For siste gang i år

Det er litt stiller fra de her kanter for tiden.Altså det er ikke stiller her i hus altså…haha…neida her er full fart fra morgen til kveld 7 ganger i uka. Og tiden går til alle slags hverdagslige gjøremål. Det er nok å gjøre med mange barn i hus.Skolebarn,små barn,store barn,lekser, foreldremøter, matlaging,rydding osv osv Og i tillegg oppi alt jobber vi videre med boligjakt, og en annen dum sak som tar en del tid. For å ikke legge så mye vekt på noe av dette nå,for da kan det bli fort alt for mye på en gang og mye gjentagelse. Men kort, så må vi videre herfra innen kort tid og vi må flytte fra denne hytten vi har leiet siden september for eiere skal selge hytten.De har hatt den i 4 år og har brukt den en del på de årene,men de har og leiet den ut innimellom.Men nå har de funnet ut at de kommer ikke til å bruke den så mye lenger og da ønsker de å selge den.Så da må vi videre.Uansett så var aldri verken planen eller meningen å bli værende her.Dette var bare noe midlertidig.Det er og alt for dyrt å bo her.Og ikke bare dyr husleie,men vi har og leie på lagringsplassen vi har på tingene våres.Pass av dyr,(det er ikke lov å ha dyr her.) Vi betaler og strøm utenom m.m i tillegg og da blir det en del kroner.Vi får heller ikke registrert oss i folkeregisteret,så det er mye tull med både post og nav som pappen er under enda,skole m.flere.  

Ellers som nevnt før,så er det ikke Internett her og da er det vanskelig for tiden å skrive så mange innlegg,så det må en komme tilbake til seinere.

Så vi kan altså uansett ikke bo slik videre.Så vi jobber på for fult med å få en endring på det og.

Men så sa noen av barna her en dag.Mamma kan ikke vi dra for aller siste gang for i år til Tusenfryd.For nå i oktober var altså siste gang parken var åpen.

Vi har jo vært så utrolig heldig i sommer at vi fikk gratis årskort på Tusenfryd og det har vært stor stas de gangene vi har vært der.Selv om det ikke har vært så mange ganger som vi kunne tenke oss egentlig,men likevel veldig artig.

Så da tok vi turen dit og jeg tror de ordene ,’dette er siste gang’ surret rundt i hode på de,så de hadde plener å gi full gass..

Pappen var No litt skepisk da å dra dit på denne tiden av året. Det begynner å bli kaldt mange plasser og noen plasser er det  blitt minusgrader. Snøen er og kommet noen plasserer og andre plasser er den meldt i kommende uke.

Og her gleder de seg til snøen….haha liksom at de ikke fikk nok forrige vinter der snøen låg uti mai.Neida her er det fulle planer om både lage snømann og skigåing.jaja vi kan ikke gjøre noe med det.Det kommer når det kommer.

Iallefall pappen mente at det måtte  være vel kaldt oppi de her karusellen på denne årstiden,men neida,det stopper ikke de ungene her~så det er bare å kle på seg godt det….

Gjengen er klar for en siste gang på Tusenfryd! !!

Altså dette blir ikke ikke et innlegg  med så mange bilder fra Tusenfryd.Det har det egentlig vært nok av.Og i lengden kan det bli fort ganske kjedelig.Men noen få ble det da.

De hadde pynta til høst i parken og som ikke vi helt tenkte på igså feiring av Halloween,som det er i de her dager.Men det vil ikke vi ha noe med å gjøre.Så vi holdt oss på andre plasser.

Her tok de som vanlig en runde rundt og prøvde ulike ting.Og det var glade barn selv om det var virkelig kjølig og kaldt i luften.

Og lille mor var no blid hun som hun pleier å være.

Og de store…Ja de svevde høyt i lufta de….haha

Mamma se de da….. …wææææ…”

ja det kiler i magen å bare se på de…haha… 

Og den tok de flere ganger til det omtrent var mørkt….

Den ene attraksjonen etter den andre måtte prøves igjen..

Og fordelen var jo at det var ikke noe sesong akkurat, så lite kø over alt

Men etter vi stilte klokka faller mørket tidlig på.Og det er jo skikkelig koselig da med alle de lysene på de ulike attraksjoner…Det hadde ikke vi sett før…

..og karusellene ..

Det ble en kjølig opplevelse denne siste gangen, men absolutt fin tur. Det var både noen kalde nestipper og tær når vi gikk derfra. Så Da var det bra vi hadde 5 vedkubber liggende så vi kunne fyre i ovnen  på denne hytten.

Her har og snøen lavet ned som mange andre steder, og til alle ungers her i huset’s gleder  i allefall ..ha ha …og de har allerede vært flere turer ute i snøen. Men så får vi se da,om dette er noe som forsvinner eller blir liggende!

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

Hun klarte det…!!!!

Juhuuu Hun GÅR!!!

Minstemor her i huset har altså tatt sine 7,8,9,10,11 første steg og DET var virkelig stor stas her altså…Og Minstemor selv synes jo klart dette bare Stoort….med stor ‘S’ ….Og endelig er alle i familien opp å går på to bein…hahaha

Vel det er noen dager siden hun tok i allefall 11 steg over gulvet om ikke det var flere.Men hun har allerede et par uker våget seg å stå alene på gulvet,gått sammen med noen,og tatt ett eller to steg.

Men klart det mest trygge og det som går unna er jo det å holde seg i noe,bord og stoler m.m og ikke minst en hånd.

Og her har jo alle de ulike søskene gått med henne og leiet henne en stund.Og det synes jo både de og hun er staselig.Men absolutt  stas når hun omsider slipper taket helt selv og ‘stabber’ av sted åleine.At hun klarer det helt selv.

Her i huset er dette med ‘gåing’ rundt denne alderen som hun er nå,helt normalt for barna her.Stort sett har alle vært rundt 13-14 mnd når de slipper seg og har begynt å gå.Det er vel bare Emilie som var tidligere enn alle og gikk på 1 års dagen sin.

Vi har heldigvis sluppet å ha barn som er veldig tidlig ute med å gå som 8-9-10 mnd.Det kan vre travelt har noen sagt.Her har de alltid vært rolige av seg og brukt god tid,både før og etter de har begynt å gå.

Men  seinere skal jeg live deg at de har virkelig ‘tatt det igjen’.haha…

Det har vært utrolig morsom å se på denne tulla her når hun er oppe og står og skal gå…og det må jo bare foreviges….

Hm…Hun er litt tankefull her,

Hun lurer nok  fælt på hvorfor hun må stå der og vi står og sier ‘kom då…!!! .Hun vurderer vel om hun skal våge å gå noen steg…haha…og selvfølgelig må jo hun vise mage….

men så smilte hun bare, det var nok stas i begynnelse å bare stå der liksom….

Det er trygt å leie storebror i hånda.Og så er hun  veldig ivrig på å gå med han…

“Kom da…så går vi…”

Jamen, dette gikk jo så fint så…

Men så var det å prøve åleine da…hm…skal vi våge oss utpå…

 Å joda,hun satser alt hun her altså….og tar både et,to,tre og fire steg over gulvet…

Men oppsann….der falt hun rett ned på gulvet,men gir hun opp så lett…???

Åååå Neida du,da er det bare oppigjen og på’n igjen….fra begynnelsen….

Og no fikk hun fart på seg….og slik kan vi lære av d små.De gir ikke opp selv om de faller noen ganger.Nei da er det bare å reise seg oppigjennom og gå videre!!!!

“Hey….her kommer jeg!”…og denne gangen falt hun ikke…

Juhu….hun fikk det til….

Jeeeyyyyy…. HUN går…!!!! Hun klarte det….!!!

Og selv om hun labber over gulvet i ny og ne,er det som sagt fortsatt  bord og stoler/sofa som er best å holde i enda…

Men igjen,det er og like stor stas når storebror hjelper med  ‘å gå ‘ også….

Så hipp hurra for lillesøster Talitha ,som ikke er så mye beibi no lenger,men har begynt å bli en stor jente som i tillegg har lært seg å gå….!!! Je,je,je

 

Følg oss Gjerne på Facebook :        ‘Huset med de 11 Barna’

 

En høsttur med litt historie.

Høsten må klart nytes.Og i flere dager og denne helgen som no var inkludert,har det jo vært virkelig et fint vær med flott temperatur.Og det har det og mange andre steder her til lands.Og med en natur som viser seg med alle de fine høstfargene er det bare å pakke sekken og komme seg ut.

De største ungdommene her i huset var på leir i helgen til fjells sammen med mange andre ungdommer. Og pappen hadde blitt spurt tidligere om å være sjåfør siden vi har mini buss,så han var ikke mye til stede her i helgen da. Så da var det de andre ynge her som ble med på tur.

Det er mange flotte turområder her til fjells.Egentlig er det bare å velge å vrake hvilken vei eller retning man vil gå.Og har man valgt en vei,så kommer det 3 nye alternativ lenger fremme,og enda flere deretter.Det er og ulike distanser,korte og lengre.Og ikke minst ulike tilstander på veier.siden vi hadde vogn med kunne vi ikke gå på en sti,og det var flere her som ville gå.Vi har bæremeis,men den er nedpakket,så stier får vi velge en annen gang.Men en trøst var at noen av de syklet,og det gikk fint.Faktisk møtte vi mange syklister på turen,for det er flere terreng løyper rundt om her,og veldig populært for terrengkjøring.

 

Da er vi klar for en liten tur…

Alltid noe å sjekke ut underveis…

Sildrene bekk,høstluft,stillhet….og fornøyde barn….ja det er fint det…!!! Haha

Vi stod litt og lurte litt på hvilken vei vi skulle velge,vi hadde aldri vært her før,men så ble det avstemt en vei som såg grei nok ut med å gå med vogn og sykle,og så la vi i vei.

Og som helt normalt så tar det tid med denne gjengen,for mye skal sees,sjekkes,utforskes,spørres m.m underveis.Men vi har god tid vi,så det gjør ingen ting.Det er godt å komme seg ut,og det var mange andre ute på tur..

Høsten altså….

Aron oppdaget en gammel grunnmur på et gammelt hus underveis som stod i skogen

“Mamma dette huset kan vi jo bo i”….Vel.. er kanskje en smule lite da…jaja og så mangler det tak og..Men sånn ellers …beliggenhet ?…Joda,absolutt fint her i skogen… Ha Ha …..Vi må flytte videre herfra om 14 dager,så det er godt de engasjerer seg i husjakten…

Litt eller vel mye utenfor ‘stien’.Eller oppenfor stien.Men slik er det altså når de skal oppi berg og kratt for å sjekke ut…

‘Hei Mamma’~ det var fint å sitte her oppe.

En gammel steinmur, en koselig port,et fint høstvær…og jammensanten var det ei lita tulle der borte og jo…..ble nesten borte i bildet…

Men her satte de i fra seg syklene, for veien ble så bratt,humpete og kronglete….

Men det vi altså ikke visste,det var at dette var visst et historisk område.Og det oppdaget vi når vi kom  litt lenger opp.

Da vi kom frem såg vi noe interessant  inn i fjellveggen….

Det var altså ‘kronene i håvet’~ det betyr at det er ulike kongekroner i fjellveggen.

Da kan vi lese litt om historien:

“juni 1704 besøkte daværende Kong Frederik IV Kongsberg, og startet en skikk som er levende den dag i dag; å hugge inn de kongelige monogrammer i «Håvet». Kong Frederik hogg også inn monogrammer fra tidligere tiders kongebesøk.”

Altså her var det ulike kongelige monogram,og vi kunne se øverst både kong Olav og kong Harald sitt monogram.Det vil da si at neste monogram vil bli når Haakon en gang blir konge.

Og det var kong Christian som grunnla byen Kongsberg i 1624 og det er og monogram fra den gang.

Absolutt artig med historie.Da lærte både vi og barna no nytt i dag og.Morsomt å tenke og at her stod de for noen hundre år siden,sikkert med hest,og hadde høytidelig samling…osv…

Er litt høyt ned her oppe fra,men denne frøkena har ikke noe høydeskrekk i allefall.

Vi tok en pause her og spiste litt kjeks og popcorn som  vi hadde med oss.Et tre hadde og falt ned sikker av en storm tidligere,og den var morsom å klatre og hoppe på.

Etter en pause gikk vi videre,det gikk å gå videre rundt  og opp flere veier,men vi gikk tilbake samme vei pga syklene lå igjen.

‘Se jeg fant en stav mamma…’ ja stav må vi ha når vi går i skauen

Og på vei ned og tilbake såg vi en stubbe som var skjært den ut som en stol…Den måtte jo testes av minstemor.

Miriam testet den og,var faktisk veldig god å sitte på …

Leah !!!!

Vi fant mange blader som vi plukket med oss …vi har alltid pleid å presse blader hvert høst,men det ble dårlig med det i år…

Vel ned,ble det litt ulovlig sykling bortover veien…haha Vel …barndomsminner det der altså…!!!

Vi fant ut at plassene her måtte vi utforske flere ganger om det lar seg gjøre da.Og ikke minst vise pappen og de andre større søskena alle de ulike og fine turstiene som var her.For her var mange fine turstier.

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 Barna ‘

Et smart Tips for oss

No er det vel 3 år siden jeg la ut et innlegg om noen rimelige forslag om ulike mat/middagsretter  m.m Men mye av det er endret,spesielt prisen.Flere ting som den gang var en mye lavere pris på,men som er ikke det nå lenger.Det meste innom matvarer har steget i pris.Alt er mye dyrere.Men man kan likevel gjøre mange gode og rimelig  kjøp ved å være kreativ,finne gode løsninger og planlegge. Og det er flere som har spurt om jeg ikke kan lage en gang et nytt innlegg med ulike tips til mat/middagsretter som er rimelig,men likevel sunt og godt.Og klart pris er viktig.Og vi som er så mange,og alle med mange barn,eller flere barn generelt vet at det går en del mat og marvarer i hus og hjem.Og med noen tips,råd,smarte løsninger og justeringer kan man spare mange kroner i mnd.

Så ja det har jeg tenkt på mange ganger og gjøre,å lage et nytt innlegg om det,men pga bosituasjon m.m siste par år, så har det ikke blitt prioritert eller ikke vært like lett å la seg gjøre.Jeg liker og veldig godt å ta bilder av resultatet,og da må en ha både plass og ikke minst ulike tilbehør av ting og tang for å få det bra.Det er klart viktig at mat en lager ser godt og innbydende ut både for barn og voksne.Men det meste av ting og tang har vært nedpakket,og no er jo alt nedpakket.Så der må en komme sterkere tilbake når ting er etablert mer.Men det kommer altså.

Men uansett,enn så lenge er det et par smarte tips vi har gjort siste tiden,noe som ikke sikkert alle har muligheten til, men kanskje noen har det.Vi sparer i allefall mye på det i uken og mnd.

Og det er da spesielt på innkjøp av frukt og grønt.

Nå ønsker jeg en gang å dyrke egne grønsaker,bær og frukt m.m for det er mye man kan spare på det.Men det er enda  ikke noe som lar seg gjøre her da enda ,og heller ikke mange andre har den mulighet til det.Så da er det veldig greit å ha noen andre løsninger på det.

Her i huset er i allefall gjengen veldig glad i frukt,bær og grønt.Det er noe de har vært vant med å få helt fra de var små,og noe vi har og lagt vekt på som veldig viktig i kostholdet.Det er og noe jeg selv vokste opp med,fokus på viktighet av frukt og grønt.Og ikke minst bær.Og før i tiden levde de mye av dette.De laget alt mulig av bær,frukt og grønt,så det var noe som fulgte både bestemor og mamma og så videre…Så mye som mamma laget av både saft,desserter og syltetøy av bær m.m fikk jeg lære som liten.Desverre er det ikke alle barn som får det med seg i dag.

Men frukt og grønt er viktig.Og viktig at både barn og ungdommer spiser det hver dag.Jaja de voksne og da…Her i huset får barna alltid og hver dag godt med ulik og variert frukt og grønt med seg på skolen.Ellers er det alltid noe grønt,salater,kokte/rå grønsaker o.l til middag hver dag.

Så frukt og grønt har vi alltid i hus.Og derfor liker de det godt her,og da går det mye av det og.

Da kan man og forstå at det kan koste litt i lengden,for grønt og frukt er ikke alltid like rimelig.Men her for en tid siden endret vi litt på innkjøpet av frukt og grønt,noe vi har spart mye på.Vi oppdaget en mye rimeligere løsning.

Noe vi hele tiden har gjort og som vi enda gjør er å gå på ulike butikker,vi er så heldig her at vi har mange ulike alternativer slik.Vi har 6-7 ulike butikker i nærhet,og ved å sjekke ut priser,ukens tilbud m.m så kan en spare mye.Slik er det og på frukt og grønt.Man får fort med seg hvem og hvor ulik frukt og grønt er rimeligst.Men nå får vi frukt og grønt enda rimeligere.

Det hele begynte vel for snart 1 år siden da en kunde som var noen ganger i bruktbutikken vi drev,kom med et tips.Hun visste at vi var mange i familien og at da går det en del mat m.m ikke minst frukt og grønt.

Hun pleide selv noen ganger å kjøre å handle på dette stedet.Og annbefalte det.Hun sa at frukt og grønt m.m er mye billigere på en en innvandrer butikk enn norske.Altså rett og slett en utenlands butikk.Og det finnes jo mange av de over alt,men spesielt i byer.

Og dette er jo ikke noe nytt blant mange det,mange har gjort det lenge,og mange gjør det hele tiden.Og det er noe vi selv har visst om,men vi har liksom aldri stoppet så mye opp eller benyttet oss av det.Så da vi tok turen en gang etter hun sa det for å faktisk sjekke ut om det er så mye rimelig,og flere turer har det blitt etter det.

Det er mange hundre kroner å spare hver gang vi er der.

Grønne epler 10 kr kg og Aron liker de veldig godt,og synes det er kjekt å hjelpe til.

Og det var det altså,og ikke minst et myyye mer utvalg på mange ting.Og når barna var med kunne de samtidig lære om nye grønsaker eller frukter,både  navn og hvilke land de kommer fra m.m absolutt veldig interessant.ikke minst kjøpe en prøve på en annen frukt/grønsak for å bare smake noe nytt.

Noen av gjengen her synes det er alltid stas å være med inn på butikken.

Mye spennende frukt og grønnsaker…”hm…dette er vel chili mamma…”Men mye annet der som vi ikke har sett før.

Mye kjent ,men og en del ukjent frukt og grønt…

Her er noe ukjent 

De lilla og grønne er fiken,de prøvde vi en gang,de var gode,Papaya er den grønne,og de gule ligner på store pærer,men det er kvede.Den kommer fra Asia.

Ellers er det godt utvalg av ulike lefser,nan brød,brytebrød,kebablefser,pitabrød,baguetter m.m 

Og mye ulikt av pasta,ris,nudler,olje osv…og veldig mye annet spennende av krydder,kaker,gotteri,kaffe,kjeks,hermetikk og ulik tørrvarer….

Og Benjamin fant ostepop med bilde av ‘ jenten og bjørnen på’.Den synes han var morsom.

Persimon eller kaki,som det og heter liker de veldig godt her i huset.

Det ble en del frukt og grønt med hjem igjen og alt til en rimelig peng.

Plommer var 10 kr kg mot 30 til 50 i butikker.Bananer var 10 kr kg, avocado 10 kr stk, agurk var ulik str på og gikk på kg pris,men vi regnet det ut til ca 5 kr stk. Ulike salater  10 ,12 og 14 kr stk Bringebær kr 2 kr ok. Ulike meloner 7 kr kg, paprika 12 kr kg, de små paprika var 10 kr beger.De er populær i matboksene. og den populære perismon frukten her .perletomat 10 kr boksen.De små gule tomater var 15 kr for hele posen.biff tomater 20 kr kg..

Veldig søte og gode Plommer ~ 10 kr kg.epler 10 kr kg.meloner 7 kr kg osv…

Pose med gule perletomater 15 kr for hele posen.

Og no har de klementiner til 10 kr kg og drueeske til 10 kr…Så det blir en tur denne uka og..

Og druer…

Og listen kunne vært lang….

Vi er i allefall veldig fornøyd med innkjøp her i denne butikken,mye å spare,mange nye smaker,og kjekt å prøve og teste ut noe nytt.Ikke minst lærerikt og nyttig for barn.Annbefales om noen bor i nærhet av en innvandrer butikk, eller har mulighet til å gjøre innkjøp på en slik butikk.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

Over Nordsjøen!!!

Da er høstferien over for denne gang, mens andre steder i landet er den godt påbegynt.Men slik er det bare.Det er i allefall et lysglimt i høstens måneder for med noen dager fri fra skolen å slippe både å stå opp så tidlig hver morgen og ikke minst gjøre lekser hver dag.Og så er det klart alltid positivt med et lite avbrekk innimellom.Og intet unntak for gjengen her i huset.

Når vi holdt på med flytting av ting og  utvasking fra forrige hus noen dager uti høstferieuken,ble det ikke snakket eller planlagt noe om vi skulle gjøre noe spesielt i høstferien.Vi planlegger ikke mye her for tiden , men tar en dag om gangen.Og klart,det er ingen som sier at man må verken reise eller gjøre noe spesielt i ferier og fridager.For bare det å ha fri fra en vanlig hverdag og gjøre ingenting kan være nok noen ganger.Og vi har ikke alltid satt noen krav om at man må dra eller gjøre noe spesielt i ferier og fridager.Men klart er det noen muligheter eller tilbud som dukker opp avslår ikke vi det.Uansett å bare være litt kreativ og ta noen små turer kan gjøre en fri uke minnerik.

Vi tar uansett en dag om gangen her om dagene, og er åpen for å gjøre ting på sparken.

Da vi endelig ble ferdig med å vaske og flytte ting ut og nøkkelen ble levert, var det klart en stor lettelse å ble ferdig med en epoke.Vi hadde da enda noen dager igjen av høstferien. Vi kom da på at vi hadde noe gavekort liggende som vi fikk tak på før sommeren.Planen var egentlig da vi fikk de her gavekortene å bare kaste de, for vi hadde ingen planer da om å få bruke de utover høsten.Uansett var alt så usikkert fremover,og det er det klart enda på alle måter.Men når vi først er kommet, og er i høstferieuken så hadde vi en mulighet som var der,og kunne klart vurdere å gjøre noe med det.

 

Og det var altså 5 gavekort på båten stena line barnebåten fra Oslo til Danmark. Og den gjaldt t.o.m  høstferieuken.Så vi foreslo her både for gjengen, men og for størstejenta, for hun er alltid gira på å være med oss om vi skal noen plass om å bruke de.

Og både her og hos henne var det absolutt en stor stemning for å ta en tur over til Danmark med båten.Det var jo 5 gavekort, der 1 gavekort gjaldt 2 voksne og 2 barn.Så 4 av de ville nok dekke vårt behov som er så mange.

Men så tenkte vi og på en annen ide som vi tidligere for en tid tilbake hadde vurdert å gjøre en gang om sjangsen bød seg,var å bli en dag i Danmark før vi tok båten tilbake.Og forslaget var å bli en dag på et populært familiehotell med et stort og attraktivt badeland inkludert.

Og her ble det stor stemning av et slikt forslag.Så vi fikk bestilt på nett og en liten spontan tur var til slutt i boks.

Og gjett om de gledet seg her.Dette var store greier….

Og beklager så mye,men det blir altså et bilderas i dette innlegget~ men slik er det når man skal få med litt av alt!!! 

 

Gjengen her er klar for en liten tur med Danskebåten over Nordsjøen!!!

Så var det å sjekke inn,13 billetter skal printes ut.Altså her i familien er det ikke så mye man trenger å gjøre alltid.

Det er liksom en eller annen unge,stor eller liten som vil være med å gjøre noe…haha

Og så var det bare å vente på venterommet til ombordstigningen.

Og endelig kunne vi gå ombord,og da vi kom ombord  stod en morsom  delfin og tok i mot små barn…og delfinen hetet ‘Happy’~ Leah og Benjamin måtte klart bortom å hilse på og gi en klem…

Så var det å finne 4 ulike rom,og det var ikke vanskelig ~ og de lå på rekke og rad.

Båten gikk litt seint på kveld, så det ble ikke så lenge oppe for de minste før det ble legging, men tur på taket for å se Oslo i det fjerne, tur på lekerommet,se på teater forestilling,tur i tax freen m.m ble det …

Og tidlig neste morgen var båten kjørt over Nordsjøen og kommet til Fredrikshavn,da var det klart for avstigning.Det var mye spennende å se på kaien for en liten gutt.

Det var ikke så langt å gå til hotellet der vi skulle være til neste dag.

Litt Frokost måtte vi jo ha,så noen av oss gikk på butikken for å kjøpe juice, nybakte rundstykker og pålegg 

Og mens noen var på butikken,var noen å ventet på hotellet.Der kunne barna få tegne m.m Vi  måtte og vente litt før vi fikk rommene,men det gjorde ikke noe, for badeland var allerede åpent klokke 8.

åååå så de gledet seg til å få bade….

Og endelig hadde alle fått i seg frokost, og det var klart for tur i badeland…

Og her ble det bading i timesvis,liten som stor….

Et absolutt populært badeland,mye artig og variert for liten og stor.og det ble mye ‘ mamma se her og se på meg…’fra den ene etter den andre… 

Men etter mange timers bading var det klart for en pause,men så var og rommene klar.Fine romslige 4 manns rom.Og vi klarte oss med 3 stk.

Og barne TV var det og der…

Men så var det tid for noe middags mat.Og da ble pizza foreslått,og det var altså bare komisk.

No var det største jenta her som ville spandere pizza og fant et pizzarie oppi gaten. Hun vet at gjengen her elsker pizza,og de store gutta er virkelig storetere.Så hun bestilte 4 xxl pizza.Tenkte at det måtte jo holde for oss. Det hun ikke visste var at xxl i Danmark er virkelig svære greier.Ikke rart han bak disken såg rart på henne når hun sa hun skulle ha 4 stk…hahaha

Og gutta gikk å henta pizzaen de etter 20 min…fant en handlevogn på veien som stod avsides å ha de på…haha

Og så var det å åpne de her eskene da….

Wæææææ…..erre mulig…snakk om xxl pizza altså….HAHAHA

De var jo bare mega svære jo….

Men med en sulten gjeng var det bare å hogge innpå….og no var og kveldsmaten i boks.Det var rikelig med pizza i allefall….

Altså her ser man hvor store pizza stykker det var…haha  Saken var jo at de minste barna var overmett bare med et stykke….men man må bare se det komiske i det.Det var i allefall en god pizza…

Og etter mye pizza innenbords,var gjengen klar for en ny runde med bading…

Og igjen koste både liten og stor seg….

Og den store sklien var jo bare populæ den ,og selv om man egentlig skulle kjøre en og en,så fant gjengen her ut at det var myyye gøyere å kjøre ‘tog’….haha 

Badelandet var åpent til 22.00,så mange av de store badet til det omtrent stengte.Men de yngste la seg lenge før den tid.

For neste  morgen var det tidlig opp,for da var det kun tid til frokost på hotellet før vi måtte gå ombord i båten igjen.

~Frokost tid ~

Det er ikke ofte de her spiser på hotell,det har ikke skjedd før,og det var stor stas….

Og så var det å pakke sekken og legge i vei til båten igjen….

Hadet bra Danmark….

Hvilket fint vær….

Og på båten skulle vi være hele dagen,og det var mye å finne på for barn hele tiden.

En av aktivitetene var rebus løp/quiz med ulike spørsmål.

Og lillemor hadde jo ikke ‘gåstolen’ med seg,så hun fant bare en annen  ‘ gåstol ‘ hun…haha 

Å så var det lek med ‘bamsene’~og små figurer…

Småfigurene lå i kinderegg som de kjøpte seg i Taxfree butikken.

Og noen av bamsene ble og kjøpt der,de fikk en liten bamse hver.

Og så ble det mange turer på flere ulike lekerom….og dette med Lego var populært…

Gøy å sitte på Lego blekkspruten

Stas å ta heisen opp og ned…og ikke minst stå på hender…

Og bare noen timer før båten var fremme i Oslo fikk gjengen med seg et morsomt trylle show.Og da ble det popcorn….

Og etterpå fikk de hilse på tryllekunstneren og barna fikk en tryllestav og noen tips til noen triks som de kunne øve seg på ….

Og så kom vi tilslutt frem og det var tid for å gå i land…Hadet bra Stena Line….Takk for turen.

Alle hadde hatt en fin og opplevelsesrik tur,tross at det var en kort tur over Nordsjøen.Men her var de i allefall godt fornøyd og det er klart det viktigste.Det er i allefall ikke noe problem å dra på tur med en hel gjeng.

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 barna’

Det var bare utrolig godt….

Da ble vi endelig og omsider ferdig.Og det var bare utrolig godt,og det kjentes veldig befriende.

Vi har i noen uker no jobbet på daglig og siste tiden i fra morgen til kveld for å komme i mål. Det kjennes godt i både muskler og ledd etter både skrubbing og skuring,men ikke minst bæring av et x antall banankasser…sikkert 100 minst…haha og alle typer hvitevarer,møbler og myyyyye mer. Men altså  endelig fikk vi flyttet ut ting og tang der vi bodde før som ble faktisk over 2 1/2 år,og fått levert nøkkelen.Det kjentes virkelig godt.Et kapittel er over,og vi må bare starte på et nytt.

Vi har altså enda ikke funnet noe annet hus å flytte til som kan passe for oss og vår situasjon.

Og mellom vasking og rydding har vi ikke hatt allverdens tid til å leite etter noe hus heller.Det er og lite internett der vi bor,men noen hus har vi hatt  i kikkerten en stund,men nå er de husene solgt.Men vi gir ikke opp hus jakten av den grunn,selv om man noen ganger er skikkelig lei hele boligsøket. 

Vi har ventet i det lengste og på at noe kunne dukke opp,så vi kunne settet alle tingene direkte inn i et hus,men ingenting har åpnet seg enda,så da har vi måttet leie et ganske stort rom med god takhøyde å sette tingene inntil videre.Og det var i 3.etasje t.o.m Og det er sååå utrolig tungvint,men det har ikke vært andre løsninger nå for oss.Men vi får se på det som god styrketrening ha ha, og jammen har vi mange flinke og arbeidsomme ungdommer og barn her i hus… fra den minste til den største har hjulpet til på alle måter.De vasker vegger og bærer møbler,feier gulv og pusser vinduer, og noen passer minstemor…Alle oppgaver er like viktig.Og det er da vi ser hvor godt det er å være mange,å samarbeide og hjelpe.

Men vi håper klart at tingene ikke står der  noe lenge,men at vi kan flytte de tilslutt inn i et endelig hjem.Og i mens bor vi her på denne hytten,for her kan vi heller ikke bo for lenge,så  må vi bare håpe og tro at noe åpnet seg ganske snart,og før vinteren står for døren.

Så vi har nå ikke kommet ‘lenger’ innom bolig jakten,men vi har kommet oss ‘ videre’….! Så en konstant aktivitet er det for tiden i allefall.Ting står i allefall ikke stiller. 

Det var veldig god følelse å få flyttet alle tingene ut…og det ble en del turer med kasser,ting og tang….

Og når omsider huset ble tømt for banankasser, søppelsekker og noen møbler som har stått stablet var huset tilslutt tom. Da var det bare å få vasket siste rest.

Leah har vært flink med å hjelpe til å vaske vinduer og vegger.

 alle har vært med å hjulpet på mange måter…flinke folk….

Og mens vi flytter ting og tang,vasker og jobber på, er det ei lita tulle som øver seg på å gå….og det er stor stas…haha 

Vi har fått leiet et rom der vi har satt alle tingene som var i huset.Og de her flinke gutta de kan både,bære,stable og jobbe på …men så har og Ruben  hatt tidligere to arbeidsuker på flyplass,der han har jobbet med b.l.a stabling av bagasje…

Og etter flere dager ble vi endelig ferdig. Det var virkelig en god følelse ja….

Veldig rart at vi har til tider bodd 13 personer her….ikke store plassen nei,og i tillegg har alle vegger vært stablet med banankasser….

Oppe var det to soverom….

Jeeee….endelig ferdig,var så bra å endelig se huset tomt…

noen av de flinke som har stått virkelig på…og alle var glad for at endelig å få komme oss videre…

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna ‘