Fine dager og gode minner fra sør.

 

Da ble det en tur sørover i år også med campingvogna vår,der har vi også vært noen år tidligere. Det har vært dårlig med oppdatering herfra siste tider ,og det ble også dårlig  med oppdateringer  innpå her når vi var der nede. Når man ikke har noe data maskin tilgjengelig,eller telefon,mac,ipad osv så blir det vanskelig å formidle .Tidligere har jeg kunne bruke telefon,men det har jeg ikke hatt på over 6 mnd nå,så da blir det dårlig med det.Pappen sin telefon ble knust underveis,så då var han også uten. Men han har fått no. Noe datamaskin har vi ikke med oss.Men,men man klarer seg alltid uten de tingene også en periode..

Men nå kommer iallefall  det et lite sammendrag fra turen vi hadde.

Mange fine opplevelser har det blitt,men helt heldig var vi ikke været Alle dagene denne gangen vi var der.Det har vært en del regn og ellers kalde dager.En del dager blåste det skikkelig,så bølgene var meterhøye. Men et par dager var det varmt og fint ,da ble det bading på gjengen. Og ellers har det vært mange fine stunder ved sjøen for å fiske krabbe, sjøstjerne,finne steiner  m.m Sykkelturer har det og blitt,og ellers  en skikkelig campingferie. Så mange fine minner har vi å se tilbake,ikke minst mange fine bilder. Vi dro nedover med 9 barn i bilen,men nest eldste jenta hadde en fri uke,kom nedover med buss, og var sammen med oss. Vi hadde jo ei jente her i huset som ble ‘fjortis’ i de dagene,så noe feiring måtte vi få til med Pizza og kake. Vi hadde og bryllupsdag dagen før fjortisen,men det ble ikke noe feiring av den på noen måter.Det har det egentlig aldri vært…ha-ha Men vi har kommet oss et år videre i alle fall,og neste år går vi for sølv…ha-ha.

Ellers byttet vi hund de dagene vi var der. Eldste jenta passet vår hund,Jemima,og vi passet hennes hund Linus. Hun var igjen i Oslo og jobbet mange nattevakter og hennes hund Linus er ikke vant å være så lenge åleine når hun er på jobb.Så derfor hadde vi han med oss. Vår hund er 5 år og er vant med å være åleine,så det hadde gått så fint,men hun savnet oss nok oss,for hun begynte å kjede seg veldig på slutten…ha-ha Hun er vant med mer støy i hverdagen med gjengen her enn i Oslo i en stille leilighet. Så hun ble veldig glad for å se oss igjen i alle fall.

Siden vi skulle være der litt,så slo vi opp forteltet,da kan to av de store barna ligge ute i forteltet ,og det blir ikke så trangt inne i campingvogna.

og Gjengen her i huset liker veldig godt campinglivet,så det er alltid stas å dra på campingtur med vogna. Vi er veldig heldig og takknemlig som har den og har muligheten til å ta turer her og der med vogna og ‘huset’ med oss. Er så Veldig greit.

Så her kommer en ‘raid’ av bilder fra turen sørover med gjengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er alltid mye hjelp og stort engasjement når forteltet skal settes opp.

 

 

 

 

 

Dagen vi dro sørover tok en av de store gutta her bilde av bilen og vogna og la det ut…

Alltid stas å dra på campingtur,selv for de store.

 

 

 

 

 

 

En av dagene regnet og blåste det skikkelig mye.Og ut mot havet var bølgene meterhøye.Men en veldig vær interessert gutt her i hus,måtte vi ta turen på svabergene for å virkelig føle vinden.Og den tok skikkelig tak,det var bare å holde balansen.Noen av Gjengen som ble med,synes det var skikkelig stas med så sterk vind.

 

 

 

 

 

 

 

Vi klatret på svaberg og gikk langs steiner og sjøsprut. Skikkelig stas.Tross mye bølger og sterk vind har absolutt havet sin sjarm

 

 

 

 

 

man hørte knapt noe annet enn  bølgebrus og drønn fra bølgene

 

 

 

 

 

 

 

Så et par dager etter kom den gang 13 åringen nedover med tog fra Oslo og storesøster,sammen med hunden Linus. Han skulle altså være sammen med oss resten av tiden der nede,og klart storesøster savnet han.

Men det er alltid like stor stas for resten av gjengen her,og full fart når de er sammen med Linus.

Bærplukking ble det og litt av,og ikke minst vaffelsteking i solen med norske jordbær.

 

 

 

 

 

 

mange flotte turområder å utforske,gøyale skoger og turstier ,ikke minst de førte ned til havet

 

 

 

 

 

 

uuuut mot havet….!!!!

 

 

 

 

 

Og havet,og ‘ved’ havet er virkelig noe for seg selv. Skue ut i det uendelige,plukke steiner,se på bølgene og kjenne på stillheten. Her kunne vi vært flere timer. Det var ikke så fint og varmt at man kunne bade,men supert å gå på tur,oppdage,finne og leite.Det ble flere slike turer dit.

 

 

 

 

 

 

Men heldigvis noen dager var det fint og varmt vær og solen skinte fra morgen til kveld.Da var de rask med å finne frem badebuksa og hoppe uti.Der største fikk og prøve seg på vannski,noe de synes var stor stas.

 

 

 

 

 

 

Andre dager var det kjølige dager,men fine nok til å være ved sjøen og bryggen.Og her var flere av gjengen ved bryggekanten for å fiske og fange krabbe.Det ble og noen småfisk,reker og sjøstjerner i bøtta.Mye Spennende for ei lita jente å både å se og oppdage.

 

 

 

 

 

 

og krabbe ble det i stampen og bøtta.En sjøstjerne fant en av gutta her og. Ellers litt annet. Stas å se sjølivet på nært hold.Noen av barna her snakket med to gutter på 6 og 8 år,ingen av de hadde sett en krabbe i live eller på nært hold. Så her viste gjengen de villig sine funn. Interessant. Også Veldig greit å bare slippe de ut igjen etterpå.

 

 

 

 

 

 

Ikke bare sjø,fiske ,båt liv m.m var interessant,blomsterplukking er noe som aldri går av moten iallefall.

 

 

 

 

 

 

Er man på tur,blir det ofte enkel middag noen ganger…Men her koser de seg på tur,da smaker alt like godt.

 

 

 

 

 

 

 

Ja det har vært mange fine og rike minner å ta med seg fra en fin tur sørover tilbake,selv om ikke alltid været har var like varmt og fint der nede. Iallefall ,flotte opplevelse har det absolutt blitt !!!

 

 

 

 

 

 

 

Vi hadde som sagt et bursdagsbarn der nede,en tretten åring som ble fjortis over natta.Og selv om det ikke ble den store bursdags feiringen,ble det iallefall ‘noe’ feiring.Klart det måtte det være tross en tur sørover og campingliv.Men det får bare  kommer  i neste innlegg.Ellers blir det så mye i dette innlegget.

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook :’Huset med de 11 Barna’

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg