‘Hurra til gjenbruk, ombruk og brukt!!!’

 

Her flyr både dager,uker, tid og årstider av sted i full fart.Det er så mange baller i luften samtidig,at man rekker nesten ikke å henge med. Men vi prøver så godt vi kan iallefall å henge oss med på det som skjer. Så  godt som bare mulig.

Man kjenner iallfall nå om dagene at høsten er virkelig godt på vei. Det er mye skarpere i luften, kjøligere og mørkere både om morgenen og kveld.Selv om det fortsatt er en  fin temperatur på dagtid, iallefall her øst, med som oftes sol og blå himmel, så merker man godt at nå må man virkelig si “på gjensyn sommer tid.”Varmere klær må på, naturen begynner å bli  fargerik flere steder,så nå er det absolutt Høsttid !!!!!!

Og selv om vi har kommet godt uti  september og snart oktober  kan det  fortsatt være mange fine soldager fremover og høsten kan være absolutt en finfin tid. Det har vi sett mange år tidligere her øst.

Her i huset har gjengen litt delte meninger og om  dette. Noen gleder seg til mørkere kvelder og kjøligere i luften,en sa han gledet seg til vinter og snø. Mens noen vil gjerne ha sol og sommer  litt lenger. Men man ikke gjøre noe med dette. Naturen, tiden og årstidene går sin vante gang.Vi må bare ta det som kommer etterhvert og alle årstider har sin egen sjarm.Alle årstider og naturen er vakker på sin måte.

Gjengen her har slått seg virkelig ‘på hjul’ under beina denne høsten. Den ene etter den andre bruker både rulleskøyter, sparkesykkel, sykler og ei har satt  rulleski på ønskelisten.Så de kan knapt komme hjem fra skolen før de må ut å ‘rulle’ både med det ene og det andre. Og dette er visst utrolig morsomt.Vel,noen av de skal og ha med de her ‘rullende elementer’ med på skolen. Men det er godt barna er aktive,er mye ute og bruker kroppen.

Men med en familie med flere barn enn hva gjennomsnittet er i dag, så kan det fort koste noen kroner med både det ene og det andre som barna ønsker seg,tross at de sparer til ulike ting over tid.Man kan ikke få det man ønsker seg med en gang.  Men tenker man litt smart, og bruker litt tid og ulike alternativer, kan det bli en meget billig løsning likevel.  Og det er det iallfall en del av dette innlegget skal handle om. Spesielt i de her tider som vi er i nå, der alt blir mye dyrere på mange områder i samfunnet,så må man tenke annerledes.

Så dette innlegget vil handle nettopp om dette med  ‘ bruktkjøp’,gjenbruk,ombruk og brukt. Det har vært nevnt flere ganger her inne,sånn innimellom ,men nå er det en stund sist det var et helt fokus på dette. Men hele vår familie er virkelig ‘fan’ av bruktkjøp og  gjenbruk. Og på denne årstiden er det mange andre grupper i samfunnet som er opptatt av nettopp dette. Det arrangeres loppemarked, gatemarked, byttemarked, ombruk m.m over alt. De siste uker har vi selv trålet loppemarked på loppemarked for å se om vi kunne finne noen ‘god-biter’.Det var egentlig hun nest eldste jenta som ‘dro’ det hele i gang, iallefall denne høsten. Hun elsker loppis og spurte tidlig om vi ble med ,og selv om vi jobber fult de siste uker på  oppussingen av leilighetene her, så har vi tatt litt pause innimellom og suset hit og dit flere helger på rad på skole etter skole på loppemarked,eller på ombruk og noen bruktbutikker. både denne helga og kommende  helg skal det igjen være loppemarked på mange ulike skoler rundt om,så  vi tar noen turer dit og for å kikke. Alle barna våres er like opptatt av dette, og synes det er bare morro å være med. Det er alltid noe fint de finner, ikke minst kan de leke på de ulike skoler, det er jo mest stas noen gang.

Men ikke bare loppemarked  blir sømfart, men finn.no er det og mye bra å finne.En stor ombruksbutikk ligger heller ikke langt unna her, og  der mye flott som selges og gis vekk.  Så bruker man litt tid på å leite og søke, så er det veldig mye bra å hente der og. Og bare til leilighetene vi holder på med å fikse, har vi hente mye bra og brukenes ting på finn.no, ombruken m.m

 Mange folk både gir vekk eller selger til en svært billig penge både nye flotte ting, men og veldig lite brukt ting.Og bare i områdene her vi bor er vi så heldig at det er mye flott å hente som folk gir vekk.

Og barna her i huset vokser og vokser.Det føles som de blir bare større og større for hver dag som går.Ha ha  Og det merkes så klart på klær. Vi har alltid tatt i mot arveklær og søskena her  har alltid arver fra hverandre. Ser og nå på 16 åringen her at hun sniker alltid med seg noen klær fra de to store søstrene sine når hun er hos de på en liten visitt. Men så blir jo klær slitt, og han 14 åringen her vokser i rekord fart og har blitt veldig høy. Det merkes godt på bukselengder. Så vi har innimellom kikket både i bruktbutikker, på loppemarked, men og på finn.no etter både sko, jakker, klær m.m Og mange gir flotte klær vekk i ulik alder og noen selger til en billig penge, fine ,flotte klær. Og ikke minst utstyr.

Alle sykler, sparkesykler, rulleskøyter, rulleski, baller, leker  og annet utstyr som barna har, er enten fått gratis, eller kjøpt til en minimal pris.Og minstejenta har funnet mange fine leke- ting gratis på ombruk.

 

Og hvorfor ikke kjøpe brukt? Det sparer jo både miljø og lommeboka. Og det er absolutt et veldig smart valg. Folk kaster så mye i dag, og hvorfor kan ikke andre få glede av det. Samtidig lærer man barn at brukt er like bra mange ganger. At man kan spare mye på å kjøpe brukt. Og kan da bruke penger på andre ting.

Og det samme innom mat. Mye bra mat til 50% å finne i ulike butikker, og de store jentene her har i flere år vært tilhenger av overskuddsmat fra ulike bakeri, restauranter, butikker m.m Da bruker de en ‘app’ på tlf  som heter ‘too good to go’, der man kan se hvilke butikker, bakeri, m.m legger ut ulik mat ,brød, boller m.m som er til overs etter en dag.Og så kan man kjøpe det til en billig peng i stede for at de kaster det. Og dette er noe vi har benyttet oss av mange ganger også. Veldig smart,mye og god mat til ikke mange kroner.

Og her øst er det og mye ulikt å velge mellom. Og vi har fått mye brød, rundstykker, boller m.m til få kroner mange ganger.Det kastes alt for mye ,så da kan man være med å bidra der det er mulig, å forhindre at det skjer .

Nå i begynnelsen av september mnd arrangerte og skolen til barna  årets innsamling /hjelpeaksjon, der alle pengegaver  i år går til å normalisere hverdagen til barn,unge og familier i Ukraina og ellers andre land som er hardt rammet av krig og uro.

De har innsamling i form av bøssebærere, aktiviteter på skolen, de har et løp, der faktisk 12 åringen løp flest runder enn alle på skolen,han slo t.o.m en flink ,ung,sprek  lærer i en runde.  Tror han løp oppi 39 runder. Og så fikk han premie.Men familie m.a sponser da elevene som løper. Men det var og en artig ting de innførte i korona tiden- å ha ‘bakluke loppis’. Da kommer elever og  foreldre med bilene sine og bruksting m.m å selger fra bakluka på bilen. Og vi var og der med ulike ting vi hadde som vi kunne selge til en billig peng, ulike aktiviteter, der alt av inntekt går til hjelpeaksjonen. Og det synes skolebarna var kjekt å være med på. Det ble omtrent som en ‘skolefest.’

 

 

 

Høsten er her og det kan vi se tydelig på naturen.Hele naturen forandres til et fargekart

 

 

 

🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂

 

Fra  ‘baklukeloppis’ de hadde på skolen ,der elever/foreldre kunne selge ulike ting,lage/steke mat,eller ha ulike aktiviteter, og alle inntekter går til hjelpeaksjonen.

Vi stilte også opp og med noen ting og tang, vi hadde baket kake, og  laget poser med popcorn som vi og solgte m.m  Høyt og at skolebarna engasjerer seg

 

 

 

Det var mye å se på,gjøre på,og prøve.Noen var frisør,noen fotpleier,noen ansktmaling m.m

 

 

 

og her måtte klart de yngste prøve ansiktsmaling….

 

 

 

Ellers har det vært utrolig mange loppemarkeder siste uker rundt om på skoler,men mange plasser og bydeler har de og vært gate marked.En helg var det faktisk loppemarked på 14 skoler samtidig. Og her pleier alltid en del av gjengen henge seg med når vi sier vi skal kikke innom noen skoler på loppis.Og da må vi gå gjennom den flotte gravlunden og bort til bilen.

 

 

 

 

 

 

 

Alltid god stemning på loppemarked…

 

 

Alltid mye spennende og interessant å se på loppemarked

 

myyye spill og andre aktiviteter å utforske  på loppemarked…

Tror hun nest eldste jenta fant noen spill som vi ikke hadde som hun planlegger å gi noen av søskena til jul.

Og Ja hvorfor ikke…?

 

Og endelig så fant fotballgutten så og si helt nye fine fotballsko, fotballsokker og leggbeskyttere til bare noen  kroner…Det er noe han lenge har ønsket seg

 

 

 

 

kaker er alltid populært på loppemarked

 

 

 

Ikke minst alle de gøye lekeapparater de har på de ulike skoler. Og mens mammen og de største barna kikker på ting og tang,så leker de yngste på ulike lekeapparater

 

 

 

Og det utrolig mye rart som selges på loppemarked.Man kan finne mange godbiter innimellom,men samtidig er det mye skrot og…ha ha

 

 

 

 

 

Og på klesavdelingen kan man finne veldig mye rart.Og jammen santen er det populært på de her loppemarkedene.Det er utrolig mye folk som kommer og kjøper alt mulig rart. Det er som en folkefest av både innvandrere,barn,unge,familier og eldre.

————————————————————————————————————-

Og her i huset synes klart barna våres at det er og moro å være med på…

Minstejenta fant seg en så og si helt ny vinterjakke,  og en  rosa varm hals, og en cowboyhatt. Og den synes og 16 åringen var skikkelig kul.. ha ha Den måtte de ta med. Kom visst på 20 kr.

 

 

 

 

Ellers fant 16 åringen et komplett sett ,så og si ubrukt til bare 70 kr for alt.Hun fant og flere kule bukser ,noen nye votter m.m

 

 

 

 

Den ble visst populær, den her cowboyhatt’n…😄😄

🎶🎶     ‘Oyllelle le..le..oyleee ‘    🎶

 

 

 

 

jaaadddda…

mammen måtte jo og  seff prøve ‘cew’boy’hatt’n’…ha-ha-ha.

bare  cowboyskoa og hesten som mangler nå..så er det rett til west’n land…

Ha ha 🤠 🐎

 

 

 

 

 

 

 

 

Og en veldig stolt 5 åring fant en helt ubrukt ballettkjole til 20 kr. Hun elsker ballett og å danse. Hun har sååååå lyst å bli en ballerina… Ha ha

👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸👸

 

 

 

 Og en veldig stolt fotballgutt som og fant flotte og fine fotball klær til noen kroner.

 

 

 

 

Ellers har vi funnet mye flott på nettsiden og brukssiden ‘Finn’ ,som både gis bort, men og selges til en billig penge. Både rulleskøyter,hjelmer,sykler,sparkesykler og annet utstyr. Men rulleskøytene til minstejenta fant hun på ‘bakluke loppisen’ på skolen til 30 kr.

 

 

 

 

kule sparkesykler til bare 20 kr stk…på en ombruksbutikk

 

 

 

 

 Flotte, fine og lite brukt ,helt strøkne sykler kjøpt på finn,og/eller på ombruk til en billig penge.  Alle klær,sko og jakker og kjøpt på finn.

 

 

Dette er og en ivrig fotballgutt,han har og fått flotte fotballklær,fotballsko,eller jakker,sko og klær m.m på bruktkjøp.Men han har og lenge ønsket seg en egen gitar, for han vil lære enda mer å spille enn hva de lærer på skolen. Vi har,og har alltid hatt gitar,men den er for tiden nedpakket på lageret. Så da leita vi og fant en fin akustisk gitar til en billig peng på bruktkjøp. Og en glad gutt.

 

 

 

 

 Minstejenta elsker b.l.a å leke med småting,småfigurer og kjøkkenting ,så dette var noe hun fant på ombruk en gang, helt gratis.

 

 

 

 

Noen andre figurer hun fant på loppemarked til en billig penge. Ellers har de funnet både biler og andre leker på ombruk både gratis eller til få kroner.En gang fant de en hel kasse med smålego gratis.  Og hvorfor ikke bruke leker videre som andre ikke lenger vi ha ,eller har vokset i fra, enn å kaste det. Hurra for gjenbruk.

 

 

 

 

Mange bamser, dukker m.m har og fått en god venn her i huset siste tider. Og en spesiell ‘stor en’ har blitt veldig populær. Han fant vi sittende åleine i en krok på ombruken, og kostet 50 kr å få med hjem. Og gjett om han er populær her,stor,myk og god.Selv hunden Linus er sjalu på bamsen noen ganger. Ha- ha

 

🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸🧸

 

 

 

 

 

En gutt som har kun hverdags- brukskle/sko/lue på seg, Fått eller kjøpt til få kroner…

 

 

 

 

 

 

Men ikke bare kle,ting,tang og utstyr fås til en billig peng. Overskuddsmat er helt supert at butikker,bakeri,kafeer,restauranter,og selv hotell selger ut via appen ‘too good to go’,enn å kaste maten. Og det har vi hentet mange ganger på ulike bakeri,butikker

En lørdag hentet vi tre store poser dagsfersk brødmat hos ‘godt brød bakeri’  som var til overs etter stengetid. Alt bare til 39 kr posen. Og her var verdier til over 1000 kr. Vi fikk 17 brød ,boller, bauetter, rundstykker m.m Absolutt smart å selge det rimelig ut, enn at butikkene kaster maten.

 

 

 

 

 

Her i huset og vår familie sier iallfall  ‘hurra for Gjenbruk,ombruk og brukt’. Synes det er mye bra man kan finne og få tak på,men klart det finnes og mye rart folk både selger og gir bort, både rot og skrot.Men ‘ser’ man godt etter og leiter litt her og der ,så er det utrolig mye fint man kan finne. Skatter i noens øyner. Og mye nytt og lite brukt. Og så er det veldig bra at det er mange som ‘henger’ seg på denne trenden, og det er blitt mer og mer populært med brukt,både blant barn,unge og familier, og det er helt supert.

Og så sparer man samtidig  både lommeboka og miljøet. Og det tjener jo alle på.

 

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

Da kan vi snart takke for september måned ,og her har gjengen kun 1 uke igjen på skolen, før det er høstferie.

 

 

 

Følg Oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’