Her er våres 11 flotte barn

Da var det på høy tid at det ble en oppdatering her på denne flotte gjengen vår. Det er faktisk ganske nøyaktig 3 år siden vi presenterte gjengen her,som den gang var våres ’10 flotte barn’. Men mye har skjedd på 3 år,barna har blitt større,og noen av de har forandret seg en del,og ikke minst så har vi fått ei lita tulle til i familien. 

No når vi var så heldig ,som jeg skrev i forrige innlegg, var å få så mange flotte strikke gensere fra en eldre dame i posten,helt uventet og vi kjenner ikke hun en gang.Men da måtte vi klart prøve de flotte genserne på barna her. For vi må jo selvfølgelig takke hun gavmilde og snille damen med å sende et bilde av alle med genserne på. Jeg tenkte da at siden de først skulle ha bilde av barna,så kunne vi likegodt ta en ny presentasjon av våres ’11 flotte Barn’.

Altså ja vi har vært så heldig og priviligert å få 11 flotte barn.De er en stor velsignelse og rikdom for oss,og langt i fra noe selvfølge. Men de er nok ikke noe mer spesielle en verken din sønn eller datter. Alle barn er en gave,en stor gave for hver og en av oss som er så heldig å har fått barn. De er alle like verdifulle og unike. Men de har klart alle sine skyggesider,men det har vi alle. Vi er bare mennesker og vi har alle en vei å gå,vi har alle noe å jobbe med og noe å strekke oss etter,og det gjelder både store og små uansett alder. 

Men vi er veldig stolt av gjengen vår,og som vi har sagt mange ganger før,så er de våres beste venner,vi er en sammensveiset gjeng som trives godt i lag. Ingen av barna kunne vi vært foruten,selv om noen kan mene og tro at vi har det stressende eller kaotisk. Men det har vi ikke. Klart å ha barn er en utfordring,det dukker opp all slags nøtter som må knekkes i hverdagen.Men barn er ikke noe problem,barn gir så mye glede og all den gleden dekker over alle de utfordringer som man kan møte. Men klart jo flere barn gir klart støy og.Men barn er barn,og de skal ikke leve i fangenskap,og hysjes på til stadig.nei de skal få være seg selv og vi godtatt for den de er. Og vi som har valgt å få så mange barn har langt i fra et problem,vi ser på barn som en større rikdom i livet,enn hva samfunnet mener hva som er det idealet av en familie. I dag er den ideale familie ca 2 barn og 2 voksne,eller noen har 3 barn. Da passer de fleste hus,økonimi,biler,ferier,aktiviteter m.m og det er liksom den vanlige A4 familien. Om man velger å få over det antallet barn eller flere,så vil mange komme med ulike meninger og synsinger om det. Men i følge statestikken i Norge i dag,så daler barnetallet,og er visst nedi 1,6-1,7 barn pr familie. Og det er ikke så mange. Da er det jo bra at noen velger å satse på flere barn,for vi skaper og former fremtidig arbeidskraft og skattebetalere til landet vårt.Men egentlig må man bare respektere at noen familier velger å få flere barn enn den vanlige A4 familiene.At noen tenker annerledes og har andre synspunkter og holdninger på det å få mange barn må bare respekteres.Slik er det bare.  Og tross mange barn,så klarer både en mor og en far å ha en plass i sitt hjerte til alle barna,de er alle like verdifulle,like store skatter og ønsket.

I allefall gjengen vår her er vi veldig glad og takknemlig for. Og selv om noen kan mene at det å få så mange barn kan være både tankeløst og ansvarsløst,så ser ikke vi slik på det. Alle våres barn er ønsket og like velkommen. For oss er det å ha mange barn helt naturlig,vi kunne aldri vært foruten noen.Det er slik vi ønsket det,og når man har en slik holdning,så takler man like godt 11 barn som de som takler 2-3 barn.Alle barn bli sett og hørt,de får oppmerksomhet,og de følges opp. Barna har det godt,de får all den omsorg de trenger,og de vet at vi er glad i hver og en,og det har det trygt i denne familien. 

Selv om det er perioder i livet,det er dager som både er gode og onde,så kommer man seg igjennom det ved å stå sammen,støtte hverandre og heie på hverandre. Det er jo derfor man har hverandre og. Her i familien legger vi og vekt på mye humor,det er viktig,ikke ta oss selv så høytidelig,ikke være så alvorlig og trist.Vi har så mye å glede oss over og være takknemlig for. Og det gir styrke gjennom ting som kan være vanskelig. Noe vi alle møter på. Ellers er vår tro på Gud størst av alt.Noe alle i familie,barn som voksen har bestemt seg for. De gir og en fred og en hvile oppi alle ting som kan være utfordrende. Men og en stor,stor glede 🙂

 

Altså da la vi i vei til fjells,for å ta bilder av de flotte genserne. Og som jeg har sagt før,så er det en så fin og koselig husmannplass med mange gamle bygninger der oppe. Og det passer jo perfekt til å ta bilder. Men så liker jo jeg slike steder og… 🙂

Her er så koselig,og spesielt no når det hat blitt så grønt og frodig. I dag er det kun museums gjenstander dett,men en flott plass å gå på tur.

de sjarmerende stabburene som står der….sukk

og så var det alle de fine genserne som vi hengte opp på rekke og rad…..

så var jo det store spørsmålet da,skal man begynne med den minste eller den største…ha ha 

vel det mest naturlige blir vel den minste…så da ble det slik…

Minstemor her i huset er altså Talitha Amelia på 9 mnd. En liten skjønn lillesøster som alle er veldig begeistret for.Det er liksom noe med beibier. Hun er vår lille solstråle og når hun smiler og ler,så spres den gleden til alle rundt. Så hun begynner kanskje å bli en smule bortskjemt,for det er alltid noen storesøsken som skal holde og bære denne lille jenta.Men det er og klart ei lita jente med vilje…ha ha  

I norgespakken vi fikk,inneholdt det ikke en genser til lillemor,men hun har tidligere fått en flott hvit strikket kjole fra samme dame,men den har vært for stor tidligere. Men no passer den,så da fikk hun den på denne dagen.

..en flott kjole hun kan vokse i,og et veldig fint håndarbeid.

Så er det minstemann,det er Benjamin Jeremy. Han er 4 år og vår alles sjarmør,men en han er og en liten bestemt mann som vet hva han vil….og ikke vil.

Men han er en snill og omsorgsfull bror,og mammas hjelpsomme gutt. 

Han fikk denne fine genseren fra den snille damen.

“…zzzzzzmilier jeg fint no mamma….??? “

 

Så har vi skolejenta vår Leah Othelia,som ja,er en stor jente,for hun er jo skolejente og går i 1.klasse.Men så er hun veldig liten samtidig. Men sånn er det å være 6 år. Ikke alltid like greit.Men hun er en morsom jente,som og har sterk vilje,og vet klart hva hun vil. Men hun elsker og å utforske og teste alt mulig.

Med Leah rundt, er det full fart,hun er både tøff,modig og utadvendt. Leah er og hjelpsom og har mye omsorg,ikke minst for de to mindre søskene sine,ikke minst dukkene..ha ha og sprer gjerne gratis klemmer rundt seg.Men hun kan absolutt være en liten ramp og,ikke minst ta med lillebroren på tull og tøys ha ha – men sånn er det småunger.  Viktig med action i hverdagen….ha ha 

synes og at genseren Leah fikk var fargerik og flott…

Aron Nikolai er nestemann,han er allerede blitt 8 år og er alles gode sjarmør.Det har han liksom vært hele tiden.Han er en blid, snill og god gutt,som liker å gjøre ting rett.Han er en smart og snusfornuftig,veslevoksen gutt som har både et stort hjerte og stor hjerne.Og ikke minst alles gode venn !! 

genseren han fikk var og veldig,veldig fin…

William Leander er og en smilende og blid gutt,han nærmer seg 10 år,og er neste mann som har bursdag her i huset. Og selv om han er fødd med både litt nedsatt hørsel på ene øret,og litt nedsatt syn på ene øyet,og ligger litt etter de andre faglig pga det. Så er han er oppvakt,nysjerrig,interessert og utforskende gutt. Han spør,for han vil vite. men spørre må man,hvordan kan vi ellers vite.

Denne flotte genseren som han har fått,er årets OL genser 2018.En skikkelig ‘norsk’ genser. Veldig fin,og spesielt når det var med ‘flagget’ på. så snill en dame som har strikke denne favoritten.

to fine blide gutter i to flotte strikka-gensere.

“Mamma,se så fine gensere vi har da….”

Og så har vi Emilie på 11 år. Hun begynner å bli en ‘voksen’ dame,det er iallefall det hun ønsker å være noen gang,større enn det hun er liksom. ha ha  noen ganger er hun for liten,og noen ganger er hun gammel nok. Ikke alltid like greit å være ‘der’ liksom. Men hun er en blid jente,som både ler,tuller og fniser.Og hun er en jente som er med på det meste.

hun likte veldig godt den genseren hun fikk,men den var og veldig,veldig fin.

Joachim Leonard er 13 år og den minste tenåringen vår. Han er en veldig hjelpsom,grei og kjekk ungdom som liker å jobbe,og de hjelper til hjemme å fikse ting og tang. Men det er biler,sykler,lastebiler og alt med hjul som opptar han mest.Og han har veldig lyst å kjøre stor bil/lastebil/trailer når han blir gammel nok til det. No pleier han noen ganger å hjelpe til på et verksted med å både polere biler og andre småjobber. Det gir litt lommepenger noen ganger.

Ruben Natanael er 15 år blitt og ble plutselig både stor,høy og ‘voksen’ omtrent over natten …ha ha  Han kan vel kalles husets ‘petter smart’- eller ‘mac gyver’.Han er i allefall fixseren vår. Han fikser og ordner alt mulig,om det er tørketromler,sykler,lyspærer,støvsugere,kjøleskap,vasker,skruer og mutterer…osv. Han hjelper og ordner og finner ut det merkeligste ting. Men ellers er det han som blir familiens fremtidige pilot.For han er veldig opptatt av alt med fly,og planen er å bli flyger. Men det kan jo passe fint,for vi trenger kanskje et eget privat fly på sikt med så mange i familien…ha ha 

Gutta boys i de veldig fine marius genserene…De kledde de veldig godt,og de passet så bra!!! super flotte gensere…

Og så har vi Miriam Mariell.Hun er 17 år og går 2.året på vidergående. Hun har alltid helt fra hun var født,(låg i magen) vært sein,både språklig og faglig/mentalt.Men har hengt med og utviklet seg fint i sitt eget tempo. Hun er en hjelpsom,blid og positiv jente,og veldig glad i lage mat. Hun er veldig glad i familien sin og har alltid vært glad i de aller minste småsøskene sine,og no er det jo klart minstemor som er favortitten. Hun kan fint passe,leke og være med henne hele dagen.Og blir aldri lei. Miriam fikk en myk genser med en fint mønster fremme.

Så er det nest største jenta Rebekka Danielle.Hun ble nylig 19 år.Hun er akkuratt ferdig med noen fag som hun har tatt,og bestod fint to eksamener.Hun har lyst å gå videre på Reiseliv og sikt bli noe innom det,eller noe med  fly m.m Rebekka er en veldig flink og hjelpsom storesøster,hun er som en ‘mamma 2’. Hun er rett og slett flink med alt.Hun er glad i familien sin,og vi er glad i henne.Hun er oppoffrende og gir mye av seg selv.

hun fikk en fin ,varm og god genser,akkuratt slik hun liker.

Og så har vi største jenta vår Caroline Mikaela som er 20 år. Hun har flyttet hjemme i fra og bor i Oslo. Der går hun på sykepleien og har 1 år igjen før hun er ferdig.Ellers jobber hun utenom studier og praksis.En storesøster alle er glad i,men og en storesøster som bryr seg om både søskena og familien sin.Hun liker godt å jobbe med mennesker og får mye skryt for det. Selv om hun har flyttet hjemmefra,så kommer hun hjemmom både no og då. Og det synes alle er stas. 

Hun fikk ikke direkte en genser,men en strikke jakke…og det er noe som passer fint til Caroline,og noe som hun går med om vinteren. Ett alldeles flott strikke arbeid.Helt imponert over alle de flotte plaggene vi fikk…

Emilie synes det er stas å ha flere storesøster større enn seg selv. Og hun som liker noen gang å være stor,’henger’ seg ofte på de store søstrene.Men absolutt viktig med gode forbilder.

 og så var det hele gjengen da. Vel en absolutt ‘tullete’ gjeng….ha ha 

Og det skal noen bilder til for å velge ut et som ‘ser’ noelunde ut …

men så ble det til slutt et bilde da som ble sånn noelunde ok .

Så da får vi sende takkekort til den snille gavmilde Damen som har strikket så mange flotte plagg til gjengen her. Vi er veldig takknemlig både for de fine genserne ,men og veldig takknemlig og stolt for hver og en i den flotte gjengen vår. 

og ikke minst tusen takk til alle dere der ute som vil følge oss,det setter vi veldig  stor pris på. Vi vil og vise at i dagens 2018 går det helt fint å være storfamilie,å ha mange barn uten å være ‘unormal’ i andres øyne….ha ha  men litt ‘familien kork’ er vi altså,men det er vel noe de fleste er litt iallefall…

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg