En spontan Jule-tur….

Etter å fått sendt alle julekort og  julegaver i posten herfra no før jul,så var det å begynne å tenke på hva vi skulle kjøpe inn til jul.Men så måtte vi gå noen runder for å tenke ut hvordan vi skulle feire jul her i år.Alt er nedpakket liksom. Men egentlig fikk vi ikke tenkt ferdig for det har vært mye søking og leiting på hus samtidig,og vi hadde faktisk flere på hånd.Vi hadde virkelig håpet å få flyttet før jul,så vi kunne feiret jul der. Men etterhvert som dagene gikk såg det dårlig ut med noe flytting før jul. Og mens vi prøver å tenke ut hvor evnt. juletreet skulle stått,for det er liksom ikke noe jul uten juletre da,og vi finner ikke noe passelig sted,så tar vi bare en ganske spontan og akutt avgjørelse.Skal vi bare reise vekk i jula? største jenta var her akkurat noen dager,for hun var ferdig på skolen,og jeg la frem forslaget for hun. Jeg visste hun skulle jobbe litt både jul og nyttår,men i år hadde hun og fri noen dager b.l.a julaften.

Skal vi bare dra til morfar i Bergen? no blir det 3.året han sitter alene i julen,det er jo ikke så veldig staselig akuratt. Så vi bare tok en avgjørelse,ja vi drar!!! Vi sendte melding til Morfar at her kommer det stor innrykk..vi bare inviterer oss sjølv vi ..ha ha men det gikk fint det,vi var hjertelig velkommen. Størstejenta tok noen telefoner til arb.plassen og fikk ordnet noen vakter,og så var det bare å pakke. Så samme dag barna sluttet på skolen fikk vi i bilen både julegavene,noen ekstra dyner,klær og litt mat og så var det å dra i vei.

 

Barna her var veldig glad for en spontan vestlandstur. Noen har ikke vært der siden vi flyttet hit for 2 år siden…og flere av de små gledet seg til å treffe morfar.Og så er det jo noe som heter forandring fryder.

Noen av gjengen er klar for en lang tur foran seg.de andre pakker i bilen og hadde ikke tid for noe knipsing…

turen gikk fint den,selv om det snødde og blåste på fjellet.Og vi dro fra minusgrader,mye snø til regn og plussgrader…ha ha Men slik er det med Bergen. vi kom seint frem,og det var bare å legge seg. 

Men neste dag hadde vi en del planer. Vi ville rydde litt hos Morfar,og vi måtte ut på noen butikker,kjøpe inn litt mat m.m og då hjalp de store gutta med å vaske hos morfar. 

‘ Mamma ta bilde av meg da’…Leah poserer inne på et kjøpesenter.

og vi måtte jo ha et juletre og da,ingen jul uten…og juleduk,og litt julepynt fant vi og frem….

Og Leah liker veldig godt å pynte juletre,så det hjalp hun med…

Og Morfar fant frem litt julepynt og noen jule kuler fra da jeg var liten,og jeg husker vi hjalp til å pynte den gang og med de samme kulene.Og jeg kunne fortelle Leah at de her var gamle…koselige Barndommsminner det der…

og så begynte det å bli litt jul hos Morfar.Og mens vi ‘jenter’ styrer på med litt rydding,og ordning så trimmer gutta på trimsykkelen til morfar.

Når vi snakker om trim , så var ellers flere av de store barna her med storesøster på sats..altså et treningssenter.For der fikk de  gratis tilbud .og det vat noe gutta her synes var topp.De liker godt gym og all slags trening.

Detta likte gutta godt ja…

Når vi var ute neste dag,ble det en tur ut på graven til Mormor.Vi måtte plante noen juleblomster der.selv om det blåste og regnet kraftig.William er en flink vanner…

første gang Lillemor fikk en tur på graven,selv om hun ikke husker så mye utav det…Og så er det jo slik og at spesielt i høytider som jul,så tenker vi på de som ikke er blant oss lenger. 

og så er det veldig greit å minne barna på mormor,at hun ikke blir glemt,selv om de minste ikke har sett henne,eller husker henne.Og  Leah sa en gang at når hun kom til himmelen en dag skulle hun gi først av alt en klem til Mormor,og så skulle jesus få en klem etterpå. Og Leah husker ikke Mormor,hun var bare 5 mnd når mormor døde.Men Vi har hele tiden snakket om mormor,så Leah ‘kjenner’ litt henne på den måten.

og så endelig ble det julaften og juleroen senket seg …ja ja ro og ro…ha ha  med en hel gjeng inni leiligheten til Morfar er det i alle fall ikke helt stille. Men jul ble det,med både pinnekjøtt,ribbe og div. riskrem,is m.m 

To jenter som er spendt på hva som skjuler seg i julegavene i år…

ååå,så hun gleder seg å se hva som er inni…

og her  i ‘huset’ er det alltid en tradisjon å se noen julefilmer på tv,som askepott og disney filmer m.m 

og så endelig etter både middag og lesing av juleevangeliet,for det er det viktigste i julen,så var det tid for å åpne gaver…

en fornøyd gutt som fikk traktor med henger…

og flere andre som var spent…

og Lillemor sin første jul,4 mnd gammel,skjønner ikke så mye av det,men båndene på gavene likte hun i allefall…ha ha 

vel da ble dette årets julebilde da av gjengen her…

Men å bli sittende i en leilighet med denne gjengen går ikke alt for lenge,så ut på en liten tur måtte vi en dag…Da falt valget på ‘Gamle Bergen’. Der er det så mange fine, koselige,gamle hus og her er det alltid så stille og rolig.

vi hadde med oss litt brød til fuglene som var der.

Her er det alltid like koselig å gå….og det liker denne gjengen og….mye historie og mye å fortelle om hvordan de hadde det fra gamle dager.

sååå koselige dører på husene….

‘HALLO MAMMA’….ser du ikke oss????? er den gamle døra viktigere???? ha ha 

‘hei Mamma…her er det så jule koselig….’…

jepp…det er det…

…enda en fin dør….

ehhhh…jaja jente og da…ha ha 

og klart her er og litt aktiviteter for barn…

…det synes de er artig…

Og Lille mor er strålende fornøyd hun….

…og Tulle Leah….

da drar vi herfra for denne gang,koselig med et gjensyn…

og ellers rakk vi innimellom romjulen noen andre småbesøk, til familie både her og der. Og selv om det ble ikke lange stunden,er det viktigst å bare stikke innom og hilse på.

så var det å dra østover igjen,størstejenta har allerede tatt flyet pga jobb. Det ble en spontan jule tur,og både  jul og juletre ble det på oss tross alt.Gjengen her var godt fornøyd iallefall med det,og sikkert Morfar og….at vi dro da vel å merke …ha ha 

Godt med ei tulle som sover godt i bilen…

Da får vi samtidig ønske alle et godt nytt år,tusen takk til alle som gidder å følge oss…det setter vi stor pris på…

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

“Det var ingen andre”

Nå er altså, som tidligere skrevet, bruktbutikken som vi/jeg har drevet med lagt ned.Men bare noen uker før den skulle legges ned fikk jeg spørsmål om å lage til et eller annet  juleinnslag som skulle filmes til jul.Noe kreativt der en skulle komme med noen juletips,altså noe man kunne gjøre på før jul og i romjulen.

Og hun som spurte har vært flere ganger i bruktbutikken og synes jeg er  så kreativ å lage til ulike settinger, derfor når hun fikk oppdraget å lage noe juleinnslag, så kom hun bare på å spørre meg.Det var liksom ikke andre.ha ha.

Men så hadde jeg og så mange barn at de kunne og ‘brukes’ i innslagene.

Vel dette hørtes jo veldig spennende og artig ut da.Og ikke minst midt i blinken for slikt som jeg liker.Det å skape og lage noe er veldig gøyt,og når man i tillegg kan ‘gjøre’ hva man vil, så er det ekstra interessant.Og jeg har absolutt mange gode ideer i hode,og i tillegg har jeg ting og tang som kan brukes.Jeg liker jo så godt gamle skatter og det er artig å få brukt i slike settinger.Men så var det er lite minus da, alle tingene våres er jo pakket ned.De står bortstuet både her og der.og det er et ‘hest arbeid’ å finne alt jeg har lyst å bruke.Så jeg fikk litt tid å tenke først.Men måtte si beklager det var praktisk vanskelig. Pga vi står midt i flyttepresset og at tingene som jeg vil bruke er pakket vekk, og det ligger både her og der.

Jaja det var jo klart dumt, men de forstod vår situasjon, jeg fikk heller tenke ut om det var noen andre aktuelle.Vel vi kjenner  ikke så mange her på østlandet, så jeg måtte melde pass der og.

Så gikk det noen dager og jeg synes det var litt vemodig å takke nei til et slikt flott  tilbud men,men det var ikke bare lett liksom å få det til heller. Uansett om det hadde blitt noe så hadde jeg hatt lyst å laget en koselig julestue på låven feks….Det synes jeg er så koselig…det får man virkelig julestemning av.

Så gikk det en uke, så ringer hun som hadde oppdraget igjen.

“Det er ingen andre, kan du gjøre det likevel, du kan jo lage en krok i bruktbutikken.Er jo mange fine kroker der…. og så kan man gjøre det enkelt…..”?????

Ha ha…jeg måtte le litt….vel jeg har sjølv gått noen dager å tenkte på at det var litt vemodig å gå glipp av det tilbudet…og at jeg takket nei. Og så hadde jeg tenkt at OM det skulle blitt noe, så ville jeg ha laget en koselig julestue på låven…

Åååå det synes hun hørtes både koselig og kreativt ut…men måtte igjen nevne at de hadde ingen andre som kunne gjøre det bedre enn jeg…så de hadde blitt så glad om jeg tok utfordringen.

Jaja da fikk jeg bare ‘ta’ den ‘heste jobben’ da, med å gå igjennom alle sekker og banankasser, leite både her og der for å finne de tingene jeg ville ha med.Jeg fikk ca 1 uke på meg og jeg satte igang.Så her kommer det et bilderas  fra den gamle ´jule stua´ på låven.

 

vel slik såg det ut etter steg 1….hoved møblene var på plass…

Og jeg ble ferdig i god tid, fant på ulike kreative ting jeg skulle gjøre med barna…lage kremmerhus,pakke inn gaver, bake stompekaker/natronkaker,dekke et nyttårs bord,lage blomsteroppsats m.m 

Og ikke minst lage en koselig stue, fant frem gamle møbler, gyngestol, rokk, juleting ig annet ulikt utstyr…og både store og små var aktiv med å hjalp.

Og så endelig, ble det en koselig jule stue slik jeg ville ha den.

Det ble faktisk en koselig julestue,mye finere i virkligheten faktisk…

Og de ble veldig fornøyd når de kom og fikk se ‘stuen’,og det var jo klart det aller viktigste.Jeg måtte liksom lage en ´utenfordøren´scene og…med gammel spark,ski m.m mangler bare snøen…ha ha

En gammel gyngestol og en rokk måtte jo klart være med i en gammel stue…og en gammel ovn…

Kjøkken kroken i julestua…

Det måtte liksom være en liten kjøkken krok,for der skulle jo bakes etterhvert og…

Detaljer…

Detaljer…

detaljer…

og så var det bare å kjøre på….Her driver vi å pakker inn julegaver. Kan gjøres fint på mange måter uten store kostnader…

man kan gjøre koselig innpakking med litt grønt,kongler,bånd og gamle boksider,eller avissider

så var det tid for baking,og ikke minst de populære ´stompekakene´ikke så mange som har hørt om de,men de er lette å lage.Og veldig kjekt sammen med barna

alltid koselig med baking. og stompekaker er så enkelt.

 

så skulle en vise noen tips ang borddekorasjon til evnt nyårsmiddag.Om en feks skal ha gjester i nyårshelgen Da er det jo klart koselig å pynte med noen fine blomster.

Det å dekke med et finere service er og mer eksklusivt…

å legge en side i en gammel bok under bestikket er en ekstra prikk over i én og er fint og dekorativt,og med flaskene likedann. Hell gjerne mozell,eller cider brus oppi gamle flasker og pynt med bånd,stoffbiter,merkelapp ,hyssing m.m på.Så går det i samme ´stil´

Blomster buketten ble fin den…jeg puttet ulike blomster oppi en gammel terinn skål…

Ellers er svibler fine å bruke å pynte med over alt, både på et jule og nyårs bord. 

Fine servietter er absolutt en viktig del i et dekket bord.her har jeg brukt to ulike typer tøyservietter,de kan vaskes og strykes og brukes oppigjen.Jeg har bare rullet de som en pølse,og bøyd de,funnet litt eingreiner og noen kongler å pynte med...vipps,en dekorativ tallerken…

et koselig gammelt kaffesett,og en liten julerose…

så da ble det en fin julestue tilslutt med mange fine innslag,og selv om det tok tid å finne alt frem angrer jeg ikke på at jeg gjorde det. Jeg hjalp noen andre med det,men fikk samtidig litt julestemning når jeg putlet på med å lage til alt. Og ikke minst så fikk jeg liksom ´pynta´til jul på en måte.ha ha  Når det ble dårlig med julepynting i år slik vi bor no,så fikk jeg liksom gjort det her i julestua i stede da. Så da ble konklusjonen på det hele at alle var godt fornøyd, og slikt kan jeg gjerne være med på å lage en annen gang.Det var veldig artig. 

 

FØLG OSS GJERNE PÅ FACEBOOK :  ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

Det ble et julekort til slutt.

Da må en vel si at  julen er godt  i gang for i år. Og vi har, som vi håper alle andre har og, omsider kommet i julemodus.

Det har vært sånn full fart denne desember her med både avslutninger, julehandel,både pakking og sending av julegaver m.m men innimellom alt har vi fortsatt leitet etter et hus,og vi har ryddet og pakket litt i bruktbutikken m.m

Men så rakk vi innimellom alt, å få til å ta et julebilde av gjengen her.I dag er det desverre blitt mindre og mindre utav skrivne julekort som sendes i posten, og det er litt trist da synes jeg.Ingenting er jo koseligere før jul enn å få julekort i posten med en liten julehilsen på og kanskje et bilde av familien eller barna. 

Og ikke minst så er det like koselig å gi slike julekort.

Klart det er bare slik  tiden er no, der de fleste sender julehilsen på internett og på sosiale medier m.m,og det er jo koselig,men fortsatt er det ikke helt det samme som å få det ‘live’ liksom.

Og man kan jo klart ikke sende julekort til alle man vet om. Men bare det å sende til familie og bekjente er en fin førjulstradisjon. 

Og her ble det først en litt spontan avgjørelse på det julebildet, for vi måtte gjøre det når størstejenta var hjemmom en tur.Bilde skulle jeg ha, men visste ikke helt når det ble…

men no kom jo hun hjem, så da var det bare å knipse i vei.

Vi tok med oss kamera og labbet opp på låven.

På låven hadde jeg tidligere laget til en liten julestue, men det skal vi komme tilbake til litt seinere, så da var det allerede ‘en liten bakgrunn’  der.

Jeg hadde en plan med julebildet, og det var å kle barna i noen gamle gensere, gjerne votter og luer og.jeg er jo så glad i gamle ting…så det er jo liksom ‘min stil’.Og når alle hadde fått på seg kle var det bare å sette i gang.

Det var kaldt på låven, så det passet fint med ‘varme klær på’

Her var planen å ta årets julebilde av gjengen….alt er av gamle skatter….

Men klart, det tar alltid litt tid med å kle på 11 stk…jaja de fleste kler jo på seg selv da, men hjelp til å finne hva de skulle ha…sku jo matche da…så litt venting blir det jo alltid….og ikke minst noen av  barna løper både her og der…ha ha

En gutt som venter…

Og før man samler alle og alle er klar, er det alltid noen som skal tulle seg…

Og det er noe de to her kan godt..ha ha…

Joda…kan jo øve seg på å være søt og da…ollala…

Men lillemor bare sovnet hun….planen var jo at hun skulle liksom holde seg våken..men hun bare sover og sover…. 

Og så etter om og men klarte vi å få stillet opp gjengen her…

Så var det å bruke pappen ‘bak’ kamera og få oppmerksomheten til alle…Ellers så ser de alle veier….

Men neida, dette ble ikke bra nok…noen ser her og noen der…

 Men så omsider, etter et x-antall bilder satset vi på at det måtte no være ET bilde  i alle fall som måtte være ok.

Det var bare 15 minutter til størstejenta skulle dra tilbake til oslo,men hun ville sjekke først om det ble noen bra bilder på kamera.

så kommer det stille fra hun..

“øhhhh Mamma???”Her er jo ikke et eneste bilde jo…

Hæææææ??? Det er jo ikke mulig, vi sjekket jo minnebrikken og den stod i,(minnebrikken skal lagre bilder i et kamera)

og joda den stod i den, men den stod skeivt i…å erre mulig…jaja ikke så mye å gjøre med det no, vi må no bare ta nye bilder vi då..

Men Caroline måtte tilbake,hun skulle flere uker i praksis m.m Men vi måtte jo bare ta nye bilder og få til en ny dag…

Og tro meg…de ble ikke akkuratt sånn superblid de her barna da,for at de måtte ta nye bilder ….men hva er det ikke de gjør for morra si…haha

men det gikl bra altså…

 

Og 3 dager etter  kom hun ut igjen, og då  var det På’ n igjen….

Gjengen på låven,klærne på og ikke minst EN EKSTRA SJEKK PÅ MINNEBRIKKEN!!!!

OGSÅ…etter nye x antall bilder…

Så ble det et bilde som ble sånn noelunde ok da…og lillemor var no våken denne gang, og det ble litt forandring på klærne på de andre og.

Er jo ikke bare bare med 11 stk som skal se ca like bra ut…men slik er familien Kork…haha ha ha

Men håper det ble ‘noen’ glade da som har fått et kort herfra i posten…

Men da får dere andre et her i fra no….haha

Da vil  gjengen her, ‘Huset med De 11 Barna’, inkludert mammen og pappen ønske alle der ute en Gledelig og god Julehøytid.Gode juleklemmer fra alle oss.

 

 

Følg oss Gjerne på ; ‘ Huset med de 11 Barna ‘.

 

En liten Luring…

Så plutselig rett etter at storesøster Leah ble 6 år og hadde bursdag,så hadde plutselig lillebror Benjamin her bursdag,og ble 4 år,eller Benny,som noen her kaller denne gutt’n for.:)

Og det ble ikke noe stor feiring for denne karen nei,for det kom først av alt på en ukedag,alle var på skolen,og etter skolen skulle vi noe annet spesielt…og ganske viktig,men det skal vi kommer tilbake til litt seinere. Og da ble det liksom en ettermiddag og kveld sittende i en bil,ikke fullt så kjekt på en bursdag,men en gave ble det no,og vi skal ta både kakespising og opplevelsen igjen etterhvert. 

Men et bilde måtte vi jo ta av denne 4 åringen vår.Og det synes han er kjekt,og liker godt å være foran ‘linsen’- ha ha 

Vi gikk ut for å finne en fin plass å ta bilde,han skulle ha bilen og bamsen med,og jeg en trekasse…

 

hm.hm…lurer på hvor vi skal ‘sette’ oss….

så fant vi en plass omsider….

“NÆÆÆÆI Mamma…Her kan jeg ikke sitte….det er ALT for mye sol….”

Men så..

Joda her kan jeg sitte….

“skal jeg smile sånn,eller sånn….???”

…eller kanskje sånn….” sånn litt søt liksom….haha

Du kan jo smile litt da…..

“JAAA sånn ble det….!!!!”Hipp hurra for sjarmøren vår som fyller 4 år…Gratulere så mye med Dagen…vi er kjæmpeglad i Deg.

Men det som og var noe denne lille karen skulle i dag var nemlig en tur på 4 års kontroll på helsestasjonen. Og dette gav jeg han beskjed om allerede kvelden før. Og han vet jo hva helsestasjonen er,for der har mammen vært mange ganger med lillesøster,og før lillesøster ble født m.m 

Men når endelig dagen kom,og vi skulle ta på klær og sko,og jeg sa at no skulle vi på helsestasjonen,så sa han at han ville sitte på fanget mitt når vi skulle ta toget….hm,hm vi skal ikke ta noe tog,vi skal på helsestasjonen,der skal du veie deg,kaste ball og tegne m.m  ikke ta noe tog….

vel så dro vi,og kom ned

 En gutt som ikke er liksom helt klar for å gå på helsestasjonen….han ville helst hjem igjen han….

og merkelig nok,denne utrolige pratsomme,oppmerksomhets syke, veslevoksne,blide,glade,tøysete,tullete,fantete gutten ble veldig,ja så veldig stille når han kom dit….

Altså greit at han er blitt litt flau noen ganger,noe han har blitt mer det siste halvåret,men det er oftes bare i begynnelsen…

Men her inne ble han bare helt taus ….

Men vi måtte jo veie og måle høyden for det….

noe han ikke var særlig ‘hypp’ på akkurat….

og taus forble han videre  inne hos helsesøster,ville ikke svare på noe som helst og var laaangt i fra samarbeidsvillig…men vi klarte no å lirke og lure til det meste…Men prate….nei han sa ikke et eneste ord….hm…det var no merkelig…men,men sånn er det bare….det er slikt man kan regne med….

Så resultatet er at denne gutten må komme igjen en annen gang,for de er veldig opptatt av å høre språk på 4 åringene.Og jeg skal love deg at denne gutten har språk ja…Men lite hjelper det når han ikke snakker når han skulle….ja ja var i alle fall ikke noe vits i å tvinge han.

Men det som er litt kjedelig med noen helsesøstre er at de er ofte veldig opptatt av at barn MÅ gå i barnehage for å både omgås andre barn,sosialisere seg og ikke minst for språkets skyld. Og det er klart noen barn har kanskje behov for det,men å fortelle oss at det skulle Benjamin ha gjort er rett og slett for dumt. Bate fordi han nektet å snakke.Og ikke nok med det,så burde vi vurdere foreldre gruppe o.l

Nei denne gutten er, han er mer en nok sosialisert med en skokk andre søsken,så han klarer fint å omgås andre barn.Men og andre fremmede barn. Det har han gjort siden han ble født,språk har han og lært for lenge siden,og han lærer ‘myyye’ av de eldre søskene. og jeg skal love deg at  han sier så mye rart og voksent at vi ler mange ganger. 

Det som er klart er at de kan ikke bedømme gutten  utifra kun  dette ene besøket på en halvtime der han ikke ville snakke med helsesøster. 

Nei dette å ‘bare’ å være hjemme med mamma og andre søsken er liksom ikke særlig store ‘greier’ det for tiden…

Vel no har vi 9 andre barn i skolen,og de kan både språk og sosialisering,og ikke minst omgås andre folk og barn,og ingen har gått i noe barnehage for å lære det…

Men åpen barnehage har vi vært i,og det er stas,for då er mammen eller pappen med. Men ikke etter vi flyttet hit.

 

I alle fall etter vi gikk ut fra helsesøster,så ble det en annen gutt igjen,då skulle han leke med alt som var der…han pratet og smilte og lo…men da var selvfølgelig helsesøster gått til lunch.

denne var artig å leke med,å han klarte å telle kulene og…

Men klart høydepunktet her var klart traktoren og lastebilen  med henger….

men litt ‘mat’ ble det og tid til å lage før vi skulle gå…..

pappen og lillesøster var og med,lillemor skulle veie og måle seg når vi først var der.

Da var det tid for å gå.

Lillemor sovnet hun…

Og no kom det fra Benjamin her,

Mamma,jeg såg ikke noe tog her,vi skulle jo dra med toget mamma….

Ha ha…altså denne gutten trodde at når vi sa at vi skulle på helsestasjonen,så trodde han at det var togstasjonen vi skulle på…ha ha 

En ting er i alle fall sikkert,dette er en liten luring….og når vi spør om hvorfor han ikke snakket med helsesøster,så bare svarer han,,,

‘ville ikke snakke med hun vel…’ …..ha ha 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook :’Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vel fornøyd….

Det var en glad og smilende 6 åring som våknet tidlig om morgenen med en klar beskjed til alle …i dag har jeg Bursdag….

Det var altså Leah,førsteklassingen vår som ble 6 år i dag.

Så Hipp Hurra og gratulere så mye med 6 år Leah,du er en morsom,sta,men blid og god jente,og har sikkert norgesmesterskap i klemming…ha ha med andre ord…mange gode egenskaper..

Altså  hun har nesten ventet hele året på denne bursdagen…ha ha

ikke det at hun som 5 åring går å tenker mange måneder frem i tid altså. Men siden vi gir overraskelser dette året til barna her,så har liksom alle de andre hatt bursdag allerede før hun, Og for hver gang sier hun…” mamma, jeg gleder meg til jeg har bursdag…”   for da er hun klart spent på hva hun vil komme til å få i overraskelse gave.

Og da kan vi bare gjette da hva denne jenta og de andre her snakket  om dagen før ???…jo det var klart hva ‘gaven’ var…eller overraskelsen…ha ha 

det var liksom mer viktig å få vite den ‘gaven’,enn at hun hadde bursdag….

Og  overraskelse ble det klart. Og den hadde jeg tenkt på lenge. For egentlig var det en ‘samme’ overraskelse som Aron fikk,men det var i Mars og er allerede 9 mnd siden. Og det var så kjekt den gang at dette er noe de lenge har snakket om etterpå, og absolutt noe Leah har hatt lyst til lenge,men ikke minst dette er også noe alle de andre har stor glede av. Og t.o.m storesøster kom fra oslo for å være med 

Så da ble det en ny tur på Leah og gjengen her på Drammens badet.

Og det var Leah storførnøyd med,og det er en plass de andre storkoser seg, å liker godt å være og.

Gjengen er på vei. og absolutt klar for noen timer i badebassenget.Her er full vinter og ganske kaldt,så det skal nok gjøre godt for noen kalde muskler. Leah er i alle fall super klar.

å her var det hopp og sprett og tjo og hei….og dette er unger som hopper rett uti…de er langt i fra redd for noe vann…

William er som fisken i vannet. Og no har de fått en hinderløype her i bassenget,og den skal han prøve…

“se på meg no då mamma”

og så er det klar -ferdig-gå!!!!

Denne hinderløypen var populær,men man måtte kunne svømme godt siden det var så djupt der….så det synes Leah var dumt…hun hadde så lyst å prøve den….

men det var mye annet som var kjekt her,sklie,boblebad,varmebad,lek og noen store sklier…

“Mamma se på meg skli da…”

en to og dykk…denne karen hopper glatt uti og under…

Og så måtte vi se at Leah kunne skli….

og så var det noen av de andre i gjengen som måtte vinke ..

og en annen ting som var poulært, det var bassenget der ‘bølgen’ kommer…

Ja her storkoser de seg…

Men som det meste annet så tar morroa slutt en gang…. gjengen var godt fornøyd de.Og det var absolutt Tulle Leah og….

Det har vært dårlig med baking her, og intet unntak denne dagen, men vi var så heldig at vi fikk en kake som noen ville gi oss….

en skikkelig sukker bombe av en kake….haha så der var vi heldig for det passet  så bra med at Leah hadde bursdag.

Det var absolutt en vel fornøyd jente som var trøtt og sliten etter en lang badedag…men litt  kake og is klarte hun å få i seg…

 

 

Følg Oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

Det gikk ikke lenger….

Da måtte vi komme til et punkt her å innse at det vi har jobbet med i ca 1 1/2 år gikk ikke lenger. Og da snakker vi om Bruktbutikken vi har jobbet i og med. Og det er både vemodig og trist. For vi har lagt både mye tid og arbeid ned der,og ikke minst så har det vært så mange flotte mennesker vi har kommet i kontakt med. Så det var virkelig dumt og kjedelig. Men vi har måtte komme til en beslutning og et valg.Og det er en beslutning og et valg vi selv har valgt å ta. Men det er langt i fra et valg som sier at ‘no gir vi opp’.

nei,vi hadde et ønske om å fortsette,men det gikk bare ikke lenger. Og det er det ulike grunner for. For det første så ble det veldig dårlig oppslutning etter sommeren og utover høsten.Det er ikke alltid like kjekt å bruke mye tid og arbeid på noe man ikke har resultat på. Og bare det å stå og være der i mange timer uten en eneste kunde er liksom bare bortkastet tid. Og når det bare kommer inn småsummer i løpet av en åpningsdag så er det lite vits og mening liksom. Men det er ikke den største grunnen. For det kunne blitt gjort noen andre justeringer,iallefall prøvd. Men den andre grunnen er rett og slett bosted. Når vi har det presset på no at vi må mest sannsynlig flytte vekk fra både fylket og kommunen her vi no bor,for det er ikke annet som åpner seg her,så vil det på sikt bli veldig tungvint å drive en bruktbutikk. Bare det å kjøre et par timer vil bli slitsomt og ikke minst dyrt i lengden. Så det er den aller største grunnen. Og så er det ingen andre på stående fot pr.no som kan drive videre etter oss. No har vi så lenge leitet etter bolig her,men det er ikke noe å oppdrive,enten er det opptatt,eller utleiere gir andre tilbudet,det er for lite eller flere andre grunner,så har vi intet annet valg enn å måtte bevege oss videre og lenger vekk. Og når vi samtidig skal drive en bruktbutikk,finne varer,hente varer,være tilstede og dette er både en kvelds/dag og helge jobb,og samtidig jobbe med å få flyttet,leite,finne hus m.m så går ikke det i lengden. Og klart at når det i tillegg er dårlig omsetning og oppslutning,er det bare en slik beslutning vi måtte tilslutt ta. 

Siste uken vi hadde åpent hadde vi posesalg og da kom det en del som fikk med seg mye for en billig peng. Resten som er igjen er pakket ned og skal sendes nedover til Østeuropa. Altså dette var en bruktbutikk jeg jobbet frivillig i,der alle inntekter gikk til nødhjelp,og det var ting som folk har gitt til Østeuropa som vi solgte noe av og fikk mer verdi for her til lands. Samtidig fikk vi da inn penger som gikk til b.l.a  matkasser,drift av sykehus/helsehus i Albania,eller gamle hjem/handikap hjem/ barnehjem  i Moldova m.m  så det har vært utrolig givende og meningfylt å gjøre og drive på med og ikke minst være med på. Samtidig er jo jeg veldig glad i bruktting og gamle ting. Og barna her i huset har vært med hele veien,hjulpet til fra dag en,og underveis. Og t.o.m no under opprydding,nedpakking m.m så trår de til. 

Leah er en av de som har hjulpet med å pakke ned…det synes hun var kjekt…ellers har alle de andre vært til stor hjelp.

igjen ja veldig vemodig,mye pga mange flotte mennesker man har møtt,både koselige bygdefolk og andre nordmenn,helt fra Nordnorge har noen kommet innom….men og utenlands mennesker. Folk fra både Syria,Afrika,Asia,Østeuropa og noen amerikanere og engelsk menn har og kikket innom. Mennesker har både gråtet og ledd i den bruktbutikken.Noen har kommet trist inn,men gikk ut igjen med et glad sinn. Noen har øst ut av sitt hjerte,og vi har lyttet og forstått og kommet med en god klem…og noen gode ord. Og mange har kommet med gode og underholdende historier,så vi har ledd over i lang tid etterpå…ha ha 

Ikke minst har det vært gratis kaffe og vafler å få,noe som mange har settet pris på. Og så har vi vært billig på ting og tang og da. Ja det er mange gode minner å ta med seg. Og de glemmer vi aldri. 

det var absolutt koselig å være her å ta en kopp kaffe og en vaffel….og ikke mist en prat

og no……hm…ganske tomt og kjedelig…og laaangt i fra noe koselig…

så 2 desember var siste åpningsdag,og i de siste dager har vi vært nedom i ny og ne,innimellom alt annet å pakket ned,så no begynner det å bli ekko i veggene…

så slik er det no desverre,men vi må jobbe videre no med å flytte selv,så det har blitt litt pakking både her og der siste tiden.

no er det tomt i skuffer og skap,alle tingene er sendt videre til Østeuropa…så de kommer klart til nytte og stor glede der til mange fattige hjem.

alle klær og sko er vekke,bare to dressjakker henger igjen…

bare utstillings tingene står igjen….

i fjor på denne tid…

ja da så det litt mer juleaktig ut ja….

vel noe er fortsatt utstilt i allefall her under nedpakkingen ….ha ha

Her i den gamle gyngestolen passet virkelig lillemor inn.

Men så har vi hørt at det vil mest sannsynlig etterhvert begynne noe nytt i de lokale vi har hatt i bruktbutikken. Og hva det er vet vi ikke noe om enda,men mest sannsynlig bor ikke vi her da lenger eller kan være med på det.

 

 

bare noen av minnene fra bruktbutikken fra året som har vært….og de får vi ta vare på…og de mennesker vi har truffet.

 

og så må vi bare bevege oss videre og håpe på noen nye muligheter etterhvert….Tid for alt heter det…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

Møtte noen Favoritter.

Er egentlig ikke så veldig gira på søndagsåpne butikker i desember før jul.Egentlig liker jeg ikke søndagsåpne butikker i det hele tatt,men det er no en annen sak da. Men søndagsåpe i desember før jul,spesielt på ulike kjøpesentre er bare masse folk og stress,og ikke minst så er bare alt for mye  overdådig penge bruk. Men klart dette er jo noe butikker tjener mye på.Og klart for mange er kanskje søndag en fin dag å handle julegaver,men likevel,det er liksom 6 andre dager i uka det kan gjøres på,og når i tillegg mange sentre er åpent til 20 på kvelden , så finnes det alltid et tidspunkt å handle på,så da er det liksom ikke så mye unnskyldning.Uansett,vi er ikke sånn søndagsåpemennesker i alle fall.Men no når dette bladet som kom i posten her tidligere, om at det skulle være jule grantenning(som vi var på) så stod det jo samtidig andre ting som skulle skje fremover i desember. Og så var det jo noen veldig populære figurer gjengen her liker veldig godt da,som skulle besøke det ene senteret,og selvfølgelig på en søndag…ha ha 

Men vi måtte jo klart ta turen dit da. Det er ikke ofte de minste her i huset får hilse på de her koselig ‘vennene,for det var nemlig vennebyen som skulle komme. Og det selveste politi Apa, brannslukker Elfi og ambulansehjelpen Ted. Og det er sånne koselige figurer som de har sett mange ganger på Barne Tv. I dag er det så mye tull på barne Tv, alt mulig overnaturlig,magisk og trolldom m.m  omtrent i hvert eneste program. Og det ser ikke vi på her. Men slike koselige program som vennebyen,brannmann sam,postmann pat mfl. er veldig stas,og i vennebyen er rett og slett alle venner. De hjelper hverandre og er flinke å si unnskyld om de har gjort noe dumt, og ikke minst så lærer man når man skal ringe til brann,ambulanse eller politi.Synes slik barne tv er bra og nyttig for barn. 

Og selv om det var på en søndag,på et senter og i desember,så var det stor stas å få hilse på de her figurene som hadde kledd seg ut . De er absolutt en favoritt i alle fall her i huset. 

 

Og dette er Ted fra vennebyen sammen med konstabel Tonje fra Vennebyen …de sang og danset…

og dette er Elefanten Elfi som slukker branner…

og selvfølgelig den kuleste av de alle…(mener de her da… )  APA som er en politi ape

her synger de vennebyen sin julesang…

Og etter en halvtime med dans og sang,så måtte de ta en pause,for det er sikkert varmt inni de her draktene…og etterpå skulle de komme ut igjen og de barna som ville skulle få en klem,hilse på og bli tatt bilde av…

 det skulle de her i allefall få med seg…

Og i mellomtiden kikket vi innom noen butikker mens vi ventet ,og da måtte de kikke litt i butikkhyllene…

” Mamma,se den kule hjelmen da…”

og no kan jeg være konstabel….

 

Og så endelig fikk de hilse på både Apa og Ted…Og Leah gav minst 3 klemmer…

Se Apa! Der er Mamma….hun skal ta bilde av oss…

S M I L…og knis…det var skikkelig kult å bli tatt bilde av…sammen med Apa

og minstemann Benjamin turde selvfølgelig ikke å klemme verken Apa eller Ted…men dagen etter ville han,man da var det forseint…

Og så måtte jo Ted få en klem…

og det fikk han…

og klart et bilde…

og etterpå når vennebyen dro igjen,gikk det noen glade Barn hjem,godt fornøyd over å ha treffet sine favoritter. 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette var koselig….

Det er jo ikke noe nytt at jeg liker veldig godt gamle ting,gamle skatter og alt som har med gammel historie å gjøre. Synes det er veldig koselig,det er mye mer sjel i gamle ting og gamle skatter. Det er fine og unike ting,og ikke minst historie bak. Men klart alle har ulik smak,noen liker nytt og noen liker gammelt,og noen liker begge deler…

Og nå før jul er det jo julemarked over alt,der det selges mange ulike,selvlagede ting som håndarbeid m.m Og det er jo alltid koselig,men det er klart mange dyre ting,men og  mange fine ting,og ikke minst er det jo laget av en person som har brukt mye tid på det.Og da vil jo en klart ha litt igjen for det.  Siden vi flyttet hit til Østlandet,som nå snart er 2 år siden sist,så har jeg ikke vært på noe slike julemarkeder her nede,selv om jeg har sett det annonsert mange ulike plasser at det skal være et slikt julemarked. Altså ikke det at jeg er en slik som tråler de ulike julemarkeder rundt om kring til vanlig,men der vi bodde før,utenfor Bergen,var det et par julemarkeder vi kikket innom hvert eneste år. Og det var alltid like koselig, og vi fant og alt mulig småting man kunne gi i julegave  til noen,eller finne noe til en selv. Husker noen år kjøpte vi  alltid noen super gode hjemmelagede lefser,med smør og sukker,de var skikkelig gode. Ellers fant vi strikkede votter,luer m.m 

 

Men så for en uke siden,når vi hadde hentet barna på skolen,og vi kjørte hjemover,så såg jeg et skilt langs veien.Her skulle det være julemarked. Å på den plassen julemarkedet skulle være var på et tidligere gammelt småbruk ,som nå er et museum. Der har jeg alltid hatt lyst å stoppe innom og se

Bare det å se på vinduene som har gamle bestemorgardiner innenfor er bare så koselig,og ikke minst sjarmen med husene,stabbur,låve m.m Man kan undres hvem har bodd her,var det en stor familie,hadde de mange barn,noe de ofte hadde før. Tenk hva som er laget på det kjøkkenet som var der,hadde de mange dyr på tunet,i så fall hvilke dyr. osv osv

og her skulle de altså ha julemarked.Klart jeg ikke kunne gå glipp av noe slikt da…ha ha

Altså jeg gikk dit mest bare for å se på selve småbruket da.

Og vi har jo sagt før at vi ønsker å kjøpe oss et småbruk. Og alle de visningene vi har vært på her nede på Østlandet har og vært småbruk og veldig koselig hus og hjem.

koselige julenek stod som velkomst…

jeg troppet jo opp jeg da,og noen av gjengen her ville klart være med. Slike små visitter på slike plasser,er jo klart helt ubetydelige for mange,men dette er noe jeg er veldig interessert i,så dette er liksom slikt jeg liker veldig godt. 

Så beklager,men her kommer mange bilder…og det er bare fåtall i forhold til de jeg egentlig tok…ha ha Men det var en veldig koselig plass..og beklager at ordet koselig blir nevnt veldi ofte…men det var jo veldig koselig da…haha. 

Bare dette å liksom ‘komme’ tilbake 100 år i tid og se hvordan de bodde,hadde det,både i  hus og hjem er kjempe interessant,og ikke minst slike hus og hjem har en så veldig fin sjarm. Og ikke minst så synes jeg det er kjekt å vise barna hvordan de både levde,bodde og hadde det før i gamle dager. Det er viktig å ikke glemme slik gammel historie. Ikke minst hva de spiste av mat,hvilke senger,klær,leker m.m de hadde. 

Det første vi tittet innom var på hovedhuset,og et lite koselig kjøkken…

William måtte spørre hva den maskinen het…og det er en seperator til å skille fløten fra melken…noe de brukte før

gamle koselige ting som hang på veggen der…

det var en dame som stod på det kjøkkenet og solgte hjemmelaget økologisk saft og eplemost….

og så solgte hun hjemmelaget drops og brente mandler. Her kunne man få smake ….

like ved siden av kjøkkenet kom man inni en liten stue,her stod det flere og solgte bruksting…

og så måtte vi en tur ut.

 De barna som var med ville prøve å ri på både hesten og ponnien som stod der utenfor…

‘ååååå mamma se den fine ponnien…ååå slik vil jeg ha….” Leah var helt i hundre…

William fikk sitte på den store hesten…

og Leah hadde virkelig forelsket seg i den skjønne Ponnien….

…og så la de av gårde….

og så var det  Emilie som fikk prøve den store hesten…

minstemann Benjamin turde ikke helt å ri på verken hesten eller Ponnien,men å klappe Ponnien ‘det’ var koselig synes han…

og så måtte vi jo kikke videre,så vi gikk inn i bakshuset…

der stod det en gammel sjarmerende kjøpemanns disk…her stod en dame og solgte ovnsbakt brød og julebrød…for i rommer ved siden av var det en stor bakerovn som man kunne bake 30 brød i,ellers solgte hun hjemmelaget syltetøy….Men desverre alle julebrød og ovnsbakt brød var solgt ut for lengst

lurer virkelig på hvor gammel denne kjøpemanns disken er,og hvem har brukt den…skikkelig fin….

ellers i dette bakshuset stod et bord med tovede tøfler som en kunne kjøpe,og lys m.m  og barna her synes det var mange fine ting

En smilende gutt som synes det var kjekt å være med mammen her i dag…

så tok vi turen inn i stabburet….

og her inne satt det mange flinke utstillere…treskjærer,rosemaler,strikke,hekle,spinning med rokk m.m

Mange flotte treting..og det var noe som interesserte William veldig mye…

ellers var det en dame som solgte pulsvarmere i skinn og ull,det var en ny vri…og veldig fine og varme…

ellers skinn puter, heklede grytekluter m.m 

og så rommet innenfor  synes jeg var skikkelig koselig da…men så liker jeg sånn gammel stil og da…ha ha ..

..Og det var absolutt pappen og gutta enig i og…

ÅÅÅÅ mamma slikt rom ville jeg hatt….var no godt noen andre har samme smak som mora då…ha ha 

her var mange fine og flotte detaljer…b.la. en gammel unik kiste…

det kan være slitsomt å gå å se hvordan de hadde det før i tiden altså…ha ha Og denne senga var god å ligge i….

Men vi hadde ikke sett alt enda…så vi gikk videre opp i 2.etasje i stabburet,og der…..åååå næmmen se da….

ååå det var jo her de vasket tøyet sitt før…altså dette er vaske rommet…ååå så koselig og fint….og de fine klærne som hang der da… 

ååå dette måtte klart denne mamme’n forevige…med noen av gjengen som var med…

og like bortenfor i samme rommet var en kjæmpe koselig lekekrok….

altså mens damene på gården tok klesvasken lekte barna i andre enden av rommet….sukk så idyllisk da…ha ha 

Og denne leke kroken falt absolutt i smak hos de her to…

Det ble mye “se her da Mamma”,og “se her da Mamma..”

og inni et annet rom her i stabburet var liksom et slags verksteds rom…her laget nok gutta mange fine ting i lag med mannfolka…her var det dreiebenk og flere ulike typer verktøy m.m og ting de hadde laget,og flettede korger.

her likte William seg godt…

og så til slutt måtte vi oppom Låven,nede i låven var det smiing og treskjæring,men oppe var det utstilt mange flotte gamle hestevogner med ulike navn og årstall…veldig interessant…

og før vi dro videre satt vi igjen både store og små med mange fine og koselige opplevelser,og ikke minst mer inntrykk av hvordan de hadde det før i gamle dager på et slikt lite småbruk…(men akkuratt passe og)

så får vi drømme videre vi da at en dag så dukker det opp et kanskje et ganske likt småbruk så vi kan kjøpe oss….Dette var i alle fall noe som barna her har like mye sansen for, og det er klart veldig positivt

Ringspill kasting på gang….laget i smia…

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ” Huset med de 11 barna”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

En stor overraskelse fra en ukjent…!!!

Det ble litt sånn frem og tilbake her om jeg skulle fortelle om denne overraskelsen som kom her en dag. For å fortelle om en overraskelse i seg selv trenger egentlig ikke å være så mye mer spesielt enn å fortelle om en del andre ting. For noen da,vel å merke. Og så er det jo og slik at noen kan synes at slike overraskelser er vel ikke noe å fortelle om,men vi synes i alle fall det ,og denne overraskelsen ser vi ikke på noe annet enn en superkoselig hilsen.

Og det er heller ikke lenge siden vi fikk en kjempe fin pakke i posten med mange flotte håndlagede kort fra ei som følger oss. Synes virkelig at slikt er veldig fint gjort,dette med å glede noen andre. Og selv om vi kan glede hverandre med overraskelser,så trenger det ikke være noe stakkarslige tanker bak det,at noen ser på det slik at ‘stakkars dere’, eller ‘stakkars de med alle de barna’ .

Men altså vi kan ikke bestemme hva andre velger å gi oss,eller overraske oss med.Det er liksom ikke vår feil……ha ha

Men Vi er, uansett hva det er, veldig glad og takknemlig da,om det er lite eller stort….Synes det er flott att noen velger å gjøre slikt,og ikke minst å gjøre det for og mot oss, og her er det altså ikke noe stakkars oss eller stakkars barn bare for å få avkreftet det,her har alle det veldig bra.

Men altså denne overraskelsen som kom fra en ‘ukjent’ var og noe som vi fant i postkassen her en dag. Og denne ukjente må ha virkelig planlagt dette. Det var laget på en slik måte at ingen skulle finne ut hvem det var i fra.

hm…dette var en spennende konvolutt….

Det kom en større boblekonvolutt med navnet mitt på, i posten her en dag. Den kom inn i lag med andre ting i posten som reklame og noen andre brev…

Det stod ingen avsender på,så allerede der begynte man å ane noe litt merkelig iallefall med denne konvolutten.Altså det er mange brev man kan få,og får i posten som ikke det står avsender på altså….Men her var det frimerke på,men frimerket var ikke stemplet en gang…Og det er det jo alltid når man mottar et brev…som har blitt sendt…enten et stempel,en dato,postkontorets adresse m.m 

 

jeg åpnet brevet forsiktig og inni lå et ark. og der var det skrevet navna til barna her  med maskin…altså ikke håndskrift,ikke dato,eller noe avsender osv…rett og slett totalt ukjent.

Men så lå det noe annet der oppi konvolutten. Og det var ingenting i brevet som tilsa hva som fulgte med. Et flakslodd til hver av barna…

OJJJ….vel dette var virkelig overraskende. Ikke så stort for andre,men absolutt en flott hilsen til oss.

Og her var jo klart gjengen veldig spent. mange av de har aldri fått et flaks lodd. Det er liksom ikke noe man går å kjøper,er så lite sjangs på slike flakslodd...

Aron har ikke fått flakslodd før og synes det var spennende å skrape et slikt….

å så kunne jo man vinne 1 million…tenk det da….

vi sitter fortsatt og undres hvem er dette i fra,hvem har funnet på dette,og hvem kunne gjort noe slikt…vi synes det var en virkelig omtenksom førjuls gave til barna her selv om det var bare et flaks lodd…. Vi ble i alle fall veldig glad og likeså barna.

og så var vi jo veldig spent da om det ble noe premie….med slike ‘usynlige’ gaver kan ja det gå begge veier. 

Men desverre det ble ikke noe million gaver,men noen andre småbeløp ble det,og det skal de visst bytte inn i nye lodd.

Uansett en fin overraskelse fra fortsatt en ‘ukjent…og vi kommer kanskje aldri til å verken finne ut eller få vite hvem det er i fra,men flott gjort var det likevel synes vi…

 

Følg oss Gjerne på Facebook ; ‘ Huset med de 11 Barna’

Det ble litt mer julestemning…

 

Da er en full fart helg over og den ene dagen denne helgen hadde barna her sett veldig lenge frem til,og ikke minst snakket om. Det var nemlig tid for årets julespill på skolen,som de skulle vise søsken,foreldre,besteforeldre m.m Og jammen har de øvet og øvet. Det var ikke bare et julsespill,men en julemusikal. Og alle vet jo at en julemusikal inneholder mye sang og musikk. Og klart her var det heller intet unntak. De har i flere uker øvet på skolen,og øvet hjemme. De har t.o.m hatt å øve på julesanger som lekser….Og her i huset har det absolutt vært øving,man kan plutselig høre inne fra dusjen noen strofer,fra badestampen noen andre strofer,etter leggetid inne fra rommet enda noen strofer…og slik har det holdt på. T.o.m  sang leksene har de kunnet,før de har begynt på leksene en gang…ha ha Så vi hadde jo klart virkelig store forhåpninger  til denne forestillingen . 

Men dette var altså 1. søndag i advent.

Men på lørdagen måtte vi få med oss enda en julegrantenning,for den fikk vi og med oss i fjor,og hadde da lyst å få den med i år. OG lover herved at dette er siste julegrantenningen…ha ha 

men slike ting er veldig kjekt for de minste,og ikke minst det gir en fin julestemning,og at barna kan og få oppleve at desember er en fin måned som skiller seg litt ut blant alle de andre månedene resten av året. Og så er det egentlig en fin tradisjon med julegran tenning. tross at verken juletre eller julenisse har noe med hvorfor vi feirer jul.  

Hele gjengen her i huset troppet opp på denne julegrantenninga. her er noen av de som synes det var artig å være med.

først var det sang av mange flotte barn fra scenen,julesanger og tilslutt nedtelling fra ordføreren 

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1- der ble årets julegran tent….

og så ble det julegange rundt juletreet…

flinke barn/voksne som sang fine julesanger fra scenen…

og gang rundt juletreet må jo en få med seg…og sangen 

“så går vi rundt om en enebær busk…

så gjør vi så når vi vasker vårt tøy…osv… “det er like morsomt hver gang...

og selvfølgelig kom julenissen her og med godteri poser til barna. Men i de her posene var det lite gotteri og det var jo like stas fordet,for her var det både refleks,mandarin,sukkerfrie drops og en liten sjokolade…

synes det er flott at slike ting ligger og i barnas gotteriposer,for refleks er kjempeviktig å ha på jakka no i mørketiden,og frukt er viktig hver dag…

william var i alle fall veldig glad for en slik fin nyttig gave fra julenissen…

så da ble julegrana her tent i år og…

Men så-

endelig kom dagen da julemusikalen på skolen skulle fremføres. Det hadde de lenge ventet på her…

og de minste skolebarna hadde øvet mye…og gledet seg til å vise frem…

William,Leah og Aron er klar de…

Og Benjamin gleder seg til å se på de andre søskena….og han har maset veldig lenge…

Miriam og Lillemor er og klar for en julemusikal,vel minstemor sovnet under julekonserten hun,så flinke var de…ha ha 

Og så var julekonserten i gang…

Det var utrolig mange superflinke skolebarn som både sang og var skuespillere.Det var både engler,hyrder,visemenn som sang så fint,

og ikke minst det flotte koret som sang så fint,med både innlevelse og kraft. der sang både William,Aron og Leah i.

innimellom var det og 3 flinke elever som var forteller.Emilie var en av de…

Ruben hadde alt med lyd å gjøre…og Joachim sin klasse samlet inn pengegaver  til hjelpeorganisasjonen som skolen støtter.

Det var en flott konsert,og veldig bra fremført,og ikke minst mye arbeid av flinke lærere og elever.

Og så ble det og litt allsang innimellom. B.l.a  Deilig er jorden….

 

og så var det jo 1.søndag i advent,og da måtte jo klart det første lys tennes….

Etterpå hadde 10.klasse salg av kake og pizza,for de samler inn penger til skoletur. Og etter litt kake i magen,var det tid for å dra hjem. 

så da ble det en helg med mange fine inntrykk og ikke minst  enda mer julestemning…

 

 

Følg oss gjerne på Facebook . ‘ Huset med de 11 Barna’