Hurra for gjenbrukte julegaver !!!!!

 

 

Her i huset er gjengen fortsatt i julemodus ,men det er jo romjul og da er det jo lov å være i julemodus. Og de trives godt med å ha skolefri,å kunne legge seg litt seinre enn vanlig,men og stå opp litt seinere enn ellers. Jaja,ikke det at de yngste bruker sånn ekstra tid om morgenen til å sove vekk morgenen da,men de skal opp de for det er noen fine leker de fikk til jul som er mest interessant nå om dagene. Men tenåringene derimot,de har ikke alltid like hastverk om morgenen… ha-ha

Altså de 5 yngste barna her fikk altså noe veldig fint og kjekt til jul . Og det angående julegaver,skal det altså bli mest av i dette innlegget.  Jeg har alltid vært vant  oppover årene med å gi og få julegaver som er nyttige,som man har bruk for,eller trenger. Men klart det er og kjekt å få noe en kanskje har ønsket seg,spart til eller interessert i og til jul. En balanse tror jeg absolutt på.

Jeg for min del fikk i min barndom fine og nyttige ting. Sokker,votter,lue,genser,en  tannkost t.o.m,  men og noe jeg var interessert i, som farger/tusjer og tegnebok. For jeg likte veldig godt å tegne,male,fargelegge m.m Og det har blitt mange  fulle male og fargebøker oppover årene. Noen år  fikk jeg og en dagbok,sånn med lås og nøkkel, for jeg har alltid likt å skrive. Og dette var alltid kjekke ting å få.  Dessverre ,og da må en si dessverre,så har tidene endret seg,og gaver blir mer og mer av,ikke minst dyrere og dyrere. Vi lever i et overflodssamfunn,og når man hører de høye tallene som regnes å bruke i julen ,må en bare riste på hode. Det er jo overhode ikke dette julen handler om i det hele tatt. Det er og flere og flere familier som sliter med å få endene til å møtes i hverdagen,og høytiden som julen gjør det ikke bedre.Og mange vil aldri oppnå det storparten av samfunnet og kjøpestanden legger til rettes for. Et stort og alt for mye kjøpepress. Forbruker rådgivere sier og at det samme skjer år etter år. At folk bruker alt for mye penger  i desember,så de har ingenting igjen i januar og utover på nyåret.  Men  man trenger altså ikke henge seg på denne karusellen. Man kan bruke fornuften og tenke seg om noen  ekstra ganger. Er det virkelig nødvendig?Mange folk i dag har stort sett det de trenger,og likevel skal det ha og det gis mer.  Og det er overhode ikke nødvendig. Uansett,så fører det med seg mye stress og kav,og hva er vitsen med det. Da blir alt bare et styr.

Som foreldre trenger man heller ikke henge seg på karusellen. Hva trenger barna, har de bruk for det og det? i såfall kan man skaffe det på en rimeligere måte,så sparer man på noe iallefall.  Siden jeg har alltid vært vant med å få ting en trenger,så har jeg viderført det videre. Her i huset har vi alltid gitt barna noe de trenger, eller behøver. Men siden vi og kjenner hvert enkelt barn og hva de er interessert i,så har det og vært en slik gave noe de og i tillegg har fått. Vi har og gjort det som vi  gjorde i fjor, å kjøpe gaver/ting både på finn.no, andre kjøp/salg sider, bruktbutikk eller loppemarked. Derfor tenker man flere måneder før og fordeler jevnt utover mange måneder,så slipper en å måtte gjøre alt i desember.

Og vi har fått tak på mange fine ting til en veldig rimelig peng denne julen. Og alle har vært fornøyd. Det ved å kjøpe brukte gaver,noen er faktisk nye,og noen bare prøvd et par ganger, så er en med  å spare på miljøet og ikke minst lommeboken. Noen selger ting bare fordi de fikk en ekstra ting,eller de likte ikke det de fikk,eller ikke trengte det mer m.m  Det er mange årsaker,men gjenbruk er overhode ikke noe lavmål å få eller gi. Faktisk er det og mange flotte ting en kan få via kjøp/salg sider som en ikke  kan få i butikker lenger. Enten lages det ikke mer eller er ikke i salg lenger m.m Så hurra for brukt og gjenbrukt. !!! Det er faktisk smart. Og i tillegg en fin måte å vise barna på at brukt er bra,og det gjør heldigvis alle her i huset uten å synes det er  noe dumt,fattigslig eller lavmål. Tror og det er en fin måte å ikke få kravstore eller bortskjemte barn på.   Det er og viktig å poengtere for barna i julen at vi har mye å være takknemlig for. Ikke alle barn er så heldig å få gaver,å ha det så godt,eller få feire jul i det hele tatt.

Og så handler det heller ikke julen om dyre gaver.En gave handler om tanken og hjerte bak, og ikke verdien. Julen inneholder og så mye mer.

 

 

 

 

 

Her i huset kjøper vi gjerne gaver på ulike  kjøp og / salg sider som finn.no . Og barna er veldig fornøyd med det de har fått,selv om det ikke er kjøpt nytt eller i en butikk. Det er innholdet og tanken bak som teller,ikke verdien.

 

 

 

 

 

I år under juletreet her,var det mange gaver kjøpt fra flere ulike  kjøp/ salg side. Men hva betyr det. …Det betyr ingenting. Små  Barn skjønner ikke verdi på en ting. Og de større barna er glad for innholdet,at det er nyttig ,ikke minst og hvem det kommer i fra,ikke hva det koster. Og har ikke store barn lært det,bør de læres det…mener no jeg da.

 

 

 

 

i år, og denne julen skulle begge de to eldste jentene som bor i Oslo jobbe. Men heldigvis bare  slik at de fikk noen timer sammen med resten på julaften.

Nest eldste jenta jobbet dagvakt på julaften og var ferdig kl 15.oo

 

 

 

 

 

 

Eldstejenta hadde 4 nattevakter på rad nå i juleuka,så hun jobbet b.l.a  lillejulaften til julaften,sov til 15.30 og var hos oss noen timer,for så å gå på nattevakt igjen klokken 21.30-22.00 . Og pappen både hentet og kjørte de frem og tilbake.

 

 

 

 

 

Og mens pappen hentet jentene i Oslo ,fikk vi dekket bordet og laget ferdig middagen. Dessverre er kjøkkenet så lite her at det er ikke plass til alle rundt bordet,men noen kunne iallefall sitte der. Er jo ikke så glad i rødt borddekking,så da ble det mer i det  grønne.

 

 

 

 

 

 

 

 

Resten av blomstrene fra bursdagene siste dagene fikk stå i små gjenbruks flasker. Granbar og kongler er fra naturen. Gamle noteark fra en bok funnet på gjenbruk ble fine potteskjulere for sviblene. Sviblene,de lukter så godt.Gamle sandkakeformer ble fine til å ha telys i. Både lys og servietter er rester fra konfirmasjonen i sommer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kar som synes det var godt med julemat. Og som vestlendinger er vi vant med pinnekjøtt på julaften,men vi har og litt ribbe. Selvfølgelig  julemat og  til en billig peng. Jeg fikk kålrot til 2 kr kg. Surkål til 2 kr pakken. Poteter til 4 kr kg. Pinnekjøtt til 65 kr kg ,ribbe til 39 kr kg og pølse til 10 kr pakken. Vi var og en tur her tidligere til Sverige og kjøpte litt brus,ost,gotteri m.m som vi skulle ha hele julen.

 

 

 

 

 

Og så var jo barna her veldig spent på hva som faktisk befinner seg i de julegavene under treet da. Og i år var de ekstra heldig. For med storesøstre som har inntekt,så fikk de ekstra gaver derfra,i tillegg en liten gave til hver fra ‘Linus’, hunden til storesøster. ha-ha

 

 

 

 

 

 

 

 

Og denne gutten var ekstra spent på hva som var denne gaven fra storesøster. For der stod nemlig navnet hans på.

 

 

 

 

 

 

ellers pleier vi å synge julesanger og lese juleevangeliet på julaften,da deler barna på lesingen

 

 

 

 

 

 

 

– Julekos  med søster –

 

 

 

 

 

og så var det årets jule bilde…. Ha-ha.. ja man kan le av hele bildet. for her hadde altså en liten hånd av de yngste,vært borti kameraet og trykket på en knapp. Så nesten alle bildene  ble uklare og utydelige…men,men sånn er det.Dette såg vi etterpå.

Så dette  ble årets ‘uklare’ julebilde herfra…. (hørte noen sa at det var visst blitt litt mote med slike uklare bilder…men niks,ikke noe mote jeg følger iallefall ha-ha ).Iallefall det ble fikset dagen etter,men då var ikke alle her lenger…

 

 

 

 

 

 Iallefall det ble mange fine gaver på gjengen her i huset.  Her er noen av natt-klær barna. For flere av de fikk  nye nattklær til jul av storesøstrene sine.

 

 

 

 

 

 

Ellers fikk de både sokker,luer,votter/hansker m.m og andre nyttige ting. Noen fikk og såper,shampo,deodurat,håndkrem m.m også det er nyttige ting. Men så fikk de jo ting de har av interesse. Angående leker trenger ikke barn unyttige leker. Leker som ikke brukes,leker som blir ødelagt eller leker som ikke er av interesse. Her i huset har de leker som varer,og som de har interesse av. Både lego og solide togbaner er tidløse og av god kvalitet. Våres gutter har alltid likt det som ruller og kjører,så derfor har det gått i arv,men det kommer jo alltid nye deler som er kjekt å legge til etterhvert.

Tre togbane er veldig populært,men det er mange deler som vi ikke har,og her for et pr mnd siden kom jeg over en plastkasse med masse flott tretogbane ( brio) i en bruktbutikk. Det var mange deler vi ikke hadde,det var knapt brukt og  det var mange tog med henger på. Ikke minst det beste,til en lav pris. Så dette ble en fin julegave til de yngste gutta. Og joda,det falt  absolutt i smak.

 

 

 

 

 

 

og minstejenta her er veldig glad i ‘jenten og bjørnen’ som går på barne tv noen ganger,og likte veldig godt å få de to  på ‘ekte’ . Å kjøpe de på finn.no,knapt brukt, til henne for noen kroner bryr ikke hun seg så mye om…

 

 

 

 

 

Og så var det den flotte gaven til de 5 yngste da. Vi har fra tidligere,ca 13 år tilbake i tid samlet på en solid og gøyal togbane.  Fischer Price sin Geotrax togbane heter den.Det ble slutt på salg av den like etterpå i lekebutikkene den gang,men vi klarte å få en bra bane  med mange  ulike ting før det. Dette var en veldig populært togbane hos de nå eldste barna. Kan vel og si at pappen kjørte den en del og når ungene var lagt…ha-ha  Denne har og vært veldig populær blant de yngste her. Men en del av banen har stått nedpakket på lager,og noen deler mangler m.m Så de har ikke fått leket så mye de siste årene med den.

Men så kom vi over en annonse der en familie skulle selge sin  geotrax togbane med masse ulike ting som vi ikke hadde i det hele tatt. Flyplass, fyrtårn,broer,tårn,ulike tog,bygninger,arbeidsplass osv og enda flere baner m.m  To store fulle plastkasser med togbane m.m og alt til et pr. hundrelapper. Og dette er tog bane verdi tusener av kroner.  Og gjett om dette var stort… de var hoppende glad når de fikk det. Dette kan man ikke få tak i lenger,men noe som varer i mange mange år.

 

 

 

 

 

 

Så her er de tidlig oppe hver dag og bygger og leker i timevis. Dette er  flere elektriske tog som styres med spaker. Så det trenger altså ikke koste mange kroner for å få det veldig kjekt.

Ikke her i huset iallefall

 

 

 

 

og de bygger og bygger,leker og leker. Problemet er bare at det er alt for liten plass her til at de får bygget ut alt. Så i dag sa gutta at

” no mamma må vi flytte snart og få et større hus,ellers får vi ikke bygget hele banen,her er alt for liten plass. “

 

 

 

 

 

Men så har vi og noen store gutter  her  da. De har og mange interesser,de har og bruk for nyttige ting, som sokker,luer,hansker,guttesåpe,god lukt m.m  . Han ene trengte ny gymbag,og vi fant en helt ny på en kjøp/salg side  til noen kroner,som koster mange mange hundre ellers i en sportsbutikk.  Han  som går på vidergående skolen  sykler til skole hver dag, og fikk en helt ny ubrukt herre sykkelhjelm til noen kroner på en kjøp/salg side. Det trengte han.De andre var blitt for små.  Ellers er jo han veldig interessert i fly og han har planer om å bli pilot. så vi fikk tak på et fjernstyrt fly til han til en billig peng. Det var og  knapt brukt. Noe han har ønska seg. Så no gleder han seg til å gå ut å prøve det i lufta.

 

 

 

 

 

 

Den andre ungdommen her fikk og nyttige ting,men han fikk jo og ting som interesserer han. Han har jo planer om å bli trailersjåfør og elsker det yrket. Og det er (i følge han då…ha ha ) kun et lastebil merke som er aller best ,og det er Scania. Og han samler på  ulike scania effekter som caps,genser,t-skjorte, vinterjakke… m.m Og vi fikk tak på en bag/veske til han som stod Scania på og vi fikk tak på en vår/høst jakke som det stod Scania på. Alt på en kjøpt/salg side til en billig peng. Ingen av dele var noe brukt. Gjett om dette var den fineste julegave på lenge. Og bagen har han allerede tatt i bruk,for han skulle inn å overnatte hos storesøster for å passe hunden hennes når hun var på jobb.

 

 

 

 

 

 

De eldste jentene fikk og nyttige ting som hånduker,såper,shampo,sokker m.m, men og noe de interesserer seg for. Hun nest eldste har vel arvet litt meg,for hun er veldig interessert i å ta bilder, og liker godt å fotografere.Men hun har ikke annet kamera enn telefonen. Så hun har ønsket seg i noen år et kamera. Og hun liker noe som heter ‘pro’ kamera. Og ved å leite en stund på ulike kjøp/salg sider fant vi et bra og lite brukt pro kamera til en rimelig peng. Og dette ble hun klart glad for og.

 

 

 

 

 

så her i huset var iallefall alle fornøyd ,og det har de all grunn til. Vi har absolutt mye å være glad og takknemlig for,hver dag.  Ikke bare for å kunne få og gi gaver,selv om de ikke er nye,eller kunne feire jul. Men At vi har hverandre,og  kan være sammen, ikke minst.Det er langt i fra noe selvfølge det. At vi er friske,at vi kan stå opp hver dag,at vi har mat,klær…

ja listen kan fort bli lang. Bare at vi lever,det er stort.  Julen er en tid for å være takknemlig. Og det bør alle ofre en ekstra tanke på !!!!

 

Sånn ellers så har Vi  og hatt denne karen på besøk noen dager her i julen,siden de store jentene jobber. Og det er alltid stas å ha Linus på besøk.

 

 

 

Kos med Linus,her er alle glad i Linus…

 

 

 

 ….og han er veldig glad i hunden her i huset … ha-ha

 

 

 

 

Fortsatt fin romjul til alle.

 

 

 

Følg oss Gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

8 kommentarer
  1. Fantastisk å lese!! 😊🌲⭐️⭐️⭐️⭐️Dere er på så veldig mange måter, et godt forbilde for andre! Gjenbruk er smart, gøy og fornuftig! Fellesskapet og budskapet viktigst. Fortsatt god julehøytid❤️«Et barn er oss født, en Sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på Hans skuldre. Og han skal kalles Underfull Rådgivet, Mektig Gud, Evig Far og Fredsfyrste.»(Jes.9.6)

   1. Kjære deg Rikke. Hjertelig takk snille deg for alle oppmuntrende ord. det betyr virkelig mye. Og ja Gjenbruk er topp. du er absolutt et stort forbilde på det du også. Så det heier vi på. Ja det er så flott med julebudskapet. Og det verset er stort…virkleig stort. La oss spre de gode nyheter om vår frelser som kom til vår jord. <3 Takk igjen Rikke…. 🙂 🙂 Ønsker deg og dine et godt velsignet år. <3 <3

  2. God jul

   Her i huset ble vi enige om å KUN kjøpe ting vi TRENGER, eks. ny pakning og sil til kranen på kjøkken, matboks, litermål. Bare småting, men gleden og spenningen var like stor!

   Og julematen? Kun datovarer på fisk og kjøtt. Priskrigvarer der det har vært ting vi normalt bruker. 4 poser mandelpoteter på halv pris pga dato. Ikke ei eneste grønn/dårlig potet å se

   Og kosen? Like stor, kanskje litt større faktisk 😆

   Hva spiser dere i julen?

   I kveld er det helstekt kalkun på menyen her, datovare, står i ovnen allerede, sikkert samme pris som om det var frossen kalkun denne da..

   Takk for mange fine blogginnlegg i 2019, håper det løser seg med hus og jobb i 2020

   1. kjære deg Elisabeth.
    så utrolig kjekt å lese om dere. digger deg og heier virkelig på din familie. Utrolig flott med alt …helheten….Har virkelig sansen for deg,dine holdninger og handlinger. kjæmpeartig. Og tusen takk for julehilsen.
    Ja det er som om jeg kjenner med veldig godt igjen. Vi spiser pinnekjøtt på julaften siden vi er vestlendinger og vant med det. Men har og litt Ribbe.Vi fikk enda mer pinnekjøtt nå til 59 kr kg. så vi fryser litt og har til grønsakssuppe med salt kjøtt m.m Har og fått mye poteter til halv pris. rimelige grønsaker m.m Vi hadde og hel ørret som vi ovnsbaket en dag. Den har vi tidligere funnet på tilbud og spiste nå i julen. Vi hadde og en hel kalkun kjøpt tidligere,som var på tilbud…osv..osv så innom matveien er vi nok ganske tradisjonelle i jula vi og..ha ha Men det går absolutt veldig fint å få rimelig og god julemat. Akkurat som du beskriver. Er så bra. !!! Du er et flott forbilde.
    Så tusen takk for virkelig en kjempekoselig hilsen…den varmet godt. Tusen takk for gode ord. Ønsker deg og dine,(super) familie et godt år. Å ja vi må bare tro at det vil ordne seg her for både det ene og det andre. Tusen takk igjen. <3 <3

  3. Nydelig🌹🌹🌹
   Fint og verdifullt å lære barna❤️
   Barnas lykke avhenger ikke av prisen på gaver
   Fiantastisk❤️
   Gidt nytt PR til dere alke, ned ønske om gjennombrudd i «husproblematikken»

   1. Tusen hjertelig takk for alle gode ord. Det er så sant som du sier. det har overhode ikke noe med prisen å gjøre. Barna forstår ikke alltid det likevel. Nei tid sammen med barna er mye mer verdifult. Ønsker deg og dine et godt år også. Og vi må bare håpe på et gjennombrudd på husfronten ja. tusen takk igjen. <3 <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg