Da er snart alt klart….

Da er vi i full gang med forberedelser til den store dagen til Ruben her i huset.vel,noen forberedelser har som smått begynt for en liten stund siden. Selv om vi var veldig usikker en stund om vi skulle utsette feiringen. Men så ordnet det seg,så da blir det likevel. Og vi satser på fin vær og fin sol på dagen. Og det har det allerede vært her i flere dager,så det kan se lovende ut. Vi fikk heldigvis leie et selskapslokale,selv om vi var seint ute,og det var veldig bra, så no får vi og ordne alt sjølv.Det er slik jeg liker det. 

Tidligere har vi hatt 3 jenter som har hatt konfirmasjon,og angående blomstrer så har det har gått i lysrosa og hvitt. Blomstrer som ranunkler og peoner er super fine å bruke. Denne gange er det en gutt,og jeg vil bruke noe lyseblått og hvitt.Så jeg tenkte ut for en stund siden hvilke blomstrer jeg ville bruke. Synes det er kjekt å pynte bord m.m Er så mye fint å bruke,så mye fint på lage og sette sammen. Så jeg valgte blå hortensia sammen med noe hvitt og grønt. Ville egentlig ha hvite ranunkler,men det var slutt på den tiden no sa de på blomsterbutikken,så de fikk jeg ikke tak på. 

Dette er blomstrene som det skal bli noe buketter av….

 

Alltid god hjelp å få når man skal kjøpe blomster.

 

Jeg har satt blomstrene sammen i Norges glass,synes slike glass er fine å bruke. 

Så er det mat. Det som vi har valgt andre år for jentene her, er koldt bord. Synes det er veldig greit med koldt bord,da er flere ulike utvalg på mat,og ikke bare en rett liksom.Og at det er variasjon og noe for enhver. Og her har vi pleid å hatt  ulike salater,som pasta salat,kyllingsalat,druesalat,gresk salat,m.m og ulike pålegg ellers  vårruller m ris,kyllinglår,reker m.m  

Ellers er det jo flere kaker som skal lages m.m 

Jeg liker jo å lage mat og synes det er veldig kjekt å lage ulike ting,ikke minst så er det mye rimeligere å lage selv.Og så kan man og velge hva man vil ha. Og her har jeg tatt litt etter litt over tid,og da blir og utgifter fordelt utover.Ikke minst gått på ulike butikker for da kan man dra nytte av ulike tilbud.Så da blir det ikke så dyrt totalt sett.

Og fordelen med å ha mange barn,det å være mange, er at alle hjelper til.Og de store de er flink å hjelpe med maten.Noen kutter salat,noen pisker krem,noen skjærer opp både det ene og det andre. 

Det som var fint der vi skal leie,er at det er en kjøkken krok der,så man kan tilberede mat,så vi ble der en stund for å ordne til bord,dekke på og tilberede noe mat. Og siden det er kjøleskap der og,så får ting stå kjølig til dagen etter. Veldig greit. 

så vi ble noen timer der i utleie lokalet i dag og fikk ordnet med det meste. Det var en koselig plass,og når vi ikke blir så mange,så er det stort nok.

 

Denne gangen begynte jeg ikke å stryke på bunader kvelden før,men en uke før. Så de har hengt klar og ventet. Men først måtte de leites frem,for alt hadde vi pakket ned. Samme med sko,kjoler  og dresser til de som skal ha det. Eller slikt som skåler og fat.Men etter en del runder i banan kassene fant vi det vi trengte.

 

første gang lillemor skal ha Bunad på seg…En bunad storesøstrene har hatt før henne.

Jeg er jo veldig glad i bunad, og det ble det på konfirmanten og i år. Synes det er alt for få konfirmanter gutt,som bruker bunad,jenter er det ofte mange av,men lite gutter. Synes det er dumt,det er så flotte plagg.Dress er så vanlig og kjedelig.

Så til Ruben har vi bare lånte en bunad,for siden han enda ikke er ferdig utvokst ,kan den bli for liten etterhvert. Så da er det bedre å evnt. kjøpe seinere.

 

Godt med god kuttehjelp når maten skal tilberedes…

stas å få hjelpe til…

servietter skal brettes…

Så da ble vi omsider ferdig, og da var det bare å dra hjem å lage noen flere kaker før det var på tide å ta kveld….

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook . ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

8 kommentarer
  1. så flink du er til å lage det koselig og få barna med i forberedelsen. Lykke med den store dagen for den eldste gutten. Du har vel talen klare, Du er et rivjern til å jobbe

  2. tusen tusen takk igjen astrid: for alle dine gode og varmende ord… vel vi gjorde det i all enkelhet,men konfirmanten var i allefall for nøyd,og det var klart det viktigste. uansett så er det veldig kjekt med slike dager.. enda en klem til deg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg