En interessant oppgave

 

Denne helgen som var ble det altså  en litt annerledes tur på gjengen her. To av skolebarna,6. klassingen og 8. klassingen hadde noe oppgaver de skulle gjøre.  8. klassingen hadde to ulike oppgaver og 6. klassingen en. 8. klassingen hadde en uke på seg å gjøre det,og 6. klassingen hadde ca to uker på seg.

Egentlig artige og interessante oppgaver,som vi alle kan lære av,både store og små ,ikke minst oppleve litt mer av og.

Oppgaven til 6.klassingen gikk ut på at han skulle skrive og ta minst 9 bilder av stedet der han bodde. Hva som evnt er spesielt med det stedet,hva kan sees,oppleves m.m.  Så da måtte han lage seg en liste før vi dro på tur for å finne spesielle ting som finnes her vi bor nå. Og det er egentlig ikke vanskelig,for det er mye her som er spesielt og som stedet er kjent for.De fleste av stedene har vi allerede vært å sjekket ut og besøkt før.

8. klassingen hadde i oppgave å finne og ta minimum 6-7 bilder der tema var ‘arkitektur’- hun hadde og en annen  oppgave,der hun skulle  gjøre flere ulike aktiviteter- hun skulle velge minst 3-4 av å  lage mat,lage dessert, vaske bilen, vaske kjøleskapet,ringe en telefon til en slektning,familie,venn som hun ikke hadde snakket med pga korona m.m eller evnt  snakke om tema- korona med de, eller ta en tur med noen i familien på et sted.

Og når vi likevel skulle få gjennomført oppgaven til 6. klassingen og 8. klassingen ,kunne hun og bruke ‘ta en tur med familien’ samtidig i en oppgave.

Så da ble dette en absolutt interessant helg med ”sightseeing” rundt for å både oppleve historiske ting,og arkitektur. Fotoapparatet  var med og det ble mange fine bilder både her og der. Så må vi jo bare håpe at lærerne ble fornøyd og godkjente oppgavene da.

 

.

6.klassingen hadde altså om bostedet sitt-altså her han bor nå. Vi er jo på jakt hele tiden etter et annet sted å bo,så vil nok på sikt flytte videre herfra,men inntil det skjer,så blir dette hans bosted. Og her tok vi en tur til fjells og fikk et flott utsiktbilde utover hele byen. Skitrekkene er her oppe og. Ikke minst et populært sted å ha /bygge hytte. Vi bodde jo og på en av de hyttene i ca 4 mnd .

 

Han har et ønske om å ta en enda lenger tur en annen gang og enda høyere oppe,for der er utsikten enda bedre. Men det får bli en annen gang…

 

 

Noe annet som kjennetegner denne byen er den flotte fossen midt i byen. Nybru fossen. det er en del av Numedalslågen som er over 350 km lang og Norges 3. lengste elv. Vi har jo badet i skulpene noen ganger,det er over 1 times kjøring lenger oppover langst elva. Noen ganger om sommeren når solen skinner, gresset og naturen er grønn,himmelen er blå og vannet like så- da er den fossen virkelig  fin å se på. Nå de siste dager har det regnet ,så den har vært litt grå  og kjedelig…

 

 

 

 

Så måtte vi selvfølgelig ta turen oppom sølv gruvene- det er et annet  veldig kjent kjennetegn med denne byen. Her ligger mye historie og i dag er det bare museum her. Men byen er kjent for at det fantes sølv i gruvene og det var mye gruvearbeid her på 1800 tallet. De gravde seg over 1000 km inn i fjellet. Og totalt hadde de funnet over 1300 tonn sølv. I dag kan man være med gruvetoget ned i gruvene. En opplevelse vi fikk her i fjor noen av oss.Men de største skolebarna har vært her med klassene sine tidligere.Og i de fine husene  nederst på bildet bodde gruvearbeiderne.

 

 

 

 

 

Alltid noe for gjengen å se og utforske på slike steder.

 

 

 

 

med slike gamle og historiske  bygg er det perfekt for hun som har ‘arkitektur’ som tema.

 

 

så gikk ferden videre ned i byen.

For det noe annet og som denne byen er kjent for,så er det Teknologiparken.

Der leveres altså høyteknologiske systemer og løsninger til offshore,olje,forsvaret,romfart m.m Selskapet finnes i over 40 land,men her ligger  altså hovedkontoret.

 

 

 

så har vi den koselige plassen ,synes vi da, Som er Lågdalsmuseet. Det er et museum med rundt 32 gamle bygninger fra en svunnen tid. Men godt bevart og vedlikeholdet. Der er gårdstun, låve,flere stabbur, husmannsstue,skolestue,lenger nede er butikk,post,m.m  . Det er og dyr her om sommeren. Absolutt veldig koselig sted og koselige hus.

 

 

også bygninger som passet til oppgaven om arkitektur

 

 

 

Så er det et bergverks museum nede i byen-den er knytta til sølvgruvene. Alt av utstyr ,gjenstander,fotografier,tegninger,kart m.m er utstilt her og samlet på. Skoleklasser får besøke de her stedene i 7.klasse inkl sølv gruvene. Flere av våres store skolebarn har vært her. Absolutt  interessant.

Bilde under er togstasjonen. Det er endestasjonen fra  strekningen t/r Eidsvoll.Åpnet på slutten av 1800 tallet.

 

 

 

Og så er det skitrekket på fjellet,ikke så mye snø igjen der nå,men her er flott alpinanlegg,mange preparerte løyper,flere skitrekk/stolheis og World cup snowboard holdes her. Og her oppe på fjellet har  vi vært mange ganger å stått og gått på ski.

Bilde under er litt av den nye motorveien.Det har pågått i lang tid nå bygging av motorvei flere steder rundt om i området.Snart blir det åpning av en flott,ny og vidstrakt motorvei,men ikke minst  enda mer bompenger …

 

 

 

og så var det 8. klassingen da  som skulle dokumentere at hun har gått på tur med familien-og det har hun. Her er hun b.l.a med lillesøster- en flygetur får hun og… ha-ha

 

 

Og så var det å jobbe med å få bilder og tekst ferdig i ‘power point’

 

 

 

 

Og samme med 6. klassingen.

Omsier ble begge to ferdig  t tilslutt-

 

 

 

 

 

 

oppgavene 8. klasse var enten å ringe noen,vaske kjøleskap,vaske opp,rydde, vaske bilen,rydde ,lage mat, dessert m.m gå en tur . osv.. Så hun valgte altså å gå en tur,hun valgte å ringe morfar i Bergen ,vaske bilen…(da ble pappen glad… 🙂 🙂 )

 

 

 

 

 

Og heldige oss,for 8. klassingen  kunne  altså velge en oppgave å lage noe mat,eller dessert m.m Så hun valgte å lage en kake hun da – og den ble absolutt mottatt med åpne armer her.Den ble veldig god

 

 

 

 

 

 

Så godt jobba begge to – vi ble alle,de inkludert litt mer historie rike,selv om vi visste mye av dette og de her stedene- men det er alltid noe nytt å lære. Poenget er jo og at 6.klassingen skal anbefale ‘folk’ å besøke denne byen,siden det er en del interessante opplevelser og steder å besøke. Og vi synes det var en god presentasjon av stedet her.

Da pakkes det litt her,for hele gjengen her skal på en liten tur,men på litt ulike steder.

Følg oss Gjerne på Facebook :  ‘ Huset med de 11 Barna’

4 kommentarer
  1. Så flotte bilder fra Kongsberg 😊. For ordens skyld – fossen i Kongsberg sentrum kalles Nybrufossen. Labrofossen ligger et hakk lenger nedover elva; ved Labromuseet.

   1. hei du.
    takk for gode ord.
    Vel jeg har faktisk ingen aning om navnet på den fossen… ha-ha vet bare at den kommer oppe fra Numedalen. Det er nok 6.klassingen som har leitet på nett og funnet det navnet og info da han gjorde oppgaven. Men skal informere han om at navnet på fossen der var feil. Da må vi nesten sjekke ut hvor ‘Labro fossen’ ligger. Ellers er vi fortsatt lite kjent her ,selv om vi har bodd her vel 1 år. Men synes vi har fått ‘noe’ med oss likevel da… ha- ha
    Tusen takk for info- dette må vi klart endre på. kan jo ikke informere feil. Ellers er jo Kongsberg egentlig en koselig by… 🙂 ha en fin uke.

  2. Fina bilder…blir lite nostalgisk…besökt staden flera gånger under 90-talet då min syster gick på högskolan där…speciellt älven minns jag…
   Här i Sverige har skolorna varit igång hela tiden…bara universiteten som kör online…(passar ju bra för sonen som nu får mera tid till fasadbytet som vi håller på med.)
   Annars superfina kakbilder…du dekorerar så vackert!!
   P.S Hoppas ni hittar ett boende som är perfekt för er!

   1. hei og takk snille deg for gode ord.åå så fantastisk da at du har vært her for maaange år siden. Vi hadde aldri hørt om denne byen før ,egentlig veldig lite visste vi om østnorge. Ja det er fortsatt høyskole her og mange bor og går her. den leiligheten vi bor i nå var studentbolig for noen år siden til 4 studenter på høyskolen.Men høyskolen har bygget nye boliger og dette er i dag midlertidig boliger for flykninger fra andre land. Ja vi har fulgt litt med på det som skjer i Sverige,så det er ikke likt nei. Men bra det er noe positivt og (med sønnen deres…)
    Takk for fine ord,men er nok bare en amatør på kakebaking.. ha ha men synes det er kul å gjør.
    Ja vi søker ,leiter og ser etter bolig nesten hver dag. Og siste tider har vi funnet mange bra boliger-men så er det økonomien som er problemet. Det er ingen plass å få banklån. Men vi gir ikke opp- det finnes alltid håp og tro. ;):) ha fine vårdager….:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg