En hyggelig telefon

 

 

Da er en ny uke startet her. Og vi er allerede noen dage rinni den.En ny uke med nye blanke ark og friskt mot. Det er jo alltid noe å takke for og å være glad for hver dag tross at det er mye trist som skjer akkuratt  rundt om kring. Ikke minst at hele landet har omtrent tatt pause og nesten stoppet helt opp.

Det er en ny uke med hjemmeskole,og man kan legge dagene opp slik at det blir ikke noe stress eller kav med at barna er hjemme fra skolen og må gjøre skolearbeid. Det er jo klart vemodig at barna ikke får gå ut og på skolen,men man kan jo snu på det og finne noe positivt . De slipper feks  å stå opp så tidlig som de pleier å kjenne seg trøtt. På med tjukke jakker,dresser,luer,votter.for ute er det ganske surt og kaldt. De sparer reiseveien frem og tilbake ,og ikke minst de er  mye tidligere ferdig for dagen. No når de er hjemme å har skole kan de bidra mer på kjøkkenet,være med å lage mat,lunch,middag,bake,vaske opp m.m Mange av de tingene er liksom noe de sjelden får gjøre ,for når de vanligvis kommer hjem fra skolen er alt dette gjort.

Men minuset er garanter at de har en myyye ‘strengere’ ‘lærer’ på hjemmeskole nå enn hva de har på skolen. Og det er nok helt sikkert. ha – ha

Men iallefall,vi må bare se  på kommende uke med positive øyner og gjøre så godt vi kan. Det får holder lenge.

Altså de to siste innleggene som handler om vår hverdag  nå etter at skoler m.m er stengt pga viruset som herjer land og strand,og  tanker om den situasjone,hvordan vi tenker og takler den. Så har det aldri vært noe hensikt å skryte av oss,eller ‘se på oss’ ‘ hva vi kan,klarer eller gjør’ !! For vi er overhode ikke noe bedre enn mange tusen andre foreldre.   Det er klart så mange andre familier  som har fått en mye forverret  hverdags situasjon etter skoler og barnehager ble stengt,og det er trist.Og familier med flere barn under skolealder og barn over skolealder i samme familie,og skolebarn skal følges opp,de små skal og aktiviseres ,noen har små beibier osv. Det er absolutt et puzzlespill med mange  brikker  som skal passe sammen. overhode Ikke bare , bare.

Men poenget herfra var iallefall å bare kanskje komme med noen gode råd og tips om det var noen familier som ikke helt klarte finne på noe. Egentlig er det ingen som kan kreve at man skal finne på noe heller.For noen familier kan det fungere ,for andre ikke. Alle er ulike og er i ulke situasjoner.Uansett er det så mnage flinke foreldre der ute at de klarer fint å planlegge dagene slik at familiene fungerer.

uansett hvem det gjelder trenger ikke hjemmesituasjone  for familier være et stort stress og et kav. Har man aldri senket både krav og skuldrene,så er iallefall tiden nå for å gjøre det. For noen kan bare det å ‘slappe av’ sammen,’ være rett,å samle krefter.Man må ikke ha noe planlagte  aktiviteter og praktiske oppgaver. Å lese en bok,ta en spaser tur ut kan være mer enn fine aktiviteter og holde lenge for mange familier  Selv de med barn.

Men iallefall det var noen som hadde gitt et  tipset om oss .Hvem det er vet vi ikke, og det er heller ikke sikkert at vi vil få vite det.

Så her en dag før helgen fikk vi en tlf fra Bergens Avisen der de lurte på hvordan vi  egentlig taklet denne situasjonen med så mange barn hjemme hele døgnet. Dette som ble kastet over alle familier og folk over en natt. Skoler og barnehager stenger og mange andre arb plasser. Nå skal foreldre plutselig  ta over alt ansvar hele døgnet. Klart for mange var dette en brå og brutal overgang.  Om vi hadde lyst å fortelle kort og gjerne komme med noen råd til familier hva de evnt  kan gjøre i de her korona  tider,det hadde det vært flott.

Vel, kan jo klart komme med noen praktiske råd , oppgaver eller  aktiviteter. Er det noen som blir inspirert  eller  får ideer,er det klart bare kjekt det. Men det er nok mange andre familier også  som har mange gode råd og tips å komme med i hverdagen. Vi er jo alle ulike og takler situasjoner annerledes.

Familier og foreldre kan jo klart være til hjelp for og med hverande i de her annerledes tider. Man må gjerne hente frem kreativiteten og finne gode løsninger som fungerer for alle i familien. Vi vil nok  kommer  oss gjennom denne tiden og,helt  garantert.

Så da ble det et lite interjuv med en ung og hyggelig Bergenser  over telefon. Dette skulle komme på både nettsiden deres og i papirform.

 

hun ville iallefall høre litt med oss også da,selv om mange andre har nok mange gode råd. .

 

Så da kom det  et lite innelgg på BA – Bergen Avisa sin nett side her forrige uke om oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minuset med innlegget er jo at man må abonnere for å kunne lese det.

Men vi fikk på e-post hva som står der. Så da kan vi jo dele det her ,om det er av interesse å lese det. kopier linken og lim inn- håper den skal fungere.Ellers legges den ut på siden på Fcb.

 

 

file:///C:/Users/FAM_Vabø/Downloads/BA%20innlegg.pdf

 

 

Men  så samarbeider de med distrikts avisen der vi tidligere bodde ,og då ville de og legge ut dette innlegget.

 

 

 

 

 

 

Men en ting !!!!

Vi er overhode ikke noe mer spesielle eller flinkere, eller hva det enn måtte være enn alle andre foreldre og familier – og det har vi og sagt mange ganger til de her i avisen og . Vi mener at alle foreldre bør klappes for i de her tider,uansett hvor stor eller liten familie de har. Og det er det all grunn til.  Alle gjør så godt de kan og en stor  innsats for at hverdagen skal fungere. Så vi vil ikke fremheve oss på noe måter. Men at de tok kontakt med oss er klart bare hyggelig det,så lenge vi kan være til inspirasjon til noen angående aktiviteter m.m

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

2 kommentarer
  1. Jeg har bare én ting å si og det er at jeg synes dere er knallflinke og laaaaangt over gjennomsnittet flinke foreldre og flinke barn/ungdommer/unge voksne!

   1. ha-ha vel er nok ikke helt enig der altså. Vi synes alle i dagens situasjon er veldig flinke… alle på hver sin måte. Og vi har det nok ikke verre eller bedre enn mange andre.Det finnes både positive og negative ting hos alle og wnhver. Men tror fortsatt at ved å endre litt på holdninger til noe positivt er mye gjort allerede. Men tusen takk snille deg for gode ord. Sender den tilbake til deg og dine og. Hurra for deg også.!!!!! fin helg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg