Det ble en liten spontan tur

 

Allerede 2 år har gått siden vi sist tok akkurat denne samme spontane turen som vi valgte å ta her en dag nå i uka. Vi er i  slutten av vinterferie uka  og det er ikke mange dager igjen før hverdagen er her igjen.

Vi hadde i utgangspunktet ikke noen  spesielle planer akkuratt denne uka. Men så har det vært noen ønsker og noen forslag da for en del av gjengen her til å ta en liten tur vekk en eller annen plass,ikke minst spørsmål om vi skulle eller skal noe. De vet jo og etterhvert denne gjnegen at hu mor i huset pleier å finne på alltid ‘ett eller’ annet. Og drar de med seg ut på turer om det er på fjellet eller til vannet. Eller noe helt annet.  Men vi sjekket ut noen forslag da og havnet  på samme sted som vi altså gjorde  for nøyaktig 2 år siden. Og det husket gjengen her i huset ganske godt,og det synes de var en fin tur,derfor ble de glad for at de igjen ville få  oppleve det en gang til. Og her skal det  ikke alltid så mye til med denne gjengen. Og når det i tillegg er en god  vinterferie pris  der alle barna går gratis,ja da tjener vi ganske mye på dette vi  som familie iallefall.

Så da ble det en liten tur med color line 2 døgn over fra Oslo  til Kiel i Tyskland. Og bare det å komme seg vekk et par dager og oppleve litt andre ting noen dager gjør absolutt susen.

Og her gledet de seg veldig. De fant frem baggen og ryggsekk og pakket ned noen ting de hadde med seg.

Og selv om det er bare noen dager,så ble det litt pakket ned tilsammen til 11 personer.Men de er alltid  hjelpsomme og ivrig på å finne frem ting som vi skal ha med oss. ikke minst de yngste skal ha med seg kosebamsene sine. De er jo viktige å pakke med.

Men tross alt, egentlig merkes det godt at man har ‘bare’ 9 unger med og ikke 11 som vi mange ganger er når vi drar på tur,selv om mange av de er store blitt nå. Så vi følte litt på dette at vi hadde  så ‘få’ med oss  liksom…ha ha

Så da dro vi av gårde mot Oslo og skuet Den store båten når vi nærmet oss.

‘Se der er båten’

Og minstemor var bare 6 mnd sist vi dro,og husker heller ikke noe denne gangen, som nå,men hang seg med  likevell på resten av  hurra gjengen ,”se båten,se båten !!! …

 

 

 

Og Gjengen her er absolutt klar for en liten tur… jeeeee

 

 

 

 

 

 

klar for check-inn hos color line

 

 

 

 

 

Da er det bare å være litt tålmodig da før vi kan få gå om bord.

 

 

 

 

 

Og så åpnet endelig skipets dører og her ble de yngste glad for å kunne hilse på ‘barnas venn’, som var Kaptein kid på veien inn

 

 

 

 

 

 

 

Så var det å finne lugarene vi skulle ha. Og selv om de ikke er så store,så synes de det er stas å kunne sove slik i gode senger,ikke minst i senger oppunder taket. Og det ble diskutert frem og tilbake hvem som skulle  ligge på rom med hvem. Noen søsken er næmlig  mer populære å sove med,så hadde barna fått bestemme,så hadde et 8 manns rom hvert perfekt for de  ha-ha  Men de ble enig til slutt,og klart man kan jo og bytte på det.Men det er abolutt godt å se at de trives godt sammen og i hverandres selskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så måtte vi jo opp på dekk og vinke ‘hadet’ til Oslo.Selv  om det  var bare for et par dager…

 

 

 

 

 

 

Kiel her kommer vi….!!!

 

 

 

 

 Så seiler vi ut mot havets gap…

 

 

 

 

 

Etterpå inne var det program for barna med Kaptein Kid- han og vennene hans leitet etter vennen oteren,og han fant de til slutt…så fikk alle ballonger og is m.m

 

 

 

 

 

En søt sommerfugl ballong

 

 

 

 

 

ellers var det rebusløp med premie,ansiktsmaling,lek på lekerommet m.m

 

 

 

 

 

 

En liten søt kanin…

 

 

 

 

ellers var det alltid mye å se på båten….heiser som gikk opp og ned,tur opp og  ut på soldekk, litt gotteri ble kjøpt på taxfree butikken osv. Her kjedet de seg ikke iallefall

 

 

 

 

 

 

Men omsider ble det kveld og endelig soving i de fine sengene,både oppunder taket og nede. Godnatt !!!!

 

 

 

 

 

 

 

Neste morgen var vi fremme i Kiel  (Tyskland), solen skinner og himmelen er blå. Da var det å gå på land noen timer før båten gikk tilbake klokken 14.00

 

 

 

 

 

 

 

Ved kaien

 

 

 

 

Vi hadde ingen planer på land,men noe mat var det eneste vi skulle kjøpe med oss tilbake…

Men de yngste hadde jo veldig lyst å se innom en lekebutikk ,og der møtte de b.l.a på  en stor mamma bjørn og lillebjørn m.m Og minstemor er veldig glad i Bjørner.

 

 

 

 

 

 

 

Og her er det mye utvalg av både brødmat,frukt/grønt og mye annet… Og både brød,rundstykker m.m ble med tilbake

 

 

Det ble ellers en tur  innom mc Donald for å kjøpe med noen hamburgere  tilbake,og rimelig  kebab til  de store gutta m.m  Og klokken går fort når det er mye å se på både her og der i Kiel.

 

 

 

 

 

Da nærmer klokken seg 14 og det ble strax ombordstiging i båten igjen.

Takk for denne gang Kiel.

 

 

 

 

og her kan man se hva storfamilien spiste på turen tilbake… ha-ha

her er både ‘middag’, kveldsmat og frokost neste døgn…

Sånn er det å være på tur. Men nå hadde de ikke vært på mcDonald siden i sommer,så litt ‘godt’ fikk de unne seg på turen. Det var i allefall lite penger  vi la igjen på Color line  og at båten tjente penger på oss i allefall. Nei slikt fikser vi selv.

 

 

 

 

 

 

 

Noen i Familien Kork på tur. Men de koser seg og har det kjekt sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Og på ettermiddag ble det en tur på spillerommet der de fikk prøve hver sin ting….Det var og stor stas .Minstemor synes det var bare kjekt å prøvesitte motorsykkelen hun. Kanskje hun blir et farts fantome en dag..

 

 

 

 

 

 

 det ble  og en tur innom’ ‘Aqua land’ for gjengen. Der koste de seg og fikk bade og skli i sklier m.m

 

 

 

 

 

Ja de har absolutt hatt en fin tur, opplevet og gjort mye kjekt selv på få dager,selv om den ble ganske spontan. Og de ville jo klart være der flere dager,helst 1 uke. Mens de store gutta ville helst hatt bil med og kjørt gjennom Tyskland og ande steder i Europa. Men det får vi heller ha tilgode en annen gang.

Vi er veldig glad iallefall at vi kan fortsatt dra på turer alle sammen, og får de med oss,selv om det er barn,tenåringer og ungdommer i ulike aldre blandet.  Det er ikke alltid en selvfølge. Takk for turen denne gang Color Line.

Det er mulig vi kommer tilbake en annen gang.  Hvem vet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

Fin start på vinterferien

 

 

 

Då ble det endelig ‘vår’ tur til å ha vinterferie. Det er noen steder i landet at den begynner nå,noen steder er det ferdig nå . Skolebarna her i huset kan ikke skjønne hvorfor ikke alle skolebarn kunne hatt vinterferie likt. Da slipper de som har sist ‘vente’ en uke til,for de hører om andre som har uken før.  Nei vi klarer ikke helt å svare på hvorfor det er slik. kanskje det er noe som blir bestemt fra fylket eller komune til komune. Vel de er  iallefall  veldig glad for noen dager fri når det endelig ble deres tur. Og det var og som musikk i deres ører når de fikk høre at de skulle ikke på skolen når det ble mandag. ha-ha

Og hva er vel ikke bedre enn å starte vinterferien med fastelavens helg. Der vi baker boller og har i syltøy,bær,krem m.m Det er jo liksom noe vi har pleid å hatt i alle år,så intet unntak denne gangen. Og her i huset liker alle det som er nysteikt,ferskt,nybaket og ikke minst søtt. Men det er aldri lett for de små,jaja ikke for de store heller faktisk  å gape over de store krembollene.

Så i år ble det en litt annen vri.  Så det ble laget  to ulike  str på fastelavels bollene. Halve deigen med store,og den andre med små. Slik at de små her i huset kan få de små og de største de store. Og det ble klart veldig populært.

 

 

Hva planen ellers  for vinterferieyka vet vi ikke. Vi har ikke planlagt noe,selv om det ikke var problemer for gjengen her å¨komme på mange gode forslag. Det ble nevnt både flytur,båttur,utenlandstur,fjelltur,badetur og t.o.m campingtur  osv. Men tror nok noen av de glemmer at det er bare en uke fri denne gangen. For Alt dette de foreslo vil nok ta en hel sommer minst å få gjennomført. Men når sommeren nevnes,så har de allerede kommet med mange forslag der og. Så de har ingen problemer  å komme med forslag iallefall. Ha Ha

Så det  skal de ha for. Men de tenker heller ikke alltid på at det meste de foreslår er slike ting som ikke er helt gratis heller da. Og det koster en del å dra både her og der,Og med så mange som oss,blir det en del ekstra i tillegg.

Men ‘noe’ må vi i allefall gjøre denne vinterferien.  Og det vil vi nok og gjøre. Og vi pleier aldri å ha problemer med å finne på noe.Vi trenger ikke tenke på at vi ikke har snø iallefall ,for det er det en god del av enda rett oppi fjellet her, som er bare 10 minutter å kjøre opp.  Men vi har jo vært så heldig å hatt snø her helt siden oktober,så vi har hatt en stabil vinter her. Så her i huset har de  iallefall fått utnyttet mye vinteraktiviteter denne vintern. Så spørs om de fortsatt er gira på ski og snø n fortsatt.   Lenger her nede er det enda  noen  snøflekker her og  litt der,men det meste begynner å  smeltet vekk pga regn tidligere,så vi må nok litt lenger opp for å gå på ski,ake  og slike ting, Og det beste er jo og  at det er gratis å¨gå tur i fjellet.

Vi er iallefall ganske spontane av oss,men i utgangspunktet tar vi  stort sett en dag om gangen. Så får vi se hva vi lander på.

 

Men en tur til museumsområdet med de gamle bygningene  ble begynnelsen på vinterferien. Der er litt lekeplass å leke på og noen fastelavens boller ble tatt med som ‘Niste’. Siden de to eldste jobbet likt i helgen passer vi hunden  Linus og noen dager. Da fikk vi og tatt noen fine bilder av han der .

 

Men først måtte vi jo lage bollene. Og det er som sagt alltid god hjelp  å få av de yngste her i huset. To av skolebarna hadde og tatt med seg noen greiner på skolen siste dagen,for de skulle lage fastelavens ris i kunst og håndverks timen. Og de var fint pyntet med allslags fine farger på fjærene.

 

 

 

 

 

Alltid stas med bollebaking her i huset, To blide…

 

 

 

 

 

Det var spennende med de her fjærene på de fine fastelavens risene som to av skolebarna hadde laget

 

 

 

 

 

 

 

 Så kjekt å se grønne knopper begynne å sprette ut på greinene. Et sikkert vårtegn det.

Og ei lita som er i full gang med baking…

 

 

 

 

 

 

 

Resultatet av bollebakingen. De her skal bli til fastelavens boller med  b.l.a krem inni

 

 

 

 

 

 

 

Søskenkjærlighet,

alle er glad i denne lillesøstra her,og broremann er en av de.

 

 

 

 

 

 

Ut  en liten  tur med sol og blå himmel

 

 

 

 

 

 

 

Noen av gjengen som er glad for vinterferie

 

 

 

 

 

 

 

fine Linus

 

 

 

Han elsker å være ute å løpe eter pinner ,men stiller og gjerne som modell… ha ha

 

 

 

 

Og så var det de bollene da…

 

 

 

 

 

 

En gutt som gleder seg skikkelig til å smake på en av de gode bollene

 

 

 

 

 

 

Og denne gangen ble det altså en deig med små boller til de minste ,og en deig med store boller til de eldste. Og det falt absolutt i smak

 

 

 

 

 

 

Bollene ble fylt med krem, jeg har og litt gelantin i kremen,så den ikke blir flytende, litt bringebær syltetøy og hele bringebær,og klart melis på toppen.

 

 

 

 

 

 

 

Og bollene ble veldig godt mottat her i huset ,tror snart 30 boller er spist i løpet av dagen. Og jammmen er det noen til overs til mårradagen også.

 

 

 

 

 

 

 

Da er og jobbe helgen over for de to eldste og jammen hadde de og både fått selv,men og servert pasienter fastelavensboller på arbeidsplassen sin.

Linus kan nå returnere hjem etter noen fine dager hos oss . Og desverre det ble ikke noe ‘bolle’ på denne karen denne helgen,men med et kjøttbein fra middagen var han godt fornøyd likevel han.

 

Så alle var enig i allefall at det ble en fin start på vinterferien med gode fastelavens boller …Det er egentlig utrolig hva noen bollekrem og noen bær kan gjøre.. Ha- Ha

Skal ikke alltid så mye til nei.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gode hvitløksbaguetter

 

 

Her i huset er hvitløksbagutter til  ulik mat veldig populært ,og det forsvinner alltid fort når vi har det. Hvitløksbaguetter passer til  mye ulikt mat.

Men siste tiden har jeg heller funnet ut at jeg kan jo like godt lage de her hvitløksbaguttene. Da får vi mye mer av det og i tillegg blir det billigere å lage selv.

Så for en stund siden prøvde jeg meg på hvitløksboller/rundstykker ,og de falt veldig godt i smak. Denne gangen formet jeg de bare litt annerledes og laget de som små baguetter. Og fortsatt veldig populære. Om en lager dobbel deig,så er de og fine å fryse ned,så har man det som tilbehør en annen dag.

Det som og kan være fint med denne deigen er at den kan og lages kvelden før og stå og kaldheve i kjøleskapet natten over. ( viktig med med plast over) Om man hart dårlig tid m.m Man kan og forme de kvelden før,eller om morgene. Og så er det  bare å steike  de  til frokost/lunch eller som tilbehør til middag.

 

Det er en enkel deig,men det best er å ha en kjøkken maskin for deigen må elte minst i 10-15 minutter. Det gir best resultat.

 

 

 Oppskrift på Hvitløks baguetter

 

-6 dl melk

-1 egg

-1/2 pk gjær

( om deigen skal kaldheve i kjøleskapet til dagen etter, er det nok med enda en halvdel av den halve gjæren- altså ikke mye gjær..)

– 50 g sukker eller 2 ss honning.( Jeg brukte en honning jeg hadde stående i skapet)

-80 g smør

-1 kg mel  pluss  mel til utbaking

 

 

Topping på baguettene

 

-3-4 fedd hvitløk

-200 g smør

-dill eller kruspersille

-litt ost

 

 

Stekes 200 grader i 15 minutter

 

———————————————————————————————————————————

 

 Da er det bare å finne frem det man skal ha for å sette i gang bakingen

 

 

 

 

 

 

Først blandes både melk,egg,sukker/honning sammen ,deretter melet litt og litt,og til slutt smør i terninger litt og litt,men ikke før du har eltet deigen  i 10 minutter,altså mot slutten.

 

 

 

 

 

 

Mens alt eltes godt i en kjøkkenmaskin minst 10-15 minutter til en smidig deig,kan toppingen på baguettene lages.

 Hakk hvitløk og dill/persille og bland det deretter med smøret,la det stå kaldt.

 

 

 

 

 

 

 

Her er alltid hjelp å få her i huset  når det nevnes baking,og denne lille blide frøkena  bare elsker å bake

 

 

 

 

 

 

 

Del deigen opp i emner og trilles  ut til baguetter,lag to snitt i hver baguett. Det er her hvitløksmøret skal oppi.

 

 

 

 

 

 

Deretter fylles snittene med hvitløksmøret

 

 

 

 

 

På toppen støes litt revet ost

 

 

 

 

 

Når de er ferdig hevet , så er det bare å steke de i ca 200 grader i ca 15 minutter,til de er gylne.

 

 

 

 

 

 

super myke og gode hvitløksbaguetter  er klare….

 

 

 

 

 

Kan spises som de er,ha til frokost,lunch eller som tilbehør til ulike middager,eller andre retter.

 

 

 

 

 

 

Her var hensikten med å lage de for å ha de som tilbehør til middag.

Og  på menyen denne dagen var det kyllinggryte og ris/salat. Da var hvitløksbaguettene veldig gode  å ha til.

 

 

 

 

 

 

den andre delen blir fryst ned og varmes lett i stekeovn en annen dag det passer til som tilbehør, Annbefales,veldig gode !!!!

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook :’ Huset med de 11 Barna’

 

 

Bare 7 stk igjen…

 

 

Ja her i huset er det full fart om dagene,Og døgnet kunne gjerne hatt flere timer.Noen av gjengen her har vært litt ‘ned for telling’ siste dager på ulike måter ,så det har vært litt travle dager innimellom. Men det skal vi  heller komme tilbake til litt seinere.

—————————————————————————

Men alle de yngste i familien her synes det var kjekt i allefall da de eldste kom igjen fra en liten 4 dagers tur til London her litt tidligere. Vi alle synes det var rart å bare være 7 stk igjen,og det ble kommentert flere ganger her i huset nettopp det  i løpet av de dagene. Og man merker fort når noen er vekke.

Men vi hadde alltid noe å fylle dagene med likevel vi.Vi har baket sammen,laget mat,vi har sett familiefilm og spist popcorn sammen.lelet,vært ute på tur og mye annet.Men kjeder seg aldri med barn i huset.

 

Og selv med bare 5 barn,så er det liv og røre tross alt,og mer liv ble det når vi og måtte passe hunden til eldstejenta. For når hun var på tur med de andre ,måtte jo noen passe den.

Men den har vært her noen ganger allerede nå,så det er bare koselig å ha den på besøk. Men det er og en hund som liker lek,liker unger,liker å være ute  og skal utforske alt mulig rundt om. Og en lengre  tur ut ble det og en av dagene.

Vi tenkte ta turen dit vi pleier gå om sommeren å bade. Der er store områder for hunden og vår hund  å løpe,og for barn å leke. I tillegg så er det vann der,og det er og noe denne  hunden liker veldig godt.

Så da var det bare å kle seg godt,for det var kaldt denne dagen,men samtidig et  fint vær. Og det er alltid så kjekt å komme seg ut.

Før vi dro måtte vi selvfølgelig ha med oss noe i ‘ryggsekken’. Så vi baket en del kanelsnurrer som vi kunne ta med tidliger på formiddagen. For her blir alltid gjengen sulten når vi er ute på tur.

 

 

 

 

 

Alltid kjekt å ha Linus på besøk. Og minstemor synes han er en gøyal hund. Han har allerede  blitt 7 mnd ,og er blitt en flott ungdom ,men absolutt mye liv og røre med den karen.

 

 

 

 

 

 

ikke alltid denne karen har tid til  så mye kos akkuratt….

 

 

 

 

 

 

 

han er ,ye på farten ,hn er en oppvakt og nysjerrig  hund som skal utforske det meste.

 

 

 

 

 

En av dagene tok vi en lengre tur der vi pleier å dra om sommeren.

En fin badeplass ikke så langt herfra.Og der har det lagt is i hele vinter,og absolutt spennende å være for både to og firbeinte.

Alltid spennende å se på de andre

 

 

 

 

 

 

 

Og Linus koste seg like mye som barna. Han lekte med løse isklumper ,og t.o.m en liten dukkert ble det og på Linus etterhvert.

Dette er en hund som elsker vann og bading.Men nå er det for kaldt å ta noe annet en en rask dukkert. Det må heller vente til sommertid.

 

 

 

Et felles hunde bilde kanskje …nei det hadde egentlig ikke tid til,for her var det så mye spennende å se på,lukte,oppdage,leke med osv…

 

 

 

 

 

 

Det gøyeste var å knuse is og kaste bortover,for då løpte hunden etter for å hente isklumpen igjen

 

 

Og nest best var alle de pinnene  i ulike lengder som var rundt om kring. Linus elsker pinner,og her synes de det er gøyt å leke med han og de pinnene

 

Men ute blir vi sultne. Og heldigvis hadde vi med oss en ladning med ferske og lunka  kanelsnurrer. Det smaker alltid  godt ute.

 

 

Her er veldig fint område å løpe på for hunder og barn. Her løper Linus først med en ball vi hadde med…

kast-hent,kast-hent hundeleken… ha-ha …!!

 

 

 

Er så så fint her rett etter at solen har gått ned  T.o.m en svane kom svømmende innover for å hilse på.

 

Før vi dro hjemmover,så tok vi en liten tur på andre siden,der er og en badevik og der var enda mer is på vannet langt utover.

 

 

 

 

 

 

Her var og kjekt å være både for to og firbeinte. og Linus fant mange pinner og isklumper her også  å leke med.

 

 

 

Det ble  en fin tur for alle,og  nå var det bare å glede seg og vente på at de andre kom igjen,for de hadde jo sagt de hadde med seg noe godt ,og det hadde de,for det såg vi i forrige innlegg. Og det er alltid godt å få alle tilbake igjen. Det føles så mye mer normalt å være sånn ca 11 stk.

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

En Flott opplevelse for de 6 eldste barna !!

 

 

 

Det føltes veldig tomt et øyeblikk eller to her, når en del av gjengen her i huset pakket hver sin reiseveske  og satte seg på flytoget mot Gardemoen. En tur de hadde planlagt en liten stund. Vi hadde samlet opp flere bursdagsopplevelser til noen av de eldste barna som endelig nå kunne oppleves. Klart de gledet seg. Det er jo klart en reiseopplevelse  Flere av de hadde aldri vært med på før,det var heller ikke den lange veien vekk,eller noe alt for stor opplevelse kanskje for mange andre. Men her var det en flott opplevelse iallefall. Og det er det vi synes er veldig kjekt ,å gi barna en opplevelse de virkelig setter pris på og at den betyr mye for de.

Så turen de nylig var på og har kommet igjen med mange fine opplevelser og minner i reisevesken og ikke minst flotte bilder på mobiltelefonen ,var altså til London. Og siden de har planlagt litt denne turen var for å få den rimelig,for det finnes mange rimelige pakke turer til London. En skoledag måtte de ta fri pga flytider m.m Men her i huset er barna svært sjelden vekke fra skolen,så den skoledagen tok de fri med god samvittighet. Men vi måtte jo klart begrunne fridagen og turen med at dette kunne være en høyst aktuell tur der skolebarna kunne lære mer om landet England, geografi, en god del historie og det beste av alt, det engelske språket. ha -ha

Vi synes og det var veldig kjekt å sende av gårde en søskengjeng. Eldste jenta og eldstegutten har jo vært der en gang før. Hun med klassen sin og han med konfirmasjonsgruppen sin. Så de vet litt iallefall hvordan det er der.

Ellers tror det er viktig at de også kommer seg vekk noen ganger ,bare de sammen. Uten foreldre eller småsøsken. Bare sånne tenåringer og ungdommer. Tror det kan og styrke søsken forholdet,selv om det er veldig sammensveiset fra før. De er veldig flinke å ta vare på og ,ta ansvar for hverandre,dele,støtte, le,tulle,tøyse,men og heie,kritisere,krangle osv. akkuratt slik søsken kan være. Så vi unnet alle de 6 store barna her i huset denne turen. Og jeg har og hørt de sier dette gav mersmak,og det vil de  gjenta. Og det er jo kjekt å høre.

Så det ble en tur på 4 dager,ikke så veldig mye,men absolutt innholdsrike dager. De fikk absolutt mye utav de dagene.

 

Og igjen satt mammen og pappen med ‘Bare’ 5 barn,altså de 5 yngste. Og det var en utrolig rar og merkelig følelse. Altså  for all del de 5 kan fint lage mye bråk,men det merkes så godt når de andre er vekke likevell,man blir så vant med å ha så mange rundt seg hele tiden.  Å bare lage middag til 7 var rart,å dra på biltur bare 7 var og rart,at det bare var oss to på kvelden,var og veldig rart. ha-ha Men vi hadde det fint sammen vi  7,og fant på ulike ting sammen med de. Men det vil komme i et annet innlegg.

 

Nå får vi bare reise en tur med de 6 største barna,å se hvilken tur og hvilke opplevelser de hadde i London.

Så sagt,de satte seg alle 6 på flytoget mot Gardemoen. Lite visste de at det ble litt problemer allerede i innsjekkingen av bagasje . Stakkars ungdommer fikk oppleve utrolig dårlig og urettferdig kundeservice behandling,der de måtte forklare,fortelle og diskutere med service skranken i over en halvtime uten å komme noen vei. De fikk ingen forståelse ,de ble ikke trodd,de ble ikke respektert,total elendig service. Og resultatet var gebyrer for mange ,mange tusen kroner.  I tillegg ble de stoppet,pga en feil service skranken gjorde,som de og innrømmet,men gjengen her måtte ta støyten for deres feil,og det ble enda flere gebyrer. De tenkte nok at dette var vekl en gjeng ungdommer som skulle prøve å lure i fra seg ,derfor ble de ikke verken hørt, trodd eller forstått. Så de ble ganske så oppgitt,og det ble litt av en start på en fin tur sammen. Men de lot det prelle av,dette skulle ikke ødelegge for mange fine opplevelser på tur.

I mens prøver vi å jobbe med klage,forbrukerråd,telefoner her og der nå ettertid. Et forsøk på å få medhold,men ryktet sier at som oftes blir det avslag. Men vi prøver iallefall, synes det er trist at  slikt skjer i et serviceyrket mot ærlige reisende.

Men omsider kom de frem til hotellet,og fikk mange fine inntrykk de påfallende dager . De hadde ikke helt de store planer der nede,de tok det  nok mer som det ‘faller’ seg,men noen steder hadde de tenkt å ta en tur til. Og den yngste gjengen som var igjen her,hadde iallefall noen forventninger til  å muligens få noen gotteri tilbake… de har liksom erfaring fra før… ha-ha Og  det var visst soleklart for de eldste å tenker og på de yngste hjemme,så litt vanket tilbake til de og.

De er jo grei og da… 🙂

 

Så det kommer litt bilde dryss i dette innelgget da, fra noen av de fine opplevelsene de hadde i London.

 

 

 

En flott flytur  med solnedgangen over skyene

 

 

 

 

 

En helt passe flytur på et par timer.Noen som er klar for en lang weekend i London.

 

 

 

 

 

 

De  bodde på et hotell litt utenfor selve sentrum,så de måtte ta t-banen inn hver dag. Men det gikk helt fint,selv om det ble en del turer med den.  T-banen kjørte utrolig fort.

 

 

 

 

 

On the way

 

 

 

Da er det bare å finne hotellet.

 

 

 

 

 

 

Klar for en ny dag.Det ble lange,men innholdrike dager med fine opplevelser.Greit å ta en pust på t-banen For det var i beina de merket det godt  i løpet av en dag.

 

 

 

 

 

 Det ble mange gater opp og ned å utforske,bygninger og historiske steder. Og de her jentene var jo å jaktet på ulike butikker.

 

 

 

 

 

Og sulten ble de og etterhvert av alle opplevelser. Og flere koselige og rimelige spisesteder fikk de sjekket ut. Så de koser seg virkelig på tur sammen.

 

 

 

 

her er det bare å lese engelsk meny

 

 

 

 

 

– the girls –

 

 

 

 

 En  typisk London gate !!!

 

 

 

 

 

Det ble gått flere steder,over broer,gjennom parker oppover og nedover gater…Og mye fint å se.

 

 

 

 

 

En dag måtte de selvfølgelig prøve en toetasjers buss. Man kan jo ikke ha vært i London uten.

 

 

 

 

 

Et skue inn mot sentrum og byen

 

 

 

 

 

 

Det store pariserhjulet  måtte jo sjekkes ut,men de rakk ikke å ta turen med det denne gangen. Men Ruben har prøvd det før.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I parken var det mange fine ulike fugler,og de var tamme og kom bort ,sikkert for å håpe på en matbit.

 

 

 

 

de har et fint liv de der…

 

 

 

 

En som sikkert skal vise seg for fotografen

 

 

 

 

Og så såg de et lite tamt ekorn som kom helt bort til de. Åååå så søt den var…

 

Og så ble det tur innom den store Disney butikken og Lego butikken. Og her i huset er alle glad i Disney figurene og lego. Og det ble noen fine  Disney bamser og figurer med tilbake til de andre. Og så møtte de på de kjente og kjære disneyfigurene.

                                  – Gutta Boys  –

 

 

 

Og noen av jentene fant og noen disney figurer som de hilste på

 

 

 

 

 

Legobutikken og ‘mm’ sjokolade butikk

 

 

 

 

og en stor gotteri butikk kom de og forbi og måtte klart innom….

 

 

 

 

 

Det er jo en selvfølge da mener de, at noe gotteri skal kjøpes med hjem til de yngste søskena.Og her var iallefall nok å velge i.

 

 

 

 

 

En annen dag var de å kikka på  Buckingham Palace,og der var mye folk som skulle se. Det er jo det kongelige slott i London,så absolutt populært.

 

 

 

 må bare si at slottet i London er finere enn slottet i Oslo…

 

 

 

 

 

 

Og selvfølgelig  forevige det…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

også var det de her typisk engelske telefon boksene da som stod flere steder om kring. De er jo skikkelig kule,Og måtte klart foreviges

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så ble det en tur innom china town…

 

 

 

 

 

 

 Og der måtte de selvfølgelig kjøpe en kinesisk avis. Kan jo ikke ha vært der uten..

Og det er heller ikke vanskelig å se hva som preger forsiden på avisene der nede.

 

 

 

 

 

 

Men 4 dager går fort når det er mye kjekt å se og oppleve. Her ville de gjerne dra tilbake igjen en gang,om det lar seg gjøre,for det er alltid mer å se og oppdage.Men de har iallefall hatt en fin tur alle sammen de her dagene.

 

 

 

 

 

 

Og så måtte jo selvfølgelig  eldste jenta  sende et blomster bilde hjem til hu mor. At snøklokkene var kommet i London.

 

 

 

 

 

Og de andre som var her igjen,de yngste,gledet seg veldig til de skulle komme igjen. De visste helt sikkert at de hadde med seg  noe gotteri m.m tilbake til de.

Å de tok ikke feil. De fikk absolutt  mye spennende

 

 

 

 

 

 

Så da er iallefall neste lørdagsgotteri i boks.   ha-ha  Men litt måtte jo smakes på så klart.

 

 

Og i neste innlegg får vi se hva vi andre som var igjen holdt på med.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’