En interessant oppgave

 

Denne helgen som var ble det altså  en litt annerledes tur på gjengen her. To av skolebarna,6. klassingen og 8. klassingen hadde noe oppgaver de skulle gjøre.  8. klassingen hadde to ulike oppgaver og 6. klassingen en. 8. klassingen hadde en uke på seg å gjøre det,og 6. klassingen hadde ca to uker på seg.

Egentlig artige og interessante oppgaver,som vi alle kan lære av,både store og små ,ikke minst oppleve litt mer av og.

Oppgaven til 6.klassingen gikk ut på at han skulle skrive og ta minst 9 bilder av stedet der han bodde. Hva som evnt er spesielt med det stedet,hva kan sees,oppleves m.m.  Så da måtte han lage seg en liste før vi dro på tur for å finne spesielle ting som finnes her vi bor nå. Og det er egentlig ikke vanskelig,for det er mye her som er spesielt og som stedet er kjent for.De fleste av stedene har vi allerede vært å sjekket ut og besøkt før.

8. klassingen hadde i oppgave å finne og ta minimum 6-7 bilder der tema var ‘arkitektur’- hun hadde og en annen  oppgave,der hun skulle  gjøre flere ulike aktiviteter- hun skulle velge minst 3-4 av å  lage mat,lage dessert, vaske bilen, vaske kjøleskapet,ringe en telefon til en slektning,familie,venn som hun ikke hadde snakket med pga korona m.m eller evnt  snakke om tema- korona med de, eller ta en tur med noen i familien på et sted.

Og når vi likevel skulle få gjennomført oppgaven til 6. klassingen og 8. klassingen ,kunne hun og bruke ‘ta en tur med familien’ samtidig i en oppgave.

Så da ble dette en absolutt interessant helg med ”sightseeing” rundt for å både oppleve historiske ting,og arkitektur. Fotoapparatet  var med og det ble mange fine bilder både her og der. Så må vi jo bare håpe at lærerne ble fornøyd og godkjente oppgavene da.

 

.

6.klassingen hadde altså om bostedet sitt-altså her han bor nå. Vi er jo på jakt hele tiden etter et annet sted å bo,så vil nok på sikt flytte videre herfra,men inntil det skjer,så blir dette hans bosted. Og her tok vi en tur til fjells og fikk et flott utsiktbilde utover hele byen. Skitrekkene er her oppe og. Ikke minst et populært sted å ha /bygge hytte. Vi bodde jo og på en av de hyttene i ca 4 mnd .

 

Han har et ønske om å ta en enda lenger tur en annen gang og enda høyere oppe,for der er utsikten enda bedre. Men det får bli en annen gang…

 

 

Noe annet som kjennetegner denne byen er den flotte fossen midt i byen. Nybru fossen. det er en del av Numedalslågen som er over 350 km lang og Norges 3. lengste elv. Vi har jo badet i skulpene noen ganger,det er over 1 times kjøring lenger oppover langst elva. Noen ganger om sommeren når solen skinner, gresset og naturen er grønn,himmelen er blå og vannet like så- da er den fossen virkelig  fin å se på. Nå de siste dager har det regnet ,så den har vært litt grå  og kjedelig…

 

 

 

 

Så måtte vi selvfølgelig ta turen oppom sølv gruvene- det er et annet  veldig kjent kjennetegn med denne byen. Her ligger mye historie og i dag er det bare museum her. Men byen er kjent for at det fantes sølv i gruvene og det var mye gruvearbeid her på 1800 tallet. De gravde seg over 1000 km inn i fjellet. Og totalt hadde de funnet over 1300 tonn sølv. I dag kan man være med gruvetoget ned i gruvene. En opplevelse vi fikk her i fjor noen av oss.Men de største skolebarna har vært her med klassene sine tidligere.Og i de fine husene  nederst på bildet bodde gruvearbeiderne.

 

 

 

 

 

Alltid noe for gjengen å se og utforske på slike steder.

 

 

 

 

med slike gamle og historiske  bygg er det perfekt for hun som har ‘arkitektur’ som tema.

 

 

så gikk ferden videre ned i byen.

For det noe annet og som denne byen er kjent for,så er det Teknologiparken.

Der leveres altså høyteknologiske systemer og løsninger til offshore,olje,forsvaret,romfart m.m Selskapet finnes i over 40 land,men her ligger  altså hovedkontoret.

 

 

 

så har vi den koselige plassen ,synes vi da, Som er Lågdalsmuseet. Det er et museum med rundt 32 gamle bygninger fra en svunnen tid. Men godt bevart og vedlikeholdet. Der er gårdstun, låve,flere stabbur, husmannsstue,skolestue,lenger nede er butikk,post,m.m  . Det er og dyr her om sommeren. Absolutt veldig koselig sted og koselige hus.

 

 

også bygninger som passet til oppgaven om arkitektur

 

 

 

Så er det et bergverks museum nede i byen-den er knytta til sølvgruvene. Alt av utstyr ,gjenstander,fotografier,tegninger,kart m.m er utstilt her og samlet på. Skoleklasser får besøke de her stedene i 7.klasse inkl sølv gruvene. Flere av våres store skolebarn har vært her. Absolutt  interessant.

Bilde under er togstasjonen. Det er endestasjonen fra  strekningen t/r Eidsvoll.Åpnet på slutten av 1800 tallet.

 

 

 

Og så er det skitrekket på fjellet,ikke så mye snø igjen der nå,men her er flott alpinanlegg,mange preparerte løyper,flere skitrekk/stolheis og World cup snowboard holdes her. Og her oppe på fjellet har  vi vært mange ganger å stått og gått på ski.

Bilde under er litt av den nye motorveien.Det har pågått i lang tid nå bygging av motorvei flere steder rundt om i området.Snart blir det åpning av en flott,ny og vidstrakt motorvei,men ikke minst  enda mer bompenger …

 

 

 

og så var det 8. klassingen da  som skulle dokumentere at hun har gått på tur med familien-og det har hun. Her er hun b.l.a med lillesøster- en flygetur får hun og… ha-ha

 

 

Og så var det å jobbe med å få bilder og tekst ferdig i ‘power point’

 

 

 

 

Og samme med 6. klassingen.

Omsier ble begge to ferdig  t tilslutt-

 

 

 

 

 

 

oppgavene 8. klasse var enten å ringe noen,vaske kjøleskap,vaske opp,rydde, vaske bilen,rydde ,lage mat, dessert m.m gå en tur . osv.. Så hun valgte altså å gå en tur,hun valgte å ringe morfar i Bergen ,vaske bilen…(da ble pappen glad… 🙂 🙂 )

 

 

 

 

 

Og heldige oss,for 8. klassingen  kunne  altså velge en oppgave å lage noe mat,eller dessert m.m Så hun valgte å lage en kake hun da – og den ble absolutt mottatt med åpne armer her.Den ble veldig god

 

 

 

 

 

 

Så godt jobba begge to – vi ble alle,de inkludert litt mer historie rike,selv om vi visste mye av dette og de her stedene- men det er alltid noe nytt å lære. Poenget er jo og at 6.klassingen skal anbefale ‘folk’ å besøke denne byen,siden det er en del interessante opplevelser og steder å besøke. Og vi synes det var en god presentasjon av stedet her.

Da pakkes det litt her,for hele gjengen her skal på en liten tur,men på litt ulike steder.

Følg oss Gjerne på Facebook :  ‘ Huset med de 11 Barna’

En siste hjemmeskole uke for noen.

 

Da er en ny uke i gang og vi har lagt bak oss den siste hjemmeskole uka,for de yngste skolebarna da. For denne uka var det 3 av de yngste skolebarna som begynte  på skolen  igjen. De 4 eldste har fortsatt hjemmeskole.  Men egentlig var de ikke så veldig klar de to yngste da,de to yngste hadde ikke så veldig lyst å gå på skolen igjen rett og slett. 1. klassingen begrunnet det fint med at han ‘gledet’ seg til å begynne , for da kunne han gå dit og komme fort hjem igjen til mamma.ha-ha  Men klart friminutt og slikt er jo gøy da.Det var han enig i.  Men fortsatt kan de to yngste skolebarna ikke helt ‘skjønne’ hvorfor det er ‘sååå’ veldig viktig å gå på skole og lære alt mulig. Det er mye gøyere å leke, være ute å sykle m.m Det må vi og lærere og de folka som bestemmer (regjeringen) bare skjønne vel.Og selv om vi igjen og igjen forteller at det er jo veldig  viktig å kunne både lese og skrive,ikke minst regne, for det er noe vi alle trenger ute i samfunnet,så bare rister de på hode. Men tenker de skjønner det godt egentlig,bare at de vil ikke ‘høre’ eller ‘skjønne’… ha – ha  Iallefall det hjelper  lite på hva de mener og synes,for man slipper ikke unna skolen uansett. Den må vi gå på.

Uansett nå var det i tillegg ‘sååå’ mye nytt å forholde seg til med å holde avstand til både elever og lærere,mye vasking ,venting,oppmerket soner i skolegården så man ikke kunne gå der man ville osv…osv.. Så det er ikke bare bare.Men alt går,det må gå…(sa en gammel klok mann en gang…)

Så får vi bare tro at det ‘går seg til’ etterhvert.

Men det har gått fint på hjemmeskole denne siste uka  for alle da.  For  når det er variasjon innimellom læring av  bokstaver ,tall,engelsk og samfunnsfag m.m og  en del praktiske oppgaver,da er klart ‘skole’ mye gøyere. Og det har det vært en del av denne uka som gikk. Noe som gjør at uka går fort,man har det gøyt  innimellom læring,og så lærer man av de praktiske oppgaver også.

En av tingene var at 1. klassingen hadde  fått noen artige oppgaver som en del av gjengen her hang seg på.

En av de var i gym. Da skulle man finne noe man skulle bruke . Lang pinne, rokkering, ball,tau m.m og utifra det skulle man bevege kroppen til klassisk musikk så det ble en rytmisk dans. Og det var noe de andre hang seg på og. Da ble det både gym og aktivitet for de andre og.

En annen oppgave var å samle på  tomme doruller for de skulle brukes til å lage mennesker med. Man kunne lage det man ville,men gjerne ha et lite rollespill etterpå. Dette var og noe gjengen her var med på. Her liker de godt å lage ting, klippe,lime m.m Så det var en artig oppgave og som resulterte i  mange fine figurer.

6.klassingen fikk og i oppgave å lage en sang om ‘hjemmeskole’,det var og mange her som hang seg på. Det ble absolutt  morsomt.

Ellers har det blitt laget mat denne uka også av 3 elever. Og på slutten av uke måtte alle få en ‘premie’ av mammaen for at alle hadde jobbet så bra med skolearbeid- og det hadde de  alle også, både store og små skoleelever.

 

 

 

Her ble det  altså laget en ‘rytmisk’ dans i gym. De fant frem både ball,pinne,skjerf ,kost og bamse som ble brukt. Dansen vil bli lagt ut på Facebook siden 🙂 Det ble  veldig artig,og minstemor hang seg og med på opptaket.

 

Den flinke ‘danse gjengen’

 

 

 

 

En annen  aktivitet var å male på steiner. Noen gode ord ,der steinen ble plassert enten ved postkassene,busstopp,ved veien m.m der fork kunne se det og få en fin hilsen. Har sett at flere skoler og gjør det samme. Det var og noe som falt godt i smak her.

 

 

 

 

 

resultatet ble bra det-en liten hilsen skrevet av noen barn

 

 

 

 

Også var det dorull figurene da. Vi fant frem noe gammelt tøystykker som vi brukte til klær. 1. klassingen ville lage en brannmann. 4.klassingen en politimann og en tyv. 3. klassingen festkledde jenter. Det var en plan med alt etterhvert som figuren ble laget.

 

 

 

 

 

1.klassingen laget brannmann,han skulle slukke brann,men hvilken brann…? ja det får vi vite etterhvert

 

 

 

 

Så er figurene ferdig av noen flinke barn…

 

 

det hele gikk ut på at et brudepar  skulle gifte seg ,kun 5 fremmøtte pga korona…presten og 4 gjester-festkledde damer. Da presten spør bruden om hun vil ha brudgommen, om hun ‘Marie’ ville gifte seg med ‘Knut’,så sier ‘Marie’ at hun ikke kan. Noen hadde stjelt gifteringen. Da roper presten ‘politi,politi’- og politiet ( til venstre) kommer-det viser seg at det er tyven som har tatt ringen. Han leverer den tilbake og sier unnskyld. Plutselig sier noen naboer  (til høyre) at det ‘brenner’- Da våkner ‘brannmannen ‘ til livet- ‘hvor brenner det. hvor brenner det ??’-

‘Det brenner ikke’, sier en av gjestene, det brenner av kjærlighet…!!! ‘ha-ha- ho-ho-hi-hi’, ler alle,og så var det slutt.

Absolutt et morsomt dukke teater og godt funnet på.

 

 

 

 Her er alle  dorull dukkene som deltok. Veldig morsomme og fine figurer de har laget

 

 

 

og så ble brudeparet gift…

 

 

 

 

Ellers ble det jo matlaging denne uka også. En skulle lage hjemmelaget tomatsuppe- med pasta og egg. joda det gikk bra det. Selv synes han at toro tomatsuppen var bedre… 🙂 ha – ha

 

 

 

 

 

 

En annen hjemmeskole elev  laget lasagne til alle fra bunn. Og med et godt resultat. Veldig kjekt å kunne lære barna opp til å lage mat for 11 personer.

 

 

 

 

Det har blitt ‘vårblomster’ denne uka også. 1. klassingen har både tegnet ‘blomst i vase ‘ og funnet vår  blomst…Og en skoleoppgave

 

 

 

 

 

 

…..som han og satte i en ‘vase’…..

Det ble og ‘mat laging’ på 3. klassingen,vel ‘mat og mat’ – hun valgte å lage smoothie,og fikk god hjelp av lillebroren til det. De fikk være med pappen på kiwi,velge og kjøpe hvilke bær de ønsket i smoothien

 

 

 

 

 

og det ble en veldig god smoothie,så den oppgaven klarte de to med glans.

 

 

 

 

 

 

Og så var det dette med den ‘premien’ da. Mens de jobbet fint alle med skole oppgaver lovet ‘mammen’ å lage en premie. Og det ble en saftig sjokoladekake med sjokolade krem – Og det var absolutt en kake som falt i smak hos gjengen her.Men de fortjente den-de hadde jobbet så bra.

 

 

 

 så var det en av jentene her som og ønsket seg banan kake med sjokolade,så da ble det slik  en annen dag. Og godt fornøyd var de alle.

 

 

 

 

 

 

Når den siste  hjemmeskole dagen var slutt, ble det ‘ladet opp ‘ til mandagen og skolestart igjen. Noe de fant på selv og minstemor hang seg på. Joda det er absolutt store søstre her i huset som er forbilder på de her ‘spa’ opplevelsene… ha ha

 

 

Også  Hjemmeskole sangen da tilslutt-

Laget av 6. klassingen sammen med søsken og ‘litt’ foreldre… 🙂 🙂

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

Våren og hvitveisen.

 

 

Ja nå kan vi vel si at våren er her for fult. Og det kan vi si for vi endelig har funnet hvitveisen. Men vi måtte ta en liten tur for å finne de. Men de siste helgene har vi altså vært litt på ‘vift’ her og der. Ukene har gått til hjemmeskole og turer ut i nærområdet.Men når helgene kommer blir det litt lenger turer både til fjells og til vanns. Og en dag ble det til vanns. Vi har,som mange andre steder i landet vært så heldig å hatt veldig fint vær i mange dager, sol og blå himmel. Så da er det bare å komme oss ut i det fine vårværet. Uansett var planen å jakte på noen vårblomster og det fant vi og. Det er bare en periode vårblomstrene er blant oss,så vi må bare nyte mens de er her.

En fordel å dra ut på turer nå i denne tiden er at det er lite folk  på de stedene vi har vært på.Og da kan  gjengen både sparke ball og sykle uten å forstyrre andre..

 

 

 

Her ved det faste utflukts sted som vi har vært  både sommer og vinter,fikk vi besøk av to koselige svaner i vannkanten.

 

 

 

 

 

svaner er noen flotte praktfulle fugler. De ville nok tigge litt mat

 

 

 

 

men denne gangen hadde vi bare med oss en stabel med vafler som vi steikte før vi dro,og svanene skal ikke mates med slik mat. Så det var lite å hente her ,men de kikket på de yngste som leket i vannkanten og på stranden.

 

 

 

 

 

og rett baki skråningen fant vi altså de hvite fine som  er virkelig ‘vår’ for oss.

 

 

Alltid hjelp å få når det gjelder blomster. Og så er det jo klart stas når endelig blomstrene  titter opp av jorden

 

 

og da hadde vi jo fine vårblomster som vi kunne pynte med når vi skulle spise vaflene vi hadde med oss.

 

 

 

 

 

vafler og jordbær smakte veldig godt på tur. Og sammen med hvitveis ble det nesten en liten sommerfølelse,selv om vi bare er i april enda.

 

 

 

 

 

 

et utrolig fint vær, stille og fin temperatur i luften. Ikke minst fine folk å være med da. Alltid kjekt å dra på tur med denne gjengen !!

 

 

 

 

 

 

en gutt som koser seg

 

 

 

 

 

 

og etter ‘litt’ mat i skrotten,ble det litt mer lek før solen begynner å gå nedover

 

å ute er det alltid noe å finne på.

 

 

 

 

 hunden  koste seg og på tur.

 

 

 

 

 

men en ny dag venter,så det er bare å pakke i bilen og dra,selv om det var en fin dag på en fin plass.

 

 

 

Og en annen dag i helgen var altså planen å dra til fjells,for det var en stund siden vi hadde vært der. Men da vi kom dit var det stengt siden det jobbes  på veien .Så da ble det foreslått en annen tur.Og en annen plass med et annet vann ble bestemt.

Her har vi og vært mange ganger før,også om sommeren og badet. Her er stort område å lek og spille ball m.m på.

 

og de yngste inntok stranden for å leke

 

 

og rett baki skogen fant vi ikke bare hvitveisen,men og blå veis. Den er  og så fin med den lilla fargen.

 

 

 

 

 

også her ble en håndfull hvitveis plukket.

 

 

To jenter,en liten og stor som sitter og filosoferer,samtaler og nyter naturens fred og ro. Er utrolig hvor godt det er å komme seg ut og bare sitte å  ta innover stillheten

 

 

 

 

 

men snart er ballgjengen  og strandgjengen der og de er sultne. Man blir sulten av å være  aktivitet. Men da blir det nystekte, innbakt pølser som vi  laget før vi dro og hadde med oss i tur sekken.

 

 

 

 

og sammen med de fine hvitveisene og rød saft,ble det en fin lunch i det fri.

 

vi passet hunden Linus noen dager og han var med oss på tur. Og den hunden elsker tur. Han koser seg og når han ser vann. Så ikke bare det å løpe etter ball og pinne,men hoppe i vannet det er en drømme dag for hunden.

 

 

 

 

 

og her i huset er det alltid mange som vil leke med han

 

 

 

 

Å være i aktivitet er absolutt viktig.

 

 

 

 

hvitveisene i sin prakt- vår…!!!

.

 

 

og de fikk være med tilbake. Hvitveis er absolutt  et fint innslag  på frokostbordet

 

 

 

 nybaket  briks smaker ekstra godt til frokost og lunch

 

 

Da er for vår del våren offisielt her,for vi har funnet massevis av hvitveis,solen skinner,himmelen  er blå,det er lysere morgener og kvelder og det er varmere i luften. Joda våren er absolutt en fin tid.

Og denne helgen ble det og en tur,men en annerledes tur,men det skal vi komme tilbake til. En ny uke venter med både skole og hjemmeskole barn !!

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook :’ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

‘Lykken er et helt fotballag’

 

 

Ja dette var overskriften som altså  møtte oss denne uka.

‘ Lykken er et helt Fotballag ‘. Og den overskriften var nok til oss ja.

Det hele begynte vel rett før påske at vi fikk en hyggelig mail fra en mann som tidligere hadde kontaktet oss. Det var altså rett før vi skulle ha minstemor at vi fikk denne forrige mailen. Han var journalist og hadde lest om oss. Ville gjerne ha oss med på et intervju,for no når ‘minstemann’ kom ville vi bli et fotballag. Og nå,ja nå var vi jo blitt et fotballlag. Men det var ikke bare derfor. Han hadde fulgt med oss en stund og lurte på hvordan vi taklet hverdagen og denne perioden med hjemmeskole,korona-krise,familieliv m.m

Og så hadde han lest litt om oss og vår hverdag de siste uker,og siste tiden. Og om vi hadde noen tips og råd å komme med. Og veldig flott om han fikk et bilde av hele gjengen,ikke minst noen ord med oss.

 

 

Og no var det pappen da som først snakket med han,for han ringte oss i tillegg til mail,bare for å være sikker på at han fikk kontakt.,og Pappen her i huset sa at vi   delte gjerne litt av vår hverdag, hvordan vår hverdag er nå ikke minst med alle skolebarna hjemme m.m . Uansett tror nok ikke vår hverdag er så veldig annerledes enn alle andres hverdag.Vi har kanskje noen barn ekstra å følge opp,men det finnes flere familier her i landet som og har mange barn å følge opp på hjemmeskole. Så vi var ikke noe unntak,det er sikkert noen som har enda flere skolebarn enn oss. Men han ønsket noen ord med oss da allikevel,om vi ville ta noen minutter  til det. Joda vi klart det,selv om det ikke er akkurat noe ukeblad å reklamere for . For han var journalist i et ukeblad ,og i ‘se og Hør’-

Så er det noen som er interessert da ,eller at det er av noe interesse å lese noen ord om oss,det er ikke så veldig  mye som står der akkurat,men,men det  finnes iallefall  i salg denne uka. Ellers kan jo de som ønsker se på det  her inne kan det  da.

Planen deres var som sist,som er altså over 2 år siden nå,  å møte oss for noen bilder  og ord m.m

Men pga smitte fare m.m  som er nå for tiden,så var det beste om vi klarte å ta et bilde av alle oss uten å møtes.

Joda ,det skal vi alltids klare. Egentlig passet det ganske greit,for vi skulle alle møtes bare noen dager etterpå. Og da ville det bli et bilde. Men denne journalisten ønsket jo også noen bilder av vår hverdag innimellom hjemmeskole. For vi sa at vi fokuserte og på aktiviteter,ikke bare skoleting.Vi ønsker heller ikke at barna skal føle at de er en utfordring selv om det er mange utfordringer rundt om i ulike land nå. At vi ‘ser’ positivt på denne situasjonen,at vi kan bruke mer tid sammen med barna. Ellers så  er det bare å senke skuldrene og bare  gjøre så godt vi kan. Det holder i massevis.

 

 

 

Vi skulle altså treffest denne dagen,men vi hadde ikke så god tid,for nest eldste jenta skulle på jobb. Så det ble sånn i full fart dette bilde vi skulle ta.

 

Men like bortenfor der eldste jenta har leilighet,så ligger det en park,en kirke,en lekeplass,en barnehage m.m Og hun mente at det kunne være noen fine plasser i området der  ved parken eller  kirken  å ta et felles bilde.

 

 

 

 

 

joda en kirke vegg i bakgrunnen kunne være helt greit nok det vel.

Inne på dette inngjerdet området ved kirken pleier noen ganger  eldste jenta  å gå og lufte hunden sin Linus. Her går gjerde helt rundt og da kan han løpe fritt innenfor uten bånd

Så da gikk vi dit,for å finn en vegg å ta bilde foran..

 

 

 

 

 

 

 som sagt ble det sånn full fart,det var bare minutter vi hadde,så det ble altså så,som så med det bildet. Man har to hunder som skal se mot et kamera som står på selvutløsende,og 11 unger,så må man regne med at noe blir ikke helt som tenkt. Og så dårlig tid i tillegg. Ha – ha Men etter bare 4 bilder ,ble det dette da som kom best ut av situasjonen. Men,men dette er jo familien ‘kork’ dette. Det viser no et bilde av at sånn er vi…med et smil på lur. Stakkars pappen ble skjult bak en av gutta som vokser veldig fort for tiden. Og så måtte vi klart ha på de fine strikke genserne som vi fikk uventet av en snill ukjent dame nordpå.

 

 

 

 

 

Så da var det bare for nest eldste jenta å reise på jobb,pappen kjørte hun og vi andre ruslet mot Leiligheten til eldste jenta.

 

 

 

 

 

storesøster og lillesøster

 

 

 

 

 

men på veien stoppet vi innom den lekeplassen som lå der. Her elsker de lekeplasser,og har vanskelig for å gå forbi noen ganger. ha -ha Men er alltid bra å utfolde seg.

 

 

 

 

 

 

 og så var det bare å sende bildet til journalisten å håpe at han synes det var et ok bilde Og det gjorde han visst,for denne uka kom vi altså i bladet.Og slik ble det.

 

 

 

 

 

 

 Det ble og bilder  noen bilder av  aktiviteter vi har gjort sammen på hjemmeskole,vært hjemme med barna m.m

 

 

 

 

 

 

Nå er ikke poenget her at vi har som hensikt å ‘vise’ oss frem på noen måter,eller ‘se’ på oss- Mener fortsatt at alle andre foreldre og andre familier gjør en fantastisk  jobb og en stor ,stor innsats i de her tider,om det er mange eller få barn i husstanden. Ikke minst de som både har barn hjemme og har hjemmekontor. Men vårt poeng er som sagt at barna skal iallefall ikke føle at de er noe utfordring,selv om situasjonen nå er det. Vil og vise at selv med mange barn ,så går hverdagen videre den,og det  finnes alltid  løsninger og muligheter. Ikke minst med endre fokus litt og se positivt på situasjonen som er nå. Det er ikke alltid like lett,men det finnes en dag i ‘mårra’ og. Da begynner vi på nytt.Og noe nytt er jo og noe bra !!

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne På Facebook: ‘ Huset med de 11 barna’

Mye kjekt med denne gjengen !!

 

Da er enda en hjemmeskole uke forbi og vi er begynt på en ny. Og det er jo dette som opptar oss og klart mange andre familier rundt om i bygder og byer akkurat nå om dagene.  Man må jo si at ukene går fort tross alt,og dette med hjemmeskole har  nesten begynt å bli en vane,iallefall her. Og ingen har hatt problemer med at det er hjemmeskole heller. Vi har opplevet bare positivt i forhold til det. Mye roligere dager,ingen må opp veldig tidlig for å kjøre for å rekke skolen før ringeklokka ringer inn.  For det er ofte 7 trøtte skolebarn som står opp samtidig og skal komme seg ut døren. Det går bra altså,men nå kan de ligge en time lenger og de er ikke   trøtte. Man kan og jobbe med skolearbeid og ta pauser som en legger opp passer best. Selv om de fleste skolebarna her  har ulike tider på morgen og formiddag der der snakker med lærere på ‘teams’ – det er altså et verktøy for enkel kommunikasjon og samhandling på tvers av grupper og enkeltpersoner. og det er mellom elever,lærere,klassen m.m  Noen litt mer ,noen mindre,alt etter klassetrinn. Men her hos oss,selv om det er mange  personer ,store som små på lite kvadratmeter, så er dagene mer rolige . Man tar turer ut innimellom jobbing,man kan spise sammen,lage mat, gjøre aktiviteter, sitte i pysjamasen utover formiddagen ,selv om man jobber med skolearbeid,unngå stress og press på en måte. Selv om man har en timeplan og dagsplan å gå etter,og skolearbeid skal jo gjøres og sendes inn til lærere ,så de ser at ting er gjort m.m Så  her kan vi iallefall  ikke si at hjemmeskole er noe pes,eller å ha alle barna hjemme.Klart noen er mindre motivert å jobbe med skolearbeid noen dager innimellom,men det er de nok på skolen til vanlig og.Men det hører med. Da bare gjør man en bedre innsats neste dag. Og klart noen av barna trives  på skolen og savner den,men nå er det bare 1 uke igjen før de 3 yngste skolebarna skal få gå på skolen igjen.

Så her er det litt blandede meninger fra skolebarna selv at noen må snart på skolebenken igjen,mens de største skal fortsatt ha hjemmeskole. Det er ikke helt lett å skjønne at slik er det bestemt. Men,men det er jo ikke så mye å gjøre med.

Denne uken som gikk var det mye ulikt de ulike skole barna har gjort og utført. Er og veldig artig å få ‘jobbe’ sammen med de,vise de,lære de og se de klarer ting. Det er jo mye som skjer på skolen som vi foreldre ikke får med oss alltid. Mye gjør de og som vi ikke vet eller får vite. Men nå har man etter de her ukene fått et litt  mer innsikt i hvordan ting fungerer,systemet er,hvordan de jobber m.m  Vi har jo alle gått på skole en gang vi og,men noe ting endrer seg,og det er jo ulikt fra skole til skole også. Men klart noe endrer seg aldri heller.

Men det er absolutt mye interessant og forskjellig man får av en uke sammen med gjengen her.

Så her er noen bildeklipp fra uken som gikk.

 

 

 

Det er alltid viktig med nok aktivitet innimellom skolearbeid,og det får heldigvis gjengen her i huset mye av.De er ute å sykler,leker og sist kom noen naboer fra Syria opp med en trampoline de hadde kjøpt til sine unger. Og da fikk noen i gjengen her låne den litt når de andre ikke brukte den. Og det var klart stor stas,for nå er det noen år siden vi hadde trampoline.

 

 

 

 

 

 

Innimellom skolearbeid,blir det og tid til noen gym øvelser.Her gikk oppgaven ut på  at det  skal være litt morsomt  med en rosa sko og tunga beint i munnen.  🙂

 

 

 

 

 

 

1.klassingen har hatt tema ‘kroppen’ og har  lært litt om den i uka som var, b.l.a hjertet og fordøyelsessystemet. Fine og morsomme  tegninger ble det og.

 

 

 

 

Og innimellom skolearbeid er det viktig med litt ‘spa’ behandling- iallefall ifølge 13 åringen…ha ha  Det er jo noe man ikke kan gjøre på skolen,men kun på hjemmeskole…

Og en dag var storesøster hjemme noen dager,for hun hadde fri jobb-og da hang hun seg på spabehandlingen. Og 10 åringen måtte jo og prøve dette som de jenten holdt på med… ha ha

‘Man får det ikke mer morro enn man lager sjæl’… heter det.

 

 

 

 

 

Matlaging har det og blitt flere ganger denne uka. 4. klassingen var først ut med mat/helse faget  og laget middag tidlig i uka. Han laget selv kyllingkaker med brun saus og grønsaker

 

 

 

en annen dag fikk vi god pastasalat med egg og baguetter til lunch/middag av 11 åringen som hadde mat og helse.

 

 

 

 

 

11 åringen hadde og en dag i oppgave å pynte en brødskive på en kreativ måte. Og fin ble den. !!

 

 

 

 

 

 

og siste dag i uka fikk og 8 åringen planlegge et måltid som skulle sendes til mat og helse læreren. Hun skulle og dekke bord.

 

 

 

 

 

hun ville og velge pasta med spagetti,for det liker hun så godt. så da ble det ble det oste omelett med pasta. Og hun laget alt selv. Dekke på bordet med servietter m.m gjorde hun også.

 

 

 

 

 

 

Ellers fikk vi med oss en annen veldig artig hjemmeskole oppgave. 11 åringen har over noen uker hatt om været i naturfag,der de har målt vær,vind,nedbør ,temperatur over en uke m.m Ellers litt andre vær oppgaver. Men denne gangen skulle de være værdame/mann og vise familien været ‘den’ dagen. Og her tok 11 åringen oppgaven på strak arm. Det ble veldig fint vær, fin temperatur og ingen nedbør her på Østlandet. Noen vind var det heller ikke. Men de i nord hadde både minus grader,snø og nedbør. Og vestlandet hadde klart både vind og nedbør som regn.

 

 

 

 

 

Og siden vi har vært så heldig å hatt mye fint vær her med sol og blå himmel,så har det og vært oppgaver på de fleste skolebarna å finne vårtegn ute i naturen. Og går vi å leiter litt rundt om kring her,så finner vi alltid noen som titter opp av jorda.Både gult,hvitt og blått

 

 

 

 

 

‘mamma…et vårtegn…’, ja noe som betyr så mye nå,men så lite til sommeren !!

 

 

 

 

 

 

  Å tegne  vårtegninger med både gule,blå og hvite blomster har det og blitt på de yngste skolebarna her i oppgave.

 

 

 

 

 

Så nå føler vi virkelig at våren er godt på vei her og.Og som 6 åringen sa her. ‘Mamma, våren er fin den,men jeg liker best sommeren ‘.

Og ja det er mye kjekt med denne gjengen. Og mer blir det nok i vente denne uka og.

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

Både bursdag og påskeeggjakt

 

Da kan vi legge bak oss årets påske med mange fine fri dager,og vi er allerede kommet  inn i en ny uke med atter en hverdag med hjemmeskole.

Men en av påskedagen her,og det var på selveste påskeaften,så hadde vi altså enda et bursdagsbarn her i huset. Og det var altså nest største jenta Rebekka. Hun bor nå i Oslo der hun både jobber,men  leser og 6 fag som hun tar dette skoleåret. Det har blitt en del jobbing på de her to store jentene i gjengen i påska,  men denne påskeaften hadde både  hun  og storesøster fri jobb. Så det passet jo veldig bra da hun hadde bursdag og vi alle kunne samles og feire henne.

Selv om hun bor i Oslo,skulle jo hun få bestemme både kake og mat denne dagen. Det er ingen endringer på den tradisjonen her. Et annet ønske hun og hadde var at vi alle skulle ta en tur oppi ‘fjellene’ i Oslo,der en kan se utover hele byen. Et populært tursted,for verken de eller vi har vært der før. Men hun har alltid hatt ønske om å gå dit,så da kunne det passe fint på bursdagen.Men så hadde det meldt regn akkurat den dagen og det var jo litt dumt. For både dagen før og etter var det sol,men da jobbet hun. Og klart det er viktig med regn,for her øst regner det lite,så det er bra når det endelig kommer litt vann. Men kresja litt den dagen,så da blir den turen utsatt.Det er ikke samme opplevelsen å skue utover byen i tåke/skodde/regn enn en fin soldag.

Men en tur til Oslo ble det klart fordet, for vi må jo klart feire storesøster. Og i tillegg var det jo dagen for årets  påskeeggjakt så den måtte vi i tillegg gjennomføre. Det er absolutt et høydepunkt for gjengen her det.

Men først et hurra for storesøster Rebekka!!!!!

 

 

 

💗😍 Da må vi få rope hipp hipp…. .Tiden går så alt for fort og de søte små blir så fort store.Vi henger knapt med. Men Hurra, Hurra,Gratulere og hjertelig tillykke til vår flinke og snille Storesøster Rebekka Danielle med 21 års dagen. Vi er alle veldig Glad i deg og er så glad for å ha akkurat Deg som både store søster, lillesøster og datter. Du er den beste Rebekka for oss. Vi ønsker deg alt godt og det aller,aller beste for deg. Hundretusen gode klemmer fra hele gjengen. 🌹🥰

 

 

 

 

 

 

Bursdagsbarnet hadde ikke så veldig store kakeønsker,men en smashkake ble det.Den er ganske lik snickerskake/peanøttkake,bare at denne er uten peanøtter,men smashsjokolade i stede for. En skikkelig kaloribombe med andre ord…ha-ha  Men den var god da,selv om den ser ganske kresja ut.

 

 

 

 

 

 

 

en annen kake  hun ønsket var en suksess kake

 

 

 

 

 

 

Den hadde hakket sjokolade og pistasjenøtter på toppen.

 

 

 

 

 

Så då var det bare å ta kakene med seg og dra innover.

 

Alltid kjekt med klem og kos med storesøster,ikke minst når hun i tillegg er bursdagsbarn

 

 

 

Siden det er aller største storesøster som har leilighet for seg selv,var det der vi samles. Ikke den store plassen for 13 personer,men vi trykker oss sammen vi,så går det alltid,og der det er hjerterom er det og husrom.

 

 

 

 

Det ble en enkel ‘middag’ denne dagen,taco hadde hun valgt,og det hadde de to storesøstrene selv ordnet til. Men her i huset liker alle godt taco,så det passet veldig fint det.

 

 

 

 

 

 

etter mat var planen å ta en tur ut for eggjakt. Men først måtte eggene fylles med litt gotteri. Et veldig stort påske egg fylt med alt mulig div.  ting,gavekort m.m fikk storesøster i gave,og de andre 10 fikk hver sitt  påskeegg med vanlig gotteri oppi.

 

 

 

 

 Og så var det klart for en tur ut. Regnet auset ned ute,men hvem stopper noen hardbarka vestlendinger… ha -ha vann tåler vi. Storesøster foreslo å gå ned til en park og deretter innom en stor skole,for der var det noen lekeapparat og fin plass å leke ,ikke minst gjemme noen påskeegg rundt om.

 

 

 

 

 

 

og mens påskeeggene ble gjemt kunne de andre leke litt her.

 

 

 

 

 

 

De store hadde fotball kamp med hunden til storesøster,Linus,for han elsker å leke med ball.

 

 

 

Da er det bare å leite for nå var alle de 11 eggene gjemt,eller det ble 12 faktisk,for først i år fikk pappen og et påskeegg med gotteri oppi. ha -ha Og det slo godt an kan man si.

 

 

 

 

 

og etter leiting både her og der,oppe og nede, var det to barn som først fant sine egg.

‘JIppi Hurra’… gleden var stor…!

 

 

 

 

 

 

og de andre leitet og leitet…minstemor fant sitt tilslutt…men de andre måtte gå lenger å leite

 

 

 

Jippi!! se, fikk egg…!! minstemor var så stolt over å funnet sitt egg.

Ja der var gleden og stor.

 

 

 

 

og etter at alle hadde funnet sine egg,følte vi oss ganske blaute. Så då var det bare å gå tilbake ,for nå blir det sang og bursdagskake.

 

 

 Bursdagsbarnet måtte ta bilder av kakene hun.

 

 

det ble både kaker,frukt,muffins,chips m.m på gjengen

 

 

 

 

Og bursdagssang hører klart med i selskap-

‘ Happy Birthday to you, happy Birthday to you…’

 

 

 

Og klart Linus var med på festen…han begynner virkelig å bli stor nå.

 

 

 

Og tidligere på dag hadde jammen santen han og fått påske egg av storesøster.Med både hundebein og leke.

 

 

 

….

 

 

 

han er  fortsatt en artig og leken hund,som liker å omgås barn.

 

 

 

 

 

 

joda alle koser seg sammen denne dagen  både med kaker og påskeegg. Firbeinte som tobeinte.

 

 

 

 

 

 

 

De var alle godt fornøyd,bursdagsbarnet også når dagen var slutt,og det var klart det aller viktigste. Må bare si igjen at de vokser til de her barna,det virker som de blir større og større for hver dag,og det vises på alt,men sånn er det bare. Er absolutt både fordeler og ulemper med det. Men godt at de vokser og blir selvstendig iallefall. Og det er godt for både mamman og pappan å vite.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

Da ble det påske her hos oss og.

 

 

Det var vel guttungen som går 1.året på vidergående som kom først å skrøt her,mens de andre skolebarna jobbet med skolearbeid siste skoledagen før påsken. NO hadde han påskeferie!!! og det var liksom ikke helt populært å høre det  i de andres ører,for de var ikke helt  ferdig med sin dagsplan. Men nå er det slik at 17 åringen har kort dag sånn ellers akkurat på de dagene,så han var bare ferdig med dagen han . Men det gikk ikke så veldig lang tid da, før gjengen endelig kunne si det samme…

‘jeee,no var det  endelig  påskeferie!!!! og bøkene kunne og få hvile litt.

Egentlig veldig rart å være hjemme ‘på’ skole,samtidig få påskeferie hjemme…Man kunne tro begeistringen ikke fult så stor da, for her har man vært hele tiden liksom.men det ble det  altså. For målet etter at siste bøker var lagt til side,så var det å løpe ut å sykle,mens de jublet..

 

‘ Vi har påske ferie,vi har påske ferie’…!!!!

 

 

 ‘Jeeee…’

Vel en uke påskeferie,det blir klart  bra det !!!

 

 

 

 

 

 

Men noe sånn ‘ferie’,’ferie’ blir det jo klart ikke. Og mye kan man finne på i skog og mark uten at man skal dra noe steder vekk.Uansett med denne gjengen i hus er det alltid nok å gjøre,hele tida. Her ligger man ikke på latsiden kan man si. ha-ha

Men skolebøker er iallefall lagt til siden både for foreldre og skolebarn,og det er det vi tar ferie i fra. Og så kan vi gjøre litt andre ting enn vi pleier. Ja ja vi kunne jo alltids flytte ned i campingvogna da,som står vel 100 meter herfra,sånn at det ble litt ‘ferie’ følelse… ha- ha  neida,vi har  ikke noe problemer med å finne på noe i fridagene vi iallefall .Noen planer er allerede nevnt her i huset.

Vi er nå  mange dager gått inni påske uka og mye forskjellig har vi gjort de her siste dagene. Siden det har vært hjemmeskoledager de siste to uker,så har det ikke blitt noe særlig påske forberedelser . Ikke det at man trenger å gjøre det,eller at vi hadde noe store planer om det pga bo situasjonen og at tingene er pakka ned,men så er det jo alltids noe småtteri man kan lage eller gjøre innimellom for det. Skal jo ikke alltid så mye til.Klart man kan gjøre det litt koselig. Så en dag baket vi søte små kanin boller med sjokolade. Her er de alle veldig glad i å bake,og ved å forme de med en anna vri ble bakingen litt ‘ påske aktig’.

 

 

 

 

Her er baking alltid populært…

 

 

 

 

 

 

det ble mange fine skjeve,skakkete,morsomme og rare  bollekaniner.Men det er jo slik de skal være når barn lager de.Det er sjarmen med det.

 

 

 

 

 

 

han her hadde virkelig dreisen på de her påskekaninene …

 

 

 

 

 

og gode ble de og.

 

 

 

 

 

absolutt en fin påskeaktivitet

 

 

 

 

 

Rart med det,men en dag kom solen inn,og den varmet ekstra godt,noen av barna var ute og kom løpende inn i begeistring, for de hadde funnet vårblomster i veikanten og langs en vegg. Det var stort,for her har alt vært litt seint og vi har og over litt tid kikket hver dag etter vårtegn. Så det var ekstra stas å finne de gule,selv om ikke alle liker de,så er jo den første løvetann stas å finne. Og så skal vi jakte på de hvite en annen dag.

 

 

 

 

 

 

Men samtidig når solen kommer,så kom det og litt ekstra energi til å vaske,rydde,koste og feie. Og her synes klart gjengen slikt er veldig kjekt å gjøre. Så igjen ble vinduer vasket,dører,lister,karmer m.m pluss gulv og vintersko ble satt til sides m.m

 

 

 

 

 

 

 

og en av store gutta tok gardin vasken. Nå er ikke dette våres gardiner,for de er pakka ned,men noen som henger her fra før,men de trenger iallefall en vask,spesielt når de er så lyse.

 

 

 

 

 

 

og mye ute tid har det og vært de siste dager,for solen har varmet  så godt  Og noen av gjengen her  kostet på veien,både rusk og rask.

 

 

 

 

 

 

Det som ellers har vært tradisjon for barna i småskolen gjennom mange år,er at de sår karse i små melkekartonger på skolen. T.o.m 17 åringen husker godt når han kom hjem alltid før påske med karse sådd på bomull i små melkekartonger. Og siden skolene har vært stengt før påske ,så har ikke de yngste skolebarna her fått laget det,så da gjorde vi det her vi. Og dette med å plante ting  er og alltid noe gjengen her i huset synes er kjekt. VI har og kjøpt flere frø som vi skal plante en annen dag,som er  litt andre vekster.

 

 

 

 

 

 

Og bare dager etter begynner karsen å vokse,og nå har de begynt å nå melkekartong kanten. Og alt som vokser og gror er tegn på liv ,og det er så stas no om våren.

 

Så nå blir det  karse på brødskiva i påska

 

 

 

 

 

å bake påskekaniner gav mersmak til å bake noe annet med påske. Minstejenta som elsker å bake.

 

 

 

 

 

det ble kaniner som ligger på magen,som vi kun ser ryggen og halen på,og vaniljeroser. Her var det og et stort engasjement .

 

 

 

 

 

Og vaniljerosene ble det skikkelig påskeboller av,både skjeve og ‘skakkete’

…men pyttsann,det er ikke utseende som teller. .

 

 

 

 

 

 

de ble absolutt veldig gode

 

 

 

 

 

og påskekaninene fikk glasur på halen sin,de og skjeve,men så gode.

Det ble et påske preg over de også

 

Det er altså dårlig med påskepynt her,for den kassa med påsketing står på lager og det kan ta lang tid å leite den frem,men vi kan jo lage litt påske pynt selv da. Så her ble noen egg pynta med servietter,gåsunger  og fjær

 

 

 

 

 

 

også noe som som var veldig kjekt å gjøre

 

 

og resultatet var koselige egg som vi hang på et selvplukket  ‘tre’ med gåsunger

 

 

 

 

 

Men fine påske tegninger har det og blitt tegnet  her. Og det er ikke bare påskekyllinger,høner,haner,egg,påskehare m.m som vi eller barna er bare opptatt av. Det er og viktig at barna vet hvorfor vi feirer påske. At det er ikke for verken påskeegg,kyllinger  eller påskeharen. Men at Jesus døde på korset,stod opp igjen og lever. Det er derfor vi feirer påske,og det er og viktig å fokusere på oppi alle påskeegg og kyllinger.

 

 

 

 

På bordet har det og blitt litt påskepynt. De yngste barna var ute å samlet masse småstein,så vi pyntet med på bordet. og noen pyntede egg .Steiner er  fin pynt helt gratis.

 

 

 

 

 

så da ble det litt påske her hos oss og til slutt.

 

 

 

 

 

Men klart gjengen gleder seg til lørdag og årets ‘tradisjontro’ påskeegg jakt. Men vi skal og samtidig feire enda et bursdags barn her i huset,så da blir det både kaker og gotteri her på påskeaften. Så her trenges ikke noe å klage på i allefall,og det gjør ingen heller.  ha-ha

 

Vi ønsker alle en god og velsigna påske videre . Mange påskehilsener fra alle oss.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

Pappen har bursdag !!

 

Da er vi godt i gang med atter en uke ,og ikke minst med hjemmeskole her,og den vil garantert gå like fort som de to andre ukene.For det er bare noen få dager igjen,så er den og over. Det beste  med denne uka er nok  at på fredag kan skolebøker lukkes ned og det er påskeferie. Det er noe flere her gleder seg til iallefall. Men med skolearbeid går det veldig fint ,noen jobber raskt og effektivt,noen er nok litt seigere. Men vi stresser ikke,vi jobber på,så blir det så bra så.

Men  i helgen som var ble det altså et lite avbrekk,for da hadde vi på nytt et ‘bursdags barn’ her i hus. Og når vi har det hører jo det med både kake og litt feiring. Og det er noe alle her i huset liker veldig godt.

Men bursdags barn å bursdags barn…tja no større enn som så har han  jo blitt etterhvert – selv om han er ganske barnlig til tider,så drar han på årene som alle andre. ha -ha  Vel vi snakker ikke om noen i gjengen,men Pappen  til den flotte gjengen i huset. Mars måned,samme som gutt’n på 10 ,er og hans bursdagsmåned og klart han måtte feires han også.

Det har blitt litt tradisjon da å ta t bursdagsbilde av gjengen med pappen. Men pga minnebrikken tydligvis ikke satt skikkelig i kamera,ble det null bilder. Så då var der på’n igjen dagen etter med et nytt. ja ja det gikk fint det, vi skulle ingen plasser akkuratt da likevel,og her stiller de gjerne opp.

 

 

 

🍃🌸🌸🍃 så da må det klart bli en bursdagshilsen innpå her  også til VÅR aller Beste Pappa som hadde bursdag.Så her kommer et stort hurra rop. Hipp Hurra og gratulere så mye med bursdagen  til Verdens Beste Pappa for oss. Takk for ALT du er og gjør – Vi er alle veldig Glad i Deg og Glad for akkuratt DU er vår Pappa !!!!!🍃🌸💗 (de store jentene Caroline og Rebekka hilser og så mye til Pappen,selv om de ikke er med på bildet – siden de bor i Oslo )

 

 

 

 

 

 

 

Det er jo og tradisjon her i huset  da at bursdagsbarnet får bestemme både mat og kake på dagen sin,og klart intet unntak med Pappen. Men han har aldri vært så glad i kaker,men noen har han hatt som favortitt likevel.Men etter at han fjernet magesekken,så er det mye mat han rett og slett blir dårlig av,skilleig  kvalm og vondt i magen. Og slik er det nå b.l.a  med alle typer kaker,selv de få som han en gang før likte. Så det er ingen kaker pr i dag som frister noe akkurat. For er det søtt bir det kvalmenes,så han kom ik med noe forslag til noe kake han da. Det ovelot han til de andre i huset.Men kake må de jo bli på en burdag likevell.Så andre fikk bestemme.

 

En annen ting som også hører til på en busdag er å skrive eller tegne fine bursdagskort.Og her i huset er mange av barna glad i å tegne. Men de har liksom blitt enda mer glad i det nå etter hjemmeskolen begynte,for det brukes en del tid å sitte sammen å tegne og skrive. Men det var heller  ikke vanskelig å be gjengen her om å skrive og tegne noen fine’kort’/tegninger  til pappen. De hadde mye fint å si til han de som de ville skrive ned. Det er klart att slikt som det er den aller fineste gaven man kan få. Jeg husker det var og noe jeg  gjorde jeg alltid til min mamma og hun gjemte de som gull. 🙂

 

 

 

Noen av Gjengen i gang med selvlagne tegninger og kort. Tror noen av  de satt oppi 2-3 timer med dette,mens ho mor lagde kake. 🙂

 

 

 

 

 

Men så fant vi på, og sammen med små gutta på noe lurt. 1. klassingen hadde tegnet et skattekart. Planen var å gjemme alle tegninger/kort og en gave nedi en hvit ‘kiste’ og gjemme ute. Oppgaven til Pappen var å følge skattekartet og finne sin egen gave, gjemt i skogen en plass. Og dette skulle han ikke vite. en ny vri på å ‘få bursdagsgave’.

 

 

 

 

 

 

 

 

gutta fikk i oppdrag å gjemme  bursdags gaven oppi kista en plass oppi skogen

 

 

 

 

 

Etterpå måtte alle ut…

Skattekartet ble utlevert til pappen,da var det bare å finne ut hvor ‘gaven’ hans befinner seg og er gjemt.

 

 

 

 

 

 

 

og då var det bare å legge i vei,steg for steg,bakom,bortenfor og oppenfor…8 steg den vei,10 steg den andre veien…

tampen brenner sa noen…

 

 

 

 

 

 

 

øh… er det den eller den veien… tro??  ja alle var virkelig engasjert…

Det var spennende dette…

 

 

 

 

 

 

og så endelig omsider  fant han skatten..eller gaven sin

jippi juuuu….!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Og så var det kakefest. Daim iskake med  nøttebunn og appelsin.

En frisk kombinasjon

 

 

 

 

 

 

 

 

marengsbunn går og.

Kaken var dobbel så stor egentlig ,men var altså blitt  spist av før bilde ble tatt… ha-ha Den var god i allefall. Enkel å lage

 

 

 

 

 

 

 

En allid slager her, Dobbel Brownies med sjokoladekrem inni og oppå- m/bær

 

 

 

 

 

 

 

Da er det bare å synge bursdagssangen for Pappen før minstemor hopper i kakefatene.

( ‘ Enkel ostekake ‘ er og populær her og ble laget,egentlig en kake pappen likte før,men nå klarer han ikke spise noe av det…)

 

 

 

 

 

 

‘bare smake litt.. ???’

‘nei du må nok bare  veeente litt til…’

 

 

 

 

 

 

 

tvangskos med pappen…? ha ha  Neida,

De er iallefall veldig glad i pappen sin gjengen her i huset….

 

 

 

 

 

 

 

og det vises godt på alle de fargerike fine tegninger og kort/brev han fikk…

og så mange gode  fine ord å gjemme i hjertet

 

 

 

 

 

 

 

 

Så da ble det en liten feiring for Pappen,noen både han og alle de andre ble glad for.  Tross at det ikke ble noe særlig kake på han da,men god middag fikk han valgt iallefall.Han var godt fornøyd uansett,for han er veldig heldig som har så mange fine i sitt liv som han får være Pappa til. Det er et stort privilegium, og de er heldig,vi er heldig, som har han i våres liv. Det er jo klart noe å feire det og !!

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’