Over Nordsjøen!!!

Da er høstferien over for denne gang, mens andre steder i landet er den godt påbegynt.Men slik er det bare.Det er i allefall et lysglimt i høstens måneder for med noen dager fri fra skolen å slippe både å stå opp så tidlig hver morgen og ikke minst gjøre lekser hver dag.Og så er det klart alltid positivt med et lite avbrekk innimellom.Og intet unntak for gjengen her i huset.

Når vi holdt på med flytting av ting og  utvasking fra forrige hus noen dager uti høstferieuken,ble det ikke snakket eller planlagt noe om vi skulle gjøre noe spesielt i høstferien.Vi planlegger ikke mye her for tiden , men tar en dag om gangen.Og klart,det er ingen som sier at man må verken reise eller gjøre noe spesielt i ferier og fridager.For bare det å ha fri fra en vanlig hverdag og gjøre ingenting kan være nok noen ganger.Og vi har ikke alltid satt noen krav om at man må dra eller gjøre noe spesielt i ferier og fridager.Men klart er det noen muligheter eller tilbud som dukker opp avslår ikke vi det.Uansett å bare være litt kreativ og ta noen små turer kan gjøre en fri uke minnerik.

Vi tar uansett en dag om gangen her om dagene, og er åpen for å gjøre ting på sparken.

Da vi endelig ble ferdig med å vaske og flytte ting ut og nøkkelen ble levert, var det klart en stor lettelse å ble ferdig med en epoke.Vi hadde da enda noen dager igjen av høstferien. Vi kom da på at vi hadde noe gavekort liggende som vi fikk tak på før sommeren.Planen var egentlig da vi fikk de her gavekortene å bare kaste de, for vi hadde ingen planer da om å få bruke de utover høsten.Uansett var alt så usikkert fremover,og det er det klart enda på alle måter.Men når vi først er kommet, og er i høstferieuken så hadde vi en mulighet som var der,og kunne klart vurdere å gjøre noe med det.

 

Og det var altså 5 gavekort på båten stena line barnebåten fra Oslo til Danmark. Og den gjaldt t.o.m  høstferieuken.Så vi foreslo her både for gjengen, men og for størstejenta, for hun er alltid gira på å være med oss om vi skal noen plass om å bruke de.

Og både her og hos henne var det absolutt en stor stemning for å ta en tur over til Danmark med båten.Det var jo 5 gavekort, der 1 gavekort gjaldt 2 voksne og 2 barn.Så 4 av de ville nok dekke vårt behov som er så mange.

Men så tenkte vi og på en annen ide som vi tidligere for en tid tilbake hadde vurdert å gjøre en gang om sjangsen bød seg,var å bli en dag i Danmark før vi tok båten tilbake.Og forslaget var å bli en dag på et populært familiehotell med et stort og attraktivt badeland inkludert.

Og her ble det stor stemning av et slikt forslag.Så vi fikk bestilt på nett og en liten spontan tur var til slutt i boks.

Og gjett om de gledet seg her.Dette var store greier….

Og beklager så mye,men det blir altså et bilderas i dette innlegget~ men slik er det når man skal få med litt av alt!!! 

 

Gjengen her er klar for en liten tur med Danskebåten over Nordsjøen!!!

Så var det å sjekke inn,13 billetter skal printes ut.Altså her i familien er det ikke så mye man trenger å gjøre alltid.

Det er liksom en eller annen unge,stor eller liten som vil være med å gjøre noe…haha

Og så var det bare å vente på venterommet til ombordstigningen.

Og endelig kunne vi gå ombord,og da vi kom ombord  stod en morsom  delfin og tok i mot små barn…og delfinen hetet ‘Happy’~ Leah og Benjamin måtte klart bortom å hilse på og gi en klem…

Så var det å finne 4 ulike rom,og det var ikke vanskelig ~ og de lå på rekke og rad.

Båten gikk litt seint på kveld, så det ble ikke så lenge oppe for de minste før det ble legging, men tur på taket for å se Oslo i det fjerne, tur på lekerommet,se på teater forestilling,tur i tax freen m.m ble det …

Og tidlig neste morgen var båten kjørt over Nordsjøen og kommet til Fredrikshavn,da var det klart for avstigning.Det var mye spennende å se på kaien for en liten gutt.

Det var ikke så langt å gå til hotellet der vi skulle være til neste dag.

Litt Frokost måtte vi jo ha,så noen av oss gikk på butikken for å kjøpe juice, nybakte rundstykker og pålegg 

Og mens noen var på butikken,var noen å ventet på hotellet.Der kunne barna få tegne m.m Vi  måtte og vente litt før vi fikk rommene,men det gjorde ikke noe, for badeland var allerede åpent klokke 8.

åååå så de gledet seg til å få bade….

Og endelig hadde alle fått i seg frokost, og det var klart for tur i badeland…

Og her ble det bading i timesvis,liten som stor….

Et absolutt populært badeland,mye artig og variert for liten og stor.og det ble mye ‘ mamma se her og se på meg…’fra den ene etter den andre… 

Men etter mange timers bading var det klart for en pause,men så var og rommene klar.Fine romslige 4 manns rom.Og vi klarte oss med 3 stk.

Og barne TV var det og der…

Men så var det tid for noe middags mat.Og da ble pizza foreslått,og det var altså bare komisk.

No var det største jenta her som ville spandere pizza og fant et pizzarie oppi gaten. Hun vet at gjengen her elsker pizza,og de store gutta er virkelig storetere.Så hun bestilte 4 xxl pizza.Tenkte at det måtte jo holde for oss. Det hun ikke visste var at xxl i Danmark er virkelig svære greier.Ikke rart han bak disken såg rart på henne når hun sa hun skulle ha 4 stk…hahaha

Og gutta gikk å henta pizzaen de etter 20 min…fant en handlevogn på veien som stod avsides å ha de på…haha

Og så var det å åpne de her eskene da….

Wæææææ…..erre mulig…snakk om xxl pizza altså….HAHAHA

De var jo bare mega svære jo….

Men med en sulten gjeng var det bare å hogge innpå….og no var og kveldsmaten i boks.Det var rikelig med pizza i allefall….

Altså her ser man hvor store pizza stykker det var…haha  Saken var jo at de minste barna var overmett bare med et stykke….men man må bare se det komiske i det.Det var i allefall en god pizza…

Og etter mye pizza innenbords,var gjengen klar for en ny runde med bading…

Og igjen koste både liten og stor seg….

Og den store sklien var jo bare populæ den ,og selv om man egentlig skulle kjøre en og en,så fant gjengen her ut at det var myyye gøyere å kjøre ‘tog’….haha 

Badelandet var åpent til 22.00,så mange av de store badet til det omtrent stengte.Men de yngste la seg lenge før den tid.

For neste  morgen var det tidlig opp,for da var det kun tid til frokost på hotellet før vi måtte gå ombord i båten igjen.

~Frokost tid ~

Det er ikke ofte de her spiser på hotell,det har ikke skjedd før,og det var stor stas….

Og så var det å pakke sekken og legge i vei til båten igjen….

Hadet bra Danmark….

Hvilket fint vær….

Og på båten skulle vi være hele dagen,og det var mye å finne på for barn hele tiden.

En av aktivitetene var rebus løp/quiz med ulike spørsmål.

Og lillemor hadde jo ikke ‘gåstolen’ med seg,så hun fant bare en annen  ‘ gåstol ‘ hun…haha 

Å så var det lek med ‘bamsene’~og små figurer…

Småfigurene lå i kinderegg som de kjøpte seg i Taxfree butikken.

Og noen av bamsene ble og kjøpt der,de fikk en liten bamse hver.

Og så ble det mange turer på flere ulike lekerom….og dette med Lego var populært…

Gøy å sitte på Lego blekkspruten

Stas å ta heisen opp og ned…og ikke minst stå på hender…

Og bare noen timer før båten var fremme i Oslo fikk gjengen med seg et morsomt trylle show.Og da ble det popcorn….

Og etterpå fikk de hilse på tryllekunstneren og barna fikk en tryllestav og noen tips til noen triks som de kunne øve seg på ….

Og så kom vi tilslutt frem og det var tid for å gå i land…Hadet bra Stena Line….Takk for turen.

Alle hadde hatt en fin og opplevelsesrik tur,tross at det var en kort tur over Nordsjøen.Men her var de i allefall godt fornøyd og det er klart det viktigste.Det er i allefall ikke noe problem å dra på tur med en hel gjeng.

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘Huset med de 11 barna’

4 kommentarer
  1. Så koselig innlegg! Dere er enorme til å finne på ting som passer for alle. Virkelig imponert over hvor spontane dere er med så mange involverte 😊
   De er heldige som har dere til foreldre!

  2. Haha ha krydderurta: vel det er mye artig med denne gjengen ja.Viktig å ha det gøy sammen og være lite høytidelig eller ta seg selv så høytidelig.humor er viktig.da trives alle.

  3. Tusen takk snille deg Kanutten: for gode ord…vel store ord…haha nei vi er nok ikke noe mer ekstra enn andre. Er nok mange flere dyktige foreldre der ute,og mange bran som er heldige.Men vi liker å være spontane og lage minner for barna. Trenger ikke alltid koste så mye det.viktigst er og tid sammen.det betyr mye det.Men vi holder oss ikke med så mye folk og da blir det lett at vi finner på ting sammen i stede.
   Men takk igjen…gode du.;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg