Det ble tilslutt napp å få.

 

 

Da har endelig nest eldste jenta her i huset fått napp. Hun har leitet,søkt og stilt opp på visning i en lengre periode for å finne seg noe hun kan leie. En hybel,en kjeller leilighet,en del av en leilighet,bo kollektiv m.m for hun er det egentlig det samme. Bare det er noe krypinn hun kan bo i.

Og endelig nå har hun altså fått napp. Så flott !!!  Så nå har hun også emigrert til Oslo der storesøster bor. De har mer eller mindre bodd sammen i storesøsters leilighet nå i høst,( Vært hjemmom innimellom da..) men storesøster vil jo bo alene,og det vi hun andre og,så da har hun nest eldste jenta her måttet finne seg noe annet. Men hun har villet bo i Oslo området,siden det er der hun jobber. (det blir alt for langt å pendle fra her vi bor og til jobb… 1 1/2 time ) Og ellers innimellom jobbing tar hun 6 fag dette året (august til juni) og allerede nå før jul har hun hatt 3 eksamener. Hun passer og hunden til storesøster innimellom jobb og lesing.  Ellers så liker og trives begge de to store jentene seg i Oslo,og synes det er helt ok å bo der.

Rebekka flyttet egentlig hjemmefra når hun var 16 år og begynte 1.året på vidergående. Da bodde hun hos Morfar i Bergen siden det var mye kortere vei til skolen. Der ble hun boende vel et år,og flyttet så ned til østlandet etter oss andre. Så ble hun boende hjemme et par år,før hun flyttet sammen med storesøstern. Men nå har hun altså fått sitt eget.

 

Så da er det jo klart på sin plass her i huset at vi stiller opp og hjelper henne med å flytte de tingene hun skal ha og trenger.  Og når vi likevel var innom en rask tur for å kikket på ‘jul på Akershus festning’ ,så hjalp vi altså Rebekka med å flytte litt ting og tang. Og her i huset er det alltid mange villige armer og hender som vil hjelpe til.Det står aldri på det.

Det er ikke så mye hun trenger å ta med seg. For det hun har funnet er en leilighet der det bor to andre jenter fra før. Det er en stor leilighet og det er tre soverom i leiligheten,to bad,stort felles kjøkken  og veldig stor felles stue. Så det  er det meste der. Så det hun trenger først av alt er det hun skal ha på rommet sitt. Det var allerede en stor seng der ,så den kunne hun bruke,men det er likevel plass til en kommode,skrivepult/stol,et nattbord m.m Ellers blir det gardiner,speil,noen hyller,bilder m.m  og klærne hennes  da. Et stort klesskap står i gangen og et skoskap til disposisjon

Joda dette likte hun godt,og de ønsket og at hun kunne bo der om hun ville selv  da. Og det ville hun klart. Så da var det å skrive leiekontrakt og få nøkkel. Hun er godt fornøyd,og vi er glad for at hun har funnet seg et krypinn som hun er fornøyd med. Ingenting er bedre enn det.Det er jo klart bare noe midlertidig,kanskje til sommeren eller lenger.Men uansett en plass må en begynne,og denne leiligheten var absolutt et flott sted å starte. Det er sentralt til alt,og da passer det utmerket for henne. Hun vil og  bruke det neste året mot sommeren til å jobbe og lese på flere fag med avsluttende eksamener,så da er ikke det sånn superviktig om hvordan hun bor.

 

 

 

 Da må jo vi si Gratulere med et krypinn  til  nest eldste jenta her,Rebekka, at hun nå har flyttet for seg selv (iallefall inntil videre…) Men de er jo veldig glad her i huset  da når hun kommer innom nå og då…( og henter  feks litt mat m.m ) ha-ha

 

 

 

 

 

 

Absolutt En  fin leilighet,og selv om rommet hun har ikke er sånn super stort er hun godt fornøyd for det hun.For resten av leiligheten som hun deler med 3 andre jenter, har hun  mer enn nok å gå på.

 

Ene kroken i stua,den var ellers veldig lys,stor og romslig

 

 

 

Kjøkkenet var og stort,lyst og romslig. Alt man trenger.Og  Disponibelt kjøleskap og frys m.m

 

 

 

 

Det er to bad i leiligheten m/dusj ,dette var ett av de.

 

 

 

 

 

 

Og dette er hennes rom. Gardiner er ikke kommet opp,og nattbordet er ikke hennes. Men hun har et eget.

 

 

 

 

 

Dette er inngangen til leiligheten. Det er inn til en liten  bakgård og inn en dør og opp en trapp til andre etasje ligger leiligheten. Dette er inn til 1. etasje. Hun har rom på høgre side ett hakk opp.

 

 

 

 

og her er det nok av bærehjelp…dyne,kle,kommode,ting og tang…

 

 

 

 

Og så er det selvfølgelig to klatremus som måtte teste ut det ‘kjæmpe store’ vinduet hun hadde på rommet…

 

 

 

 

og ei lita jente som måtte gå mange runder rundt for å se,inni stua,innpå kjøkkenet,gangen og tilbake til rommet…

Men nå skal vi videre ut,for det er ganske varmt å gå med dress inne. Vi skulle bare rett innom vi med tingene,og nå er vi ferdig med det.Det er skole i morgen og skolebarna må opp tidlig.

 

 

 

 

 

Gutta synes den store gamle døren som gikk inn til bakgården var skikkelig kul.

 

 

 

 

 

 

Men nå får hun bare plassere tingene sine og finne seg til rette der. En dag tok vi turen på Rusta og fant litt tepper,til gulv og seng,nye hånduker,gardiner m.m som hun tok med seg tilbake. Vi var og  på en butikk runde så hun handlet inn litt basis varer å ha i kjøkken skap og kjøleskap. Så nå har det blitt fint og koselig der. litt lys i vinduet m.m hjelper og på. Så får vi bare håpe at hun trives der,og det er også noen hun tror selv at hun vil komme til å  gjøre.  Og ingenting er bedre enn det, da er vi og klart fornøyd. Men det er helt soleklart at det er jo vemodig da at de her store barna plopper utav redet den ene etter den andre,men slik er det.  Det er godt iallefall de vet at det er ikke lange veien for å ta en visitt hjem til familien sin. Der kan de komme når som helst,vi står alltid med åpne armer for de alle 🙂 <3

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘ Huset med de 11 Barna’

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg