Vi er nok irriterende.

Altså å være så mange i familien,å ha så mange barn som vi har,og ikke minst å velge å få så mange barn, kan klart være irriterenes for noen mennesker. Det er ikke meningen å være det,det er ikke meningen å støte noen med vårt syn at vi er mange,det er heller ikke meningen å plage noen eller å være til bry. Det er langt i fra vår hensikt. Klart alle som har barn vet at de kan være irriterende for noen,barn irriterer,det vet de fleste. ikke bare for foreldre og søsken,eller familien generelt. Men de kan være plagsomme,masete,slitsomme utad og,mot andre. Og det er bare slik barn er,noen er mer stille,noen er mer masete og utadvent. Barn er ulike. Og klart at et eller to barn kan irritere mennesker kan de fleste takle,men for oss som har mange barn,og flere våres barn er ‘dessverre’ alt for utadvent,så tar det kaka liksom.(sier ‘dessverre’ for det er det for noen….dessverre…) Men det er så mange av våres. det er liksom ikke bare en eller to,men minst 4,5. de bråker,skriker,løper,slår,ler,roter og maser…..osv… Men de mener ikke noe vondt med det, de mener ikke å plage noen,være til bry,være slitsomme….De vil bare være seg selv,de er bare seg selv. De er bare barn…

‘ Å de maser og maser ,hele dagen,de roper,de skriker,spør om alt mulig….!!!’

De er egentlig snille,gode hyggelige og høflige barn da. Ingen av våres barn slår noen OM ikke noen andre har gjort de noe først,plaget, eller tatt i fra de noe de hadde først f.e.k.s

Å slå er ikke lov altså,det er ikke greit i det hele tatt.Men noen små barn får ikke uttrykket seg og sin frustrasjon på annen måte noen gang enn å slå. Likevel vil de som slår få skylden,selv om det oftes er en grunn til at de slår.

Barn må lære,å lære,å lære, å de må veiledes og rettledes. 

Og så maser de.Ja våres barn maser og,men at en eller to maser er jo greit,men vi som har så mange barn,får dobbelt blikk av folk,asj…der kommer de Vabø med alle de ungene. off, de er så slitsomme de ungene,de er så plagsomme, de bare maser. 

man kan rett og slett bli koko i ‘topp lokket noen gang…’

Ja de maser,de spør om alt mulig,alt fra solsystemet til hvor mauren bor, hva klokken er og hvor kina ligger.Hvorfor ditt og hvorfor datt. Ja barn kan være en tolmodighetsprøve,en stor test,for selv etter 29 svar på et spørsmål,klarer de å prestere fremdeles 

‘hvorfor veien er å humpete,og pappen har sagt for ‘ente gang at det er pga telen. Joda da må en klart spørre hva er da ‘tele’…? 

Men barn er nysgjerrige,barna skal spørre,de skal mase,hvordan ellers kan og skal de få vite alt. 

Joda klart barn få få spørre,men når de spør om det samme om igjen og om igjen,ja da kan det koke i hvert et topplokk. Og igjen klart et og to barn kan liksom det,det er greit med de som har den minste gutten,eller jenta som maser,men vi…nei vi har så mange som maser vi,de har så mange unger de,og enda fikk de en unge til nylig.

“og for all del,no må du dra opp smekken på buksa di mor,så dere ikke får flere unger.Det er nok no,dere har nok no”- sa nylig en dame til meg,når hun så at jeg hadde glemt å dra opp smekken på buksa…

akk ja,vi bryr oss ikke vi da,vi kan jo ikke det,men det er liksom litt sårt for barna da,at de skal liksom oppfattes som plagsomme,så irriterendes,føle de er en klamp på foten.

VI er en klamp på foten. Man blir klart litt lei oss for det da. Det er liksom ikke slik det skal være,ikke slik vi ønsker det. Ikke slik vi mener det.Ikke slik vi hadde tenkt det. Men dette er nok slik de med mange barn og andre stor familier kjenner på,opplever og føler 

Og for all del,vi ser det ikke slik,langt i fra.Vi kjenner våres unger,vi vet hvordan de er,vi respekterer de for den de er. De er våres barn,alle er unike,er seg selv.Og vi er glad i alle.Og klart vi kan snakke til de,og det gjør vi og, om de maser alt for mye utad til folk,eller oppfører seg dårlig på noe måter,men de pleier ikke gjøre det. Men mase,ja det gjør de,men tror det er heller det at andre føler og opplever de som masete for de spør om alt mulig,og igjen og igjen.

Så i noen øyner er vi nok dessverre en klamp på foten.Ingen sier det direkte,men ‘noe’ merker man bare.Det ligger i luften – Beklager det er i alle fall ikke meningen.

Og ikke minst skjer det noe…’huff,nå ble den lampa knust…ja det var vel de ungene til Vabø,ja de har jo unger som roter,bråker,løper over alt,det er så mange av de. Klart det er de. Er jo ikke noen av de andre,de som er bare har en…eller de der som har de to andre barna’ 

no må dere slutte å mase sånn…!!!!

Og ja våres barn er nok irriterendes,det synes t.o.m vi noen ganger,og maser mye gjør de og ,men de er ikke barn som ødelegger,de vil ikke være slemme med noen,de er ikke sånn. Ja de kan være uheldig,som alle kan være,men de er ikke bevisst stygge.De ødelegger ikke bevisst. De er liksom bare barn.Vi tåler de vi,det er jo våres barn. Vi takler fint at de maser om det samme 68 ganger….

Og det blir for dumt å hinder de å få gå i et selskap feks for vi vet at der kommer de til å spørre og mase,spørre om alt mulig,hva som er inni kaken,hva skruer som er i taket,eller hva som er nedi kjeller døra. Og de vil nok irritere både andre barn og foreldre som er der. Men det blir da helt feil å holde barne vekke,ikke få la de gå bare fordi de maser eller spør. De har liksom like mye rett å gå der de og-om de er invitert da…selv om de maser. 

Det er heller ikke deres feil at de er så mange,de synes heller ikke det er dumt å være mange,de ønsker å være alle som de er,de ville aldri valgt vekk noen…de er avhengig av hverandre,noe man som oftes blir når man har mange søsken.

ja ja var vel en her som ville selge søstera da for noen år siden…ha ha,men en slik historie har de fleste hørt før. Men her ble det bare med den ene gangen da. 

Så for oss selv er vi veldig fornøyd med å ha hverandre,vi er veldig fornøyd med alle våre barn,vi er så glad for å ha akkurat de barna vi har.Og hva vi synes,som mamma og pappa til så mange barn,er og blir klart det viktigste.

Men utad,for noen så er vi nok en irritasjon,og det vil vi og alltid bli. Egentlig er vi slike som vil holde lav profil,vi er ikke sånne som skal stikke oss frem og skryte av å ‘se på oss’- nei vi er jordnære,ikke kravstore,er nøytrale,tar oss selv lite høytidelig, og veldig greie egentlig å ha med å gjøre. ha ha

Vi er ikke vanskelig på noe måte. Og det ser vi og er noe som smitter over på barna,de er nemlig ikke så vanskelig de heller sånn.

Men at de kan mase,ja- men de er stille og rolige og….de er faktisk som barn flest,bare at det er flere av de,men det er vi bare stolt over-de er vår rikdom,og vi er heldig som har de. Så får no andre bare synes  vi er irriterenes,det kan vi fint leve med.

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna ‘

12 kommentarer
  1. Hei
   Sunde og friske barn. Barna dine er elsket og verdsett Vi bor heldigvis i et fritt land. Ingen har noe med hvor mange barn familiene har. Håper at det snart lykkes for dere å få deres eget husvær,

  2. Huff da! Klart ikke ungene dine er en klamp om foten! Og jeg er SIKKER på at dine unger ikke er verre enn andres unger 🙂 Men jeg mener likevel det er fornuftig å sette strek for FLERE barn nå. Dere har jo erfart hvor vanskelig det er å få leie et hus når dere er så mange. Et svangerskap innebærer jo også noe risiko, og du/dere har allerede en HERLIG gjeng på 11 som trenger dere <3

  3. Tusen tusen takk snille deg astrid: takk for gode ord. ja du har så rett,men fortsatt har jo klart folk meninger og synspunker. Og det må klart folk ha,og det må man bare respektere. Men vi er jo alle ulike. Og godt er det. joda no må vi bare tro at det dukker opp et hus snart. Håper alt er bra med dere og. koselig at du kikker innom oss innimellom. hils gubben…;) klem herfra

  4. ååå tusen takk for gode ord snille deg Anonym: joda vi trives godt og har det bra sammen alle. vi har så mye å takke for og være glad for.virkelig. fin uke til deg og dine. klem herfra.

  5. nei de er egentlig veldig greie barna her Bjørg: Men for noen er de nok masete,eller oppleves masete. hatt noen episoder siste tiden,der vi har opplevet det. Og at de faktisk oppfattes som en ‘klamp på foten’- men vi ser på det slik at det er jo de som irriterer seg over alt mulig som egentlig har et problem. rart nok når de selv har barn. og at deres barn maser bare ‘litt’ i forhold til våres som ‘maser’ hele tiden. men,men vi kan ikke bry oss så mye om det. barn er barn,de er seg selv de og er naturlige. og ja kan spørre om alt mulig,men sånn er det barn er.
   Vel,det å få barn er heller ingen menneske rett,og ikke en selvfølge,og vi er veldig takknemlig for de vi har fått og har. Og klart alle svangerskap er en risiko,men jeg har enda ikke vært i den kategorien. vi er alle ulike der og. Men har ei som følger oss her inne som har 13 som er et forbilde da..ha ha 9 gutter og 4 jenter. og no er de store,og de har blitt besteforeldre til flere. og hun har blitt fostermor. Hun synes veldig om at flere kunne satset som hun…ha ha og vi spøker jo med har jo ikke prøvd tvillinger da…før vi gir oss. Men hussitusjonen tror vi vil løse seg snart no. og den er jo midlertidig . og klart det er mye annet i samfunnet som kan være problematisk. Men det gjelder og for mange som ikke har mer en 1 eller 2 barn og. slike som er alene mødre m.m så alle har vel noe de synes er vanskelig. men som vi har erfart etter mange år med mange barn,at situasjoner endrer seg etter hvert. Man har ikke blitt lovet et problemfritt liv,men det er ofte forbigående,man reiser seg opp og kommer seg gjennom. Man blir ikke sittende.Så vi ser på fremtiden som spennende og lys.Og vi har store doser tro og håp. fin uke til deg og dine. klem herfra.

  6. Den mener ditt og den mener datt. Flotte barn dere har, hver eneste en av de. Og ingen andre kan si at dere skal sette stopp og ikke få flere! Det er dere som må ta ansvaret og det gjør dere med glans. Så stå på, fortsett og leve som passer dere. Så kan alle andre passe sakene sine og heller opptre støttende om dere eller noen andre skulle trenge det en gang.

  7. Vanskelig å forstå for meg som kjenner dere og alle barna at dere kan være et problem for noen.😊. Barna er nå både hyggelig, veloppdragne og arbeidsomme. Så klart de må få utfolde seg og spørre om ting og tang, ellers får de ikke greie på noe. De minste i alle familier bråker vel litt og uhell kan skje. Lev videre med god samvittighet, flott familie som ikke støter noen. God klem fra meg😚👍❤

  8. tusen tusen takk for gode ord
   Anonym: ja sånn er det alltid. folk skal mene og synse. og klart det må de få gjøre. og det må vi bare respektere. men det viktigste er hva vi selv føler og kjenner for. Hvordan vi kjenner vi har det og vil ha det. og tror mye har med holdninger og instillinger å gjøre.og ikke minst alle er ulike. og det er bare bra. og jeg vet at hadde vi fått flere,så var det det aller mest rett for oss. at vi og har valgt å få så mange barn,er og rett for oss. noe annet ville vært pr. i dag helt utenkelig. Det har vi diskutert mange ganger. og klart jo flere jo mer støy blir det og,men ikke noe overdrevent. det kan være mye verre mange plasser med bare to tre barn. det er nok helt individuelt. og det er jo slik som du og sier at alle har nok egen saker å passe. ha ha men uansett så er det og slik at har man ikke noe bra å si,så la være. synes alle tjener mest på å heie på hverandre enn å kritisere.

  9. å tusen tusen takk kaosverden89: takk for gode ord. ja vi trives godt som storfamilie og kunne aldri tenkt oss noe annet. og det er bra at alle er ulike. og har ulike syn på ting.

  10. joda du har så rett Bjørg Rønshaugen: og er så enig med deg,og det er jo bare slik det er,men du vet,det er jo alltid noen som ‘ser’ ting på en annen måte.og alltid noen som blander seg. finnes over alt. mange synes vel synd på oss og som har alle de ungene…ha ha men vi trives med det vi,så lenge vi har det bra sammen og ungene,så trenger jo egentlig ikke folk blande seg,er jo vi som skal ta ansvar for de. men i dag finnes det folk over alt som ikke alltid tenker før de snakker…ha ha men pytt sann,vi kan ikke bry oss. så lenge vi vet at det er de som har problemet og ikke vi,så lar vi det blåse forbi..ha ha
   tusen takk for dine alltid gode og ikke minst positive ord. du er god du Bjørg.klem til deg

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg