Det gikk ikke lenger….

Da måtte vi komme til et punkt her å innse at det vi har jobbet med i ca 1 1/2 år gikk ikke lenger. Og da snakker vi om Bruktbutikken vi har jobbet i og med. Og det er både vemodig og trist. For vi har lagt både mye tid og arbeid ned der,og ikke minst så har det vært så mange flotte mennesker vi har kommet i kontakt med. Så det var virkelig dumt og kjedelig. Men vi har måtte komme til en beslutning og et valg.Og det er en beslutning og et valg vi selv har valgt å ta. Men det er langt i fra et valg som sier at ‘no gir vi opp’.

nei,vi hadde et ønske om å fortsette,men det gikk bare ikke lenger. Og det er det ulike grunner for. For det første så ble det veldig dårlig oppslutning etter sommeren og utover høsten.Det er ikke alltid like kjekt å bruke mye tid og arbeid på noe man ikke har resultat på. Og bare det å stå og være der i mange timer uten en eneste kunde er liksom bare bortkastet tid. Og når det bare kommer inn småsummer i løpet av en åpningsdag så er det lite vits og mening liksom. Men det er ikke den største grunnen. For det kunne blitt gjort noen andre justeringer,iallefall prøvd. Men den andre grunnen er rett og slett bosted. Når vi har det presset på no at vi må mest sannsynlig flytte vekk fra både fylket og kommunen her vi no bor,for det er ikke annet som åpner seg her,så vil det på sikt bli veldig tungvint å drive en bruktbutikk. Bare det å kjøre et par timer vil bli slitsomt og ikke minst dyrt i lengden. Så det er den aller største grunnen. Og så er det ingen andre på stående fot pr.no som kan drive videre etter oss. No har vi så lenge leitet etter bolig her,men det er ikke noe å oppdrive,enten er det opptatt,eller utleiere gir andre tilbudet,det er for lite eller flere andre grunner,så har vi intet annet valg enn å måtte bevege oss videre og lenger vekk. Og når vi samtidig skal drive en bruktbutikk,finne varer,hente varer,være tilstede og dette er både en kvelds/dag og helge jobb,og samtidig jobbe med å få flyttet,leite,finne hus m.m så går ikke det i lengden. Og klart at når det i tillegg er dårlig omsetning og oppslutning,er det bare en slik beslutning vi måtte tilslutt ta. 

Siste uken vi hadde åpent hadde vi posesalg og da kom det en del som fikk med seg mye for en billig peng. Resten som er igjen er pakket ned og skal sendes nedover til Østeuropa. Altså dette var en bruktbutikk jeg jobbet frivillig i,der alle inntekter gikk til nødhjelp,og det var ting som folk har gitt til Østeuropa som vi solgte noe av og fikk mer verdi for her til lands. Samtidig fikk vi da inn penger som gikk til b.l.a  matkasser,drift av sykehus/helsehus i Albania,eller gamle hjem/handikap hjem/ barnehjem  i Moldova m.m  så det har vært utrolig givende og meningfylt å gjøre og drive på med og ikke minst være med på. Samtidig er jo jeg veldig glad i bruktting og gamle ting. Og barna her i huset har vært med hele veien,hjulpet til fra dag en,og underveis. Og t.o.m no under opprydding,nedpakking m.m så trår de til. 

Leah er en av de som har hjulpet med å pakke ned…det synes hun var kjekt…ellers har alle de andre vært til stor hjelp.

igjen ja veldig vemodig,mye pga mange flotte mennesker man har møtt,både koselige bygdefolk og andre nordmenn,helt fra Nordnorge har noen kommet innom….men og utenlands mennesker. Folk fra både Syria,Afrika,Asia,Østeuropa og noen amerikanere og engelsk menn har og kikket innom. Mennesker har både gråtet og ledd i den bruktbutikken.Noen har kommet trist inn,men gikk ut igjen med et glad sinn. Noen har øst ut av sitt hjerte,og vi har lyttet og forstått og kommet med en god klem…og noen gode ord. Og mange har kommet med gode og underholdende historier,så vi har ledd over i lang tid etterpå…ha ha 

Ikke minst har det vært gratis kaffe og vafler å få,noe som mange har settet pris på. Og så har vi vært billig på ting og tang og da. Ja det er mange gode minner å ta med seg. Og de glemmer vi aldri. 

det var absolutt koselig å være her å ta en kopp kaffe og en vaffel….og ikke mist en prat

og no……hm…ganske tomt og kjedelig…og laaangt i fra noe koselig…

så 2 desember var siste åpningsdag,og i de siste dager har vi vært nedom i ny og ne,innimellom alt annet å pakket ned,så no begynner det å bli ekko i veggene…

så slik er det no desverre,men vi må jobbe videre no med å flytte selv,så det har blitt litt pakking både her og der siste tiden.

no er det tomt i skuffer og skap,alle tingene er sendt videre til Østeuropa…så de kommer klart til nytte og stor glede der til mange fattige hjem.

alle klær og sko er vekke,bare to dressjakker henger igjen…

bare utstillings tingene står igjen….

i fjor på denne tid…

ja da så det litt mer juleaktig ut ja….

vel noe er fortsatt utstilt i allefall her under nedpakkingen ….ha ha

Her i den gamle gyngestolen passet virkelig lillemor inn.

Men så har vi hørt at det vil mest sannsynlig etterhvert begynne noe nytt i de lokale vi har hatt i bruktbutikken. Og hva det er vet vi ikke noe om enda,men mest sannsynlig bor ikke vi her da lenger eller kan være med på det.

 

 

bare noen av minnene fra bruktbutikken fra året som har vært….og de får vi ta vare på…og de mennesker vi har truffet.

 

og så må vi bare bevege oss videre og håpe på noen nye muligheter etterhvert….Tid for alt heter det…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

14 kommentarer
  1. Så leit å høre! Jeg har jobbet i bruktbutikk selv, og ville garantert vært kunde hos dere dersom dere var i nærmiljøet mitt..
   Jeg tror imidlertid det er mange som ikke er klar over hva bruktbutikker har å by på av fantastiske ting til ‘få-pris’, og alt annet enn gammelt skrap!
   For mitt vedkommende, har jeg ikke tall på de merkeklær og accessories jeg har fått tak i her som ser like ubrukt ut som om det kom rett fra butikken. -Og det samme gjelder sånt som rådyrt sportsutstyr som alpint- og ishockey-utstyr, golf-køller, etc…

  2. Åååå tusen takk for gode ord Gry: ja det er så sant som du sier.brukt og bruktfunn og andre gamle skatter og ikke minst gjenbruk er faktisk smarte kjøp .mye å spare, mange fine ting ig ikke minst miljøvennlig.men desverre ikke ser det.for noen er bruktbutukker ‘ lavmål’.nei elsker brukt og vi har og så mye flott vi har kjøpt på bruktbutikk oppover alle år.Men , men selv om vi ‘legger ned no’ kommer vi til å fortsette å kjøpe brukt…er så mye fint å finne…fin helg til deg????

  3. Veldig fint og koselig skrevet, og flotte bilder og der kom prinsessa i gyngestolen også. Veldig trist at dere slutter og må flytte. Det blir nå et stort savn for meg.

  4. Så trist! Men har ingen problemer med å forstå det. Også trist at dere ikke har klart å finne dere en bolig der dere ønsker å bo, men jeg håper det ordner seg for dere 🙂 Masse lykke til!

  5. Åh hvor trist. Det er jeg ked af at læse. Hvor mon I vil flytte hen?
   Håber I snart finder det helt rigtige.
   Som man siger: den som venter længe, venter på noget godt.
   Ønsker Vabo familien en glædelig jul
   Klem Lone

  6. Jaaa Bjørg Rønshaugen: ja lillemor hu måtte være med klart..haha ja skikkelig kjedelig å måtte stenge ned, men slik er det no bare.Deg glemmer vi aldti vætt du.og vi holder klart kontakten????????????

  7. Ååå tusrn takk Anonym: ja kjedelug, men man må bare bevege oss videre. Er lite annet å gjøre.vi får ta vare på gode minner og bilder.
   Så kan jo man ikke vite hva som skjer fremover.kan bli nye muligheter en gang og…men men tid for alt ja…

  8. Ja det var absolutt kjedelig Bjørg: men vi måtte bare ta det valget.vi får bare ta vare på minner og bilder. Og vi nok bevege oss videre og lenget vekk for å finne en bolig.Og da blir dt vanskelig å pendle.men men thats life

  9. Åååå tusen takk Ane: så flott et hus….og tusen takk for at du tenker på oss. Setter pris på det.
   Ja drt var flott den boligen…men så malplasert…haha ikke så egnet å bo der alle vi iallefall. Men klart her kunne man å drevet noe.men det sku vært et boende hus utenom…ja det var de millionene da

  10. tusen takk snille deg Lone Hall:for gode ord. ønsker deg og dine og en fin og velsignet jul. Ja vi må bare tro og håpe at det ordner seg no med en bolig .at vi kan få flyttet så fort som mulig. Men slik er det. tid for alt heter det…vi får ta vare på gode minner. klem til deg Lone

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg