Det nærmer seg jul om vi vil det eller ikke.

 

 

Her i huset er det lenge siden vi fant fram både akebrett,votter,lue,dresser m.m for her har snøen vært en liten stund. En kveld snødde det veldig mye og det så rett og slett ut som et ‘winter wonderland’. Og selvfølgelig til alle barnas glede,men ikke fult så stor glede for pappen som måtte kjøpe kjettinger til bilen. For det ble skikkelig glatt og han kom ikke av flekken. Og siden vi har minibuss så er det som en kassebil og de er ikke sånn super god på vinterføre akkurat .

Men gjengen her var altså så glad for snøen og har brukt all den tid de kan til å være ute å ake og leke i snøen. De har nesten ikke tid til å spise middag og gjøre lekser før de skal ut igjen å ake.

Men så har det kommet litt regn og nedbør innimellom og det har smeltet noe vekk,men så kom det kulde og litt snø igjen. Og  Slik har det gått omennan her.

Ellers har, og noen er  fortsatt ,både  små og noen store vært litt forkjølet med snufsing,hese stemmer og hosting. Men det går over,er jo godt innimellom å få rensket litt ut av maskineriet.

Men sånn angående  snøen,så  gir jo og en veldig fin julestemning der ute den ligger,og enda mer kom i natt og  et nytt ‘winter wonderland’  er kommet. Og i følge værmeldingen skal enda mer skal komme,og kaldere skal det og bli. Og her synes de det er helt topp !!!

 

 

 Det har blitt et lite ‘Winter Wonderland’ ute nå

 

 

 

Kan godt si det er kommet en god del snø nå igjen her det  siste døgnet. Det vises godt på trærne ute.

 

 

 

 

 

Litt av gjengen som synes det er stor stas med snøen…

 

 

 

 

 

Tjo hei hvor det går…”Ut å ake,ut å ake” …sier minstemor, når hun ser snøen dale ned ute…

 

 

 

 

 

Og hvordan det blir her i år med jul vet vi overhode ikke.Men det nærmer seg jul uansett om vi vil eller ikke.  Egentlig tenker vi ikke så mye på det enda,selv omvi har gjort noen ‘juleting’ her. Vi hadde jo håpet at dagene fremover til jul ble veldig lange iallefall,men tiden kan ikke stoppes den,så vi får bare gjøre det beste utav det. Vi tar en dag om gangen,det  er best sånn.

Uansett var planen å henge oss med på noen julegateåpninger,julemarkeder m.m  som er rundtom nå i de her tider. Vi er en veldig julekjær familie og liker alle mulige juleforberedelser både her og der. Og har pleid oppover årene å tatt med gjengen på ulike juleting før jul. Og slik var egentlig planen for forrige  helgen som var. Men med noen dårlige små og store i hus,var det beste å holde seg innendørs. Men de som er ‘ferdig’ med snufsning brukte tiden ute å aket der det fortsatt er snø. Men litt tid ble det inne  til å b.l.a. bake litt da . Og det er jo alltids populært her.

Og selv om vi har fra tidligere tradisjon å bake mange ulike slag før jul er alt dette vært og er amputert de siste årene. Alt er fortsatt nedpakket og vi bor trangt oppi alt. men vi fant både kjevlen og noen utstikknings figurer i en bananeske og da fikk vi laget noen kakemenn iallefall. Og den julebaksten,den har alltid vært populær her og det er stas når vi baker.

 

 

 

 

 

 

Det er først i år at minstemor sitter fint  i ro,baker,kjevler,maler og har stor glede av det. Og de andre synes det er morsomt å se på henne. Hun er en liten skøyer til tider.

 

 

 

 

 

Hun liker godt å male, og er i dyp konsentrasjon for å male på kakemennene

 

.

 

 

 

Det ble mange fine  kakemenn  til slutt.

 

 

 

 

 

 

Og hva er vel ikke mer sjarmerende enn kakemenn laget av barn der julebaksten  er skeiv og øyner og neser er malt like skeivt. ha ha

 

 

 

Og gode var de og.Så får vi se om de blir værende i kakeboksen til jul,eller spises opp før. Har sett allerede noen barnehender som har sniket til seg noen kakemenn oppi boksen i skapet….

 

Oppskrift kakemenn:

 

100 g smør

2,5 dl melk

3,5 dl sukker

1 ts hornsalt

vel 10 dl mel +litt til utbaking m.m

 

Smør smeltes og blandes i melken. Det tørre blandes inn. Eltes godt,gjerne i kjøkkenmaskin. settes kaldt i minst to timer eller natten over i kjøleskap.

kjevle ut deigen  og ulike figurer stikkes ut . Males med konditirfarge og stekes på  brett 175 grader i 7-8 minutter.

 

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Ellers ble det laget noen enkle  landbrød til kveldsmat en kveld. Og det er veldig godt til tomat,grønsak eller annen suppe og.

 

 

Oppskrift på enkelt  land brød

1 pk tørr gjær ( 1/2 pk  fersk gjær )

8 dl lunkent vann , (jeg tok halv melk og halv rømme,men halv melk og vann funker fint og…)

1 kg mel (kan og ta 250 g rug,eller noe annet grovt…)

1 ts salt

4 ss olje / smør

 

Gjær blandes i litt væske eller blandes med gjær,væsken finnes  frem og helles i en bolle. Det tørre tilsettes. Eltes i minst  15 minutter i kjøkken maskin,eller hånd…phu…

heves til dobbel størrelse,bakes ut til to runde brød, heves igjen minst 40-60  minutter.pensles med vann,stekes 200 grader i 30-40 minutter nederst,

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

 Vi rakk og denne uka å lage ‘safran’ boller. Det er samme deig som lussekatter til Lucia dagen som er 13.desember,men med en litt annen vri. ‘Safran bollene’ inneholder jo krydderet ‘safran’,derfor blir de gule. Men safran er veldig dyrt og da kan gurkemeie  krydderet være et bra alternativ.

Bollene ble fylt med smørkrem og rosiner. Ble absolutt veldig gode.

 

 

 

 

 

Smaken gir jo  litt julestemning og da. (og visst du i tillegg tar en kopp gløgg til,ja da er det virkelig førjul …ha ha )

 

 

 

Oppskrift på Safran boller (jeg laget dobbel deig )

 

150 g smør

5 dl melk

1/2 pk gjær

1 ts safran eller 3 ts  gurkemeie

150 g sukker

2 ts kardemomme

13 dl mel (ca)

 

smørkrem inni bollene:

200 g smør

1 1/2 dl sukker

4-5 ts vanilje sukker

(rosiner) Alt blandes.

 

Gjær røres ut i litt lunka vann,eller tørrgjer i melet. Melken lunkes. Ta alt det tørre i en kjøkkenmaskin,tilsett lunka melk og elt,litt etter litt blandes romtemperert smør i terninger . Kjør i ca 15 minutter i maskinen til en glatt deig. Hev 30 minutter,trill ut en firkantet leiv og smør på smørkremen. Brett sammen og skjær remser loddrett. Tvinn remsene og rull til boller/knuter.  Hev igjen 20-30 minutter og pensel med egg før stek i  220 grader 15 minutter.

 

 

Også  er vi i gang med noen flere julekaker. Ellers satser vi på tur i helgen på julegateåpning. Og det blir på et sted vi har vært før,men aldri når de steller i stand til jul der. Og der skal det være mye kjekt for barn. Så det gleder gjengen seg til her i huset. Kanskje vi kan skape litt mer julestemning etter det.

 

 

 

 Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

Siste denne måneden

 

 

Da går denne måneden raskt  mot slutten,og dagene mot jul raser av sted. Vi har feiret siste bursdagsbarnet her i huset denne måneden,men har enda to til i desember. Og  de to som har dag i desember  klarer nesten ikke å vente på at de skal ha bursdag. Egentlig har de ventet hele året,og det er jo rett,for desember er liksom aller siste måned i året,og desidert den kjedeligste måneden å ha bursdag på…ha ha i allefall i følge de to små. Men denne gangen var de ei større jente her som fylte år. Og vi må jo bare si igjen som vi sier til alle de andre at de vokser så fort de her barna at vi må bare prøve så godt vi kan å henge oss med.

Iallefall alt av middag,kaker m.m er ønsket på forhånd og laget klart til bursdagen. Det som ofte er kjedelig å ha bursdag på en hverdag, er selvfølgelig at dagen føles så kort,og det blir så fort mørkt,og da føles og bursdagen så kort. Men vi får bare ferie så godt vi kan,og utnytte hvert minutt.

Her i huset prøver jeg noen ganger å oppfordre kakeønskene til noen andre vrier…’hallo…det er jo såååå mange gode og flotte kaker å lage..’ .Men niks,her i huset er de blitt ganske tradisjonelle av seg  og mange av barna ønsker ofte de samme kakene.  Men,men det er deres ønsker og de liker de kakene så godt at de må bare velge de igjen og igjen. Men pyttsann,det viktigste er jo at bursdagsbarnet er fornøyd og da blir  jo vi andre fornøyd og  🙂

 

 

 

Da må vi bare si  Hipp Hurra og gratulere så mye med dagen til snille og flinke Miriam Mariell. Vi ønsker deg alt godt,vi er alle veldig glad i deg.

 

 

 

 

 

Miriam er ei jente som er veldig glad i familien sin og har alltid vært liksom glad i de aller minste. Så lillesøster er absolutt favoritten nå.Og minstemor synes det er veldig kjekt å være med ‘Mi’ som hun kaller henne.

 

 

 

 

 

 

Miriam og storesøster

 

 

 

 

 

Og som tradisjonen tro så får alltid bursdagsbarnet velge både middagsmat og kaker på dagen sin. Og Miriam ville gjerne ha raspeballer til middag,eller noen kaller det raspekaker,ball,komle,klubb m.m mange navn på det. Men veldig godt er det og alle liker det her.

Kake var det oreokake og brownies.

Da ble det først en brownies med sjokoladefrosting ,hakket sjokolade og bær på.

 

 

 

 

 

 

Den var veldig god…’

 

 

 

 

 

 

Og så var det oreokake som ble valgt,den er jo alltid en slager her i huset….

 

 

 

 

 

Et fat med jordbær og pikekyss er veldig enkelt,søtt og godt å ha i en bursdag

 

 

 

 

 

Noen barn som koser seg. Her synes alle det er stas når noen har bursdag i hus. Då blir det sang og kake og det liker de godt.

 

 

 

 

 

Happy Birthday to Miriam…..

Og en liten gave hører jo og med da,selv om alle her i huset får og en opplevelse  til bursdagen sin. Og det fikk klart Miriam og. Men den vil vi komme tilbake til seinere med.

 

 

 

 

 

 

Så da er denne bursdagen over og siste denne måned,så er det bare å tenke litt på de to neste som kommer i desember,før vi begynner på nytt i januar.Og her sitter en av de jentene som virkelig synes at tiden går veldig seint til hun skal ha bursdag neste måned.

 

 

 

 

 

 og både bursdagsbarnet og alle de andre var fornøyd og det er jo det aller viktigste !!!!

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med  de 11 barna’

Pappen vår har et talent !!!

 

 

 

Da er det kommet et nytt innlegg på You tube kanalen vår.For de som er interessert selvfølgelig da.  Men samtidig skriver jeg her,for at de som ikke er der å ser,kan lese det. Jeg for min del sier ja takk til  begge deler.Men først av alt. Vi glemte å si at det var litt dårlig lyd på den første presentasjonen som vi hadde,da barna her skulle si navnene sine.  Men det vil altså bedre seg,vi skal investere i en liten mikrofon,så da vil lyde bli mye bedre etterhvert. Vi prøver ellers å si til barna her,eller de som snakker at de må snakke høyt og tydelig. Men det er jo ikke alltid like lett å huske på. Men det blir altså bedre!!!

Det som vi denne gangen vil vise,er at pappen her i huset har et talent. Jeg vil  vel nok si et ‘medfødt’ talent,for dette talentet kunne han allerede da han var rundt 4 år. Det bare kom av seg selv,som et naturtalent omtrent.

Men det hele begynte med att fetteren hans spurte om han kunne lage en kvakke lyd,som en gås,eller som en and. Og det klarte han på strak arm. Samtidig synes han at dette var veldig artig og øvet innimellom på denne stemmen og utviklet etter hvert et ‘språk’ utav det. I dag er nok det språket mest kjent for figuren Donald Duck og hans sin stemme. Og Donald er jo klart en figur som ‘er opptatt’. Det er Walt Disney som har patent på både Donald og alle andre figurene i Andeby. Men stemmen,den kan hvem som helst ha. Bare den ikke knyttes til Donald. Derfor er stemmen til pappen her i huset en stemme som er han sin,en stemme som han kan og har utviklet selv til et språk.

Her i huset er jo alle barna vokset opp med at pappen har den stemmen,og de er vandt til å høre han bruke den.Og det synes de klart er morsomt.

Oppover årene er stemmen brukt i ulike sammenhenger,underholdning i ulike selskaper og settinger. Og det har bare vært på gøy. Men en slik stemme med et språk er det ikke så veldig mange som har som er god nok, derfor vil vi si at det er et talent, det er noe spesielt og unikt. Og som sagt,det kan brukes til mangt.

Og i lengre tid,sånn mer eller mindre over mange år så har pappen ønsket at denne stemmen kunne bli brukt til noe.Et talent bør ikke bli gravd ned.Men det har ikke vært helt lett å vite hvor en skal henvende seg,hvor det kan finnes noe som kan hjelpe videre. Så derfor vil han prøve igjen,på denne måten og se om det er noe ‘napp’ å få.

Men først vil han lage seg en identitet som stemmen er knyttet til. En figur.

Så her i huset ville noen av gjengen finne på et navn,et  navn denne figuren heter.Og for å kunne det måtte de ha en avstemming. Mange ulike forslag ble det,og til slutt skulle det trekkes hva navnet ble.

Og dette har vi altså laget et innlegg om,filmet og lagt ut på kanalen. Men poenget er og at kanskje ‘noen’ der ute kan ‘bruke’ denne stemmen til noe. Det kan være både innom musikk,remix,sang,ringetone,dubbing,underholdning for barn,voksne,eldre,skole,barnehage m.m Ellers  i selskaper,jubileumer ,teater,skuespill osv… forslagene og ideene er mange.

 

 

 

 

 

Først skulle altså noen i  gjengen her finne på et navn til pappen sin stemme.Og da måtte de klart ha en avstemming. Og da skulle de komme med ulike forslag som de skrev ned på lapper.

 

 

 

 

Etterpå skulle vi ut en tur,og da skulle pappen trekke hvilket navn det ble.

 

 

 

 

Og det var jo klart litt spennende,for alle var jo spent på om det ble ‘deres’ forslag han trakk.

 

 

 

 

 

Og det var altså Benjamin sitt forslag som ble trukket,og han hadde foreslått ‘gåsen Ben’,som er oppkalt etter seg selv… ha ha  Så da er det vedtatt, pappen sin stemme og figur heter ‘gåsen Ben’. Og så måtte klart pappen snakke litt med de med den stemmen.

 

 

 

 

Pappen har jo og en’ venn’ med seg,som er altså ‘gåsen Ben’,men den gåsen må vi få hilse på litt seinere.

Iallefall budskapet er at er det noen som vet,har kontakter eller kjenner noen m.m som har ønske om å kunne bruke denne stemmen til noe,lage noe,ta innspilling/opptak eller ha besøk av denne figuren ‘gåsen Ben’,så er det bare å ta kontakt på epost  :  tvabo@start.no

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’ og ‘You tube’ på ‘Vabofamily’- ‘Gåsen Ben’

 

 

 

Klart han måtte feires.

 

Da er årets farsdag forbi,gårsdagens farsdag ble klart feiret med kake og gave til pappen her i huset. Og jammen er han heldig denne pappen som har så mange fine gutter og jenter å være pappa til. Men så kan vi og snu på det. Jammen er det mange gutter og jenter her i huset som er så heldig å ha pappen  her til far og. Ja da er vi i allefall enig om at de er alle heldig. ha-ha

 

Uansett som jeg har sagt før,så synes jeg det er viktig å sette pris og hedre alle fedre og pappaer. Ja hva skulle vi gjort uten de,de er absolutt god å ha (..iallefall noen ganger da…ha ha ) Men ikke minst ta barna med på dette,for pappaene er klart viktige å feire. !!! Nei det er klart ikke bare bare å verken være pappaer,mammaer,eller barn noen gang. Men tror nok ved å ikke stille alt for store krav til foreldre rollen,så holder man seg ganske på linja. Alle foreldre og barn gjør feil,men godt å kunne begynne på nytt og legge alt dumt en kan gjøre bak seg.Både store og små. Og her er vi veldig god på det…!!

Husker alltid mormor sa (min mamma)  -‘jag etter å holde fred med hverandre’- Og det var uansett forhold. Både mellom fedre (mødre) og barn,og barn og foreldre.Men ellers og mot alle mennesker.  Det skaper ikke kaos og uro ,men at man i familier kan være venner med hverandre selv om det oppstår både konflikter,diskusjoner,krangler og uenigheter. Vi er alle ulike med ulike meninger. Så man må og bare respektere at man er forskjellig og har ulike syn på ting. Fedre skal og være de største og første forbildene og for sine barn på det meste. Og her i huset er pappen veldig flink å innrømme at han kan gjøre,si eller handle feil ,men samtidig  be og om unnskyldning om det er noe som støter eller sårer  andre,selv sine barn.Og det er en veldig god egenskap. Uansett mormor var klok hun,og det var alltid en spesiell fred over henne og den smittet og til de rundt. Hun ville jeg personlig gitt en egen poersonlig fredspris.!!! Nei livet er for kort og dyrebart til å brukes til ufred og uro. Og vi har og sagt det før at bare etter pappen var syk her og fikk kreft i magesekken,der han måtte fjerne den,så har vi blitt enda mer bevisst på å sette pris på og være glad for at vi har pappen vår. Det gjelder klart alle,er  nok ofte lett å glemme i hverdagens mas og jag,men at en kan ‘hente’ seg inn igjen til tider og være bare takknemlig !!!

Så Gratulere med Farsdagen alle fedre,og gratulere til alle morfarer og farfarer .

 

 

 

Her i huset sier vi og gratulere så mye med farsdagen til vår alles beste Pappa,den beste pappen våres 11 barn kunne fått, ingen er som akkurat DU for oss !!!!! Du er snill,God,morsom (tror det iallefall…) og temmelig irriterende til tider…men hvem er ikke det…Og  selv med alle dine feil og svakheter,men at gjengen her betyr utrolig mye for deg,overgår alle misstag man gjør. We love You All !!!!

ja vi måtte jo ut en tur for et bilde sammen med pappen. Og selv om de to store/eldste jentene ikke er med på bilde,så er de enig i alt som sies om deg Papps !!!

Det er litt av en flott gjeng pappen er far til,selv om de alle er skikkelig gode,samtidig skikkelig irriterende til tider,så har alle ,en spesiell plass i pappans store hjerte. Og der er de alle godt bevart og gjemt. Bare sånn at de vet det en annen gang han er sur på en av ungen for at de har ikke helt hørt etter,eller gjort noe dumt…. Han er utrolig stolt av gjengen sin. Og det har han all grunn til å være.

 

 

 

 

  💙 Sisters 💙

 

 

 

❄⛄Her er snøen og vinteren kommet for fullt,noe gjengen her er glad for. Akebrettene er og allerede testet ut. Så mer akeliv her vil det og bli etterhvert

 

 

 

 

Og kake hører jo med til farsdag. Selv om pappen ikke er kakemenneske og enda mindre nå etter han fjernet magesekken,måtte vi ha en likevell.Det er jo Ingen farsdag uten…!!!!

 

 

 

 

Men det er jo ikke nytt da at det er bare en kake her når noe skal feires. Med 10 unger i hus går det det en del av det søte og gode. Så da ble det i tillegg til pavalovaen en bunke med gode lapper,og en god del sjokolade cupcakes. ‘Og alt fikk selvfølgelig bein å gå på her.

 

 

 

Når man har en surmelk som går ut på dato,og noen ‘slappe blåbær’ i kjøleskapet,så er en stabel lapper veldig greit å lage. Og her er det veldig populært med ‘lapper’ eller som vi sier på vestlandet iallefall ,’sveler’. Og det var absolutt ikke dumt  å ha sammen med kake på farsdagen.

 

 

 

 

Gode myke og smaksfulle cupcakes ble det og. Med en god sjokolade krem og  blåbær på toppen,så skal jeg love deg at de her forsvant fort bland mange ivrige barnehender…(ja det var flere store hender og altså…  )

 

 

 

 

 

sjokolade og blåbær er jo og  en veldig god kombinasjon

 

 

 

 

 

Jeg er ikke noe flink eller noe mester på å lage cupcakes,har alltid vært veldig facinert over de som kan det. Øvelse gjør nok mester,garantert,skulle gjerne kunnet det. Men de var god på smak da,det er jo og viktig…

Iallefall her i huset bryr de seg ikke om det er så fint og flott,for her går omtrent alt ned uansett…

 

 

 

 

 

Og så ble det farsdagsgave,kort fra barna og farsdagssang til pappen.Og et annet ønske pappen hadde på farsdagen sin var å se en julefilm. Han er,og egentlig alle i familien her er julemennesker,men vi liker ikke at butikker m.f.l. startet alt for tidlig med juleforberedelsene. Då blir den liksom oppbrukt når julen kommer. Men nå,snart halvveis uti november synes vi at vi hadde lov å begynne å se ‘en’ julefilm. Og alle her var klart enig i det. he-he

Ellers ble det og en liten tjuvstart på ‘julemiddagen. Vi fikk juleribbe på ukestilbud, kålrot og poteter m.m så da var det enstemmig vedtatt her da,at det ble det til farsdagsmiddag.

 

 

 

 

 

Da er vi kommet halvveis i feiringene her før jul,bare 3 bursdager  gjenstår…

Vi kommer vel til å ‘trille’ hele gjengen her når jula kommer i år, Neida…altså,når vi er 12 stk,så er det ikke de store kakestykkene på et fat til hver. Uansett har de fleste av oss,iallefall barna ‘løpt kaloriene av seg allerede, ,og vi andre henger tett bak… ha ha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook:

‘Huset med de 11 Barna’

 

 

Da er vi igang…

 

Da må vi vel si ,som i fjor at nå er vi  igang igjen  med årets bursdagsmaraton her i huset. For det er både november og desember det er flest bursdager her i huset. Før jul nå er det 6 bursdager og en farsdag. Men jeg liker bursdager,det  liker vi alle, og jeg elsker å lage kake ,stelle i stand,og feire hvert av barna. Klart vi må det. Det er jo absolutt verdt å feire at et barn fyller nytt år,at et barn har fødselsdag,som det ligger i ordet…fødsel….

For det er desverre ikke alle barn i dag som opplever å bli født,de får ikke se dagens lys. Derfor må klart det feires at nettopp ‘dette’ barnet er født. For her i huset sier vi ‘Ja til Livet’- Og det sier vi alle med hevet hode.

Og førstemann ut av dette bursdagsmaratonet er altså eldstejenta. Og som vi sier igjen og igjen,og gang på gang ,de vokser så alt for fort de her barna.Det er jo ikke så mange år siden de var søte og små….Og søte,ja søte er de enda,men deseverre ikke fult så små.  Men her i huset ser vi og at gutta har forlengst vokset over storesøster. Så sånn sett liten er jo hun da…ha -ha

Men det er godt at de vokser til og,blir store,selvstendige og tar ansvar for eget liv. Og at det går bra med de alle er noe vi synes er det viktigste. Da vet vi og at vi har gjort en bra jobb.. (kremt)

 

Iallefall Hipp Hurra og gratulere så hjertelig med dagen, for oss er du  verdens beste og snilleste storesøster Caroline Mikaela. Vi ønsker deg alt godt og det beste. Tusen takk for den du er og hva du betyr for oss. Du er unik.

 

 

 

 

Caroline har jo flyttet i egen leilighet,er ferdig sykepleier og jobber fast på Ullevål sykehus. I tillegg har hun fått seg en ‘baby’- en liten,vilter,men skjønn valp ‘Linus’,en cockier spaniel.

Vi pleier å feire alle barna her i huset,og fant ut at i år tar vi turen inn til Oslo på bursdagen hennes . Det er nok vel en trang leilighet for 13 personer og to hunder,men vi er jo vandt med å bo trangt,og leve tett inn på hverandre,så det går egentlig veldig fint. Og så er det jo ikke så lenge heller.

Caroline skulle pynte leiligheten sin til bursdag og vi skulle ta med kake.Det var liksom første gang siden hun ble stor at hun kunne lage til og ‘feire’ bursdg. De siste 6 årene har det meste dreid seg om skolebøker og studie.

Siden alle barna kom rett fra skolen,og ikke har spist middag,så måtte vi jo ha noe mat. Og vi pleier ikke å ha for noe vane å ‘gå ut’ å spise mat. For så mange blir det ganske kostbart,men når vi har bursdagsbarn og vi er i Oslo,som vi ikke er så ofte,ja da  måtte vi sjekke ut om det var noen plasser vi kunne gå for å spise alle. Det er jo ei flott jente og store søster som skal feires,og da synes jeg at vi kan spandere på henne og alle en tur ut. Her er jo pizza en stor ‘hit’ i huset,så det var det gjengen stemte for.

Og på Peppes pizza i Oslo landet vi på tilslutt. Her var vi faktisk vært en gang før,det var  når nest eldste jenta fylte 20 år.

Og joda det er stas å spise pizza ‘ute’,men det er alltid litt ventetid,men samtidig en fin måte å ‘lære ‘ de minste å sitte fint,vente,ta hensyn,være høflig osv. Synes absolutt at barn som er ute blant andre folk kan oppføre seg fint. Og her i huset har vi absolutt noen som har litt ‘uro’ i baken,som hos unger flest,men det er bare å ‘roe’ ned og sitte fint. Det klarer man.

Og endelig etter litt vente tid kom pizzaen.

 

 

når vi møtte storesøster på peppes pizza hadde hun selvfølgelig med seg Babyen sin…valpen Linus…ha ha Den skal og kan selvfølgelig ikke være her på et slikt spisested,men alle måtte hilse litt på den,før den tok turen ut igjen.

 

 

 

 alle måtte jo skjønne at lille Linus hadde lyst å være der og at han var og sulten og hadde lyst å spise pizza sammen med oss,men det går jo ikke det…

 

 

 

 

Så nest største store søster tok valpen med ut.

og så  etter litt venting,kom endelig pizzaene…Og her var det selvfølgelig mange pizzaer. Og alle koste seg og spiste til de ble skikkelig mette.

 

 

 

 

Og etter at alle hadde fått mat,skulle vi ta turen videre opp til leiligheten til Caroline,for der skulle vi ha bursdagsfeiring. Men så hadde hun så veldig lyst å ta turen innom en bursdagsbutikk i Oslo for å kjøpe to  2 tall ballonger. Hun ble jo 22 år,og da må jo en ha ballonger… ha ha

 

 

 

 

Etterpå satte vi kursen mot leiligheten til storesøster. For nå skulle det bli skikkelig bursdagsselskap altså. Hun hadde pyntet så fint med allslags ballonger og effekter i leiligheten. Og selvfølgelig mye i i rosa. Og alle de 10 søskene  og to foreldre var ‘invitert.’ Heldige oss da…

 

 

 

 

Og det ble både kaker og eplecider,snacks og gotteri,ja hun hadde laget en gotteri pose til hver av barna til og med. Så heldige de var altså. Og mange fine minnerike bursdagsbilder ble det ,ja dette var et skikkelig ‘kos i kaos’…ha ha

 

 

 

 

Dette er en av kaken vi hadde med oss. Hun hadde så lyst på peanøtt/snickers kake,så da måtte vi jo lage den.

 

 

 

Hurra for storesøster

 

 

 

så ble det 22 tall på kaken,og lysene måtte tennes. muffinsene fikk og lys.

 

 

Ååå bare en liiiiiten smak….

 

 

Men så…noen småsøsken som er virkelig klar for  bursdagsselskap til storesøster…og de andre,ja de satt i sofaene og var og klar. .

 

 

ja her gleder de seg til å spise kake…mmmmmmm

 

 

Det er visst en annen gutt som har havnet i hundeburet,kanskje det var slike vi skulle skaffet oss av og til når barna tuller og tøyser ..ha ha

 

 

Flere som koser seg

 

 

EN firbeint som og feirer ‘matmor

 

 

 

Ja det er gøy med bursdag…men trøtte,mette og slitne ble de tilslutt tross alt,og da var det godt å kunne  dra.Takk for oss storesøster.

 

 

 

 

Og ikke mange dagene etterpå er det neste mann ut her i huset som har bursdag. en av de store gutta har blitt enda større og ett år eldre enn i fjor. Og det er Joachim som fylte 15 år.

Hipp hurra og gratulere så hjertelig med dagen til vår flinke,snille,gavmilde,hjelpsomme og morsomme storebror Joachim Leonard . Vi er alle veldig glad i deg og ønsker deg alt godt.

 

 

 

 

det ble jo selvfølgelig noen  kaker da og.En av de var en veldig god sjokolademousse kake med browniebunn og bær.

 

 

 

 

 

Og en liten feiring for han måtte vi jo klart ha. Selv om han ikke hadde noe behov av ballonger,glitter og glans som storesøster…ha ha  Men både sang,gave og kaker ble det jo.På skolen hadde ungdomsskolen fått pizza.

Det blir jo alltid litt annerledes på en hverdag med bursdag når  skole,lekser og tidlig i seng kommer i tillegg.

 

 

 

 

 

 

Og så er det snart farsdag og enda et bursdags barn å feire her i huset,så da er bare å lage noen flere kaker,og ha noen gaver på lur.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

Her er altså noe nytt på gang.

 

 

Ja no har vi virkelig gjort noe nytt og kanskje noe totalt sprøtt og crazy i noens øyne. Men pyttsann, vi tar oss selv ikke sånn super høytidelig,så derfor gjør vi altså ‘dette’…ha ha

Uansett så er vi i kategorien for de som ‘velger å gjøre litt sprøe ting’  uansett,så da går det like greit å bare  hoppe i det og kjøre løpet ut….og så vågale er vi faktisk !!!

Iallefall dette ‘sprøe påfunnet’ er noe vi har tenkt på lenge,iallefall over 1 år. Men så har vi liksom bare utsatt det,for vi vet ikke helt hvordan vi helt skulle gå frem og gjøre det. Vi må uansett ha med oss resten av gjengen her i huset på dette og . Ikke minst så er det bare ikke ‘å gjøre det’ heller ,for jeg er litt sær av meg på en del ting,liker at det skal være bra,se bra og gjøres bra. Og da må en bruke litt tid på planlegging og gjøre litt forarbeid. Noen ting kan jeg absolutt være litt perfektsjonist på… ha-ha  Samtidig har vi og noen flinke store gutter her i huset som er god på data og mange andre slik tekniske ting.

Jeg har og egentlig ventet på litt rett tid,kanskje når vi får flyttet,får oss et eget bosted m.m for alt blir sååå mye lettere da og mange ideer vil komme bare rundt det.

Men nå får vi bare ‘bruke’ det vi har,lage løsninger,andre vinklinger og ta det derfra. Så er vi sikker på at det andre vil  nok komme etterhvert,vi får bare være  positive,løsningorientert og kreative.

No når vi har tenkt på dette en stund ,så har vi ikke helt våget det ,for det kan og samtidig tenkes ulike tanker av andre:

At ‘se på de’, ‘nå skal de vise seg frem’ osv. Men det er ikke verken hensikten eller planen vår. Vi er ikke noe ‘høy på pæra folk’,men vi vil gjerne vise folk hvem vi er,hvordan en storfamilie er,hva vi gjør på,våres interesser,kanskje hvordan vi gjør ting,kanskje etterhvert hva vi skal,ønsker og tenker å gjøre osv. Mulighetene er mange. Men vi begynner bare en plass og så får vi nå bare se hvor dette ender.

Vi er og flere her i huset som synes dette er faktisk veldig flaut,vi er ikke sånn super komfortable med denne settingen sånn at det er sagt. Men vi får bare være oss selv og svelge stolthet og noen kameler… Folk vil jo alltid ha meninger og synspunkter,men vi har bare valgt å ikke bry oss så mye om det. Vi gjør det vi har hatt ønske om å gjøre,og kan og være med på å oppfordre og oppmuntre andre til å gjøre det samme,om de tenker på det da. Bare å hopp i det… !!

Og så synes vi det er faktisk veldig kjekt å gjøre ‘dette’,og det er noe resten…iallefall nesten da…(noen av ungdommene synes jo det er litt ‘kleint da’…som de sier på ungdomsspråket..) alle de andre og.

Iallefall det er flere som har spurt oss om dette ganske lenge,så da er det er noen som blir glad iallefall ..

Og så håper vi da at den flotte gjengen som dere er,som følger oss  trofast her inne,vi følge oss på dette også. Det hadde vært veldig artig iallefall  og et stort privilegium.Ikke minst dele det videre…. (joda vi er frimodig vi…)

Så da må vi bare røpe  herved hva vi har gjort !!!!

 

 

  Vi har altså laget oss en ‘You Tube’ kanal som heter vabofamily !!!!!     wæææææææ

Som sagt skikkelig flaut må en si,men det er fordi man er så mye mer komfortabel bak kamera enn foran, og jeg er sikker på at noen skal bare ikke være foran…ha ha

Så da er nyheten sluppet ut.  igjen , dette er ikke for å vise oss frem,”se på oss”,for da har vi druknet for lengst  blant alle andre millioner mennesker,men vi ønsker bare  å dele med de som er interessert i ‘hvem vi er’ . Første innlegget som akkurat nå ligger ute,link kommer lenger nede,er først en enkel liten presentasjon av oss,hvem vi er m.m .  Etterhvert vil det nok  bli et nytt video innlegg innimellom.

For de som ikke vet hva ‘You tube’ er,så er  YouTube  verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp.Det meste av innholdet på YouTube lastes opp av privatpersoner, og inkluderer hjemmelagde videoklipp og videblogger , men også musikkvideoer og klipp fra filmer og TV-programmer m.m

Og no er vi altså en av snart 4 millioner brukere i Norge som har laget en egen side, og det er bare vi som går under navnet ‘vabofamily’.

 

Og for å lage en presentasjon video av oss,må vi samles for å gjøre det. Så da tok vi turen ut og ned til de koselige gamle bygningene like ved her (et museumssted…) og der ble det noen filmklipp som vi har satt sammen til en liten presentasjon av oss.

 

 

 

Her gjør vi oss klar til å rope …’ vi er vabofamily !!!’

 

 

 

Og her gjør vi oss klar til en presentasjon av hver enkel…

 

 

 

 

 

det blir tatt noen bilder av hver før endelig ett  bilde er bra nok. … litt uklart dette og litt for mye ‘glis’…ha ha, men vi prøver igjen…

 

 

 

 

 

Vel dette ble  det beste,men,men sånn er det bare…Noen anger må en ta mange bilder for at noen blir bra. og de små har ikke alltid tid til å sitte i ro. Men sånn er det bare – Litt ‘liv’ i bildene hører med.

 

 

 

 

men dette ble bra da…

 

 

 

 

 

så skal navnet på hver enkel legges på….ting skal klippes til…andre snutter skal limes til,litt musikk skal legges på osv… Men tilslutt så ble  vi sånn noelunde fornøyd da,så får du nesten bare gå inn der å se… 🙂

 

 

 

 

 

 

det ble og litt tid innimellom til å kikke på området rundt… et  fantastisk fint sted,og fargene som er nå om høsten er jo bare så fine.

 

 

 

 

 

Siden det har regnet litt her,så har elven her lenger ned  blitt  stor…

 

 

 

 

 

 

og så endelig kan vi presentere ‘logoen’ vår.

 

 

 

 

Vi hadde att stor pris på om du tok turen innom ‘You tube og kikket på vår lille presentasjon. Og så er det bare å følge med,så kommer det etterhvert flere klipp fra oss.

Husk å begynne på begynnelsen….

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’

 Men nå kan du også følge oss på You Tube,der du søker  på ‘Vabofamily’