Noen flere sommer minner å lagre

 

Kalenderen har nettopp bikket over til  August og det er veldig hvor denne sommeren har fløyet fort  av sted. Men heldigvis det er noen dager igjen av den,selv om det noen steder er det blitt litt kaldere i luften og kveldene blir fortere mørke.

Her i familien og blant gjengen vår har det iallefall vært mange fine sommerdager denne sommeren, tross en ganske så rar og annerledes sommer,iallefall for oss.Og de siste 2 uker av juli måned har og vært både minnerike og innholdsrike for denne gjengen vår.Det er få kjedelige dager i Familien ‘kork’  iallefall.😄

Alltid noen å være med,leke med,gjøre noe sammen med og ikke minst som det har vært litt av denne sommeren, reist sammen med.Det er absolutt mange fordeler  med å være storfamilie og ha mange søsken.Og siden denne sommeren har vært noe spesiell og annerledes både når det gjelder bo og livssituasjon, så har spesielt de store søskena bidratt med att både de mellomste og yngste har fått fine opplevelser.

Vi er en familie som er, og har alltid vært sammensveiset. Og selv om noen søsken har flyttet ut fysisk,så ‘flytter’ de aldri ut av familien.Vi har aldri sett på ,eller tenk at ferietid er en tid man ‘må’ dra eller reise på noe ferie.Det er ikke noe menneskerett å dra/reise på ferier.Det er så lite som skal til bare å gjøre noe ‘annet’ sammen med barna i ferietiden.Barn krever ikke at man ‘må’ reise noen sted og betale tusenvis  av kroner ,om ikke de blir påvirket til å tro at det er det som skaper er en fin og minnerik ferietid.Det er bare tull.Er nok av slite foreldre etter dyre ferier til utlandet.Vi har alltid lagt vekt på det å være sammen og gjøre ulike ting som man kanskje ikke ellers alltid får tid til i hverdagen som er viktige.Men vi har jo klart vært veldig heldig å kunne ha campingvogna vår som et ‘hus’ med på småturer her og der om sommeren. Og skapt mange minner hver sommer oppover årene.

Og de store barna som har flytta ut,de tenker mye det samme,de forsatt ‘planlegger’ sammen med resten av familien om de vil ta turer ,men  tar og med i tillegg søsken på småturer her og der ,noe de selv ønsker og velger å gjøre,og det er jo klart veldig fint å se.

 

Og søskene selv setter pris på det,men så blir det og veldig ‘naturlig’ at det er blitt slik.Men absolutt veldig stas.

 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

 

 

Det har iallefall vært mange fine soldager øst,så det var flere ganger det ble noen badeturer i nærområdet.Det er alltid stas med gjengen her.De trives godt i vann,og kunne garantert bodd på en badestrand..haha.

Men naturen er absolutt fin og her er alltid så fint å komme.

 

 

 

 

 

 

 De bader og koser seg…

Selv om det ikke har vært den høye temperaturer i vannet denne sommere. 

 

 

 

 

 

De store dro og noen ganger  til byen og hoppet fra et badested med kai.

Der de hoppet i all slags vær.De synes det er stor stas.

 

 

 

Juli måneden er og måneden der hunden i ‘familien’,jaja storesøsters ‘ kjæledegge’ da, Linus, har bursdag.

Ikke det at det feires noe,for hva skjønner han av det. Men han fikk en extra godbit da,og et tyggebein av kylling.Det elsker han. 😄Men  en  av jentene her hadde skrev en hilsen til han.

Men 3 år har han blitt no,en veldig artig fyr på alle måter som har blitt en del av familien.

Vi passer han ganske mye,så han trives hos oss…😃

 

 

 

Da vi var på fjellet i fjor var pappen her i huset mange ganger til tannlegen for han holdt på med å få satt inn en ny fortann.Han knuste den da han var liten gutt og har hatt den på stift,men nå noen tiår etter hadde den falt ut.Og etter mange besøk og ny på-limet tann som stadig falt ut,skulle de sette inn en ny tann på stift.

Han spurte da etter mange besøk, om tannlegen kunne tatt den årlige sjekk på alle barna,siden vi var på fjellet det året og ikke i lavlandet.

Joda det skulle tannlegen,han skulle innkalle de alle  til sjekk.Men han gjorde aldri det,tross flere purringer.

Men nå fikk endelig hele gjengen tannlege sjekk her i lavlandet ,3 om gangen over noen dager.Og minstejenta fikk gå til  sitt aller første tannlegebesøk. Det var veldig stor stas.Hun gikk å gledet seg i flere uker.

 

 

 

 

Når eldstejenta her har jobbet en del nattevakter pleier hun å ha noen fridager,for slik er turnusen hennes.Og har hun ingen spesielle planer ,så tar hun ekstravakter.

Men denne gangen i juli,når hun hadde friperioden sin,foreslo hun å ta en liten tur sørover og ville ta med noen søsken.

De to store gutta kunne og akkuratt de dagene,og likedann noen av de andre.

Så hun tok med seg 6 av de store søskena,spanderte bilett på de , og dro til Kristiansand, for hun ville ta en 2 dagerstur i dyreparken.Broren kjørte vår 7 seter.

De tok med telt og satset på noen fine dager sør.Og ingen ble skuffet.De hadde en fin tur.😊😊Og storesøster er absolutt en snill søster.

 

 

Mange fine og morsomme dyr å se

Både ville dyr….


 

.og husdyr..

 

 

Noen av gjengen

 

 

 

 

Tømmerrenna ,

en absolutt populær attraksjon for de alle…

 

 

Og mye annet kjekt å gjøre,se og oppleve.Alt,i alt en veldig fin og minnerik tur for de.

 

 

De var vekke i 4 dager,og dagen etter de dro,og første dagen i dyreparken hadde vi et nytt bursdagsbarn i hus.

Det ble lite feiring her,siden de var på tur.Men både sang,bursdags hilsen og pizza hadde det blitt på hun der sør.Og Selvfølgelig en fin dag i parken.

 

En hilsen fra oss ble det og selvfølgelig 

 

 

“Da har vi enda et sommer barn her i huset som fyller år 🌷💗HIPP HURRA og Gratulere så hjertelig med endelig 16 års dagen vår skjønne Emilie Linnea Vabø . Tenk no kan du og øvekjøre…juhu🚗.Bare å stille deg i køen😄. Vi er alle veldig takknemlig for akkurat DEG!! Du er en god skatt vi er så glad for. Vi var spent for 16 år siden om du kom på vår ,den gang 10 års bryllupsdag,men du ventet til dagen etter. Og det var en stor,stor glede.❤️🌺❤️
Vi er alle veldig stolt av deg, og alle,både små og store søsken er super glad i Deg.😘Vi ønsker deg Alt godt,det beste.
Tusenvis av gode ‘knuse klemmer’ fra hele gjengen. 🥰

 

 

Og en liten  hilsen fra en søster..

 

 

Og igjen var det  b.l.a de 3 yngste som klart og hadde lyst å være med på telttur og  en tur i en dyrepark.Men på et slikt sted er det ikke noe vanlig for mange barn å kunne dra.Og det kan føles urettferdig noen gangen.Men barn må forklares at slik er det faktisk  noen ganger.Dette var en tur storesøster ville ta,og en annen gang fikk de gjøre noe de andre ikke får.

Men vi fant på andre ting vi.

 

Nest storesøster kunne heller ikke ,for hun jobbet.

 

 

 

Vi tenkte og prøve noe vi hadde sett .

Man måtte smelte  sjokolade strøssel og poppe pocorn sammen.

Da blir de ‘sjokolade popkorn’.

Og det funket faktisk,men det må være lav varme,ellers kan de fort svi.

Men det var morsomt å prøve og de likte det godt.

 

 

Ellers ble det turer på lekeplass,bading  m.m Og en del forberedelser.

 

 

For  det var næmlig  og en veldig artig ting vi fikk være med på.

Hun vi hjelper her vi er nå,har vært forlovet med en Bergenser i 7 år.Og nå i juni kom de å fortalte at de hadde bestemt seg for å gifte seg nå i juli.

Ååååå så flott da ,sa vi.

Ja det skulle bare være en helt enkel feiring med noe familie,venner og kjente.Litt sånn åpent for den som ville komme.De skulle gifte seg i en kirke like ved her og hadde funnet ut at de skulle bare feire det enkelt etterpå. De skulle få bruke en del av en pizza restaurant på Scandic hotell like ved her til feiringen, og de som kom kunne selv bestille seg italienske pizza.

Joda ,det var absolutt et orginalt og annerledes feiring av en bryllupsdag.Men de ville bare gjøre det enkelt.Så det var akkuratt slik de ønsket det.

Men nå har ingen av de vært gift før ,så de visste ikke så mye om eventuelle detaljer.Så da måtte jo jeg benytte muligheten å høre.

Har du tenkt på  noe blomster da Brudebukett,pynt på bordene? Servietter,evnt andre pynteeffekter?

Eller kaker? Det må jo være litt kaker vel? Funnet kjole,slør,fikse hår,sminke o.l ?

Eller at noen tar noen fine minnerike bilder fra dagen .

Næææææ, de hadde ikke tenkt på noe av dette de.

Jo,kjole var klart. Hun skulle få bruke en gammel brudekjole som hennes tante ( søster til hennes avdøde mor)hadde brukt,den var nok sikkert minst 50-60 år.

Men Hallo,man  må jo ha blomster og kaker på en slik dag…og alt det andre.

En slik dag skal jo være litt ekstra og spesiell, tross enkelt.

Så da tilbød vi oss å hjelpe.Jeg skulle fikse alt av blomster,litt pynt m.m  lage alt av kaker, slør,og 15 åringen her er veldig flink,så hun skulle pynte henne på håret og sminke hun litt m.m

Og jeg kunne ta noen fine bilder de kunne ha som minne…m.m

Ååå de ble utrolig takknemlig,og såååå glad.

Men så var de en del på fjellet når vi var der,så de har smakt på mange av kakene og sett at bord var alltid pyntet med blomster m.m

Meb Joda ,vi kan jo klart bidra der vi kan.Også kan jo jeg se  muligheten til å kunne få lage en brudebukett for første gang…haha😄

Men nå liker jo jeg veldig godt og styre med de her tingene da,så det er  bare morro for min del.

Så noe forberedelser ble det,jeg skaffet blomster,slør og alt til kakebaking m.m

Hun måtte si hvilke blomster,farger m.m hun likte.Hun var glad i farger,så en del rosa var hun glad i, og noe grønt og hvitt.Men peoner var en favoritt.

Så da var jeg og fant ulike blomster og den aller siste peon buketten.

 

 

 

Det ferdige resultat…Og den ble ikke så allers verst da.Bruden ble iallefall strålende fornøyd,overrumplet og rørt.Den ble så myyyye finere enn hva hun hadde forestilt seg. Og alle de rosa fargene hun elsket.Ja dette var stor stas.Hun smilte fra øre til øre .

Hun er og en slik fargerik person,så det passet hun fint.

 

 

 

Gjengen som var på tur ,kom igjen på morgenen, for 16 åringen skulle pynte og sminke den kommende  bruden.

Vi fikk dra ned i pizza restauranten og pynte på bordene med samme blomster som buketten , ballonger og servietter m.m  Kaker ble satt på kjølen m.m

Så var det vielse.

Jeg fikk og ta mange fine bilder av og for de med et bra kamera,men de er ikke fremkalt enda.jobber med det,for de er digitale. Men dette bildet var bare et bilde noen andre  tok da de stod utenfor kirken.

 

Det ble iallefall  et fint brudepar,de var strålende fornøyd,tross enkelt.

 

 

 

Vi hadde med oss 3 av barna, de andre passet storesøster.

 

Og pizza ble det for de som ønsket å kjøpe det,men etterpå ble det kaker og fruktfat.Og det var jo ikke så veldig mange der,men det kom faktisk vel 30 personer,og akkuratt passe for de som ville ha det enkelt.

 

Så da ble det b.l. a en enkel bryllupskake.De var iallefall veldig fornøyd og synest kaken var enkel,fin og god.

 

 

Ellers  var det et fargerikt ,søtt og smaks-variert kakebord etterpå.

 

 

Det ble iallefall en dag de var svært fornøyd med.Det ble en dag som ble så mye,mye  mer enn det de hadde tenkt eller sett for seg.De var strålende fornøyd og alle de som kom koste seg,selv om det ble en ganske orginalt og enkel feiring.

 

 

 

Ellers har vi og passet 4 kaniner til noen som var på ferie i Thailand i 2 uker.Vi var hjem til de og gav de mat,kostet,ryddet m.m Kaniner rotet fælt.

 

 

 

De var jo søte da…

 

 

Og vi har jo dyreglade barn,så det ble både kos,klapp og klem på de her kaninene hver gang vi var der.

 

 

Ellers har campingvogna  vår stått på fjellet siden vi var der.planen var å hente den ned når snøen forsvann fra fjellet.Men først no i juli fikk pappen og de store gutta og minstegutten tatt turen til fjells for å hente den.

I utgangspunktet  hadde vi ingen planer i år å ta noe tur eller  å bruke den,for det er mer enn nok å gjøre her vi er nå med oppussing.

Men så er det ikke noe nytt at vi er ganske så spontane av oss,så vi bestemte oss på en dag å bare ta noen dager sørover med camping vogna.

Så da pakka vi litt kle og dro en liten tur. 3 av de store var igjen ,de skulle jobbe.Resten av gjengen ble med oss.

 

Det ble noen dager finvær,så det ble litt bading,eller ble det noen dager med overskyet,men og litt regn faktisk.

 

 

Men de koste seg de dagene vi var der.

 

 

Grillings utafor vogna. Vi tok og med teltet som de store hadde hatt med seg da de var på tur.For de yngste hadde og sååå lyst å ligge i telt.Så noen sovi vogna og noen i telt.

17 åringen og bilmekaniker vår  har alltid noen ideer på lur.Så han hadde funnet ut at dekka på bilen skulle få hvit markeringmaling på,for då ble de så mye kulere og tøffere.

Ha ha ….joda de kommer på det.

Så tips,vil du ha kulere dekk på bilen ,så er det bare å bruke hvit markeringsmaling å farge tall og bokstaver som er trykt på dekka. Haha 😄

 

 

Lek og morro…

 

Det ble noen dager med vind,og bølgene var høye,men slike dager er og artig for gjengen her,for de kan kaste stein,finne sjøstjerner m.m for det de.

 

 

 

Så kan vi ta med oss noen flere minnerike dager fra denne sommeren. Og legge bak oss Juli måned.

Men allerede nå,på vei inn i august måned har vi opplevelser å ta med oss,men det får vi ta i neste innlegg.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook:

“Huset med de 11 barna”