En liten ‘miniferie’

 

 

Her i huset ble gjengen veldig glad når de fikk nyheten om at storesøster skulle komme fra Oslo og ut hit til oss på en liten ‘mini ferie’.

Det er ikke ofte Storesøster kommer utover til oss,siden hun jobber ganske mye . Men innimellom  har hun noen dager fri ,og da kan hun ta en tur. Men de ganger hun har hatt noen dager fri  hittils i år har hun gjort alltid noe annet. En gang var hun og nest store søster,som og bor og jobber i Oslo, vært på en ‘gavekort  tur’ med color Line til Kiel. Derfor ble det ikke ny tur på de sammen med oss andre her, da vi dro i vinterferien.  Uansett var de begge på jobb da. Ellers var de jo på tur med de andre søskena  her til London , og noen fri helger er hun bare hjemme og rydder,vasker,vasker kle ,ute på tur med hunden m.m

Så hun har da ikke vært her siden jul. Men nå hadde hun altså  fått en uke ferie da,som inngikk i turnusen fra jobb,og da tok hun noen dager ‘miniferie’ ut til oss. Hun  vurderte en stund en liten tur  utenlands,men siden hun jobber på Ullevåll og med syke mennesker  daglig,må de være forsiktig no pga corona virus og smitte. Så da ble det heller en ‘utenbys tur’ ut til oss på henne.

Men det ble jo klart alle her veldig glad for. Ikke bare de yngre søskena,men de største synes og det er kjekt. Selv  pappen mener absolutt at hun kan komme mye oftere ut til oss.Han trives så godt når alle er samlet.

Men sånn ellers bor hun med hunden sin i Oslo, i leilighet. Der trives hun. Hun jobber på Ullevåll sykehus som sykepleier på gastro avdelingen,bare at på den avdelingen kommer det andre pasienter og med andre sykdommer enn det som har med ‘gastro’ å gjøre.Men det går fint,hun får allsidig erfaring og utfordringer av det hun,og det er klart et pluss.  Så der trives hun og veldig godt. Hun har hatt kontrakt der,vikariat m.m og den skulle gå ut nå i april. Det hun håpet på var at kanskje en  forlengelse  var aktuell,siden hun trives så godt der og vil fortsette. Men det er samtidig en veldig populær arbeidsplass og avdeling pga godt miljø,så det er ingen garanti å få forlengelse. Mange av de andre sykepleierne der har og jobbet i mange år. Men her en dag kom sjefen på avdelingen  til henne etter en endt nattevakt og spurte om hun kunne komme på kontoret før hun gikk hjem og sov.  Sjefen gikk rett på sak. ‘

‘Vi er så fornøyd med deg at vi vil ha deg her videre’ !! Så sjefen skulle gjøre alt hun kunne for å ordne en forlengelse. Og nylig kom beskjed at det ble forlengelse.Så det ble hun veldig glad for.  Samtidig fikk hun et spørsmål her for noen uker siden om det var noe interesse  for å jobbe noen ganger på en annen avdeling. Og ikke hvilken som helst,men på overvåkningen. Der er de næmlig åleine sykepleier og må ha kontroll på pasienter som kommer fra operasjon for å ligge på oppvåkningen/observasjonsposten . Et stort ansvar,for noen kan få komplikasjoner,det kan oppstå akutte ting,blødninger  m.m Derfor ønsker de helsepersonell som har jobbet noen år. Men siden de er så fornøyd med henne,hun er så flink og ansvarsfull ,så fikk hun tilbudet.Så der har hun allered vært noen ganger på opplæring,og det er veldig spennende og interessant. Absolutt et privilegium. Så vi er veldig stolt av henne,vi synes hun er flink og så godt at hun trives både med det hun jobber med og der hun bor.

Så hun tar jobben sin veldig seriøs. Det synes vi er veldig bra at hun gjør,og det vises og i gode resultat.Det artige er og at t.o.m pasienter og besøkende hun har møtt på ‘sin vei’ der  ‘kjenner’ hennes navn igjen når hun presenterer seg,  for de har lest om oss og fulgt med her på bloggen. Og synes det er sååå stas å få hilse på eldstejenta i barneflokken. Og dette  er og eldre mennesker. Så det er klart litt ekstra kjekt. Det er og alltid noen kollegaer som kommenterer dette med at hun er eldst av så mange søsken,men det gjør hun ingenting, de er alle så veldig positive.

 

Det var jo og klart stas  for 10 åringen her i huset  som hadde nylig  bursdag  at begge  storesøsterne kom ut en tur på bursdagen hans. For her er det ikke ofte de kan komme når noen har bursdag pga jobb og lang reisevei,så det var han veldig glad for.

Og bare det å komme seg vekk  noen dager for å slippe dette med å lage mat,rydde,gå på jobb m.m men bare slappe av er jo bare bra noen ganger.Da får en litt følelse av ‘ferie’ da… Men helt i form var hun ikke da,for det er en visdomstann som hun har som trøbler seg litt. Så hun har gått en uke på antibiotika pga betennelse i tannen,og nå  fikk hun endelig trekt den ut. De halte og dro,for den var ikke kommet opp enda,men stod der bak i tanngarden og ikke fikk plass. Så passet da fint å ha ‘ferie’ de dager da hun hadde tannverk,betennelse og trekking,så hun slapp å ta noe ekstra fri. Men samtidig litt kjedelig at det havnet akkuratt i den ferieuka. Men,men ved å ta smertestillende,så hjelper det på det verste.Uansett de som har trekt visdomstenner/tann vet at det er overhode noe godt,iallefall ikke etterpå.Men da hadde hun dratt hjem iallefall og fikk ro i egen leilighet.

 

 

Klar for nattevakt på Ullevåll

(bildet tatt av en kollega av henne…) Tror det var noe ‘nød proviant’ i den der posen… ha – ha

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til forlengelse av arbeidkontrakt på den avdelingen ,som var absolutt stor stas,så fikk hun tilbud om å ta vakter innimellom på oppvåkningen/observasjonsposten.

Et tilbud Som og var veldig stort å få.

 

 

 

 

 

 

Betent visdomstann-

resultat- trekking.!!!

ikke noe kjekt det nei,men noe herk… !!!

 

 

 

 

 

 

Men før trekking og retur til Oslo, fikk hun altså noen ‘mini ferie’ dager her ute

Heldige minstemor som fikk være med store søster på dagtid helt for seg selv når de andre er på skolen. Ikke minst få låne storesøster sin ipad…

og Hvilket hundeliv,skal  se de  koser seg og med storesøster’n.

 

 

 

 

 

og Linus kom atter en gang igjen. Også han  fikk noen ‘feriedager’

 

 

 

 

 

 

 

Og etterhvert kom de andre fra skolen. Da hadde minstemor nettopp våknet av formiddags luren sin.

 

 

 

 

 

 

 

Seiner kom de største. De liker også  godt at både linus og Storesøster er her.

Det er stas  å få gå tur med hunden.

 

 

 

ei jente som er veldig glad i Linus , og klart storesøster

 

 

 

 

men så skulle det jo være bursdag her for en 10 åring,solen skinte og vi skulle rydde litt og vaske golv m.m Da ville de her to yngste skolebarna og vaske og hjelpe til .Det er noe de synes er veldig kjekt og her i familien har alltid de yngste barna vært ivrig på dette. Vel de kunne jo alltids ta en runde på vinduene da. Solen skinner ute og da ser man virkelig siste tiders regn og snø som har pisket inn på vinduene.Ikke minst mange barnehender flekker på innsiden .

Så joda de kunne få vaske vinduer. Og de ber man ikke flere ganger altså. Det vaskes og det vaskes…sprayes og vaskes. (tror vindusnalen og sprayen er mest popis..ha -ha )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

og her er det veldig slik at gjør den ene noe kjekt,ja då skal og den andre,eller den tredje,og noen ganger den fjerde og  gjøre det samme…

og siste tider har om minstemor fulgt i de andres fotspor. hun skal og gjøre.- altmulig..

 

Så da måtte klart lillebror og få vaske etterpå. Da er vi helt sikker på at det ble skikkelig reint tilslutt.

 

 

 

 

 

 

og etterpå kunne vi nesten føle ltt vårstemning i luften….

jaja vi er jo i mars,så det er jo en vårmåned da,så kan vi absolutt begynne å kjenne på det snart,tross snø og kulde her enda.

 

 

 

 

 

 

 

 

og seinere ble det litt burdag for 10 åringen,og han synes klart det var kjekt at store søster var der. (og nest storesøster…)

 

 

 

 

 

 

 

 

og heldige barn,for det var jammen santen litt kake igjen neste dag,noe de yngste var veldig  glad for da.

 

 

 

 

 

 

 

 

det ble og tur ut med storesøster og hunden. Mange fine turområder å gå her omkring både med og uten hund.

 

 

 

 

 

 

 

 

Linus stiller alltid opp som modell han…ha ha

 

 

 

 

og det gjør og ei anna jente titt og ofte.

 

 

 

 

Da får vi bare takke for ‘besøket’ storesøster og Linus.Kom gjerne snart igjen.Her i huset synes gjengen  iallefall det er veldig kjekt å ha besøk av de. Og de er veldig heldig som har en slik snill storesøster,ikke minst nest storesøster. Det er og klart stas når hun og kommer.

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg