En Flott opplevelse for de 6 eldste barna !!

 

 

 

Det føltes veldig tomt et øyeblikk eller to her, når en del av gjengen her i huset pakket hver sin reiseveske  og satte seg på flytoget mot Gardemoen. En tur de hadde planlagt en liten stund. Vi hadde samlet opp flere bursdagsopplevelser til noen av de eldste barna som endelig nå kunne oppleves. Klart de gledet seg. Det er jo klart en reiseopplevelse  Flere av de hadde aldri vært med på før,det var heller ikke den lange veien vekk,eller noe alt for stor opplevelse kanskje for mange andre. Men her var det en flott opplevelse iallefall. Og det er det vi synes er veldig kjekt ,å gi barna en opplevelse de virkelig setter pris på og at den betyr mye for de.

Så turen de nylig var på og har kommet igjen med mange fine opplevelser og minner i reisevesken og ikke minst flotte bilder på mobiltelefonen ,var altså til London. Og siden de har planlagt litt denne turen var for å få den rimelig,for det finnes mange rimelige pakke turer til London. En skoledag måtte de ta fri pga flytider m.m Men her i huset er barna svært sjelden vekke fra skolen,så den skoledagen tok de fri med god samvittighet. Men vi måtte jo klart begrunne fridagen og turen med at dette kunne være en høyst aktuell tur der skolebarna kunne lære mer om landet England, geografi, en god del historie og det beste av alt, det engelske språket. ha -ha

Vi synes og det var veldig kjekt å sende av gårde en søskengjeng. Eldste jenta og eldstegutten har jo vært der en gang før. Hun med klassen sin og han med konfirmasjonsgruppen sin. Så de vet litt iallefall hvordan det er der.

Ellers tror det er viktig at de også kommer seg vekk noen ganger ,bare de sammen. Uten foreldre eller småsøsken. Bare sånne tenåringer og ungdommer. Tror det kan og styrke søsken forholdet,selv om det er veldig sammensveiset fra før. De er veldig flinke å ta vare på og ,ta ansvar for hverandre,dele,støtte, le,tulle,tøyse,men og heie,kritisere,krangle osv. akkuratt slik søsken kan være. Så vi unnet alle de 6 store barna her i huset denne turen. Og jeg har og hørt de sier dette gav mersmak,og det vil de  gjenta. Og det er jo kjekt å høre.

Så det ble en tur på 4 dager,ikke så veldig mye,men absolutt innholdsrike dager. De fikk absolutt mye utav de dagene.

 

Og igjen satt mammen og pappen med ‘Bare’ 5 barn,altså de 5 yngste. Og det var en utrolig rar og merkelig følelse. Altså  for all del de 5 kan fint lage mye bråk,men det merkes så godt når de andre er vekke likevell,man blir så vant med å ha så mange rundt seg hele tiden.  Å bare lage middag til 7 var rart,å dra på biltur bare 7 var og rart,at det bare var oss to på kvelden,var og veldig rart. ha-ha Men vi hadde det fint sammen vi  7,og fant på ulike ting sammen med de. Men det vil komme i et annet innlegg.

 

Nå får vi bare reise en tur med de 6 største barna,å se hvilken tur og hvilke opplevelser de hadde i London.

Så sagt,de satte seg alle 6 på flytoget mot Gardemoen. Lite visste de at det ble litt problemer allerede i innsjekkingen av bagasje . Stakkars ungdommer fikk oppleve utrolig dårlig og urettferdig kundeservice behandling,der de måtte forklare,fortelle og diskutere med service skranken i over en halvtime uten å komme noen vei. De fikk ingen forståelse ,de ble ikke trodd,de ble ikke respektert,total elendig service. Og resultatet var gebyrer for mange ,mange tusen kroner.  I tillegg ble de stoppet,pga en feil service skranken gjorde,som de og innrømmet,men gjengen her måtte ta støyten for deres feil,og det ble enda flere gebyrer. De tenkte nok at dette var vekl en gjeng ungdommer som skulle prøve å lure i fra seg ,derfor ble de ikke verken hørt, trodd eller forstått. Så de ble ganske så oppgitt,og det ble litt av en start på en fin tur sammen. Men de lot det prelle av,dette skulle ikke ødelegge for mange fine opplevelser på tur.

I mens prøver vi å jobbe med klage,forbrukerråd,telefoner her og der nå ettertid. Et forsøk på å få medhold,men ryktet sier at som oftes blir det avslag. Men vi prøver iallefall, synes det er trist at  slikt skjer i et serviceyrket mot ærlige reisende.

Men omsider kom de frem til hotellet,og fikk mange fine inntrykk de påfallende dager . De hadde ikke helt de store planer der nede,de tok det  nok mer som det ‘faller’ seg,men noen steder hadde de tenkt å ta en tur til. Og den yngste gjengen som var igjen her,hadde iallefall noen forventninger til  å muligens få noen gotteri tilbake… de har liksom erfaring fra før… ha-ha Og  det var visst soleklart for de eldste å tenker og på de yngste hjemme,så litt vanket tilbake til de og.

De er jo grei og da… 🙂

 

Så det kommer litt bilde dryss i dette innelgget da, fra noen av de fine opplevelsene de hadde i London.

 

 

 

En flott flytur  med solnedgangen over skyene

 

 

 

 

 

En helt passe flytur på et par timer.Noen som er klar for en lang weekend i London.

 

 

 

 

 

 

De  bodde på et hotell litt utenfor selve sentrum,så de måtte ta t-banen inn hver dag. Men det gikk helt fint,selv om det ble en del turer med den.  T-banen kjørte utrolig fort.

 

 

 

 

 

On the way

 

 

 

Da er det bare å finne hotellet.

 

 

 

 

 

 

Klar for en ny dag.Det ble lange,men innholdrike dager med fine opplevelser.Greit å ta en pust på t-banen For det var i beina de merket det godt  i løpet av en dag.

 

 

 

 

 

 Det ble mange gater opp og ned å utforske,bygninger og historiske steder. Og de her jentene var jo å jaktet på ulike butikker.

 

 

 

 

 

Og sulten ble de og etterhvert av alle opplevelser. Og flere koselige og rimelige spisesteder fikk de sjekket ut. Så de koser seg virkelig på tur sammen.

 

 

 

 

her er det bare å lese engelsk meny

 

 

 

 

 

– the girls –

 

 

 

 

 En  typisk London gate !!!

 

 

 

 

 

Det ble gått flere steder,over broer,gjennom parker oppover og nedover gater…Og mye fint å se.

 

 

 

 

 

En dag måtte de selvfølgelig prøve en toetasjers buss. Man kan jo ikke ha vært i London uten.

 

 

 

 

 

Et skue inn mot sentrum og byen

 

 

 

 

 

 

Det store pariserhjulet  måtte jo sjekkes ut,men de rakk ikke å ta turen med det denne gangen. Men Ruben har prøvd det før.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I parken var det mange fine ulike fugler,og de var tamme og kom bort ,sikkert for å håpe på en matbit.

 

 

 

 

de har et fint liv de der…

 

 

 

 

En som sikkert skal vise seg for fotografen

 

 

 

 

Og så såg de et lite tamt ekorn som kom helt bort til de. Åååå så søt den var…

 

Og så ble det tur innom den store Disney butikken og Lego butikken. Og her i huset er alle glad i Disney figurene og lego. Og det ble noen fine  Disney bamser og figurer med tilbake til de andre. Og så møtte de på de kjente og kjære disneyfigurene.

                                  – Gutta Boys  –

 

 

 

Og noen av jentene fant og noen disney figurer som de hilste på

 

 

 

 

 

Legobutikken og ‘mm’ sjokolade butikk

 

 

 

 

og en stor gotteri butikk kom de og forbi og måtte klart innom….

 

 

 

 

 

Det er jo en selvfølge da mener de, at noe gotteri skal kjøpes med hjem til de yngste søskena.Og her var iallefall nok å velge i.

 

 

 

 

 

En annen dag var de å kikka på  Buckingham Palace,og der var mye folk som skulle se. Det er jo det kongelige slott i London,så absolutt populært.

 

 

 

 må bare si at slottet i London er finere enn slottet i Oslo…

 

 

 

 

 

 

Og selvfølgelig  forevige det…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

også var det de her typisk engelske telefon boksene da som stod flere steder om kring. De er jo skikkelig kule,Og måtte klart foreviges

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så ble det en tur innom china town…

 

 

 

 

 

 

 Og der måtte de selvfølgelig kjøpe en kinesisk avis. Kan jo ikke ha vært der uten..

Og det er heller ikke vanskelig å se hva som preger forsiden på avisene der nede.

 

 

 

 

 

 

Men 4 dager går fort når det er mye kjekt å se og oppleve. Her ville de gjerne dra tilbake igjen en gang,om det lar seg gjøre,for det er alltid mer å se og oppdage.Men de har iallefall hatt en fin tur alle sammen de her dagene.

 

 

 

 

 

 

Og så måtte jo selvfølgelig  eldste jenta  sende et blomster bilde hjem til hu mor. At snøklokkene var kommet i London.

 

 

 

 

 

Og de andre som var her igjen,de yngste,gledet seg veldig til de skulle komme igjen. De visste helt sikkert at de hadde med seg  noe gotteri m.m tilbake til de.

Å de tok ikke feil. De fikk absolutt  mye spennende

 

 

 

 

 

 

Så da er iallefall neste lørdagsgotteri i boks.   ha-ha  Men litt måtte jo smakes på så klart.

 

 

Og i neste innlegg får vi se hva vi andre som var igjen holdt på med.

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

2 kommentarer
  1. Så flott reise de har hatt! Gøy at de drar avsted på egenhånd.
   Jeg er dessverre ikke overrasket over den dårlige behandlingen de fikk,men like trist og kjipt likevel. Tragisk,rett og slett!
   Håper dere får igjen hver eneste kr som dere urettsmessig måtte ut med!

   1. jaaa de var veldig fornøyd med den turen. 🙂 Og allerede neste tur som og er en opplevelse tur et annet sted driver de å planlegger. Den vil nok bli seinere mot vår/sommer en gang. Ja tror de har godt av å være sammen bare de store og noen ganger. Ser at de trives godt i lag. Håper det varer og. Jeg hadde svært lite og har kontakt med mine to søsken. Man venner seg til det,men hadde klart vært kjekt å ha godt søsken forhold. Ja de ble nok litt ‘satt ut’ av behandlingen de fikk på flyplassen, noe de ikke forventet der og da. Ikke minst misstet mange tusen kroner urettmessig. Men det ser ut som at de aldri ser de igjen heller. Vi har snakket med selskapet,forbrukerrådet m.m men de mener de må ha bevis,og uten bevis så stiller de svakt. Er mye urett og tull som møter enn. Men vi prøver iallefall, da har vi iallefall forsøkt. Takk igjen for gode ord og fortsatt fin uke til deg og dine. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg