Noen søte og smakfulle

 

Dette er egentlig et innlegg som var meningen å legge ut for en stund siden,men kom ikke så langt å få skrivet det ,men nå måtte det bare få fart på seg,og ble sånn innimellom  ulike avsluttninger som vi er oppi nå. om dagene.

Dette innlegget skulle og gjerne ha kommet litt før, pga mange ulike begivenheter som har vært, både jul, påske,konfirmasjoner,17.mai,store dager,pinse m.m  og kanskje det er noen små ideer som  fint kan benyttes til slike anledninger .Men nå er det jo sommer tid med fine sommerdager fremover, kanskje til et besøk, eller en helg med noen gjester,bursdager.m.m  Så det kan jo klart være noen ideer til det og.

 

🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺

 

Det er jo ikke,og har heller ikke vært  noe hemmelig at jeg liker veldig godt  å både bake og lage kaker.Spise de er det verre med.Ha ha.

Er ikke noe kake menneske og ingen av kakene frister faktisk. Men absolutt gøy å lage kake da.

Og så er det jo stas da  når man får tilbakemelding  fra jobben til eldstejenta at hun må huske å takke sin mamma så mye for at hun hadde lært eldstejenta si å lage gode kaker.

Hun er jo sykepleier på Ullevål sykehus, og innimellom ,spesielt til fredag og helg har de litt ekstra til felles lunch.Elles jobber hun mye nattevakt og har vært på jobb både jul,påske,17.mai m.m og hun har frivillig tatt på seg oppdraget med å lage en kake eller to til avdelingen.Og de kan ofte være oppi både 15-20 personer som samles.

Det har skjedd flere ganger at hun ringer fra jobb og må høre en ekstra gang hvordan ‘den’ og ‘den’ kakene lages,ikke minst andre spiselige ting hun sveiser sammen.

 

Både overleger,sjefer,sykepleiere m.fl skryter voldsomt hvor godt alt smaker.Men så vet jo mange og at ‘på jobb’ ,så smaker alt godt. Ha ha

Så det er jo klart kjekt å høre det da,og ikke minst godt at ‘noen’ av gjengen her har arvet litt ‘ bake glede’…😊

 

Men jeg er langt,langt,langt  i fra noe ekspert, så det er veldig amatørt utført på alle måter,og veldig enkelt laget. Men det var ikke  akkurat poenget her hellet da.

Men en ting kan jeg iallefall  skryte litt av da,er at jeg legger mye av sjela i det jeg lager til . 😄 Ha ha… Vet ikke helt om det er noe positivt i det da…

 

 

🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸

 

 

Iallefall så er også blomster  en stor interesse.

Så i dette innlegget er det noen klipp i fra noen  kaker  jeg serverte fra den tiden og det året vi var på fjellet.Og noen blomsterbilder. Det er alltid så koselig å pynte med blomster på bordene.Det skaper liv og trivsel.

Og så var det  et storkjøkken der på fjellet , og da får man ekstra god plass til å  både bake og lage kaker.Men ikke særlig med tid,så de er laget i full fart.

Ja det ble både selskap,dager,jul,påske,17.mai, sommertid,eller bare gjester en søndag, og andre feiringer der oppe.Så da hørte det klart med en kake ,eller to,tre….i slike anledninger.

Det var jo og et bryllup der vi laget 8 kaker,men de rakk jeg aldri å ta bilder av.Men det var et kakebord de var veldig fornøyd med iallefall,og det er jo viktigst.

 

Det har og vært mange kaker og blomster som  jeg

 ikke ha rukket ta bilde av,det gikk virkelig i full fart noen ganger.

Men noen kaker ble det iallefall.Så det er kun en ‘raid’ av bilder i dette innlegget av det og litt blomster.

 

                                                      💮🌱🌷🌱💮💮🌱🌷🌱💮💮🌱🌷🌱💮

 

Det er mange måter å pynte pavalova på.

Og her i innlegget er flere forslag til det.

 

 

Er også flere måter å lage og pynte marsipankake på.

Marsipan kake og oreokake

 

 

 

Snickerskake/peanøttkake,ostekake og pavalova

 

 

 

Noen av Kakene vi  hadde på 17.mai i fjor.

Pavalova,

kake med brownies bunn ,sjokolade krem og geletopp med bær.

Sjokolade mousse kake m /bær

 

 

En enkel høstbukett pyntet på alle bord,  det meste fra naturen

 

 

Enkel pavalova

 

 

Fastelavens boller….

 

 

 

Det måtte være blomster over alt,i vinduer,på bord ,i gang,osv…

 

 

 

Fra en bursdagsfeiring..b.l.a 

marsipankake med aprikoser,

og brownies

 

 

 

 

Blomster pyntet på alle bord

 

 

 

Sorbeis som ble servert som dessert mange ganger ,og  etter lunch til forbi passerende m.fl.

Laget av frosne skogsbær, eller bringebær,banan og sjokolade.

krem,bær og nøtter på toppen .enkelt og supergodt

 

 

Fargerik pavalova,med mye godt på.

Husker det ble 5 store slike i langpanne, en gang det var oppi 70 gjester. De åt opp alle 😄

 

 

Ostekake 

 

 

 

 

Sjokolade  mousse kake, med brownies bunn,skikkelig gotteri kake

 

 

 

 

‘  flower, power ‘

 

 

Pavalova med bringebær krem og brownies cup cakes

 

 

 

Marsipan kake og ostekake

 

 

 

 

 

Bløtkake med marsipantopp

 

 

 

 

 

Blomster i konfirmasjon

 

 

 

 

 

 

 

Eplekake,brownies m/nøtter og banankake med sjokolade

 

 

 Julebuketter på alle bord

 

 

 

 

 

 

Riskrem,marsipankake og dobbel pavalova 

 

 

 

 

Oreokake og snickers kake

 

 

 

Jaja det var iallfall  ingen som led nød der oppe.Haha.😀

Det var ellers mye ulike desserter og andre kaker i ulike varianter,smaker  og fasonger.

Så kanskje det var noe her som kunne inspirerer.Det er iallefall  mye gode frukter og bær å bruke på kaker. Så blir de litt ‘sunnere’. 

I kveld skal en eller to av de her kakene lages til en avsluttning for en av skolebarna. 

Og det blir nok en av de siste avslutningene i år for oss. Da har det vært flere avslutninger her siste uka.Så det vil og komme litt om  herfra etterhvert.

Ha fortsatt en fin uke.🌼🌿

.

 

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook:

“Husets  med de 11 Barna”

En grønn og skjønn Mai !!!

 

Her går det altså litt tregt noen gang til å få skrevet et innlegg ,men er ikke alltid like enkelt  når pc og datamaskin er nedpakket.Så da kan det  ta litt ekstra  tid noen ganger.Men det kommer iallefall noen ‘livstegn’ herfra da, selv om det går seint.Det er jo det viktigste.😊

Ja tenk nå går vi altså i full fart  inn i de flotte sommermånedene.Skolen slutter snart og folk har ferier,Utrolig hvor den tiden flyr av sted.

Vi kan iallefall legge bak oss en vakker Mai måned.Det er klart noe spesielt med den måneden på mange måter.

Alt er så grønt og frodig blitt,vakre blomster som spretter opp over alt.Ikke minst så fin temperatur i luften.

Og så er det noe med dette landet da.

Mai dagene er så fine,som om hele måneden er landet sitt.Ikke bare på 17.mai.Men vi har virkelig et flott fedreland.Naturen,fjellet ,sjøen og landskapet.

🇳🇴🌿🇳🇴🌿🇳🇴🌿🇳🇴🌿🇳🇴🌿🇳🇴🌿🇳🇴🌿🇳🇴🌿

Og gjengen  her i huset  kan nesten ikke vente med å  komme fra skolen om dagene før de vil ut å leke,sparke fotball ,sykle og gå på lekeplass m.m Men først må middag inntas og lekser gjøres,så kan de gå ut.

Vi har og hatt en bil  som det har vært noen problem med i noen uker. B.l.a et stag bak hadde knekt rett av, nye deler måtte bestilles,og tid til reperasjon bestilles og fikses m.m og alt tar tid.

Men vi er vant  til å gå,så vi går både her og der,og det er mange fine steder å gå på tur.Ikke minst det er god trim. Gjengen her går også,ellers tar de buss til skole eller om de skal noe annet.Noen av gutta sykler og.

Egentlig er det fryktelig dyrt med bil pga både høye drivstoffpriser,bompenger og parkering.Så vi prøver å unngå å bruke bil mest mulig.

Og været i mai har vært både varmt å fint.Så det har absolutt vært en fin mai mnd.Og 17.mai ble også en fin å rolig dag.

Desverre begynner den vakre blomsten Syrin å visne ned noen steder,men enda står den fint andre steder.I flere uker har den prydet hager,parker og langs veier. Og den dufter så godt. Vi har og funnet flere busker viltvoksende Syrin i skråninger som vi har plukket med oss og pyntet litt på kjøkkenbordet.Også noen av barna kommer inn med den duftende blomsten.Er jo bare synd den står så kort tid.

 

 

Ei jente som liker  å plukke blomster

 

 

Et vakkert skue mange steder.

 

 

 

Siste tiden har vi jobbet med /på kjøkkenet,og i dag kom endelig en elektriker som skulle se på hvor mye som må gjøres,og ta det siste av det elektriske før kjøkkenet er klart.Rørlegger var for litt siden,så skap,vask, fronter m.m er på plass.Benkeplaten er pusset og oljet,og nå kommer snart stekeovn,koketopp m.m på plass når elektriker får satt nye kontakt i veggen.Noen tak her og der er malt og noen igjen.

Så da begynner det å bli ganske ferdig på det ene kjøkkenet iallefall.Men ting tar tid.

På ene veggen på kjøkkenet fikk vi tak på en billig og svært lite brukt tallerken hylle. Akkurat en slik som passer inn med resten. Og den har fått syrin i hyllene. I de gamle skapene på kjøkkenet , stod noen fine gamle fat og noe annet gammelt service,og alt passet så fint i hylla.Så får vi bare se hvordan det ferdig resultatet blir på kjøkkenet etterhvert.Blir nok bra.

 

 

 

 

 

En rest av noe kremfløte, litt slappe blåbær,og en rest kremost fra 17.mai ble en blåbær ostekake som passet så fint sammen med syrin.Iallfall farger da..haha

 

 

Det ble og en vase med syrin på et lite spisebord i  stua og.

De er jo bare så fine.

 

🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸

 

 

 

🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃

 

Ellers i mai mnd har vi passet en del ulike hunder.Det er alltid behov av at noen passer hunder  i Oslo området når folk skal vekk, enten på tur,ferie eller i jobbsituasjon.

Og når vi jobber med rydding ,oppussing m.m nå,så har vi muligheten å ta noen pass innimellom. Vi er jo hele familien veldig glad i dyr,og vi har jo passet mye hunder oppover årene og hatt hund selv i mange år.Så folk blir veldig glad og takknemlig at private kan passe før på en kennel.

Så gjengen her i huset er veldig glad når vi passer hunder,og minstejenta får mange gode ‘lekekamerater’ å leke med på dagtid.

Det blir visst stort behov i sommer også med hunde pass stod det i avisa,siden mange hundeeiere reiser utenlands,og kennel rundt om er fulle og har venteliste.Men vi vet ikke noe mer enn at vi må flytte i løpet av sommeren.Skulle gjerne passet mange dyr om vi hadde hatt et eget sted.

Skolebarna skal og begynne igjen på skolen der de gikk, før vi dro til fjells,noe de har hatt ønske om.Så vi må inne et sted å bo i nærheten iallefall.  Men vi må bare ta en dag om gangen som vi pleier, og ikke planlegger noe.

 

Mange artige hunder vi har passet siste uker.Snart venter vi en ny hund vi skal ha 1 uke.

 

 

 

 

 

 

Og selvfølgelig  morsomme Linus passer vi ofte,når storesøster er på jobb på sykehuset.

 

 

Når vi skal gå til butikken må vi gå gjennom en park/ en gravlund. Den er så grønn og fin og veldig stor. Det artige er at pusen som ofte er ute å ‘luffer’ , ser oss og skal alltid følge med oss på tur.

 

 

Innimellom tar vi en pause på ‘turen ‘ og  de koser seg virkelig i solen…

 

 

 Parken/gravlunden er virkelig ‘grønn og skjønn’ på denne tiden.

 

 

 

På vei til en annen butikk må vi gjennom noen smug og trange gater,der er det og blitt så veldig fint  nå.

 

 

Noen ganger er en av storesøstrene ute med lillesøster.Det er det som er fint å være mange,alltid noen å være med og leke,og alltid  noen som passer på en.

 

 

Men så ble det 17.mai.Vi måtte til lageret et par dager før, for å finne frem noen av de bunadene fra i fjor.

Vi hadde ikke så mange planer,selv om skolen barna går på nå hadde noe tilbud om felles tidlig frokost,og  skoletog etterpå.

Men vi tenkte,at å stå opp kl 06.30 ,på med alle bunader og kjøre av sted 30 minutter til frokost kl 8.00 på skolen og tog deretter ble altså litt for stressende.Men visst elever på ungdomskolen tok turen skulle de få avspasering en hel dag i juni.Så to av skole barna her dro dit .Når de kom igjen var resten av gjengen her klar  og vi tenkte å ta  en liten tur til byen for å kikke litt på bylivet på 17.mai.Men først måtte vi klart ta årets 17.mai bilde.

Eldste jenta skulle videre på seinvakt på sykehuset,så hun ble bare sammen med oss noen timer. Eldste gutten som er i Tromsø på skole kom heller ikke nedover denne gang.Han skulle spare penger til en planlagt  lenger  sommertur med bilen sin og noen store søsken med, rundt i ulike land i Europa.

 

Men resten av gjengen ble med for å rope hipp hurra for 17.mai.

 

 

Vi gikk gjennom parken og  tok buss til byen, men ventet til det verste trykket med barnetog m.m hadde lagt seg.

Det var fint og varmt vær her og solen skinte hele dagen.

 

 

🇳🇴🍃Hipp,Hurra,Hurra🍃🇳🇴

 

 

🍃🇳🇴 Gjengen

 

 

 

Is og 17.mai hører selvfølgelig sammen 🍦

 

 

 

Det var et yrende folkeliv i byen,men så var jo det endelig feiring etter 2 år med nedstenging her i landet.

Det ble tur oppover mot slottet ,barnetoget var sluttet å gå,men fortsatt mye folk i gater og parker.

 

 

Ved slottet tok vi en liten mat og drikke pause ….Måtte sitte i Skyggen for det var så varmt.Joda de koser seg. Vi såg NRK pakke ned filmutstyret sitt som de hadde brukt til å  filmet fra barnetoget og kongefamilien litt tidligere. 

 

 

Etter et par timer på tur i byen ,hadde en av de eldste barna her foreslått tidligere å ta turen ut til Bygdøy,en øy utenfor Oslo. Der har vi vært før, for et par år siden på 17.mai.

Der er det veldig fint,med sjøliv,båtliv og utsikt uti Oslofjorden.Og når været var så fint,og  nesten sommer temperatur,var det veldig fint å være der å grille,slappe av,og  barna leke på stranden og i vannkanten.

 

 

Blå sjø og blå himmel,stille og rolig.Kun litt måkeskrik og noe skvulping i vannkanten,noen båter gikk forbi.Joda her koser de seg.

 

 

Når storesøster var på jobb, passet vi hunden. Og han var selvfølgelig  med til stranden.

 

 

  Vakre mai

 

 

 Å fange krabber,sjøstjerner og skjell er jo en selvfølge det for gjengen her.De elsker strand og sjøliv og kunne nok blitt der hele dagen.

 

 

Så da ble ‘middagen’ også inntatt på stranden denne dagen. 

 

 

To som koser seg

 

 

Seinere da vi kom igjen var det både is og 

Kake.Og her har altså noen av ungene vært med å laget mye fargerikt å spise…

 

 

Vi var virkelig heldig med været denne dagen,vi snakket jo med eldstegutten i Tromsø,der hadde det sluddet, blåst, regnet og var skikkelig surt og kaldt.Men slik er det ofte  langt nord. De som bor på skole internatet sammen med han skulle egentlig nedi Tromsø by å se på barnetog m.m Men de holdt seg inne.De hadde heller en koselig 17.mai  lunch/middag sammen og etterpå såg de film spilte brettspill m.m Så de hadde hatt en fin dag tross alt.

 

 

Også her øst ble det altså en ganske så rolig 17.mai,men alle hadde en fin dag og de koste seg store og små.Det samme har det vært med  andre fridager som kr. Himmel fartsdag,helger m.m  Og nå står snart pinse for tur, og det blir rolige dager det og.Men vi jobber fortsatt på med  de to leilighetene her,så det er det vi konsentrerer oss om nå,og det er mer enn nok å gjøre.

 

Nå er det og Siste innspurt for skoler for ulike av barna her, og vi skal på noen avslutninger her og der for de,så det må vi og få dokumentert etterhvert. Og en gutt har bursdag om noen dager,så da blir det og en kake å bake. Så her skjer det noe hele tiden.Men det er slik vi liker det.🙂

 

 

 

 

   Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 barna’