Skolens Julekonsert

 

 

Då kom endelig dagen her i huset for skolens årlige julekonsert. Og den har de yngste skolebarna gledet seg til en stund,for de skal opptre på ulike måter. Og klassen der to av våres går sammen,3.klasse og 4.klasse skal både synge og vise skuespill. Og vi har fått fulgt litt med her hjemme,for barna har fortalt hva de øver på,sanger og skuespill,så vi har gledet oss til å få se hvor flinke de er.

Det er og første gang 1.klassingen vår får være med å synge og vise hva de og har øvet på.Og han gleder seg til mamma ,pappa og lillesøster/storesøster skal komme å se på.  Men de store skolebarna,som 10.klassingen vår er heller  ikke helt fritatt  på julekonserten. For både før og etter julekonserten skal det selges mat og kaker til alle de fremmøtte. Og hvert år er det en tradisjon at 10.klasse står for salget. Det er nemlig innsamling til klassens årlige skoletur som er i juni. Og dette gjorde vi og i fjor for 10.klassingen vi hadde da. For det er slik at vi foreldre til 10.klassingen stiller med både kaker,som kjøkkenhjelp,pynte og ryddehjelp m.m Så det har blitt planlagt noen uker nå blant foreldrene hva som skal lages,selges,kjøpes inn,pyntes med osv.

Og i år hadde julekonserten et ekstra koselig tema for hele konserten og det er ‘Alf Prøysen’. Så både skolebarna skal vise skuespill og synge sanger/viser av Alf Prøysen. Og han har jo så mange koselige julesanger/viser og ikke minst julehistorier. Og de kommer man virkelig i julestemning av.

Så vi har hørt de yngste barna her  øvet en del spesielt på sangen ‘Her kommer Du og jeg og Dompappen’. Og så skal de altså vise skuespill og kle seg ut med gamle kofter,luer og slike klær de hadde på den tid. Så det blir absolutt kjekt å se.

Og det ble altså en flott julekonsert.Men så pleier og det som skolen øver og fremfører med skolebarna på å  være veldig bra. De leverer like bra hvert år.

Og jeg som er en bakeglad person,stilte jo med kaker som skulle selges ,men i tillegg ble det steiket lapper/sveler. De andre foreldrene kom og med ulike kaker og desserter.Ellers møtte vi tidlig for å pynte bordene,lage deig, pizza  m.m på kjøkkenet.  Det var salg fra 10.klasse både før og etter, Og etter alt var ferdig fikk  10.klasse en god del inn i skolekassen sin.

Og alt i alt ble det vellykket alt sammen. Flinke lærere ,foreldre og ikke minst elever. OG det beste av alt er at siden de har vært så flink å stelt i sammen denne flotte julekonserten,der alle kom nok i god julestemning etterpå ,så fikk eleven dagen etter dra på kino. Hele skolen skulle få se filmen som er etter Alf prøysen  som går nå, ‘ bygda som glemte at det var jul’.

Absolutt en fin avslutning på alt. Og her i huset synes jo de det var stor stas,for det er ikke noe hverdagsliv å kunne  drar på kino.

 

 

Da er det tid for Skolens Julekonsert !!!

 

 

 

 

Og vi som har skolebarn i 10.klasse hadde altså i oppgave å stille opp før  julekonserten for å lage mat og ordne til. Og noen av oss var der mange timer før. Vi hadde regnet på å lage oppi 20 pizza,og en del pizzasnurrer. Total ble det nok over 25 pizza,for deigen hevet seg så veldig…ha ha  Men jeg som liker dette med å lage gjærbakst satte i gang og fikk laget de her oppi 25 deigene + 4 deiger til pizzasnurrer. Etterhvert kom elever og noen flere foreldre som var med å steike,kutte opp og legge på fyll m.m Noen passet på å steike pizzaene ,noen ordnet til bord,stoler,noen ordnet til salgsbordene og alt rundt salget m.m

 

 

Veldig greit å legge de ferdig eltet deigene oppi boller. Det går noen kg mel til over 20 pizza. Brukte to kjøkkenmaskiner til jobben og fikk god hjelp på slutten av Joachim når han kom,og de var ferdig på skolen. Etterpå skulle over 25 pizza kjevles ut og legges på plater klar.

 

 

 

 

Etterpå var det å finne frem takken og begynne å steike på lapper/sveler.

 

 

 

 

Noen av foreldrene og elever ordnet i stand litt jul/advent inne i spisesalen.

 

 

 

 

enkel pynt var det,og det bilde var jo veldig koselig da…

 

 

 

 

Og så  var alle foreldre,besteforeldre  kommet for å være med på julekonserten.Salg av både pizza,pølse og kaker var det både før og etter konserten. Men så begynte konserten og tema var altså ‘ Jul med  Alf prøysen’.

 

 

 

 

 

Det var mye variert og fine innslag på konserten,og de flinke skolebarna sang flere ganger sanger av Prøysen.b.l.a den koslige sangen om ,” her kommer du og jeg og dompappen”

 

 

 

 

 

 

‘dompappen’,absolutt en favoritt fugl om julen det..

 

 

 

Etterpå hadde  altså 3. og 4. klasse øvet på et skuespill . Og det var den julefortelling laget av Prøysen :’ Bygda som glemte at det var jul.’

 

 

 

 

 

De viste skuespill om alt  mulig folkene i bygda glemte. De glemte å stå opp,de glemte å spise,og da ble de syk,måtte til doktoren,men han hadde og glemt å spise og var syk.De glemte å kle på seg,de glemte sko,og gikk ut uten sko.Men de hadde og glemt at det var jul og alle forberedelser det førte med seg og mye mer.

 

 

 

 

 

men så var det ei lita jente i bygda  som kom på etter å ha vært i skogen og funnet et grantre ,så fant hun et gråpapir,men tilslutt såg hun et fuglenek på låven,da kom hun på at det var snart jul. Men hvordan kunne hun fortelle alle i bygda dette. Det var jo lillejulaften og ingenting var klart. Da kom hun på å heise fugleneket oppi flaggstanga,og da såg alle i bygda det, og husket at det var snart jul.

 

 

 

 

 

 

og alt dette viste 3.og 4. klasse i et skuespill.Og de var veldig flinke. Og når de ‘kom på ‘ at det var jul måtte de finne frem juletre…

 

 

 

 

 

og alle ‘folkene’ i bygda måtte skynde seg med juleforberedelser. Noen bakte,noen vasket gulv,noen hengte opp gardiner,noen hengte opp stjerna,Noen pynta treet og noen pakket inn gaver. Og tilslutt tok hele bygda et felles bad. Alle hadde jo glemt å vaske seg siste halv år…ha ha

 

 

 

 

 

 

Og alle elevene  var veldig flinke og det var en morsom julefortelling. Etterpå var det flere innslag med sang fra andre klasser,opplesing fra noen klasser og klokkespill fra noen…

 

 

 

 

 

 

Og så var konserten over,og det var  tid for kaker og andre godsaker. Og da var det bare å være  parat med å sette frem kaker,pizza,brus,lapper m.m og 10.klasse stod klar for å selge til mange sultne fremmøtte.

 

 

Dette er bare en brøkdel av hva som var til salgs

 

 

 

 

Joachim stod sammen med flere andre i klassen sin for salg av kaker,pizza og mye annet godt. Og jammen fikk alt bein å gå på. Det var ikke mye igjen etterpå og de var godt fornøyd med julekonsertens salgsresultat.

 

 

 

 

  To kakeglade barn som koser seg…

 

 

 

 

 

Etterpå når alt var roet seg,folk var mette og fornøyd,og de begynte å gå hjem,var det bare å være med på felles rydding. Men alle var med å bidra så det gikk i havn. Mens vi ryddet og tok oppvask m.m hadde b.l.a denne karen satt seg opp til pianoet som stod på scenen og klunket litt på tagentene. Han har lyst å lære å spille piano og har sagt at han har en drøm om å bli god. Og piano læring har vi lovet at han skal få. Og det gleder han seg til. Viktig å viderutvikle interessen.

 

 

 

 

 

 

Også var årets skole konsert over. Det hadde vært en lang dag,noe de merket godt morgenen  etter. Men de kom seg opp for de skulle jo få dra på kino å se julefortellingen de hadde hatt om på jule konserten. Det var klart stas.

 

 

 

 

 

Og 10. klasse var og godt fornøyd,både med flere penger i skoleturkassen deres,men det var og 3 hele pizza igjen etter konserten,og det ble skolelunch dagen etter når de kom fra kinoen. Men de var absolutt vel unt det,for alle hadde vært så flink å bidra under skolekonserten. T.o.m en av kontaktlæreren hadde blitt rørt av pågangsmotet deres. Hun var så stolt. Og det viser jo klart også en flott innsats fra de. Slike ungdommer liker vi . 🙂 🙂

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg