Mange fine opplevelser

Da har vi landet på bakken igjen etter 2 døgn på tur til sjøss…og vi har mange fine opplevelser med oss tilbake igjen. Og det siste de sa her gjengen da vi kom utav båten,var om vi ikke kunne bare snu og ta båten tilbake igjen,en gang til.Det var vel bare å bruke samme billett vel…ha ha

joda det er alltid slik man kan ønske,men dessverre slik er det ikke i realiteten. Men kanskje en annen gang sa vi. 

Og mange opplevelser, ja absolutt.

For vi har vært så heldig å kunne få ta oss en tur med Color line båten fra Oslo- Kiel no et par dager. Og det var veldig stas.For det første var det en gjeng her som hadde store øyner når vi ankom båten,det var gisp og ojj og seee her og se der…….wow her var det stort…sååå fint…osv……mange inntrykk.

Men før vi kunne ta til oss de her flotte inntrykkene og utforske alt som var her,så måtte vi oppå taket på båten,solen skinner fra en skyfri himmel,og den tuter,for no skal den legge fra kai.Klokken er slagen og vi må vinke Oslo hadet for 2 døgn.

virkelig vakkert uti skjærgårdene…

hadet bra Oslo by…

Og så var det inn å kikke på båten innvendig. Og det som var mest facinerende var at alt dette flotte som vi såg,var liksom inni en båt. Her var butikker,lekerom,spiseplasser,heiser,badeland osv. Og kikket man ut vinduet så man bare sjø så langt øye rekker.

Og så først av alt måtte jo rommene/lugarene som vi skulle sove på  sjekkes litt ut. Hvem skulle sove hvor,og hvem skulle sove med hvem…Jaja det hadde de egentlig funnet ut før vi dro. Og vi måtte ha 4 lugarer som vi fordelte oss 13 på.Noen 3 manns lugarer og 4 mannsmanns. 

Her er en lugar 3 av barna hadde sammen.

og så måtte innsiden av denne store båten sjekkes ut,og her var absolutt mye å se og finne på. 

Så beklager,men dette innlegget blitt et bilderas og bare en brøkdel av alt vi så og gjorde på.ha ha Men sånn er det for å få en liten bit av alt liksom…

Det var et lite badeland her som absolutt gjengen her hadde lyst å prøve ut en gang i løpet av turen. lange ganger og korridorer,gøyale glass heiser som gikk opp og ned,og flotte spisesteder..jaja det var vel helst de på 5 stjerner som benyttet seg av de,men fint å se på var det. Og man kunne se ut vinduet. nesten som båten Titanic

Ellers var det flere ulike butikker,og enda flere spisesteder m.m 

Men så stod det på en plakat at Kaptein Kid skulle ha en forestilling for barn. Joda det måtte vi jo se på. Og ellers fikk den som ville gi kaptein kid en klem. og det var to klovner som laget gøyale ballongfigurer. Og det var forestilling både bortover og tilbake. Og det var kjekt å se på.

Og så var det selvfølgelig et par lekerom på denne båten,og det fant denne gjengen ganske fort. Og her var mye kjekt å leke med. Og det var liksom ingen barn der,så her inntok familien Vabø hele lekerommet…ha ha 

Og når kvelden kom,ble de minste lagt først…Det var stas å få ligge i hver sin seng med hvite sengetøy.Det var to døgn med litt hotell følelse. Noe gjengen her synes var stas. 

Tidlig om morgenen,var de tre minste tidlig våkne,klar for en ny dag med mange opplevelser. Snart var båten i Kiel/Tyskland ,og de var spent på å gå i land.

Ei lita Tullemor som skjønte lite av denne turen,men blid og fornøyd er hun uansett ,og hun koser sett uansett hvor hun er…

Og så klokken 10 kunne vi gå i lang i Kiel. Og her hadde ingen vært før,men vi fikk no kikke oss litt omkring. klokken 13.45 måtte vi seinest tilbake til båten. 

Joda det var litt å se både her og der.Vi var inne på et kjøpesenter først. Leah så noen fine påskeegg.

Og inni senteret var det plantet mange fine påske blomster…ååå det luktet så godt.Ellers var det mye fint å se…

og gjett hva de minste fikk øye på…mye spennende leker …Så mange gøyale leker hadde de ikke sett i Norge,men dette er mange artige leker som vi vokset opp med. Litt retro kan man si.

og ellers på kaien var det mange andre båter,like ved så vi et lokomotiv,og så var vi bortom togstasjonen,der var mange tog som gikk ulike plasser i Tyskland. 

Og like ved togstasjonen så vi noe kjent,joda det var Mc Donalds det. Og her ble det is.

og is koser alle seg alltid med.

men klokken går fort den,og snart var det tid for å begynne å gå tilbake….

Vel inne på båten igjen,ble det på nytt tur oppå båten,hadet Kiel,takk for en kort visitt. Kanskje vi kommer tilbake ved en annen anledning. hvem vet.

Og etterpå hadde jo klart gjengen her veldig lyst å prøve ut badelandet da.Men der fikk en ikke ta bilder,men der var det veldig kjekt å være,og de badet og badet og badet i halan time.Og sluch fikk de og.

Og så måtte de opp å sjekke ut et spille rom som var der og,med bilspill,motorsykkel og et simulator spill m.m Vel mange av de minste var desverre alt for små til dette. Er liksom for store barn dette da. Men ved å pute på en 20 kroning fikk de en tur i simulatoren da. Og det var stas for liten og stor.

 Og når vi hadde kjørt noen timer så passerte vi Danmark og broen…Den tror jeg vi har kjørt over en gang for mange år siden med campingvogna.

Og seiner på kveld ,når alle de minste var lagt,så var vi ute å kikka på dekk, for der kom den andre Color Line båten fra Oslo,vi møttes midt ute på havet.Men det var lite vits å vinke da.

Og så var en ny dag over,og morgenen etter var vi atter igjen i Oslo. Men solen skinner og snøen smelter,våren er i sikte. joho-

 Pappen og størstejenta er dratt med T-banen for å hente bilen,og vi får bare vente på venterommet vi andre da..

I alle fall alle har hatt to fine,opplevelse rike og minnerike dager på Color Line. Og som jeg skrev i begynnelsen,så ville de gjerne returnere med en gang for en ny tur. ha ha Det er ikke noe problem for de som lurer å dra med så mange barn på en slik båttur. ( eller hvilken som helst tur…) Selv om noen kan tro det virker som et pes. Langt i fra. vi fungerer godt sammen,vi samarbeider godt,og alle tar ansvar. Ikke minst så tenker vi over hode ikke over det en gang at vi er så mange,for at vi alle er sammen, er vårt vanlige hverdagsliv. Og det gjelder om vi er hjemme eller på tur. 

Her har barna koset seg i allefall,stor som liten.

Men en ting var minus og negativt med Color Line da. Og jeg pleier ikke være negativ,men dette synes jeg er litt viktig og derfor vil jeg nevne det. Det reklameres for et godt og bra Familie skip,og at det er mye bra og egnet for barn. Og ja det er sant,og ja det er rett. Og det fikk vi sett og funnet ut no at det stemte. siden vi har barn i alle aldre. Men angående minstemor, altså babyer på tur,var det noe dumt med. Vår minstemor er no 7 mnd blitt og hun har i flere mnd allerede spist grøt og middagsglass. Jeg hadde med meg både grøt og middagsglass og utstyr til det. Det eneste jeg da trenger er å få varmet opp enten varmt vann til grøten,eller middagsglasset. Og pappen labbet av gårde ned i kafeen for å få gjort dette. Ellers var han og på noen andre og ulike spisesteder(var nok å velge i…) Men det var alltid like vanskelig å få det gjort. Men ungen må ha mat,så de hadde ikke valg. Men siste dagen var en dame skikkelig umulig…sikkert lei at vi atter igjen kom for å få varmet. Vi trengte varmt vann til grøten om morgenen,men hun ville ikke gi det. sa bare at vi kunne ta varmt vann av springen på badet og blande grøten i. For hun hadde mange ganger drukket vann av springen uten problem.Men det er faktisk helt uakseptabelt. Man tar ikke varmt vann av springen å blander i grøt til en baby. Da ber man om å få mage syken. Synes det er merkelig at kjøkken ansatte kan si slikt. Jaja jeg droppa da den grøten. Ba da pappen heller be de varme et glass middag. Nei no skulle vi snart av båten,så det kunne de ikke gjøre. Så det ble dårlig med varm mat på den jenta. Hadde no heldigvis en Smootie som hun fikk da. Men synes det var skikkelig dårlig ‘baby service der altså’ begge de 2 døgnene.det var sånn at Pappen gruet seg hver gang og omtrent nektet til slutt å gå ned på de ulike spisestedene for å spørre om de kunne varme vann eller middagsglass for det var så uvillig. 

Men vi skulle jo kjøre største jenta hjem til hybelleiligheten,så vi fikk varmet vann der til litt grøt. Men  når vi da først var der,fant hun ut at vi skulle brukes som arbeidskraft…ha ha Mamma du gidder ikke å vaske kjøleskapet vel… ha ha Og når du først er i gang ta kjøkken og kjøkkenskap m.m og ja ikke minst golvene…Hun skulle egentlig gjøre det no i påsken,for hun har hatt så hektisk praksis i hjemmesykepleien til no før påske,men hun hadde ikke rukket over det enda.

Men  her er vi alltid hjelpsomme, så noen fikk tegne og noen vasket,og vipps var det unnagjort. Og med en mor med litt ‘rot på hjerne’,så gikk jeg like godt løs på soverommet hennes,og der trengtes det en ‘shining’ kan man si…ha ha  de er jo to studenter som bor der da,(hun ene var på jobb denne dagen da…) og de har det reint, fint og ryddig både på kjøkken,bad og stue,men det soverommet til Caroline er ikke helt like ryddig til tider …kan man si…ha ha 

så da ble det både støvsuging og vasking der og,ting hun hadde leitet etter kom merkelig nok frem…ha ha Hun vurderte å ansette meg 1 time i mnd…ha ha 

Neida,alltid kjekt å hjelpe til. Og hvorfor ikke hjelpe hverandre. Det kan alle bli flinkere til,både på det ene og det andre området. 

Ialle fall Her blir det kake baking no,for Pappen i huset har fylt år…og da må vi klart ha kake.

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

2 kommentarer
  1. Det der er standard. Det der med babymat altså. Noen steder er de greie men altfor mange steder ikke. Da vi hadde små barn hadde vi alltid med oss vannkoker på tur og varmet vann selv på hotellrom og i lugarer.
   Lite tips fra meg til neste gang.
   Fortsatt god påske til dere.
   Her har vi hjemmepåske i år med dagsturer til Oslo og ut på campingen hvor vi så smått har begynt å gjøre klart litt for sesongen som snart er her.😊

  2. Ja det er skikkelig kjipt når det skal være slik Anka: familieskip skal og inkludere de aller minste mener jo jeg da.Men vannkoker foreslo jenta her på 18, men da så jeg til henne at det er ikke lov på color Line…desverre… men skjønner godt at de må kjøre en slik linje. Dette står på siden deres:

   Elektriske artikler:
   Det er ikke tillatt å benytte medbragte, elektriske apparater utenom standard innredning på lugarer eller andre steder om bord (Eks. varmekilder som riskoker, vannkoker, vaffeljern, strykejern etc.). Ved kontroll vil dette bli konfiskert (oppbevart), og kan hentes senere.

   Så absolutt forståelsefult ang sikkerhet. Og vi snakket en del med en vekter som gikk der ofte og hun sa det er pga brann at de må ha slike regler. De har opplevet brann 2 ganger på lugarene og må kjøre en slik linje.
   Og trir det er samme på andre måter og hotell og.de skulle heller hatt tilgjengelig en mikro og vannkoker m.m som alle med småbarn kunne bruke. Jaja får sende de en klage.haha…
   Ja her blir det resten av påska rydding.småturer m.m er mange plasser å utforske rundt om.kos dere og god påske til deg og dine…?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg