‘Fjellskole’ kaller vi det.

 

 

Her fra fjellet er det altså full fart fra morgen til kveld.Det er alltid noe å gjøre og vi har mange prosjekter på gang. Først av alt må vi bare takke alle så hjertelig for mange  gode ord fra veldig mange av dere på forrige innlegg. Det både rører og varmer hjertet. Det er virkelig overveldende. Men vi må bare si selv at et er veldig stas dette vi har gjort. Altså flyttet til fjells, for å være med å drive et hotell, eller som vi selv mener mer det er, et leirsted og en fjellheim. Vi har allerede vært her i over 7 uker, nærmere 8 uker og det har altså vært  full fart fra morgen til  kveld. Men vi trives veldig godt med å  ha det slik. Det er veldig inspirerende å kunne få gjøre noe, skape noe, drømme og realisere. Ikke minst brenne for noe. Det er slik at vi føler vi legger ned veldig mye av vår tid og hverdagslivet vårt inn i arbeidet. Og det er virkelig givende. Vi har jo hatt mange drømmer etter vi flyttet fra vestlandet  for snart 5 år siden. Ikke minst få vår egen eiendom, skape noe og arbeide med noe vi liker, trives med og ønsker. Men vi har enda ikke fått vårt eget, så i mellomtiden passer det virkelig perfekt å kunne bidra her på dette stedet og slippe ut mange drømmer og prosjekter.

Det er jo mye å gjøre ‘med’ et slikt sted og ‘på’ et slikt sted, men vi hadde altså som tidligere sagt  et ønske om å fokusere også på leirsted for feks  barn og ungdommer. Men gjerne både familier og den eldre generasjonen. Alle grupperinger er og høyaktuelt. Ved å skape noe og bygge opp noe for barn å ungdom er jo absolutt noe våres egne barn og ungdommer vil tjene på sikt.også  De kan ved en seinere anledning være med på  opplevelse rike turer og leiropphold her på fjellet og benytte seg av det som blir bygget opp nå. Så det blir sånn vinn-vinn situasjon det.

Så det blir absolutt spennende . Man må bare  jobbe mer med å være tålmodig ,man har så lyst å gjøre alt på en gang, men man må bare begynne i det små og bygge seg oppover. Ellers blir det kostbart om alt skal tas med en gang

Uansett det som vi valgte da vi takket ja til å flytte til fjells var å ha hjemmeundervisning på skolebarna. Fjellskole kaller vi det.  Vi fikk en forsmak på hva det omtrent ‘går i’ da skolene var nedstengt i noen mnd f.o.m mars pga korona. Det er mye mer frihet og å jobbe med skolearbeid i et eget tempo, eller slik det passer inn. Ikke minst legge opp undervisningen på en interessant og lærerik måte.  Herr oppe har vi så varierte arbeidstider at det ble ganske vanskelig å ha de på en skole like ved her både ved kjøring, henting, lekser og andre ting som må følges opp m.m akkurat nå.

Vi har og sett at skolebarna ikke har synes det har vært dumt heller å ha HU . De fikk jo også en smak av det da skolene stengte i vår og synes det var helt ok å jobbe ‘hjemme’ med skolearbeid. De vet og at dette er bare midlertidig, og mest sannsynlig bare dette året. Med Hu kan de  jobbe mer selvstendig, i sitt eget tempo og ikke slavisk følge klokken eller dager. Noen dager satt vi både ettermiddag og mot kveld og jobbet med skoleoppgaver. Det gikk veldig fint det. Vi har og hatt besøk flere ganger av de to store søstrene fra Oslo her oppe, og eldste jenta har hjulpet de flere ganger, ikke minst  engasjert seg med å lage og holde gloseprøver i Engelsk for søskena sine. Siden de er 5  skolebarn og noen ganger sitter lillesøster og tegner og maler, i tillegg til at storesøstrene er til stede og hjelper, er det virkelig koselig noen ganger. Men for det meste har vi ‘skole’ på dagtid. Vi følger ikke alltid klokken eller dager, så vi jobber like gjerne litt i helgene også med ulike fag. Vi er no her likevel, så dager spiller ikke så mye rolle. En dag kan vi jobbe mye og intens, en annen dag mye mindre. Da er det mer praktisk arbeid å gjøre. De er med å støvsuge, de vasker på vinduer, de går med søppel, rydder her og der, lager lunch til søskena sine. Vi legger det opp slik det passer inn for alle. Flere av de er også veldig selvgående og setter seg selv mange ganger med å enten lese, gjøre matteoppgaver, naturfag  eller engelsk.

Og så er vi så heldig at vi kan disponere et møte/konferanse rom som er her. Så de har omtrent sitt eget klasserom. Tavle har vi også.

Når man har hjemmeundervisning for sine barn ,så er det kompetanse målene som skal nåes i løpet av skoleåret. Vi har vært så heldig å få låne skolebøker av skolen i kommunen her. De yngste Skolebarna er knyttet til barneskolen ,mens 14 åringen som begynte i 9.klasse i høst er knytta til ungdomsskolen litt lenger vekk herfra. Hun fikk også låne skolebøker av ungdomsskolen der.Så vi har rett og slett begynt på begynnelsen i alle bøkene i de ulike fag og har jobbet oss fremover i boken. Det som er så fint å ha skolebarn i ulike skoletrinn er at man får mye variert lærestoff å jobbe med.

Det som og er veldig kjekt med Hu er at vi kan bruke mye tid ute, i naturen, fjellet, skogen  m.m  kombinere fagene og det vi finner i skog og mark.Og det er rett utenfor skolerommet. Vi kan og ha gym ute, trampoline, fotball, løping, sykling, klatring i trær m.m  for det er så stort uteområde. Vi har og to skolebarn som har mat og helse i år, og allerede de har fått laget ting på kjøkkenet. I kunst og håndverk  er det snekring som er tema. Vi har fått noe rest materiale gratis av en som lager møbler  like ved her og gutta måler, sager og spikrer. De skal lage seg skrin.

De yngste skolebarna synes klart naturfag er favoritt faget, for vi bruker naturen, uteområdet og skogen i de ulike tema i boken.

Vi er ferdig med to kapitler i boken der det handlet om dyr, men og bær og sopp i skogen. Elg med kalv har vi sett mange ganger langs veien til og fra butikken. Rett nedi skogen her har vi hengt opp 2 hengekøyer, der er det mye lort fra dådyr som ligger på bakken. Den vakre rød reven har vi og nesten kjørt på flere ganger for han løper uti veien. En bonde skjøt og en rev som kom inn til hønene hans for å ta de. Det var spennende å se. En hakkespett jobber veldig på husveggen og har laget mange hull. Så det er nok av natur opplevelser. Og de er veldig engasjert.

Det som var veldig artig her for litt siden var at en fredag kom det en dame og tittet innom dørene her. Hun var på tur i fjellheimen og ville titte innom for å hilse på skolebarna ,for hun visste jo at vi var her . Og det var en koselig overraskelse. Det var selveste rektor fra forrige skole. De sa de savnet skolebarna. Det var så lett å bli glad i de. Så det var jo klart koselig å høre, men veldig kjekt også med en slik liten visitt.

Så vi er ingen mester dette med HU ,men vi tar det litt og litt og jobber oss igjennom de ulike fagene. Det er som vi opplevet da skolene stengte ned i vår en mye mer ro over skolearbeid og skole situasjon når de kan være ‘hjemme’ å jobbe. De har hverandre og de møter veldig mange ulike mennesker på et slikt sted som dette.

Som skrevet i forrige innlegg så har det blitt jobbet over en to ukers periode med å skifte tak på bygget, og  det ble ferdig for et par uker siden.  Det har vært mange ulike arbeidere som har rullert med å jobbe og flere av de har fått et blikk inn i familien. På kveldstid kan de ikke jobbe uansett siden det er så mørkt, men da kan de snakke med både oss og barna mens arbeiderne eller gjester får god kveldsmat.

Ja dette med mat vil klart  få et eget innlegg… ha-ha

Men her på bygget skal ingen dra før de sitter igjen med en opplevelse av at de har fått god service og god mat. Og flere har fått god niste med seg videre i tillegg. Men dette med mat får det bli i neste  innlegg.

Nå er det høstferie mange steder og det forventes en del folk som kommer og går hele uken og helgen. Så det er mer enn nok med det. I tillegg har vi noen prosjekter på gang,det skal vi og komme tilbake til. Så her er det er stadig liv og røre, akkuratt slik vi liker det.

 

 

 

 

 

Vi er så heldig at skolebarna kan bruke to møterom som skolerom. Store lyse rom.

Og her skal vi altså lage til skolerom, både det første og det andre rommet.

 

 

 

 

 

Den dagen for ca 5-6 uker siden da vi fikk låne skolebøker av skolen her i kommunen. Da var det en som var veldig interessert og måtte kikke i de.

Ned på skolerommet med bøkene..

 

 

 

 

 

 

joda det er nok av bøker å ta bokbind på. De skal sorteres etter klassetrinn og vi skal finne et system.

 

 

 

 

 

Så er det bare sette i gang med skolearbeid på ‘Fjellskolen’ her.

 

 

 

 

 

Men det er viktig å praktisere og det som står i skolebøkene.

I naturfag handler kapitlene om ulike dyr i skogen og hva man kan spise i naturen. B.l.a ulike bær og sopp.

Da må vi klart ut i skogen å sanke inn noen av bærene. Det har vært mye blåbær og tyttebær her til fjells.

 

 

 

 

 

lillesøster er og med å plukker blåbær i skogen

 

 

 

 

 

 

bare at hun spiser de opp etterhvert, så det blir aldri noe igjen i hennes boks…ha ha

Men noe fikk vi plukket i allefall. Vi skal jo lage noe av dette også.

 

 

 

 

 

men først skal vi inn igjen på skolerommet og skrive, tegne m.m om bær og blåbær. 2.klassingen ville male.

 

 

 

 

 

 

resultat fra noen av de andre skolebarna

 

 

 

 

 

 

men så må vi lage noe av de bærene vi plukket da. Det ble  pannekaker med blåbær.. mmmmmm

 

 

 

 

 

 

 

 

men det var og nok blåbær til en ostekake vi laget…med masse blåbær på…mmmmm

 

 

 

 

 

 

men det er mye tyttebær i skogen også. Det har vi og plukket. Ellers har vi sjekket sopp, tegnet mange ulike dyr m.m

 

 

 

 

 

 

soppjakt- giftig og ikke giftig,små,store,røde,brune,hvite…det er mange sopper å utforske

 

 

 

 

 

Vi har og vært så heldig å få besøk av storesøster og Linus flere ganger. Nest storesøster har og vært her flere ganger. t.o.m Morfar har vi fått besøk av.

 

 

 

 

 

 

 

Og Linus fikk og  hilse på skolebarna i skolerommet.

 

 

 

 

 

En gang Linus fikk hilse på sauene som går her. Rett før hele fjellet, ble gult, rødt og oransje.

 

 

 

 

 

 

utenom og innimellom  skolearbeid holder vi på med noen  prosjekt, og her hjelper de til med ulik praktisk arbeid. Det er noe de har veldig lyst å være med på, og synes det er kjekt og koser seg med det.Spesielt gutta liker å sage på trær i skogen.for trestammene skal vi bruke til noe.Gutta liker praktisk arbeid og det er og lærerikt innimellom skolearbeidet.

 

 

 

 

 

 

litt husarbeid er også noe de liker å gjøre. Ellers liker noen  lesing, og bretting av kjøkken kluter er og en viktig praktisk jobb.

 

 

 

 

Når det er fint vær, som det ofte er er her til fjells,så henger klesvasken  ute.

Ikke alle har en så flott utsikt mot fjellene når klesvasken henges opp.

 

 

 

 

 

 

 

Og så er det skolearbeid igjen. Det går i matte, skriving, bokstaver, tall, naturfag, engelsk osv. Vi har og klippet ut bokstaver og lagt på glass. Hver dag skal det lages flere ord av bokstavene og skrives ned. Det er alltid kjekt å gjøre, samtidig lærer man ord og sette sammen ord. I naturfag har det og vært et kapittel om vær og vind, nedbør, høytrykk og lavtrykk  m.m  Og det har vært noe som har vært kjekt å følge her på fjellet, for siste tiden har det vært skikkelig høst her. Det har blåst sterkt, det har regnet mye, vært tåke, men så sol igjen.  m.m

 

 

 

 

 

 

 

men så er det fine dager å se på den fargerike naturen…

 

 

 

 

 

 

noen dager er naturen  i den stilleste stillhet…som om den står helt stille.

 

 

 

daler,fjord og fjell…

 

man kan se langt innover dalen fra en side til den andre…

 

 

Men så plutselig en morgen lå gradene på null, og noe hvitt kom dalende ned. Helt vanlig i september til fjells, pepperkakene er jo og kommet i butikkene, så hvorfor ikke få julestemning 4 mnd før jul… ha-ha

Nei godt at både det hvite forsvant, og at vi går fort forbi juletingene i butikken. Det kan fint vente litt.

 

 

 

 

 Håper vi kan fortsatt nyte de fine fjellfargene vi omgir oss med litt lenger før det hvite kommer og legger seg.

 

det er mange fine  vann her på fjellet…

 

 

     Her blir det lite høstferie for skolebarna, de jobber litt hver dag, og tar heller en annen dag fri. Veldig greit å ha det slik. Men det blir mye utetid, og her en dag fikk vi hentet en liten søt venn,og det var stor stas. Og flere slike søte venner vil komme etterhvert.

 

 

 

 

 

En søt jente kanin har flyttet til fjells, den og flere skal vi hilse mer på etterhvert.

Noen flere firbeinte ,eller tobeinte vil og kanskje flytte til fjells etterhvert,det får vi se på.

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

Vi har ‘hoppet ut for et stup’!!

 

Ja, da kommer det endelig og langt om lenge en forklaring på hvorfor det har den siste tiden vært så veldig hektisk og travelt for vår del. Som tidligere nevnt så var jeg ca 7 mnd uten telefon og i tillegg var vi flere uker på farten med campingvogna sørover,så det ble lite og har vært lite aktivitet herfra,og ikke minst på nett på grunn av det. Men no har eldstejenta fått tak på en telefon som kan fint  brukes,så da er det lettere med det iallefall .Men altså  nå har det vært veldig travelt og full fart for oss av helt andre grunner. Vi har nemlig,som vi kan beskrive det med,tatt et stort steg,og omtrent hoppet utfor et bratt stup.

Det hele begynte med at vi fikk et ganske så overveldende spørsmål da vi var på camping på sørlandet. Det var pappen som ble kontaktet. Det var både et spørsmål,men samtidig et rop om hjelp. Vi har tidligere vært innom samme spørsmål uten at det ble noe av. Men nå kom altså denne henvendelsen og vi fikk ikke lang tid på å verken tenke eller svare.Det var et stort behov. At det var et behov er jo greit i seg selv,men at vi ,altså vi,familien kork (som vi er.. ha ha ) blir kontaktet og spurt er jo i seg selv en stor ære. Det er iallefall noe vi synes selv da. At det er så stor tillit og tro til oss er absolutt overveldende. (det er også noe vi synes…) Klart vi er en familie,vi er en sammen sveiset gjeng som kan mye,vi får gjort mye,vi jobber,gjør noe og utfører ting sammen. Altså vi gjør noe. Vi er og kreative og vi finner både på ting og finner ut av ting. Så klart vi er kvalifisert til mye vi,og det er ikke får å skryte,men vi synes det er stas likevel at vi kan få prøve oss på noen nye muligheter,prøve noe nytt sammen,selv om vi kan mye, ikke minst så har vi ulike erfaringer bak oss.Så det tok ikke oss lang tid å svare ja på den henvendelsen vi fikk,og det spørsmålet vi ble stilt.

Vi har valgt å hoppe i det,valgt å gjøre det,ikke bare for at vi har ikke annet å gjøre på,men rett og slett for å komme oss vekk og videre derfra vi har bodd i 1 1/2 år. Vi har prøvd mange muligheter for å komme oss vekk og finne noe annet å flytte til,men ikke noe har åpnet seg,selv om vi har sett på mange eiendommer og hus. Og man blir ganske lei etter en stund. Så det er og en av grunnene til at vi svarte ja. Ikke minst,pappen har,og gikk nylig på jobblearn kurs og var på vei og har vært det siste halv år på vei ut i arbeidmarkedet for fult igjen. Så han var absolutt klar for noen nye utfordringer og nye gjøremål. Hans ønske har jo vært å begynne å kjøre stor bil igjen,altså sjåføryrket,men det var enda ikke noe som gav napp,ikke i nærmeste området i allefall.Da måtte man uansett flytte lenger vekk. Men når dette tilbudet kom ble dette veldig aktuelt.Og Ja for det er mer enn nok av gjøremål,det er og mer enn  nok av utfordringer .Men vi har vært i mange ulike stormer før vi og utfordringer har vi møtt rikelig av også.

Så vi stå ganske støtt med rak rygg. Likevell kan vi si at vi har våget oss utfor et stup,vi har tatt et stort steg utfor stupet uten at det er noe negativt i det.Noen ganger er det veldig bra å ta noen nye steg og våge seg på andre ting.  Men vi angrer ikke på at vi sa ja til dette,vi angrer ikke på at vi tok steget utfor.Vi kan vel heller si at vi  hadde ikke så mye annet å gjøre,så dette passet egentlig midt i blinken for oss,og vi stor trives med situasjonen nå,selv om det er pr no og har vært ganske så travelt siste tiden.Døgnet skulle hatt mer enn 24 timer.

Men så er det jo mange som lurer nå da.Hva i all verden er det vi har hoppet uti,hva i alle dager har vi takket ja til.

Og det er absolutt en spennende greie altså….

Vi fikk altså spørsmålet om å dra til Fjells. Og til fjells dro vi. Stedet er Hallingskarvet,midt i mellom Bergen og Oslo. Vi  fikk altså spørsmål om å drive eller være driftsledere på Hallingskarvet Hotell. ‘Hallingskarvet Hotell er et avholdshotell som er basert på kristne verdier og er åpen for alle! Her kan dere kose dere og slappe av i naturskjønne omgivelser’.-

Vi selv synes nok stedet passer mye bedre å hete Hallingskarvet fjellheim og leirsted enn ‘hotell’.For bygget er slitt og gammelt og det er mye å gjøre for å stille opp til dagens krav for ‘hotell’. iallefall enda. Men oppussing har begynt og vårt mål er å fortsette med det og få stedet oppgradert noen hakk. Men det er en fantastisk plass og et fantastisk naturområdet. Beliggenheten på Bygget er og alle tiders topp.  Men uansett stedet har utrolig mange muligheter og det er bare å komme på mange gode ideer for et slikt sted. Det er mange rom for overnatting,en flott utsikt,storkjøkken og spisesal til plass for mange ,både forbireisende,weekendopphold,familie,barne/ungdomsleirer eller skoleklasser på leir. Det kan holdes jubileum og ulike store dager,eller bare noen som vil bruke tiden på fjellturer og fisketurer i fjellheimen.Her er alle velkommen og her er hjerterom og husrom.

Da vi ble spurt om dra oppover var det ganske så travelt og kaotisk her oppe,med lite bemanning og mye forbipasserende folk. På et slikt sted skal folk få et rom,de skal få god mat og ikke minst god service. Det var altså kommet skeivt ut,så noen måtte komme å gi en hjelpende hånd. Ikke minst få oversikt og kontroll på ulike ting.Det var ingen driftere her. Det ble nok en stor overraskelse for mange fjellhotell,pensjonat,stuer og fjellheimer  i år pga corona situasjonen, der mange nordmenn ferierte i eget land og brukte mye fjellet som reisemål. Og folk må jo ha et sted å overnatteår de er på tur. Det som er viktig da er at reisende blir tatt vel i mot og at de får en service som er tilfredstillende på alle måter når de kommer som gjester.

Så vi valgte å dra opp ganske få dager etter vi kom igjen fra campingturen på sørlandet og være med å hjelpe. Vår plan var å dra tilbake å pakke alle våres ting og flytte når ting hadde roet seg litt på fjellet. Og det er mye som skal gjøres på et slikt sted midt i sommersesongen. I tillegg i år hadde mange vaskeri stengt ned ,så det ble dårlig med levering av sengetøyvask for mange hotell i Norges land. Og intet unntak på fjellet her,men vi ‘hoppet’ i klesvasken og fikk den unna etter en uke. Det var mye å rydde ute og inne, rom skal og vaskes,skiftes på og gjørs klar til nye gjester. Noe hjelp på kjøkkenet ble det og. Ellers ble det maling her og der,noe golv som det skulle byttes teppe på. Det var to som kokkelerte der da,men som er sluttet nå. Og de store gutta her de begynte på området rund,de slo gresset både med plen klipper og humle.De ryddet og ordnet. Inne ble det vasket og ryddet i alle slags rom,både boder og ganger.

Og så etter noen uker,så var det sånn noelunde  ryddet og fint rundt omkring og gjestestrømmen roet seg. Da planla vi noen dager nedigjen for å pakke tingene våres,flytte de  og sette det på lager,vaske og rydde og dra opp igjen. Da hadde vi flyttet offisielt.

Og da var det å tre for fult inn i rollen som driftere. Og nå i flere uker har vi altså stått på her og jobbet. Det går i kjøkken,rom,vaskeri,rydding,resepsjon,service,gjester,arbeidere,besøkende,vaktmesteroppgaver osv.

Og når vi bestemte oss for å flytte oppover til fjellet har vi altså dessverre måtte ta barna ut av skolen de har gått på snart i 5 år og flytte de opp her til fjells. Vi ønsket først å bare søke om permisjon fra skolen i 1 år,men det er regler som sier at det går ikke. De må tas helt ut av skolen og inn i en annen. Men vi har altså valgt å ha hjemmeundervisning  dette året for 5 av skolebarna. De to store gutta fikk dessverre ikke skoleplass her oppe slik de ønsket og ville,så de er igjen i lavlandet og går der,men de kommer opp omtrent hver helg å bidrar. Så i tillegg har vi altså hjemmeundervisning  for barna her. Det passer oss helt utmerket siden jobben er så variert med mange ulike tider på døgnet.Men hjemmeundervisningen  skal vi komme mer tilbake til etterhvert.

Så da er vi altså flyttet,vi har hoppet uti noe både spennende og interessant,men til nå etter vel 6-7 uker her oppe har vi gjort veldig mye,så det kunne fort blitt en bok av det… ha-ha Men det har vært veldig travelt,for den siste uken og pr nå er taket på hele bygget under omskiftning.Her på fjellet ligger vi nærmere vestlandet med en del regn,men det er og mye snø her om vinteren.Så taket er gammelt og det er viktig å få skiftet ut før en ny vinter setter inn. Så det har vært oppi 9-10 ulike arbeidere i ulike perioder som har jobbet med dette taket,noen av og noen på. noen har vært og noen er og noen kommer. Alle de her arbeiderne skal ha både frokost,lunch,middag og kveldsmat. – helpensjon.Så da er det bare å komme med alle mine kokkekunstner og trå til.For som sagt så sluttet de som har laget mat,og de er flytta til Oslo.Og da må jeg stille som kjøkkentjeneste.  Men til nå har iallefall alle vært fornøyd,og det er bra å høre. Det skal vi og etterhvert komme mer tilabake til.

Som sagt så kunne vi altså ønsket at dette stedet kunne inneholde noe mer med  ‘leir’- Det er jo klart muligheter for mange andre aktiviteter.Men likevell enda mer fokus og tyngde på det. Vi selv er store fan av leir, vi elsker leir og vi dro både vi selv,men og sendt våres egne barn på mange ulike leirer oppover årene. Og å dra på leir er både spennende og interessant for mange barn. Ikke minst for familier,lag,grupper, organisasjoner,vennegjeng,ungdommer,barn,pensjonistgjeng,slekt   m.m  Ja hvem som helst. Og no når vi er her og skal verte opp og vise gjestfrihet på et høyt plan,bør folk virkelig stille lang kø…  ha ha…Vel det er bare å reklamere…

Vel,vi har altså lyst å legge en del vekt på dette med leir. Vi mener og ser at det er et behov for tilbud om flere leirer mellom Vestlandet og Østlandet. Det er ikke mange timer noen av veiene. heller å reise. Vi har og veldig lyst å bygge opp og skape et miljø for en slik aktivitet. Men å få bygget opp en lavo, gapahuk,få tak på noen kanoer å ha på vannet,båt, noen andre aktiviteter er pil/bue , luftgeværskyting,overnatte i lavo,hengekøye o.l aktivitets løype,eller natursti,turer i fjellet,fiske, bål panne, bursdagsfeiring,kanskje noen dyr m.m  Om vinteren skiaktiviteter,vi ser rett bort på skisenteret.

