En fjortis i Hus

 

Selv Om vi er veldig  trist og lei oss om dagene,så må vi se først litt tilbake til i sommer .For det må jo klart lage et eget innlegg for den flotte tenåringen vår her i huset som næmlig ble fjortis når vi var på camping i sør i sommer.Det at vi er veldig triste nå skal vi heller ta i et eget innlegg.

Selv  om det ofte blir bursdag midt i ferien nesten hvert år for denne jenta,så må vi  jo klart prøve å gjøre så godt vi kan utav det. Både  sang,god middag, kaker og gave  må til for å feire bursdagsbarnet. Og intet unntak selv om vi er på tur eller bortreist. Og denne sommeren ble det altså ikke noe unntak. Men det ble jo bare litt spesielt denne sommeren da,for vi hadde nemlig en fjortis som hadde bursdag. Og det er jo klart litt større enn å bli tretten og tenåring som året før-

Vi har og etter hvert ikke latt campingtur være noe hinder få å ha en liten bursdagsfeiring ,med en liten komfyr i campingvogna kan Absolutt en kake lages og som oftes kan man dekke på ute,vi har vært heldig med været hvert år. Vi lar Og klart bursdagsbarnet få bestemme hva middagen skal være,likeså med kake m.m

I år ønsket fjortenåringen både pizza og kebab. Og får å ‘skeie’ litt ut og gjøre det litt extra…(det er jo ferie…) så sendet vi gutta og pappen for å skaffe både pizza og kebab. I mens dekket vi andre på og laget kakene ferdig. Og klart det ekstra stas når vi bestiller mat.Og spesielt pizza,for det er så sjelden slikt skjer.

Det som og alltid hvert år er litt spesielt med dette bursdagsbarnet er at hun ble født dagen etter bryllupsdagen vår

 

 

 

Men først,gratulasjoner til bursdagsbarnet!!!

 

❤️🥰Jippi….endelig Fjortis….!!!!!!
Hipp Hurra og Gratulere så hjertelig med Dagen til vår kjære gode skjønne Emilie Linnea Vabø 🌷Vi er alle veldig glad i deg,og Takknemligfor at vi har akkuratt DEG,du er en snill ( ~ og noen ganger umulig ) både store og lille søster….men sånn er det vel å ha 5 yngre og 5 eldre søsken 😅🌺Iallefall vi ønsker deg det alt beste og alt godt. Du er Toppers.!!!!!!

Knuseklemmer fra hele gjengen.🤩🇳🇴🎈

 

 

 

 

Det som og er litt spesielt hvert år når denne jenta har bursdag ,er at hun ble født dagen etter bryllupsdagen vår. Vi var for 14 år siden  veldig spent på Om hun ville komme på vår bryllupsdag,for det var noe på gang den kvelden,men hun drøyde altså til dagen etter. Men det var absolutt den fineste bryllupsgaver vi kunne få.
Så sniker vi oss Innimellom Her med et lite ‘Hurra’ for oss

 

🌺🍃24 år Du & Jeg ❤️ett år til Sølv,Hurra for oss🍃🌺

 

 

 

Men over til bursdagsbarnet….

storesøstrene sendte og en bursdagsmelding til lillesøsteren

 

 

 

 

 

 

å så kom pizzaen,og det er bare å ‘hive’ innpå…

 

 

 

 

Og bursdagsbarnet fikk kebab som ønsket var.

 

etterpå og litt seinere var det kaketid.Og både sang og gave ble det og innimellom.

 

Bursdagsbarnet

 

 

 

 

og selv på campingtur må vi dekke bordet…

 

 

 

 

 

og kake hører klart med….

 

 

 

 

 

 

Gratis bordpynt fra naturen..

 

 

 

 

 

 

 

steiner fant vi ved sjøen…og blåklokke er bare en av de fineste markblomster…

 

Da er det bare å rope at det er kake å få,det ble både bursdagssang og gave på fjortisen.

 

 

Seinere på kvelden fikk hun feire videre bursdag med noen andre ungdommer og noen av storesøskena her.Så alt i alt hadde hun en fin dag. Hun var iallefall fornøyd,tross sommerferie og campingliv.Og det er Klart det viktigst.Hurra for Fineste Emilie ❤️

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

Fine dager og gode minner fra sør.

 

Da ble det en tur sørover i år også med campingvogna vår,der har vi også vært noen år tidligere. Det har vært dårlig med oppdatering herfra siste tider ,og det ble også dårlig  med oppdateringer  innpå her når vi var der nede. Når man ikke har noe data maskin tilgjengelig,eller telefon,mac,ipad osv så blir det vanskelig å formidle .Tidligere har jeg kunne bruke telefon,men det har jeg ikke hatt på over 6 mnd nå,så da blir det dårlig med det.Pappen sin telefon ble knust underveis,så då var han også uten. Men han har fått no. Noe datamaskin har vi ikke med oss.Men,men man klarer seg alltid uten de tingene også en periode..

Men nå kommer iallefall  det et lite sammendrag fra turen vi hadde.

Mange fine opplevelser har det blitt,men helt heldig var vi ikke været Alle dagene denne gangen vi var der.Det har vært en del regn og ellers kalde dager.En del dager blåste det skikkelig,så bølgene var meterhøye. Men et par dager var det varmt og fint ,da ble det bading på gjengen. Og ellers har det vært mange fine stunder ved sjøen for å fiske krabbe, sjøstjerne,finne steiner  m.m Sykkelturer har det og blitt,og ellers  en skikkelig campingferie. Så mange fine minner har vi å se tilbake,ikke minst mange fine bilder. Vi dro nedover med 9 barn i bilen,men nest eldste jenta hadde en fri uke,kom nedover med buss, og var sammen med oss. Vi hadde jo ei jente her i huset som ble ‘fjortis’ i de dagene,så noe feiring måtte vi få til med Pizza og kake. Vi hadde og bryllupsdag dagen før fjortisen,men det ble ikke noe feiring av den på noen måter.Det har det egentlig aldri vært…ha-ha Men vi har kommet oss et år videre i alle fall,og neste år går vi for sølv…ha-ha.

Ellers byttet vi hund de dagene vi var der. Eldste jenta passet vår hund,Jemima,og vi passet hennes hund Linus. Hun var igjen i Oslo og jobbet mange nattevakter og hennes hund Linus er ikke vant å være så lenge åleine når hun er på jobb.Så derfor hadde vi han med oss. Vår hund er 5 år og er vant med å være åleine,så det hadde gått så fint,men hun savnet oss nok oss,for hun begynte å kjede seg veldig på slutten…ha-ha Hun er vant med mer støy i hverdagen med gjengen her enn i Oslo i en stille leilighet. Så hun ble veldig glad for å se oss igjen i alle fall.

Siden vi skulle være der litt,så slo vi opp forteltet,da kan to av de store barna ligge ute i forteltet ,og det blir ikke så trangt inne i campingvogna.

og Gjengen her i huset liker veldig godt campinglivet,så det er alltid stas å dra på campingtur med vogna. Vi er veldig heldig og takknemlig som har den og har muligheten til å ta turer her og der med vogna og ‘huset’ med oss. Er så Veldig greit.

Så her kommer en ‘raid’ av bilder fra turen sørover med gjengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er alltid mye hjelp og stort engasjement når forteltet skal settes opp.

 

 

 

 

 

Dagen vi dro sørover tok en av de store gutta her bilde av bilen og vogna og la det ut…

Alltid stas å dra på campingtur,selv for de store.

 

 

 

 

 

 

En av dagene regnet og blåste det skikkelig mye.Og ut mot havet var bølgene meterhøye.Men en veldig vær interessert gutt her i hus,måtte vi ta turen på svabergene for å virkelig føle vinden.Og den tok skikkelig tak,det var bare å holde balansen.Noen av Gjengen som ble med,synes det var skikkelig stas med så sterk vind.

 

 

 

 

 

 

 

Vi klatret på svaberg og gikk langs steiner og sjøsprut. Skikkelig stas.Tross mye bølger og sterk vind har absolutt havet sin sjarm

 

 

 

 

 

man hørte knapt noe annet enn  bølgebrus og drønn fra bølgene

 

 

 

 

 

 

 

Så et par dager etter kom den gang 13 åringen nedover med tog fra Oslo og storesøster,sammen med hunden Linus. Han skulle altså være sammen med oss resten av tiden der nede,og klart storesøster savnet han.

Men det er alltid like stor stas for resten av gjengen her,og full fart når de er sammen med Linus.

Bærplukking ble det og litt av,og ikke minst vaffelsteking i solen med norske jordbær.

 

 

 

 

 

 

mange flotte turområder å utforske,gøyale skoger og turstier ,ikke minst de førte ned til havet

 

 

 

 

 

 

uuuut mot havet….!!!!

 

 

 

 

 

Og havet,og ‘ved’ havet er virkelig noe for seg selv. Skue ut i det uendelige,plukke steiner,se på bølgene og kjenne på stillheten. Her kunne vi vært flere timer. Det var ikke så fint og varmt at man kunne bade,men supert å gå på tur,oppdage,finne og leite.Det ble flere slike turer dit.

 

 

 

 

 

 

Men heldigvis noen dager var det fint og varmt vær og solen skinte fra morgen til kveld.Da var de rask med å finne frem badebuksa og hoppe uti.Der største fikk og prøve seg på vannski,noe de synes var stor stas.

 

 

 

 

 

 

Andre dager var det kjølige dager,men fine nok til å være ved sjøen og bryggen.Og her var flere av gjengen ved bryggekanten for å fiske og fange krabbe.Det ble og noen småfisk,reker og sjøstjerner i bøtta.Mye Spennende for ei lita jente å både å se og oppdage.

 

 

 

 

 

 

og krabbe ble det i stampen og bøtta.En sjøstjerne fant en av gutta her og. Ellers litt annet. Stas å se sjølivet på nært hold.Noen av barna her snakket med to gutter på 6 og 8 år,ingen av de hadde sett en krabbe i live eller på nært hold. Så her viste gjengen de villig sine funn. Interessant. Også Veldig greit å bare slippe de ut igjen etterpå.

 

 

 

 

 

 

Ikke bare sjø,fiske ,båt liv m.m var interessant,blomsterplukking er noe som aldri går av moten iallefall.

 

 

 

 

 

 

Er man på tur,blir det ofte enkel middag noen ganger…Men her koser de seg på tur,da smaker alt like godt.

 

 

 

 

 

 

 

Ja det har vært mange fine og rike minner å ta med seg fra en fin tur sørover tilbake,selv om ikke alltid været har var like varmt og fint der nede. Iallefall ,flotte opplevelse har det absolutt blitt !!!

 

 

 

 

 

 

 

Vi hadde som sagt et bursdagsbarn der nede,en tretten åring som ble fjortis over natta.Og selv om det ikke ble den store bursdags feiringen,ble det iallefall ‘noe’ feiring.Klart det måtte det være tross en tur sørover og campingliv.Men det får bare  kommer  i neste innlegg.Ellers blir det så mye i dette innlegget.

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook :’Huset med de 11 Barna’