på seg tittelen å lage til noe mat,og vi måtte vente til det var klart….

og lillemor satt med storesøster og nøt både utsikten og solen…så gikk alle vi andre rundt og bort på andre siden. Det var næmlig noe vi måtte komme å se på. For noen av de største barna hadde allerede vært rundt og der såg de noe som låg på svaberget som de ville vise. Noe som var både trist og vondt.

altså det vi ikke visste i det hele tatt var at bare for 11,12,13 dager siden  hadde det skjedd en utrolig trist og tragisk ulykke der borte. No er jeg en slik som IKKE følger med på nyheter,men jeg kan huske størstejenta sa faktisk den gang,rundt 8 mai,eller 9 mai at det var en gutt som hadde druknet på en populær badeplass ikke langt herfra. Og det synes vi alle er veldig trist. Og no var altså vi her,på denne plassen.

så da kikket vi på nettet og der hadde jo alle aviser rundt om skrevet om denne ulykken….

 

og her stod altså vi på ulykkes stedet,det var dette noen av barna her hadde sett,og at vi måtte komme bort å se på…Her låg små gaver til denne gutten på 8 år,kort,blomster,lys m.m 

i følge aviser og nettsteder så hadde to kamerater som bodde like bak her syklet ned hit og de hadde gått av syklene sine og sklidd uti vannet,og kameraten hadde klart å komme seg opp og løpt til pappen til han andre for å hente hjelp, og pappen hadde klart å dra opp sønnen,luftambulansen hadde kommet,sykebiler m.m og det hadde startet gjennoppliving og han hadde blitt fløyet til rikshospitalet,men desverre dagen etter døde han av alt for store indre skader. 

 

her ser vi hvor de to kamerat guttene hadde sklidd og ramlet nedi vannet. 

en utrolig tragisk og trist ulykke.

Ja dette ble en annerledes badetur,men absolutt en tankevekkende og viktig opplevelse. Synes det var veldig bra at barna her fikk se dette,det var mange spørsmål og tanker som kom frem.Og ikke minst en like viktig del i livet. Livet har og vonde og triste sider,og det er viktig at barna ser de og.  Ja man såg at barna her var virkelig berørt av det som hadde skjedd, selv om de ikke verken visste hvem denne gutten var,eller hadde hørt noe om denne ulykken. Men vi kunne alle her likevell sette oss inn i den tragiske hendelsen. Vi har selv en Aron som er 8 år. Og bare tanken på å misste han er utenkelig.Og det satte og virkelig tankene i kok både hos Aron selv,og de andre søskene. Det er bare ikke en lille/store bror som er på sykehuset,men en som aldri vil komme tilbake til oss,en som aldri vil være blandt oss igjen. 

og de tenkte og sa selv,”

og no når det har vært 17.mai,no når det snart er sommerferie,alt fremover,jul,bursdag osv…stakkars mamman og pappan,og søsken…de må ha det  både fryktelig trist og vondt no….”

og ikke minst venner og skolekamerater av gutten. det stod og i nyhetene at de hadde hatt minnestund på skolen,klassen m.m Det er nok like rart å tenke på at han ikke kommer på skolen igjen heller.At han har livet foran seg,men ender det så alt for ungt.

ja det er så sant,så sant. Ingen kan forstå og skjønne hvordan det er å misste et barn på en slik tragisk og ufattelig måte. Det er garantert det verste som kan skje.

 

En skjønn engel som var plassert der…

vi såg og på nyhetsiden at dagen etter ble det lagt ut at Gutten heter William, og han hadde dødd dagen etter….

 

 

og da tenkte vi at dette gjelder på en måte ikke bare ‘Aron vår på 8 år, men plutselig kan de andre barna her være like aktuelle,og ikke minst William som vi har på 9 år. Siden denne gutten som døde og heter William. Og Leah sier og, “mamma om du hadde misstet et barn hadde du gråtet mye da,og kommet å lagt blomster slik som de har gjort her. ?”

Ja det kunne jeg garantere henne at det hadde jeg gjort,sikkert hver dag og…Og bare tanken på det gjør veldig vondt,og man kan nesten kjenne på hvordan denne mamman har det no. Stor sorg for gutten sin,så uendelig trist og vondt.

Og det som var så fint med dette var at automatisk så ble barna stille,de såg alvoret i det,de var full av respekt for dette som låg der igjen,kikket på det uten å røre noe,som de skjønte dette er et hellig sted for de nærmeste,men likevell åpent for offentligheten å se det. Veldig tankevekkende. Ingenting er en selvfølge,livet kan noen ganger henge i en tynn tråd. Man må bare være så utrolig takknemlig for hva en har,sette pris på det hver dag. Plutselig kan livet på et øyeblikk snu.

Det hadde blitt lagt blomster,kort og tegninger m.m litt lenger borte.Og her har sikkert pappen møtt ambulanse folket der de prøvde gjennoppliving på gutten,for det var mer flatt område.

og det låg en tegning der og et kort som lillebroren til han som døde hadde skrivet på …

at de savnet han så veldig i familien,det var så tomt uten han…. 

Emilie synes det var veldig trist,hun er en som er veldig glad i Aron på 8 år,henger mye sammen med han,og han er bestevennen hennes.

Så hun synes veldig synd på denne lillebroren…som hun skjønte han

så det ble en viktig stund der borte på andre siden,faktisk en opplevelse vi var glad for å se og få med oss,og ikke minst no når badesesongen er i gang,sommeren er foran oss no og man vil komme mye i kontakt med vann og sjø. Så det gir og barna en annledning til å være mer obs på dette,å være mer forsiktig og tenke seg om en eksta gang når man ferdes ved vann. 

man blir stille og tankefull etter slike inntrykk.

men livet må gå videre,men barna har fått lære og oppleve noen nye erfaring som de  kan ta med seg videre

og bading ble det og på de selv om gradestokken i vannet viste 17 grader.neida det var ikke så ille det…

Leah fant en liten blomster som la igjen der og….Vi har iallefall fortalt barna at vi er utrolig glad i alle,og kunne aldri i livet misste noen av de,selv om det hadde vært flere andre barn igjen. Nei hver og en er like spesiell,hver og en betyr noe. Og det verste som kunne skjedd var at noen av barna her ble borte. De er uerstattelig.

og det vil nok ta en stund for å komme over hvordan familien til denne gutten har det.At de har det så vondt.Men og med all respekt. Men takk for at vi og våres barn fikk se dette,og håper det kan og gi andre noen oppvekkere og tanker.

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

Det ble en lang,men og en innholdsrik dag

Her kan man trygt si at gjengen,både liten og stor var temmelig sliten og trøtt etter en lang,men ikke minst en innholdsrik 17.mai feiring.Det var så sikkert og visst en ‘full fart’ start fra morgen til kveld. 

Å ta på alle barn bunader,skjorter og dresser,få i de mat,fikse hår,ta med alt en skal ha,ikke minst huske på flagg,sko,kaker og bleier…og i dag skulle vi ha med i tillegg ting å tang som vi skulle ha seinere på dagen,både til leker på skolen ,men og en tur vi skulle videre på. så tar det tid,og i tillegg når det er x-antall barn som skal kles opp,så tar det Ekstra tid. Men for all del,dette er jo ikke noe nytt,slik er det her,og det er en normal situasjon med alle de samme rutiner. Men det tar klart ekstra tid når en skal ta på noe ‘mer’ enn bare en bukse og en genser. Og ikke minst oppi alt bare med et bad…ha ha  Men å være effektiv,samarbeide,hjelpe hverandre store og små,og ikke minst bergne tid,så da gikk jo det så bra denne gangen og.Det viktigste ble noe med,og vi rakk alt…det er jo bare fantastisk,vi kom faktisk litt tidlig til og med…ha ha .Garantert en bra start på dagen bare det.!!!!!!! Hipp hurra for 17.mai. 

Vi rakk altså barnetoget,og gjengen her skulle gå med skolen sin og bak skolens fane.Pappen og de store gutta skulle være på skolen og ordne til med leker og alle de ulike lekestasjoner til seinere. For det er foreldre til 9.klasse som har ansvar for 17.mai tilstelninger hvert år, og i år ble det b.l.a oss.

Siden det ble en lang og innholdsrik 17.mai så ble det desverre en del bilder.Beklager det altså, for det er noen som synes innleggene her blir vel lange noen ganger.Men no ble det bare slik denne gang…

Noen barn som er klar for å gå i 17.mai tog

Og når barnetoget startet skal jeg si deg at det fikk fart. Det var som om en småløpte noen gang for å holde følge. ha ha Men jammen var de flinke alle skolebarn som gikk altså. Det tok faktisk 1 time å gå,og det var både oppover og nedover bakker. Vi sang og ropte hipp hurra……og jammen var det et fint vær vi fikk og.

Her går vi bak aldershjemmet. Toget stoppet opp og mange eldre som hadde kommet ut for å se,fikk høre barn og korps spille og synge. Det er her b.la størstejenta har jobbet i snart 2 år og det var flere hun kjente igjen og hilset på når vi gikk forbi.

og lillemor hadde sovet hele tiden,men våknet underveis. hun Var nok temmelig forskrekket over alle mennesker som gikk å rope og sang,spilte på noen bokser(trommer) og masjerte fremover. Hun satt bare å kikket og kikket…ha ha og det er no fullt forståelig…men alle de røde vaiende flaggene var absolutt fasinerende…

Lillemors første 17.mai.

godt med en kos fra storesøser underveis….

men så omsider hadde vi gått hele ruten og kom tilbake omtrent til utgangspunket.Da gikk vi som tilhører skolen dit for 17.mai fest.

Aron er klar for leker på skolen…

to jenter som er klar for 17.mai fest på skolen.

og når vi ankommer skolen har pappen og gutta laget klart alle leker. De som stod på kjøkkenet solgte pølse,hamburgere,is og brus. 

Og årets høydepunkt var garantert 4 leker som ikke hadde vært der noe tidligere,i allefall ikke som vi ble fortalt.Og en av de var luftgevær. Og det var super populært,og veldig mange fikk prøve flere ganger. Og dette var absolutt stas for de større skole barna.

Her tester Ruben det ene geværet. Både han og Joachim traff inner tiern’, her kan og to og to skyte samtidig. 

En annen aktivitet som var veldig populær, var spiker og hammer’n. Det skal bare være to barn som skal spikre en spiker ned i planken. Og det var tydligvis veldig stas og.Aron synes det var kjekt og. Absolutt noe for både store og små.

Så var det den aktiviteten som garantert var mest populær av alle. Det var pil og bue. her var det kø og mange ville prøve igjen og igjen. Her tester Emilie seg. Det er faktisk ikke bare enkelt med pil og bue. Det er en viss teknikk med det.Men artig når en får det til…

og lillemor satt og beskuet alt hun…

det kan ta på å gjøre aktiviteter,godt med en pause…men så er det full guffe…igjen!!

Melkespann holding mellom to personer var den 4 aktiviteten som ikke hadde vært med før. veldig stas,den var og populær blandt mange,og ble prøvd igjen og igjen,både små og store. 

ellers var det sekkeløp,blikkboks kasting,løk løp(det var ingen som hadde potet…ha ha ) dribling med ball m.m 8 ulike aktiviteter var det. 

og når alle hadde gjort aktivitetene,så vanket det premie…

det var jo klart mest populært blandt de små da…ha ha 

men alle var veldig fornøyd med leke programmet,og det var jo kjekt. synes det er kjekt å gjøre noen annerledes ting og.Ikke minst for litt større barn.

så var det tid for å gå inn. Det var både sang av skolens barnekor. Flotte nasjonal sanger av mannskoret,og 17.mai tale

i år var det 8.klasse som skulle holde årets tale. For ca en uke siden var klassen til Joachim til Eidsvoll på skoletur og var på en guide tur angående Norge og historien om den gang Norge ble en egen nasjon.Et fritt land.  Dette kom og frem i talen. Så årets taler var Joachim og en annne gutt i klassen hans.

Joachim er nok den fødte taler han. Han fikk og mye skryt etterpå. I følge de hadde han humor,glimt i øyet,er høflig,dannet,rak i ryggen,har kontakt med forsamlingen og taler klart og tydelig. 

Han liker å tale denne karen. han er verken flau eller redd. Absolutt en flott årets 17. mai taler. 

Og såååå,endelig ble det tid for kaker og kaffe…Og her er det mye godt altså,bare kikk bort på det neste langbordet. Det var og fylt med kaker og frukt.

Og javisst,der på bordet står jo marsipan kaka med jordbær som jeg har bake. Den var god…forsvant fort i allefall…ha ha 

og det hele avsluttet med at vi var og med å ryddet,for noen i klassen til Emilie,altså i 6.klasse skulle være med på det.Sånn er det å ha barn i ulike klasser. Men kjekt å være med å lage til fest for skolebarna. 

Så hadde størstejenta Caroline som og var med oss denne 17.mai et forslag om hva vi kunne gjøre på ettermiddagen/kvelden. Hun sa vi kunne ta en tur til Oslo,siden det var så fint vær. Det er og et yrende folkeliv i Oslo på 17.mai.og mye fint å se. Og så kunne vi sette oss i en park å grille,og barna leke på lekeplassen m.m 

joda det kunne vi godt gjøre, det ville alle. Men vi hadde ikke lyst å kjøre bilen helt inn til oslo så vi passerte bom penger. 

Bare nylig var pappen to ganger til Oslo,for bilen har vært på både Eu kontroll og på verksted/service på bilen. Og bompenger som kom i posten her for noen dager siden var over 1900 kr. Minuset med minibuss er at vi må betale bom for lastebil. Veldig  synd at det skal være sånn for privatpersoner. Så vi har ikke reist innom Oslo siste tiden uten at det er helt krise…

Men no gjorde vi noe annet. vi kjørte så langt at vi ikke trengte å betale bom. Så tok vi T-banen derfra og inn til Oslo. Det som var stas denne dagen er at både helger og offenlige fridager,betaler man for en voksen,så går 4 barn gratis. Så da ble det en billig tur for oss likevell. 

 

Endelig kommer T-banen…

Det var absolutt stas å ta T-Banen. Dette er noe største jenta gjør hver dag både til skole,men og no til praksis på Bærum sykehus. 

Ja i oslo var det mye fint å se,mye folk,og flott vær. Vi tenkte først å ta turen oppom slottet for å ta årets 17.mai bilde..ha ha 

“Mamma,se de fine blomstrene…”    dette er på vei opp til slottet. Og bare tidliger på dagen hadde sikkert hundre barnetog gått forbi her

og nedenfor slottet var det mye folk ute i det fine været. turister,russ, festkledde folk med bunader m.m 

og vi fant oss en flekk der vi tok årets bilde av gjengen…og selvfølgelig med slottet i bakgrunnen. 

Hipp Hurra For Norge,og Gratulere med Dagen til alle !!!!

og etter et slottsbesøk gikk vi nedover igjen,tok T- banen to stopp oppover mot Frognerparken. Der er jo den artige lekeplassen…

en blid frøken…

å joda her er det stas å være for gjengen…og absolutt en fin dag å være i parken på…

no holdt vi oss bare ved lekeplassen,for no var det mange barn som var sultne,mange bein som var skikkelig slitne etter å gått både her og der,så tar vi heller turen oppover mot parken en annen gang. Så da ble det grillings og leking,noe alle synes var helt greit no.

før vi dro hjemover med både trikken og t-banen igjen ,så ble det et kult bilde med en unge på hvert tre…ha ha 

jaja Benjamin var sur da for at vi måtte gå hjem fra lekeplassen,men vi  lovet å komme igjen en annen gang.

vel hjemme ble det plass til noe kaker til i magen haha

og jammen santen ble det litt til dagen derpå og ….

 I allefall det ble en lang dag,men absolutt en innholdsrik dag tross mange tusen skritt. Og no er allerede bunadene vasket,tørket og pakket ned.Og blir nok ikke brukt før neste år igjen. 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

 

Jeg vant,jeg vant…

Innimellom alt av rydding og pikk pakk så prøves det og å gjøres klart til 17 mai. I år er det 9.klasse med foresatte som skal ha med 17. mai programmet på skolen å gjøre. Og Ruben går i 9.klasse og da har vi fått i oppgave å ha med alle leker m.m å gjøre. Og det passer jo oss veldig godt,for vi liker veldig godt slike aktiviteter,og vi har mange artige leker/aktiviteter. De andre årenen pleier det oftes å være mye kjekt for de mindre barna,og det er litt synd i grunn,for da blir det oftes lite i forhold til de litt større skolebarna. Og i år tenkte vi at vi skulle ha ulike aktiviteter for alle aldersgupper,og de større. Men det skal vi komme mer tilbake til på selveste 17.mai.

I allefall her strykes det på bunader og kaker lages. På skolen selges det pølser og hamburgere,men etterpå er det felles kake og frukt. Så når alle bidrar med det vil ikke det koste noe.Og vi som har barn i alle ulike klasser,så blir det både kaker og frukt.

Men så blir det jo litt kake her hjemme hos oss selv og da. Det er jo tross alt Norges bursdag….Men her liker vi kake og jeg liker å lage kake,så det passer jo fint…ha ha 

Men så er det blomster da,jeg pleier å plukke fine markblomster som vokser så fint over alt,og de er jo fine å ha i en vase på kjøkkenbordet .Jeg har ikke pleid å kjøpe noe spesielle 17.mai blomster,eller noen 17.mai buketter tidligere. Synes egentlig ikke de alltid er så fine…ha ha For jeg er ikke så veldig glad i røde blomster likosom. Og i de fleste 17.mai blomsterbuketter er det røde blomster.Og det er jo klart logisk. Men liker blå blomster og hvite da. 

Men jeg hadde ikke tenkt så mye på det med blomster i allefall. Uansett jeg har ‘instagram’,og de som ikke vet hva det er,så er det en sosial plass på internett der man kan legge ut ulike bilder. Om det er av hus eller hjem,hobby,mennesker,dyr, steder,land,byer,biler,båt osv  eller alt som man interesserer seg for. og det i grunn alt man kan ta bilde av,og så legger man det ut,så andre kan se. Og så kan man følge hverandre,om man liker det de legger ut av bilder.

og jeg liker jo alt av natur,blomster,dyr,kaker,gamle ting osv Så legger ut bilder av slike ting,og jeg følger og andre som har samme interesse. Men så  kan man og følge feks butikk kjeder. Og jeg følger b.l.a blomsterbutikker. Og en butikkjede som heter mestergrønn., De legger ut når de har tilbud,ulike blomsterbuketter m.m Og innimellom så har de en konkurranse gående.Og det hadde de no til 17.mai og premien var en stor flott 17.mai bukett til verdi ca 300 kr. Joda jeg hang meg på jeg ,og her fikk jeg melding at blandt nesten 450 andre så ble jeg trukket som vinner av en 17.mai bukett…JUHU…

jeg vant,jeg vant…wow…det var stas. jeg elsker jo blomster,og jeg følte jeg vant både blomster til då lillemor ble født  ( fikk ikke noe blomster da ) eller til morsdagen og til bursdagen (fikk ikke noe de ganger heller..) så dette var liksom alt på en gang. ha ha Og synes jo det var veldig koselig da.Og helt ærlig synes jeg at jeg fortjente den…ha ha ha  neida tuller…

men så dro vi avsted for å hente denne buketten da ….

hos mestergrønn er det mange fine blomster…

konkurransen hos mestergrønn…

 

 

og jeg ble trekt ut…juhu…

 

en bukett laget kun til meg…juhu…

Jiippppi….jeg vant !!!

joda absolutt en typisk 17.mai bukett…men helt gratis…det ekke værst da…

Og no ble det jo blomster til 17. mai likevel da,selv om jeg fortsatt ikke er super glad i det røde…men jeg mikset litt andre natur blomster inni,så ble det riktig så fint…ha ha Artig var det iallefall…

og så ble det kake baking i dag. og da passet jo buketten perfekt…skal jo ha med kake til skolen. Jeg laget sukkerbrødet i gårkveld og har pyntet inni med jorbærkrem og hele jordbær. Og trukket alt med marsipan…skikkelig 17.mai kake det der…får bare håpe den smaker bra da.

så da får den stå kaldt i natt og klar til innhogg i mårra…

 

kake med jordbær er alltid en slager det…

men en annen slager er jo pavalova da.Denne gang ble det med bjørnebær og blåbær…

 

ellers ble det en brownies med jordbær,men den blir det bilde av i mårra. Det er jo alltid en slager å ha med på skolen til skolebarn. 

I allefall jeg kom i mål omsider denne 16.mai,og det meste er klart til morgen dagen,da er det tidlig opp for da skal vi gå i skolens 17.mai tog.Og ellers var det barn her i huset som la seg i kveld og gledet seg mye til i mårra. 

Ønsker en Fin 17.mai til alle !!!!! 

 

Følg gjerne oss på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

‘Se, en sjøstjerne Mamma’-

Her fortsetter det fine og varme været,og jeg kunne sikkert lagt ut ett innlegg hver eneste dag om hva barna her i huset gjør på i fineværet,turer vi er på, hvor mange is de spiser,sykler,hopper trampoline,koser seg på gresset m.m men det ville blitt veldig kjedelig i lengden. Uansett så er det iallefall det de gjør på i fineværet, og vi andre,ja vi rydder vi,stabler og pakker ned i banakasser,sorterer og rydder vekk vintersko,vinterjakker m.m vi har tatt flere turer på søppelplassen med ulike ting som skal kastes osv…. Så om noen trodde vi gjør på ingen ting,så tror de feil i allefall,for å forberede en flytting er ikke noe latliv.  

Men så her en dag i helgen tok vi en litt lenger tur,vi var til en strand som vi var en gang for 2-3  år siden,og ligger ved svenskegrensen. Og størstejenta Caroline ble med oss fra oslo. Det var litt kjøligere der,men fint likevell. Og det som er så fint her er at dette er sjø,og det husker barna fra sist de var her. For da kan de leite etter både sjøstjerne,krabber,reker m.m Og det er klart alltid like spennende.

og faktisk før vi dro hit,gikk flere av barna dagen før ,tilbake ca 3 år i tid på bloggen,for å se på både plassen og bilder av hvordan de såg ut da.Det var visst morsomt,for de såg hvor de hadde forandret seg,og ikke minst de minste,de såg hvor ‘små’ de var den gang,enn hva de er no.

Vi var rett innom en butikk og,så vi kunne ha noe å grille og spise.

 

En flott strand i en koselig vik,selv om vi var der alene,så gikk det folk forbi oppå veien,og vi hørte noe snakke om bilen vår. Noen barn lurte på om det var en bobil som stod der,for den var så stor…ha ha

øh…nei,det er liksom privatbilen vår den…

mange som venter på mat…

det var alt for kaldt for å bade,men fin temperatur til å leke på standen

også her koset lillemor seg-hun satt å såg på de andre søskena som leket på stranden

og her bygges det sandslott og annet…

og det kjøres biler og lages veier…

Og en grillmesteren som ‘jobber på’ …ha ha  Ja det går en del hamburgere til 12 pers….

men endelig,det var godt med mat,synes Aron….

koselig og fredelig plass og et slengtau i et stort tre…

og det var populært 

…både å klatre i…

og å huske/disse…

og så kom altså det store,store høydepunktet…Leah fant en sjøstjerne…

” Se,en sjøstjerne Mamma “

“ååå vær så snill,kan vi ikke ta den med så kan vi ha den som et kjæledyr…..”

” Se Mamma ,jeg fikk holde den og….”

her borte på kaien klarte de å fange sjøstjernen,koselig plass…

like ved kaien lå denne koselige eiendommen,måtte bare ta et bilde av den…

absolutt skjærgårdsidyll denne plassen…

første gang denne lille jenta fikk smugsmake på en juice…spennende,men tydelig godt…ha ha  det viser gliset til slutt…ikke minst så fikk hun holde selv…det er jo staselig…

Hun er ganske populær her i huset denne lille jenta…alltid noen som skal klemme,snakke,holde,kose,hilse på…ha ha og hun gliser og liker nok oppmerksomheten.

Allerede 9 mnd ble hun i går..helt utrolig hvor fort tiden går…men hun er absolutt en pratsom og artig liten ‘dame’.

Aron og lillesøster’n…

da får vi bare håpe fineværet holder til 17.mai da,for no nærmer det seg den store dagen,og her strykes det atter igjen på bunader…

og for de som lurte,ble altså ikke sjøstjernen med hjem som kjæledyr…ha ha 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

 

På piknikk tur.

Ja da var vi på vift igjen da….men når det er så fint vær,og vi går å venter på svar angående en eiendom som vi har valgt å satse på,så er det ikke så mye vi kan gjøre enn å gjøre på ‘noe annet’ liksom.For vi har fra tidligere det meste nedpakket,og det som er igjen går raskt å få i kasser. Men vi har som nevnt tidligere tenkt å satse på en eiendom som vi såg på for 8-9 mnd siden. Men som ikke ble solgt den gang. Men det er mye som enda må legge seg til rettes ang. det finansielle.Men vi har gjort stort sett det meste vi kan gjøre,og no må vi bare vente å se hvordan det løser seg. I allefall her har det vært fortsatt flott vær og fine temperaturer. Og når gjengen her har skolefri,så blir det ‘ut-på-tur. 

Her vi var no har vi vært mange ganger og før,men sist vi var her,var det masse snø og vi tok en del fine vinterbilder av gjengen.No har det begynt å bli grønt og bladene spretter ut. Hvitveis og blåveis fant vi og. Det som er fint her er at det er laget til en grill plass og det er en liten strand,og da trenger ikke vi mer. 

Så da ble det en piknikk tur da…i det fine været.

det som typisk kjennetegner oss på tur er altså ‘bål’…ha ha Men det er så greit å bare ta med pølse med brød,noe både små og store liker…

og ikke minst ‘bål’-‘ild’ er veldig stas for både store og små…

og tross fint vær,så er det langt i fra noe badevær. Vannet er iskaldt,men veldig flott å leke for de små på stranda som ligger der.

og stampen med strandleker er alltid en følgesvenn…ha ha spade,bøtte,biler m.m

og første gang lillemor sitter på stranden og leker,og da ser den sanden veldig fristende ut å smake på altså….

og etter litt mat i magen,må vi rusle rundt litt å plukke litt hvitveis….

vel,vel,det ble visst plukket noen blåse løvetann og….

tenk at bare for noen uker siden var det fortsatt myyye snø her oppe,og sist vi var her og tok bilder var det bitende kaldt og masse snø.Jammen er det en fin tid no…

og det ble en fin bukett med hvitveis,som ble med hjem litt seinere

men først blir det kake,for ingen tur uten å ha med noe ‘attåt’ maten. Eller noko ‘attåt kaffien’,som de sa i gamle dager. ha ha 

men like før vi dro svingte jeg sammen en saftig brownies kake og med smørkrem og strøssel på toppen…mmm….

og her passet klart hvitveisen inn….

og den kaken var veldig saftig og god,og fikk som alltid bein å gå på….iallefall med denne gjengen.

det ene stykket etter det andre forsvant. Det ble faktisk t.o.m et lite stykke til minstemor og. Men hun fikk bare smake noen småbiter,men det var absolutt populært,da ble det både nam,nam…og høylytt smatting fra den lille……ha ha 

og tilslutt ble det et halvt stykke igjen til ‘hu mor.’..ha ha …Altså jeg fikk et helt jeg og,men det er alltid noen små som vil ‘ha litt mer’…og da deler man klart…ha ha 

Vi plukket også med oss en bukett med blåveis…de er så utrolig fine,men står desverre ikke så lenge…så derfor måtte de og bli med hjem og foreviges med bilder…

– blåveis –

Blåveis er jo bare superskjønne da….

 

akk ja…da ble det igjen et langt innlegg med mange bilder,men sånn er det bare…..men denne tiden er fin,og det er mye som skjer i naturen no ,og mye vakkert som vokser opp av jorden. Og noen ganger må en ta seg tid å stoppe opp å se.Ingenting er en selvfølge,alt er så fint skapt. av ‘ingenting’ så skapes noe nytt- hver dag,det vokser og gror.Utrolig fantastisk.

men no skal vi jammen på vift igjen,og en ny tur står for døren.Men sånn er det. vi har liksom ikke et ‘hjem’ som mange andre har akkuratt for tiden,eller som vi hadde før…..MEN som vi snart igjen har-så det er ikke like trivelig å være ‘hjemme’,så derfor bruker vi tid på å være mest mulig ute,og finne ting og tang. Men ikke minst og at det er så fint vær,og at det er en del fridager no i mai.

 

Følg  oss Gjerne : ‘Huset med de 11 Barna’

Hurra for Morfaren vår !!!

Etter helgen vi hadde konfirmasjon her for Ruben,så kom b.l.a Morfar med tog fra Bergen,for å være med på dagen. Og her i huset er Morfar populær blandt barna. Og de synes hver gang når de treffer han,(som ikke er ofte no siden vi flytta hit) at det er stor stas. Men Morfar er pensjonist,og det er 5 år siden mamma/mormor døde,så han er mye alene. Så derfor valgte han å være noen dager ekstra her,når han først kom helt ned hit. Og det synes klart alle her var kjekt. Så han ble med ut på både turer,han ble med på rydding,henting på skole av skolebarna,lekt med de to minste hjemme m.m Og Benjamin synes det var trist at morfar måtte dra hjem.Og det synes Leah og. Men han har lovet å komme ned igjen når vi flytter. Det gleder de seg til.Men så har morfar snart bursdag no i mai. Og som i fjor og de siste 2-3 årene har morfar sittet alene på bursdagen sin. Ingen som gir han verken kake,gave,klemmer eller blomst. Jaja blomster liker han ikke da,men kake,sjokolade og klemmer liker han å få… ha ha  Og det har vært for langt å dra oppover for oss de andre gangene. Men no når Morfar var her tenkte vi å ‘feire’ han bare litt på forskudd før han reiste oppover igjen med toget.. Så da ble det bursdagssang, kake og sjokolade på han. Og ikke minst mange klemmer fra de små. Så får vi heller sende han noen fine tegninger og kort i posten når han har bursdag.Og ikke minst ringe og synge en gang til på selve dagen hans.

Og morfar er veldig flink å lage bløte kake. Det har han alltid vært. Og det husker jeg han alltid laget oppover alle år når vi var små og hadde bursdag. Men han har og laget mange ganger når barna her har hatt bursdag. Så da blir det og naturlig at han liker godt bløte kake. Så kan vel si at det er favoritten hans…ha ha 

God gammeldags,hjemmelaget bløte kake med bringebær inni og på toppen….

og de hvite blomstrene er like fine fra konfirmasjonen…

 

Den var veldig god,og det viktigste var klart at Morfar likte den. Og det gjorde han 🙂

og når konfirmasjons blomster nevnes,så står de fortsatt like fine etter 13 dager faktisk….kun de blå som er visnet..

men som vanlig er ikke bare en kake nok her da,så vi hadde en brownies og…..

Alltid like populært her det…

de som la merke til det,så satt minstemor i den gamle barnevognen i bakgrunnen….Den likte hun tydligvis å sitte i…ha ha 

-S M I L E –

Da Morfar !!! Så får vi gratulere deg så hjertelig med bursdagen din på forskudd,vi er veldig glad i deg,store som små, og veldig takknemlig for at det er akkurat du som er vår morfar- Og at akkurat vi fikk være dine Barnebarn.Vi ønsker deg alt godt,og vi skal ringe å synge til deg når du har bursdag. Takk for at du tok turen til oss,det settet vi stor pris på.

Gode bamseklemmer fra Gjengen her. (storesøster Caroline hilser og…)

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’