Fin start på vinterferien

 

 

 

Då ble det endelig ‘vår’ tur til å ha vinterferie. Det er noen steder i landet at den begynner nå,noen steder er det ferdig nå . Skolebarna her i huset kan ikke skjønne hvorfor ikke alle skolebarn kunne hatt vinterferie likt. Da slipper de som har sist ‘vente’ en uke til,for de hører om andre som har uken før.  Nei vi klarer ikke helt å svare på hvorfor det er slik. kanskje det er noe som blir bestemt fra fylket eller komune til komune. Vel de er  iallefall  veldig glad for noen dager fri når det endelig ble deres tur. Og det var og som musikk i deres ører når de fikk høre at de skulle ikke på skolen når det ble mandag. ha-ha

Og hva er vel ikke bedre enn å starte vinterferien med fastelavens helg. Der vi baker boller og har i syltøy,bær,krem m.m Det er jo liksom noe vi har pleid å hatt i alle år,så intet unntak denne gangen. Og her i huset liker alle det som er nysteikt,ferskt,nybaket og ikke minst søtt. Men det er aldri lett for de små,jaja ikke for de store heller faktisk  å gape over de store krembollene.

Så i år ble det en litt annen vri.  Så det ble laget  to ulike  str på fastelavels bollene. Halve deigen med store,og den andre med små. Slik at de små her i huset kan få de små og de største de store. Og det ble klart veldig populært.

 

 

Hva planen ellers  for vinterferieyka vet vi ikke. Vi har ikke planlagt noe,selv om det ikke var problemer for gjengen her å¨komme på mange gode forslag. Det ble nevnt både flytur,båttur,utenlandstur,fjelltur,badetur og t.o.m campingtur  osv. Men tror nok noen av de glemmer at det er bare en uke fri denne gangen. For Alt dette de foreslo vil nok ta en hel sommer minst å få gjennomført. Men når sommeren nevnes,så har de allerede kommet med mange forslag der og. Så de har ingen problemer  å komme med forslag iallefall. Ha Ha

Så det  skal de ha for. Men de tenker heller ikke alltid på at det meste de foreslår er slike ting som ikke er helt gratis heller da. Og det koster en del å dra både her og der,Og med så mange som oss,blir det en del ekstra i tillegg.

Men ‘noe’ må vi i allefall gjøre denne vinterferien.  Og det vil vi nok og gjøre. Og vi pleier aldri å ha problemer med å finne på noe.Vi trenger ikke tenke på at vi ikke har snø iallefall ,for det er det en god del av enda rett oppi fjellet her, som er bare 10 minutter å kjøre opp.  Men vi har jo vært så heldig å hatt snø her helt siden oktober,så vi har hatt en stabil vinter her. Så her i huset har de  iallefall fått utnyttet mye vinteraktiviteter denne vintern. Så spørs om de fortsatt er gira på ski og snø n fortsatt.   Lenger her nede er det enda  noen  snøflekker her og  litt der,men det meste begynner å  smeltet vekk pga regn tidligere,så vi må nok litt lenger opp for å gå på ski,ake  og slike ting, Og det beste er jo og  at det er gratis å¨gå tur i fjellet.

Vi er iallefall ganske spontane av oss,men i utgangspunktet tar vi  stort sett en dag om gangen. Så får vi se hva vi lander på.

 

Men en tur til museumsområdet med de gamle bygningene  ble begynnelsen på vinterferien. Der er litt lekeplass å leke på og noen fastelavens boller ble tatt med som ‘Niste’. Siden de to eldste jobbet likt i helgen passer vi hunden  Linus og noen dager. Da fikk vi og tatt noen fine bilder av han der .

 

Men først måtte vi jo lage bollene. Og det er som sagt alltid god hjelp  å få av de yngste her i huset. To av skolebarna hadde og tatt med seg noen greiner på skolen siste dagen,for de skulle lage fastelavens ris i kunst og håndverks timen. Og de var fint pyntet med allslags fine farger på fjærene.

 

 

 

 

 

Alltid stas med bollebaking her i huset, To blide…

 

 

 

 

 

Det var spennende med de her fjærene på de fine fastelavens risene som to av skolebarna hadde laget

 

 

 

 

 

 

 

 Så kjekt å se grønne knopper begynne å sprette ut på greinene. Et sikkert vårtegn det.

Og ei lita som er i full gang med baking…

 

 

 

 

 

 

 

Resultatet av bollebakingen. De her skal bli til fastelavens boller med  b.l.a krem inni

 

 

 

 

 

 

 

Søskenkjærlighet,

alle er glad i denne lillesøstra her,og broremann er en av de.

 

 

 

 

 

 

Ut  en liten  tur med sol og blå himmel

 

 

 

 

 

 

 

Noen av gjengen som er glad for vinterferie

 

 

 

 

 

 

 

fine Linus

 

 

 

Han elsker å være ute å løpe eter pinner ,men stiller og gjerne som modell… ha ha

 

 

 

 

Og så var det de bollene da…

 

 

 

 

 

 

En gutt som gleder seg skikkelig til å smake på en av de gode bollene

 

 

 

 

 

 

Og denne gangen ble det altså en deig med små boller til de minste ,og en deig med store boller til de eldste. Og det falt absolutt i smak

 

 

 

 

 

 

Bollene ble fylt med krem, jeg har og litt gelantin i kremen,så den ikke blir flytende, litt bringebær syltetøy og hele bringebær,og klart melis på toppen.

 

 

 

 

 

 

 

Og bollene ble veldig godt mottat her i huset ,tror snart 30 boller er spist i løpet av dagen. Og jammmen er det noen til overs til mårradagen også.

 

 

 

 

 

 

 

Da er og jobbe helgen over for de to eldste og jammen hadde de og både fått selv,men og servert pasienter fastelavensboller på arbeidsplassen sin.

Linus kan nå returnere hjem etter noen fine dager hos oss . Og desverre det ble ikke noe ‘bolle’ på denne karen denne helgen,men med et kjøttbein fra middagen var han godt fornøyd likevel han.

 

Så alle var enig i allefall at det ble en fin start på vinterferien med gode fastelavens boller …Det er egentlig utrolig hva noen bollekrem og noen bær kan gjøre.. Ha- Ha

Skal ikke alltid så mye til nei.

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg