En vellykket ‘egg jakt’

Da ble det endelig lørdag og påskeaften. Og her har småbarna virkelig gledet seg til den dagen. For da vet de at de skal få hver sitt påske egg. Og joda tradisjonen tro så blir det ‘påske egg jakt’ i år også her i huset,og det gleder de seg til.Men ikke først av alt jakten på egget da,selv om det er en viss spenning over det. Men det er nok når man endelig finner egget og kan innta innholdet i det…ha ha  

Men egentlig er både julen og påsken en tid da man gir noe til hverandre. Om jul gir man gaver og til påske gir man påske egg fylt med noe godt eller noe man trenger.Uansett er det en gave til noen man enten setter pris på eller er glad i. Og det mange ikke tenker over er at det er faktisk en grunnleggende årsak til de her to høytidene,klart julen handler jo om at Jesus ble født, og påsken handler om at Jesus døde. Men hovedbudskapet i de her to høytidenen er altså kjærlighet. Og det er det Gud gjorde da han sendte Jesus til jorden som en liten baby, en kjærlighets gave som altså er julen !! og samme med Påsken,kjærlighet handling som Jesus gjorde. Han døde for alle mennesker,han ofret sitt liv. HAN GAV.  Og faktisk så handler alle mennesker, (jaja ikke de som ikke feirer jul,eller påske da…men de andre..)  i kjærlighet. Ja når vi ‘gir’ til hverandre,gaver til jul eller et påske egg med innhold  til påske. Og så er det faktisk helt Ubevisst.   Men vi vil og formidle til barna her at påske er ikke bare skolefri,eller påske egg,gotteri eller kyllinger…jaja noen tror på påske haren og da…Men at påsken er en kjærlighets tid,der det skjedde en stor kjærlighets handling. Jesus døde for alle mennesker. Han gav…Og det er stort å tenke på. 

Så det å gi både til jul og påske til hverandre en gave, er en fin tradisjon å holde på synes jeg da.

Og no er det altså tid for påske egg. Og hvert år lover jeg meg selv og barna at de påske eggene vi bruker,pakker vi ned og bruker igjen år etter år. Men tror noen at det skjer…niks, det er alltid en topp eller en bunn som forsvinner eller blir rive i stykker. 

så tur ble det til fjells og i sekken var det både påskeegg, pølser,deig,kvikklunch,brownies og appelsiner…

flott temperatur i luften,et supert påskevær, egentlig kunne man gått på ski,og flere vi møtte på gjorde det. Men vi valgte å gå denne gangen,vi skulle ikke gå så langt,og flere vi møte på gikk og. 

“Mamma,se her er det artige treet vi har sett en gang før….”

Aron er så rask,så han går i fra alle….

..og lenger bak kommer resten….

også kom vi omsider til ‘målet’- og det var jo klart jeg som hadde bestemt. ha ha  En gang vi gikk her i fjor gikk vi forbi dette stedet, et ‘gammelt  gårdstun,med gamle bygninger helt tilbake til 1700 tallet. Men er i dag et ‘museum’ – Og jeg liker jo så godt gamle bygninger,det har både sjel og historie. Og her var mange fine plasser å gjemme påske egg. 

så her fant vi oss en flekk foran en av de gamle husene som vi satte oss på

to jenter som koser seg i påske solen.

vi hadde med oss kull og tennvæske,så da var det bare å finne noen greiner å ha nederst,og tenne på…Og så må man alltid vente litt.

Men så endelig kunne vi begynne å grille pølser…

alltid koselig å ‘ta middagen’ ute.Og alltid koselig å dra på tur sammen.

Og her er gamle hus og stabbur,sjarmerende og slitt,sånn liker jeg det….

og så må man bare vente da til alle pølser er grillet og alle har fått mat før eggjakten begynner. Og her er det alltid noe å finne på.

men så er det endelig klart for eggjakten,og påske eggene ligger klar i sekken. 

alle store og små barn jages vekk i noen minutter,så skal jeg og storesøster Rebekka gjemme de 9 eggene på ulike steder. Noen høyt og noen lavt,noen bakom og noen foran…

hm…lurer på om noen ser et egg gjemt her en plass?

vel da får vi se om noen av barna ser det da…

OG SÅ….ÅRETS EGGJAKT ER I GANG…..!!!!!

minstemann løper over alt, “hvor er egget mitt…???”

ÅÅÅ der var det noen som fant det egget….

og det løpes her og der,det leites høyt og lavt,tampen brenner…Og endelig omsider,fant både den ene etter den andre eggene sine.Vel fornøyd…

Da var årets påske jakt over,og alle satte seg med bålet etter på og koste seg med innholdet….

Og lillemor var og fornøyd…

vel hun skjønte no ingenting av dette da,men hun er liksom bare blid hun… 

Og før vi dro hjemover ble det litt brownies på alle og som jeg hadde baket før vi dro…

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

Hipp hurra for Pappen vår.

Då er det enda en bursdag her i huset,men denne gangen er det ikke noen av barna som fyller et nytt år,men det er pappen sjølv som er ett år eldre. Og han må jo og få en liten oppmerksomhet på dagen sin han også. Og klart han må og få en opplevelse,og ikke minst en kake. Jaja her i huset er jo ikke akkurat 1 kake nok, men vi må ha minst 2 da… ha ha   Men så er jo han like sur hver gang da,for han mener jeg styrer sånn på med både bursdager,kakebaking,opplevelser m.m for alle her i huset,og han inkludert. Men bryr meg aldri om min egen bursdag. Og det er no egentlig sant da. Men jeg mener selv at min egen bursdag er ikke så viktig akkurat. Den kan vi fint la gå forbi i stillhet. Men det er alltid kjekt å lage til for andre da, sånn er det bare.

Jeg er nok en som ikke tenker så mye på meg selv liksom på det området…..

Men i alle fall,så er vi veldig glad for å ha pappen,og som jeg skrev i fjor,så er ikke det noe selvfølge det, siden han var veldig syk for snart 2 år siden. 2 år som har gått veldig fort,men han har jobbet seg opp igjen og er ganske bra no . Så helsen går det fremover på.Han må spise ofte ,og noen ganger er det ikke alt magen sier ‘ja takk til’,men det er bare å  ta en dag om gangen,det er det beste. 

“Hipp hurra for pappen vår,Han er den beste og kuleste Pappa for oss. Og vi er kjempe glad for at det var akkurat deg Pappa som ble pappen vår. Vi kunne aldri hatt en bedre,vi er veldig heldig. Mange susser og klemmer fra alle dine store og små,vi er veldig glad i deg…”

( Vel Benjamin ‘er’ veldig glad i Pappan sin altså,selv om det ikke ser slik ut på bilde,han ville bare ikke smile akkurat,og sånn er det no bare med den saken… ha ha )

Med ‘bursdags barn’ i hus måtte vi klart ha kake,og han ville og velge det han liker, akkurat som barna pleier å gjøre…..ha ha 

men har man bursdag,ja då har man bursdag. Egentlig ville pappen kun ha den ‘enkle ostekake desserten’ som jeg tidligere viste i et innlegg her. Det er en kake/dessert som han liker veldig godt.

Men bare den er jo ikke nok her da – så liker han og godt snickers kaken,som jeg har laget mange ganger. Bare at denne gangen ble det litt friske jordbær på toppen, og det var godt sammen med sjokolade og krem…

(legg merke til koppen,han skulle ‘hinte’ om  at han ikke hadde fått kaffe til kaken……ha ha )

kaken måtte sjekkes ut,og den var akkurat perfekt,måtte og ha litt blåbær på,da ble den og veldig god. Fatet er tomt i alle fall.

 

 

Og som sagt tidligere så er det mange som sier at jammen er pappen her i huset  heldig som har så mange fine barn,det er ikke alle papper som er så heldig, (jaja det er ikke alle papper som vil ha så mange barn heller da…ha ha ) Men her kan vi heller si at det er vi som er heldig som har akkurat pappen. Men klart,man skal ikke ta den gleden i fra Pappen da at han er veldig heldig,så vi får bare si da at vi er ALLE heldig.  Uansett så er det heller ingen selvfølge at vi har akkurat fått Pappen,heller ikke er det noe selvfølge at han har fått så mange fine barn. 

Og jeg husker det var en Muslim (mann) som ofte kom i bruktbutikken vi hadde her tidligere. Han ‘la inn’ omtrent bestilling på alt han trengte…ha ha så han kom ofte. Og han sa hver gang til pappen da han kom innom at ja han var heldig som hadde så mange barn. Han ville og ha mange barn og han hadde sagt til sin kone at han ville ha 8 barn,men de hadde bare 4. Konen ville ikke ha flere,men han ville…så sukket han…

“Min kone vil ikke ha flere enn 4,men jeg vil ha dobbelt så mer…”

og det samme sa han igjen og igjen…

og vi måtte jo bare le hver gang,for han sa det på en slik komisk måte. Og ikke minst når han alltid sukket…og sukket …

“nei, så pappen var en heldig mann,og han hadde vært heldig med en kone som ville ha mange barn…sa han igjen,og igjen “

Så derfor kan man si at det er langt i fra noe selvfølge,og pappen er veldig takknemlig for alle barna her.Uansett om de er små eller store.

Det minstemor liker best, er når pappen synger for henne…

Ja og så var det opplevelsen til Pappen da.Han må klart få en opplevelse og.

Vi har kjørt forbi et par ganger dette stedet og hver gang har vi sagt at, Her må vi gå en gang,og det er festningen i Halden.

Fredriksens festning ovenfra.Og dette er steder som pappen synes er interessante å besøke. Både historie og bygninger.Så det kan bli spennende.

 Ligger på Toppen og kan sees fra Halden by.Så da blir det dagstur til Halden når det varmes litt i været.Her ligger det og no rundt 8 – 10 minus.Så ikke så varmt enda kan en si…

 

Og her er det noen barn som la seg i kveld og gledet seg veldig til i morgen,for da skal de til fjells på påske egg jakt…og selve ‘jakten’ er jo klart spennende,men tror innholdet i egget er nok det beste…ha ha 

 

Følg oss Gjerne på Facebook . ‘Huset med de 11 Barna’

Mange fine opplevelser

Da har vi landet på bakken igjen etter 2 døgn på tur til sjøss…og vi har mange fine opplevelser med oss tilbake igjen. Og det siste de sa her gjengen da vi kom utav båten,var om vi ikke kunne bare snu og ta båten tilbake igjen,en gang til.Det var vel bare å bruke samme billett vel…ha ha

joda det er alltid slik man kan ønske,men dessverre slik er det ikke i realiteten. Men kanskje en annen gang sa vi. 

Og mange opplevelser, ja absolutt.

For vi har vært så heldig å kunne få ta oss en tur med Color line båten fra Oslo- Kiel no et par dager. Og det var veldig stas.For det første var det en gjeng her som hadde store øyner når vi ankom båten,det var gisp og ojj og seee her og se der…….wow her var det stort…sååå fint…osv……mange inntrykk.

Men før vi kunne ta til oss de her flotte inntrykkene og utforske alt som var her,så måtte vi oppå taket på båten,solen skinner fra en skyfri himmel,og den tuter,for no skal den legge fra kai.Klokken er slagen og vi må vinke Oslo hadet for 2 døgn.

virkelig vakkert uti skjærgårdene…

hadet bra Oslo by…

Og så var det inn å kikke på båten innvendig. Og det som var mest facinerende var at alt dette flotte som vi såg,var liksom inni en båt. Her var butikker,lekerom,spiseplasser,heiser,badeland osv. Og kikket man ut vinduet så man bare sjø så langt øye rekker.

Og så først av alt måtte jo rommene/lugarene som vi skulle sove på  sjekkes litt ut. Hvem skulle sove hvor,og hvem skulle sove med hvem…Jaja det hadde de egentlig funnet ut før vi dro. Og vi måtte ha 4 lugarer som vi fordelte oss 13 på.Noen 3 manns lugarer og 4 mannsmanns. 

Her er en lugar 3 av barna hadde sammen.

og så måtte innsiden av denne store båten sjekkes ut,og her var absolutt mye å se og finne på. 

Så beklager,men dette innlegget blitt et bilderas og bare en brøkdel av alt vi så og gjorde på.ha ha Men sånn er det for å få en liten bit av alt liksom…

Det var et lite badeland her som absolutt gjengen her hadde lyst å prøve ut en gang i løpet av turen. lange ganger og korridorer,gøyale glass heiser som gikk opp og ned,og flotte spisesteder..jaja det var vel helst de på 5 stjerner som benyttet seg av de,men fint å se på var det. Og man kunne se ut vinduet. nesten som båten Titanic

Ellers var det flere ulike butikker,og enda flere spisesteder m.m 

Men så stod det på en plakat at Kaptein Kid skulle ha en forestilling for barn. Joda det måtte vi jo se på. Og ellers fikk den som ville gi kaptein kid en klem. og det var to klovner som laget gøyale ballongfigurer. Og det var forestilling både bortover og tilbake. Og det var kjekt å se på.

Og så var det selvfølgelig et par lekerom på denne båten,og det fant denne gjengen ganske fort. Og her var mye kjekt å leke med. Og det var liksom ingen barn der,så her inntok familien Vabø hele lekerommet…ha ha 

Og når kvelden kom,ble de minste lagt først…Det var stas å få ligge i hver sin seng med hvite sengetøy.Det var to døgn med litt hotell følelse. Noe gjengen her synes var stas. 

Tidlig om morgenen,var de tre minste tidlig våkne,klar for en ny dag med mange opplevelser. Snart var båten i Kiel/Tyskland ,og de var spent på å gå i land.

Ei lita Tullemor som skjønte lite av denne turen,men blid og fornøyd er hun uansett ,og hun koser sett uansett hvor hun er…

Og så klokken 10 kunne vi gå i lang i Kiel. Og her hadde ingen vært før,men vi fikk no kikke oss litt omkring. klokken 13.45 måtte vi seinest tilbake til båten. 

Joda det var litt å se både her og der.Vi var inne på et kjøpesenter først. Leah så noen fine påskeegg.

Og inni senteret var det plantet mange fine påske blomster…ååå det luktet så godt.Ellers var det mye fint å se…

og gjett hva de minste fikk øye på…mye spennende leker …Så mange gøyale leker hadde de ikke sett i Norge,men dette er mange artige leker som vi vokset opp med. Litt retro kan man si.

og ellers på kaien var det mange andre båter,like ved så vi et lokomotiv,og så var vi bortom togstasjonen,der var mange tog som gikk ulike plasser i Tyskland. 

Og like ved togstasjonen så vi noe kjent,joda det var Mc Donalds det. Og her ble det is.

og is koser alle seg alltid med.

men klokken går fort den,og snart var det tid for å begynne å gå tilbake….

Vel inne på båten igjen,ble det på nytt tur oppå båten,hadet Kiel,takk for en kort visitt. Kanskje vi kommer tilbake ved en annen anledning. hvem vet.

Og etterpå hadde jo klart gjengen her veldig lyst å prøve ut badelandet da.Men der fikk en ikke ta bilder,men der var det veldig kjekt å være,og de badet og badet og badet i halan time.Og sluch fikk de og.

Og så måtte de opp å sjekke ut et spille rom som var der og,med bilspill,motorsykkel og et simulator spill m.m Vel mange av de minste var desverre alt for små til dette. Er liksom for store barn dette da. Men ved å pute på en 20 kroning fikk de en tur i simulatoren da. Og det var stas for liten og stor.

 Og når vi hadde kjørt noen timer så passerte vi Danmark og broen…Den tror jeg vi har kjørt over en gang for mange år siden med campingvogna.

Og seiner på kveld ,når alle de minste var lagt,så var vi ute å kikka på dekk, for der kom den andre Color Line båten fra Oslo,vi møttes midt ute på havet.Men det var lite vits å vinke da.

Og så var en ny dag over,og morgenen etter var vi atter igjen i Oslo. Men solen skinner og snøen smelter,våren er i sikte. joho-

 Pappen og størstejenta er dratt med T-banen for å hente bilen,og vi får bare vente på venterommet vi andre da..

I alle fall alle har hatt to fine,opplevelse rike og minnerike dager på Color Line. Og som jeg skrev i begynnelsen,så ville de gjerne returnere med en gang for en ny tur. ha ha Det er ikke noe problem for de som lurer å dra med så mange barn på en slik båttur. ( eller hvilken som helst tur…) Selv om noen kan tro det virker som et pes. Langt i fra. vi fungerer godt sammen,vi samarbeider godt,og alle tar ansvar. Ikke minst så tenker vi over hode ikke over det en gang at vi er så mange,for at vi alle er sammen, er vårt vanlige hverdagsliv. Og det gjelder om vi er hjemme eller på tur. 

Her har barna koset seg i allefall,stor som liten.

Men en ting var minus og negativt med Color Line da. Og jeg pleier ikke være negativ,men dette synes jeg er litt viktig og derfor vil jeg nevne det. Det reklameres for et godt og bra Familie skip,og at det er mye bra og egnet for barn. Og ja det er sant,og ja det er rett. Og det fikk vi sett og funnet ut no at det stemte. siden vi har barn i alle aldre. Men angående minstemor, altså babyer på tur,var det noe dumt med. Vår minstemor er no 7 mnd blitt og hun har i flere mnd allerede spist grøt og middagsglass. Jeg hadde med meg både grøt og middagsglass og utstyr til det. Det eneste jeg da trenger er å få varmet opp enten varmt vann til grøten,eller middagsglasset. Og pappen labbet av gårde ned i kafeen for å få gjort dette. Ellers var han og på noen andre og ulike spisesteder(var nok å velge i…) Men det var alltid like vanskelig å få det gjort. Men ungen må ha mat,så de hadde ikke valg. Men siste dagen var en dame skikkelig umulig…sikkert lei at vi atter igjen kom for å få varmet. Vi trengte varmt vann til grøten om morgenen,men hun ville ikke gi det. sa bare at vi kunne ta varmt vann av springen på badet og blande grøten i. For hun hadde mange ganger drukket vann av springen uten problem.Men det er faktisk helt uakseptabelt. Man tar ikke varmt vann av springen å blander i grøt til en baby. Da ber man om å få mage syken. Synes det er merkelig at kjøkken ansatte kan si slikt. Jaja jeg droppa da den grøten. Ba da pappen heller be de varme et glass middag. Nei no skulle vi snart av båten,så det kunne de ikke gjøre. Så det ble dårlig med varm mat på den jenta. Hadde no heldigvis en Smootie som hun fikk da. Men synes det var skikkelig dårlig ‘baby service der altså’ begge de 2 døgnene.det var sånn at Pappen gruet seg hver gang og omtrent nektet til slutt å gå ned på de ulike spisestedene for å spørre om de kunne varme vann eller middagsglass for det var så uvillig. 

Men vi skulle jo kjøre største jenta hjem til hybelleiligheten,så vi fikk varmet vann der til litt grøt. Men  når vi da først var der,fant hun ut at vi skulle brukes som arbeidskraft…ha ha Mamma du gidder ikke å vaske kjøleskapet vel… ha ha Og når du først er i gang ta kjøkken og kjøkkenskap m.m og ja ikke minst golvene…Hun skulle egentlig gjøre det no i påsken,for hun har hatt så hektisk praksis i hjemmesykepleien til no før påske,men hun hadde ikke rukket over det enda.

Men  her er vi alltid hjelpsomme, så noen fikk tegne og noen vasket,og vipps var det unnagjort. Og med en mor med litt ‘rot på hjerne’,så gikk jeg like godt løs på soverommet hennes,og der trengtes det en ‘shining’ kan man si…ha ha  de er jo to studenter som bor der da,(hun ene var på jobb denne dagen da…) og de har det reint, fint og ryddig både på kjøkken,bad og stue,men det soverommet til Caroline er ikke helt like ryddig til tider …kan man si…ha ha 

så da ble det både støvsuging og vasking der og,ting hun hadde leitet etter kom merkelig nok frem…ha ha Hun vurderte å ansette meg 1 time i mnd…ha ha 

Neida,alltid kjekt å hjelpe til. Og hvorfor ikke hjelpe hverandre. Det kan alle bli flinkere til,både på det ene og det andre området. 

Ialle fall Her blir det kake baking no,for Pappen i huset har fylt år…og da må vi klart ha kake.

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

Vi er klar for en tur til havs…

Ja da er vi på vei. Det er jo ikke mer en 2 dager vi skal på en liten båttur. Vel,vel båten er veldig stor den altså….Men nei du her i huset er barna veeeldig fornøyd de med de 2 dagene. Her ser vi på 2 dager som myyyye bedre enn ikke noe tur i det hele tatt. Nei her gleder se seg skikkelig. Og bare opplevelsen er mer enn nok. Og man kan bare tenke på at egentlig er dette langt i fra noe menneske rett å kunne gjøre. Tenk så heldig vi er som kan ta en tur med Color line i 2 dager. Bare noen av de største barna har tatt båt før. Og det var i Bergen med Fjordline til Danmark. Det er faktisk 12 år siden no. så vi har følt på hva det er. For min del håper jeg på en rolig overfart. For jeg liker meg ikke på sjø,når det stormer,eller alt gynger. nei då blir jeg kvalm og sjøsyk. Men satser på at det vil gå ganske stille for seg. ha ha  

Så her var det siste innspurt med pakking i går. Og selv om det er ikke store ‘baggen’ med klærne  man trenger å ta med seg for to dager, så skal jo den tross alt ganges med 12…ha ha Vi skal møte største jenta i Oslo for hun bor jo der. Og hun kom på en god ide her tidligere at vi kan stå parkert utenfor sykepleierskolen hennes de her to dagen i mot en rimelig parkeringsavgift som hun får, pga hun er student der. 

så vi dro tidlig innover mot Oslo,solen skinner denne palmesøndag og det er et flott vær. Da vil det bli en flott havutsikt i alle fall. Var jo egentlig helt tilfeldig da at vi skulle stille klokken akkurat denne helga,så vi måtte avgårde en time før,men pyttsann,det er jo lysere tider,lysere og vårligere i luften,og den fineste tiden vi har fremover. Og det sies jo at det er egentlig denne tiden som er den rette tiden. Litt forkjølte barn er det og her i huset,men ikke sånn at det er litt snørr og hoste. Ingen grunn i alle fall å ikke dra på tur.

 

Gjengen klar for en tur til havs…

Men siden vi skulle dra så tidlig,og det vil bli en del timer før vi omsider kommer på båten,så tenkte jeg å lage noen horn som vi kunne ha med til lunch. Eller egentlig ble det ‘frokosten’ på noen og lunch ble det pizza snurrer. Så da ble det litt baking her i går .Og slik bakverk er veldig greit å ta med seg når en skal på tur.

 

og da måtte jeg  jo slenge med noen bilder av det da…ha ha 

Gode horn

 

 

 

 

 

Og pizza snurrer…

da vi ankommer color line venterom,så skal en jo alltid møte ca 1 time før,men vi møtte tidliger pga Pappen skulle kjøre bilen opp til høyskolen,og møte største jenta ,og de skulle sammen ta t-banen ned i gjen til kaien.

Da er vi på kaien og der ligger båten…jepp vi rakk det…haha har noe tendenser å være ute i siste liten vi… 

På med ryggsekken og trille kofferten…

Ååå kult…en modell av båten…

To som gleder seg å dra med båten…

så var det å trekke kølapp og oppgi boarding nr.

“13 biletter….ehhh….skal dere ALLE dra…?”

Spurte hun i ‘billett luken’…og så litt granskende på oss…

jepp alle…ok Ha en fin tur “…haha sikkert ikke dagligdags med så mange

 

 så var det bare å vente da…

Og så kan vi endelig stige ombord,og det har de gledet seg lenge til,og no er det inn for å finne lugarer,sjekke ut båten,finne ut lekerom,og kanskje det blir en tur ut å se på utsikten og….Tror nok at gjengen her vil få to fine dager her på båten,og noen timer på land. 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook :’Huset med de 11 Barna’

 

Noen Forberedelser

Da nærmer deg seg en ny ferien her i huset, og igjen har barna skole fri og no er det allerede blitt påskeferie. Og egentlig er det ikke så lenge siden de hadde vinter ferie og vi var så heldig at vi fikk oss en liten tur til fjells. Jammen går de her ukene fort. Og har vi noen planer for påsken…hm.hm…nei vi har ikke det. Vi er jo ‘der’ at vi ikke legger så veldig mange planer fremover pga situasjonen vi er i no,men vi er gjerne spontan og finner på ulike ting. Ellers har vi litt å rydde både her og der,så det er nok å gjøre. Og ellers så har jeg begynt på et litt annet lite prosjekt som en skal komme tilbake til m.m  Men ‘noe’ har vi snakket om her over en liten tid,og det er at Størstejenta og 3 av de yngre søstrene skulle gjennomføre opplevelse turen i forbindelse med bursdager,til varmere strøk. Og no i påsken hadde største jenta noen dager ledig,så en tur for de hadde passet no. Men vi har leitet den siste tiden etter noe ledig til de,men det har vært veldig booket over alt,og skal en absolutt bestille en tur,så koster det veldig mye. Og slik er det jo bare i skolefri og høytider,uansett er det litt begrenset hvor man drar siden det er ikke over alt i Europa m.m som har like god varme heller på denne tiden. Også er det visst mange nordmenn som har satset på å dra til sydligere strøk denne påsken,siden alt har vært utsolgt lenge.Og det skyldes nok garantert denne lange,kalde og snøfulle vinteren vi har hatt mange plasser i landet dette året. Men det kommer absolutt flere muligheter for barna her.Tur blir det uansett.

 Men så fant vi på at vi kunne jo sjekke ut opplevelse  turen som vi har tilgode på Emilie på 11 år. For den har vi heller ikke tatt. Men for all del heller ikke glemt.Og det som vi synes er så kjekt med slike opplevelser som de får til bursdagen sin,er klart at noen ganger kan og de andre barna få være med på det. Og noen ganger hele familien. Og det er alltid kjekt. det er liksom kvalitets tid sammen det…ha ha 

Og Emilie sin overraskelse var en tur med ‘båten’ Color Line. Så vi har sjekket ut dette litt,og egentlig har alt slikt vært ganske booket og hele påsken, for det er da alle folk vil dra.Dyrt er det og med biletter i slike ferier. Men så var vi inne på restplasser,og etter mye att og frem, klarte vi å få hele gjengen her inn på 4 lugarer,og det er kun de over 17 år vi betaler en lav bilett for,og alle de 8 andre barna går gratis. Og det er noe vi absolutt tjener på.Så her var de veldig glad. 

Så da klarte vi å få til en 2 dagers tur med Color Line på familieskipet fra Oslo til Kiel. Og det er til Tyskland Emilie hadde mest lyst til,enn til Danmark. Og klart det er ikke mange timer man får i tyskland,og det er heller ikke så veldig mye å finne på der for barn,i forhold til Danmark,men de synes heller det er bare stas i å få vært der liksom. Og spesielt gutta i 8.og 9 klasse,for de har tysk i valfag på skolen…ha ha 

Så her tidligere ble det noen forberedelser på gjengen,for reiser man til Kiel,må man ha pass. Og skal alle dra,ja da må en jo ha pass på alle og.Men noen av de største barna har pass fra før,men de minste har ikke,eller noen av de har aldri hatt pass heller,så det var klart både spennende og stas dette ja. Men no ble det pass og for de som skal på tur med storesøster seinere. Og gutta som skal på tur seinere. Og de har passene varer noen år. Så her slo man flere fluer i en smekk.

Men for all del,er langt i fra noe menneske rett å få dra på tur,ferier m.m Men vi har valgt å prioritere dette for barna våres,og vi har funnet gode og rimelig løsninger,og klart bare det å tenke smart,kan man få veldig gode resultater.  

Og det var klart spennende å få dra på lensmanns kontoret for å anskaffe pass. Men når det møter opp 8-9 barn som skal ha pass,å kjenner nok damen bak skranken at hun svetter i panna…ha ha Men vi tok det i to puljer,så det gikk så fint så. Hun tok det med humor. Størstejenta var og å fornyet sitt pass,så det ble en del pass denne dagen kan man si. Hun var iallefall ikke arbeids ledig denne damen på lensmannskontoret …ha ha 

og venting er det og alltid…det tar litt tid med å bestille pass.

Først må en måle hvor høy man er…

så må en gjøre seg klar til bilde taking. Ellers må spørsmål som øye og hårfarge spørres om og fylles ut m.m man må sitte rett på stolen,ikke smile,men se rett på den grønne lampen…

joda gikk fint det Aron,så var det den nestemann…

Det var Leah sin tur…joda gikk fint det og…man  hun ser jo så alvorlig ut,men man skulle jo ikke smile.ha ha 

og sånn gikk det med den ene etter den andre,og så var alle pass i boks den dagen.

Hjemme hadde vi funnet frem noen av de andre passene på de som en gang hadde hatt. Og det er bortimot 11 år siden vi var en tur til Spania,der vi fikk låne en leilighet veldig rimelig.

Her i huset synes de at det var veldig morsomt å se på de gamle passene,så små de var,og søte…ha ha  Men det dumme var at de måtte leveres inn…jajaj fikk forevige bildene da.

og så en dag i postkassa lå en bunke med pass. Noen dager seinere kom de to siste.

minstemor her fikk og pass for første gang…ha ha  Hun ser skikkelig forundret ut. skjønte nok ikke mye av den knipsingen….

..og noen av de andre,ser skikkelig alvorlige ut…ha ha 

Så her gleder de seg,selv om det er bare for 2 dager. Men bare opplevelsen er klart spennende. Så no er det bare å pakke litt saker og ting med oss,før vi setter kursen mot Oslo. Så da er det bare å følge med.

Her er Color-Line Magic,og gjett om gjengen her har sjekket ut alt innvendig på båten lugarer,et lite badeland,lekerom på ulike nettsider m.m 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er tankeløst….

I dag er det så mange ulike meninger og synspunkter angående å legge ut bilder av barna sine,eller familien på ulike sosiale medier. Og i utgangspunktet går og politiet ut med å anbefale å ikke gjøre det. Grunnen er at det er så mange pedofile der ute som misbruker bilder av barn til egen vinning m.m Uansett kan ikke de minste barna,som ikke kan svare for seg selv, bestemme om de ønsker å bli tatt bilde av og bli lagt ut,så all offentligheten kan se de.Og dette er en evig debatt virker det som. Og noen gjør det,andre ikke. Og noen sier det direkte også hva de mener.Og klart alle har rett til å mene,det er tross alt ytringsfrihet her i landet. Så lenge man ikke bryter noen norske lover,så kan man faktisk mene ulike ting,og heldigvis kan man si det ut og.

Og vi er intet unntak. Det er flere  som har gitt tilbake melding til oss flere ganger også at det er rett og slett tankeløst og idioti at vi legger ut bilder av barna våres. Og at vi gjør det kun for egen vinning. Altså barna blir brukt,eller ‘misbrukt’. Tenk om barna våres ikke ville bli lagt ut på internett. Hva da? Og barn har og rett til person beskyttelse,personvern. Det er det iallefall en lov som sier det. Og ja store barn skjønner,men hva med de små.skjønner de?

Og tenker vi ikke over at barna kan bli ‘brukt’ på nett. Av syke mennesker der ute som kopierer bilder,limer og klipper til,og barn er ofte et offer. Og plutselig kan en se sitt barn igjen på helt andre sider på nettet,for noen har kopiert det. 

 

skjult identitet ????

Derfor mener da mange at de som legger ut bilder av sine barn er tankeløse.De er idioter,og ansvarsløse. De beskytter ikke sine barn mot mange syke mennesker,og da snakkes det spesielt om pedofile.

Og ja det er helt sant,det er mange syke mennesker der ute. Men vi har valgt likevel å legge ut bilder av barna her i huset.Og jeg mener, at selv om vi velger å gjør det,så er det ikke idiotisk eller tankeløst av den grunn. Klart følger man ikke visse retningslinjer,så tar man klart en risk. Men tar man forhåndsreglene er det ikke noe mer tankeløst enn mange andre ting i samfunnet.

 

jeg Synes det er mye mer koselig å se fronten enn bare ryggen hele tiden…

Men jeg begrunner det slik.

Jeg er ganske obs og på hva jeg legger ut av bilder og bilder av barna. At det ikke er bilder av barna som man selv ikke ville hatt liggende ute så alle ser. Og det kan være at de skriker,gråter,er lei seg,sur eller noe annet som er ydmykende. Og er det evnt slike bilder her inne,så er det bare skuespill eller tilgjort.

Barna skal heller ikke være lettkledd,der de ikke går bare i bleie,truse eller annen bevisst naken het m.m Klart det har vært noe bilder fra badeland m.m men de er gjennomtenkt de og.Men tanken er,hva ville en selv ønsket. Å legge ut bilder av andre barn,uten tillatelse  er heller ikke lov. Og noe som er viktig å følge.

mange legger ut bilder av barna sine bakfra,eller fra siden som her….

men jeg/vi synes det er såå mye koseligere å noen ganger å se et smil,eller et glimt i øyet…

Men det er absolutt opp til hver enkelt hva en velger.

– Uansett –

-For det første bruker vi denne bloggen som en ‘Minnebok’ for oss selv,som familie.En minnebok med bilder og tekst til om ulike ting vi gjør,om det er turer,opplevelser,livssituasjoner,om det er negativt eller positivt,tanker og hverdagsliv. Jaja litt kaker og blomster sniker seg innimellom og da. Heter vel ‘hobby’ det… ha ha 

-Men det er og en side der evnt familie som bor langt vekke kan følge oss. Hvordan det går med oss.Hvordan barna har det m.m

-Det er og en side der vi kan vise andre at det er positivt å ha mange barn. For i dag er flertallet i samfunnet i mot storfamilier og de som velger å få mange barn. De som har 2-3 barn får ikke samme kritikken for deres valg av antall barn. Men de som går over den A4 familen,velger å få flere barn,velger å gå mot strømmen,skille seg ut,være annerledes i prioriteringer m.m de får kritikk. ‘No må dere ikke få flere barn’-husk på at de skal følges opp,husk de koster penger,husk at det er vanskelig å ‘leve’ i samfunnet med så mange barn,alt er så mye problematisk,som bil,turer,reise,økonomi,hus,klær,mat,kvalitets tid osv osv. Og ikke minst noe kan og skje med barna,foreldrene osv. hHem står ansvarlig for alt,hvem blir den som lider osv osv. Og egentlig er en slik kritikk urettferdig. For alt det som de med mange barn kan utsettes for i noens øyner,kan like godt gjelde de med bare 2 barn.

-Derfor vil jeg vise med denne bloggsiden at det går helt fint å leve som alle andre,tross mange barn. At det er faktisk positivt å ha mange barn. Det er ikke problematisk,heller ikke er barna et problem,og vi har heller ikke et problem som velger å få så mange barn. Pappen her fikk beskjed av en sjef på en arbeidsplass en gang at han kunne ikke jobbe noe ekstra eller ta noe ekstra overtid for han hadde jo så mange barn han skulle ta seg av,så han måtte bare dra hjem. Og flere ganger opp over årene har vi og tilbudt oss på ulike plasser at vi kan være behjelpelig med alt mulig.likeså etter vi flyttet. Men vi blir sjelden valgt,og det er fordi vi har jo så mange barn,da kan vi liksom ikke gjøre noe.Vi må liksom ‘ta oss av de’ . Og joda vi tar oss av de,men barn må ikke ha tilsyn 24 timer i døgnet av samme person. Vi kan dele og fordel på oppgaver,lage løsninger. Så det er bare tull. Klart vi kan stille opp på ulike ting og tang selv om vi har mange barn. Barn er ingen hindring. Og bare for noen dager siden fikk pappen kjøre en hel ungdomsgjeng inkl. gutta her på 13 og 15 til skitrekket for de skulle stå på slalomski. Og klart det var for at vi hadde så stor bil at alle fikk plass. Klart pappen gjør det med glede.Han både kjørte de og hentet de,og mange foreldre ble glad for det.Vi hjelper gjerne til vi,tross mange barn i bagasjen. 

-jeg vil og på denne siden dele livets gode og dårlige sider,tro,håp,gleder,meninger,synspunkter og ting en brenner for og mye mer.Listen kan absolutt bli lang. Men ‘noe’ kan man være med å formidle til andre.

-jeg vil og legge vekt på familie og familie liv. For det er veldig viktig. Familien er viktig. Å ha familie og barn er en livsjobb,for selv om barna er 20 år og flyttet ut,så er de fortsatt avhengig av far og mor på ulike områder. Barn er og viktig,de er vår fremtid,de er våres etterfølgere. De er mennesker.Absolutt et viktig tema og noe å være opptatt av.

Og som en sa en gang, som var veldig i mot å publisere bilder av barn, at man kan klart skrive om ulike tema som kan være bra,skrive om ulike situasjoner,meninger m.m uten å bruke barna,og det kan være like bra for det.

Klar det kan det.Er mange, ‘uten’ barn som skriver mye bra.Og mange, ‘med’ barn som skriver bra uten å publisere bilder av barna.

Men her har jeg/vi,likevel valgt å publisere bilder av barna.Og mye er av de grunnene over. Barna her liker og veldig godt å se seg selv på bilder,se hvordan de vokser,så ut tidligere,og alt dette er stas å se i ettertid. Og ikke minst se hva vi gjorde på ‘den og ‘den gang – hvor vi reiste,osv Det er ofte så lett å glemme,men bilder og historier er gode minner å ta med seg. 

Men klart alle har valg. Man bestemmer over egne barn,man bestemmer hva man ønsker for barna. Det må være valgfrihet men med klart skjønn,og begge deler må respekteres.Og igjen man trenger ikke være tankeløse for å ta det valget. 

Og ja det er mange farer der ute. Men skal vi alltids måtte bli styrt av de som er en fare for samfunnet.Skal vi måtte trekke oss unna bare for det?Gjemme oss vekk. Da kan vi heller ikke kjøre bil,sykle eller gå langs veien m.m  Det er mange gale folk i trafikken,som er livsfarlige.Man vet ikke hva som kan møte i neste sving. Men vi lar ikke være å kjøre bil av den grunn,eller ferdes i trafikken selv om vi kan utsettes for fare.Egentlig er hele samfunnet en fare og hjemmet er og en fare. Selve livet er en fare,og farer er det over alt. 

Vi synes det er koselig å publisere bilder av barna,og spesielt i forbindelse med ulike tema en tar opp. Eller hva man gjør,om det er en opplevelse eller en tur…Og barna synes og det er kjekt å bli tatt bilder av,og ikke minst se seg selv etterpå. Og klart, de vet de største barna her at jeg skriver blogg,og at de ligger på nettet.Det er kun de minste som ikke skjønner så mye av det enda. Og de synes det er ok,ellers gir de beskjed om de ikke vil.

 

– minstemann-

 

Så her i huset vil vi fortsette å legge ut bilder av barna,og i ulike sammenhenger og tema en skriver om. Og det er et valg vi har tatt,selv om andre mener at det er totalt tankeløst.Men jeg sier  ‘alt med måte’.

 

FØLG  OSS GJERNE PÅ FACEBOOK; ‘ Huset med de 11 barna’

Lag en super enkel kake

Her har det vært en full fart uke,og mye har vært på programmet,og det er noe som vi seinere kommer til bake til.

Men det er helg og da passer det godt med noe godt. Og ikke minst et godt kake tips. Denne super enkle kaken lærte jeg å lage for mange år siden av ei koselig og flink sykepleier som jobbet på min forrige jobb. Og her i huset ble denne enkle kake en blant favorittene.

Den er og rask å lage,så venter man besøk,eller man vil lage noe enkelt og godt,så passer absolutt denne veldig bra. Frisk på smak er den også.

 

Så da ble det litt baking igjen her i huset….

Det jeg denne gangen skal lage er en super enkel ostekake.

Det er en ostekake litt utenom den vanlige ostekaken man lager,men innhold er mye det samme.

oppskriften kan vi ta først

Enkel Ostekake:

1 pk Gjende kjeks

70 g margarin / smør

1 pk kremfløte

2 pk naturell kremost 

100 g melis

1 pk kirsebærkompott

1 glasskål

Da finner vi først frem  det vi trenger…

1 pk Gjende kjeks knuses i en bolle,og smør smeltes. De blandes sammen og trykkes ned i bunne på en glassbolle og settes kaldt.

så finnes kremosten frem,2 pk, og den blandes godt sammen med 100 g melis

så finnes en pk kremfløte frem,den piskes først og blandes i kremosten.

så hentes glassbollen frem og kremostblandingen legges på toppen av kjeks bunnen.

så finnes en pk kirsebær kompotten frem og helles på toppen av alt.

så enkelt og godt,det ser nesten litt som ‘kresj pang ut’,men den smaker utrolig godt,og denne imponerer du med…garantert.

den bør spises innen ganske kort tid, for det er da den ser finest ut,men er absolutt veldig god dagen etter og.

jeg tok en stor glass bolle denne gangen,for å vise hvordan den ser ut,men når jeg lager denne,pleier å bruke en helt annen bolle,den trenger heller ikke være utav glass. Den kan og være fin å lage i flere småskåler om en ønsker det.

Her i huset er klart gjengen glad for å få smake litt kake,og når det er helg er det jo lov…ha ha 

Da de la seg i kveld,så gledet de seg til i morgen,for da skal de igjen få være så heldig å få hilse på Apa,Ted og Elfi fra Vennebyen.Og de er jo en favoritt

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

Noen som venter på våren.

Her er det fortsatt full vinter og jammen santen kom det enda mer snø no i helgen. Og det var skikkelig vind og snøstorm,surt og kaldt, spesielt søndag hele dagen og om natten. Og vi hadde tenkt oss på tur en eller annen gang i løpet av helgen,en eller annen plass,men det ble heller småturer ut rundt om her. Men det spiller ingen rolle,ut må en uansett og det er jo liksom mottoet her i huset…ha ha 

 

ikke mye som minner om våren her enda i alle fall….

Og når gjengen her er ute og det er snø, har de no i lang tid alltid ville gått på ski,aket,bygget snøhule eller bare leke i snøen. Men no hadde de visst helt andre planer…

‘Mamma smelter snøen snart?’

‘vel, det kan ta litt tid det,ser det ut som…’ for her er det myyye snø…

hm..hm  lurer på om det er noen barn her som venter på våren???

De hadde nemlig andre planer de her  ja. De skulle sykle de …

vel det er snø,is og atter mer snø,så sykkel er liksom ikke helt det store no på denne tiden altså…

Men neida ,de var forsvunnet over alle hauger de før en fikk sukk for seg. Og dette var tydeligvis veldig stas…snø er vel ingen hindring.

Og minstemann her vekslet mellom å kjøre traktor og sykkel han. Men han måtte innrømme at det ble litt tungt innimellom noen snøfonner…ha ha så han ville ha hjelp til å skubbes i gang.

ja ja noe kan jo traktor brukes til no …

måke litt snø vekk….vel…

Men de litt større de suste av gårde,så han hang litt etter,men det gikk fint det.

Gradene  målte ca minus 6 ,men det var ikke noe hinder. Så no hadde de altså bytta ut skia med sykler. De gidder ikke å vente lenger på den våren,de bare kjører på de fordet…ha ha 

Men klart om de klarer å sykle,så er det bare å sykle det altså…det er både god trim og det gir no god og frisk luft i lungene…

Leah synes og at det var veldig kjekt å sykle tross snø på veiene.

men det ble ellers litt baking inne, ingenting er så godt som hjemmebakt. Og de minste barna synes alltid det er kjekt å  hjelpe til med å bake. 

og ingen ting er jo bedre enn hjemmebakte rundstykker til frokost.

Og så hadde jeg noe kremfløte liggende i kjøleskapet som holdt på å gå ut på dato,så da ble det svinget sammen en bløtkake. i frysen lå det en pakke med frosne bær,som har lagt en stund og det er veldig godt oppå en bløtkake. 

så da fikk en litt vårlige farger tross surt,snø og kaldt ute

kanskje denne jenta og venter på våren,vel hun aner ikke noe enda  om hva vår er en gang.ha ha

Men hun liker trille turer og sover godt hver dag i vogna.

og en kan se her at det er fortsatt veldig høye brøytekant  langs veiene….

Men å finne noen greiner på trærne for så å sette de i vann, kan i alle fall  skape en liten vår fornemmelse.

og bare de to siste dagene har solen tittet frem og gradene ligger på 3+, så da kjenner man på luften at det begynner så smått å nærmere seg våren. Så får vi bare være tålmodig og glede oss over at for hver dag som går,så er vi i alle fall EN dag nærmere.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

Vi er nok irriterende.

Altså å være så mange i familien,å ha så mange barn som vi har,og ikke minst å velge å få så mange barn, kan klart være irriterenes for noen mennesker. Det er ikke meningen å være det,det er ikke meningen å støte noen med vårt syn at vi er mange,det er heller ikke meningen å plage noen eller å være til bry. Det er langt i fra vår hensikt. Klart alle som har barn vet at de kan være irriterende for noen,barn irriterer,det vet de fleste. ikke bare for foreldre og søsken,eller familien generelt. Men de kan være plagsomme,masete,slitsomme utad og,mot andre. Og det er bare slik barn er,noen er mer stille,noen er mer masete og utadvent. Barn er ulike. Og klart at et eller to barn kan irritere mennesker kan de fleste takle,men for oss som har mange barn,og flere våres barn er ‘dessverre’ alt for utadvent,så tar det kaka liksom.(sier ‘dessverre’ for det er det for noen….dessverre…) Men det er så mange av våres. det er liksom ikke bare en eller to,men minst 4,5. de bråker,skriker,løper,slår,ler,roter og maser…..osv… Men de mener ikke noe vondt med det, de mener ikke å plage noen,være til bry,være slitsomme….De vil bare være seg selv,de er bare seg selv. De er bare barn…

‘ Å de maser og maser ,hele dagen,de roper,de skriker,spør om alt mulig….!!!’

De er egentlig snille,gode hyggelige og høflige barn da. Ingen av våres barn slår noen OM ikke noen andre har gjort de noe først,plaget, eller tatt i fra de noe de hadde først f.e.k.s

Å slå er ikke lov altså,det er ikke greit i det hele tatt.Men noen små barn får ikke uttrykket seg og sin frustrasjon på annen måte noen gang enn å slå. Likevel vil de som slår få skylden,selv om det oftes er en grunn til at de slår.

Barn må lære,å lære,å lære, å de må veiledes og rettledes. 

Og så maser de.Ja våres barn maser og,men at en eller to maser er jo greit,men vi som har så mange barn,får dobbelt blikk av folk,asj…der kommer de Vabø med alle de ungene. off, de er så slitsomme de ungene,de er så plagsomme, de bare maser. 

man kan rett og slett bli koko i ‘topp lokket noen gang…’

Ja de maser,de spør om alt mulig,alt fra solsystemet til hvor mauren bor, hva klokken er og hvor kina ligger.Hvorfor ditt og hvorfor datt. Ja barn kan være en tolmodighetsprøve,en stor test,for selv etter 29 svar på et spørsmål,klarer de å prestere fremdeles 

‘hvorfor veien er å humpete,og pappen har sagt for ‘ente gang at det er pga telen. Joda da må en klart spørre hva er da ‘tele’…? 

Men barn er nysgjerrige,barna skal spørre,de skal mase,hvordan ellers kan og skal de få vite alt. 

Joda klart barn få få spørre,men når de spør om det samme om igjen og om igjen,ja da kan det koke i hvert et topplokk. Og igjen klart et og to barn kan liksom det,det er greit med de som har den minste gutten,eller jenta som maser,men vi…nei vi har så mange som maser vi,de har så mange unger de,og enda fikk de en unge til nylig.

“og for all del,no må du dra opp smekken på buksa di mor,så dere ikke får flere unger.Det er nok no,dere har nok no”- sa nylig en dame til meg,når hun så at jeg hadde glemt å dra opp smekken på buksa…

akk ja,vi bryr oss ikke vi da,vi kan jo ikke det,men det er liksom litt sårt for barna da,at de skal liksom oppfattes som plagsomme,så irriterendes,føle de er en klamp på foten.

VI er en klamp på foten. Man blir klart litt lei oss for det da. Det er liksom ikke slik det skal være,ikke slik vi ønsker det. Ikke slik vi mener det.Ikke slik vi hadde tenkt det. Men dette er nok slik de med mange barn og andre stor familier kjenner på,opplever og føler 

Og for all del,vi ser det ikke slik,langt i fra.Vi kjenner våres unger,vi vet hvordan de er,vi respekterer de for den de er. De er våres barn,alle er unike,er seg selv.Og vi er glad i alle.Og klart vi kan snakke til de,og det gjør vi og, om de maser alt for mye utad til folk,eller oppfører seg dårlig på noe måter,men de pleier ikke gjøre det. Men mase,ja det gjør de,men tror det er heller det at andre føler og opplever de som masete for de spør om alt mulig,og igjen og igjen.

Så i noen øyner er vi nok dessverre en klamp på foten.Ingen sier det direkte,men ‘noe’ merker man bare.Det ligger i luften – Beklager det er i alle fall ikke meningen.

Og ikke minst skjer det noe…’huff,nå ble den lampa knust…ja det var vel de ungene til Vabø,ja de har jo unger som roter,bråker,løper over alt,det er så mange av de. Klart det er de. Er jo ikke noen av de andre,de som er bare har en…eller de der som har de to andre barna’ 

no må dere slutte å mase sånn…!!!!

Og ja våres barn er nok irriterendes,det synes t.o.m vi noen ganger,og maser mye gjør de og ,men de er ikke barn som ødelegger,de vil ikke være slemme med noen,de er ikke sånn. Ja de kan være uheldig,som alle kan være,men de er ikke bevisst stygge.De ødelegger ikke bevisst. De er liksom bare barn.Vi tåler de vi,det er jo våres barn. Vi takler fint at de maser om det samme 68 ganger….

Og det blir for dumt å hinder de å få gå i et selskap feks for vi vet at der kommer de til å spørre og mase,spørre om alt mulig,hva som er inni kaken,hva skruer som er i taket,eller hva som er nedi kjeller døra. Og de vil nok irritere både andre barn og foreldre som er der. Men det blir da helt feil å holde barne vekke,ikke få la de gå bare fordi de maser eller spør. De har liksom like mye rett å gå der de og-om de er invitert da…selv om de maser. 

Det er heller ikke deres feil at de er så mange,de synes heller ikke det er dumt å være mange,de ønsker å være alle som de er,de ville aldri valgt vekk noen…de er avhengig av hverandre,noe man som oftes blir når man har mange søsken.

ja ja var vel en her som ville selge søstera da for noen år siden…ha ha,men en slik historie har de fleste hørt før. Men her ble det bare med den ene gangen da. 

Så for oss selv er vi veldig fornøyd med å ha hverandre,vi er veldig fornøyd med alle våre barn,vi er så glad for å ha akkurat de barna vi har.Og hva vi synes,som mamma og pappa til så mange barn,er og blir klart det viktigste.

Men utad,for noen så er vi nok en irritasjon,og det vil vi og alltid bli. Egentlig er vi slike som vil holde lav profil,vi er ikke sånne som skal stikke oss frem og skryte av å ‘se på oss’- nei vi er jordnære,ikke kravstore,er nøytrale,tar oss selv lite høytidelig, og veldig greie egentlig å ha med å gjøre. ha ha

Vi er ikke vanskelig på noe måte. Og det ser vi og er noe som smitter over på barna,de er nemlig ikke så vanskelig de heller sånn.

Men at de kan mase,ja- men de er stille og rolige og….de er faktisk som barn flest,bare at det er flere av de,men det er vi bare stolt over-de er vår rikdom,og vi er heldig som har de. Så får no andre bare synes  vi er irriterenes,det kan vi fint leve med.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna ‘

En god gutt !!

Etter mange fine dager i Fjellheimen,var vi knapt kommet innom døren i huset her,pakket ut av bilen,før jeg måtte tenke på å sveise sammen en kake. Neste dag hadde næmlig en gutt her i huset bursdag,og han hadde lenge  sett frem til bursdagen sin. Igjen,det var ikke helt det store å bli et år eldre,men  å få vite hva opplevelsen var,for så mye betyr visst de her opplevelsene her i huset som de får til bursdagen sin. Det var det viktigste liksom…haha  Men det er klart bra,ingenting er bedre enn det.Og denne opplevelsen som Aron skulle få til bursdagen var allerede planlagt en god stund.

Men han skulle få ha med seg kake på skolen,å dele med klassen. Han har jo tross alt bursdag,då kan man ha med slike søtsaker.ha ha   

og kake ble det, brownies med nonstop og pappen kjørte en ekstratur til skolen for å levere kaken til en ventende 8 åring. Og den ble godt mottatt.

Og 8 år ble Aron,dagen før satt han i bilen hjem fra Fjellheimen og sa at tenk i dag er det siste dagen jeg er 7 år… 

Han har og snakket i søvne..( her i huset er det altså flere barn som snakker i søvne,og det kan høres morsomt ut mange ganger )  at han blir 8 år…så dette ligger nok litt dypt med andre ord. ha ha 

Så endelig ble han 8 år,og vi måtte jo lage to kaker som vi kunne ha her hjemme med de andre og. Han fikk velge hva vi skulle ha til middag,og en liten gave fikk han,selv om han får og en opplevelse. 

Så Hurra for Aron Gutten vår – gratulere så hjertelig med 8 års dagen din. Vi er kjæmpe glad i deg. Du er en super store og lille bror,og vi er så glad for å ha deg i vår familie

 

Kake må vi klart ha med bursdagsbarn i hus,og en snickers/peanøtt kake var et ønske…

Kanskje en dag blir Aron en spille mann

Aron er en veldig snill og grei gutt. Han vil være venn med alle, han liker ikke konflikter,han har alltid vært en gutt som er pliktoppfyllende,han gjør det han skal- han gjør sitt beste, han vil og det beste for andre,han er en flink storebror og en god lillebror,han er en gutt som skiller seg ut. Men nå er alle barn ulike,alle har sine gode og mindre gode sider. Og heldigvis for det. Ingen kan sammenlignes med hverandre.Og slik er det med Aron og,men likevel alle er enig her hjemme,alle søskene  mener at han er en gutt som alltid har skillet seg ut.Han er en som er lett å bli glad i.absolutt en godgutt!!!

Selv om Aron og de andre her i huset får en overraskelse i bursdags gave, så fikk Aron en liten gave for det i tillegg. Han er veldig glad i ulike kortspill, sprettball, og kryssord bøker eller andre oppgave bøker,ark og fargeblyanter m.m og noe av dette var i gaven, noe han ble veldig glad for.

Lillebror Benjamin er veldig glad i Aron.Ofte venter han utolmodig på at Aron skal komme hjem fra skolen,så han kan være med han.

I dag fikk han ære av å overrekke en liten bursdagsgave til han.

Og klart en kake her i hus er ikke nok.Aron liker oreokake, og en oreokake ble det.

Så var det den overraskelsen da. Aron var jo klart mest spent på den,klart han ble glad for den lille gaven han fikk,men han ble virkelig super glad når han fikk vite overraskelsen. 

Da størstejenta her ble 20 år ,fikk hun en valgfri reise fra oss i gave. Hun ønsker å dra til noe varmere strøk.Jaja er nok forståelsefullt det med all snø og kulde vi har hatt i vinter,og hun har hatt praksis i flere mnd. no i hjemmesykepleien,der hun har vært mye ute. Men så skulle Emilie på 11 år få være med henne. Så hadde Miriam her i huset bursdag,og hun fikk henge seg på de to andre som bursdags gave,så da ble det en jentetur. De har en stund planlagt og snakket en del om denne turen de snart skal ta,og gjett om Aron har vært veldig misunnelig på denne turen.

NEI “han hadde aldri vært utenlands,eller tatt fly,heller ikke vært til varmere strøk,”

så han har hatt sååå lyst å være med. ( hans ord…altså en sydentur er ikke noe menneskerett altså, og i allefall ikke for en 8 åring- sånn at det er sagt…)

Og da kom størstejenta her tidligere med forslaget om at han kunne og få være med,og la det bli hans overraskelse. Og du kan tro Aron ble overrasket.

“åååå,Hæææ ??? er det sant,skal jeg få være med,??? ååå takk å tusen takk,jippi,jippi….

ja det var jammen en gutt som ble virkelig gledelig overrasket….han strålte.

Så da tar størstejenta med seg 3 barn på tur. Men det er enda litt usikker når de drar,pga ulike ting enda. Men alle gleder seg. Og den som venter på noe godt.venter ikke forgjeves.

Og det var en Aron Gutt som var glad og takknemlig etter bursdagen sin,selv om det bare ble litt feiring midt i en hverdag.

“Takk Mamma,takk for alt,jeg er jammen heldig.”

ja han hadde rett,men jammen er vi heldig og, som har en slik grei og god gutt!!!

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook ; ‘ Huset med de 11 Barna ‘