Hurra for gjenbrukte julegaver !!!!!

 

 

Her i huset er gjengen fortsatt i julemodus ,men det er jo romjul og da er det jo lov å være i julemodus. Og de trives godt med å ha skolefri,å kunne legge seg litt seinre enn vanlig,men og stå opp litt seinere enn ellers. Jaja,ikke det at de yngste bruker sånn ekstra tid om morgenen til å sove vekk morgenen da,men de skal opp de for det er noen fine leker de fikk til jul som er mest interessant nå om dagene. Men tenåringene derimot,de har ikke alltid like hastverk om morgenen… ha-ha

Altså de 5 yngste barna her fikk altså noe veldig fint og kjekt til jul . Og det angående julegaver,skal det altså bli mest av i dette innlegget.  Jeg har alltid vært vant  oppover årene med å gi og få julegaver som er nyttige,som man har bruk for,eller trenger. Men klart det er og kjekt å få noe en kanskje har ønsket seg,spart til eller interessert i og til jul. En balanse tror jeg absolutt på.

Jeg for min del fikk i min barndom fine og nyttige ting. Sokker,votter,lue,genser,en  tannkost t.o.m,  men og noe jeg var interessert i, som farger/tusjer og tegnebok. For jeg likte veldig godt å tegne,male,fargelegge m.m Og det har blitt mange  fulle male og fargebøker oppover årene. Noen år  fikk jeg og en dagbok,sånn med lås og nøkkel, for jeg har alltid likt å skrive. Og dette var alltid kjekke ting å få.  Dessverre ,og da må en si dessverre,så har tidene endret seg,og gaver blir mer og mer av,ikke minst dyrere og dyrere. Vi lever i et overflodssamfunn,og når man hører de høye tallene som regnes å bruke i julen ,må en bare riste på hode. Det er jo overhode ikke dette julen handler om i det hele tatt. Det er og flere og flere familier som sliter med å få endene til å møtes i hverdagen,og høytiden som julen gjør det ikke bedre.Og mange vil aldri oppnå det storparten av samfunnet og kjøpestanden legger til rettes for. Et stort og alt for mye kjøpepress. Forbruker rådgivere sier og at det samme skjer år etter år. At folk bruker alt for mye penger  i desember,så de har ingenting igjen i januar og utover på nyåret.  Men  man trenger altså ikke henge seg på denne karusellen. Man kan bruke fornuften og tenke seg om noen  ekstra ganger. Er det virkelig nødvendig?Mange folk i dag har stort sett det de trenger,og likevel skal det ha og det gis mer.  Og det er overhode ikke nødvendig. Uansett,så fører det med seg mye stress og kav,og hva er vitsen med det. Da blir alt bare et styr.

Som foreldre trenger man heller ikke henge seg på karusellen. Hva trenger barna, har de bruk for det og det? i såfall kan man skaffe det på en rimeligere måte,så sparer man på noe iallefall.  Siden jeg har alltid vært vant med å få ting en trenger,så har jeg viderført det videre. Her i huset har vi alltid gitt barna noe de trenger, eller behøver. Men siden vi og kjenner hvert enkelt barn og hva de er interessert i,så har det og vært en slik gave noe de og i tillegg har fått. Vi har og gjort det som vi  gjorde i fjor, å kjøpe gaver/ting både på finn.no, andre kjøp/salg sider, bruktbutikk eller loppemarked. Derfor tenker man flere måneder før og fordeler jevnt utover mange måneder,så slipper en å måtte gjøre alt i desember.

Og vi har fått tak på mange fine ting til en veldig rimelig peng denne julen. Og alle har vært fornøyd. Det ved å kjøpe brukte gaver,noen er faktisk nye,og noen bare prøvd et par ganger, så er en med  å spare på miljøet og ikke minst lommeboken. Noen selger ting bare fordi de fikk en ekstra ting,eller de likte ikke det de fikk,eller ikke trengte det mer m.m  Det er mange årsaker,men gjenbruk er overhode ikke noe lavmål å få eller gi. Faktisk er det og mange flotte ting en kan få via kjøp/salg sider som en ikke  kan få i butikker lenger. Enten lages det ikke mer eller er ikke i salg lenger m.m Så hurra for brukt og gjenbrukt. !!! Det er faktisk smart. Og i tillegg en fin måte å vise barna på at brukt er bra,og det gjør heldigvis alle her i huset uten å synes det er  noe dumt,fattigslig eller lavmål. Tror og det er en fin måte å ikke få kravstore eller bortskjemte barn på.   Det er og viktig å poengtere for barna i julen at vi har mye å være takknemlig for. Ikke alle barn er så heldig å få gaver,å ha det så godt,eller få feire jul i det hele tatt.

Og så handler det heller ikke julen om dyre gaver.En gave handler om tanken og hjerte bak, og ikke verdien. Julen inneholder og så mye mer.

 

 

 

 

 

Her i huset kjøper vi gjerne gaver på ulike  kjøp og / salg sider som finn.no . Og barna er veldig fornøyd med det de har fått,selv om det ikke er kjøpt nytt eller i en butikk. Det er innholdet og tanken bak som teller,ikke verdien.

 

 

 

 

 

I år under juletreet her,var det mange gaver kjøpt fra flere ulike  kjøp/ salg side. Men hva betyr det. …Det betyr ingenting. Små  Barn skjønner ikke verdi på en ting. Og de større barna er glad for innholdet,at det er nyttig ,ikke minst og hvem det kommer i fra,ikke hva det koster. Og har ikke store barn lært det,bør de læres det…mener no jeg da.

 

 

 

 

i år, og denne julen skulle begge de to eldste jentene som bor i Oslo jobbe. Men heldigvis bare  slik at de fikk noen timer sammen med resten på julaften.

Nest eldste jenta jobbet dagvakt på julaften og var ferdig kl 15.oo

 

 

 

 

 

 

Eldstejenta hadde 4 nattevakter på rad nå i juleuka,så hun jobbet b.l.a  lillejulaften til julaften,sov til 15.30 og var hos oss noen timer,for så å gå på nattevakt igjen klokken 21.30-22.00 . Og pappen både hentet og kjørte de frem og tilbake.

 

 

 

 

 

Og mens pappen hentet jentene i Oslo ,fikk vi dekket bordet og laget ferdig middagen. Dessverre er kjøkkenet så lite her at det er ikke plass til alle rundt bordet,men noen kunne iallefall sitte der. Er jo ikke så glad i rødt borddekking,så da ble det mer i det  grønne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Resten av blomstrene fra bursdagene siste dagene fikk stå i små gjenbruks flasker. Granbar og kongler er fra naturen. Gamle noteark fra en bok funnet på gjenbruk ble fine potteskjulere for sviblene. Sviblene,de lukter så godt.Gamle sandkakeformer ble fine til å ha telys i. Både lys og servietter er rester fra konfirmasjonen i sommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kar som synes det var godt med julemat. Og som vestlendinger er vi vant med pinnekjøtt på julaften,men vi har og litt ribbe. Selvfølgelig  julemat og  til en billig peng. Jeg fikk kålrot til 2 kr kg. Surkål til 2 kr pakken. Poteter til 4 kr kg. Pinnekjøtt til 65 kr kg ,ribbe til 39 kr kg og pølse til 10 kr pakken. Vi var og en tur her tidligere til Sverige og kjøpte litt brus,ost,gotteri m.m som vi skulle ha hele julen.

 

 

 

 

 

Og så var jo barna her veldig spent på hva som faktisk befinner seg i de julegavene under treet da. Og i år var de ekstra heldig. For med storesøstre som har inntekt,så fikk de ekstra gaver derfra,i tillegg en liten gave til hver fra ‘Linus’, hunden til storesøster. ha-ha

 

 

 

 

 

 

 

 

Og denne gutten var ekstra spent på hva som var denne gaven fra storesøster. For der stod nemlig navnet hans på.

 

 

 

 

 

 

ellers pleier vi å synge julesanger og lese juleevangeliet på julaften,da deler barna på lesingen

 

 

 

 

 

 

 

– Julekos  med søster –

 

 

 

 

 

og så var det årets jule bilde…. Ha-ha.. ja man kan le av hele bildet. for her hadde altså en liten hånd av de yngste,vært borti kameraet og trykket på en knapp. Så nesten alle bildene  ble uklare og utydelige…men,men sånn er det.Dette såg vi etterpå.

Så dette  ble årets ‘uklare’ julebilde herfra…. (hørte noen sa at det var visst blitt litt mote med slike uklare bilder…men niks,ikke noe mote jeg følger iallefall ha-ha ).Iallefall det ble fikset dagen etter,men då var ikke alle her lenger…

 

 

 

 

 

 Iallefall det ble mange fine gaver på gjengen her i huset.  Her er noen av natt-klær barna. For flere av de fikk  nye nattklær til jul av storesøstrene sine.

 

 

 

 

 

 

Ellers fikk de både sokker,luer,votter/hansker m.m og andre nyttige ting. Noen fikk og såper,shampo,deodurat,håndkrem m.m også det er nyttige ting. Men så fikk de jo ting de har av interesse. Angående leker trenger ikke barn unyttige leker. Leker som ikke brukes,leker som blir ødelagt eller leker som ikke er av interesse. Her i huset har de leker som varer,og som de har interesse av. Både lego og solide togbaner er tidløse og av god kvalitet. Våres gutter har alltid likt det som ruller og kjører,så derfor har det gått i arv,men det kommer jo alltid nye deler som er kjekt å legge til etterhvert.

Tre togbane er veldig populært,men det er mange deler som vi ikke har,og her for et pr mnd siden kom jeg over en plastkasse med masse flott tretogbane ( brio) i en bruktbutikk. Det var mange deler vi ikke hadde,det var knapt brukt og  det var mange tog med henger på. Ikke minst det beste,til en lav pris. Så dette ble en fin julegave til de yngste gutta. Og joda,det falt  absolutt i smak.

 

 

 

 

 

 

og minstejenta her er veldig glad i ‘jenten og bjørnen’ som går på barne tv noen ganger,og likte veldig godt å få de to  på ‘ekte’ . Å kjøpe de på finn.no,knapt brukt, til henne for noen kroner bryr ikke hun seg så mye om…

 

 

 

 

 

Og så var det den flotte gaven til de 5 yngste da. Vi har fra tidligere,ca 13 år tilbake i tid samlet på en solid og gøyal togbane.  Fischer Price sin Geotrax togbane heter den.Det ble slutt på salg av den like etterpå i lekebutikkene den gang,men vi klarte å få en bra bane  med mange  ulike ting før det. Dette var en veldig populært togbane hos de nå eldste barna. Kan vel og si at pappen kjørte den en del og når ungene var lagt…ha-ha  Denne har og vært veldig populær blant de yngste her. Men en del av banen har stått nedpakket på lager,og noen deler mangler m.m Så de har ikke fått leket så mye de siste årene med den.

Men så kom vi over en annonse der en familie skulle selge sin  geotrax togbane med masse ulike ting som vi ikke hadde i det hele tatt. Flyplass, fyrtårn,broer,tårn,ulike tog,bygninger,arbeidsplass osv og enda flere baner m.m  To store fulle plastkasser med togbane m.m og alt til et pr. hundrelapper. Og dette er tog bane verdi tusener av kroner.  Og gjett om dette var stort… de var hoppende glad når de fikk det. Dette kan man ikke få tak i lenger,men noe som varer i mange mange år.

 

 

 

 

 

 

Så her er de tidlig oppe hver dag og bygger og leker i timevis. Dette er  flere elektriske tog som styres med spaker. Så det trenger altså ikke koste mange kroner for å få det veldig kjekt.

Ikke her i huset iallefall

 

 

 

 

og de bygger og bygger,leker og leker. Problemet er bare at det er alt for liten plass her til at de får bygget ut alt. Så i dag sa gutta at

” no mamma må vi flytte snart og få et større hus,ellers får vi ikke bygget hele banen,her er alt for liten plass. “

 

 

 

 

 

Men så har vi og noen store gutter  her  da. De har og mange interesser,de har og bruk for nyttige ting, som sokker,luer,hansker,guttesåpe,god lukt m.m  . Han ene trengte ny gymbag,og vi fant en helt ny på en kjøp/salg side  til noen kroner,som koster mange mange hundre ellers i en sportsbutikk.  Han  som går på vidergående skolen  sykler til skole hver dag, og fikk en helt ny ubrukt herre sykkelhjelm til noen kroner på en kjøp/salg side. Det trengte han.De andre var blitt for små.  Ellers er jo han veldig interessert i fly og han har planer om å bli pilot. så vi fikk tak på et fjernstyrt fly til han til en billig peng. Det var og  knapt brukt. Noe han har ønska seg. Så no gleder han seg til å gå ut å prøve det i lufta.

 

 

 

 

 

 

Den andre ungdommen her fikk og nyttige ting,men han fikk jo og ting som interesserer han. Han har jo planer om å bli trailersjåfør og elsker det yrket. Og det er (i følge han då…ha ha ) kun et lastebil merke som er aller best ,og det er Scania. Og han samler på  ulike scania effekter som caps,genser,t-skjorte, vinterjakke… m.m Og vi fikk tak på en bag/veske til han som stod Scania på og vi fikk tak på en vår/høst jakke som det stod Scania på. Alt på en kjøpt/salg side til en billig peng. Ingen av dele var noe brukt. Gjett om dette var den fineste julegave på lenge. Og bagen har han allerede tatt i bruk,for han skulle inn å overnatte hos storesøster for å passe hunden hennes når hun var på jobb.

 

 

 

 

 

 

De eldste jentene fikk og nyttige ting som hånduker,såper,shampo,sokker m.m, men og noe de interesserer seg for. Hun nest eldste har vel arvet litt meg,for hun er veldig interessert i å ta bilder, og liker godt å fotografere.Men hun har ikke annet kamera enn telefonen. Så hun har ønsket seg i noen år et kamera. Og hun liker noe som heter ‘pro’ kamera. Og ved å leite en stund på ulike kjøp/salg sider fant vi et bra og lite brukt pro kamera til en rimelig peng. Og dette ble hun klart glad for og.

 

 

 

 

 

så her i huset var iallefall alle fornøyd ,og det har de all grunn til. Vi har absolutt mye å være glad og takknemlig for,hver dag.  Ikke bare for å kunne få og gi gaver,selv om de ikke er nye,eller kunne feire jul. Men At vi har hverandre,og  kan være sammen, ikke minst.Det er langt i fra noe selvfølge det. At vi er friske,at vi kan stå opp hver dag,at vi har mat,klær…

ja listen kan fort bli lang. Bare at vi lever,det er stort.  Julen er en tid for å være takknemlig. Og det bør alle ofre en ekstra tanke på !!!!

 

Sånn ellers så har Vi  og hatt denne karen på besøk noen dager her i julen,siden de store jentene jobber. Og det er alltid stas å ha Linus på besøk.

 

 

 

Kos med Linus,her er alle glad i Linus…

 

 

 

 ….og han er veldig glad i hunden her i huset … ha-ha

 

 

 

 

Fortsatt fin romjul til alle.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

Da ble det jul hos oss og.

 

Da er det like før julen ringes inn,og gjengen her i huset har hatt nedtelling de siste uker.

Vi har og prøvd de to siste ukene å gjøre, og å være med på litt ulike juleting som har vært både her. Vi er jo en julekjær familie som liker julen og de juleforberedelser som hører med. Og selv om det har vært veldig amputert siste årene angående det med  hus og hjem,så har vi iallefall prøvd å henge oss med på ulike jule aktiviteter som altså  har vært litt her og der,og litt rundt om kring. Da får en jo litt mer julestemning innabords.’ Og litt har det absolutt blitt.

Vi  har jo og fått til årets julebilde,og det er jo like spennende hvert år hvordan det blir. Julekort er og skrevet og sendt i posten.

I allefall litt juleverksted har vi vært med på. Og slikt hobby aktiviteter liker vi alle å gjøre her i huset.Noe julemarked har vi vært på.

Og så har vi jo fått baket litt her,noe mer vil det nok og bli. Og det kan fint taes i romjulen,alt må ikke bakes ‘før’ jul. Iallefall Årets Pepperkakebaking er jo alltid like stas. Å Pakke inn gaver til hverandre er det og mange barn som har vært i  kø  for å gjøre.

Og til slutt fikk vi og inn et juletre bak  kroken. Ja da følte gjengen her at da ble det jo jul hos likevell til slutt. Helt enkle kår,men,men man må jo bare gjøre det beste utav det. Å jul blir det jo uansett hvordan en vender og vrir på det.

Og her er de veldig klar for enda en jul  iallefall.Og da ble det  jul hos oss og til slutt.

 

 

Årets pepperkakebaking  er alltid like stas her

 

 

 

To blide pepperkakebakere

 

 

 

og minstemor synes pepperkakebakingh var veldig kjekt,selv om hin laget mer ‘melkake’,enn pepperkake… ha ha

 

 

 

 

 ” når en pepperkake baker,baker pepperkake ………”

 

 

 

 

 

Her pleier alltid vi å pynte pepperkakene etterpå med  glasur,nonstop og seigemann,men ‘noe’ pepperkaker prøvde jeg å dekorere…vel,vel ikke helt som tenkt da,men,men  helt ok…

 

 

 

 

En dag var vi på juleverksted, og lagde mange ulik julepynt. Minstemor lenger borte ved juletreet,synes klart det var kjekkere å studere det,enn å sitte å lage ting.

 

 

 

 

 

Mye kjekt å lage

 

 

 

 

noe av de fine tingene : hengende reinsdyr,dompapp,kongler,julehjerter,juletre m.m og dette vil få pryde juletreet etterhvert.

 

 

 

 

krumkaker fikk vi og laget en dag.

 

 

 

 

en dag var vi innom et julemarked på Bærum verk. Det ble hopping i høyet,juleverksted,hest og slede,marked m.m

 

 

 

 

Hopping i høyet var veldig kjekt. Men vi hadde og en annen plan her. Nemlig å ta årets julebilde samtidig.

 

 

 

 

to fine

 

 

 

 

Og etter ca 10 knips,så ble dette det beste. ja dette er gjengen vår og de er seg selv lik alle. Og slik får det være. ha ha

 

 

 

 

 

Det nye tilskuddet på bildet i år er altså ‘Linus’, Caroline sin hund. Og klart den måtte være med på årets jule bilde.

 

 

 

 

Så då var det bare å skrive julekort da å sende av sted,tror nok ikke alle fikk det i tide til jul…men,men Det er jo kjekt å få en hilsen i romjulen og…

 

 

 

 

 

Så da,

 Til alle våre snille og gode følgere der ute. Dere som gidder å følge oss,henge ‘med oss’ og ikke minst mange som legger igjen koselige hilsener. Vi vil ønske alle en god og velsignet julehøytid,og tusen tusen hjertelig  takk  for at dere følger,det setter vi virkelig stor,stor pris på.Så er det og viktig,synes vi iallefall å tenke på hvorfor vi ferier jul. Den beste gaven vi fikk til jord fra himmelen. Jesus. !!! Ikke minst ta vare på hverandre,ingen vet hvor lenge vi har hverandre. Mange gode juleklemmer fra alle oss i ‘Huset med de 11 Barna’- Vabø gjengen !!!

 

 

 

 

 

Å så ble det jul her hos oss og tilslutt. !!!!

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

To ventende barn

 

 

Ja her i huset har det virkelig vært to barn som har hatt skikkelig nedtelling i lang,lang tid. Og det er de to som har bursdag aller siste måneden i året. Og klart det er kjedelig da å vente hele året liksom…

Men no har iallefall endelig dagene kommet for begge to. Og begge har hatt bursdag med bare to dagers mellomrom. Og det ble både kaker,sang og gave. Men det fine da med å ha bursdag så seint på året som i desember ,er jo at det er ikke så mange dager før det faktisk er jul og i tillegg. Så her i huset er desember en veldig fin måned for de barna,tross alt  sein bursdag på året.

Så det bli ekdstra baking denne uka kan en si. Med både bursdags kake med på skolen for begge,for å dele med klassen, og bursdags kake her i huset. I tillegg kommer gutt’n på vidergående og sier at på avslutningen fredag skulle klassen ha en litt ‘kosetime’ sammen,og kake ble foreslått. Da sier jo selvfølgelig denne karen vår da at det kan nok mutter’n gjøre liksom…Hun kan jo dette med å lage kaker. ha ha

Og jeg baker jo  gladelig jeg. Spør jo bare hvor mange de er i klassen. Og svarer med ‘bare’ 30 +2 kontaktlærere,så må en jo bare tenke trippel porsjon…

Men 8-9 kaker på ei uke er jo ingen sak det… Neida. liker godt å lage kake ,så det går så fint så.

Men så var det de her bursdagasbarna da. Førstemann ut var altså Leah som ble 8 år,og to dager etterpå Benjamin som ble 6 år.

 

 

Og klart de må feires,begge to med både sang,kake og gave.

Så hipp hurra og gratulere sååå mye til både Leah og Benjamin ,og hjertelig tillykke med 8 og 6 års dagen. To flinke ,gode og greie barn,selv om begge gjør masse sprell innimellom,så er jo det bare helt normalt. Vi er iallefall veldig glad for de to der,som lager både liv og bråk rundt seg. Og det gjør de virkelig,men det er og helt normalt. Liv det liker vi så absolutt. . Vi ønsker dere alt godt,og vi er så glad i dere alle.

 

 

 

 

 

og som tradisjonen tro,så fikk altså 8 åringen velge først hva middag og kake hun ville ha på bursdagen sin. Og det var hjemmelaget potetstappe med pølser. Det sier hun er det beste hun vet. Og kake ble oreokake og marsipan kake med jordbær. Hun elsker sjokolade,marsipan og jordbær. Så da var det å sette i gang med å lage noen kaker da

 

 

bursdags kake med 8 tall på

 

 

 

 

 

 

og noe blomster må vi jo klart ha…ja ja det var jo for min del det da…ha ha

 

 

 

 

 

 

en enkel marsipan kake med jordbær ble det og. Hun var godt fornøyd med den. Det heter jo at det enkle er ofte det beste.

 

 

 

 

 

 

En stolt jente som endelig har bursdag og blir 8 år.

 

 

 

 

og når alle var samlet,ble det både kake,sang og gave. Og ikke minst  blåsing av lys

 

 

Og det ble sunget både en,to og trestemt ‘happy birthday to you for Leah !!!’

 

 

og det mest spennende var nok gaven …

 

 

 

 

og blomster… ja det må jo til det og da,for noe må vi jo pynte med  når det er bursdags barn i hus. he he

 

 

 

 

 

og de blomstrene lukter så godt…

 

 

 

 

og så ,ikke før vi har spist opp kakene,ryddet unna fra Leah ,så er det klart igjen for nestemann. Og det er lilleboren Benjamin som endelig har blitt 6 år. Og det har han gledet seg masse til.

 

 

 

Og til  han angående kake, ble det en tanke for en helt annet,selv om den og inneholdt sjokolade,for det liker han veldig godt, Så måtte den bli litt mer noen annet han og  liker. Og det er altså biler,traktorer og alt som kjører og har hjul. Så det ble en brownies med en supergod sjokolade krem som skulle være en byggeplass med steiner og arbeidsmaskiner på. en skikkelig kresj kake,men den var god.

 

ellers ble det en pavalova med krem og friske bær, og sjokolademuffins.

 

 

 

 

då er det bare å vente til alle kommer

 

 

 Og da må vi igjen stemme i sangen ‘ happy birthday to you’….Og minstemor hun synger i vei hun.Ja hun Koser seg mye hun med så mange bursdager i året blant søskena…ha ha

 

 

 

 

og så må jo denne gutten og blåse ut lyset på kaka. Og kaken,ja den likte han godt.

 

 

og så var det gaven da…

 

 

 

og den var jo alle like spent på hva var. Men begge to  fikk og en opplevelse de begge skal få gjøre. Og den var og godt mottatt

 

 

 

og da er det bare å spise i vei,og her koser de seg skikkelig,og det er jo det man skal gjøre når noen har bursdag…

.

 

 

 

 

Og da er bursdagene her i huset  over for i år,neste blir allerede på nyåret  i januar, og så er det på’n igjen utover. Men det er dette vi  liker. Nå nærmer det seg jul,og vi har ikke hatt så veldig mange forberedelser her i huset,men litt baking og henting av juletre har vi no fått gjort m.m  Så en liten kikk på det vil det komme før julen ringer inn om noen dager.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

Det var stas å få være ‘barnevakt’.

 

Det ble stor jubel her i huset når vi fikk en melding her en dag ,og et spørsmål om vi kunne være barnevakt i 2 dager. Og det sa vi klart JA til. For det er nemlig ikke hvem som helst vi skulle få æren av å være barnevakt for. Derfor var det ganske så staselig det her når gjengen fikk høre det.

Og den heldige som skulle få være her hos oss et par dager var altså den skjønne,morsomme og gode Linus. Og LInus er altså storesøster sin  hund og bor i Oslo. Han ble 5 mnd nå og vokser som bare det. Men han er fortsatt en liten ‘unge’,og oppfører seg og deretter ha ha. Og det er vel derfor de minste her i huset synes han er veldig artig,for han gjør mange morsomme ting. Det heter jo ‘like barn leker best’…

Men det beste er jo at han trives godt med mange barn i hus,han leker og koser seg med alle, både små og store barn, og har det alle tiders. Og det er jo godt å se.

Altså begge storesøstrene skulle jobbe likt begge dager,og da vare det ingen som kunne passe han. Derfor fikk vi spørsmålet og her er det altså klart et Ja å få. Det er og viktig at den får gå ut flere ganger for dagen,og han er ganske vilter når han er ute,skal hoppe,sprette,løpe,snuse og lukte på alt mulig. Så det må være noen som holder  han litt i ‘tøylene’ . Kan vel si fint som storesøster sier at akkuratt no er han i ‘trass alderen’ ha – ha Han  skal prøve,teste og utforske alt. Nekter å høre,og vil gjøre akkurat som han vil.

Men alt i alt er han veldig skjønn,god og har en veldig artig  personlighet da.

Så vi fikk han levert ,han kom med toget sammen med nest storesøster dagen før. Og Linus er veldig glad i andre hunder,iallefall de som er på hans størrelse…ha ha Og her i huset har vi jo en hund fra før. En hund som er 5 år blitt og ikke sånn veldig vilter lenger , den liker rolig dager og har klart sine dagsturer og løper rundt her og der når han er ute. Men når han er inne liker han å ligge i en stol,i sofaen eller hos en av tenåringene når de gjør lekser m.m

Men denne Linus han er jo ikke så interessert i å  ha skjønnhets søvnen sin til enhver tid han, og bruker tiden mye heller på å vimse rundt over alt og utforske. Og når han kommer sammen med hunden her,ja da smiler han hele dagen. Den er rett og slett en ‘rævedilter’. Og uansett hvor vår hund, Jemima går,så henger den andre som et klister på. Og slik var det i ca 48 timer… Ikke rart vår hund ble en smule koko til slutt…ha -ha -ha. Ikke nok med at den dilter etter,men den skal hoppe,snuse og leke med vår hun hele tiden…Og det er liksom ikke helt poppis det sånn etter en stund. Så da gir vår hund beskjed og knurrer,men Linus tror nok det og er lek og bare fortsetter. Men sånn etterhvert fant vel jemima ut at det  dyret forsvant ikke med det samme ut av ‘hennes liv’,det var heller ingen ide å gjemme seg,for Linus rasen er en god spor hund og fant henne til enhver tid. Så da var det bare å akseptere at hun hang på som en klegg. Og det er ikke rart det kan oppstå mange morsomme situasjoner.

 

 

 

 

 

 

 

ja ja velkommen til oss Linus,her i huset er det mange som digger deg… 🙂 Det vil være en stor glede å passe deg et par dager.

 

 

 

 

 

 

Linus er en skjønn  og god hund med  en morsom personlighet.

 

 

 

 

 

og denne lille jenta synes det var riktig så stas med et hunde besøk.

 

 

 

 

 

 

De hadde nettopp vært ute begge hundene en tur, og når de kom inn igjen fikk de hver sitt tyggebein. Linus mister og tenner om dagene,og når nye er på vei opp klør det i gommene. Da er det godt med et tyggebein i ‘ny og ne’ å gnage på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og minstemor,ja hun snakker og samtaler med Linus hun, synger og nynner sanger og ler hjertelig av alt det rare Linus gjør. ikke minst følger hun godt med alt han gjør. Og dette med at den tygger på et bein er visst veldig interessant å få med seg.

 

 

 

 

 

 

Noen ganger må Linus kikke bort og se om Jemima sitter ved siden av enda,ellers er det bare å dilte etter…

 

 

 

 

 

 

 

men tross hopp.sprett tjo og hei fra denne valpen,for han er jo en valp enda da. (en stor valp da..) Så blir jo den og trøtt,og den trenger jo mye hvile i løpet av dagen. Så når Jemima legger seg ned omsider,ja da legger Linus seg ved siden av. Og begge sovner. Ser at no må virkelig Jemima ha en ny runde med hundesaksen… stakkar,man ser knapt øynene på henne jo…ha -ha

 

 

 

 

 

 

og Linus sover og sover…skjønnhets søvnen er absolutt viktig. Liker de øra på’n… ha -ha

 

 

 

 

 

Men så etterhvert kommer resten av skolebarna hjem fra skolen. Og de har gledet seg til å treffe Linus igjen. De er så glad at vi passer han. Og gutta her tar dett med barnepass skikkelig seriøst. De skal gå på tur med han,så han får trimmen sin. Og selvfølgelig må jo Jemima få sin trim og.Ellers leker de med han,koser og klapper.Joda her får Jemima mye oppmerksomhet.

 

 

 

 

 

 

 

Og etter en lang tur,og enda mer lek ute med gjengen her,så er han trøtt igjen. Da er det godt å sove litt. Og favoritt plassen til Linus er å ligge oppå sofaputene. Og der sover han trygt og godt. Og selv om Benjamin skal gjøre leksene sine,å sover hunden søtt og godt ved siden av.Og klart det var jo stas at akkurat  Linus skulle ligge der Benjamin skulle sitte å lese leksen sin og da.

…”ja,du er en fin og god hund du ja…” Absolutt en bestevenn”…

 

 

 

 

Men kvelden kommer og da er det tid for en  godnatta klem  til Linus fra barna her.Og runden måtte han gjennomgå…

 

 

 

 

 

 

Dagen etter på ettermiddagen reiste Linus hjemigjen til Oslo med storebror. I lommen  hadde storebror  med seg et  skrujern,for han skulle samtidig  inn å hjelpe storesøster Rebekka som har nylig flyttet,med å henge opp gardiner. Hun hadde ikke noen andre som kunne hjelpe seg da.

 

 

 

 

 

 

 

Så takk for besøket Linus,eller takk for at vi fikk passe deg. Man kan si det var noen fine,aktive,morsomme og  innholdsrike dager. Tror nok  det var kun Jemima som var glad for at du dro,hun ønsker nok en lengre pause nå før det blir en ‘neste gang’… ha ha  Men vi ønsker deg gjerne snart tilbake. Og storesøster hadde klart  savnet Linusen sin  og var veldig glad for at han var kommet hjem til ‘hu mor’ igjen,for der skulle de pynte til jul.

 

 

 

 – Fine Linus  –

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook  ‘ Huset med de 11 Barna’

 

Det ble tilslutt napp å få.

 

 

Da har endelig nest eldste jenta her i huset fått napp. Hun har leitet,søkt og stilt opp på visning i en lengre periode for å finne seg noe hun kan leie. En hybel,en kjeller leilighet,en del av en leilighet,bo kollektiv m.m for hun er det egentlig det samme. Bare det er noe krypinn hun kan bo i.

Og endelig nå har hun altså fått napp. Så flott !!!  Så nå har hun også emigrert til Oslo der storesøster bor. De har mer eller mindre bodd sammen i storesøsters leilighet nå i høst,( Vært hjemmom innimellom da..) men storesøster vil jo bo alene,og det vi hun andre og,så da har hun nest eldste jenta her måttet finne seg noe annet. Men hun har villet bo i Oslo området,siden det er der hun jobber. (det blir alt for langt å pendle fra her vi bor og til jobb… 1 1/2 time ) Og ellers innimellom jobbing tar hun 6 fag dette året (august til juni) og allerede nå før jul har hun hatt 3 eksamener. Hun passer og hunden til storesøster innimellom jobb og lesing.  Ellers så liker og trives begge de to store jentene seg i Oslo,og synes det er helt ok å bo der.

Rebekka flyttet egentlig hjemmefra når hun var 16 år og begynte 1.året på vidergående. Da bodde hun hos Morfar i Bergen siden det var mye kortere vei til skolen. Der ble hun boende vel et år,og flyttet så ned til østlandet etter oss andre. Så ble hun boende hjemme et par år,før hun flyttet sammen med storesøstern. Men nå har hun altså fått sitt eget.

 

Så da er det jo klart på sin plass her i huset at vi stiller opp og hjelper henne med å flytte de tingene hun skal ha og trenger.  Og når vi likevel var innom en rask tur for å kikket på ‘jul på Akershus festning’ ,så hjalp vi altså Rebekka med å flytte litt ting og tang. Og her i huset er det alltid mange villige armer og hender som vil hjelpe til.Det står aldri på det.

Det er ikke så mye hun trenger å ta med seg. For det hun har funnet er en leilighet der det bor to andre jenter fra før. Det er en stor leilighet og det er tre soverom i leiligheten,to bad,stort felles kjøkken  og veldig stor felles stue. Så det  er det meste der. Så det hun trenger først av alt er det hun skal ha på rommet sitt. Det var allerede en stor seng der ,så den kunne hun bruke,men det er likevel plass til en kommode,skrivepult/stol,et nattbord m.m Ellers blir det gardiner,speil,noen hyller,bilder m.m  og klærne hennes  da. Et stort klesskap står i gangen og et skoskap til disposisjon

Joda dette likte hun godt,og de ønsket og at hun kunne bo der om hun ville selv  da. Og det ville hun klart. Så da var det å skrive leiekontrakt og få nøkkel. Hun er godt fornøyd,og vi er glad for at hun har funnet seg et krypinn som hun er fornøyd med. Ingenting er bedre enn det.Det er jo klart bare noe midlertidig,kanskje til sommeren eller lenger.Men uansett en plass må en begynne,og denne leiligheten var absolutt et flott sted å starte. Det er sentralt til alt,og da passer det utmerket for henne. Hun vil og  bruke det neste året mot sommeren til å jobbe og lese på flere fag med avsluttende eksamener,så da er ikke det sånn superviktig om hvordan hun bor.

 

 

 

 Da må jo vi si Gratulere med et krypinn  til  nest eldste jenta her,Rebekka, at hun nå har flyttet for seg selv (iallefall inntil videre…) Men de er jo veldig glad her i huset  da når hun kommer innom nå og då…( og henter  feks litt mat m.m ) ha-ha

 

 

 

 

 

 

Absolutt En  fin leilighet,og selv om rommet hun har ikke er sånn super stort er hun godt fornøyd for det hun.For resten av leiligheten som hun deler med 3 andre jenter, har hun  mer enn nok å gå på.

 

Ene kroken i stua,den var ellers veldig lys,stor og romslig

 

 

 

Kjøkkenet var og stort,lyst og romslig. Alt man trenger.Og  Disponibelt kjøleskap og frys m.m

 

 

 

 

Det er to bad i leiligheten m/dusj ,dette var ett av de.

 

 

 

 

 

 

Og dette er hennes rom. Gardiner er ikke kommet opp,og nattbordet er ikke hennes. Men hun har et eget.

 

 

 

 

 

Dette er inngangen til leiligheten. Det er inn til en liten  bakgård og inn en dør og opp en trapp til andre etasje ligger leiligheten. Dette er inn til 1. etasje. Hun har rom på høgre side ett hakk opp.

 

 

 

 

og her er det nok av bærehjelp…dyne,kle,kommode,ting og tang…

 

 

 

 

Og så er det selvfølgelig to klatremus som måtte teste ut det ‘kjæmpe store’ vinduet hun hadde på rommet…

 

 

 

 

og ei lita jente som måtte gå mange runder rundt for å se,inni stua,innpå kjøkkenet,gangen og tilbake til rommet…

Men nå skal vi videre ut,for det er ganske varmt å gå med dress inne. Vi skulle bare rett innom vi med tingene,og nå er vi ferdig med det.Det er skole i morgen og skolebarna må opp tidlig.

 

 

 

 

 

Gutta synes den store gamle døren som gikk inn til bakgården var skikkelig kul.

 

 

 

 

 

 

Men nå får hun bare plassere tingene sine og finne seg til rette der. En dag tok vi turen på Rusta og fant litt tepper,til gulv og seng,nye hånduker,gardiner m.m som hun tok med seg tilbake. Vi var og  på en butikk runde så hun handlet inn litt basis varer å ha i kjøkken skap og kjøleskap. Så nå har det blitt fint og koselig der. litt lys i vinduet m.m hjelper og på. Så får vi bare håpe at hun trives der,og det er også noen hun tror selv at hun vil komme til å  gjøre.  Og ingenting er bedre enn det, da er vi og klart fornøyd. Men det er helt soleklart at det er jo vemodig da at de her store barna plopper utav redet den ene etter den andre,men slik er det.  Det er godt iallefall de vet at det er ikke lange veien for å ta en visitt hjem til familien sin. Der kan de komme når som helst,vi står alltid med åpne armer for de alle 🙂 <3

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

Skolens Julekonsert

 

 

Då kom endelig dagen her i huset for skolens årlige julekonsert. Og den har de yngste skolebarna gledet seg til en stund,for de skal opptre på ulike måter. Og klassen der to av våres går sammen,3.klasse og 4.klasse skal både synge og vise skuespill. Og vi har fått fulgt litt med her hjemme,for barna har fortalt hva de øver på,sanger og skuespill,så vi har gledet oss til å få se hvor flinke de er.

Det er og første gang 1.klassingen vår får være med å synge og vise hva de og har øvet på.Og han gleder seg til mamma ,pappa og lillesøster/storesøster skal komme å se på.  Men de store skolebarna,som 10.klassingen vår er heller  ikke helt fritatt  på julekonserten. For både før og etter julekonserten skal det selges mat og kaker til alle de fremmøtte. Og hvert år er det en tradisjon at 10.klasse står for salget. Det er nemlig innsamling til klassens årlige skoletur som er i juni. Og dette gjorde vi og i fjor for 10.klassingen vi hadde da. For det er slik at vi foreldre til 10.klassingen stiller med både kaker,som kjøkkenhjelp,pynte og ryddehjelp m.m Så det har blitt planlagt noen uker nå blant foreldrene hva som skal lages,selges,kjøpes inn,pyntes med osv.

Og i år hadde julekonserten et ekstra koselig tema for hele konserten og det er ‘Alf Prøysen’. Så både skolebarna skal vise skuespill og synge sanger/viser av Alf Prøysen. Og han har jo så mange koselige julesanger/viser og ikke minst julehistorier. Og de kommer man virkelig i julestemning av.

Så vi har hørt de yngste barna her  øvet en del spesielt på sangen ‘Her kommer Du og jeg og Dompappen’. Og så skal de altså vise skuespill og kle seg ut med gamle kofter,luer og slike klær de hadde på den tid. Så det blir absolutt kjekt å se.

Og det ble altså en flott julekonsert.Men så pleier og det som skolen øver og fremfører med skolebarna på å  være veldig bra. De leverer like bra hvert år.

Og jeg som er en bakeglad person,stilte jo med kaker som skulle selges ,men i tillegg ble det steiket lapper/sveler. De andre foreldrene kom og med ulike kaker og desserter.Ellers møtte vi tidlig for å pynte bordene,lage deig, pizza  m.m på kjøkkenet.  Det var salg fra 10.klasse både før og etter, Og etter alt var ferdig fikk  10.klasse en god del inn i skolekassen sin.

Og alt i alt ble det vellykket alt sammen. Flinke lærere ,foreldre og ikke minst elever. OG det beste av alt er at siden de har vært så flink å stelt i sammen denne flotte julekonserten,der alle kom nok i god julestemning etterpå ,så fikk eleven dagen etter dra på kino. Hele skolen skulle få se filmen som er etter Alf prøysen  som går nå, ‘ bygda som glemte at det var jul’.

Absolutt en fin avslutning på alt. Og her i huset synes jo de det var stor stas,for det er ikke noe hverdagsliv å kunne  drar på kino.

 

 

Da er det tid for Skolens Julekonsert !!!

 

 

 

 

Og vi som har skolebarn i 10.klasse hadde altså i oppgave å stille opp før  julekonserten for å lage mat og ordne til. Og noen av oss var der mange timer før. Vi hadde regnet på å lage oppi 20 pizza,og en del pizzasnurrer. Total ble det nok over 25 pizza,for deigen hevet seg så veldig…ha ha  Men jeg som liker dette med å lage gjærbakst satte i gang og fikk laget de her oppi 25 deigene + 4 deiger til pizzasnurrer. Etterhvert kom elever og noen flere foreldre som var med å steike,kutte opp og legge på fyll m.m Noen passet på å steike pizzaene ,noen ordnet til bord,stoler,noen ordnet til salgsbordene og alt rundt salget m.m

 

 

Veldig greit å legge de ferdig eltet deigene oppi boller. Det går noen kg mel til over 20 pizza. Brukte to kjøkkenmaskiner til jobben og fikk god hjelp på slutten av Joachim når han kom,og de var ferdig på skolen. Etterpå skulle over 25 pizza kjevles ut og legges på plater klar.

 

 

 

 

Etterpå var det å finne frem takken og begynne å steike på lapper/sveler.

 

 

 

 

Noen av foreldrene og elever ordnet i stand litt jul/advent inne i spisesalen.

 

 

 

 

enkel pynt var det,og det bilde var jo veldig koselig da…

 

 

 

 

Og så  var alle foreldre,besteforeldre  kommet for å være med på julekonserten.Salg av både pizza,pølse og kaker var det både før og etter konserten. Men så begynte konserten og tema var altså ‘ Jul med  Alf prøysen’.

 

 

 

 

 

Det var mye variert og fine innslag på konserten,og de flinke skolebarna sang flere ganger sanger av Prøysen.b.l.a den koslige sangen om ,” her kommer du og jeg og dompappen”

 

 

 

 

 

 

‘dompappen’,absolutt en favoritt fugl om julen det..

 

 

 

Etterpå hadde  altså 3. og 4. klasse øvet på et skuespill . Og det var den julefortelling laget av Prøysen :’ Bygda som glemte at det var jul.’

 

 

 

 

 

De viste skuespill om alt  mulig folkene i bygda glemte. De glemte å stå opp,de glemte å spise,og da ble de syk,måtte til doktoren,men han hadde og glemt å spise og var syk.De glemte å kle på seg,de glemte sko,og gikk ut uten sko.Men de hadde og glemt at det var jul og alle forberedelser det førte med seg og mye mer.

 

 

 

 

 

men så var det ei lita jente i bygda  som kom på etter å ha vært i skogen og funnet et grantre ,så fant hun et gråpapir,men tilslutt såg hun et fuglenek på låven,da kom hun på at det var snart jul. Men hvordan kunne hun fortelle alle i bygda dette. Det var jo lillejulaften og ingenting var klart. Da kom hun på å heise fugleneket oppi flaggstanga,og da såg alle i bygda det, og husket at det var snart jul.

 

 

 

 

 

 

og alt dette viste 3.og 4. klasse i et skuespill.Og de var veldig flinke. Og når de ‘kom på ‘ at det var jul måtte de finne frem juletre…

 

 

 

 

 

og alle ‘folkene’ i bygda måtte skynde seg med juleforberedelser. Noen bakte,noen vasket gulv,noen hengte opp gardiner,noen hengte opp stjerna,Noen pynta treet og noen pakket inn gaver. Og tilslutt tok hele bygda et felles bad. Alle hadde jo glemt å vaske seg siste halv år…ha ha

 

 

 

 

 

 

Og alle elevene  var veldig flinke og det var en morsom julefortelling. Etterpå var det flere innslag med sang fra andre klasser,opplesing fra noen klasser og klokkespill fra noen…

 

 

 

 

 

 

Og så var konserten over,og det var  tid for kaker og andre godsaker. Og da var det bare å være  parat med å sette frem kaker,pizza,brus,lapper m.m og 10.klasse stod klar for å selge til mange sultne fremmøtte.

 

 

Dette er bare en brøkdel av hva som var til salgs

 

 

 

 

Joachim stod sammen med flere andre i klassen sin for salg av kaker,pizza og mye annet godt. Og jammen fikk alt bein å gå på. Det var ikke mye igjen etterpå og de var godt fornøyd med julekonsertens salgsresultat.

 

 

 

 

  To kakeglade barn som koser seg…

 

 

 

 

 

Etterpå når alt var roet seg,folk var mette og fornøyd,og de begynte å gå hjem,var det bare å være med på felles rydding. Men alle var med å bidra så det gikk i havn. Mens vi ryddet og tok oppvask m.m hadde b.l.a denne karen satt seg opp til pianoet som stod på scenen og klunket litt på tagentene. Han har lyst å lære å spille piano og har sagt at han har en drøm om å bli god. Og piano læring har vi lovet at han skal få. Og det gleder han seg til. Viktig å viderutvikle interessen.

 

 

 

 

 

 

Også var årets skole konsert over. Det hadde vært en lang dag,noe de merket godt morgenen  etter. Men de kom seg opp for de skulle jo få dra på kino å se julefortellingen de hadde hatt om på jule konserten. Det var klart stas.

 

 

 

 

 

Og 10. klasse var og godt fornøyd,både med flere penger i skoleturkassen deres,men det var og 3 hele pizza igjen etter konserten,og det ble skolelunch dagen etter når de kom fra kinoen. Men de var absolutt vel unt det,for alle hadde vært så flink å bidra under skolekonserten. T.o.m en av kontaktlæreren hadde blitt rørt av pågangsmotet deres. Hun var så stolt. Og det viser jo klart også en flott innsats fra de. Slike ungdommer liker vi . 🙂 🙂

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

Litt mer julestemning!!

 

 

 

 

 

 

 

Da må vel si at vi fikk no  litt mer julestemning  i helgen. 1. desember er altså passert og julemåneden er i innmarsj. Her i huset kan de nå begynne nedtellingen til jul. Og to av de yngre barna her i huset har i tillegg nedtelling til bursdagene sine som og er denne måned.

Og når vi altså har mye snø her,så gir jo det og enn viss julestemning ute. Men at det er noe her som minner om advent eller jul er det veldig dårlig med. Vi må i såfall gå igjennom en del banan esker for å se om vi kan finne en julestjerne eller noe som vi kan  henge opp i vinduet. For når vi er ute å kjører pleier de 5 yngste å kikke ut vinduet og prøver å finne,leite og se  adventstjerner  og adventsstaker rundt om i alle folks vinduer/hjem. (fin aktivitet i bilen det) Og Her vi bor nå er det og lite som minner om advent eller jul,for de fleste av de som bor her rundt er muslimer ,og de feirer jo ikke jul på samme måte som oss.

Men altså ,litt mer julestemning fikk vi i helgen da . For fikk vi være med på noen julemarkeder, julegateåpninger og  en julegrantenning. Og da ble jo det klart litt mer julestemning av det.Og slike ting er jo alltid koselig.

 

 

Først tok vi turen til Oslo og ‘Jul på Akershus festning’- Det ble bare en liten tur dit,for vi skulle nemlig noe annet og i Oslo,og det skal vi komme tilbake til. Men vi fikk med oss julegrantenning og gratis gløgg og litt til før vi skulle noe annet. Vi møtte og de to eldste storesøstrene der.

Det er visst veldig populært hvert år  med besøk ‘jul på Akershus festning’ med masse ulike aktiviteter for barn.Så det var ganske mye folk på festningen både ute og inne.

 

 

‘julegran tenning’ med julesanger og div.

 

 

 

Men det som og var kjekt var å besøke julemarked og julegaten lokalt her,og det er der alle de gamle bygningene jeg liker så godt er. Det er visst fast tradisjon hvert år mot  jul å ha en slik åpning. Her er det og mange ulike aktiviteter for barn,juleverksted,hest/kjerre,pepperkakebaking,husflid/håndarbeid m.m og ikke minst koselige bygninger mye folk.

 

 

 

 

men det beste er jo at her er det mye snø,noe det ikke var i Oslo,og snøen gir absolutt god julestemning.

 

 

 

 

koselige bygninger her,inne var det salg av  hjemmelaget smågotteri,drops,karameller m.m  Baking,salg av mat m.m og ulike aktiviteter for barn.

 

 

 

 

det som er så fint med dette museums stedet er at de har satt sammen og bevart bygningene til et bra stort tun.Inne i de ulike  bygningene var det husflid,og ulike håndarbeid. Mye fint som kan kjøpes til jul . Ute var det salg av gløgg og vafler m.m

 

 

 

 

absolutt koselig og sjarmerende sted,og jeg liker jo så godt når det er slike gamle eldre bygninger. .

Der hadde det og vært julegran tenning litt før.

 

 

 

 

 

 litt lenger oppi veien stod det en inn fin hest, de som ville og ønsket fikk en tur med hesten og vognen

 

 

 

 

 

innimellom måtte hesten ha litt pause og spise litt. Her i huset er hest populært,og de måtte bort å hilse litt på den.

 

 

 

 

litt lenger nede igjen var det laget til et vikingtelt med ulike gjenstander fra vikingtiden.Det var og noe aktiviteter der. Etterpå kunne de som ønsket få grille  marshmallows på bålpanne…DET synes minstemor var godt. De kunne og hilse på geit og sau nede i et lite stabbur…DET og synes minstemor var stas.

 

 

 

 

 

Det har vært kaldt her,nedi ca minus 12 ,men ellers variert litt. Frost er og fint på sin måte.

 

 

man får røde kinn av å være ute. det er så friskt og godt.

 

 

det ble og litt aking i bakken der…

 

og inni alle de flott gamle bygningene var det ulike husflid/håndarbeid. i denne gamle bygningen var det treskjæring som pågikk. Så mye flott de laget,små hytter og hus enn kan ha lys inni b.l.a

 

men lenger nede hørte vi bjelleklang,for der i den koselige gaten ,kom selveste julenissen med hesten/vognen, og det var to hjelpere med som gav gotteri til alle barna. Ellers var det mandarin å få m.m Etterpå skulle det være lysfest og de skulle gå i fakkeltog,men da gikk vi.

 

 

Dette var absolutt veldig koselige ting å få med seg. Og alle som var med synes det samme. Og joda vi kan si at litt mer julestemning ble det no etter de her besøkene.

 

Ellers har det blitt litt mer julebakst her. Havrekjeks med sjokolade. Veldig enkle og gode. Kan lages hele året,men nå er det snart jul og da bakes de nå til det.

 

 

 

 

søte småkaker. En annen oppskrift jeg kom over her en dag,og da måtte de klart prøves. Veldig enkle å lage med kun 3 ingredienser. Melis,eggeplomme og natron. Nesten litt marengsaktig småkaker. Uansett her må alle kjeks og julekaker gjemmes godt enn så lenge,for det er en noen småbarD som lusker i skapene etter de… ha ha

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’