Et smart Tips for oss

No er det vel 3 år siden jeg la ut et innlegg om noen rimelige forslag om ulike mat/middagsretter  m.m Men mye av det er endret,spesielt prisen.Flere ting som den gang var en mye lavere pris på,men som er ikke det nå lenger.Det meste innom matvarer har steget i pris.Alt er mye dyrere.Men man kan likevel gjøre mange gode og rimelig  kjøp ved å være kreativ,finne gode løsninger og planlegge. Og det er flere som har spurt om jeg ikke kan lage en gang et nytt innlegg med ulike tips til mat/middagsretter som er rimelig,men likevel sunt og godt.Og klart pris er viktig.Og vi som er så mange,og alle med mange barn,eller flere barn generelt vet at det går en del mat og marvarer i hus og hjem.Og med noen tips,råd,smarte løsninger og justeringer kan man spare mange kroner i mnd.

Så ja det har jeg tenkt på mange ganger og gjøre,å lage et nytt innlegg om det,men pga bosituasjon m.m siste par år, så har det ikke blitt prioritert eller ikke vært like lett å la seg gjøre.Jeg liker og veldig godt å ta bilder av resultatet,og da må en ha både plass og ikke minst ulike tilbehør av ting og tang for å få det bra.Det er klart viktig at mat en lager ser godt og innbydende ut både for barn og voksne.Men det meste av ting og tang har vært nedpakket,og no er jo alt nedpakket.Så der må en komme sterkere tilbake når ting er etablert mer.Men det kommer altså.

Men uansett,enn så lenge er det et par smarte tips vi har gjort siste tiden,noe som ikke sikkert alle har muligheten til, men kanskje noen har det.Vi sparer i allefall mye på det i uken og mnd.

Og det er da spesielt på innkjøp av frukt og grønt.

Nå ønsker jeg en gang å dyrke egne grønsaker,bær og frukt m.m for det er mye man kan spare på det.Men det er enda  ikke noe som lar seg gjøre her da enda ,og heller ikke mange andre har den mulighet til det.Så da er det veldig greit å ha noen andre løsninger på det.

Her i huset er i allefall gjengen veldig glad i frukt,bær og grønt.Det er noe de har vært vant med å få helt fra de var små,og noe vi har og lagt vekt på som veldig viktig i kostholdet.Det er og noe jeg selv vokste opp med,fokus på viktighet av frukt og grønt.Og ikke minst bær.Og før i tiden levde de mye av dette.De laget alt mulig av bær,frukt og grønt,så det var noe som fulgte både bestemor og mamma og så videre…Så mye som mamma laget av både saft,desserter og syltetøy av bær m.m fikk jeg lære som liten.Desverre er det ikke alle barn som får det med seg i dag.

Men frukt og grønt er viktig.Og viktig at både barn og ungdommer spiser det hver dag.Jaja de voksne og da…Her i huset får barna alltid og hver dag godt med ulik og variert frukt og grønt med seg på skolen.Ellers er det alltid noe grønt,salater,kokte/rå grønsaker o.l til middag hver dag.

Så frukt og grønt har vi alltid i hus.Og derfor liker de det godt her,og da går det mye av det og.

Da kan man og forstå at det kan koste litt i lengden,for grønt og frukt er ikke alltid like rimelig.Men her for en tid siden endret vi litt på innkjøpet av frukt og grønt,noe vi har spart mye på.Vi oppdaget en mye rimeligere løsning.

Noe vi hele tiden har gjort og som vi enda gjør er å gå på ulike butikker,vi er så heldig her at vi har mange ulike alternativer slik.Vi har 6-7 ulike butikker i nærhet,og ved å sjekke ut priser,ukens tilbud m.m så kan en spare mye.Slik er det og på frukt og grønt.Man får fort med seg hvem og hvor ulik frukt og grønt er rimeligst.Men nå får vi frukt og grønt enda rimeligere.

Det hele begynte vel for snart 1 år siden da en kunde som var noen ganger i bruktbutikken vi drev,kom med et tips.Hun visste at vi var mange i familien og at da går det en del mat m.m ikke minst frukt og grønt.

Hun pleide selv noen ganger å kjøre å handle på dette stedet.Og annbefalte det.Hun sa at frukt og grønt m.m er mye billigere på en en innvandrer butikk enn norske.Altså rett og slett en utenlands butikk.Og det finnes jo mange av de over alt,men spesielt i byer.

Og dette er jo ikke noe nytt blant mange det,mange har gjort det lenge,og mange gjør det hele tiden.Og det er noe vi selv har visst om,men vi har liksom aldri stoppet så mye opp eller benyttet oss av det.Så da vi tok turen en gang etter hun sa det for å faktisk sjekke ut om det er så mye rimelig,og flere turer har det blitt etter det.

Det er mange hundre kroner å spare hver gang vi er der.

Grønne epler 10 kr kg og Aron liker de veldig godt,og synes det er kjekt å hjelpe til.

Og det var det altså,og ikke minst et myyye mer utvalg på mange ting.Og når barna var med kunne de samtidig lære om nye grønsaker eller frukter,både  navn og hvilke land de kommer fra m.m absolutt veldig interessant.ikke minst kjøpe en prøve på en annen frukt/grønsak for å bare smake noe nytt.

Noen av gjengen her synes det er alltid stas å være med inn på butikken.

Mye spennende frukt og grønnsaker…”hm…dette er vel chili mamma…”Men mye annet der som vi ikke har sett før.

Mye kjent ,men og en del ukjent frukt og grønt…

Her er noe ukjent 

De lilla og grønne er fiken,de prøvde vi en gang,de var gode,Papaya er den grønne,og de gule ligner på store pærer,men det er kvede.Den kommer fra Asia.

Ellers er det godt utvalg av ulike lefser,nan brød,brytebrød,kebablefser,pitabrød,baguetter m.m 

Og mye ulikt av pasta,ris,nudler,olje osv…og veldig mye annet spennende av krydder,kaker,gotteri,kaffe,kjeks,hermetikk og ulik tørrvarer….

Og Benjamin fant ostepop med bilde av ‘ jenten og bjørnen på’.Den synes han var morsom.

Persimon eller kaki,som det og heter liker de veldig godt her i huset.

Det ble en del frukt og grønt med hjem igjen og alt til en rimelig peng.

Plommer var 10 kr kg mot 30 til 50 i butikker.Bananer var 10 kr kg, avocado 10 kr stk, agurk var ulik str på og gikk på kg pris,men vi regnet det ut til ca 5 kr stk. Ulike salater  10 ,12 og 14 kr stk Bringebær kr 2 kr ok. Ulike meloner 7 kr kg, paprika 12 kr kg, de små paprika var 10 kr beger.De er populær i matboksene. og den populære perismon frukten her .perletomat 10 kr boksen.De små gule tomater var 15 kr for hele posen.biff tomater 20 kr kg..

Veldig søte og gode Plommer ~ 10 kr kg.epler 10 kr kg.meloner 7 kr kg osv…

Pose med gule perletomater 15 kr for hele posen.

Og no har de klementiner til 10 kr kg og drueeske til 10 kr…Så det blir en tur denne uka og..

Og druer…

Og listen kunne vært lang….

Vi er i allefall veldig fornøyd med innkjøp her i denne butikken,mye å spare,mange nye smaker,og kjekt å prøve og teste ut noe nytt.Ikke minst lærerikt og nyttig for barn.Annbefales om noen bor i nærhet av en innvandrer butikk, eller har mulighet til å gjøre innkjøp på en slik butikk.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna ‘

4 kommentarer
  1. Dette var billig og bra, også til å være innvandrerbutikk. Her hos oss koster agyrk 9.90 pr stk på innvandrerbutikk, mot 19 kr på kiwi. Så 5 kr er ekstremt bra! Hvor var dette? Ikke i Oslo vel?

  2. Ååå så bra da chanettssinblogg: ja er ofte at man ‘stikker’ innom der man pleier,REMA 100,kiwi osv.Men er faktisk en del å spare om man tar turen et par ganger i uka og kjøper ‘mer’….ikke alltid vi har kommet på det selv heller.Men siste tiden er vi bevisst på det.Fin uke til deg og dine

  3. Ja Anonym: denne butikken her er veldig billig.Ligger i Drammen og heter Elite Mat.veldig mye å spare på veldig mange ting.De har og en fcb side der de legger ut priser på ulike frukt/grønt som de har daglig/ukentlig.
   Men har hørt flere si at noen innvandrere butikker er dyre, og det kan være mulig.Vi har kun erfaring med denne da.Vi har ikke pleid tidligere å gått på innvandrer butikker.Men anbefaler denne.men klart andre på andre plasser må gherne sjekkes ut.I følge største jenta som bor i Oslo finnes det en del rimelige innvandrer butikker der.Så hun tenkte og å sjekke litt mer ut der.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg