En ny skoleuke er slutt

 

Da er en ny hjemmeskoleuke  slutt her i huset, og her har vi bare en ting å si. Den har gått veldig fort.  Og ingen her i huset tok det ikke sånn veldig tungt heller at det ble enda noen uker stengte skoler. Uansett,det er noe man ikke kan gjøre så mye med. Vi får bare gjøre så godt vi kan med situasjonen,og ta dag for dag.De lider ingen nød gjengen her iallefall.

Men det har blitt mye kjekk matlaging denne uka her i huset da,og det er noe som krydrer hjemmeskoledagen innimellom alt annet skolearbeid.

Når man har barn i ulike klassetrinn,og de har ‘mat og helse’ på skolen,så må jo klart det også praktiseres hjemme no  når skolen er stengt. Og her i huset liker barna å lage mat. Så første dagen i uka hadde 4. klassingen matlaging.

Neste dag hadde 1.klassingen en oppgave i en aktivitets bingo som de skulle ha hele uka å b.l.a lage muffins. Ja da ble det  muffins. Og det var klart stort å få gjøre. Lage hele røra selv,få de i små muffinsformer,og etter steking, ha på sjokoladekrem. Valg av muffins var ikke vanskelig for han å velge da. Vanlige muffins med hele sjokolade biter opp i. Og sjokolade krem på toppen .  s¨det var absolutt stas. Så var det 6,klassingen som hadde ‘mat og helse ‘ og skulle lage middag til familien. Meny fikk han bestemme selv. Og da ble klart 3.klassingen skikkelig fornærma,for når de andre fikk lage mat,ja da skulle jammen santen hun og lage. Ellers ble det skikkelig urettferdig. Og her i huset er de veldig på dette med ‘hva som er urettferdig eller ikke. Men når vaffeldagen kom på en ukedag,og det var og denne dagen hun kunne lage noe,for klart hun måtte jo få lage noe hun også.  Så  da var det ikke vanskelig å bestemme hva det måtte bli. Men bare et problem. Hvordan lage vafler når vi ikke hadde noe vaffeljern.

Altså oppover alle år har vi hatt vaffeljern,det er liksom noe som er standar i et hjem da, ha-ha .Tror og vi fikk to elelr tre vaffeljern til bryllupet vårt for over 20 år siden. Men det er noe man stort sett har,og  Ikke  minst om man har barn i hus. For hva er vel ikke letter og noe av det beste å lage på kort tid enn vafler. Og barn elsker vafler,jallefall de fleste da.Og her har vi savnet å kunne lage det noen ganger. Men forrige vaffeljern som vi hadde var altså to stk som ble utslitt når vi holdt på med bruktbutikken for vel 2 år siden nå. Da ble det servert gratis vafler hver dag i 1 1/2 år, så da ble det altså oppbrukt 2 stk. Ikke rart helelr kanskje. Og siden har vi liksom aldri prioritert å skaffe et nytt. Har liksom heller ikke tenkt så mye over det.

Men nå, ja nå fikk vi med oss at Jernia hadde salg på vaffeljern og de gjaldt t.o.m vaffeldagen. Så da ble pappen og noen av barna sendt ned for å skaffe et jern. Og hjem kom de med et dobbelt jern. Og gjett om gjengen her var ‘happy’- skolearbeidet gikk som smurt de neste timene ,for nå skulle 3.klassingen få lage og steike vafler helt alene etter skolearbeidet var slutt. Klart hun gledet seg og var så stolt for det. Og med litt hjelp av lillebroren ble det vafler.

Tur ut hver dag er og viktig. Og her har det vært ellers både praktiske oppgaver og andre aktiviteter ute og inne. Lengdehopp/kappløp, klinkekule bane,sykkeltur,jakte på vårtegn,do-rull golf m.m  Dorull-golf ute i skogen var b.l.a noe som slo gått an her.

Helgen står på tur,og vi forbereder atter en bursdag i hus ,ellers er det  og allered  kommet flere forslag på ting  vi kan gjøre sammen,men en ting er sikkert, skolearbeidet  blir det iallefall ikke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jeeee….. vaffeljern i hus…Ja ja en selvfølge for de fleste,men her var det stas å få et nytt iallefall. Men det var jo vaffel dagen- då må det klart  bli vafler!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og  så er det jo viktig å pakke den ut

 

 

 

 

 

juhu… det var et dobbelt vaffeljern…Det trengst her iallefall.

 

Da er denne jenta klar for å teste ut det nye vaffeljernet,og klar for å lage røra. Selvfølgelig skal lillesøster ‘henge’ seg på…

 

 

 

 

 

å joda ,det ble både røre og

vafler. Og steikinga gikk  bokstavelig talt som ‘smurt’

 

 

 

 

 

og med god hjelp fra Lillebror, (for han ville jo og prøve det nye jernet) så ble det vafler til lunch, Det er jo ikke hverdags på en ‘skole’… ha ha

 

 

 

 

 

 

og vafler ble det ja…

 

 

 

to flinke og stolte  barn over å laget noe av det beste de vet

 

 

 

 

 

 

 

 

og så er det bare å ‘hive’ innpå, rope på de andre ,at nå var det lunch. Heldige barn,ikke annet å si.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men så vi jo ikke glemme 1. klassingen da. Dagen før laget han muffins. Det var en av oppgave i en aktivitesbingo de hadde denne uka . Han valgte muffins med sjokolade biter og sjokoladekrem på toppen. Han er ekstra glad i sjokolade denne gutten…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og muffins ble det,både skeive og skakkete,men det er slik de skal være.

 

 

 

 

 

 

 

 

og ikke minst,så var de veldig gode

 

 

 

 

 

 

 

og så var det 4.klassinen da som hadde ‘mat og helse’ en dag. Da fikk de på mail beskjed fra ‘mat og helse læreren’ at de skulle lage smoothie.Men de kunne selv bestemme hva som skulle være inni. Og her har denne karen valgt både bær,juice,youghurt,banan og skjokolade da…!!

 

 

 

 

 

Og vi rakk så vidt å ta bilde før at var drukket opp,så det ble ikke så mye å vise da…..

Det måtte jo dokumenteres til matlærer at jobben var utført…

 

 

 

 

 

 

En anna dag var det 6.klassingen som fikk i oppdrag i ‘mat og helse’ å lage i middag . Og da ville han lage noe han likte og var glad i .Og han kalte retten for ‘ grønsakspanne med pasta ‘Det var sopp,brokkoli,rød løk,gulrot,bønnespire og kylling – serveres med pasta – Det var veldig enkelt,rimelig og godt.

 

 

 

 

 

 

en av skoleoppgave til 1.klassingen denne uka var å skrive og tegne hvilket dyr de likte. Og hans resultat var altså dette

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikke vanskelig å se at katten er godt likt her, og kanskje den liker skolearbeid og. Ha-ha

 Bamsekatten, Han kan være en ‘plage’ noen ganger .Men nå ser det ut som han har tatt helg. Så da får gjengen her og ta helg. Alle har jobbet så bra hele uka.!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Turer ut, har det og vært om dagene,

men veldig lite vårtegn å se  her enda,men knoppene på trærne begynner å kikke frem. Det er iallefall et godt tegn.

Syklene er og blitt populære å bruke nå ute.

 

 

 

 

 

 

 

Pusen koser seg ute også nå

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

En hyggelig telefon

 

 

Da er en ny uke startet her. Og vi er allerede noen dage rinni den.En ny uke med nye blanke ark og friskt mot. Det er jo alltid noe å takke for og å være glad for hver dag tross at det er mye trist som skjer akkuratt  rundt om kring. Ikke minst at hele landet har omtrent tatt pause og nesten stoppet helt opp.

Det er en ny uke med hjemmeskole,og man kan legge dagene opp slik at det blir ikke noe stress eller kav med at barna er hjemme fra skolen og må gjøre skolearbeid. Det er jo klart vemodig at barna ikke får gå ut og på skolen,men man kan jo snu på det og finne noe positivt . De slipper feks  å stå opp så tidlig som de pleier å kjenne seg trøtt. På med tjukke jakker,dresser,luer,votter.for ute er det ganske surt og kaldt. De sparer reiseveien frem og tilbake ,og ikke minst de er  mye tidligere ferdig for dagen. No når de er hjemme å har skole kan de bidra mer på kjøkkenet,være med å lage mat,lunch,middag,bake,vaske opp m.m Mange av de tingene er liksom noe de sjelden får gjøre ,for når de vanligvis kommer hjem fra skolen er alt dette gjort.

Men minuset er garanter at de har en myyye ‘strengere’ ‘lærer’ på hjemmeskole nå enn hva de har på skolen. Og det er nok helt sikkert. ha – ha

Men iallefall,vi må bare se  på kommende uke med positive øyner og gjøre så godt vi kan. Det får holder lenge.

Altså de to siste innleggene som handler om vår hverdag  nå etter at skoler m.m er stengt pga viruset som herjer land og strand,og  tanker om den situasjone,hvordan vi tenker og takler den. Så har det aldri vært noe hensikt å skryte av oss,eller ‘se på oss’ ‘ hva vi kan,klarer eller gjør’ !! For vi er overhode ikke noe bedre enn mange tusen andre foreldre.   Det er klart så mange andre familier  som har fått en mye forverret  hverdags situasjon etter skoler og barnehager ble stengt,og det er trist.Og familier med flere barn under skolealder og barn over skolealder i samme familie,og skolebarn skal følges opp,de små skal og aktiviseres ,noen har små beibier osv. Det er absolutt et puzzlespill med mange  brikker  som skal passe sammen. overhode Ikke bare , bare.

Men poenget herfra var iallefall å bare kanskje komme med noen gode råd og tips om det var noen familier som ikke helt klarte finne på noe. Egentlig er det ingen som kan kreve at man skal finne på noe heller.For noen familier kan det fungere ,for andre ikke. Alle er ulike og er i ulke situasjoner.Uansett er det så mnage flinke foreldre der ute at de klarer fint å planlegge dagene slik at familiene fungerer.

uansett hvem det gjelder trenger ikke hjemmesituasjone  for familier være et stort stress og et kav. Har man aldri senket både krav og skuldrene,så er iallefall tiden nå for å gjøre det. For noen kan bare det å ‘slappe av’ sammen,’ være rett,å samle krefter.Man må ikke ha noe planlagte  aktiviteter og praktiske oppgaver. Å lese en bok,ta en spaser tur ut kan være mer enn fine aktiviteter og holde lenge for mange familier  Selv de med barn.

Men iallefall det var noen som hadde gitt et  tipset om oss .Hvem det er vet vi ikke, og det er heller ikke sikkert at vi vil få vite det.

Så her en dag før helgen fikk vi en tlf fra Bergens Avisen der de lurte på hvordan vi  egentlig taklet denne situasjonen med så mange barn hjemme hele døgnet. Dette som ble kastet over alle familier og folk over en natt. Skoler og barnehager stenger og mange andre arb plasser. Nå skal foreldre plutselig  ta over alt ansvar hele døgnet. Klart for mange var dette en brå og brutal overgang.  Om vi hadde lyst å fortelle kort og gjerne komme med noen råd til familier hva de evnt  kan gjøre i de her korona  tider,det hadde det vært flott.

Vel, kan jo klart komme med noen praktiske råd , oppgaver eller  aktiviteter. Er det noen som blir inspirert  eller  får ideer,er det klart bare kjekt det. Men det er nok mange andre familier også  som har mange gode råd og tips å komme med i hverdagen. Vi er jo alle ulike og takler situasjoner annerledes.

Familier og foreldre kan jo klart være til hjelp for og med hverande i de her annerledes tider. Man må gjerne hente frem kreativiteten og finne gode løsninger som fungerer for alle i familien. Vi vil nok  kommer  oss gjennom denne tiden og,helt  garantert.

Så da ble det et lite interjuv med en ung og hyggelig Bergenser  over telefon. Dette skulle komme på både nettsiden deres og i papirform.

 

hun ville iallefall høre litt med oss også da,selv om mange andre har nok mange gode råd. .

 

Så da kom det  et lite innelgg på BA – Bergen Avisa sin nett side her forrige uke om oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minuset med innlegget er jo at man må abonnere for å kunne lese det.

Men vi fikk på e-post hva som står der. Så da kan vi jo dele det her ,om det er av interesse å lese det. kopier linken og lim inn- håper den skal fungere.Ellers legges den ut på siden på Fcb.

 

 

file:///C:/Users/FAM_Vabø/Downloads/BA%20innlegg.pdf

 

 

Men  så samarbeider de med distrikts avisen der vi tidligere bodde ,og då ville de og legge ut dette innlegget.

 

 

 

 

 

 

Men en ting !!!!

Vi er overhode ikke noe mer spesielle eller flinkere, eller hva det enn måtte være enn alle andre foreldre og familier – og det har vi og sagt mange ganger til de her i avisen og . Vi mener at alle foreldre bør klappes for i de her tider,uansett hvor stor eller liten familie de har. Og det er det all grunn til.  Alle gjør så godt de kan og en stor  innsats for at hverdagen skal fungere. Så vi vil ikke fremheve oss på noe måter. Men at de tok kontakt med oss er klart bare hyggelig det,så lenge vi kan være til inspirasjon til noen angående aktiviteter m.m

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

En veldig spesiell, men samtidig en beriket uke.

 

Da er denne  uken på vei til å skrives inn i historie bøkene. Å Ja det er vel noe alle og en hver kan skrive under på,at det har vært en ganske spesiell og annerledes uke for mange familier rundt om i Norges land. Dette pålegget som ble kastet over alle og en hver,og spesielt de familier med barn,uansett alder plutselig over natten. Men klart de med skolebarn får en ekstra belastning med å følge sine barn opp med skole oppgaver og skole arbeid på dagtid. Det er liksom ikke noe foreldre skal ha som jobb. De fleste foreldre er heller ikke kompetente til å være  barnas lærere.  Og det har nok vært for mange både krevende,stressende og kanskje en ganske vanskelig situasjon, Ikke minst de med både store skolebarn og i tillegg noen barn under skolealder hjemme. Og familier som oss,med mange barn.  Det finnes en del hundre familier i Norge som er storfamilie ,og de har nok sikkert merket det ekstra godt.

Der det er mange som føler huset er fult av unger og i tillegg skal det gjøres skolearbeid til skolebarna, tilsyn ,pass og aktivisering av små barn,annet husarbeid,matlaging,rydding osv. Klart det endrer en ellers travel hverdag for mange til noe enda mer krevende som å gjøre skolearbeid sammen med barna. Og visst barna i tillegg  trenger litt støtte og hjelp,da blir det ekstra i tillegg. Og ikke minst alene mødre merker dette godt, ellers generelt familier med barn i både over og under skolealder.

Har og full forståelse for de som har hjemmekontor og må jobbe hjemmefra i de her tider, og i tillegg har skolebarn eller små barn. Det har nok ikke vært en enkel uke for de heller. Nei alle har nok på en eller annen måte blitt rammet. Men som jeg skrev i forrige innlegg var at mye dreier seg om våres holdninger tro jeg. At ting som er tøft,situasjoner som er utfordrene  og vanskelige,kan  likevel endres en del til det positive. Det er nok der vi kommer inn. Det er der vi kan gjøre noe. Det hjelper ikke å sette seg ned å gi opp. Men å sette seg ned å senke både krav og skulder,det hjelper mye bedre. Man må bare gjøre det beste utav det. I utgangspunktet kan ikke samfunnet påtvinge oss foreldre med skolebarn at vi skal være ‘lærere’ for de. Men klart vi stiller opp,klart vi vil hjelpe barna våres. Men det blir da med et forbehold. Vi kan gjøre så gidt vi kan,ta det slik det passer familien,hverdagen og situasjonen. Det ble sagt nylig at barna skal ikke ha noe full skole dag hjemme som på skolen. max 2 timer skulle holde i de her spesielle dager.Fo ellers kunne det skape bare stressede familier og  det igjen  vil gå ut over barna. Nei man må og kunne legge  hverdagen opp slik det passer hver familie.

Her i huset med 7 skolebarn  der  de yngste av de trenger hjelp og veiledning i skolarbeidet , tillegg  til en 2 åring som er mamma dalt,(natulig nok) så har vi klart merket denne annerledes situasjonen. Men vi har planlagt,laget dagsplan,timeplan og gått utifra det. Vi har senket mange krav,vi har hatt som mål at dette skal være en periode der en skal få gode minner å se tilbake på,ikke stress,kav og slit. Selv om dagene kan endres på enn hva hverdagen ellers pleier å være, er det likevel viktig å tenke på at skole barna er vant med rutine . Så det kan være et fint mål å prøve å opprettholde  den mest mulig.

At vi kan få privilegium å være med barna, gjøre ting sammen,ikke bare skolearbeid,men mye annet som de ikke blir lei og sliten av. Ta mange pauser,ta ting i økter og bruke  formiddagn og dagen. Man har jo ikke så mye å rekke i de her dager likevell.  her har vi  gjort litt skolearbeid, gjort praktiske ting,aktiviter,og så skolearbeid igjen, og det har fungert veldig fint. Det er og noe vi vil gjøre neste uke og. Det positive oppi alt er jo at dagene og tiden går samtidig veldig fort,man glemmer  litt klokken oppi alt,for det er mye som skjer uten at det skal være stressende.

Iallefall enhver  bør finne sin egen  måte som fungerer best for alle. Tror det er noe alle tjener på. Men hurra og stor applaus til foreldre og familier som har kommet seg gjennom uke 1. Dere fortjener virkelig en  stort klapp. !!!

 

Vi har laget mange kjekke aktiviteter som både store og små kan ta del i her i huset. Og noen dager har vi brukt de her aktivitetene som en liten gulrot etter skolearbeid er gjort. Noen aktiviteter gjør vi innimellom skolearbeid. Men det er alltid godt å bli ferdig med arbeidet først.

Denne veldig spesielle,men tross alt ,berikede uken startet mandag der alle begynte med ukeplan,skolearbeid m.m

Man jobber i økter,samtidig ta pauser og gjøre noe kjekt i pausene. Gjerne noe praktisk gjøremål,gå ut m.m. og så tar vi en felles aktivitet til slutt

 

 

 

 

 

En ny hverdag med skolearbeid hjemme på dagtid denne uken,og dette vil nok sikkert fortsette en tid fremover ,mest sannsynlig.

 

 

 

 

 

 

 

Mens skolebarna gjør skolearbeid,så maler lillesøster Hun liker å være der de andre er. Ellers skaper hun uro så kan hun leke med lego ,togbane m.m inn på et rom ved siden av .

 

 

 

 

 

 

 

De store jobber selvstendig ,må ha hjelp innimellom. Men noen av  de yngste skolebarna trenger hjelp og oppfølgning på arbeidet nesten hele tiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innimellom skolearbeidet er det viktig med litt praktisk arbeid. Det er og en fin måte å kunne lage egen lunch på. Fruktsalat er en fin praktisk oppgave.

 

 

 

 

 

 

sunt og godt

 

 

 

 

 

 

En annen praktisk oppgave/aktivitet vi hadde var å lage bokstav pannekaker. Det var veldig populæer. Og en fin måte å lære bokstaver på,ikke minst godt til lunch sammen med

fruktsalaten.

 

 

 

De var alle  stolt over resultatene sine.

 

 

 

 

 

Hver dag er det viktig å være ute ,gjerne sammen og gjøre  ulike praktiske øvelser. Vi trenger alle både frisk luft og beveglese. Og i skogen er det alltid nok å finne på. Lage hinderløype av ting i naturen er kjekt. Vi hadde og en annen aktivitet. Finne 10 ting i naturen på 10 ulike bokstaver. Fine oppgaver for store og små. Vi er så heldig å kan være to og to på lag. Og alle var engasjert og løp for å finne ting.

 

 

 

 

 

 

Absolutt en fin måte  å lære bokstaver  og hva tingene begynner på.Resultatet- stein på S, kongle på K, bark på B,mose,pinne,furu…osv

 

 

 

 

 

En annen dag hadde 4.klassingen ‘mat og helse’-det pleier de å ha 1 dag i uka på skolen.

Da ble det bolledeig der alle skulle lage tall og bokstaver av navnet sitt. Og igjen her er lillesøster inkludert i oppgaver med skolebarna

 

 

 

 

 

 

Baking av b.l.a  bokstaver og tall  er noe som er kjekt å gjøre sammen, det tar og tid (som er positivt i de her dager) og fin måte å være kreativ,forme,skape,trene motorikk m.m på

 

 

 

 

 

 

her er ikke mangel på engasjement iallefall.

 

 

 

 

 

 

og ingenting smaker bedre til lunch enn selvlaget bokstaver av søt gjærdeig.

 

 

 

 

Og det ble bokstaver nok til alle i familien

 

 

 

En annen populær ute aktivitet en dag ,var papir fly  konkurranse.

 

 

 

 

og så er det mye kjekt man kan gjøre med lego. Bygge høyest tårn,telle lego klosser,være kreativ og bygge noe konkret innom lego. Tårn kan måles med målebånn m.m

 

 

 

 

 

En annen populær og kjekk aktivitet for hele familien eller bare skolebarna, er bokstav bingo. Tall bino er og et alternativ.Fin måte for de yngste å lære bokstavene godt og på

 

 

 

 

 

 

 

ord lek er og en annen aktivitet som er gøy sammen med familien.Man skal finne ulike ord på ulike bokstaver. Og her var de små veldig flinke å finne på ting på bokstaver.

 

 

 

 

 

 

En annen  dag mellom skolearbeid,ble det laget kako og ostesmørbrød med pizza krydder til lunch. En enkel praktisk oppgave også egnet for de mer yngre.

 

 

 

 

 

 

Hver dag har det vært en ny dag med skolearbeid. Noen dager er mer kjedelig enn andre. Noen dager jobber de seinere enn andre dager. Noen dager er de lei,slitne,’har bare ikke lyst å gjøre skolearbeid dager…’

Men  sånn er det bare innimellom. Det er nok ikke knirkefritt i noen familier i de her dager. Overhode ikke her heller.  Men vi har iallefall sett at det hjelper å ta skolearbeidet i flere økter og hatt gøye aktiviteter etterpå sammen.  Ikke minst laget ulike ting innimellom,det hjelper godt på det.Men vi har ikke giddet å stresse,vi bruker tiden og tar den tid det trenger.Vi har no dagen på oss.

 

 

 

 

 

 

Her i huset har og alltid de yngste likt å gjøre de samme tingene som vi voksne gjør. Det er noe de synes er veldig kjekt. Og slik er og mange andre småbarn. Det kan og være fine praktiske oppgaver de kan få når de er mye hjemme. Være med å vaske, dører,lister,håndtak m.m Og i de her ‘smitte tider passer jo det fint.  At de kan få vaske opp litt er og en fin oppgave. m.m

 

 

 

 

 

 

 

En annen dag hadde 6.klassingen ‘mat og helse’ – han skulle finne på en meny han skulle lage. Dette skulle og sendes til mat og helse læreren. Meny’en bestod av hjemmelaget minipizza og smoothie –  Vi ryddet i fryseren og fant mange frosne bær som ble med i smoothien. Pizza   deigen ble laget av 6.klassingen og de andre fikk være med å bake ut, og ta på valgfritt fyll.

 

 

 

 

 

 

En annen fin ute aktivitet var å leite etter vårtegn. Og her  er det litt seint ute i naturen enda,for det ligger fortsatt litt snø rundt om her og der,  i tillegg til at det er kaldt innimellom. Men etter en tur i skogen,der noen  her gikk og noen syklet, såg vi noen ‘gåsunger’/pusekatter ‘ helt oppi i et tre. Men med god hjelp fra noen storebrødre,så fikk vi tak på noen greiner.

 

 

 

 

 

Uken fikk en fin avslutning med ‘hjemme’ kino for hele familien. Flott tillaget  av ene gutta her med både prisliste, biletter, popcorn m.m  til salgs.

 

 

 

 

 

her er noen tips som vi skrev ned her en dag som man kan gjøre sammen med barna . Det passer fint både til små og store barn. Og mye kjekt sammen med familien.

 

 

 

 

 

 

 

Vi kan iallefall se tilbake på en ganske  spesiell,travel, men samtidig beriket uke. Og så får vi bare forberede oss til en ny uke med skolearbeid,flere praktiske oppgaver og aktiviteter. Men vi kommer ikke til å stresse ,men prøve å gjøre dagen best for alle i familien.

 

 

Følg oss gjerne på facebook: ‘Huset med de 11 Barna’

 

Man kan snu det til noe positivt.

 

Vi fikk høre fra noen nå i de her tider med stengte skoler b.l.a at det måtte vel være utfordrene for oss å ha barna hjemme i denne tiden. En annen hadde full forståelse for at vi ville få noen utfordrene dager nå fremover siden vi måtte ha alle barna hjemme. Det oppfattes litt som  ‘stakkars ‘ oss omtrent.

Jeg måtte bare svare igjen at, neida det er langt i fra noe utfordrene. Det er tross alt våres barn og vi er vant med å være så mange ,vi er vant å være sammen med våres barn,vi trives og med de. Så for oss er det overhode ikke noe utfordrene. Synes det blir feil å si at no stengte skoler og barnehage,og vi må holde oss mest mulig i eget område og i hverandres nærvær at da blir våres egne barn en utfordring. Det må vel være trist for barna å høre det vel. ? Ikke deres skyld at de ikke kan gå på skole,eller bli passet av andre i en barnehage nå fremover.

Vi har altså  valgt å få barna og da må en ta med at vi skal omgås og være sammen med de også.Det skulle vel bare være et privilegium det. En glede og noe positivt.Tenk å få være sammen med de fineste man vet i livet.   Man hører derimot ikke at en vinterferie,juleferie,høstferie,påskeferie,for ikke å snakke om en 8 uker lang sommer ferie er utfordrene å ha barna hjemme. Nei da er det bare slik da. Las om ei som har 4 barn.Bare nå i vinterferien var det kun ‘kos’ å ha de 4 barna hjemme. De skulle finne på så mye kjekt sammen de her dagene.Og nå, no var både skole og barnehage stengt. Nei nå visste denne moren  ikke helt  hvordan dette skulle gå, å ha barna hjemme i mange uker.   Men det trenger  ikke å  være slik,det er en løsning på det meste.

Klart noen ‘ser’ på utfordringen som er, at barna skal ha hjelp til skolearbeid. At de har ukeplan som skal følges opp,eller at det ‘kjøres’ hjemmeskole  nå en tid fremover. Og foreldrene skal ‘være’ jukse lærer’. Klart det kan være utfordrene sånn sett.   Men selv de med barnehage barn ,som ikke har skolearbeid,klør seg i hode og lurer på hvordan skal dette gå. Hvordan skal de takle å være ‘så’ mye sammen med barna. Hva skal de finne på? Og hvordan skal de få dagene til å gå, hva med aktivisering av de,eller tenk om de ikke får nok stimulig,

Og klart det er jo forståelse fult at mange foreldre ikke føler seg særlig komfortable med å være ‘jukse lærer ‘ for sine barn, å sitte sammen men de å gjøre skolearbeid. Det kan både være vanskelig og utfordrene for noen det. Så absolutt.

Det var ei mor som var så skeptisk til at barna skulle ha hjemmeskole og gruet seg veldig. Etter to dager var hun overrasket over hvor flott det hadde gått. Det ble ikke så ‘skummelt’ som hun hadde trodd. Men jeg tror ved å snu litt  både innstilling og holdninger, senke krav,ikke minst skuldrene og heller se på denne tiden som et privilegium å faktisk få være sammen med barnet/barna sine. Gjøre artige ting sammen, være venner,leke ,tulle,lage noe osv. Listen kan bli lang.  Så kan man håpe at en del  vil endre seg på sikt.

 

For Jeg må vel bare si at jeg synes det er trist om foreldre skal ‘se’ på barna sine som nesten litt fremmed. Som om de står med en gjenstand i armen og ikke helt vet hvor de skal sette denne ‘tingen’. Det viser godt at noen foreldre ikke er helt komfortabel sammen med barna sine,eller betyr det at de  bruker  i hverdagen for liten tid sammen med de. Det er jo veldig trist om det er slik i såfall.  Det er tross alt deres egne barn. Deres eget kjøtt og blod. Det er jo en tid man ikke får igjen,selv om barnet går i 5,6,7 klasse. Barn i dag vokser veldig fort,uansett alder,plutselig er de så alt for store og flytter ut.Nå kan man og benytte tid til å  snakke mer sammen,både med barna,tenåringene og ungdommene.

 

Og så har det jo  klages i lengre tid  på denne Tidsklemma da,det omtales  at hverdagene er  tøff for mange  foreldre,ikke minst småbarnsforeldre.Det er så travelt,døgnet har ikke nok timer. Barn skal tidlig opp,ut og bringes i barnehage,sfo, skole og foreldre på jobb, deretter hente barna igjen,handle på butikken,hjem,lage middag, lekser og noe lek for barna mens foreldre rydder,tid for kveldsstell,barne tv,legging og to stk foreldre som omtrent sovner foran tv 2 nyheten klokken 21. Der må de hente pusten igjen,før det er noen timer på puten for så på’n igjen. Dag etter dag,uke etter uke.  I tillegg skal man  takle alt annet innimellom, krangling,sure barn og barn som er trassige.Klart alt dette tar mye energi.  Og nå? nei nå vet de nesten ikke hva de skal gjøre. Klart en slik hverdag blir da veldig ny for mange. Klart det da kan være utfordrene for noen det. Plutselig en stor endring i et hverdags mønster.

Har folk blitt så vant med tidsklemma at de blir får noe å tenke på når det plutselig er noe som heter  nok av ‘tid’ ?- Det er rikelig av tid sammen med barna nå,sammen med hverandre,sammen med familien.  Barna  skal ikke opp så tidlig og bringes til barnehage,sfo eller skole. De skal ikke hentes seint på ettermiddag eller være trøtte og sure. Man skal t.o.m begrense butikk besøk,venne besøk, kulturskole og fritidsaktiviteter er og stengt.Man har klaget på så lenge over mange  år at man ikke har tid til noe som helst. Og iallefall ikke tid til familien.til barna, hverdagen slik man ønsket.For tidsklemma stjeler all tiden. Nå er det nok av tid, eller kanskje for noen er det alt for mye tid. Sånn plutselig over natta.

Jeg tror at denne nedstengingen ‘ av landet,av Norge,av samfunnet kan  snues fra noe negativt,som det er til noe  positiv i det store og hele. Klart årsaken til nedstengingen ikke er positiv overhode,den kunne vi alle absolutt vært foruten. Den skaper både stress,panikk og frykt hos mange,ikke minst tapte inntekter for svært mange. Og selv om det er veldig trist det som skjer, så kan vi hente frem noe positive ting.  Kanskje landet  Norge, foreldre, familier,barn ,et samfunn endelig ‘roe’ litt ned nå. Hente seg inn igjen,begynne å se verdien i hvor dyrebar og viktig ‘tiden’ sammen er egentlig. Ikke minst sammen med egen barn,egen familie,hverandre. Kanskje man kan få litt ekstra tid til å tenke,se situasjonen  i et annet perspektiv.  Bruk tiden sammen rett,snu på situasjonen,snu til det positive. Lag en  liste og gjør mye gøyt sammen. For noen barn er det ‘mer’ enn nok i denne perioden å bare kunne være sammen med foreldrene. En viktig og dyrebar tid.Kanskje vi aldri vil få oppleve noe slikt igjen, da kan vi bruke tiden rett nå.

Og her i huset med 9 barn hjemme ser vi overhode ikke på noe verken utfordrene eller vanskelig. Vi har klart skolebarn som skal ha et skole opplegg de neste  ukene, eller kanskje det vil bli mye lenger .En hjemmeskole er allerede startet,det skal gjøres mange skoleoppgaver. Men og  praktiske og artige oppgaver,ikke minst kjekke aktiviteter m.m Det er bare å sette seg ned å lage en liste. Lag en timeplan for dagen. Gjør mange kjekke ting sammen,er man tom for ideer er det alltid mer enn nok å søke på nettet.Men viktig innimellom barnas skolearbeid å bare være sammen og. Det går fint uten å stresse .

Det er nok mange som kan innrømme at de lekte skole når de var barn,at de var lærer og kunne skrive tall og bokstaver på tavle m.m Ja nå kan endelig denne ‘drømmen’ gå i oppfyllelse for noen. ha- ha

Så her vil noen av de  neste innlegg handle  om mange kjekke ting vi allerede har fått gjort sammen på noen dager,men og noen tips til flere ting å gjøre sammen. Og barna gleder seg allerede til de neste dagene og tingene vi skal gjøre. Man kan virkelig benytte slike anledninger og situasjoner til å skape mange gode minner sammen  som man kan se tilbake på,tross at det er veldig mye trist som skjer  ute i verden  akkuratt nå.

 

 

 

 

En fin tid nå til å være sammen og tilbringe tid med barn og familie.

 

 

 

 

 

 

Her gjøres kjekke ting sammen. Både med mammaen og pappen. En av oppgave til 1.klassingen var å bygge høyt lego tårn og måle hvor høyt det ble.

 

 

 

 

 

 

Det er gøyt å bygge sammen med pappen. Men og kjekt å gjøre ting sammen. Det skaper gode minner og engasjement.

 

 

 

 

 

 

 

 

så flinke,og 1.klassingen fikk det høyeste tårnet i klassen. 2 meter

 

 

 

 

 

 

En fin tid å være ute å gjøre ting sammen. Viktig med både fysisk aktivitet og fellesskap. Hinderløype er kjekt å gjøre sammen i skogen

 

 

 

 

 

 

selv små ting som å ta oppvasken sammen med pappen er fine øyeblikk.

 

 

 

 

 

 

Hver dag er vi ute og gjør ting sammen. Her er det papir fly konkurranse . Hvem kaster det lengste flyet. ….

 

 

 

 

 

 

 

selv om vi har de her 9 barna hjemme i de her dager,så vil vi ikke at de skal oppleve de som verken utfordrene eller slitsomme å ha sammen med oss. Det er ikke barnas feil at skoler er stengt. Vi kan benytte oss av denne tiden til å bruke mer tid sammen og gjøre artige ting,uten at det skal være stress. Man kan og utnytte situasjone til noe positivt. skape mer tid i lag. Tror i det store og hele at det kan være sunt for mange familier. Tidsklemma kan godt ta ‘pause’.

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på facebook: ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

Er noen i søskenflokken mer populær enn de andre?

 

For oss er det  helt normalt og naturlig med en hverdag med mange barn. Det er noe vi  ikke tenker på i det hele tatt. . For oss er denne hverdagen  og dette livet med så mange barn rundt oss,vel tenåringer og ungdommer og da, noe vi synes vi er veldig komfortabel med. Mange andre kunne fort blitt stresset,ikke minst irritert over støy,bråk,kaos m.m til tider.Hørte en gang  om noen som skulle ha mange gjester i hus til jul,de skulle være 10 personer total i flere dager. Det skulle lages mat til så mange,frokost,middag,ikke minst sengeplasser osv… til alle. Og det var en blanding mellom små og store.Selv var de 4 i familien.De ble rett og slett skikkelig stresset. VI måtte bare le vi. Og kunne bare kommentere tørt at,jaja det er vår hverdag det. Dette er noe vi er hele tiden,ikke bare til jul,men hver eneste dag. Då satt de bare å måpet til slutt. Hvordan er det liksom å ha det slik…? Nei de  visste rett og slett ikke om de hadde orket et slikt liv.De hadde gått på veggene. ha- ha

Men vi trives altså å ha det slik og som sagt for oss er det helt normalt.Men nå har vi og valgt å ha det slik og da blir ting ofte helt annerledes. Denne familien ønsket kun to barn og trives godt med det. Så det er godt vi er alle ulike. Så Klart det blir da annerledes slik vi og mange andre med mange barn har det. Og så  går det over tid,når en og en kommer til. Då merker man ikke den store forskjellen. Klart det blir annerldes om 8-10 stk skulle komme ramlende inn døren samtidig…

‘hei her er vi,vi er barna deres vi’…juhu’!! Men vi hadde nok taklet det helt fint og.. ha-ha

Iallefall slik vi har det,så lever man ganske nært og tett inn på hverandre. Derfor er Det og  viktig at vi trives og går overens med hverandre. Men klart det blir alltid litt krangling og diskusjoner. Det er tross alt mange hoder som har ulike meninger og mange av de har alltid noe å si. Og er ikke andre enig,ja da blir det diskusjoner. Men det er utrolig så bra det går egentlig. vi er stort sett enig alle. Og samme med de yngste,det er alltid noen som er trassig og ‘vil ikke’,eller hører ikke etter osv. Og samme kan en si om bare trafikken. er faktisk utrolig hvor fint det går i trafikken, tusenvis av billister dsom er ute å kjører hver dag,og for det meste går det veldig bra, ganske utrolig egentlig. Men folk må jo stole på hverandre,og de vet sine plasser,selv om noen kan tute og vise knyttneven til noen som kanskje burde vurdere førerkortet på nytt…ha ha. Og slik er det med familien og.

I en slik familie som vi er,så lærer man hverandre å kjennen,både på godt og vondt. Ikke minst ganske ekstra siste årene siden vi bor slik vi bor, tett og trangt. Men vi må bare gjøre det beste utav det,enn så lenge vi har det slik. Men vi jobber stadig vekk med å ‘komme’ oss videre og få noe som er vårt eget.

Det som og er ganske interessant mange ganger er å se og observe hvor ulike alle er,samtidig så veldig like tross alt. Man merker godt etterhvert at dette er liksom ‘ våres unger’,at det er ‘vabø’ unger. At de er like,oppfører seg og tenker mye likt. Ikke  minst mange like søsken trekk. Vi ser bare mange ganger for dagen på minstemor at hun har så mange trekk som  ligner så veldig på de eldre søstrene. Ikke minst da storesøster var liten og like gammel. Samme med 1, klassingen. Han er så lik på så mange måter som nå 10. klassingen er. Det er og noe vi ser når vi kikker på gamle bilder.

Og slik kan man fortsette….

Det som vi og har sett oppover årene her,er at søskena her har ulike statuser inad seg. Noen av søskena er rett og slett mer populær enn andre. Egentlig ikke bra at det er slik,men det er noe som automatisk skjer,så det er samtidig ganske interessant å se. Men det er ikke alltid det stemmer heller. Noen ganger er’den’ eller ‘den’  mer populær,en annen gang er det ‘den’ andre,og det varierer i periode. Dette gjelder mest de eldsre søsken.Men i det store og hele ser man fort hvem som er populær igjen og igjen,over tid. Og den som er populær gjør ingenting for å være det, det er noe den ikke har lagt opp til sjløv heller,men det har ‘bare ‘ blitt slik. Og i mange tilfeller er det klart både positivt og negativt med det. Samtidig er det veldig lite misunnelse for at ‘noen’ er det mer enn andre.For det er helt ‘greit’ at den er det. Uansett  det er alltid noen andre å være med,eller de finner på noe flere sammen. Og det er det som er fint å være storfamilie.

 

 

 

 

Her i huset er det ingen som legger noe skjul på at minstemor og lillesøster er husets og familiens  favoritt. Hun er liksom alltid populær hun, selv om hun noen ganger kan være i veien  når gutta skal bygge lego eller noe annet. Ikke minst skrike ,selv om det er lite av det.

 

 

 

 

 

 

 

Hun er god,snill,søt,morsom,tullete – sier og gjør mye rart,så alle ler,hun er gøy å leke med,være ute med,se på osv,osv. Hun er absolutt alles favoritt.

 

 

 

 

 

 

 

Hun er en blid jente som synger og traller både titt og ofte. Her synger hun “bæ,bæ lille lam” og hoppet over til “lille petter edderkopp som klatrert på min hatt” med hjertets lyst.

Og alle synes dette er klart både morsomt og sjarmerende.

 

 

 

 

 

 

 

ja hun er absolutt en god jente og populær !! Men det er jo det ofte de små er og da…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så har vi en anna gutt her i huset som er populær. Han er populær av alle,både de små og de store. Han har aldri gjort noe for å bli det,han bare ‘er’ det. Og det er ingen som er misunnelig for det. En favoritt storebror og lillebror

 

 

 

 

 

 

 

 

Han er god venn med alle,liten som stor. Han har en behagelig natur,snill,god,vennlig,hyggelig,sjarmerende,imøtekommende,lydhør osv..

 

 

 

 

 

 

 

 

ikke minst ,så er han flink på så mange ting. Ikke minst  hjelpsom,spesielt med småsøsken,flink å bygge ,å lage alt mulig ting,være kreativ sammen og med de.Smart er han og,hjelper de med lekser osv. Han liker og å henge med de store,være med de,gjøre ting sammen med de,og veldig interessert i  mye.

 

 

 

 

 

 

 

Det er gøy å være med slike som er kreative. Da er det mye kjekt en kan gjøre sammen.Ikke minst de yngste lærer av de eldre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så har vi de eldre søskena da. Der varierer det å være en favoritt. En periode er det ‘den’ ene som alle liker og vil være med. En annen periode er det ‘den andre’,og noen ganger er det flere på en gang. Noen ganger de store gutta,noen ganger jentene.Men alle har sine perioder med å være ‘poppis’.Og noen ganger kan noen være rett og slett upopulær og. Vi har det morsomt mange ganger når vi hører på de store tenåringene og ungdommene påstå at de gjorde aldri noe tull når de var små.De verken skrek eller bråkte, de kranglet og slåss aldri heller. Og iallefall ikke tullet. Nei de var så snill og grei ,ikke minst alltid lydig og hørte etter… ha-ha  Jada man ser noen ganger at de glemmer at kua har vært kalv. Det er jo her, som i alle andre familier at småsøsken kan være både irritrende og plagsomme for de eldste søskena innimellom. Men heldigvis her i huset har det vært veldig lite av slikt. Her går alle  godt overens med hverandre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei storesøster som er i midten av søskenflokken,5 eldre og 5 yngre. Hun er og  stort sett veldig godt likt av både de små og de store søskena,men det kan variere det og til tider. Men sånn er det.

 

 

 

 

 

 

En annen som og er stor favortitt her i familien er storesøster,hun er og alltid godt likt av både de store og de små. Klart det kan ha mye å si at hun ikke bor hjemme lenger og de ikke ser hun så ofte,men husker fra den tiden hun bodde hjemme og hun var yngre at da var hun og godt likt. Det kan jo og  ha noe med at hun er eldst, og oppover årene  ‘vært’ litt ekstra mamma for de yngre enn henne, og på den måten utviklet gode relasjoner. Men ‘det’ er noe med hun og som alle søskena her liker godt, det er ikke noe hun har gjort for å bli det,det ‘er’ bare slik liksom.

 

 

 

 

Selv om det er flere i familien som er mer favoritt og mer populær enn andre,så betyr det ikke at de blir behandlet deretter. Heller  ikke  mer viktig eller verdifulle enn de andre søskna her. For på det området stiller alle helt likt. Og i det store og hele er alle like i hverandres  øyner.  Og det vises  godt når vi ser på  det generelle samholdet mellom alle søsken. Alle er like unike,vi er like glad i alle,og heldigvis alle søskena er like glad i hverandre og trives godt sammen,tross noen favoritter innimellom. For slik er det bare, og slik vil det nok alltid være og.

Det viktigste er at alle vet at i det store og hele er alle en stor favoritt,alle har noe som er bra uansett – De er veldig god på mye, De er og snille,gode,vennlige,kreative,flinke,hjelpsomme,ansvarsfulle osv…Listen kan bli veldig lang. JA – For oss er de Best,og det må vi stadig minne de på. Og det bør vi alle som foreldre bli enda mer flinke på. Minne våres barn på at de er de Beste for hver enkelt  foreldre og familie. Det gir de en visshet at de er elsket og satt pris på for den de er.

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna’

En liten ‘miniferie’

 

 

Her i huset ble gjengen veldig glad når de fikk nyheten om at storesøster skulle komme fra Oslo og ut hit til oss på en liten ‘mini ferie’.

Det er ikke ofte Storesøster kommer utover til oss,siden hun jobber ganske mye . Men innimellom  har hun noen dager fri ,og da kan hun ta en tur. Men de ganger hun har hatt noen dager fri  hittils i år har hun gjort alltid noe annet. En gang var hun og nest store søster,som og bor og jobber i Oslo, vært på en ‘gavekort  tur’ med color Line til Kiel. Derfor ble det ikke ny tur på de sammen med oss andre her, da vi dro i vinterferien.  Uansett var de begge på jobb da. Ellers var de jo på tur med de andre søskena  her til London , og noen fri helger er hun bare hjemme og rydder,vasker,vasker kle ,ute på tur med hunden m.m

Så hun har da ikke vært her siden jul. Men nå hadde hun altså  fått en uke ferie da,som inngikk i turnusen fra jobb,og da tok hun noen dager ‘miniferie’ ut til oss. Hun  vurderte en stund en liten tur  utenlands,men siden hun jobber på Ullevåll og med syke mennesker  daglig,må de være forsiktig no pga corona virus og smitte. Så da ble det heller en ‘utenbys tur’ ut til oss på henne.

Men det ble jo klart alle her veldig glad for. Ikke bare de yngre søskena,men de største synes og det er kjekt. Selv  pappen mener absolutt at hun kan komme mye oftere ut til oss.Han trives så godt når alle er samlet.

Men sånn ellers bor hun med hunden sin i Oslo, i leilighet. Der trives hun. Hun jobber på Ullevåll sykehus som sykepleier på gastro avdelingen,bare at på den avdelingen kommer det andre pasienter og med andre sykdommer enn det som har med ‘gastro’ å gjøre.Men det går fint,hun får allsidig erfaring og utfordringer av det hun,og det er klart et pluss.  Så der trives hun og veldig godt. Hun har hatt kontrakt der,vikariat m.m og den skulle gå ut nå i april. Det hun håpet på var at kanskje en  forlengelse  var aktuell,siden hun trives så godt der og vil fortsette. Men det er samtidig en veldig populær arbeidsplass og avdeling pga godt miljø,så det er ingen garanti å få forlengelse. Mange av de andre sykepleierne der har og jobbet i mange år. Men her en dag kom sjefen på avdelingen  til henne etter en endt nattevakt og spurte om hun kunne komme på kontoret før hun gikk hjem og sov.  Sjefen gikk rett på sak. ‘

‘Vi er så fornøyd med deg at vi vil ha deg her videre’ !! Så sjefen skulle gjøre alt hun kunne for å ordne en forlengelse. Og nylig kom beskjed at det ble forlengelse.Så det ble hun veldig glad for.  Samtidig fikk hun et spørsmål her for noen uker siden om det var noe interesse  for å jobbe noen ganger på en annen avdeling. Og ikke hvilken som helst,men på overvåkningen. Der er de næmlig åleine sykepleier og må ha kontroll på pasienter som kommer fra operasjon for å ligge på oppvåkningen/observasjonsposten . Et stort ansvar,for noen kan få komplikasjoner,det kan oppstå akutte ting,blødninger  m.m Derfor ønsker de helsepersonell som har jobbet noen år. Men siden de er så fornøyd med henne,hun er så flink og ansvarsfull ,så fikk hun tilbudet.Så der har hun allered vært noen ganger på opplæring,og det er veldig spennende og interessant. Absolutt et privilegium. Så vi er veldig stolt av henne,vi synes hun er flink og så godt at hun trives både med det hun jobber med og der hun bor.

Så hun tar jobben sin veldig seriøs. Det synes vi er veldig bra at hun gjør,og det vises og i gode resultat.Det artige er og at t.o.m pasienter og besøkende hun har møtt på ‘sin vei’ der  ‘kjenner’ hennes navn igjen når hun presenterer seg,  for de har lest om oss og fulgt med her på bloggen. Og synes det er sååå stas å få hilse på eldstejenta i barneflokken. Og dette  er og eldre mennesker. Så det er klart litt ekstra kjekt. Det er og alltid noen kollegaer som kommenterer dette med at hun er eldst av så mange søsken,men det gjør hun ingenting, de er alle så veldig positive.

 

Det var jo og klart stas  for 10 åringen her i huset  som hadde nylig  bursdag  at begge  storesøsterne kom ut en tur på bursdagen hans. For her er det ikke ofte de kan komme når noen har bursdag pga jobb og lang reisevei,så det var han veldig glad for.

Og bare det å komme seg vekk  noen dager for å slippe dette med å lage mat,rydde,gå på jobb m.m men bare slappe av er jo bare bra noen ganger.Da får en litt følelse av ‘ferie’ da… Men helt i form var hun ikke da,for det er en visdomstann som hun har som trøbler seg litt. Så hun har gått en uke på antibiotika pga betennelse i tannen,og nå  fikk hun endelig trekt den ut. De halte og dro,for den var ikke kommet opp enda,men stod der bak i tanngarden og ikke fikk plass. Så passet da fint å ha ‘ferie’ de dager da hun hadde tannverk,betennelse og trekking,så hun slapp å ta noe ekstra fri. Men samtidig litt kjedelig at det havnet akkuratt i den ferieuka. Men,men ved å ta smertestillende,så hjelper det på det verste.Uansett de som har trekt visdomstenner/tann vet at det er overhode noe godt,iallefall ikke etterpå.Men da hadde hun dratt hjem iallefall og fikk ro i egen leilighet.

 

 

Klar for nattevakt på Ullevåll

(bildet tatt av en kollega av henne…) Tror det var noe ‘nød proviant’ i den der posen… ha – ha

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til forlengelse av arbeidkontrakt på den avdelingen ,som var absolutt stor stas,så fikk hun tilbud om å ta vakter innimellom på oppvåkningen/observasjonsposten.

Et tilbud Som og var veldig stort å få.

 

 

 

 

 

 

Betent visdomstann-

resultat- trekking.!!!

ikke noe kjekt det nei,men noe herk… !!!

 

 

 

 

 

 

Men før trekking og retur til Oslo, fikk hun altså noen ‘mini ferie’ dager her ute

Heldige minstemor som fikk være med store søster på dagtid helt for seg selv når de andre er på skolen. Ikke minst få låne storesøster sin ipad…

og Hvilket hundeliv,skal  se de  koser seg og med storesøster’n.

 

 

 

 

 

og Linus kom atter en gang igjen. Også han  fikk noen ‘feriedager’

 

 

 

 

 

 

 

Og etterhvert kom de andre fra skolen. Da hadde minstemor nettopp våknet av formiddags luren sin.

 

 

 

 

 

 

 

Seiner kom de største. De liker også  godt at både linus og Storesøster er her.

Det er stas  å få gå tur med hunden.

 

 

 

ei jente som er veldig glad i Linus , og klart storesøster

 

 

 

 

men så skulle det jo være bursdag her for en 10 åring,solen skinte og vi skulle rydde litt og vaske golv m.m Da ville de her to yngste skolebarna og vaske og hjelpe til .Det er noe de synes er veldig kjekt og her i familien har alltid de yngste barna vært ivrig på dette. Vel de kunne jo alltids ta en runde på vinduene da. Solen skinner ute og da ser man virkelig siste tiders regn og snø som har pisket inn på vinduene.Ikke minst mange barnehender flekker på innsiden .

Så joda de kunne få vaske vinduer. Og de ber man ikke flere ganger altså. Det vaskes og det vaskes…sprayes og vaskes. (tror vindusnalen og sprayen er mest popis..ha -ha )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og her er det veldig slik at gjør den ene noe kjekt,ja då skal og den andre,eller den tredje,og noen ganger den fjerde og  gjøre det samme…

og siste tider har om minstemor fulgt i de andres fotspor. hun skal og gjøre.- altmulig..

 

Så da måtte klart lillebror og få vaske etterpå. Da er vi helt sikker på at det ble skikkelig reint tilslutt.

 

 

 

 

 

 

og etterpå kunne vi nesten føle ltt vårstemning i luften….

jaja vi er jo i mars,så det er jo en vårmåned da,så kan vi absolutt begynne å kjenne på det snart,tross snø og kulde her enda.

 

 

 

 

 

 

 

 

og seinere ble det litt burdag for 10 åringen,og han synes klart det var kjekt at store søster var der. (og nest storesøster…)

 

 

 

 

 

 

 

 

og heldige barn,for det var jammen santen litt kake igjen neste dag,noe de yngste var veldig  glad for da.

 

 

 

 

 

 

 

 

det ble og tur ut med storesøster og hunden. Mange fine turområder å gå her omkring både med og uten hund.

 

 

 

 

 

 

 

 

Linus stiller alltid opp som modell han…ha ha

 

 

 

 

og det gjør og ei anna jente titt og ofte.

 

 

 

 

Da får vi bare takke for ‘besøket’ storesøster og Linus.Kom gjerne snart igjen.Her i huset synes gjengen  iallefall det er veldig kjekt å ha besøk av de. Og de er veldig heldig som har en slik snill storesøster,ikke minst nest storesøster. Det er og klart stas når hun og kommer.

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

En Flott 10- åring !!

 

Da har vi enda en her i huset som kan føye seg inn i rekken av ‘ten- åringen’. Selv om man ikke er noe tenåring før 13. Så er det endelig blitt veldig  stort å gå fra ‘en siffer årene’ til ‘to siffer’ årene. Og dette er klart stort både for den flotte gutten vår det gjelder,men klart like stort for mammaen og pappaen. Samtidig veldig vemodig da.Det må det bare innrømmes. Det er utrolig trist at de her gode  små, vokser så alt for fort. Men heldigvis  denne  karen er fortsatt glad i klemmer,han er fortsatt god og sjarmerende og liker fortsatt å være en av mamma og pappas godgutt.Og så ler han så hjertelig når vi kiler han,

Her i huset er alle barna ulike og alle har sine egne særpreg. Samtidig er de alle ‘like’ i våres øyne.De er like mye verdt og de betyr like mye for oss,alle på hver sin måte. Men vi kan innrømme at denne nå endelig 10 åringen har vært litt spesiell og skilt seg litt ut fra de andre helt siden han bare var en liten beibi. Da snakker vi om rundt 3 uker gammel. For da fikk vi oppleve han som enda et mirakel på ‘nytt’ ,bortsett fra det første mirakel som da han ble født. For alle små barn som blir født er et like stort mirakel hver gang.Det er livets store og forunderlige  mirakel.

Så vi kan vel si at vi følte vi fikk oppleve et ekstra mirakel fra denne gutten. Og det har vi tidligere skrevet i et annet innlegg hvorfor han er det.

Og da blir han ekstra spesiell,og det er og de andre søskena enig i. Iallefall de store,for de husker det som skjedde den gang med lillebroren.De som er yngre enn han har det bare blitt fortalt. Men det beste av alt er at han selv vet det og er sååå stolt over det.

Dette ble skrevet for 4 år siden og  kan leses her for de som ikke har lest det tidligere.

 

Vi VET att engler finnes !!

 

 

 

 

Så da kommer en liten hilsen til vår flotte 10 åring….

 

 

 

💙🌿Da kan vi ønske velkommen enda en i gjengen her i huset ,inn i ‘ten årene’- fra ett siffer til to siffer…(det er enda noen år til tenårene heldigvis…) Men det er jo klart stort.!!!!! Og denne dagen har denne kjekke gutten virkelig ventet på.
Hipp hurra og Gratulere så hjertelig med 10 Års dagen ,vår snille,gode,Beste,blide,smarte og sjarmerende Aron Nickolai. Tenk at vår alles ‘store og lillebror’ har endelig blitt 10 år. Vi er alle veldig glad i deg og vi ønsker deg alt det beste.
Hundretusen klemmer fra alle oss !!!! 🌷🌿🇳🇴

 

 

 

 

 

 

 

Endelig et to-siffer tall som vi kan henge opp  for jubilanten.

 

 

 

 

 

 

jeeeee,10 år og en gutt som er stolt over det.

 

 

 

 

og de tallene og ballongene kjøpte vi på en bursdagsbutikk når vi var på tur til Kiel

 

 

 

 

 

 

 

og tradisjonen tro får jo  bursdagsbarna her i huset  velge hva  mat og kaker de ønsker på dagen sin.

Og 10 åringen ønsket seg b.l.a en marsipan kake.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og marsipan kake ble det

 

 

 

 

 

 

 

 

med krem og jordbær inni og bær på toppen. Og klart 10 lys på toppen

 

 

 

 

 

 

 

 

men så holder jo aldri en kake her,så han valgte og en brownies og en ‘rå’ sjokoladekake m/ is

 

 

 

 

 

 

 

 

brownies med sjokolade krem inni og masse bær på toppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Han fikk og med seg en brownies på skolen m/seigemanner på toppen for å dele med klassen sin .

Etter skolen måtte det bli feiring av 10 åringen med de andre søskena

 

 

 

 

 

Hurra for en flott 10- åring !!!

 

 

Og omsider var hele gjengen samlet.

Og heldige bursdagsgutten,for han fikk og  besøk av de to store søstrene fra Oslo. Så da var alle samlet.

Så var det å tenne 10 lys

 

 

 

 

 

Og så må klart synge for 10 åringen…

Happy birthday to You….!!!! lalla tralla la….

 

 

 

 

 

 

 

og så er det klart for å blåse ut lysene,

og det klarte han med glans

 

 

 

 

 

 

 

og så endelig kake…mmmm

en som koser seg !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

og 10 åringen var godt fornøyd med både kake,gave og opplevelse. Ikke minst bli 10 år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då må vi tilslutt rope en gang til  Hurra for Aron,10 åringen vår. Vi er veldig takknemlig for denne gutten. Og alt godt ønsker vi han.

 

Han takker og alle for mange fine ord og gratulasjoner fra dere der ute. Det synes han var veldig gøyt å lese.

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

En snøfylt avslutning på vinterferieuka

 

En ny uke har nettopp startet og her ble det jammen santen en skikkelig vinter nå på slutten av vinterferieuka.Og det var til stor,stor glede for gjengen her. Vi har jo hatt snø i mange måneder,men mesteparten av snøen  hadde siste par ukene smeltet vekk, utenom noen snøhauger som har ligget igjen her og der. Så når det begynte å snø,så bare snødde og snødde det dag og natt. Og her klarte de knapt å få i seg frokosten og på med klær før de måtte storme ut i vinterværet.Og det er jo noen ‘vær observanter’ her i huset som pleier alltid å få med seg hva som meldes,og ikke minst hvor i landet det er ‘sånn og sånt vær. Så vi har fått med oss at det er og flere andre steder rundt om i landet  at  vinteren har kommet på nytt.Men ofte smelter den vekk. Men her pleier det alltid å komme store mengder snø, den blir ofte liggende en stund. Men her er både vi og gjengen glad i alle årstider, snø og vinter,så for oss er det bare stas.

Planen var å dra rett opp  til fjells noen dager,det er bare 10 minutter herfra,men den ene dagen snødde det så mye og tett at hele turen  måtte utsettes. Men ute var gjengen for det.For her elsker og de yngste gutta å måke,så de var mye ute å ‘jobbet’ med det.Ellers ble det aking m.m

Men dagen etter ble det altså en fjelltur. Det er så godt å komme seg ut,få bevege seg og få frisk luft i lungene. Og med oss i ryggsekken var selvfølgelig ‘mors bollebakst’, det er vel tradisjon blitt det.  Så ser de at mel og bakebollen finnes frem, spør de om vi skal ut  på tur … ha – ha  Og denne gangen ble det  skoleboller med i sekken til fjells. Planen var og å ta med pølser/brød  som vi kunne grille ,for å gå til gapahuken der det er bålpanne, Det er en akkurat passe fin tur selv for de yngste.

Og en slik snøfylt  fjelltur passet helt fint som en avslutning på vinterferien.

 

 

 

 

 

Flinke gutter som synes det er veldig kjekt å være ute å måke snø

 

 

 

 

 

 

 

….å de jobber på…

 

 

 

 

 

 

 

Men så ble det en fjelltur dagen etter med skoleboller med i ryggsekken. De er ikke så fine akkuratt,men de var veldig gode…

 

 

 

 

 

 

 

Og så var det bare å legge i vei oppover. Det var mange på fjellet denne dagen som enten gikk på ski innover eller stod på slalom på skisenteret Men gjengen her hadde ikke så lyst å gå på ski,de ville ha akebrett med og heller ake litt og ellers gå innover…

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er alltid noen,eller egentlig ‘krangles’ det litt over hvem som skal dra minstemor på akebrettet,for det er flere som har lyst å dra hun

 

 

 

 

 

 

 

 

Heldige minstemor som har mange søsken som vil dra på henne. Hun sitter bare  der som en prinsesse hun…

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi er kommet halvveis…

Lurer på om det er en gutt som tar en power nap eller noe der på høyre side…. ha ha

 

 

 

 

 

 

 

og de to nest minste får gå med mammen de…..

 

 

 

 

 

 

 

Litt fjellvann fra en fjellbekk underveis hjelper godt på det

 

 

 

 

 

 

Ja  det er gøy med snø

 

 

 

 

 

 

Og her praktisere de god gammeldags snøballkrig,alle mot alle…

Og det er like morro hver gang….

Såååå viktig å ha det gøyt på tur sammen…

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så endelig såg vi hytta i sikte….

Jeeee no blir det pause med bål og grilling

 

 

 

 

 

 

 

og det ble bare ‘en’ tur på taket….

 

 

 

 

 

 

‘jeeee’

sier minstemor,og hermer  etter de andre…

 

 

 

 

 

 

 

men for at det skal bli mat til noen sultne skrotter,så må bålpannen tennes…

 

 

 

 

Hun her kaller seg selv ‘tenne mester’….!!!

For det var bare hun som klarte å tenne bål en gang klassen var på tur og de skulle tenne bål.  ( hun selv mener hun er godt opplært hjemmefra…ha – ha )

 

 

 

 

ei lita som og  koser seg på tur…

 

 

 

 

 

 

storesøss….

 

 

 

 

‘Mamma,ta et bilde av oss da’

… storesøsteren og lillebroen…

 

 

 

det har kommet en del snø kan en si ja

Et ‘ winter wonder land ‘

 

 

 

 

 

 

 

 

men så er det klart for grilling av pølser…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og pølser smaker alltid godt på tur

 

 

 

 

 

 

å det gjør ingenting at pølsene  er litt svidd….Gode fordet…

 

 

 

 

 

 

 

den blå time….

kjekt å bare løpe rundt

 

 

 

 

 

 

 

ellers ble det tid til aking  for både store og små…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Før det var tid for å vandre hjemover….

Da begynte det å snø og skodden/tåken begynte å komme. Så da passet det fint å dra hjem å lage varm kakao.

 

 

 

 

 

 

 

Og tenk det ble noen skoleboller til overs til neste dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Men det er ingen tvil iallefall  på at det ble en snøfylt avslutning på vinterferien !!!

 

Og her skal vi nå forberede en gutt som blir 10 år om to dager. Gjett om han har ventet på den dagen… 🙂

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’