Det var stas å få være ‘barnevakt’.

 

Det ble stor jubel her i huset når vi fikk en melding her en dag ,og et spørsmål om vi kunne være barnevakt i 2 dager. Og det sa vi klart JA til. For det er nemlig ikke hvem som helst vi skulle få æren av å være barnevakt for. Derfor var det ganske så staselig det her når gjengen fikk høre det.

Og den heldige som skulle få være her hos oss et par dager var altså den skjønne,morsomme og gode Linus. Og LInus er altså storesøster sin  hund og bor i Oslo. Han ble 5 mnd nå og vokser som bare det. Men han er fortsatt en liten ‘unge’,og oppfører seg og deretter ha ha. Og det er vel derfor de minste her i huset synes han er veldig artig,for han gjør mange morsomme ting. Det heter jo ‘like barn leker best’…

Men det beste er jo at han trives godt med mange barn i hus,han leker og koser seg med alle, både små og store barn, og har det alle tiders. Og det er jo godt å se.

Altså begge storesøstrene skulle jobbe likt begge dager,og da vare det ingen som kunne passe han. Derfor fikk vi spørsmålet og her er det altså klart et Ja å få. Det er og viktig at den får gå ut flere ganger for dagen,og han er ganske vilter når han er ute,skal hoppe,sprette,løpe,snuse og lukte på alt mulig. Så det må være noen som holder  han litt i ‘tøylene’ . Kan vel si fint som storesøster sier at akkuratt no er han i ‘trass alderen’ ha – ha Han  skal prøve,teste og utforske alt. Nekter å høre,og vil gjøre akkurat som han vil.

Men alt i alt er han veldig skjønn,god og har en veldig artig  personlighet da.

Så vi fikk han levert ,han kom med toget sammen med nest storesøster dagen før. Og Linus er veldig glad i andre hunder,iallefall de som er på hans størrelse…ha ha Og her i huset har vi jo en hund fra før. En hund som er 5 år blitt og ikke sånn veldig vilter lenger , den liker rolig dager og har klart sine dagsturer og løper rundt her og der når han er ute. Men når han er inne liker han å ligge i en stol,i sofaen eller hos en av tenåringene når de gjør lekser m.m

Men denne Linus han er jo ikke så interessert i å  ha skjønnhets søvnen sin til enhver tid han, og bruker tiden mye heller på å vimse rundt over alt og utforske. Og når han kommer sammen med hunden her,ja da smiler han hele dagen. Den er rett og slett en ‘rævedilter’. Og uansett hvor vår hund, Jemima går,så henger den andre som et klister på. Og slik var det i ca 48 timer… Ikke rart vår hund ble en smule koko til slutt…ha -ha -ha. Ikke nok med at den dilter etter,men den skal hoppe,snuse og leke med vår hun hele tiden…Og det er liksom ikke helt poppis det sånn etter en stund. Så da gir vår hund beskjed og knurrer,men Linus tror nok det og er lek og bare fortsetter. Men sånn etterhvert fant vel jemima ut at det  dyret forsvant ikke med det samme ut av ‘hennes liv’,det var heller ingen ide å gjemme seg,for Linus rasen er en god spor hund og fant henne til enhver tid. Så da var det bare å akseptere at hun hang på som en klegg. Og det er ikke rart det kan oppstå mange morsomme situasjoner.

 

 

 

 

 

 

 

ja ja velkommen til oss Linus,her i huset er det mange som digger deg… 🙂 Det vil være en stor glede å passe deg et par dager.

 

 

 

 

 

 

Linus er en skjønn  og god hund med  en morsom personlighet.

 

 

 

 

 

og denne lille jenta synes det var riktig så stas med et hunde besøk.

 

 

 

 

 

 

De hadde nettopp vært ute begge hundene en tur, og når de kom inn igjen fikk de hver sitt tyggebein. Linus mister og tenner om dagene,og når nye er på vei opp klør det i gommene. Da er det godt med et tyggebein i ‘ny og ne’ å gnage på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og minstemor,ja hun snakker og samtaler med Linus hun, synger og nynner sanger og ler hjertelig av alt det rare Linus gjør. ikke minst følger hun godt med alt han gjør. Og dette med at den tygger på et bein er visst veldig interessant å få med seg.

 

 

 

 

 

 

Noen ganger må Linus kikke bort og se om Jemima sitter ved siden av enda,ellers er det bare å dilte etter…

 

 

 

 

 

 

 

men tross hopp.sprett tjo og hei fra denne valpen,for han er jo en valp enda da. (en stor valp da..) Så blir jo den og trøtt,og den trenger jo mye hvile i løpet av dagen. Så når Jemima legger seg ned omsider,ja da legger Linus seg ved siden av. Og begge sovner. Ser at no må virkelig Jemima ha en ny runde med hundesaksen… stakkar,man ser knapt øynene på henne jo…ha -ha

 

 

 

 

 

 

og Linus sover og sover…skjønnhets søvnen er absolutt viktig. Liker de øra på’n… ha -ha

 

 

 

 

 

Men så etterhvert kommer resten av skolebarna hjem fra skolen. Og de har gledet seg til å treffe Linus igjen. De er så glad at vi passer han. Og gutta her tar dett med barnepass skikkelig seriøst. De skal gå på tur med han,så han får trimmen sin. Og selvfølgelig må jo Jemima få sin trim og.Ellers leker de med han,koser og klapper.Joda her får Jemima mye oppmerksomhet.

 

 

 

 

 

 

 

Og etter en lang tur,og enda mer lek ute med gjengen her,så er han trøtt igjen. Da er det godt å sove litt. Og favoritt plassen til Linus er å ligge oppå sofaputene. Og der sover han trygt og godt. Og selv om Benjamin skal gjøre leksene sine,å sover hunden søtt og godt ved siden av.Og klart det var jo stas at akkurat  Linus skulle ligge der Benjamin skulle sitte å lese leksen sin og da.

…”ja,du er en fin og god hund du ja…” Absolutt en bestevenn”…

 

 

 

 

Men kvelden kommer og da er det tid for en  godnatta klem  til Linus fra barna her.Og runden måtte han gjennomgå…

 

 

 

 

 

 

Dagen etter på ettermiddagen reiste Linus hjemigjen til Oslo med storebror. I lommen  hadde storebror  med seg et  skrujern,for han skulle samtidig  inn å hjelpe storesøster Rebekka som har nylig flyttet,med å henge opp gardiner. Hun hadde ikke noen andre som kunne hjelpe seg da.

 

 

 

 

 

 

 

Så takk for besøket Linus,eller takk for at vi fikk passe deg. Man kan si det var noen fine,aktive,morsomme og  innholdsrike dager. Tror nok  det var kun Jemima som var glad for at du dro,hun ønsker nok en lengre pause nå før det blir en ‘neste gang’… ha ha  Men vi ønsker deg gjerne snart tilbake. Og storesøster hadde klart  savnet Linusen sin  og var veldig glad for at han var kommet hjem til ‘hu mor’ igjen,for der skulle de pynte til jul.

 

 

 

 – Fine Linus  –

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook  ‘ Huset med de 11 Barna’

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg