En lun forandring

 

Ja her på fjellet suser dagene og tiden fryktelig fort av sted sammen med vinden.Ja det har vært både mye snø og vinter,storm og vind her side sist,men nå er det regn og den andre snøen som kom er på vei å regne vekk. Noen  dager skinner solen fra blå himmel og rim ligger på bakken,Andre dager uler og piper det for det er sterk vind. Ja sånn er det å ligge mellom vest og østlandet.  Mye annet har vi og gjort på denne tiden,egentlig utrolig hva vi har klart å pløye igjennom. Ha- ha  Men når man har energi,mange gode ideer og har virkelig ånden over seg,ja da får man til det utroligste.Det står ikke på viljestyrke herfra iallefall. Men det er veldig kjekt iallefall.

Men som vi sier igjen og igjen. Døgnet skulle hatt noen flere timer innimellom. Vi sliter oss ikke ut,som flere har sagt og andre har kommenterer at vi ikke må. Neida,vi bare jobber vi med noe akkuratt nå som vi synes er både kjekt og givende å gjøre. Og da sliter man seg ikke ut. Vi trives godt  med å gjøre noe og synes det er givende å se resultater av arbeide

Så det går bare fint med oss her oppe,selv om det er  ting innimellom som er trist og trasi,og det skal vi komme mer tilbake til. Men vi har vært i og gjennom mange stormer før,så vi står stødig igjennom nye stormer som vi møter på vår vei videre.

 

Iallefall når vi er her på fjellet ,så kan vi ikke unngå å ta bilder av den flotte naturen.

Altså snøen dalte ned her for litt siden til ‘ gjengen her i ‘huset sin store glede.Det var flere andre steder i landet snøen dalte ned.Og den skapte både morro for noen,men trøbbel for andre.Her på fjellet bare snødde og snødde det.Det kom masse snø. Og gjengen leitet  etter vinter utstyr for å ta turen ut i snøen. Og fant noen akebrett å bruke. Og det er alltid stas med den første snøen. Men etterhvert smeltet den vekk og det har vært en stund bart på bakken.Men  nå i helgen kom det på nytt snø,og enda en gjeng som var glad for det,men nå skulle det regne i flere dager,så den er og borte vekke.

 

 

når første snøen kom var det ut å ake…

 

 

 

 

 

ja det var litt av noen mengder snø som kom.

Er noen cm dette.

 

 

 

 

 

 

to gutter som synes det var stas med snø,og intet unntak for Linus,han passet vi den helgen snøen kom og han elsker snø…

 

 

 

 

 

 

to som koser seg i snøen

 

 

 

 

 

som sagt vi kan ikke unngå å ta bilder av den flotte naturen her på fjellet,og spesielt no når snøen  kom på visitt.

Så utrolig fint…man kjenner og hører freden,roen og stillheten…….

 

 

 

 

 

 

 

 

skikkelig speilbilde

 

 

 

 

 

 

naturens flotte fargekart…

 

 

 

 

 

 

Vi kan se rett bort på skibakken og skisenteret

 

 

 

 

 

 

 

 

Men så over til det innlegget skulle egentlig handle om da….ha-ha Og det var altså interiør..

Allerede da vi ble spurt i sommer om vi ville dra til fjells for å være med å gi en hånd å hjelpe,sa jeg at ,’joda vi hjelper gjerne vi,MEN et krav hadde jeg’… å,ja hva var det da….?

Jo vi var her innom en liten tur for nesten 3 år siden.Da var det vinterferie ,og vi brukte dagene i fjellet på ski m.m Vi bodde i en liten leilighet, men var oppom peisestuen et par ganger. En peisestue som har et flott utgangspunkt til å gjøre det veldig fint,fordi det er en fin peis i stua, men det var det ingen som hadde gjort noe med den stua.. En del 80 talls møbler stod der og alt virket  litt gammeldags og ikke særlig så koselig, ganske kaldt i farger. Jeg synes ikke det var noe fint iallefall, og i ettertid har andre sagt og at det er ikke koselig der.Og målet er jo at gjester som kommer  her på fjellet skal synes stedet er, og skal være en trivelig plass å være.

Jeg tenker at på et fjell, der skogen og naturen er rett utenfor vinduet burde et slikt sted få naturen, skogen og fjellet  inn i bygget også. Å ha utgåtte møbler i mange ulike kresj farger passer ikke helt på fjellet på et slikt sted. Så jeg sa at jeg ønsket virkelig å gjøre noe med det. Mange har nok tenkt, snakket og påpekt at ‘her burde noe vært gjort’, men det er ingen som har gjort noe med det. Men vi snakket ikke bare om det vi, men vi ville absolutt gjøre noe med det også. Og så lenge vi ikke har noe eget hjem og hus, så passer jo det perfekt nå når vi er her på fjells å gjøre noe her med det i stedet. Og så er det jo veldig kjekt og koselig da å drive med innredning og lage til en koselig peisestue m.m der folk vil trives å være. Og jeg liker jo å dille og dulle,så dette er noe jeg synes er toppers.ha-ha

Vi synes jo og at gjestene er viktigst av alle. Det er jo derfor det er et slikt sted, nettopp for gjester det skal være. Og da må de trives her, ønske å komme igjen og dra videre med en godt følelse at her var det koselig å være.Ikke minst oppleve service.

Så da  må jo det bare gjøres noe med  det og da.

Jeg sa iallefall at jeg ønsket å skifte den peisestue og gjerne tv stua etterhvert  som er nede,rommene m.m så det ble lunere,                                                                                                           varmere, benytte oss av naturen og skogen her på fjellet, og få det inn. Det ble noe tvilsom tilbakemelding på det da først. Det var noen andre som bestemt over det, og tidliger hadde det vært så mange som hadde ‘rotet’ med ulike ting, så beskjeden var noe tvilsom. Men dette er nok folk som ikke kjenner oss så godt  iallefall. ha-ha   Jeg lover at det skal bli mye bedre og hundre ganger triveligere og kosligere enn hva det var.

Så vi tok en bestemmelse og begynte bare vi. Vi planla litt og begynte å ‘leite’ etter andre sofa’er, stoler, bord m.m og over noen uker fikk vi tak på det meste. Noen lyse bord vi fikk tak på av heltre vokset jeg med ‘interiør voks’. Supert middel å bruke på treverk. Finnes i mange farger og er flott å jobbe med. Så vi pusset, malet, hentet stoler bord,sofa og andre ting . Over alt rundt om kring. Et par ganger måtte vi ca to timer vekk for å hente ting. Men vi kom omsider i mål. Den ‘gamle’ peisestuen forsvant i kjelleren og andre sofaer og bord kom opp….Det er rart hvordan man lager planer i hode, og etterpå ser man at det ble slikt man tenkte.  Det er veldig kjekt. Så det var et veldig kjekt prosjekt. For å få naturen og skogen litt mer inn i stua var vi ute å saget ned bjørketre stammer og pyntet med i peisestua. Det er og noe vi har gjort inn på noen rom vi har pusset opp. Og det lager veldig fin stemning.

Men rommene skal vi komme mer tilbake til, for der har vi og begynt å gjøre noe. Flere rom er tatt ,og vi låg i flere dager med baken i været og la nytt gulv…ha-ha. Rommene er, og var gamle før, men det har blitt så mye finere etter vi malet og skifter gulv. m.m

 

Peisen i stua er et flott utgangspunkt å gå utifra. Den har naturfarger på seg, stein m.m Så utifra stuas ‘smykke’ var det ikke vanskelig å finne lune og varme naturfarger. Så alt fikk en helhet.

 

 

 

 

 

 

 

Altså en plass må vi begynne å se endringene. Tidligere var dette et hjørne som møtte en når man kom opp i peisestua. Røde gamle 80 talls skinnsofa og 90 talls furubord. Ikke så lunt og koselig som det burde være på fjellet.Så her var det bare å få ut sofa og bord og inn med noe mer lunt,varmt og natur toner.

Så dette er før bilde..

 

 

 

 

 

og slik ble det etter på….en lun forandring !!

Det ble iallefall bedre og mye  lunere med mer koseligere farger.

 

 

 

 

 

vi har og plassert bjørkestammer på ulike steder rundt om,for å få mer naturen inn. Absolutt fine å pynte med og helt gratis. Det var et av prosjektet vi hadde når vi var å saget trestammer ned rett utenfor her.

 

 

 

 

 

Flere plasser,på ulike bord har jeg fylt på i vaser,flasker,krukker,skåler m.m med nøtter. Koselig å pynte med.

 

 

 

 

 

Fant dette skiltet på en bruktbutikk,synes det var så koselig og passet fint inn å henge på en grein på trestamma.

 

 

 

 

 

 

så beveger vi oss lenger inn i peisestua.

Peisen ser man rett til venstre. Denne kroken innehold også røde stoler og skinnsofaer.gammeldags,lite koselig og kalde farger.Det passet ikke til peisen de her fargene.Noe varmere og  lunere farger blir absolutt bedre

 

 

 

 

 

 

 

så en annen sofa og stoler fikk komme inn,bordet ble vokset i mørkere farge. Det passet bedre til peisen.Alltid fint med teppe under bordet på gulvet også.

 

 

 

 

 

 

 

så er det andre siden av peisestua. Noen gamle grønne sofaer med frynser lengst nede,og to 90 talls furu bord. Ikke så varme farger,og heller ikke så koselig.

Her må og klart andre sofaer inn m.m for å gjøre det mer koselig og lunt.

 

 

 

 

 

 

 

og det ble det, absolutt en stor forandring. Mye lunere og kosligere. Ulike sofaer og stoler fikk bytte plass med den grønne sofaen. Den gamle kassen til venstre fant vi langt nedi kjelleren. Den fikk tørke litt og bli til et lite sidebord.

To bord av lyst heltre funnet på en bruktbutikk,men de er pusset og vokset mørkere farge.Melkekaret som står på bordet fant vi i kjelleren også.

 

 

 

 

 

 

 

en kurvstol vi fikk gratis.En lunere stue å oppholde seg i.

 

 

 

 

 

 

deler av stua ble absolutt lunere med å få andre farger som passet sammen.

 

 

 

 

 

 

 

så en anne krok som det måtte gjøres noe med. også en gammel grønn sofa og lite koselig. Her pleide også barn og ungdom oppholde seg noen ganger. Spille brettspill m.m og det stod en kasse på gulvet med noe togbane i. Men her kan det og gjøres noe bedre.

 

 

 

 

 

 

 

og bedre ble det…Også her kom en anna sofa inn,en gyngestol,en benk og et kiste bord med mage skuffer i til oppbevaring av brettspill,leker m.m Trestammer fikk plass her også.

 

 

 

 

 

 

 

På veggen ved gyngestolen laget jeg en liten barnekrok. På bruktbutikken fant vi en benk med korgskuffer.den fikk hull til vask og to svarte plater ble malet på og vipps en enkel kjøkkendisk.Hyllen over ble malet,også funnet på bruktbutikk. Også det lille skapet til høgre var bruktfunn. Det ble iallefall en liten koselig barne krok.

 

 

 

 

 

 

Da ble iallefall peisestuen ett hakk bedre enn hva det var og ikke minst mye kosligere .Og gjester har brukt mye stuen etter den ble endret.De tar med seg strikketøy og bøker m.m En lege som skulle overnatte satt lenge i sofakroken og jobbet med hjemmekontor. Og når det i tillegg er fyr i peisen nå mot seinhøst og vinter og tente lys på bordene, blir det mye mer lunere å være i stuen. Det er og en annen krok i stuen som er forandret,men der mangler det enda en stol,så når den er på plass får vi noe bilde derfra også etterhvert

 

 

 

ei jente som synes peisen er fasinerende med fyr i

 

 

 

 

 

nede er det en stor tv stue. Der og trengst det en forandring,der er blå og gul sofa og annet som kresjer. Og der har vi nylig fått forandret stort sett alt,bare noe få ting gjenstår.Og der har og lune og varme naturfarger kommet inn. Så bilde vil også kommer der etterhvert.

Og heldigvis er alle godt fornøyd nå med forandringene som har skjedd. Det er blitt så mye kosligere og lunere sier alle,og det er kjekt å høre. Det er akkuratt det som var målet at det skulle være.Det har vært veldig kjekt å gjøre dette,og ikke minst se en forandring til det mye bedre.

men det endres mange steder, både på rommene,gangen,nede i resepsjonen,og den andre stuen m.m

VI har og mange artige planer på sikt. Å lage en liten cafe del  og ungdomsrom nede,det er allerede biljard og bordtennis bord der ,så det vil bli et fint sted for ungdommer. Så det er stas å være med å skape til noe bedre. Dette er noe vi liker så godt og et privilegium å få være med å skape til noe bedre.

 

 

Innimellom alt siste tiden har det vært en del bursdagsbarn i hus her,og det må vi klart sette mer fokus på i neste innlegg.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 barna ‘