Men vi såg når vi kom her at det er ikke mye laget til for barn. Så vi fikk på sikt anskaffet oss en jumpking trampoline,og satte den opp. Det er ett opplegg for huskestativ,eller dissestativ som vi på vestlandet sier. Men ikke noe mer,så vi fikk saget,pusset og kjøpt tau,så var noen nye hjemmelaget husker,disser hengt opp. Vi har og klippet gresset ,flytte søppelcontaineren så det kan bli volleyballbane. Og det er mange planer,men det må bare komme etterhvert i andre innlegg.

Det kom og nylig en nabo forbi,han ble så glad for at det endelig ble noe aktivitet for barn. Han var en bestefar og hadde ofte barnebarna på besøk og han likte ta turer ut.Og nå ble det noe kjekt for barn her og.Det var stas.Jaja en fornøyd nabo…ha ha

Vi har og gått til innkjøp av maling og vil begynne etterhvert å male gjesterommene ,så de blir lyse og fine. (de er fra før mørke åttitalls stil…Det er overhode ikke fint.)

Så her kommer  nå først en del bilder av det flotte fjell og natur livet her oppe. Og litt om vår nye tilværelse. Uansett her er alle hjertelig velkommen når som helst,det er bare å ta kontakt,vi er her 24/7 store,små,unge gamle og familier,Ja ALLE kan komme.

Så det blir absolutt  spennende tider fremover for både store og små her,men vi tar utfordringen og hopper i den vi. Og vi angrer heller ikke på det valget vi har tatt,selv om det er og vil bli travelt og mye å gjøre fremover. !!!Men det liker vi altså.

 

 

 

 

 

 

Så her på fjellet blir altså vårt oppholdssted et år frem iallefall.

Fantastisk natur og fjellandskap.

 

 

 

 

 

 

Det er mange flotte turløyper, tur stier og tur områder over alt her,både sommer og vinter.

Flotte fossevell

 

 

 

 

 

 

Fjell og skog omgir en uansett hvor man kjører og går.- og dype daler.

 

 

 

 

 

 

Og her blir altså vår arbeidsplass en stund fremover. I huset opp til høyre skal vi bo etterhvert,så det blir ikke lange veien til ‘jobb’. I mellomtiden er det campingvognen som er huset vårt.

 

 

 

 

Jeg som er så detaljert av meg synes det er veldig viktig med et koselig inntrykk ved inngangen. Vi er tross alt på fjellet og skog og natur omgir oss på alle kanter. Da må det klart være noe som preger stedet. Så ved inngangen har jeg bare laget et enkelt ‘miljø’- Det skal jo tross alt være koselig å komme her og være her. Førsteinntrykk er viktig synes jeg da.

 

 

 

 

 

En ettermiddag fyrte vi i bålpannen bare for å sjekke at den fungerer…..og joda det gjorde den…

Men en ny og større bålpanne  trenger vi på sikt.

 

 

 

 

 

 

tidliger her ved inngangsdøra stod det kun et stygt søppelspann og en dunk med  strøsand oppi. Det er jo mye koseligere med litt ‘miljø’-jaja dette får duge inntil videre.

 

 

 

 

 

det er ikke bare fjell,natur,vann, og skog som omgir området her,men noe dyreliv er det og. Både kuer…

 

 

 

 

 

 

…..koselige og tamme sauer….

 

 

 

 

 

 

…og søte humler…(som drikker den siste blomstersaft skvetten…)

 

 

 

 

 

vi ønsker og

på sikt å skaffe noen kaniner i et bur og kanskje noen høner som kan gi ferske egg som kan selges…. … Vi får ta en ting av gangen.

Iallefall her er bak bygget.En veldig stor plass og uteområde. Ikke minst flott utsikt rett bort til skisenteret. Der er det full aktivitet om vinteren i skitrekket. Her bak har vi også lyst å ‘bygge’ opp og lage et miljø.Her bak står en dumpe og det var en ødelagt ‘huske stativ/disse stativ.Men det har vi fiksa.

Her bak har vi lyst å sette opp en lavo,og en gapahuk litt lenger borte. Ellers bygge et gjerde rundt. Det er vi allerede i gang med. ute området er stort og strekker seg videre mot høyre langt bortover. Et slik fint uteområde bør virkelig utnyttes. Ikke stå livløst og tomt.

 

 

 

 

Dette er fra da vi var i gang med å fikse stativet. Vi fant noe plank som vi kuttet opp,pusset og laget hull i. Vi kjøpte tau og gutta fikk det hengt opp…

Vi laget en litt lav,en mellom…..

 

 

 

 

……..og en dobbel,der to kan sitte på.

Og så var det å teste de ut…

.Å joda de fungerte så det suste.Og den store vi kan sitte to på,eller tre  barn var ganske populær.

 

 

 

 

 

minstemor likte den store best hun

 

 

 

 

 

Med et så stort ute område,både foran og bak må gresset klippes innimellom.Og der var gutta i godt gang. De store tok de store gressklipperne som gikk på bensin,men jammen var minstegutten så stolt over at han fikk også prøve en annen klipper som stod der,den lille grønne elektriske klipperen. Og det var stor stas.Han hadde sååå lyst å prøve

 

 

 

 

 

 

 

De andre større gutta klipper på fremsiden.Det står en traktor klipper også der i garasjen,men den må det skiftes reim på først,så da får de andre klipperne duge.

 

 

 

 

 

 

Det som er en fordel med skog rett utenfor døra er at det finnes masse bær i skogen.Og her er det mye blåbær og tyttebær å finne. Her plukker noen i gjengen blåbær.

 

 

 

 

 

 

 

‘Se blåbær busken jeg fant’

 

 

 

 

 

Men så etter noen uker her oppe først,måtte vi altså ned å flytte. Vi hadde ikke så mange dager på oss før vi måtte dra opp igjen. Så det ble tre intense dager med flytting. Pakke ned, pakke ut, kjøre til lager,stable ,bære og vaske ned.Men når det er mange som står på så kom vi omtrent i mål til slutt. Innimellom så måtte vi og feire bursdagen til minstejenta. Hun hadde bursdag akkuratt når vi var der å flyttet. Så det ble ganske så travelt innimellom,men kake måtte vi ha for det.

Et lite pusterom for flinke hjelpere…

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter at alt var pakket og kjørt på lager,som pr nå rommer alle våres ting,så ble det nedvasking. På det området bidrog alle mann også. Det er er i slike omstendigheter man er veldig glad for å være mange i familien. Vi hadde også fint vær de dagene vi flytte.

 

 

 

 

 

 

Og så ble det tur  oppigjen på fjellet,og nå blir vi her fremover.Det var virkelig godt å flytte vekk fra der vi bodde.

Med oss  hadde vi en jumpking trampoline som vi kjøpte på finn.no og den skulle settes opp også her bak. Noen hjelper,noen fortsetter plenklippingen og noen bare løper rundt og gleder seg til trampolinen er klar. Viktig å lage et miljø for barn også.

 

 

 

 

 

 

 

utsikten fra 3. etasje ,snart er trampoline  klar.

 

 

 

Og så endelig …

Ikke noe å si på utsikten innover dalen iallefall…

Ned på vannet lenger fremme er planen å få tak på noen kanoer som vi kan ha liggende til bruk ved leir o.l  Eller et par båter til fiske eller bare rotur. Det er bare noen få minutter kjøretur bort dit.

 

 

 

 

 

Det er så mange fine steder langs vannet…

 

 

 

 

her blir nok fint å få båt utpå.

 

 

 

 

i andre enden av vannet er  det fine turstier innover fjellet

 

 

 

 

 

så fint,stille og rolig her oppe…virkelig balsam for ånd sjel og kropp….

 

 

 

 

 

 

men det finnes og flere vann rundt om,flere elver,og bekker…Det omgir enn over alt.

 

 

 

høst fargene har allerede begynte å prege naturen,og mer fargerik vil den bli etterhvert…

Da vil det nok bli enda flere bilder.

 

 

Egentlig er alle bilder her tatt i sekunder og forbi fart stort sett på vei til butikken for å handle inn matvarer  til gjester og andre besøkende. Pr.nå har vi og mange arbeidere her som er med å skifte tak på bygget. Til nå har det og vært fullt opp med arbeid fra morgen til kveld.Så desverre det er lite tid til verken turer eller noe foto,men noen blinkskudd blir det innimellom øktene. Men som sagt vi trives godt her oppe i fjellheimen så lenge vi blir her.Veldig kjekt å være med å skape noe,bygge opp noe og ikke minst få gjøre noe.Da trives vi alle veldig godt.

Og etterhvert kommer mer av vår hverdag her oppe,så veldig kjekt om du forsatt vil henge med oss.Det setter vi virkelig stor pris på.

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

 

Lille prinsesse 3 år!!!!

 

Så ble det plutselig bursdagen til Minstemor og vår alles lille prinsesse,og det er en dag hun har snakket om litt på forhånd. For her i huset er gjengen ,spesielt de 5 yngste veldig flink til å minne hverandre på når noen har bursdag.Ofte er det nedtelling,og slik ble det klart med lillesøster også.Hun fikk det godt prentet inn i minst 2 uker og enda sterkere en uke før. Så hun begynte da å spørre en uke før ,nesten hver dag om det var i ‘dag’ hun hadde bursdag. For når hun hadde bursdag,skulle hun nemlig få pakke,sa hun,vi skulle synge bursdagssang for henne,og det var den der ‘Happy birthday ‘ sangen, og så skulle hun få kake.Det er det aller beste hun vet,kake!!! Men  Ikke minst få ballonger og da. Joda hun var skikkelig stolt når endelig dagen kom og vi kunne si at Nå,i dag er det bursdagen din,og alle gratulere henne..Ja tenk Hennes bursdag….Hun måtte spørre flere ganger om at det var virkelig hun som hadde bursdag.den dagen.

Så det var  Veldig kjekt å feire bursdag for henne når hun forstår at det er hun har bursdag.Ikke minst at hun setter stor pris på det ‘lille’ ekstra som skal gjøres på en slik dag.For det ble dessverre ganske hektisk den dagen lillemor hadde bursdag,og det vil vi komme mer tilbake til i neste innlegg. Men innimellom det travle og hektiske så måtte vi klart få til en liten feiring fordet. Ingen her har bursdag og den ikke blir feiret,iallefall prøve det beste.Det er jo alltid stas når noen har bursdag,men det er jo  ekstra stas da når minstemann i huset har det. Vår alles lille godjente og sjarmør ble altså 3 år. Utrolig hvor fort den tiden går.Den flyr av sted.Og denne lille jenta er liksom ikke så veldig liten lenger.Men fortsatt en liten jente som prater som en foss,hun synger,danser og sier mye rart. Hun er sta,bestemt,selvstendig,søt,god,veslevoksen osv…Hun vet å få viljen sin av alle de eldste.Hun kan fint skrike høyt,som en sirene så alle de andre søskena kommer styrtende på løpende bånd for å høre hva som er problemet. Nææææ det er ofte ikke så mye mer alvorlig enn at sokken satt bittelitt skeivt på foten. ha-ha ja vi har ledd mange ganger av ting hun sier ,alle hennes ablegøyene,sanger hun synger og hennes være måte. 3 år er en artig alder,selv om alle aldre har klart sin egen sjarm.

Gratulasjon og bursdagshilsen ble det iallefall….Det hører med.

 

 

💗 Hurra-Hurra !!! Så kom endelig bursdagen til minstemor her i huset. Tenk at vår gode, skjønne, lille prinsesse har blitt 3 år. Vi er alle så takknemlig og glad for å ha deg godeste Talitha Amelia. Du er solstrålen vår. Gratulere så hjertelig med dagen. 3 år, en bestemt, sta,men blid og livsglad frøken. Vi er alle så veldig  glad i Deg. Du er toppen !!!Vi ønsker deg ALT godt og det beste. Hundretusen klemmer fra hele gjengen som digger deg. 🥰🌺🎈

 

🍰

 

 

 

 

 

 

Som sagt ble det ganske travelt på bursdagen til minstemor,men kake må vi jo ha likevel,og  innimellom alt det som var travelt og hektisk ble det bare en enkel kake den dagen, ellers pyntet vi en iskake med ulike bær,kake må vi jo ha uansett,ingen bursdagsfeiring uten. Så da må vi bare ta oss litt tid til å samles og spise kake,synge og gi gave.

 

 

 

 tre år og rosa ballonger!!!

 

 

 

 

Ei blid og stolt prinsesse som fyller 3 år.

 

 

 

 

 

 

Ei prinsesse som elsker oppmerksomhet,elsker å tulle og tøyse,elsker å ha bursdag-

 

 

 

 

 

 

 

Noen av søskena er enig at..klart lillesøster skal feires

 

 

 

 

 

 

 

det ble altså et veldig enkelt kakebord denne gangen. Men bursdagsbarnet var fornøyd hun. Is og bær er en stor favoritt,og det er kake og. Så det fikk duge…Noen muffins ble det og kjøpt inn.

 

 

 

 

Og  bursdagslys må vi klart ha,storebror tenner på alle bursdagslys

Det er både spennende og interessant

 

 

 

 

og etter både sang og hurra rop,kunne bursdagslysenen blåses ut. Og det var stor stas å gjøre

 

 

 

 

 

 

 joda,de første lysene er slukket. Så var det de tre lysene på iskaken da.

åjoda,de klarte hun også å blåse ut…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og så var det bare å kose seg med kake,og det er det absolutt flere personer enn bursdagsjenta som gjør. Storesøster kom og utom på lillesøsters bursdag,det er alltid stas.

 

 

 

 

Men høydepunktet var jo klart bursdagsgaven. Minstemor elsker dyr,en stor boks med mange ulike husdyr med unger var en av gavene-absolutt stor stas.De leker hun med hver eneste dag.Noen skulle hun og sove med.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja det er stort å bli 3 år og ha bursdag,livet har så vidt begynt,samtidig føles det som vi har hatt henne hele tiden. Ei lita jente som begynner å bli stor,samtidig er hun fortsatt liten. (hurra for det…ha-ha Det beste var at hun stoppet å vokse…)

Iallefall Alle i familien her digger denne lillesøsteren og det vil vi nok alltid gjøre også.Så hun er heldig som har så mange store søsken som passer henne og stiller opp for henne til enhver tid.

 

 

 

 

 

 

 

Hipp,hipp Hurra for vår alles  lille godjente, Talitha…Vi er alle veldig glad i deg!!!! hurra

 

 

 

 

 

 

Godt at det er et helt år til neste bursdag,,,,,,,Men godt fornøyd var den lille jenta iallefall, for denne bursdagen,…og det er det aller viktigste- selv om hun neste dag spurte om hun hadde bursdag den dagen også… ha-ha

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne : ‘Huset med de 11 barna’