Det ble en liten spontan tur

 

Allerede 2 år har gått siden vi sist tok akkurat denne samme spontane turen som vi valgte å ta her en dag nå i uka. Vi er i  slutten av vinterferie uka  og det er ikke mange dager igjen før hverdagen er her igjen.

Vi hadde i utgangspunktet ikke noen  spesielle planer akkuratt denne uka. Men så har det vært noen ønsker og noen forslag da for en del av gjengen her til å ta en liten tur vekk en eller annen plass,ikke minst spørsmål om vi skulle eller skal noe. De vet jo og etterhvert denne gjnegen at hu mor i huset pleier å finne på alltid ‘ett eller’ annet. Og drar de med seg ut på turer om det er på fjellet eller til vannet. Eller noe helt annet.  Men vi sjekket ut noen forslag da og havnet  på samme sted som vi altså gjorde  for nøyaktig 2 år siden. Og det husket gjengen her i huset ganske godt,og det synes de var en fin tur,derfor ble de glad for at de igjen ville få  oppleve det en gang til. Og her skal det  ikke alltid så mye til med denne gjengen. Og når det i tillegg er en god  vinterferie pris  der alle barna går gratis,ja da tjener vi ganske mye på dette vi  som familie iallefall.

Så da ble det en liten tur med color line 2 døgn over fra Oslo  til Kiel i Tyskland. Og bare det å komme seg vekk et par dager og oppleve litt andre ting noen dager gjør absolutt susen.

Og her gledet de seg veldig. De fant frem baggen og ryggsekk og pakket ned noen ting de hadde med seg.

Og selv om det er bare noen dager,så ble det litt pakket ned tilsammen til 11 personer.Men de er alltid  hjelpsomme og ivrig på å finne frem ting som vi skal ha med oss. ikke minst de yngste skal ha med seg kosebamsene sine. De er jo viktige å pakke med.

Men tross alt, egentlig merkes det godt at man har ‘bare’ 9 unger med og ikke 11 som vi mange ganger er når vi drar på tur,selv om mange av de er store blitt nå. Så vi følte litt på dette at vi hadde  så ‘få’ med oss  liksom…ha ha

Så da dro vi av gårde mot Oslo og skuet Den store båten når vi nærmet oss.

‘Se der er båten’

Og minstemor var bare 6 mnd sist vi dro,og husker heller ikke noe denne gangen, som nå,men hang seg med  likevell på resten av  hurra gjengen ,”se båten,se båten !!! …

 

 

 

Og Gjengen her er absolutt klar for en liten tur… jeeeee

 

 

 

 

 

 

klar for check-inn hos color line

 

 

 

 

 

Da er det bare å være litt tålmodig da før vi kan få gå om bord.

 

 

 

 

 

Og så åpnet endelig skipets dører og her ble de yngste glad for å kunne hilse på ‘barnas venn’, som var Kaptein kid på veien inn

 

 

 

 

 

 

 

Så var det å finne lugarene vi skulle ha. Og selv om de ikke er så store,så synes de det er stas å kunne sove slik i gode senger,ikke minst i senger oppunder taket. Og det ble diskutert frem og tilbake hvem som skulle  ligge på rom med hvem. Noen søsken er næmlig  mer populære å sove med,så hadde barna fått bestemme,så hadde et 8 manns rom hvert perfekt for de  ha-ha  Men de ble enig til slutt,og klart man kan jo og bytte på det.Men det er abolutt godt å se at de trives godt sammen og i hverandres selskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

Og så måtte vi jo opp på dekk og vinke ‘hadet’ til Oslo.Selv  om det  var bare for et par dager…

 

 

 

 

 

 

Kiel her kommer vi….!!!

 

 

 

 

 Så seiler vi ut mot havets gap…

 

 

 

 

 

Etterpå inne var det program for barna med Kaptein Kid- han og vennene hans leitet etter vennen oteren,og han fant de til slutt…så fikk alle ballonger og is m.m

 

 

 

 

 

En søt sommerfugl ballong

 

 

 

 

 

ellers var det rebusløp med premie,ansiktsmaling,lek på lekerommet m.m

 

 

 

 

 

 

En liten søt kanin…

 

 

 

 

ellers var det alltid mye å se på båten….heiser som gikk opp og ned,tur opp og  ut på soldekk, litt gotteri ble kjøpt på taxfree butikken osv. Her kjedet de seg ikke iallefall

 

 

 

 

 

 

Men omsider ble det kveld og endelig soving i de fine sengene,både oppunder taket og nede. Godnatt !!!!

 

 

 

 

 

 

 

Neste morgen var vi fremme i Kiel  (Tyskland), solen skinner og himmelen er blå. Da var det å gå på land noen timer før båten gikk tilbake klokken 14.00

 

 

 

 

 

 

 

Ved kaien

 

 

 

 

Vi hadde ingen planer på land,men noe mat var det eneste vi skulle kjøpe med oss tilbake…

Men de yngste hadde jo veldig lyst å se innom en lekebutikk ,og der møtte de b.l.a på  en stor mamma bjørn og lillebjørn m.m Og minstemor er veldig glad i Bjørner.

 

 

 

 

 

 

 

Og her er det mye utvalg av både brødmat,frukt/grønt og mye annet… Og både brød,rundstykker m.m ble med tilbake

 

 

Det ble ellers en tur  innom mc Donald for å kjøpe med noen hamburgere  tilbake,og rimelig  kebab til  de store gutta m.m  Og klokken går fort når det er mye å se på både her og der i Kiel.

 

 

 

 

 

Da nærmer klokken seg 14 og det ble strax ombordstiging i båten igjen.

Takk for denne gang Kiel.

 

 

 

 

og her kan man se hva storfamilien spiste på turen tilbake… ha-ha

her er både ‘middag’, kveldsmat og frokost neste døgn…

Sånn er det å være på tur. Men nå hadde de ikke vært på mcDonald siden i sommer,så litt ‘godt’ fikk de unne seg på turen. Det var i allefall lite penger  vi la igjen på Color line  og at båten tjente penger på oss i allefall. Nei slikt fikser vi selv.

 

 

 

 

 

 

 

Noen i Familien Kork på tur. Men de koser seg og har det kjekt sammen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Og på ettermiddag ble det en tur på spillerommet der de fikk prøve hver sin ting….Det var og stor stas .Minstemor synes det var bare kjekt å prøvesitte motorsykkelen hun. Kanskje hun blir et farts fantome en dag..

 

 

 

 

 

 

 det ble  og en tur innom’ ‘Aqua land’ for gjengen. Der koste de seg og fikk bade og skli i sklier m.m

 

 

 

 

 

Ja de har absolutt hatt en fin tur, opplevet og gjort mye kjekt selv på få dager,selv om den ble ganske spontan. Og de ville jo klart være der flere dager,helst 1 uke. Mens de store gutta ville helst hatt bil med og kjørt gjennom Tyskland og ande steder i Europa. Men det får vi heller ha tilgode en annen gang.

Vi er veldig glad iallefall at vi kan fortsatt dra på turer alle sammen, og får de med oss,selv om det er barn,tenåringer og ungdommer i ulike aldre blandet.  Det er ikke alltid en selvfølge. Takk for turen denne gang Color Line.

Det er mulig vi kommer tilbake en annen gang.  Hvem vet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook: ‘ Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg