Da er vi igang…

 

Da må vi vel si ,som i fjor at nå er vi  igang igjen  med årets bursdagsmaraton her i huset. For det er både november og desember det er flest bursdager her i huset. Før jul nå er det 6 bursdager og en farsdag. Men jeg liker bursdager,det  liker vi alle, og jeg elsker å lage kake ,stelle i stand,og feire hvert av barna. Klart vi må det. Det er jo absolutt verdt å feire at et barn fyller nytt år,at et barn har fødselsdag,som det ligger i ordet…fødsel….

For det er desverre ikke alle barn i dag som opplever å bli født,de får ikke se dagens lys. Derfor må klart det feires at nettopp ‘dette’ barnet er født. For her i huset sier vi ‘Ja til Livet’- Og det sier vi alle med hevet hode.

Og førstemann ut av dette bursdagsmaratonet er altså eldstejenta. Og som vi sier igjen og igjen,og gang på gang ,de vokser så alt for fort de her barna.Det er jo ikke så mange år siden de var søte og små….Og søte,ja søte er de enda,men deseverre ikke fult så små.  Men her i huset ser vi og at gutta har forlengst vokset over storesøster. Så sånn sett liten er jo hun da…ha -ha

Men det er godt at de vokser til og,blir store,selvstendige og tar ansvar for eget liv. Og at det går bra med de alle er noe vi synes er det viktigste. Da vet vi og at vi har gjort en bra jobb.. (kremt)

 

Iallefall Hipp Hurra og gratulere så hjertelig med dagen, for oss er du  verdens beste og snilleste storesøster Caroline Mikaela. Vi ønsker deg alt godt og det beste. Tusen takk for den du er og hva du betyr for oss. Du er unik.

 

 

 

 

Caroline har jo flyttet i egen leilighet,er ferdig sykepleier og jobber fast på Ullevål sykehus. I tillegg har hun fått seg en ‘baby’- en liten,vilter,men skjønn valp ‘Linus’,en cockier spaniel.

Vi pleier å feire alle barna her i huset,og fant ut at i år tar vi turen inn til Oslo på bursdagen hennes . Det er nok vel en trang leilighet for 13 personer og to hunder,men vi er jo vandt med å bo trangt,og leve tett inn på hverandre,så det går egentlig veldig fint. Og så er det jo ikke så lenge heller.

Caroline skulle pynte leiligheten sin til bursdag og vi skulle ta med kake.Det var liksom første gang siden hun ble stor at hun kunne lage til og ‘feire’ bursdg. De siste 6 årene har det meste dreid seg om skolebøker og studie.

Siden alle barna kom rett fra skolen,og ikke har spist middag,så måtte vi jo ha noe mat. Og vi pleier ikke å ha for noe vane å ‘gå ut’ å spise mat. For så mange blir det ganske kostbart,men når vi har bursdagsbarn og vi er i Oslo,som vi ikke er så ofte,ja da  måtte vi sjekke ut om det var noen plasser vi kunne gå for å spise alle. Det er jo ei flott jente og store søster som skal feires,og da synes jeg at vi kan spandere på henne og alle en tur ut. Her er jo pizza en stor ‘hit’ i huset,så det var det gjengen stemte for.

Og på Peppes pizza i Oslo landet vi på tilslutt. Her var vi faktisk vært en gang før,det var  når nest eldste jenta fylte 20 år.

Og joda det er stas å spise pizza ‘ute’,men det er alltid litt ventetid,men samtidig en fin måte å ‘lære ‘ de minste å sitte fint,vente,ta hensyn,være høflig osv. Synes absolutt at barn som er ute blant andre folk kan oppføre seg fint. Og her i huset har vi absolutt noen som har litt ‘uro’ i baken,som hos unger flest,men det er bare å ‘roe’ ned og sitte fint. Det klarer man.

Og endelig etter litt vente tid kom pizzaen.

 

 

når vi møtte storesøster på peppes pizza hadde hun selvfølgelig med seg Babyen sin…valpen Linus…ha ha Den skal og kan selvfølgelig ikke være her på et slikt spisested,men alle måtte hilse litt på den,før den tok turen ut igjen.

 

 

 

 alle måtte jo skjønne at lille Linus hadde lyst å være der og at han var og sulten og hadde lyst å spise pizza sammen med oss,men det går jo ikke det…

 

 

 

 

Så nest største store søster tok valpen med ut.

og så  etter litt venting,kom endelig pizzaene…Og her var det selvfølgelig mange pizzaer. Og alle koste seg og spiste til de ble skikkelig mette.

 

 

 

 

Og etter at alle hadde fått mat,skulle vi ta turen videre opp til leiligheten til Caroline,for der skulle vi ha bursdagsfeiring. Men så hadde hun så veldig lyst å ta turen innom en bursdagsbutikk i Oslo for å kjøpe to  2 tall ballonger. Hun ble jo 22 år,og da må jo en ha ballonger… ha ha

 

 

 

 

Etterpå satte vi kursen mot leiligheten til storesøster. For nå skulle det bli skikkelig bursdagsselskap altså. Hun hadde pyntet så fint med allslags ballonger og effekter i leiligheten. Og selvfølgelig mye i i rosa. Og alle de 10 søskene  og to foreldre var ‘invitert.’ Heldige oss da…

 

 

 

 

Og det ble både kaker og eplecider,snacks og gotteri,ja hun hadde laget en gotteri pose til hver av barna til og med. Så heldige de var altså. Og mange fine minnerike bursdagsbilder ble det ,ja dette var et skikkelig ‘kos i kaos’…ha ha

 

 

 

 

Dette er en av kaken vi hadde med oss. Hun hadde så lyst på peanøtt/snickers kake,så da måtte vi jo lage den.

 

 

 

Hurra for storesøster

 

 

 

så ble det 22 tall på kaken,og lysene måtte tennes. muffinsene fikk og lys.

 

 

Ååå bare en liiiiiten smak….

 

 

Men så…noen småsøsken som er virkelig klar for  bursdagsselskap til storesøster…og de andre,ja de satt i sofaene og var og klar. .

 

 

ja her gleder de seg til å spise kake…mmmmmmm

 

 

Det er visst en annen gutt som har havnet i hundeburet,kanskje det var slike vi skulle skaffet oss av og til når barna tuller og tøyser ..ha ha

 

 

Flere som koser seg

 

 

EN firbeint som og feirer ‘matmor

 

 

 

Ja det er gøy med bursdag…men trøtte,mette og slitne ble de tilslutt tross alt,og da var det godt å kunne  dra.Takk for oss storesøster.

 

 

 

 

Og ikke mange dagene etterpå er det neste mann ut her i huset som har bursdag. en av de store gutta har blitt enda større og ett år eldre enn i fjor. Og det er Joachim som fylte 15 år.

Hipp hurra og gratulere så hjertelig med dagen til vår flinke,snille,gavmilde,hjelpsomme og morsomme storebror Joachim Leonard . Vi er alle veldig glad i deg og ønsker deg alt godt.

 

 

 

 

det ble jo selvfølgelig noen  kaker da og.En av de var en veldig god sjokolademousse kake med browniebunn og bær.

 

 

 

 

 

Og en liten feiring for han måtte vi jo klart ha. Selv om han ikke hadde noe behov av ballonger,glitter og glans som storesøster…ha ha  Men både sang,gave og kaker ble det jo.På skolen hadde ungdomsskolen fått pizza.

Det blir jo alltid litt annerledes på en hverdag med bursdag når  skole,lekser og tidlig i seng kommer i tillegg.

 

 

 

 

 

 

Og så er det snart farsdag og enda et bursdags barn å feire her i huset,så da er bare å lage noen flere kaker,og ha noen gaver på lur.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Gratulere så mye med bursdagene ❤️❤️❤️🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴😀 klem fra Synnøve alene mamma med to ungdommer som har bursdag oktober og november , så har vi jul i desember. Så om jeg kun har to har jeg greid samle opp tidspunkt. I tillegg er de fleste i familien min født i november. Som jordmor sa til meg, november er. Så mørk og trist at den egner seg fint til fødsler …he he 😉❤️ Bursdagsklem fra Synnøve

   1. Hei på deg Synnøve. Tusen,tusen hjertelig takk for gode ord og gratulasjoner.Så hyggelig….Og Begge to herfra takker så mye tilbake. <3 ja du har så rett det der med fødsler i november,er nok bare helt tilfeldig her og at 3 ble født i november og to til nå i desember. hun hadde rett den jordmoren. Selv om det er tett oppunder jul,synes vi det er veldig koselig. de er liksom litt små enda lenger…ha ha
    masse,masse lykke til med dine bursdager i hus,jul,andre i familien din og ikke minst to flotte ungdommer som du har…. mange gode klemmer fra alle oss herfra 🙂 <3

  2. Glömde…Grattis även till 15 åringen i huset!
   Mopedåldern som vi säger här, då kan man nämligen köra moped…🏍😀

   1. ha ha …å det går så bra så…. han sier og tusen,tusen takk…. ja her i norge kan de og begynne å øvekjøre på moped,men de kan ikke på kjørkortet før 16. Men denne gutten skal bli stor bil sjåfør og kjøre langtransport,trailer,vogntog,lastebil m.m Så tror han satser snart på å kunne øve å kjøre bil (om ett år) ha ha bra de har mål i livet. nei enda er det ingen gutter her som har stor interesse for moped,men pappen her han begynte å kjøre når han var 15-16 år og han hadde stor interesse,ser ut som ingen har arvet det enda…ha ha

    1. Ja, min son har inte iheller varit intresserad av mopeder…däremot grävskopor! Men körkort satsade han att ta först. För en del ungdomar så vet de direkt vad de vill bli, för en del andra kan det ta lite tid…huvudsakligen att de landar rätt i sitt yrkesval till slut…😀

     1. jaaa du har så rett. ungodommen i dag har mye å velge,godt de kan finne til slut et yrkesvalg. Vi er takknemlig for at det har mange av barna her i huset klaret. 🙂 ja det er flere gutter her som liker gravemaskin (gravskapor…:) ) favoritt…ha ha

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg