Litt mer julestemning!!

 

 

 

 

 

 

 

Da må vel si at vi fikk no  litt mer julestemning  i helgen. 1. desember er altså passert og julemåneden er i innmarsj. Her i huset kan de nå begynne nedtellingen til jul. Og to av de yngre barna her i huset har i tillegg nedtelling til bursdagene sine som og er denne måned.

Og når vi altså har mye snø her,så gir jo det og enn viss julestemning ute. Men at det er noe her som minner om advent eller jul er det veldig dårlig med. Vi må i såfall gå igjennom en del banan esker for å se om vi kan finne en julestjerne eller noe som vi kan  henge opp i vinduet. For når vi er ute å kjører pleier de 5 yngste å kikke ut vinduet og prøver å finne,leite og se  adventstjerner  og adventsstaker rundt om i alle folks vinduer/hjem. (fin aktivitet i bilen det) Og Her vi bor nå er det og lite som minner om advent eller jul,for de fleste av de som bor her rundt er muslimer ,og de feirer jo ikke jul på samme måte som oss.

Men altså ,litt mer julestemning fikk vi i helgen da . For fikk vi være med på noen julemarkeder, julegateåpninger og  en julegrantenning. Og da ble jo det klart litt mer julestemning av det.Og slike ting er jo alltid koselig.

 

 

Først tok vi turen til Oslo og ‘Jul på Akershus festning’- Det ble bare en liten tur dit,for vi skulle nemlig noe annet og i Oslo,og det skal vi komme tilbake til. Men vi fikk med oss julegrantenning og gratis gløgg og litt til før vi skulle noe annet. Vi møtte og de to eldste storesøstrene der.

Det er visst veldig populært hvert år  med besøk ‘jul på Akershus festning’ med masse ulike aktiviteter for barn.Så det var ganske mye folk på festningen både ute og inne.

 

 

‘julegran tenning’ med julesanger og div.

 

 

 

Men det som og var kjekt var å besøke julemarked og julegaten lokalt her,og det er der alle de gamle bygningene jeg liker så godt er. Det er visst fast tradisjon hvert år mot  jul å ha en slik åpning. Her er det og mange ulike aktiviteter for barn,juleverksted,hest/kjerre,pepperkakebaking,husflid/håndarbeid m.m og ikke minst koselige bygninger mye folk.

 

 

 

 

men det beste er jo at her er det mye snø,noe det ikke var i Oslo,og snøen gir absolutt god julestemning.

 

 

 

 

koselige bygninger her,inne var det salg av  hjemmelaget smågotteri,drops,karameller m.m  Baking,salg av mat m.m og ulike aktiviteter for barn.

 

 

 

 

det som er så fint med dette museums stedet er at de har satt sammen og bevart bygningene til et bra stort tun.Inne i de ulike  bygningene var det husflid,og ulike håndarbeid. Mye fint som kan kjøpes til jul . Ute var det salg av gløgg og vafler m.m

 

 

 

 

absolutt koselig og sjarmerende sted,og jeg liker jo så godt når det er slike gamle eldre bygninger. .

Der hadde det og vært julegran tenning litt før.

 

 

 

 

 

 litt lenger oppi veien stod det en inn fin hest, de som ville og ønsket fikk en tur med hesten og vognen

 

 

 

 

 

innimellom måtte hesten ha litt pause og spise litt. Her i huset er hest populært,og de måtte bort å hilse litt på den.

 

 

 

 

litt lenger nede igjen var det laget til et vikingtelt med ulike gjenstander fra vikingtiden.Det var og noe aktiviteter der. Etterpå kunne de som ønsket få grille  marshmallows på bålpanne…DET synes minstemor var godt. De kunne og hilse på geit og sau nede i et lite stabbur…DET og synes minstemor var stas.

 

 

 

 

 

Det har vært kaldt her,nedi ca minus 12 ,men ellers variert litt. Frost er og fint på sin måte.

 

 

man får røde kinn av å være ute. det er så friskt og godt.

 

 

det ble og litt aking i bakken der…

 

og inni alle de flott gamle bygningene var det ulike husflid/håndarbeid. i denne gamle bygningen var det treskjæring som pågikk. Så mye flott de laget,små hytter og hus enn kan ha lys inni b.l.a

 

men lenger nede hørte vi bjelleklang,for der i den koselige gaten ,kom selveste julenissen med hesten/vognen, og det var to hjelpere med som gav gotteri til alle barna. Ellers var det mandarin å få m.m Etterpå skulle det være lysfest og de skulle gå i fakkeltog,men da gikk vi.

 

 

Dette var absolutt veldig koselige ting å få med seg. Og alle som var med synes det samme. Og joda vi kan si at litt mer julestemning ble det no etter de her besøkene.

 

Ellers har det blitt litt mer julebakst her. Havrekjeks med sjokolade. Veldig enkle og gode. Kan lages hele året,men nå er det snart jul og da bakes de nå til det.

 

 

 

 

søte småkaker. En annen oppskrift jeg kom over her en dag,og da måtte de klart prøves. Veldig enkle å lage med kun 3 ingredienser. Melis,eggeplomme og natron. Nesten litt marengsaktig småkaker. Uansett her må alle kjeks og julekaker gjemmes godt enn så lenge,for det er en noen småbarD som lusker i skapene etter de… ha ha

 

 

 

 

Følg oss gjerne på Facebook : ‘Huset med de 11 Barna’

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg