Cafe kroken er klar…veldig fornøyd…

Da for det bli litt oppdatering fra Bruktbutikk prosjektet herfra…sikkert veldig kjedelig for mange , men men …vi synes i allefall det er arti og holde på med og ikke minst veldig spennende…noen har tro på oss andre overhode ikke…men så lenge vi har troen selv for de andre mene hva de vil…ha ha

Iallefall barna her i huset er og veldig gira og inkluderer seg i hele prosjektet…de hjelper til og engasjerer seg og synes det er veldig gøyt….Men så er nok grunnen og att jeg har dratt de med fra de var født på loppemarkeder og bruktbutikker og ikke minst hente ting som har lagt på finn.no …m.m og 90% av ting vi har  kommer fra disse plassene…så de har vel fått det inn med morsmelka…ha ha ha

Jeg har hele tiden hatt ulike ideer oppi hodet om hvordan ting skal se ut…men jeg må og ha ting til å innrede med…skap,bord og hyller  osv… Og når man ikke har så mye å begynne med…omtrent ingenting…så må man bare være kreativ og oppfinnsom. Ellers har jeg tatt med unger og mann og trålet loppemarked ,finn.no og bruktbutikker etter rimelige innredning rundt om kring her ….og jammen santen har jeg begynt å få det slik jeg har tenkt med omtrent ingenting…og denne gangen er cafe kroken som er omtrent ferdig.

Jeg nevnte tidligere og la ut ett bilde der vi har funnet en del rød murstein. Den låg å slang i skråningen  og halve  nedi elven like utenfor Nødlageret der Pappen jobber.Og de tenkte jeg att de må jo brukes til noe…kan ikke bare ligger der å forurense….

Her ser man litt av steinene nedi elven.Når vi var der å plukket kom det to svaner og hilset på….

 

 

Har faktisk vært 3 turer å hentet stein , og hver gang er barna med og hjelper…de synes det er kjæmpe kjekt å hjelpe til å bære stein.Så har byggingen påbegynt…Skal jo ha litt kaffi og kaker i denne bruktbutikken så har tenkt att i denne kroken skulle det bli litt cafe preg….

Og det er ikke mangel på hjelp her heller…..

 

Og midt i all ‘puslespill leggingen kommer de to minste inn med nyplukkete ,svette løvetannen uten stilk….’Maaaammma…blomst til deg….’…ingenting er finere enn det da….

 

Og så hadde jeg en annen plan….Men den planen er temmelig umulig å utføre….næmlig anskaffe seg en gammel ovn….og det er ikke bare bare…slike er vanskelige å få tak på og får man det koster de veldig mye….Men jeg har sett på finn.no hver dag og plutselig så stod det en på ‘gis bort’ jippi….Den MÅ vi bare sikre oss….og mange hadde spurt etter den ,men vi virket så seriøse og gira på den att vi fikk den…MEN vi måtte være klar over att den var blyyyytung…for slike gamle ovner er laget av skikkelig tungt jern. Det var ett ungt par som hadde kjøpt seg hus og denne gamle ovnen stod i kjelleren, men den ville hun ha ut.og det betyr att den måtte opp en trapp…Men med mine muskler ,stahet og pågangsmot klarte vi det…og hjelp fra mann og gutta da….og vi var både orasje og møkkete etterpå…ha ha men pyttsann…skal man ha en skatt så skal man ha en….

 

 

Og hun hadde rett den var blyyyytung…og jammen sleit vi…Men vi klarte det….Ellers har jeg observert i ‘hagen’ til  ett el-firma like ved her  mange kabel tromler liggende.så jeg tok en tur og spurte om jeg kunne få noen til å bruke som bord…..Ja  det var bare å forsyne seg….!!! Flott…da ble det en del ‘bord’ gratis og…

Mens de ‘store ‘ jobber’ med ovnen å få den inn,hjelper en liten gutt å trille inn kabel tromlene. …

og så endelig etter ett laaangt slit å få den ovnen på plass så ble det akkuratt slik jeg hadde tenkt….alt gratis…
 Og så var det å få på plass ett ‘ bord’-De minste  kabel trommel’ne skal bli cafe bord og de store skal bli klesbord m.m. …og gratis…. stolene  fra IKEA da  ..som jeg har malt. Og det skal bli flere bord og stoler og….Her skal det og bli litt mer utstyr etterhvert… kaffe trakter ,vaffeljern osv…men det begynner å komme seg..

Ble faktisk veldig fornøyd med denne kroken altså enn så lenge…iallefall med tanke på hva det koster…

Da er det bare å følge med…Flere prosjekter i vente….

 

 

En tur på Sentral sykehuset

Da Har Pappen her i Huset vært på sentralsykehuset i Oslo på Gastro avdelingen. Han har en godartet kreftsvuls nær leveren  som ble  oppdaget tidligere da han var innlagt på Ullevål sykehus.  Denne gangen skulle de vurdere om den skulle opereres vekk og evnt hvordan ,ellers hvor den nøyaktig ligger m.m   Der tok de en Endoskopisk Utralyd (EUS),  som betyr att de har undersøkt spiserøret,magesekken og tolvfingertarmen med hjelp av en slange med lys og kamera i enden. Med ultralydhodet  kan man og se  veggene i fordøyelse kanalene og ellers på de omkringliggende organer.

Pappen her var helt bedøvet under undersøkelsen,fordi det var en mer nøye og en mer dyptgående undersøkelse. Man kan ha litt vondt etterpå og man må bli liggende der en stund.Legen ville inn på oppvåkningen og snakke om resultatet etter undersøkelsen ,men pappen var enda litt sløvet så legen  ville vente litt til. Men seinere fikk han resultatet. De har vurdert svulsten og den ligger i magesekken. De ville se om den kunne evnt fjernes ved ett Gastroskopisk inngrep, men det var ikke mulig, Den låg for avansert til.så da må den fjernes ved ett kirurgisk inngrep på Ullevål sykehus. Denne krefttypen som Pappen har ,er en svært langsomtvoksende magesekkreft og leveutsiktene er meget gode.

Han skal da inn å operere, som  sikkert ikke blir neste uke heller,men uken etter..For det var ikke noe akkutt.. Men han skal uansett neste uke gjennom en nøye og avansert undersøkelse av hjertet. Han kom jo første dagen inn på Drammen sykehus med brystsmerter og det ble oppdaget att det kunne bli ett hjerteinfarkt,men det var ikke det.Men likevel fikk han behandling for det…. 

Det de vil no se etter om det virkelig er noe mer med hjerte , for enten å utelukke eller bekrefte noe mer . Så da må han bli enda lenger sykemeldt.Det var klar beskjed fra legene. Han er i fin form , men uansett så må han ta det litt med ro for han har i perioder siste to dager hatt snev av brystsmerter som ikke er akkurat behagelige. 

Pappen kjørte bilen inn til sentralsykehuset siden han skulle være der så tidlig. Men siden han hadde fått bedøvelse under undersøkelsen så kunne han ikke få kjøre bilen tilbake og det tenkte han ikke på…… Han måtte i såfall vente til dagen etter. så hvordan skulle han da komme seg hjem.??  Bilen kunne heller ikke stå på sykehuset ,det koster alt for mye i lengden. Og barna skulle kjøres på skolen m.m 

Så det eneste vi kom på da var att jeg måtte dra inn med tog og kjørte med han ut igjen…. Og selvfølgelig skulle de minste være med… de husker ikke sist de tok tog…det er mange år siden…så da såg vi på  det som en liten tur… 

 

Men først måtte vi ta bussen her oppe i fra og ned til togstasjonen… Og bare det var jo stas…..ha ha selv om de  omtrent er vokset opp i bussen…

Kun Halve gjengen var med i dag…de 5 minste…og de 3 største var igjen hjemme.

 

ÅÅÅÅ SEEEE !! Der kommer Toget vårt….

 

 

 

ååååå dette var kjæmpe stas….Og toget kjørte kjæmpe fort…veldig greit å ta toget til Oslo for det går ganske raskt…”det kjører minst i 150″,mente Emilie.


 

Mye å se på ut tog vinduet…
skikkelig spennende for en liten Gutt som aldri har tatt tog før,selv om han  er veldig gira på tog….ha ha  

 

 

 Da vi kom til Oslo,måtte vi gå bort mot gaten,og der traff Leah på en ‘hårete type,’,,ha ha 

Og de gamle trikkene var skikkelig kule å se på…nostalgi…

 

Så no er iallefall Både bilen og Pappen kommet her,så da er det bare å jobbe videre på Bruktbutikk- prosjektet vi holder på med…

Flinke Gutter !

No når pappen ikke er her for han er av sted med bilen,så blir det lite ‘jobbing videre’ på Bruktbutikk – prosjektet som vi holder på med. Han er dratt på Ullevåll sykehus og kommer til å bli der for å ta Gastroskopi m.m. Og han dro tidlig i dag  allerede klokka 06… . Det har vært mange fine dager her med sol,men sur vind…men jammen santen kom det ikke litt snø her og i går som mange andre plasser i landet…….vel absolutt til de minstes glede…ha ha …men den forsvant fort igjen. sånn typisk April…sol og snø blandet…Som tidligere dere vet så har vi en flott skog like ved her med bål plass og gapahauk. m.m ..Der måtte jeg og de minste  bare ta en tur…Mamman MÅTTE ha hvitveis næmlig …og no når våren er i full gang så spretter jo de vakreste første vårblomster opp over alt.og no er hvitveisen i full blomst i skog og mark…og de ligger som et teppe over bakken….Og da må de bare i hus…. Og med ivrige barn her i huset som er med på alt,så var det ikke vanskelig å få de med på en skogstur en ettermiddag…det synes de er stor stas..Bare det å gå i akkurat den skogen er og  stor stas…men å plukke blomster er visst og like artig…synes i allefall Gutta Boys…..så det ble lite plukket av Mamman,for det gjorde de  i stedet.

Dette er gode og fine stunder og ikke minst gode minner.Som tidligere sagt så er først av alt  denne bloggen som en slags  ‘dagbok’ for oss-hva vi gjør og finner på -der vi kan se tilbake på ting vi har gjort. og det synes barna her og er veldig kjekt.

 

Minstemann har funnet en hvitveis i skogen…

Og Gutta plukker og plukker….

En her og en der….

SE MAMMA : Sier Aron og viser opp en hvitveis

oj…så mange de har plukket

 

Det ble en fin bukett hvitveis til slutt…flinke og stolte gutter!!!

det som var litt dumt da var att alle hvitveisene hadde lagt seg til å ‘Sove’ siden solen hadde gått på andre siden av skogen og att det var seint på ettermiddag….men da fikk samtidig de minste se att blomster sover og…akkuratt slik som vi…og når solen kommer og det blir dag åpner de seg…så lærte de noe nytt i dag og….

men når vi kom hjem fikk de vann å stå i …og da begynte de å åpne seg…og gamle sko kan absolutt brukes til mange ting…ha ha  så har du ikke fått hvitveis i hus så er det bare å ta en tur i skog og mark,eller rett utenfor…..å plukk inn de vakreste vårblomster .

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ; ‘Huset med de 10 barna’

Plutselig voksen…!!!

 Vel vi må bare innse att Største jenta her i Huset, Caroline,  er blitt stor no…..altså når hun fylte 18 år i november ble hun selvfølgelig voksen og myndig. ja ja voksen og voksen,barn er no de likevel da…Det er liksom ikke mye forskjell på 17 eller 18….Men no når hun er ferdig med 3 årig vidergående og er blitt Russ i år,må vi bare  virkelig innse att no er hun blitt stor… no må vi bare innrømme att vi trodde aldri  at når hun var 4 år att denne jenta skulle bli  russ om en ‘evighet’ frem…..Klart alle de søte små blir jo en gang stor…men der og då midt i det, tenker man ikke sånn..da tenker man att  de er stae,umulige,snille,sjarmerende,irriterende,gode ,søte småbarna….i mange år fremover…men gradvis uten att man merker det vokser de utav både sko og klær og tilslutt utav huset ,og plutselig en morgen når man våkner så man innse att …ojda…hvor ble den ‘lille jenten’ av…Hun var jo en slik jente som mange andre barn og løp heseblesende rundt for å samle russekort i både april og mai.. og skryte av å ha den største ‘russekort bunken’ av alle….Og no står hun der selv med den røde Russe dressen og deler ut russekort til alle forventningsfulle små jenter og gutter…helt  Utrolig…er så utrolig glad att vi har enda mange søte små her i huset som vi kan kose og knipe på.

Og no i disse dager er Russen i Full Fart  i annmarsj og Caroline er med i kristen russen…eller ‘krussen’ og de har treff i Kragerø denne helgen.

Det er en hel gjeng fra Bergen som skal nedover og for lenge siden spurte Caroline Pappen her om han ville kjøre hun og 9 andre jenter nedover til Kragerø.Siden vi har minibuss blir det mye billigere å dele på utgiftene for de.Og selvfølgelig…Hva gjør man ikke for sine barn.ha ha  …Så han dro til Bergen på torsdag og kjørte de nedover på fredag.Så Skal han kjøre de opp igjen på søndag. 

 

Men Før Caroline dro måtte hun gjøre klar Russe dressen sin. Og den tok hun med seg ned her i påsken for hun mente mamman kunne hjelpe med det!!! Joda  klart det…Hun har på forhånd bestilt en del strykemerker til å stryke på dressen.og hun er veldig glad i dyr så det måtte hun ha.Og siden hun er med i kristen russen og er selv en personlig kristen så var det en selvfølge att hun ville ha ulike kristne symboler på Russe dressen.og det hadde hun og bestilt på forhånd.Så det var bare å sette  i gang for dette var det mye arbeid med…Alle Figurene må klippes ut og så må man finne ut om hvor de skal plasseres,og så må de strykes  forsiktig på og  gjenta det flere ganger…

Så det var litt av en jobb og det tok faktisk ganske mange timer…

Mange utrolig søte figurer…og symboler…

Denne ugla var jo fin..

 

Og denne selen var og søt…


Og elgen var jo skikkelig kul da…og typisk Norsk…den må absolutt være med…

…og ‘ l Love Jesus’ måtte hun ha med…

Og den kule papegøyen måtte bli med…og  ellers ble bokstaver klippet ut og styrket på…man kan selv velge teksten man vil ha på til bilder m.m 

Vi rakk ikke male på Bokstavene hun skal ha nedover foten ,men det skulle morfar i Bergen gjøre….Ellers skal hun ha flere strykemerker på lommene m.m  Men enn så lenge var hun  fornøyd med resultatet…

 

Denne søte Tigerungen måtte hun ha med…og ved siden av skulle hun ha med sitt mest brukte ordtak….’Vettsje om eg gidd’ sååå typisk Bergensk….ha ha…
 

Så over til Kragerø…

Det er ca oppi 6-700 ‘krusser’ som samles denne helgen til  Russe treff ,  Russe parade, konserter og møter, aktiviteter og mye sosialt m.m 

Populære vannaktiviteter… det var og en del som hoppet i sjøen og tok seg ett bad…

En russegjeng som stilte opp bare for dere blogg lesere…ha ha 

De var godt med en pust i bakken etter Russe paraden….

 

Ellers var de ulike seminar man kunne gå på m.m Men Caroline og en gjeng gikk på en lekeplass i pausene…haha  man er jo ikke så voksen da…

No kan man se bokstavene på buksa…VABØ !! De har da Morfar malet på…

yeeee…

Ellers er det masse musikk, konserter m.m der og de holder på til langt på natt.. men de flotte med denne Russe -gjengen er att de kan fint ha det gøy sammen, gjøre mye moro , bli kjent med nye mennesker og masse mer  en hel helg . Uten att de drikker en dråpe alkohol. De slipper all fyll og fest,spying  og andre ekle ting….og som oftes er det mye alkohol og drikking inn i bilde når man snakker om russen….men det er ikke nødvendig for å feire en avslutning av 3 år på Vidergående skole …. ..så akkurat no  er det nok oppi 700 ‘krusser’ samlet med musikken høyt opp under taket i Kragerø til langt på natt i natt…..og har det helt Topp!!! Tilbakemeldingene fra Caroline er iallefall “att det er veldig kjekt her i Kragerø ….”~ og hun trivdes veldig godt!!!

 

 

Følg oss gjerne på Facebook ; ‘Huset med de 10 Barna’
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da har Vi har fått ett ‘Andre’ svar!!!!

Det har gått 11 dager siden vi hentet Pappan her i huset hjem fra Ullevåll sykehus.Det hele begynte med att han ble innlagt for brystsmerter, som de trodde var hjerteinfarkt,han ble behandlet for hjerteinfarkt som var nok årsaken til att han kastet opp enorme mengder blod.Og det ble oppdaget blødende magesår.De ville finne ut årsaken til blødningene i magen og gjennom prøver og tester trodde de att årsaken kunne være kreft.Han ble lagt på kreftavdelingen for flere prøver.Og det ble oppdaget en Polypp ,altså en kreftsvuls på ca 4 cm nærliggende leveren ,men det viste seg att den var godartet. Vi har no ventet på vevsprøver som har blitt tatt av denne godartet kreftsvulsen.Den har visst  blitt studert i mange dager av ulike leger og spesialister for å finne ut om han må inn å operere den vekk.

Så i dag ringte legen fra Ullevåll sykehus.De har funnet ut att den må fjernes,så han må legges inn tre dager for operasjon.Muligens ikke før over neste uken igjen.Men før de skal fjerne den så må han legges inn igjen på gastro neste uke på tirsdag  og onsdag  for å gå igjennom noen flere  gastroskopiske tester.De må kartlegge litt flere ting og evnt hvordan de skal fjerne den,om den har spredd seg i andre vev m.m Men legen kunne fortelle igjen att han hadde fått den snilleste krefttypen som finnes.Så når han først har fått kreft var denne type kreft  den beste av alle……Så det var jo veldig positive tilbakemeldinger.Og vi bare vet att uansett hva noen tror så er dette ett Bønnesvar.Mange har bedt og med de dårlige nyhetene vi fikk i begynnelsen som no har forandret seg til så gode nyheter er bare ett Guds under.Så vi er utrolig takknemlig for de her nyhetene. Ellers føler iallefall pappan seg i bra form, litt trøtt ,han går fortsatt på tabeletter for magesår,og ellers for halsbrann

Så Pappan blir da fortsatt sykemeldt siden det blir mye att og frem reising til  Ullevåll Sykehus ,så det er lite vits å gå på jobb litt no og då.

 

Ellers er det full fart med jobbing og forberedelser til  bruktbutikken som  det etterhvert skal bli.Jeg har fått tak på masse brukt rød  murstein som jeg har en plan med…Veldig greit å være mange som er flinke å hjelpe til…

Det artigste er jo att de synes att det er stor stas å hjelpe til…så ingenting å si på det…

En dag måtte vi på IKEA og for å kjøpe cafe stoler…. bukker og noe annet småtteri…

Og de skal males minst 3 strøk….

 

De skal brukes til kafé kroken ,der det blir mulighet for en kaffikopp og ett kakestykke,vafler,lapper o.l

Det har vært og er mye kjøring her og der for å hente ting å tang og det kan fort bli kjedelig for de små å sitte lenge i bilen…så litt sutring og  noe tull blir det innimellom…ha ha 

Men stort sett er de glad og fornøyd…Og denne karen har virkelig fått øynene opp for ,’taktorer’ ‘gavemasiner,’tailere’-hæææst- lastebiiil…. ” mamma seee !!!… og ikke minst ‘TÅÅÅÅÅÅÅÅÅG….!!!!!’   og ellers alt som ruller og går…fugler og dyr…så den karen underholder seg fint selv..ha ha 

De vakre gamle dørene  skal b.l.a bli bord…

Da er den ene døren komt på plass,den skal bli bordet ved kassen….bak henger  en Bjørke grein som det skal henge div.ting på ,bukkene som døren ligger på ble og kjøpt på IKEA  svarte, men de er og blitt malet …

Aron og Leah leker allerede butikk….

Da er det bare å finne frem malerkosten for det er enda flere ting som må males…stoler og bord m.m 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi såg Et sommer tegn i dag…

Denne uken får pappen her i huset beskjed om resultatene På Vevsprøven som de tok da han var innlagt på ullevål sykehus.Han skal få vite om de skal fjerne den godartet svulsene (polyppen) som ligger helt nær leveren. Han skulle få svar forrige uke ,og da ringte de og fra Ullevål ~men legen ville sende prøvene videre og  la en patolog studere de. så da ble han sykemeldt en uke til…. og det ville gå en uke til svaret kom. Men egentlig har det vært veldig greit denne uka for det er full kjør med forberedelse til bruktbutikken som det skal bli etterhvert..med henting og bringing m.m Men for å få en ny sykemelding så måtte han til en fastlege .og det har vi nettopp byttet til ,og det måtte vi når  vi flyttet hit.Og den fastlegen hadde kontor ett stykke herifra og det var på en ny plass som vi ikke hadde vært før.Så mens vi ventet på Pappen så var det mye å se på her.

Det heter Vestfossen her ~og det er sikkert pga en foss for den hørte vi laaang vei ….og denne måtte alle se på…

Dette var spennende for en liten gutt..Skikkelig Drønn!!!

Og med det flotte været det har vært her i dag  så var det  nesten litt sommerfølelse i luften…vi hilset på to svaner nede ved bryggen…Her går det og visst  en båt om sommeren,som tar 2 timer og det fant vi ut at den må vi prøve en gang  når det blir sommer….

 

 

Det var og en liten lekeplass der som måtte testes ut…

 

 

Ååååå  se hva som kom…. dette må jo nesten være et sommer tegn….Den skjønneste marihønen var det  Joachim som fant …

Etterpå ble det en tur ned i lokalet  der vi holder på å lage bruktbutikk….og det begynner å fylles opp med ting jeg skal bruke som innredning….har og fått tak på en del gamle dører som skal brukes…
 

Like ved låg det mange Bjørke greiner som jeg har en plan med….

Veldig greit med gutter som hjelper til…

Ferdig…klar til bruk…så er det bare å se etterhvert hva de skal brukes til…


 

flere Brukte ting jeg har fått tak på som jeg skal og bruke….

Og enda mer jeg skal bruke til innredning….Men no skal det males og males …. mange ting,hyller og skap…så her er vi hver dag flere turer opp og ned…henter og bringer..og alltid 8 unger på slep…ha ha …men pyttsann ,,,de er veldig flink å hjelpe…og da kommer de til nytte likevel…ha ha så det er bare å følge med videre….

 

 

 

Følg oss gjerne på ; ‘Huset med de 10 barn’ på Facebook

Det er noe nytt på gang Her.

Som de fleste vet så fikk Pappen her i huset en fantastisk givende og meningsfull jobb for noen mnd siden.og det er å være nødhjelps medarbeider. Og jobben hans går ut på å kjøre med enten en lastebil eller varebil rundt om kring å hente ting folk vil gi eller samlet inn.over hele østlandet og ellers mot sør og vestlandet…m.m Ellers sortere de varer på lageret av det som kommer inn og lesser i trailerne med som kommer  og skal til Moldova, Bulgaria,Albania og Romania m.m   Tidligere gav og mange folk penge gaver til nødhjelps arbeidet, men det har dabbet veldig av.Og det har de merket veldig for det koster en del å sende store trailere nedover til de østeuropeiske landene. Det er og 4 som jobber der som skal lønnes.De trenger og penger i moldova med ulike bygging og vedlikehold på både gamlehjem og handicaphjem m.m som drives .og ellers matkasser og suppe som gis hver dag der nede til hundrevis av fattige og uteliggere.

Så det ble snakk om for en god  stund siden att de ønsket å starte en bruktbutikk .Planen gikk ut på att en del varer som kom inn på nødlageret skulle selges i butikken og de pengene som kom inn der ble sendt tilbake til nødhjelpen.og videre til østeuropa.Det er og en del varer som kommer inn som ikke er egnet til å sende ned som nødhjelp b.l.a knuseting,glass,service,kopper og fat  m.m Så det er slikt som kan selges i butikken. Så for en stund siden fikk JEG spørsmålet….Har du lyst å drive den Bruktbutikken????? De måtte ha noen som hadde hjerte for brukte ting og for nød hjelp.Vi stiller med lokale sentralt og varer,men DU får ansvar å innrede en butikk og drive den….Pappens jobb blir og å hjelpe til å kjøre varer fra nødlageret til butikken m.m Jeg fikk lov å tenke på det~men det ble en selvfølge att dette skulle jeg gjøre…ha ha Vel jeg har jobbet på flere butikker oppover årene,men har aldri hatt ansvaret for det.Så jeg må virkelig  takke for tilliten der ja…ha ha Men att det er en bruktbutikk er absolutt midt I blinkende for min del.Jeg har virkelig sans  for gamle ting og brukt…Så ja dette blir virkelig spennende og veldig artig. Garantert en utfordring samtidig att det blir en del jobb fremover…. I går var vi å såg på lokalet…lyse fine lokaler og  absolutt noe å begynne med.bare man er kreativ så kan man få mye utav en slik plass ….Fikk samtidig  nøkkelen og beskjed…sett i gang gjør hva du vil.!!!! Så allerede mange tanker og ideer har blitt klekket ut…Så no er det virkelig noe nytt på gang her!!!! TENK det skal bli en bruktbutikk…. Så det er bare å følge med….!!!

Litt må og  males først….

 

Da blir det noen bilder fra ett tomt lokale som skal innredes og fylles med brukt ting…etterhvert…Den gule veggen rett frem skal og få bli hvit….

Glade og ivrige  barn og mann for dette nye prosjektet…

Det er egentlig 3 rom med dører gjennom ,så man kan gå rundt og rundt….

 

lyse fine lokaler

 Ett annet rom lenger inne som man kan ha møbler m.m og videre ut til ett lagerrom.og der fant selvfølge noen av gjengen en  pallejekk…..og den måtte jo prøves!!!

 

Planen er og å få en kaffimaskin og kanskje noe å bite i for kundene,steke vafler,en kakebit o.l.og bake kan jeg jo …ha ha 

 

 

Det er vår i luften

    Det er virkelig blitt vår her,med lysere morgener og kvelder,solen skinner og varmer – en flott tid. Det er og en tid der nytt liv spirer og gror. Og det er en av de fineste tidene i året. Man har så mye å takke for,og det kan man aldri bli ferdig med .Det kan det aldri bli nok av .Og etter forrige uke av mye spenning her i huset  og en pappa som har vært på sykehuset og var  ganske dårlig  så blir man veldig takknemlig  på en helt annen måte – takknemlig for livet ,man ser og på livet på en helt annen måte. Livet er en gave . Alt i naturen som spirer og gror no er og et mirakel…av ingenting,av en mørk jord ,fra små grønne frø plopper det opp de vakreste blomster i regnbuensfarger…helt fantastisk. Og trærne har begynt å skyte friske skudd – naturens under. og det kan aldri fornektes att det finnes en Gud som står bak alt dette vakre som skjer i naturen….det kan umulig finnes til av ett smell !!!! det er alt for komplisert til å være det….

Vi var en tur her en dag og fant de vakreste blåveis i skogen…å de er så fine…

De har fått en plass på kjøkkenet i en gammel salt krukke

 

Vi er mye ute no når det er så fint vær. Og vi savner virkelig ett eget hus vi kan rote og rydde i hagen,eller gjøre noe…Så vi både tror og håper att det snart må ordne seg med eget hus.

Men vi har gjort noen andre småting her ,bæret b.l.a alle skiene,skisko og skøyter på låven,for det er der mye  annet av tingene våres står for no har vi ikke bruk for det mer…og her er  både store og små er med å hjelper….

 

 

 

 

 

ha ha …..lurer på om denne karer klarer å kjøre storebroren…..det er lov å prøve seg…

Behovet for en bilryddig meldte seg og plutselig.vårrengjøringen…..Og det er det som er så bra med å være mange att når alle hjelper til, så blir jobbene fort gjort.

 

 

 

og etter all is og snø er smeltet kan man spille fotball på enden av åkrene.Det er det som er artig å være mange og,att det er alltid noen å spille fotball med…ha ha …men her spiller de med en nabogutt i tillegg.Det er en flott tid no og man kan være masse ute.

Vi var en tur å hentet skole barna på skolen  og pappen var nedom arbeidsplassen sin med sykemeldingen ( fra da han låg på sykehuset )  Og da vi kom hjem igjen låg den vakreste bukett utenfor huset og mye god frukt ….da var det en tante av meg som var her østover og  skulle forbi som ville stikke innom med en hilsen….åååå så koselig det er å få slike overraskelser….sååå tusen tusen takk  Inga karin.De vakreste fargerike roser….fantastisk. vi har og fått andre fine hilsener og t.o.m  matvarer fra andre mennesker som ønsker å gi oss det.Det er en stor velsignelse og det er vi veldig takknemlig for og setter vi stor pris på  – og det betyr mye for oss. 

 

man blir glad av friske farger.

 

 

 

Følg Oss Gjerne på Facebook; ‘Huset med de 10 barna’

 

Tusen Takk for att du sa JA!!!

 

I slutten  januar 1996, litt over 20 år siden fikk jeg ett spørsmål av  Pappen her i Huset,Trond Helge . Hva det spørsmålet gikk ut på skal vi komme tilbake til.Jeg er fødd og oppvokst de 5- første årene i Bergen,både mamma og pappa er derifra.Men vi flyttet østover først,for så å flytte vestover mot Nordfjord seinere.Der ble vi boende i 15 år,før vi flyttet tilbake til Bergen.Jeg hadde jobbet b.l.a på sykehjem siden jeg ble 17 år,men ville ta og fagbrev etterhvert. .Så jeg var rundt 20-21 da jeg begynte på helsefag linjen.Det var en ungdomsgjeng fra en kristen menighet utenfor Bergen som var en del sammen,jeg kom inn i den etterhvert,men kjente nesten ingen.Man såg att i den gjengen var ytterlig  det delt to gjenger- de ‘kule’ og de ‘mindre kule’ :).ha ha Jeg ble kjent med ,både de’kule’ og de ‘mindre’ kule.Så var det en kar i den ‘mindre kule’ gruppen som fikk ett godt øye til meg. Og det merkes etterhvert.Men det var litt dumt,for han var for det første overhode ikke ‘drømme mannen’ ,Han var selvfølgelig i den ‘mindre kule gjengen’- ikke det att det betydde noe,men det var egentlig en annen jeg hadde øye til,Men det var ikke gjensidig.Så gikk tiden og jeg måtte prøve å være vennlig med Trond Helge,selv om jeg ikke likte han noe mer enn som en venn. Men han tok nok det helt sikker som ett godt tegn…ha ha        Så i slutten av januar 1996 etter en ungdomssamling og alle skulle hjem. kjørte han bilen sin og kjørte opp på siden av meg mens jeg gikk…så spurte Han meg rett ut gjennom vinduet om vi skulle bli sammen…Jeg ble helt målløs…..jeg fikk total hjertebank og ble helt skjelven og ør i håvve…..næææi aldri i livet….dette var skikkelig skummelt… å Ikke han da…Han er liksom en av de siste…ha ha  never and ever….han er en god venn å KJENNE,men ikke så kul att jeg vil dele livet med han…urk…. “jaja du kan jo tenke på det da ” sier han og kjører…og der står jeg igjen og blir helt skjelven,….HAN liksom…ALDRI….han forteller selv att når han kjørte hjem var han skikkelig deppa….asj,,,det der gikk liksom rett i vasken. Men tror absolutt han ikke hadde misstet håpet tross ett nei…Den neste uken klarte jeg ikke tenke på noe annet….vææææ…tenk att han spurte ‘meg’ liksom…MEG…ingen av de andre søte og kule jentene i ungdomsgjengen…og det var det mange av…Men meg…….plutselig ble jeg veldig smigret,Tenk att han vil bli sammen med meg da…. Jeg har aldri vært sammen med noen,Men hadde og bestemt meg att den dagen jeg traff en Gutt skulle det og bli kun den første og kun den ene- og ikke minst  den jeg skulle gifte meg meg.Og leve med hele livet.Så  det jeg var veldig bevisst på hele tiden. så derfor var dette bare ikke ett ‘ja’ -det måtte bli ett første og siste ‘ja’- og dette måtte være en jeg levde med hele livet…så det var ett veldig  viktig valg. men utrolig nok jo mer jeg tenkte den uken jo mer ble jeg bevisst att denne sjangsen burde jeg ta.Selv om han overhode ikke var drømme mannen …langt fra.Så hadde han veldig mange gode  kvalifikasjoner som jeg såg etter. han hadde ett mykt og godt hjerte,og en som seg.grunnfestet i sin Tro på Gud, og han var en god venn og mye mer…så når uken var gått og vi treffest igjen,mer nøyaktig 31.januar 1996- spurte han om jeg ble med på en kjøre tur. vi pratet om alt mulig. og så sier jeg…”du angående det spørsmålet du stilte meg…”…jeg har tenkt veldig nøye over det ,hver dag i en uke …Og JEG SIER JAA !!!! jeg tror denne unge mannen holdt på å svime av….han sier på hjemveien kjørte han på rødt lys,på feil side..han var overlykkelig og super happy…jeg for min del tok ett godt åndedrag og Pustet lettet ut…ja ja da var det gjort. Ett av Livets viktigste valg.men jeg følte en fred og ro over det og att jeg hadde gjort riktig.

Så la jeg frem etterhvert att jeg hadde bestemt meg på forhånd  att den første jeg ble sammen med var og den jeg skulle gifte meg med,så jeg skjønte ikke hvorfor man da skulle vente med å forlove seg eller gifte seg.Og det var han helt enig i. Han ville og att den første skulle være den rette .Så vi startet ikke lenge etter med planleggingen. Men først skal vi forlove oss.
Vi gikk sammen for å finne de ringene vi likte,og det var mange å velge i. Men vi fant noen vi begge likte.Trond Helge hadde ett favoritt bibelvers som han ville skulle stå gravert  inni ringene. det står i Ruts bok 1:16 og 17 der står det .   “For Dit Du Går ,vil jeg Gå- Og hvor du Blir ,vil jeg Bli   Ditt Folk er Mitt folk Og din Gud er Min Gud.- Hvor du dør vil jeg Dø,og der vil jeg begraves. MÅ Herren La det Gå Meg ille både nå og seinere Om noe annet en Døden skulle skille Meg fra Deg. ” Vel sterke og brutale ord.Men Vårt Løfte til hverandre.

Jeg fikk velge dato for mitt favoritt tall det er 13,for det er fødselsdatoen min. vi ville jo gjøre det litt spesielt og begge er veldig glad i fjellturer og friluftsliv.Så turen gikk på ‘Håøy toppen ‘en flott Turområde  like utenfor Bergen- både stier,fint terreng,skog og fjell .flott grill og badeplass er det der og.  Så der har vi gått mange ganger før og etter den gang. Vi gikk ikke helt opp denne dagen,men stoppet ved et lite fjellvann underveis.

 

flott utsikt

 

 

Så er det dette med frieri og slikt da… vi spiste nistepakken vår og snakket om alt mulig….ja jeg venta og venta jeg ……men nei…det var dårlig med noe frieri fra den kanten . Så jeg måtte no bare ta saken i egne hender jeg da ,tok frem ringene og spurte… ” Vil Du gifte Deg med Meg “…???   og selvfølgelig var svaret JA !!!!   ha ha   Og det Var altså 13. April 1996 for 20 år siden i dag. !!!!! Faktisk utrolig hvor fort tiden har gått….og  nøyaktig på dagen 3 mnd seinere giftet vi oss.  Og En ting har vi hatt som en Gylden regel gjennom hele ekteskapet . Skilsmisse er overhode ikke ett alternativ for oss. Det ordet eksisterer ikke  hos Oss.Det er ikke noe som heter det her …Og når man vet det,har bestemt det,og gitt hverandre løfter på det.Blir det heller aldri tenkt på eller nevnt  en gang.Så når man har gode og onde dager,som abolutt kommer ,og har vært -så må vi bare løse det på andre måter. Skilsmisse er alt for lettvint løsning for vår del. og det er en enorm trygghet å bare vite att det kommer Aldri til å skje her, att ingen av oss kommer til å forlate hverandre.så da er det bare å løse problemer som kommer på andre måter. Det er og en stor trygghet for barna å vite att mamma og pappa kommer aldri til å skilles.som desverre mange andre barn opplever. Så vi må nok bare holde ut med hverandre…ha ha  så når det koker noen ganger(vi er enormt stae begge to næmlig …ha ha ) så sier jeg bare…beklager du må nok bare leve med meg…det vet du….ha ha (eller kanskje overleve…ha ha ) du blir ikke kvitt meg så lett nei…ha ha og då er det bare å gjøre opp-tilgi hverandre om noe er vondt og leit  og begynne på nytt og gå videre.

Så gratulere så hjertelig med Forlovelse dagen Trond Helge – 20 år Tenk det !!!! Tusen takk for att du sa JA…. 13.april 1996 !!! (ha ha ) tusen takk for att du valgte akkuratt meg,og Tusen takk for att jeg får dele livet sammen med deg. helt fantastisk og mer fantastisk skal det bli…låvju…

selvfølgelig  måtte jeg lage kake…Selv om Trond glemte hele dagen ha ha …men det gjør no ingenting.

mmmmm..jordbær og sjokolade er veldig godt sammen….

 

 

 

 

 

Du skulle vært her i dag

 
 
En søndag for 17 år siden på dags dato kom  jente nr 2 her i huset .Det var Rebekka.Hun har alltid vært en blid jente,hun smilte fra øre til øre når hun var liten,og hun har absolutt forsatt med det.Men kan og være tankefull og alvorlig.Det var alltid full fart med Rebekka, hun var modig,tøff og hun var ikke redd for noe.hun klatret høyt og satte utfor høyder og skrenter. men hun har alltid vært  litt ‘guttete’. så mulig att det er det som er grunnene…ha ha Når vi skulle på sykkeltur syklet største jenta caroline på veien med rosa sykkel ,så rak i ryggen og som en ‘liten dame’ – Rebekka der i mot hadde offroad sykkel og syklet mer oppi skog og fjell enn på veien..ha ha Og det er artig å se hvor forskjellige man kan være. Men Rebekka har våget mye og tar gjerne i ett tak.Hun er sterk og har vært alltid  flink å hjelpe.

No når vi flyttet til østlandet ,tror jeg hun ville være med,men siden hun begynte på Danielsen vidergående skole i Bergen. i høst, måtte hun bare fortsette.Men att hun flytter etter skal man ikke se vekk ifra.Hun kommer når hun kan iallefall nedover enten med tog eller fly og det synes de andre søskene her er veldig stas.For Rebekka har alltid vært glad i små søskene sine ,og det har vært stas når flere søsken har kommet inn i familien.Rebekka er en jente som ler godt av pappens tørre vitser…ha ha

No er det bare ett år igjen så er hun Myndig.det er utrolig hvor tiden går,man husker de så godt når de var små,men så plutselig skyter de til værs,og man klarer ikke følge med lenger…. men sånn er det bare.

Hipp Hurra og Gratulere så hjertelig med dagen din Rebekka,du er kjæmpesnill og kul og vi er veldig glad i deg..Vi ønsker deg alt godt !!!!! Men du skulle vært her i dag.!!!

 

(Rart å tenke på att Rebekka var helt lys når hun var liten,nå liker hun å være Mørk.)

 

 

 

Rebekka var en rund og god ‘tjukkaboms’ når hun var liten,men Rebekka har og alltid vært glad i mat og det er hun endå….ha ha

 

 

Rebekka hadde og hele hode sitt fullt av lyse krøller…til tider såg hun ut som en sau…ha ha Så vi sang ofte… ” Bæ Bæ lille ‘bekka’har du noe ull…ja ja kjære mamma jeg har hode full…ha ha ha ha

 

Selv om Caroline og Rebekka er to totalt ulike jenter.så ser man likevell att de er gode venner og det har de alltid vært…

 

 

Siden Rebekka bor i Bergen og går på skole der,blir det lite gave overrekkelse eller kake baking for Rebekka. Men jeg fikk iallefall Bestillet en bukett blomster og en eske sjokolade,så kom på skolen. Og det ble Rebekka Glad for og det var det aller viktigste…

 

 

Fine duse vårfarger…Det er slike farger som og Rebekka liker.


 

 

Hun hadde tentamen i dag på skolen,og det er no ikke noe gøyt å ha skrivedag p¨å bursdagen sin. det er kjedelig .så jeg måtte høre  om hun skulle noe seiner på kvelden i kveld…Men det skulle hun ikke. Så da ble det bordbestilling ,Vi ville spandere en tur på henne og caroline.. Rebekka er veldig glad i sushi og asiatisk mat,så da var det ikke vanskelig å finne det. Så da fikk Rebekka og caroline seg en tur på restaurant og det tror jeg var skikkelig koselig. Er ikke ofte de går på slike plasser. Men når ingen lager bursdag til Rebekka og hun er langt vekke fra oss,så må vi  jo gjøre det på en annen måte.

 

 

 

En Fornøyd Rebekka,og jeg er sikker på att maten smakte godt. !!!


 

   Her på østlandet ,ble det ikke særlig med feiring,men vi tok en tur på lekeplassen i Drammen,for her var det ett kjæmpe fint vær i dag.

 

 GRATULERER MED DAGEN REBEKKA !!!!!! FRA GJENGEN HER!!!

Men som tradisjon i dette hus måtte vi selvfølgelig ha kake når noen har bursdag.,ingen bursdag uten kake….bare det att bursdags barnet ikke er her da….så Rebekka-du skulle vært her i dag….så skulle vi feiret deg skikkelig….Men det skal vi ta igjen neste gang….en av favorittene til Rebekka er pavalova…mmmm den er skikkelig god og en favoritt her.

 

 

Følg oss gjerne på facebook ; ” Huset med de 10 barna “