‘Inn i de voksnes rekker’

Da kan vi legge bak oss flere dager og  ikke minst en helg med virkelig full fart fra tidlig morgen til seine kvelden. Men å legge skoene på hylla av den grunn,er nok ikke tilfelle,for fremover no er det flere ting som skjer.Men det kommer vi tilbake til. 

 I allefall på lørdag ble altså omsider eldste gutten Ruben her i huset  ‘voksen’…ha ha.  Vel det er no det de sier da, når ungdommen blir konfirmert. At da trer de inn i de voksnes rekker. Jaja ikke helt lett å se forskjell da fra den ene dagen til den andre,men sånn er det vel på de som blir 100 år og. De merker nok ikke mye forskjell fra dagen før, da de var 99 liksom…

Men Iallefall Ruben ble konfirmert sammen med ca 19 andre ungdommer,og det gikk fint det.Tror absolutt at det var stas,og de ‘følte’ seg helt sikkert litt mer voksen etterpå. Helt garantert…ha ha 

Ruben har altså gått på ‘tentro’ som er et frikirkelig alternativ. Og de hadde høytidsdagen i Norkirken i Drammen. Det var mye fin sang og musikk fra start til slutt.  Det var og sang og musikk av tentroelevene. En annen  gruppe viste to dramastykker,det var b.l.a Ruben med på. Det var tale og utdeling av diplom m.m bønn,heder og ære til konfirmantene m.m 

Etterpå dro vi utover mot festlokalet,men måtte hente kaker og diverse på veien. I alle fall omsider etter laging og tilbereding m.m av mat og annet,kunne vi alle som var kommet, endelig sette oss til bords.No var alle veldig sultne,men her var mye mat,så det var bare å hive innpå. Pappen ønsket alle velkommen i Rubens konfirmasjon,og vi hadde en ganske  avslappet og jordnær fest for Ruben. Det viktigste var at alle koste eg,enn at det blir alt for høytidelig.

Angående blomster og borddekking,ble det hvitt og lyseblått,ja ja og grønt innimellom da.Synes det er fint å blande de 3 fargene. Det passer fint til gutt da, og det ble sånn helt ok,i alle fall etter det man hadde tilgjengelig og ikke minst tid til.Hadde det vært hjemme og man kunne brukt en annen tid på det m.m så hadde det nok vært mer detaljer på mange ting. Men,men konfirmanten var no fornøyd han i allefall,og det var no de som kom og,og klart det var det aller viktigste.

Og selvfølgelig mye bilder ble tatt,og det har vært en jobb å gå igjennom de. Så beklager at det ble et lengre innlegg denne gangen.Mange bilder har blitt silt ut så det er sagt…

Men sånn er det bare  når man skal få med litt av alt. ha ha 

 

 

så endelig ble Ruben og flere andre Ungdommer rundt i dette landet konfirmert og trer inn i de ‘voksnes rekker’…

vi fikk leie et selskapslokale på et gårdstun,og vi leiet underetasjen.Her er et koselig og intimt lokale,men litt mørkt her inne desverre. Så ikke alle bilder er like klare på grunn av det.

Måtte klart lage noe inngangs parti…

koselig sted,her finnes og en bakerovn for de som ønsker å ha selskap her med hjemmelaget pizza i baker ovn…

her har jeg dekket på…

jeg hadde valgt lyse blått og hvitt,og grønt sammen.

jeg dekket på to langbord.

borddekking…under bestikket er gamle avisutklipp fra ca 1945 …

noen som venter på mat…

 

Aron er og sulten no…pådekking…

en pappa som er virkelig sulten,og no spiser han snart opp de små hendene til Lillemor…ha ha 

men så kom omsider maten og drikken på bordet,og her var både varm og kald mat….

jeg har brukt to gamle trekasser på bordet der maten stod,da fikk man plass til mer,synes og at gamle trekasser er fine å pynte med….

man kan ha småskåler med salat oppå slike kasser…

 

så endelig kan alle sette seg….

en sulten konfirmant

bare for å nevne det så tok selv Ruben ansvaret for oppvasken etterpå fra hele selskapet…og da menes ALT av oppvask…tror han stod oppi 4 timer minst total.Han utnevnte seg altså selv som ‘oppvasksjef’- ha ha 

en gutt som synes det var godt no med mat…

Storesøster og lillesøster

Lillemor er igjen opptatt av å spise på små brødbiter…. godt og spennende….

og etter at alle spiste seg god og mett,var det tid for pause. Og da var barna og kusiner og fettrer ute å lekte. Gjemsel synes Leah er gøyt…

‘hysj mamma,ikke si at jeg gjemmer meg her bak….’

og når det er pause er det alltid tid til litt ‘bilde taking’…

Første gang Lillemor har bunad på seg. Hun var i alle fall fornøyd…

Men så måtte vi jo ta noen bilder av Ruben. Skal ta noen bedre bilder en annen dag.

Gratulere så mye med ‘Dagen’ til vår staute ungdom…Masse lykke til videre i livet Ruben. Vi er alle veldig glad og stolt av deg!!!!

og så måtte vi klart ha et bilde av hele gjengen her…

og etter oppvask og rydding var unnagjort,og kaker ble sett frem,så var det snart tid for kakespising. Og vi har laget og alle kaker selv,men en hadde vi bestilt . Og det var en kake med bilde av Ruben på. 

To gutter som måtte kikke på den fine kaken med bilde av Ruben som liten gutt.

ååå den så god ut…og det var den og….

alle på bakeriet måtte kommentere mange ganger hvor søt og skjønn gutt det var på bildet…ha ha 

den var i allefall veldig god. Masse bringebær inni. 

veldig rart at den høye staute mørke Ruben i dag, var denne lyse, lille krølltoppen for 13 år siden…ha ha 

så var det bare å hive innpå med kaker og masse frukt…

sisters…klar for innhøgg av kaker…

det var veldig stas synes barna her,at Morfar kom nedover en tur fra Bergen. Lillemor er hans 21. barnebarn.Hun var litt skeptisk i begynnelsen når hun såg han,men så kom det seg etterhvert. 

Ruben og Morfar!!!!

og så måtte vi jo ta et familie bilde til slutt. Og da var det bare å samle troppene…

noen ventende…familien kork…jeppsi…

og til slutt ble det no et bilde…vel det ble mange bilder,…ha ha

ikke bare lette det der nei…

en fin dag er over,men den sluttet ikke der. No var det oppryddingen,og den gikk klart like fint med mange flotte barn som hjelper til. Og igjen både Ruben og Joachim gjorde en flott innsats på kjøkkenet og ikke minst i oppvasken.Storesøster gikk hjem og la de 4 småbarna,så vi fikk ryddero. Og slik er det her hos oss. Vi samarbeider,og da går det meste. Ruben var fornøyd han etter dagen.Selv om alt var i enkelhet. Og det var absolutt det viktigste.

da er det bare 1 år til neste mann…ha ha Vi gleder oss allerede…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

Da er snart alt klart….

Da er vi i full gang med forberedelser til den store dagen til Ruben her i huset.vel,noen forberedelser har som smått begynt for en liten stund siden. Selv om vi var veldig usikker en stund om vi skulle utsette feiringen. Men så ordnet det seg,så da blir det likevel. Og vi satser på fin vær og fin sol på dagen. Og det har det allerede vært her i flere dager,så det kan se lovende ut. Vi fikk heldigvis leie et selskapslokale,selv om vi var seint ute,og det var veldig bra, så no får vi og ordne alt sjølv.Det er slik jeg liker det. 

Tidligere har vi hatt 3 jenter som har hatt konfirmasjon,og angående blomstrer så har det har gått i lysrosa og hvitt. Blomstrer som ranunkler og peoner er super fine å bruke. Denne gange er det en gutt,og jeg vil bruke noe lyseblått og hvitt.Så jeg tenkte ut for en stund siden hvilke blomstrer jeg ville bruke. Synes det er kjekt å pynte bord m.m Er så mye fint å bruke,så mye fint på lage og sette sammen. Så jeg valgte blå hortensia sammen med noe hvitt og grønt. Ville egentlig ha hvite ranunkler,men det var slutt på den tiden no sa de på blomsterbutikken,så de fikk jeg ikke tak på. 

Dette er blomstrene som det skal bli noe buketter av….

 

Alltid god hjelp å få når man skal kjøpe blomster.

 

Jeg har satt blomstrene sammen i Norges glass,synes slike glass er fine å bruke. 

Så er det mat. Det som vi har valgt andre år for jentene her, er koldt bord. Synes det er veldig greit med koldt bord,da er flere ulike utvalg på mat,og ikke bare en rett liksom.Og at det er variasjon og noe for enhver. Og her har vi pleid å hatt  ulike salater,som pasta salat,kyllingsalat,druesalat,gresk salat,m.m og ulike pålegg ellers  vårruller m ris,kyllinglår,reker m.m  

Ellers er det jo flere kaker som skal lages m.m 

Jeg liker jo å lage mat og synes det er veldig kjekt å lage ulike ting,ikke minst så er det mye rimeligere å lage selv.Og så kan man og velge hva man vil ha. Og her har jeg tatt litt etter litt over tid,og da blir og utgifter fordelt utover.Ikke minst gått på ulike butikker for da kan man dra nytte av ulike tilbud.Så da blir det ikke så dyrt totalt sett.

Og fordelen med å ha mange barn,det å være mange, er at alle hjelper til.Og de store de er flink å hjelpe med maten.Noen kutter salat,noen pisker krem,noen skjærer opp både det ene og det andre. 

Det som var fint der vi skal leie,er at det er en kjøkken krok der,så man kan tilberede mat,så vi ble der en stund for å ordne til bord,dekke på og tilberede noe mat. Og siden det er kjøleskap der og,så får ting stå kjølig til dagen etter. Veldig greit. 

så vi ble noen timer der i utleie lokalet i dag og fikk ordnet med det meste. Det var en koselig plass,og når vi ikke blir så mange,så er det stort nok.

 

Denne gangen begynte jeg ikke å stryke på bunader kvelden før,men en uke før. Så de har hengt klar og ventet. Men først måtte de leites frem,for alt hadde vi pakket ned. Samme med sko,kjoler  og dresser til de som skal ha det. Eller slikt som skåler og fat.Men etter en del runder i banan kassene fant vi det vi trengte.

 

første gang lillemor skal ha Bunad på seg…En bunad storesøstrene har hatt før henne.

Jeg er jo veldig glad i bunad, og det ble det på konfirmanten og i år. Synes det er alt for få konfirmanter gutt,som bruker bunad,jenter er det ofte mange av,men lite gutter. Synes det er dumt,det er så flotte plagg.Dress er så vanlig og kjedelig.

Så til Ruben har vi bare lånte en bunad,for siden han enda ikke er ferdig utvokst ,kan den bli for liten etterhvert. Så da er det bedre å evnt. kjøpe seinere.

 

Godt med god kuttehjelp når maten skal tilberedes…

stas å få hjelpe til…

servietter skal brettes…

Så da ble vi omsider ferdig, og da var det bare å dra hjem å lage noen flere kaker før det var på tide å ta kveld….

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook . ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

Endelig fant vi noen også…

Her har snøen lagt lenge,og vi har omtrent ikke funnet noe vårtegn,men endelig har snøen smeltet. Jaja,noen hauger ligger det  no her og der,men det meste er vekke. Og det beste av alt er at endelig har vårtegnene tittet opp av jorden. Vel det har nok blomstret mange steder allerede i flere uker,men her var det i alle fall stas å finne både de gule,hvite og blå som har tittet opp av jorden. Og vi pleier hvert år i ta flere turer i hvitveis skogen som ikke ligger så langt herfra. Og har hvitveisen kommet der,ja da er det i alle fall blitt vår. Så vi stoppet der en dag for å sjekke. Og jammen santen fant vi noen. Jippi endelig fant vi hvitveis vi og, og det ble en bukett med hjem. Her er det alltid stas å dra på tur i hvitveis skogen. Absolutt en koselig liten skog som barna elsker å utforske. 

 “Mamma se, hvitveisen har kommet !!!! ”  to som synes det er stor stas å endelig få plukke en bukett til mamma.

de er så fine de hvite der de stikker opp av bakken og strekker seg mot solen…

Leah elsker å plukke blomster…

å så måtte jo lillesøster få se på de fine hvite…

en så fin dag i skogen…

å de måtte selvfølgelig utforskes av små barnehender. Alt skal sjekkes no av slike små…men hvitveis er giftige,så de må ikke puttes i munnene av barn…Men å ta å kjenne,ja det er lov…

og hjem ble de,og de må settes fort i vann,ellers visner de. …

og til ‘ettermiddags kaffeen’ ble det en enkel rullekake. Og en pk frosne bær som har lagt lengst ned i frysen, ble fyll. Anbefaler virkelig å prøve det inn. Veldig friskt,enkelt og godt.

å tenk at hvitveis kan være så fint sammen med noe gamle skatter,og det beste er at når de visner,kan vi bare plukke nye. Og det helt gratis.

her er det bare et par dager til vi skal ha konfirmasjon for Ruben,og det er en del forberedelser på gang.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ” Huset med de 11 Barna “

 

 

Mange gode leveregler.

Da legger vi bak oss en helg der vi igjen har vært så heldig å få være med å se på mange flinke skolebarn.Og her i huset er det alltid barn som forteller en stund før at de øver,og øver. De skal både synge,vise skuespill og lese ulike vers m.m  Og endelig skal de få vise det de en god stund har øvet på. Og her tropper vi opp hele gjengen. Og det som var ekstra stas denne gangen var at storesøster var hjemme denne helgen,og da fikk hun også være med å se på de flinke søskena.

det er veldig kjekt med et slikt opplegg,for det er alltid mange gode tema som barna øver på,og som de viser frem. Denne gang både las de,sang,viste skuespill om å være tålmodig,om å ta ansvar, dele med en venn m.m og det er viktige ting og gode leve regler man kommer utfor i hverdagen. Både hjemme og på skolen.

 

Benjamin synes det var kjekt å se på alt elever på skolen hadde øvet på og viste.

Benjamin har 4 søsken som er med å synger i skole korte,de er veldig flinke å synge,og de har øvet mye. 

Elever i klassen til Emilie las opp mange viktige ting,b.l.a å ta ansvar,ansvar for alt fra skolearbeid,for hverandre,for seg selv m.m absolutt mange gode og viktige leveregler.

Aron og 2.klasse leste vers om å være tålmodig, holde fred med hverandre,vise godhet og kjærlighet.

Emilie las både vers og var med å sang.

Vi satt på galleriet,for da hadde vi god utsikt ned. Og klart Lillemor var med,selv om det ikke var så mye hun skjønte,men sang og musikk liker hun i alle fall.

På pappas fang…

og etter mye fin oppvisning,sang og musikk,og ikke minst gode ord fra mange flinke elever,så var klart alle veldig sultne i magen. Og etterpå fikk vi både middag og dessert.

her er fra dessert bordet.

Leah var flink å synge,og synes det var stas at lillesøster var med å såg på.

no skal de sitte sammen å kose seg med god mat og kake/dessert.

lille mor fikk smake på noen brødbiter,det likte hun veldig godt

stas å sitte på storesøsters fang og få låne solbrillene hennes,men de var mer interessant å bite på, enn å ha de på nesen…ha ha 

klar for solen!!!!

Etter på skulle vi kjøre storesøster til toget,en bror i en bursdag,så da tok vi turen på lekeplassen,mens vi ventet. Det var så fint vær.

her er det alltid populært å dra,og dette var første gang lillesøster fikk være med på mange av aktivitetene,noe som var stor stas,både for henne og de andre.

men baby dissen/husken var nok mest populær,da smilte hun fra øre til øre…

det var mye folk her denne dagen,men det var og et fint vær. Og det er så godt at våren er på vei,at man kan være ute,jakte på markblomster som titter opp av jorden m.m det er virkelig een flott tid. 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

 

 

 

 

 

 

En liten nedtur….

Vi er jo på boligjakt kontinuerlig for tiden,og vi ser og leiter og leiter. Så en dag dukket det plutselig opp noe interessant. Et hus,landlig,med mye skog og mark og med noen småbygninger rundt. Et lite småbruk. Og ikke så veldig langt herfra. Det var et stort hus med 5 store soverom oppe,og en loftstue. Stort kjøkken,og stor stue,og ikke minst masse boltreplass ute. ja dette måtte vi kikke nærmere på. Prisen var ikke så ille heller. 

Så vi utforsket alt av bilder og tekst i annonsen,og  gjengen her var og  veldig gira på denne eiendommen. De begynte å sjekke ut avstand til skolen,om det gikk buss til skolen der,hvor mye man eide,for det fulgte med en del jord,skog og mark.

Ellers kikket de på rommene,mange store fine rom,endelig skal de få sette opp sengene,Leah vil finne frem lekekjøkkenet som står på låven,osv 

Så vi planla å møte på visning. Vi sendte melding til megler at vi var en familie som var interessert i  denne eiendommen,og sa vi hadde mange barn,og ville gjerne komme på visning. 

Joda vi var hjertelig velkommen på visning.Han skulle notere ned at vi kom. 

så vi så frem til denne dagen vi skulle på visning. Alle gledet seg,og var spent.

 

bilder fra finn.no

et stort flott område,masse skog og mark rundt…

fin eiendom...

stort hus,selv om jeg liker hvite hus,men de kan jo males….

mange koselige rom…

koselig utsikt fra kjøkkenet….

et gammelt koselig uthus…

utsikt fra kjøkkenvinduet mot en liten gammel låve som og hører til ,absolutt sjarmerende ..

 ja dette var klart en fin plass.og vi så frem til å ta turen hit. Og det var i dag lørdag at vi skulle se dit. 

Men så,for et par dager siden fikk vi desverre en melding av megler.  

 

 

 

asj…det var skikkelig nedtur da,så gikk vi inn på finn.no og der stod denne meldingen på annonsen….

 

 

ja det var en del her som ble litt sur og skuffa da…vi var liksom så nær….og så ble den liksom solgt før visningen…akkja

men nei,det er ikke så mye å gjøre med det. Vi får bare tenke slik, at da var det ikke dette vi skulle ha,da finnes det noe annet for oss,og noe enda bedre. Men klart, skikkelig dumt at man var ‘sååå’ nær…men,men vi får bare leite videre,og håpe at det snart dukker opp noe annet. Det må vi bare tro at det  absolutt gjør…!!!

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

Han nektet denne gang også…

 Selv om vårblomstene som titter opp av jorden mange steder no,så vokser de så mye seinere her vi bor. Men her er det altså ‘noe annet’  som vokser så alt for fort. Og det ‘noe annet’ er ingen andre enn Lillemor. Hun vokser rett og slett i rekord fart her,og veldig mye skjer i den alderen hun er i no.

Hun er vår alles god klump og en solstråle. Prater og skriker gledes hyl og smiler …At hun er allerede blitt 8 mnd er helt utrolig,snart både kryper og går hun..

Og 8 mnd , da var det og tid for en ny kontroll på helsestasjonen. Men denne kontrollen skulle hun ikke gå alene på. Storebror Benjamin skulle og få være med. Grunnen var at da han var på 4 års kontroll her tidligere,så var ikke han så veldig samarbeidsvillig i følge helsesøstra.  For Benjamin hadde bare ikke lyst å snakke med henne rett og slett den gangen. Og da hun spurte om ulike ting fra boken hun viste,sa han bare ingen verdens ting.  Den forrige gang spurte hun og om hvordan han låg an ang språk. Vel han er en oppegående herremann,prater og er veldig veslevoksen.Han har i tillegg 9 eldre søsken som har har lært mye fra….så han er det ingen fare med nei…

Men han hadde altså bestemt seg den gangen å ikke si så mye. Men da han kom hjem fortalte han hva som var i boka,han ville bare ikke si det til damen, sa han. 

Men hun her helsesøstra hadde altså  bestemt seg for å få han til å snakke,og ba han igjen komme sammen med lillesøster når hun skulle på 8 mnd kontroll.

 

Det er så typisk at Lillemor skal sovne akkurat når vi skal på helsestasjonen,selv om hun sov før vi gikk…

Så da troppet vi opp,og vi sa til Benjamin at no må du svare da,og fortelle….joda han lovet jo det da. Men da vi kom inn,og hun begynte å vise bilder fra en bok om biler,var han igjen taus,og hun prøvde alt mulig andre ting,leker,biler,ball m.m men uten resultat. Gutten hadde igjen bestemt seg at han skulle bare ikke snakke med denne helsesøstra. Han nektet plent…alt han gjorde var å nikke for ja og riste på hode for nei…

Hun spurte han og om alt mulig,hva han liker,hva han leker med,og så det ‘konge spørsmålet, Er du bare hjemme med mamma du da??? jepp sa jeg,han og lillesøster. Men på onsdager og fredager er det 3 barn over han som har kort skoledag,så da kommer de hjem og leker med han. Men han koser seg hjemme han,virkelig.Og han synes det er topp å få være med mamma og lillesøster.

Men så gav hun litt opp. Benjamin var bare opptatt av å leke ut på venterommet han,så han ville ut der han. Ikke snakke med hun iallefall.

Og så var det igjen alt mulig spørsmål da,prater han bra, kan han farger,kan han ‘det og det’, osv. Og så måtte hun igjen og igjen komme med bekymring for at han kunne jo få problemer når han begynte på skole,når han ikke pratet,når han ikke likte å prate til fremmede. osv Så det beste og lureste var at han begynte i en barnehage. Så fikk han oppfølging og spesielt ang språk.

“Hallo, han prater som en foss,trenger ikke noe oppfølging på språk,han er en meget oppegående gutt,og vi skal ikke ha han i noe barnehage.I barnehage  er det en voksen på 5 barn,hjemme er det en mamma på to barn,og noen ganger når lillemor sover er det bare mamma. Og jadu denne gutten går nesten hver dag i ‘mamma skolen’ han. Og han har mange å leke med,og lære av. skolebarna her klarer seg og helt fint på skolen. De må ikke i noe barnehage før skolestart.”

Ja hun var altså bekymret for dette med at han ikke snakker med andre folk. vel denne gutten snakker med akkurat de han vil og skole blir ikke noe problem nei.Han kjenner skolen,han er trygg der,og han er ofte med på skolen,avslutninger,skole/klasse treff,er med henter de ,leker  i skolegården. Og ikke minst han har mange søsken på denne skolen, som vil nok forfølge lillebroren. Tror nok ikke han får problemer der nei. Han har og mange ganger sagt at han og vil begynne på skolen snart. Han tegner,skriver bokstaver m.m Og han kan fargene. Men av en eller annen grunn vil han bare ikke snakke med akkurat denne helsesøstra.

Og det dummeste av alt er jo at hun tro jo ikke på hva jeg sier. Hallo jeg er moren,jeg kjenner gutten. Han har ingen problemer,men hun mener jo tydeligvis at han har det,bare fordi han ikke vil snakke med henne der nede i de 10 minutter….man kan ikke bedømme noe som helst utifra så lite liksom.

Men likevel hun måtte høre han snakke,ja hun må jo gjøre jobben sin. Så avtalen var at han skal igjen være med på lillesøsters neste kontroll. Joda klart han vil det,ikke for å snakke med helsesøster,men bare for å leke på venterommet da klart…ha ha

 

det er her denne karen liker seg…

 og de her to liker seg godt i hverandres selskap…

“Mamma,jeg vil bare leke her ute med biler,tog og lastebil jeg…”

Og så kom pappen,han kjørte oss,og så måtte helsesøster fortelle alle ‘bekymringene ‘ hun hadde for Benjamin til han og.Vi måtte virkelig vurdere barnehage til han. ha ha

men …niks skjer ikke!!!

 

Jaja så var det Lillemor da. Joda alt fint med henne,hun spiser,vokser og legger på seg hun.Hun lurte jo på hva hun spiser da,lurte på om hun likte å ligge på gulvet?m.m

å joda hun elsker grøt hun,og hun ligger mye på gulvet å ruller,men liker jo veldig godt å sitte litt å leke litt og da,man kommer liksom litt opp i høyden da. Sånn som her ute på venterommet…

‘nja,det var altså veldig viktig at hun låg mest på gulvet,for da fikk hun beveget seg…og bla bla bla…’ begynte helsesøstra. Vel klart hun må gjøre ‘jobben’ sin her og,men hun vet at jeg har liksom hatt 10 andre beibier før da…jeg vet alt det der…egentlig trenger hun ikke å fortelle så mye. Ikke til meg liksom, men for all del gjør det til de som trenger å høre det. ..ha ha  men det er jo ikke noe farlig at en 8 mnd gammel beibi sitter å leker…hun sitter liksom ikke i flere timer da…

Er så kjedelig å måtte forsvare alt mulig,bare det med Benjamin,at de ikke skjønner at ikke alle barn ønsker å snakke på komando. De er ingen roboter. 

 

ei lite tullemor,som ikke er så lita lenger, hun er allerede 8,5 kg og over 70 cm lang. kurven hennes går oppover…så hun vokser helt fint…

Men jeg er jo ikke noe vanskelig jeg da,jeg hører jo klart på hva helsesøstre sier…men så er jeg flink å ‘jatter’ med og da,og bare svelge noen kameler der og da,og tenker at, no går vi,og berolige oss med at det er en stund til neste gang heldigvis…ha ha ha

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna ‘

 

 

 

 

 

 

Vårfølelse !!!!

Da må vi bare erklære her at våren er her. Jaja i alle fall i noen dager fikk vi oppleve den.Og selv om snøen ligger enda mange plasser,og det tar nok enda en stund før alt er smeltet vekk,så går det i alle fall den rette veien. Og mange plasser i landet har det vært flotte temperaturer. t.o.m Bergen,der vi flyttet fra. Men jammen kom det noen fine og varme soldager her og.Og da blir det klart mye utetid,i alle fall her i huset. Og endelig har snøen smeltet under trampolinen.Og den er flittig i bruk om dagene.

Litt av gjengen som er så glad for våren!!!

men en tur å finne ‘gås unger’ eller ‘pusekatter’, må vi bare no om våren. Det er noe  vi gjør hvert år,og er et sikkert vårtegn.Så i går tok vi turen ut på ‘gåse-jakt’.

Yeeeehhhh og hurra for våren….

Leah har funnet mange fine greiner med ‘pusekatter’/ gås unger ‘

De er jo fine da….

litt flere greiner med de ‘myke søte’

og det ble en bra bunke med hjem…

noen flere som koser seg i vår solen.

Ellers bare følelsen av lysere og varmere dager gjør godt for en lang vinter som vi har hatt i år. Mange plasser har de første vårblomstene kikket opp,og her har vi og prøvd å se noen plasser etter de,der det ikke er snø enda da. 

Vi har og ryddet litt utenfor huset. Både akebrett og ski er det ikke så mange som vil ha lenger.

No er det sykkelen som er mest populær, og her var vi ute for å leite etter vårblomster…

I dag var det regn og tåke,og ingen sol å se.Og det er og enda en del snø som må smeltes vekk her rundt omkring. 

Det ble ikke noe vårblomster fangst i dag,men vi får bare vente noen dager til, å se om det dukker opp noe grønt fra bakken. 

enn så lenge får vi kikke på pusekattene vi har funnet. Er jo en liten vårfølelse det og. 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

No må de vekk !!!!

Det er jo ikke noe nytt da at vi er en veldig dyrekjær Familie. Vi har alltid vært glad i dyr,både jeg og pappen,og vi har begge vokset opp med b.l.a katt. Jeg husker og at når jeg var liten hadde vi og en hund en liten periode,men den bjeffet sånn på alt og alle at den kunne vi ikke ha. Ellers hadde jeg noen kaniner i noen år når jeg ble litt større,men jeg tror de stakk av etterhvert. Pappen her i huset derimot har alltid hatt hund og katt,alt fra schæfer hund til blandingshund.  Og etter vi giftet oss,bodde vi på landet de 4 første årene. Der leiet vi et gammelt hus,og der ble de 3 største og første jentene født.

Også vi har gått i gjennom noen gamle album,der vi fant noen av de bildene fra da vi bodde på landet.Og her i huset synes de det er veldig kjekt å gå igjennom gamle bilder å se fra da de var små. Og de som er små no,ser på bilder fra den gang de store var små. Og ikke minst at de ligner på hverandre m.m 

Det var fint å bo på landet,selv om huset var gammelt og kaldt.Det er alltid noe vi har trives med.

De tre største jentene i dag, som den gang var de tre minste…. 

Men Nedenfor det gamle huset hadde en nabo sauene sine gående, og litt seinere gikk det en hest der. Dette var klart veldig stas for de her 3 jentene å få se på hver dag.Vi var alltid ute å hilset på hesten,gav brød, og klappet han.

største jenta Caroline synes det var alltid stas å gi hesten brød…

Og samme med sauene.

om våren og sommeren kom det lam,og de var jo super skjønne.

En gang hadde noen sauer kommet seg ut gjennom gjerdet og da gikk de rett ut på trappen. De var skikkelig sosiale de her sauene.

Utenfor døren gikk veien forbi,og en dag hørte vi trampe slag. Der kom det løpende en hest uten rytter forbi. Den hadde visst og løpt i fra et innheng lenger inne i dalen. Sånn var det å bo på landet. Men det som var det beste av alt var  en flokk med påfugler som kom gående mot huset. Naboen oppe på haugen hadde mange ulike dyr og fugler,ender,påfugl,høns m.m Og denne gangen hadde påfuglene kommet seg ut.De er jo bare fine da,i alle fall når de slår vingene sine ut…

Etterhvert fant vi ut at vi skulle spørre huseier,om vi kunne skaffe oss noen høner  som vi kunne ha i den lille løen som stod like ved der. Joda det var greit det,den lille løen stod tom likevel.Så vi fikk tak på 10 brune høner. Og hver dag kunne vi gå å samle egg. Og det var veldig stas for de her jentene å få være med på.

 

hønene var tamme og super sosiale….og leket fint med barna.

å gi vafler til hønene var jo veldig artig visst…

Og seinere når vi flyttet,hadde vi med oss to katter som vi hadde den gang. Hønene gav vi vekk til naboen på toppen. Ellers skaffet vi oss noen kaniner i det nye huset,men de klarte en nabohund å drepe en gang de gikk i utegården.

To søte små kaninunger som vi hadde da vi flyttet og kjøpte oss hus. men levde ikke så lenge desverre.

Etter at vi bodde der i ca 10 år, og vi flyttet til de siste huset,som var og på landet igjen,så fikk vi flere dyr. Egentlig hadde vi planer om enda fler dyr,men vi hadde moskus ender,kaniner,høner,haner og en gris. Men katter har vi liksom hatt med oss hele veien.

Dette er Pernille,grisen vi hadde…hun var en artig gris. 

Vi har og har hatt flere ulike hunder oppover årene,men den vi har no,er den vi har hatt de siste 2 1/2 årene.

Og så har vi jo veldig lyst å kjøpe et småbruk da,så vi kan få litt dyr m.m igjen. 

Så vi er en dyreglad familie,og barna har vokset opp med dyr,og alle er like glad i dyr. 

 

 

Men så er det de her kattene som vi har no da. 

Den store svarte katten Bamse er bortimor 15 år no,og vi har hatt han i over 10 år.Så han har liksom fulgt familien og er blitt som et medlem…ha ha 

men så har vi to andre søsken par,som ble født i august i fjor,like før lillemor ble født. Planen var å bare ha en av de,men så likte vi de så godt at vi beholdt likegodt begge to. 

Men så har jeg nevnt tidligere at vi har fått beskjed flere ganger her vi no bor at vi må gjøre noe i forhold til kattene.  Grunnen er at det ligger en barnehage like ved her,og de har så mye problemer med katter som går der og gjør i fra seg i sandkasser m.m Så det har kommet mye klager derfra.

og det er jo ingen båndtvang på katter,så derfor er nok våres katter sikkert noen av de som går inn der på nattestid i allefall. Men det er ikke bare våres katter, for rundt om her er det og flere gårdsbruk,og de fleste av de har katter. Vi har observert opptil flere ganger minst 3-4 andre ulike katter som går rundt om her. 

Men sånn er det no bare å bo på landet.

Men så fikk vi en ny beskjed her en dag,at no var det nok,no måtte bare kattene vekk !!!

 Barnehagen var lei av de kattene som gikk der. No var det nok!!!

Så då har vi måtte lagt ut annonse på finn.no om katter som gies vekk,og allerede mange er interessert. Så de går nok i løpet av helgen. 

Men så var det den svaret Bamse pusen vår da. Han har liksom vært i familien i mange år,kjendis er han og siden han var på ‘Norge rundt’ på NRK en gang. ha ha 

Så han har vi prøvd å få noen til å ‘passe’ han til vi flytter. For han har vi ikke så lyst å gi fra oss. Men det er ikke alltid like enkelt. Men så vi får bare håpe at noen barmhjertig der ute vil passe på han.

 

Men så synes jo klart barna her at det var veldig dumt at vi måtte vekk med kattene,de har alltid vært vant med katter,og koser mye med de. Men vi får håpe at  det er ikke så lenge til vi flytter,så vi kan få noen katter igjen.

en veldig sosial og kosete jente pus.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

Pappen hadde helt glemt dagen hennes…

Jeg må vel si at jeg var nesten litt flau på pappens vegne,da han kom og hvisker stille i øret litt ut på morgene.

” Er det i dag Rebekka har bursdag…?” 

jeg måtte snu meg å bare si  “jaaaa,visste du ikke det da?…har du glemt bursdagen hennes?

*ehhh..jepp…han hadde visst helt glemt det han…’

‘hm,hm’…

altså,det der er ikke første gang,og langt i fra noe nytt. Han glemmer både bursdager,bryllupsdager og ellers andre dager. Og det der er vel litt sånn typisk for noen mannfolk. Men man kan vel forstå akkuratt HAN ‘bare’ sånn bitte littegranne da. ha ha

Han har liksom x-antall flere barn enn normalt,så det kan fort gå i surr med de her ulike ‘dagene’. Og alder på barna,nei der sliter han og…og navn…jammen santen går det i surr for han der og…ha ha ha.

Men det beste oppi alt er jo at vi må jo bare le av det. Ikke noe annet hjelper.  

Men joda,vi har i allefall,uansett om pappen har glemt det eller ei,fått enda et bursdags barn i hus,som har blitt ett år eldre. Og det er nest største jenta Rebekka som fyller 19 år. Faktisk helt utrolig. Husker så godt når jeg selv ble 19 år. Det er jo ikke så lenge siden liksom…ha ha.Men sånn er det. De små jentene,som de en gang var,er ikke så små lenger. Men jammen er vi glad for at vi enda har noen små her i huset,så vi kan klemme og kose med. Men jammen er vi glad for slike store jenter som Rebekka og.

 

Så Hipp hurra og Gratulerer med 19 år til vår flinke,hjelpsomme og kule storesøster Rebekka Danielle. Tusen takk for alt du er og gjør for oss.Vi er alle Veldig Glad i deg og setter stor pris på den du er. Vi ønsker deg alt det beste….Gode klemmer fra resten av gjengen !!!

og som vanlig,så må vi jo ha kake her i hus når noen har bursdag.Og igjen ble det oreokake,noe som er like populært hver gang her.

 

No er og stemorsblomstene på sitt beste,og de er så fine,og absolutt et godt vårtegn…

Men som vanlig,så er jo ikke bare en kake nok her i huset,så da ble det brownies,med skogsbær og is i tillegg.

Og så hører jo en gave med da. Men ikke bare en gave,men og en overraskelse/opplevelse.

Rebekka er veldig flink på kjøkkenet,til å lage mat,og ikke minst teste og prøve ut nye ting. Hun liker å mikse sammen ulike ting,og smoothie med frukt,bær og slikt er en favoritt.

Og så glemte hun og storesøster igjen en sånn liten ‘handy smoothie maskin’ da de gikk på vidergående og bodde hos morfaren i Bergen.

Så da fikk hun en slik ny no. De her maskinene er veldig grei å mikse sammen noe sunt, å er super å ha som mellom måltid o.l 

De her fikk æren å overlevere denne,men innpakket da.

Og så var det en overraskelse eller en opplevelse da. Rebekka er jo veldig glad i å reise,og denne båturen vi var på nylig, gav henne mersmak.

Så da fikk hun et gavekort som vi har fått her tidligere,som skal være til 2 personer på en liten tur med Stena Line til Danmark. Så da er det opp til henne å velge hvem hun vil ha med seg på tur.

Storesøster Caroline kunne ikke være her å spise kake sammen med oss,men hun sendte oss et bilde av de to storesøstrene og lille mor fra en gang de møttes…

Så da ble det no litt feiring av 19 åringen,selv om pappen hadde glemt det til utpå formiddagen.Så lenge mammen,og søskene husker på det,så holder det lenge.Men han var absolutt rask med å gratulere henne da, tidliger på formiddagen, og si unnskyld for at han hadde glemt det…ha ha Så det gikk så fint så.

 

Følg oss på facebook :’Huset med de 11 Barna’

Tenk at noe så lite kan være så dyrt….

Her i huset er vi opptatt av at barna pusser godt tennene sine,og alle andre,store som små. Generelt er jeg veldig pirkete på det,liker ikke noe slurvhet på det området.Er og nøye med å gå og møte til tannlege timer m.m  Og det gjelder både meg selv og barna. Synes og det er viktig at en bruker både fluor,fluortablett og tanntråd m.m  Tennene skal vi ha i mange,mange år og det er viktig å ta vare på de. Men likevel ser man forskjell på barna her,og tennene deres. Selv om de er veldig flinke å pusse seg,bruke fluor m.m så får noen hull likevel. Og andre igjen gjør det samme,men får aldri hull. Tror nok det kan være noe arvelig der. For min egen del har jeg alltid vært påpasselig med tannpuss,men tross god puss,så har det blitt noen hull siden 15-16 års alderen. Og pappen her i huset,han igjen har omtrent aldri hatt hull. Men samme kan jeg og se på mine foreldre,at det var forskjell der og.Så noe arvelig er det nok. 

Iallefall jeg hadde et hull for noen år siden i en tann,som den gang ble fikset og ble tettet igjen, og så tror jo man at da er liksom alt ok. Men der kan man faktisk ta feil. Da jeg sist var til tannlegen,som var i høst,så såg den tannlegen noe på røntgen. Hun såg at i den tannen som det for mange år siden var et hull,og var tettet igjen,så hadde det begynte å utvikle seg et hull nedover mot røttene inni tannen. Så hun sa at neste gang jeg skulle komme til tannlegen,skulle hun åpne opp den tannen og stoppe den utviklingen. Men selvfølgelig,fikk jeg noe vondt der,måtte jeg klart gi beskjed. 

Og selvfølgelig her i mars fikk jeg skikkelig tannverk i den tannen. Og jeg tåler en del,og bryr meg lite om slikt. Men det gav seg ikke,og det ble verre og verre. Så jeg måtte bare ringe tannlegen å få en time. Hun tannlegen som jeg pleier å gå til her var vekke på ferie,så jeg fikk komme inn til en annen tannlege. Hun åpnet opp tannen og så at, joda her måtte noe gjøres. Desverre,det hadde gått så langt at tannen var dø,så her måtte det til en rotfylling. Hun la bare noe dempende nedi,og toppet det hele med en midlertidig fylling. Jeg måtte få til en rotfylling så fort som mulig,men hun jeg gikk til var jo på ferie,så de kunne henvise meg til Drammen tannklinikk, til en spesialist innom rotfylling. Så var det bare å vente til jeg fikk en time. Og før påske kom det et brev i posten med time til rotfylling no i april.

Jadda det var jo staselig. Alle vet jo at rotfylling ikke er sånn super billig akkurat,men må man,så må man.Det blir liksom ikke fikset av seg selv heller akkurat.

Og hver kveld når barna pusser seg,og vi pusser de minste,noe de er veldig flinke til.Så pleier jeg å vise de den midlertidige fyllingen i munnen,og sier, Se her,denne tannen er dø,og no skal jeg snart til tannlegen,og de skal fylle nedi røttene noe greier,å tette igjen…

Å de kikker inni munnen med store øyner,ojjj ,ja det ser de…ojjjj…en dø tann…(den såg ikke mye dø ut altså…ha ha )

og no de siste dagen før jeg skulle til rotfylling timen,så sier de selv under pussingen, ‘mamma’ gap opp då,så vi kan se inni på den døde tannen din…

liksom at det er noe spesielt med en dø tann…ha ha 

men det er visst veldig spennende…

“få se,få se…”

Og slik ser de meg inni munnen hver dag….og er like imponert hver gang,tenk en dø tann….wow…

Og der kan dere se,den lille tannen der på hjørnet,den har sånn hvit midlertidig fylling på…Og den tannen med det hvite på,er tydeligvis veldig spennende å se på….Tenk at mamma har en dø tann.

Og så kom dagen for rotfylling,jeg dro av sted,og sa til barna at no skulle jeg inn til Drammen for å fikse den tannen. William mente at jeg kunne bare trekke den tanna,når den var død likevel. For han har trukket en tann en gang,og synes det gikk helt fint. Vel på barn som trekker tenner,så vokser nye opp igjen,verre med voksne.Så jeg velger heller å fikse tanna jeg da.trenger den til å tygge med næmlig…

Pappen og minste mor ble med og de satt i bilen og ventet. 

jaja Lillemor sovnet hun…

så da var det bare å sette seg ned å vente da. Omsider ble det min tur,og her gikk det fort kan man si. Men når det er spesialister som gjør jobben,så går det fort.Og vipps etter kun nøyaktig en halv time i tannlege stolen,var rotfyllingen ferdig. Igjen fikk jeg lagt på en midlertidig hvit fylling,så må jeg ringe tannlegen jeg går til for å få lagt på en permanent fylling. 

Og så var det regninga da….tenk at noe så lite som en tann kan koste såååå mye…og det er uten fyllingen på topp engang….og bare etter en halv time i tannlege stolen.

når jeg kom hjem måtte jo alle de små kikke inni munnen igjen,har du fikset tannen no då mamma, joda no er tanna fiksa,nesten, ja og litt fattigere på kontoen…ha ha 

Men no skal vi være takknemlig for at vi er så heldig å ha så bra tannlege system her i landet,det er langt i fra noe selvfølge.Og ikke minst at barn opp til 18 år for gratis.Det er alltid noe å takke for.

 

Å Her i huset lages det kake,for vi har igjen et nytt bursdags barn !!!!

 

Følg oss Gjerne på  Facebook : ‘Huset med de 11 barna’